Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018

Νέος Μητροπολίτης Λαρίσης κανονικός διάδοχος του ΝΟΜΙΜΟΥ και ΚΑΝΟΝΙΚΟΥ μητροπολιτου ΛΑΡΙΣΗΣ και ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ο Αρχιμ. Ιερώνυμος Νικολόπουλος. Θα μας ρωτησετε και οι αλλοι τι ηταν; ΜΟΙΧΕΠΙΒΑΤΕΣ ηταν. Καραμπινατοι ΜΟΙΧΕΠΙΒΑΤΕΣ. Ο δε ιερος Χρυσοστομος τους χαρακτηριζε ΠΡΟΒΑΤΟΣΧΗΜΟΥΣ ΛΥΚΟΥΣ και ΑΡΠΑΓΑΣ ΤΟΥ ΘΡΟΝΟΥ. Ουδεν διαφερουν εκεινοι δηλαδη ο Αρσακιος και ο Αττικος.....ΑΥΤΩΝ.

Νέος Μητροπολίτης Λαρίσης κανονικός διάδοχος του ΝΟΜΙΜΟΥ και ΚΑΝΟΝΙΚΟΥ μητροπολιτου ΛΑΡΙΣΗΣ και ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ο Αρχιμ. Ιερώνυμος Νικολόπουλος


Του Αιμίλιου Πολυγένη



Ο Α΄ Γραμματέας – Πρακτικογράφος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Αρχιμ. Ιερώνυμος Νικόλοπουλος, εξελέγη πριν από λίγο νέος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου.
Το Σώμα της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, εξέλεξε τον Αρχιμ. Ιερώνυμο Νικολόπουλο με ψήφους 68 ενώ στο τριπρόσωπο έλαβε 69 ψήφους.
Αμέσως μετά ο εψηφισμένος Μητροπολίτης έδωσε ενώπιον των Μελών της Ιεραρχίας το λεγόμενο Μικρό Μήνυμα, όπου ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και τους Ιεράρχες για την τιμία ψήφο που τον εξέλεξαν Μητροπολίτη Λαρίσης.
Να αναφερθεί ότι ο νέος Μητροπολίτης Λαρίσης, μέχρι σήμερα ήταν Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννη «Κυνηγού» (Λεωφ. Βουλιαγμένης).
Επίσης υπήρξε Ιεροκήρυκας στην Ι.Μ. Φθιώτιδος, καθώς και γραμματέας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Είναι έγκριτος νομικός και θεολόγος, άνθρωπος ισορροπιών και γνώστης της ποιμαντικής και της διοίκησης.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΨΗΦΙΣΜΕΝΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ 
mikro minima
Το καθιερωμένο Μικρό Μήνυμα ενώπιον των Μελών της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, έδωσε αμέσως μετά την εκλογή του, ο εψηφισμένος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος Νικολόπουλος.
Ο κ. Ιερώνυμος κατά τη διάρκεια του Μικρού Μηνύματος, αποδέχθηκε την εκλογή του, ενώ έκανε αναδρομή της ιερατικής του πορείας μέχρι σήμερα.
Επίσης ευχαρίστησε όλους εκείνους που συνεργάστηκε όλα αυτά τα χρόνια, καθώς και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για την εμπιστοσύνη που του έδειξε από την πρώτη στιγμή.
Δείτε το σχετικό βίντεο που ακολουθεί:
ΛΑΡΙΣΗΣ
larisis ieronimos 30

20 σχόλια:

  1. Μακάρι να ειρηνευσει η πολυπαθη μητροπολη Λαρίσης και ο νέος μητροπολίτης να φανεί άξιος της τιμής που του έγινε, και προπαντως Ορθοδοξος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλορίζικος και καλοστέριωτος!!Ευελπιστούμε ότι θα ησυχάσει πλέον η εκκλη-σία της Λάρισας και θα πορευθεί ο νέος της μητροπολίτης ιεροπρεπώς και θεοφιλώς ποιμαίνων τον περιούσιον λαόν εν ειρήνη,αγάπη,στοργή και προ πάντων ενδιαφέρων!!Άξιος!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΙΔΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΙΑ ΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ
    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΣΕ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ
    ΣΗΜΕΡΑ ΑΛΛΑ ΓΡΑΦΕΤΕ
    ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ
    παρακαλω να το αναρτησετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ τί αποζητάς 10:15π.μ.;
      Καλά κάνει και διορθώνει τα λάθη του ο διαχειριστής του παρόντος μπλογκ.

      Διαγραφή
    2. ΖΗΤΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΠΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΗ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
      ΔΙΟΤΙ Ο ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΚΡΙΝΗ ΤΑ ΓΕΝΟΜΕΝΑ ΕΝ ΤΗ
      ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΙΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟΚΟΠΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ
      ΑΥΤΟ ΖΗΤΩ

      Διαγραφή
    3. ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΕΧΕΙ ΔΕΧΘΕΙ ΤΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΔΗ
      ΒΕΚΗ ΤΟΥ
      ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΟΣ ΕΛΑΥΝΕΤΑΙ ΥΠΟ ΤΟΥ ΔΑΙΜΟΝΟΣ
      ΟΣΧΟΛΙΑΣΑΤΗΣ ΚΩΝ ΦΡΑΓΚΟΣ

      Διαγραφή
    4. Αυτα που λες ειναι ανοησιες.
      Οι Αποτειχισμενοι ανοητε ανθρωπε ειναι εντος της Εκκλησιας αλλα εξω απο τους Αιρετικους.
      Εσυ που εισαι το ερευνησες;
      Μεσα ή εξω απο την Εκκλησια;
      Οι Αποτειχισμενοι προεβησαν σε κατι που εσυ δεν εχεις τη δυναμι να το κανης, αλλα ουτε και να το αντικρυσης, αφου εισαι κακοδοξος και θα πεθανης εν τη κακοδοξια σου.

      Διαγραφή
    5. tωρα εσυ ανωνυμε τι θελεις να σου πω;θελεις να τα ακουσης;
      Εσυ απο ποιον ΔΑΙΜΟΝΑ ελαυνεσαι;

      Διαγραφή
  4. Καμια μητροπολη δεν ειναι εν ειρηνη με αυτα που γινονται,σε τι ελπιζετε;σε ψευτικες ελπιδες,εκτος αν με το κεφαλι μεσα στην αμμο σας φαινονται ολα ενταξει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα κύριε Μυλωνά Και εσείς με αυτές τις μητροπόλεις ασχολείστε.Σας αρέσει λιγάκι το σούσουρο.

      Διαγραφή
  5. Εχω τη γνώμη πως ήταν ο καλύτερος απο τους υποψήφιους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπήρχε και καλύτερος ο ακαδημαϊκός Π.Γρηγοριος Παπαθωμας αλλά τον έφαγε ο Μεσσηνίας με τον φίλο του τον Ιλίου.Να προσέχει ο Ιερώνυμος γιατί έτσι άκουγε και τον Ανδριανουπολεως και τώρα του ψήνει το ψάρι στα χείλη.

      Διαγραφή
    2. Από που και εως πού είναι καλύτερος ο ακαδημαϊκός π. Γρηγόριος Παπαθωμάς ανώνυμε 7:19 μ.μ. ; Μόνο και μόνο επειδή είναι ακαδημαϊκός;
      Ποιές οι θέσεις του για τον οικουμενισμό του π. Παπαθωμά;

      Διαγραφή
    3. Ποιές οι θέσεις για τον οικουμενισμό του π. Παπαθωμά;
      (αυτή είναι η πιο σωστή έκφραση της αντίστοιχης ερώτησης στο προηγούμενο σχόλιο)

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμε
      12:14π.μ εγώ σου είπα ότι είναι σωστός ιερωμένος και δη πιο κατάλληλος για προαγωγή σε επισκοπο.Τωρα εγώ να πιπιλιζω συνέχεια τον δήθεν οικουμενισμο δεν το κάνω αγαπητέ.

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμε 3:03 μ.μ. υποστηρικτή του π. Παπαθωμά.

      Αν ο π. Παπαθωμάς έχει οικουμενιστικές απόψεις τότε από πού και εως πού είναι πιο κατάλληλος για προαγωγή σε επίσκοπο από ότι ο π. Ιερώνυμος που εκλέχθηκε;;;
      Οι απόψεις σου είναι φύλλα που πέρνει ο άνεμος και δεν μπορούν να σταθούν.

      Διαγραφή
  6. ΕΥΤΥΧΩΣ, δεν εξελέγησαν οι συνεργάτες του μακαριστού Ιγνατίου. Ας ελπίσουμε ότι θα γαληνεύσει η πολύπαθη αυτή μητρόπολη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τι έγινε κ. Οδυσσέα ξεχάσατε τώρα τον Οικουμενισμο, το Κολυμπάρι, την αποτειχιση και τα τοιαύτα; Σε τι διαφέρει ο νεοεκλεγείς επίσκοπος από τους άλλους ως προς το φρόνημα; Αμνηστευσαμε τα πάντα επειδή εκλέχθηκε κανονικά; Και τι με αυτό; Λυπάμαι αλλά η διγλωσσία δίνει και παίρνει. Κι ακούστηκε κι αυτό το τραγικό από Λάρισα μερια. Ο π. Πολύκαρπος στο Στόμιο διαβεβαίωσε τους πιστούς αγωνιζόμενους Χριστιανούς(τουλάχιστον έμεινε η επωνυμία) ότι ο νέος δεσπότης είναι αντιοικουμενιστης. Αυτό κι αν είναι ανέκδοτο. Τι να περιμένει κανείς; Αφού ευκαιρως ακαιρως εγκωμιαζετε τον Λαγκαδά,τον Αιγιαλείας κλπ.γιατι να μην εγκωμιασετε και το νέο Δεσπότη της Λάρισας!!!Τραγική κατάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοιτα ανωνυμε κατι πολυ στραβο εχεις μεσα σου.
      Δηλαδη ηθελες πριν καν ενθρονισθη να γραψουμε εναντιον του ενω τον ανθρωπο δεν τον γνωριζουμε ;
      Η εικονα του στην χειροτονια του μας αρεσε.
      Δεν ειπε ΤΙΠΟΤΑ οπως ειπαν οι προηγουμενοι του ΟΛΟΙ.
      Οι δηλωσεις του επισης ηταν θαυμασιες.
      Ειπε πεντε κουβεντες σοφες.
      Ειπε δεν περισευει κανενας.
      Μιλησε για ενοτητα.
      Τι αλλο θα θελαμε να πει δηλαδη;
      Ειστε παλαβοι καποιοι απο σας τελειως.
      Δεν θα σας μιμηθουμε.

      Διαγραφή
  8. Δημοσιογραφε Οδυσσευ ,Οδυσσευ ;,ισως συλλειτουργηθηκες ;και ισως συλλειτουργησαι; ενδεχομενως ακομη με τους: 10.25'μ.μ. 08-10-'18 ,αν καταλαβες καλα ;,για πολλοστη φορα το λαμβανης το μηνυμα; αντε να διουμε ποτε θα τ' ανοιξης;.Πολεμουν σε; αγαπητε;Κρατουμε λιγη αποσταση απο υπερ αποτειχισμενους ;Δασκαλε ;και παρατολμους κληρικους; και λαικους ;και ταπεινους που ''διαλαλλουν'' την ταπεινωση τους ;και ζητουν ''ταπεινα '';να του δειξουν οι Αγιορειται ;και αλλοι κληρικοι; τα στιγματα ;των αγωνων τους;,νοει α λεγονται, γ ι α τ ι θ ε λ ο υ ν ζ η μ ι ω σ ε ι η μ α ς κ α τ α τ ο Γ ρ α φ ι κ ο κ. Οδυσσεα και συ γνωριζεις καλα ;τι συμβαινει ;,αλλα αποριας αξιον, γιατι δεν το ανεδειξες; αλλα δια της σιωπης ,συμμετεχεις ;,νοει α λεγονται,και τι εγραφησαν ;και μοιρασθηκαν ;και τι εζητουντο ;απο τους κληρικους ;και λαικους;.ΠΡΟΛΑΒΕ και διαφυλλαξον ;και συγκρατησον;, τον εκ Κιλκισιου ;απλουν λειτουργον και τους Κρητες ;και οσους διατελουν εν αγνοια ;,απο της επικοινωνιας με τους ''καθαρους'';και ''ακραιφνεις''; προσετι δε ενημερωσε τους [και με τις ταινιες ;της κρυφης; καμερας;] για τα προηγηθεντα ,χωρις συναισθηματισμους ,γνωριζεις πολλα ;,ακουσες περισσοτερα; .Σtαθμον κρατεις; πολλα ζητηθησονται;.Ε ν αληθεια και δικαιοσυνη καλους αγωνας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου