Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2017

ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ!!!!!!!!;;;;;;;;;


22 σχόλια:

  1. 1/2 Καλά Χριστούγεννα να έχουμε, Ν.Η. και Π.Η. (ούτε στις 25 Δεκ. γεννήθηκε ο Κύριος, ας μη ερίζουμε πότε είναι 25), αποτειχισμένοι, μνημονεύοντες αντιοικουμενιστές, μή μνημονεύοντες, ακόμα και πλανεμένοι ενωτικοί παπόφιλοι, με την ευχή να μετανοήσουν χάριν της ενότητος της Εκκλησίας.

    Για όλα φταίει η κούτρα μας. Όταν εισάγουμε από το παράθυρο "αλάθητο", "πρωτείο", "γεροντολατρεία", "θεοποίηση γερόντων και αγίων" και εθνικιστικά, εθνικά ή γεωπολιτικά συμφέροντα, τότε όλα αυτά (ΤΩΝ ΒΙΝΤΕΟ) στο μέλλον θα μπαίνουν από την πόρτα και θα σπάσουνε την κούτρα μας, δηλαδή, ως Ορθόδοξα δόγματα, θα εγκατασταθούν οι κακοδοξίες.

    Βλέπουμε στο video πώς "λάου λάου" με παρεμβάσεις Πλανηταρχών, υποθέτουμε για να μην πάρει το πάνω χέρι ο Τσάρος, (καλύτερα ο Ρ/Κ Πάπας Ρώμης και ο Σουλτάνος), επιχειρείται να ποδηγετηθεί από την Κοσμική εξουσία και τους Ρ/Κ η Εκκλησία και να παγιωθεί το πρωτείο στην Ορθοδοξία, με την προϋοπόθεσι της ομολογίας ότι ο "πρώτος" Ορθόδοξος είναι ...δεύτερος, διότι "πρωτείο" στην Ελεημοσύνη (δε λέει ποια, του Θεού μήπως; πρόσφατα ο Ρ/Κ Ρώμης είπε ότι έχει το πρωτείο της Αγάπης) έχει ο Ρ/Κ πάπας Ρώμης ως δῆθεν "διάδοχος του Απ. Πέτρου". Ο απ. Πέτρος ούτε πάτησε το πόδι του στη Ρώμη,ούτε ποτέ ήταν πρώτος μεταξύ των αποστόλων (Ο Κὐριος μάλωσε όσους διεκδικούσαν πρωτεία, στην Εκκλησία των Πράξεων Συνοδικώς αποφάσιζαν, ισότιμα, με συμμετοχή κλήρου αλλά και λαού, και για λυμένο από την Αποστολική Σύνοδο θέμα, ο Παύλος επέπληξε τον Πέτρο, όταν αυτομόλησε! Ο δε Πέτρος, συμμορφώθηκε τον Παύλο. Πού βλέπουν Ρ/Κ Πάπας Ρώμης και Πατριάρχης Κων/λεως πρωτείο του Πέτρου; Στα όνειρά τους;). Αλλά φαίνεται, "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα". (συνέχεια στο 2/2)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 2/2 Υπάρχουν πνεύματα εκ Θεού, ἀγγελοι, υπάρχει ο ίδιος ο Θεός, υπάρχουν και πνεύματα πλάνης, εκ του πονηρού, ο Διάβολος, υπάρχουν θεοφώτιστοι άνθρωποι που φωτίζονται από την μελέτη της Αγίας Γραφής και ενδυναμώνονται από τα Μυστήρια και την Πίστι στον Κύριο, στους οποίους, όπως πρέπει σε όλους τους Χριστιανούς, ενοικεί το Πνεύμα το Ὰγιον, υπάρχουν δαιμονισμένοι σε διαφόρους βαθμούς και περιόδους, υπάρχει προσωρινή επήρρεια πονηρών πνευμάτων, υπάρχουν σκοτεινά πνεύματα που παρουσιάζονται ως άγγελοι φωτός, υπάρχουν λεγόμενα χάριν παιδείας υπό του γέροντος προς τους ακροατές. Πρέπει να ελέγχουμε αν όντως ειπώθηκε κάτι, και πώς και γιατί λέχθηκε, και να είμαστε επιφυλακτικοί ποια πνεύματα "ομιλούν" διά οραμάτων, ονείρων, προφητειών, αυταπατών, φαντασιώσεων, ενώ όλοι οι άνθρωποι είναι αμαρτωλοί, κανένας γέρων δεν είναι αναμάρτητος, κανένας άγιος δεν είναι θεός, κανένας αντιπρόσωπος του θεού, κανένας πάπας αλάθητος, κανένας δεν γνωρίζει αν αληθεύει ότι όντως ελέχθη, ή ωράθη, ή σωστά μεταφέρθηκε από τρίτους. Ο Διάβολος έχει και εμπειρία αιώνων στον πειρασμό ανθρώπων.

    Χθες, είδαμε στο video τον π.Θ.Ζ. (το προηγούμενο στην "ομολογία") ότι κάποιος είπε σε κάποιον ότι ο γέρων "τάδε" είπε ότι ο π.Θ.Σ. θα καταστρέψει την εκκλησία!!! Οποία συκοφαντική δυσφήμιση ανά το πανελλήνιον, όταν μάλιστα οι Οικουμενιστές αγιοκατέταξαν τον γέροντα, δηλ "άγιος το λέει" εάν αρχίσουμε να εμπιστευόμαστε αυτά τα σπασμένα επιτείδια τηλέφωνα. Παραπροχθές διαβάσαμε ότι ο ίδιος γέρων δήλωσε ότι ο Π.π.Κων/λεως Β. είναι ο καλύτερος Πατριάρχης, ενώ κυκλοφορείται και video ποὺ του κάνει μετάνοια. Προχθές μάθαμε ότι ο ίδιος γέρων είπε, ότι δεν είναι καλός εξομολόγος ο π.Ν.Μ. ενώ ο π.Μ.Κ. είναι καλός εξομολόγος. Ο ίδιος γέροντας, σε επίσκεψί μου στο Όρος μου είχε εκμυστηρετεί ότι ο κ.Οδυσσέας Τ. έχει προσφέρει και θα προσφέρει πολλά στην Εκκλησία, με την εφημερίδα, τα περιοδικά, το ιστολόγιό του. Δεν το επικαλούμαι όμως, επειδή δεν συνέβη αλλά, ποιος εγγυάται αν λέω αλήθεια ή ψέμματα. Έχουμε γνώση από την Εκκλησιαστική Ιστορία και την προσωπική μας ζωή στα εκκλησιασικά κλίματα ότι φανατισμός και η προσωπολατρεία παρακινούν σε υπερβολές ή συκοφαντίες δηλ. στο "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα". Τα ίδια διαδραματίζονται στο πρώτο βἰντεο και με άλλο πατέρα, ιερομόναχο, που διαφωνούσε με τις εσχατολογίες του πρώτου, όπου ο υποτακτικός του (ο γέρων ήταν στο Μήλεσι, το πνευματικοπαίδι του στο Όρος) βεβαιώνει θετικές διθυραμβικές απόψεις "του αγίου" περί του πρώην και νυν Πατριάρχου. Δεν αμφιβάλλει κανείς ότι έτσι τα είπε. Και ότι καλά έκανε και είπε τη γνώμη του. Ἐνας άνθρωπος ήταν, τον οποίο συμπαθώ περισσότερο από τον έτερο συναγιοποιηθέντα του, αλλά... δεν είναι ΘΕΟΣ. Τα λόγια τους δεν είναι θεόπνευστα, όπως νομίζουν μερικοί, σύμφωνα με τη θεωρία των δήθεν απλανών αγίων. Αυτά τα αντέγραψε ο Γρ.Παλαμάς από τον Αυγουστίνο, Για το λόγο αυτό, την Πίστι μας και την εκτίμησι προς αδελφούς και πατέρες δεν οφείλουμε να την εμπιστευόμαστε με βάση λόγια "γεροντάδων" (μικρών "θεών" που γέμισε ο τόπος), ούτε εξομολόγων, ούτε και όλες τις διδασκαλίες μεμονωμένων αγίων και πατέρων (όποιος μελετά πατρολογία διαπιστώνει ότι και οι πατέρες και άγιοι ως άτομα έχουν πέσει σε σοβαρά λάθη), αλλά να στηρίοζουμε την Πίστι μας στην αλάνθαστη θεόπνευστη Αγία Γραφή διά της εκκλησιαστικής ερμηνείας της, στη συμφωνία των Πατέρων, στο Σύμβολο της Πίστεως (που λέει πιστεύω εις Ένα Θεόν και όχι πιστεύω στον ...Αγιο "τάδε" ή σε οποιονδήποτε Γέροντα ή πνευματικό άνθρωπο ή σε "σπασμένα τηλέφωνα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα ειπες πολυ ωραια φιλε,δεν καταλαβαμε τιποτα απολυτως

      Διαγραφή
    2. Ευλογία πάντως το ιστολόγιο να μην κάνει λογοκρισία. Χρόνια Πολλά... Καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα και σε σένα Αργύρη και στην οικογένειά σου. Και σε όλους.

      Διαγραφή
    3. Μου αρέσει και ο τρόπος που σκέφτεστε και οι λογισμοί σας και ο απλός και κατανοητός τρόπος που τα λέτε αλλά πόθεν ότι ο απόστολος Πέτρος δεν πήγε στην Ρώμη ? Μα δεν μαρτύρησε στο Ιπποδρόμιο του Νέρωνα ? Πάντως η ατάκα " (ο γέρων ήταν στο Μήλεσι, το πνευματικοπαίδι του στο Όρος) " είναι άπαικτη μεν λίγο υπερβολική δε ...Πάντως εδώ που τα λέμε ...μπορεί απο το Μήλεσι να δημιουργήθηκε πνευματική σχέση ... να τον έστειλε να ησυχάσει και να συνεχίστηκε "δια αλληλογραφίας " εκ του μακρόθεν η εξαγόρευση λογισμών και η πνευματική χειραγωγία ... Εδώ έχουμε επισκόπους εκ αρχιμανδριτών που ναι μεν γράφτηκαν στο μοναχολόγιο πλήν ουδέποτε πάτησαν στο μοναστήρι της "μετανοίας" τους , μοναχούς αμόναχους που επικαλούνται ότι μόνασαν ....και νατοι αρχιμανδρίτες άνευ μάντρας και ηγούμενοι χωρίς προηγούμενο ...και επικαλούνται οτι είναι τέκνα του τάδε γέροντα ... Εδώ όπως τον "κόφτω " είναι μοναχός που δεν πέρασε απο έξω απο την σκήτη αλλά έμεινε σε αυτή , και αν δεν είχε την προσωπική παιδαγωγία του γέροντα μάλλον είχε την επιστασία κοντινών στον γέροντα μοναχών ... και διηγείται γεγονότα για την τελευτή του γέροντα που έγιναν παρουσία και άλλων ... αρά δεν πρέπει μέχρι αποδείξεως του εναντίου η μαρτυρία του να γίνει πιστευτή έστω με επιφυλάξεις ?

      Διαγραφή
  3. Πραγματικά χωρίς λόγια!!!!!!!!
    Καλά Χριστούγεννα 🎄

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά Χριστούγεννα χρόνια πολλά και ευλογημένα

      Διαγραφή
  4. ο Π. θΕΌΔΩΡΟς δεν ειναι αμέτοχος ευθυνῶν. Τότε που έγινε το ενα βίντεο ή λίγο πιο παλιά ίσως ήταν συνεργάτης οικουμενιστών πατριαρχών και εκ των πρωτεργατών των διαλόγων.. Ήταν υπεύθυνος και της Βλατάδων (Πατριαρχικό Ιδρυμα Πατερικών Μελετών), αυτό σημαίνει μόνο οτι είχε καλές σχέσεις με τους Προϊσταμένους του. Τολμώ να υπενθυμίσω ότι σοβαρό σφάλμα του ήταν η πρόταση για προσθήκη στο Σύμβολο της Πίστεως "και εις Πατερικήν" Εκκλησίαν, διότι αφενός "Αποστολικήν" ταυτοσημεί με "Ορθόδοξον" τα δόγματα της οποίας δεν αποδέχονται αλλαγής από μεταγενέστερους πατέρες, ενώ η θεωρία "του αλαθήτου των απλανών", αν ποτέ την υποστήριζε οτι υπάρχει στην Ορθοδοξία, κατά Ρωμανίδην, ενισχύει το "αλάθητο των παπικών", διαστρέφει την Πίστι των Ορθοδόξων κατά την οποία δεν είναι κανένας άνθρωπος αλάθητος και ιδού, αποβαίνει μπούμεραγκ για τον ίδιο. Εμείς όμως δεν πρόκειται να επηρεαστούμε από λόγια έστω και "αναμαρτήτων" και "απλανών αγίων". Δεν πιστεύουμε ότι ο πατηρ Θεόδωρος θα κάνει κακό στην εκκλησία και τον εκτιμάμε και τον υποληπτόμεθα όχι επειδή το είπε κάποιος άλλος αλλά για το έργο του, τη ζωή του, την επιστημονική του κατάρτιση και τις προσπάθειές του.

    Στο θέμα "Χαρδαβἐλα" έχουμε υπόψι αρκετές περιπτώσεις που νομίζουμε ότι νέες και νέοι παρασύρθηκαν διά της εξομολογήσεως να μονάσουν ή να παρασυρθούν και σε χειρότερες καταστάσεις, ανεξέλεγκτες. Δεν είναι όλες οι περιπτώσεις έτσι αλλά είναι μερικές. Αναλύθηκε επαρκώς το θέμα, πρόσφατα στην "αποτείχιση" στο άθρο του π. Αθανασίου για το γάμο, τη συζυγία, την παρθενία, τον γεροντισμό.

    Καλά Χριστούγεννα. Χρόνια Πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.

    ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

    ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το video που αναφέρεται στον Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικό των δυνατοτήτων, των ιδεών και των φρονημάτων που ασπάζεται ο Προκαθήμενος Του Φαναρίου. Μπορεί εμείς να διαφωνούμε με την φιλοοικουμενιστική πορεία που ακολουθεί, αλλά από ότι όλα δείχνουν έχουμε απέναντί μας αξιόλογο σε ανθρώπινες ικανότητες άνθρωπο, ο οποίος μπορεί να πείσει αρκετούς, ιδιαίτερα μορφωμένους, ακόμη και στην Θεολογία, για την "ορθότητα" της σκέψης του και των επιλογών του. Αυτό κάνει τον αγώνα μας, τον αγώνα των αληθινά Ορθοδόξων ακόμη περισσότερο δύσκολο σε αυτή την σύγχρονη εποχή της συγχύσεως και της Επικοινωνιακής πειθούς. Εμείς παραμένουμε υπάκοοι και Πιστοί στα όσα οι Πατέρες και οι Άγιοί μας παρέδωσαν δια μέσου των Αιώνων, Πιστοί στα όσα οι Άγιες Οικουμενικές και Πανορθόδοξοι Σύνοδοι μας παρέδωσαν ως Ορθόδοξη Πίστη και Ορθόδοξη Παρακαταθήκη, διότι εάν αποκλίνουμε από αυτά απλά θα πάψουμε να είμαστε Ορθόδοξοι. Εάν μας συμβεί αυτό το κακό και δυστύχημα πιό θα είναι το όφελος ακόμη και αν κερδίσουμε, με την Κοσμική έννοια, όλο τον Κόσμο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δὲν παραμένουμε ἀπολύτως πιστοί, οὔτε ἐμεῖς, οὔτε ἐσεῖς ἀγαπητὲ 25 Δεκεμβρίου 2017 - 12:00 μ.μ. (Χρόνια Σας πολλά καὶ εὐλογημένα) οὔτε ὅσοι πείθονται ἢ ὑποστηρίζουν κάτι ἀντίστοιχο τοῦ "παπικοῦ" πρωτείου στὴν Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία, οἱ ὁποῖοι δὲν μπορεῖ νὰ εἶναι μορφωμένοι θεολογικῶς.

      Εἴμαστε Χριστιανοὶ σὲ ἀνεξάρτητο Κράτος μὲ πλειοψηφία τυπικῶς Ὀρθοδόξου λαοῦ 10 ἑκατομμυρίων, ἔχουμε δικαίωμα νὰ διαποιμενόμεθα καὶ νὰ διοικούμεθα ἐκκλησιαστικῶς ἀπὸ μία Ἐνιαία Αὐτοκέφαλη Ἐκκλησία τῆς Ἑλλάδος, μὲ τὶς "νέες χώρες", τὴν Κρήτη, τὰ Νησιά νὰ ὑπάγονται στὴν Ἐκκλησία τῆς Ἑλλάδος καὶ ὄχι σὲ κέντρα ἐντὸς τῆς Τουρκίας..

      Κατὰ τὴν Ὀρθόδοξη Πίστι σύμφωνα μὲ τὴ διδασκαλία τοῦ Κυρίου δὲν ὑπάρχει "παπικὸ" πρωτεῖο στὴν Ἐκκλησἰα (Όρθοδοξία) ἐνῷ σύμφωνα μὲ τὴν σωστὴ πρακτικὴ σὲ ζῶσα Ἐκκλησία, ἡ διοικητικὴ διάρθρωσί της θὰ ἔπρεπε νὰ ἀκολουθῇ τὴν Κρατικὴ διάταξι ἐπαρχιῶν τοῦ Κράτους καὶ τοῦ πληθυσμοῦ σὲ κάθε ἐποχή (Μέγας Φώτιος).
      Ἡ πρακτικὴ αὐτὴ ἐφαρμόστηκε ὅταν χωρίστηκε τὸ Κράτος της Ρωμαϊκῆς Αὐτοκρατορίας σὲ Ἀνατολικὸ καὶ Δυτικὀ καὶ ὅταν ἡ Ἑλλάδα ἀπελευθερώθηκε ἀπὸ τὴν Τουρκικἠ σκλαβιά τὸ 1821.

      Βέβαια, μερικὲς περιοχὲς τῆς Ἑλλάδος ἀπελευθερώθηκαν ἀργότερα καί...

      https://www.youtube.com/watch?v=-J5svdtAkdc

      ... ὁ επίσκοπος τῆς τοπικῆς Ἐκλησίας τῆς Κωνσταντινουπόλεως καὶ τιτλοῦχος τοῦ τίτλου οἰκουμενικὸς Πατριάρχης, ποὺ εἶναι ὑπήκοος Τουρκίας θεωρεῖ, ἐπειδὴ ἀκριβῶς τῆς οὐσἰας ἐπικρατοῦν τὰ "κιτάπια" καὶ ἡ κάθε ἄλλο παρὰ Ἐλευθέρα καὶ Ζῶσα Ἐκκλησία τῆς τυπολατρείας, ὅτι ἡ Μακεδονία καὶ οἱ νέες Χώρες, καὶ τὰ νησιὰ τοῦ Αἰγαίου καὶ ἡ Κρήτη εἶναι "ἐνδοχώρα του"!!!

      Εμεῖς τὸ ὑφιστάμεθα σιωπηρῶς, ἰδίως οἱ τῶν "νἐων χωρῶν". Πῶς δὲν ἀποκλίνουμε;

      Διαγραφή
    2. Αυτά που γράφετε Αγαπητέ είναι σημαντικά μεν, αλλά μικρότερα σε σχέση με την φιλοοικουμενιστική πορεία που ακολουθεί η Ορθόδοξη Εκκλησία με πρωτοπόρο το Φανάρι και την Ψευδοσύνοδο του Κολυμπαρίου, που Επισημοποίησε αυτή την πορεία της Αποστασίας. Ας δούμε λοιπόν τα μείζονα θέματα των Αποκλίσεων της Ορθοδόξου Πίστεως και κατόπιν βλέπουμε και αυτά που έρχονται δεύτερα των πρώτων

      Διαγραφή
    3. Πέρασαν πάνω από 100 χρόνια από τότε που ενσωματώθηκαν στο Ελληνικό Κράτος οι χώρες που ως χώρες αποκαλούνται νέες, όχι όμως και ως Εκκλησίες, διότι ως τοπικές Εκκλησίες οι εκκλησίες της Μακεδονίας, Φιλίππων, Βεροίας, Θεσσαλονίκης, είναι αρχαιότερες και από τις Εκκλησίες των Αθηνών και της Κορίνθου και πολύ αρχαιότερες της τοπικής Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως.

      Διαγραφή
    4. Καλημέρα Σας. Σχόλιο ἐπὶ τοῦ σχολίου 25 Δεκεμβρίου 2017 - 10:51 μ.μ.

      Ἡ Ψευδοσύνοδος εἶναι μεῖζον ζήτημα ἀπὸ τὸ πρὀβλημα τῶν Ἑλλαδικῶν ἐκκλησιαστικῶν καθεστώτων, διότι ὑποτίθεται ὅτι εἶχε φιλοδοξία πανορθοδόξου (κανονικὰ Οἰκουμενικῆς) καὶ επιχειρήθηκε ντε γιούρε και ντε φάκτο, μεταξύ ἄλλων κακοδοξιῶν ἡ κατοχύρωσι, ἀναγνώρισι, ἀποδοχὴ, θέσπισι, ἔμπρακτη ἐφαρμογὴ (ὅπως καὶ ἂν τὸ ἀντιμετωπίσῃ κάποιος) σὲ "πρωτείο" του Κων/λεως, καὶ μάλιστα οἰκουμενικό, κάτι που ὅμως δὲν ὑφίσταται Δογματικῶς οὔτε Κανονικῶς στὴν Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία. Ἡ ἀναγνώρισί της δηλώνει μεταξὺ τῶν ἄλλων καὶ ἀποδοχὴ "παπικοῦ" πρωτείου στὴν Ὀρθοδοξία, ὅπερ ἄτοπον.

      Ὑποθέτω ὄτι κατάλαβαν οἱ φιλενωτικοί ὅτι ἄν ἐφαρμοσθῇ Κανονικῶς (μὲ ἁπλῆ ἀναλογικὴ) τὸ Συνοδικὸ Σύστημα εἶναι δυσπίθανο τοὐλάχιστον στὴ σημερινὴ ἐποχὴ νὰ ποδηγετηθοῦν ὅλοι οἱ Ἐπίσκοποι τῆς Οἰκουμένης.

      Διαγραφή

  7. Κύριε Οδυσσέα,ο Καποδίστριας ήταν εβραίος και δεν έχει καμιά σχέση με την ορθοδοξία

    Ορίστε και το οικόσημο της οικογενείας με το αστέρι του Δαυίδ

    http://pandektis.ekt.gr/pandektis/bitstream/10442/163706/1/IMG_3661.jpg


    Το αρχικό της (οικογενείας) όνομα ήταν Βιττόρι, ενώ πρώτος ονομάστηκε Καποδίστριας ο Βίκτωρ Βιττόρι που κατέφυγε το 1373 στην Κέρκυρα για πολιτικούς λόγους.

    https://el.wikipedia.org/wiki/Ιωάννης_Καποδίστριας

    Η ελληνική επανάσταση του 1821 είναι μια "αμαρτωλή" ιστορία.Η αφρόκρεμα των αγωνιστών δεν ήταν Έλληνες,αλλά είτε εβραίοι Φαναριώτες,είτε αλβανόφωνοι αρβανίτες.

    Πολέμησαν εναντίον των Τούρκων μόνο και μόνο γιατί ήταν χριστιανοί ορθόδοξοι.Αν π.χ. ο Γεώργιος Καραισκάκης δεν ήταν χριστιανός ορθόδοξος τότε θα ανήκε στο αντίπαλο στρατόπεδο.

    Ο Διονύσιος Σολωμός ήταν εβραίος

    Το οικογενειακό τους όνομα στα ιταλικά παραδίδεται με διάφορες μορφές: Salamon, Salomon, Solomon, Salomone

    https://el.wikipedia.org/wiki/Διονύσιος_Σολωμός

    Καλό θα είναι οι μοναχοί να κάνουν μόνο θεολογικές αναλύσεις.Ο Καποδίστριας είναι κομμάτι της ιστορίας του έθνους και δεν μπορεί να αναλυθεί η προσωπικοτητά του απο μοναχούς και θεολόγους παρά απο ιστορικούς μελετητές.

    Οι θεολόγοι δεν πρέπει να μπαίνουν στα ιστορικά "χωράφια" και ούτε οι ιστορικοί στα θεολογικά

    Δεν υφίσασταται ελληνικό έθνος έτσι όπως θέλουμε να το ορίζουμε.Το ελληνικό έθνος αποτελείται απο διάφορες φυλές
    που δεν σχετίζονται μεταξύ τους αλλά τους ενώνει η ορθοδοξία.

    Δεν υπάρχουν Βλάχοι μόνο στην Ελλάδα.Υπάρχουν π.χ. και στην Ελβετία και έχουν και αναγνωρισμένη ως επίσημη γλώσσα του κράτους την διαλεκτό τους.Οι Βλάχοι της Ελβετίας δεν δηλώνουν Έλληνες αλλά Ελβετοί.Στην Ιταλία υπάρχουν αρβανίτες που δηλώνουν αλβανοί και έχουν δική τους σημαία

    https://en.wikipedia.org/wiki/Arbëreshë_people

    Το "κολλαγόνο" του ελληνικού έθνους είναι η ορθοδοξία.Η ορθοδοξία μας κρατάει ζωντανούς και όχι η εθνική συνείδηση, το αίμα και η γλώσσα

    ΕΛΛΗΝΑΣ=ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ.

    ΑΝ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ,ΤΟΤΕ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΦΥΛΗ ΟΠΩΣ ΒΛΑΧΟΣ,ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ,ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΗΣ,ΠΟΝΤΙΟΣ,ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ,ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΟΣ,ΡΟΜΑ,ΠΟΜΑΚΟΣ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ

    Οι πομάκοι παρότι θεωρούνται Έλληνες,δεν φέρουν ελληνικά ονόματα αλλά τουρκικά-μουσουλμανικά λόγω της πίστης τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κύριε Οδυσσέα θέλεις να σου βάλω δύσκολα;

    Δες τις παρακάτω φωτογραφίες

    Καθεδρικός Ναός Κοιμήσεως Μόσχα

    https://st.depositphotos.com/3260949/4552/i/950/depositphotos_45526707-stock-photo-dormition-cathedral-moscow.jpg

    Σταυρός στον πυθμένα της θάλασσας
    https://www.vimaorthodoxias.gr/wp-content/uploads/2015/10/f8dfd10ec33bc3bb992f4810de1e9964.jpg?w=240

    Μπορείς να μου πεις ή αν δεν ξέρεις ρώτησε έναν μοναχό,γιατί οι Ρώσοι στους καθεδρικούς ναούς,όπως και στον πυθμένα της θάλασσας έχουν βάλει στον σταυρό όχι μόνο ένα τσιγκέλι στο κάτω μέρος,αλλά και ένα κρυμμένο αστέρι μέσα στον σταυρό;

    Πήγαινε στο παρακάτω λινκ για να πάρεις την απάντηση

    http://users.sch.gr/zskafid/simea4.htm

    Η ημισέληνος και το αστέρι είναι ένα πανάρχαιο αποκρυφιστικό σύμβολο,που "στολίζει" ακόμη και τους καθεδρικούς ναούς της Ρωσίας διότι πολύ απλά οι εσωτεριστές-αποκρυφιστές κάνουν κουμάντο εκεί

    Μέχρι και η αγγλική ποδοσφαιρική ομάδα Portsmouth F.C. έχει το σύμβολο αυτό

    https://en.wikipedia.org/wiki/Portsmouth_F.C.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κύριε Οδυσσεά για το νόμισμα (Φοίνικα) που έκοψε ο Καποδίστριας τι γνωρίζετε;

    Ορίστε και η φωτογραφία του νομίσματος

    https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Phoenix_Greek_coin_1828-1833.jpg

    https://el.wikipedia.org/wiki/_(χρηματική_μονάδα)

    Η μεγάλη στοά της Ελλάδος τι λογότυπο έχει;Δεν έχει τον Φοίνικα;

    http://1.bp.blogspot.com/-Tm83cGfCHY0/Vfg5XQRFWII/AAAAAAAAAAY/QeQry96YKyU/s1600/glg.jpg

    Το 1988 ο Economist σε άρθρο του μας μίλησε για ένα παγκόσμιο νόμισμα που θα έρθει το 2018 και θα λέγεται Phoenix (Φοίνικας);

    http://bankingnews.gr/τεχνική-ανάλυση-εκθέσεις/item/316386-economist-proetoimasteite-to-2018-gia-to-neo-pagkosmio-nomisma-ton-foinika.html



    ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ
    http://atheatignosi.blogspot.gr/2013/12/blog-post.html


    Απο πότε λοιπόν ο μασόνος Καποδίστριας έγινε Άγιος της πολιτικής; Τι μασκαραλίκια είναι αυτά που πλασάρουν κάποιοι στον κοσμάκη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η σχέση Φιλικών με στοά , όπως και η σχέση με την στοά πολλών πολιτικών και εκκλησιαστικών ηγετών είναι εκ των πραγμάτων .
      Στις πρώτες εκδόσεις του πηδαλίου βρίσκουμε αφιέρωση στην Τέτραχτυ . Σε αυτό τον τόπο όποιο πλακάκι να σηκώσεις θα βρείς αποκάτω ένα μασονάκι διαβολάκι να το παίζει Χριστινάκι . Λές " Απο πότε λοιπόν ο μασόνος Καποδίστριας έγινε Άγιος της πολιτικής; " δεν ξέρω αν η αρχή έγινε με τον Σμύρνης αλλά έτσι που εξελίσσονται ποια ανοιχτά τα πράματα θα δούν πολλά τα μάτια μας . Δεν είδες την " παναγία την πατριώτισα " των μασόνων ?
      Αυτοί μετά το Κολυμπάρι έχασαν κάθε ντροπή και βάλανε μπροστά την φάμπρικα των Αγίων "νέας εποχής " . Η πλάκα είναι ότι εικόνες ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΕΝΩΝ και αιρετικών ήδη κυκλοφοράνε . Κάποτε δουλεύαμε τους αιρετικοσχησματικούς παλαιοημερολογήτες για τις εικόνες του παπικού Αγ Εδουάρδου και τον τεφτά των Ρώσων οτι το φιλιόκβε δεν αποτελεί εμπόδιο σωτηρίας ...Τώρα πλακώσανε και κάτι μονοφυσίτες ασε δε και τους παπικούς ... απο τον Φραγκίσκο της Αδίζης μέχρι την Τερέζα .... και ορθοδοξία τέζα και τα μυαλά στα κάγκελα ...

      Διαγραφή
  10. Διαβάζω και ξαναδιαβάζω όσα γράψατε για τα 2 ψηφιακά τεκμήρια που παρακολουθήσαμε . Τα βίντεο καταγραφουν το "ινα πάντες έν ώσι " κατά την άποψη τους απο τον Κύριο μας στον Καποδίστρια και απο εκεί στους "πεφωτισμένους" γέροντες και πατριάρχες μέχρι και τον Βαρθολομαίο του σήμερα .
    Προσωπικά βλέποντας το σκέφτικα επιβεβαιώνεται ότι με τις νέες αγιοποιήσεις ο Βαρθολομαίος ευλογεί τα γένια του και το "ινα πάντες εν ώσι" όπως βεβαίως αυτός το εννοεί .
    Και καλά και οι τρείς ήταν " επι γής άγιοι " και προφήτευσαν υπέρ του μεγάλου τιμονιέρη του " ιναι πανες έν ώσι " Βαρθολομαίου που η πορεία του φένεται στο δεύτερο βίντεο αλλά και για τον αναμενόμενο ηγέτη

    Αυτά κατάλαβα .Και θαύμασα με πόση μαεστριά προπαγανδίζουν την πανθρησκεία τους και τον Αντίχριστο τους και πόσο "χριστιανικά" πλασάρουν τον ΜΑΣ πολιτικοί και θρησκευτικοί ηγέτες ...

    Ολα είναι ζήτημα ματιάς ...
    Εκείνος ο πορφυρός στηλίτης άγγελος ... ότι είναι αγγελος ..ναι ... αγγελος είναι ... αλλά τι άγγελος ? Και τι πριονίζει ...
    Ο έχων παπίσια ματιά και "θετική" νεοεποχίτικη σκέψη εεε δεν τον λέει διάβολο

    Ο μη έχων παπίσια ματιά και "θετική" νεοεποχίτικη σκέψη διάβολο τον βλέπει ...

    Τώρα θα μου πείς η κόκα κόλα πάει με όλα ... και φέρνει και διούρηση ...
    Τι συνιστούν 100 συν ένας διουριτικοί γεροντάδες ? Παπίσια ματιά ...

    Ε... δεν θα πάρω !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωτήριε, ἀδελφέ, ἀρκετές φορὲς συμφωνῶ μὲ τὰ γραφόμενά σου, ἀλλοτε ὄχι. Αὐτὴ τὴ φορά μὲ ἐξέπληξες θετικά. Εἶναι λογικὲς αὐτὲς οἱ σκέψεις. Οἱ οἰκουμενιστὲς φιλοπαπικοὶ ἂλλους ἁγιοποίησαν ἐνῶ ἂλλους πανθομολογουμένως ἁγίους ὂχι, ἢ καὶ τοὺς ἀφώρισαν (ξέρω ὅτι δὲν τὸν πᾶς τὸ Σωτηρόπουλο, ἀλλὰ οἱ οἰκουμενιστὲς τὸν ἀφώρισαν ἐπειδὴ δὲν ἦταν τοῦ σιναφιοῦ τους)!!!. Ξετυλίγεται ἕνα κουβάρι...

      Διαγραφή
    2. Ξετυλίγεται ἕνα κουβάρι που η αρχή του είναι Η ΑΙΡΕΣΗ ότι υπάρχει σωτηρία εκτός ορθοδοξίας .Αν δεις σωτηρία στο επόμενο βήμα βλέπεις και βάπτισμα και ιεροσύνη και ότι θές μέχρι που πάς στο Κολυπμάρι "ινα πάντες εν ώσι " και την πανθρησκεία ..

      Η ορθόδοξη θέση εκφράζεται στο ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ ΤΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΩΝ ΚΑΙ ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΜΠΡΙΑΝΤΣΙΑΝΙΝΩΦ (1807-1867)
      Ψάξε τις δημόσιες Θεσεις του Σωτηρόπουλου περί σωτηρίας αιρετικών . Εδώ στο http://stwmenkalws.blogspot.gr/2012/02/blog-post_03.html σψστά οι παλαιοημερολογήτες τα λένε όχι μόνο στον Σωτηρόπουλο αλλά και σε άλλους " Τά τελευταία χρόνια , διάφοροι θεολόγοι , όπως ο π. Ιωάννης Κωστώφ , ο κ. Νικόλαος Σωτηρόπουλος , ο ηγούμενος της Ι. Μονής Οσίου Διονυσίου τού έν Ολύμπω π. Μάξιμος Κυρίτσης ,ο ηγούμενος τής Ιεράς Μονής Παντοκράτορος Μελισσοχωρίου, π. Κύριλλος, ο κ. Χρήστος Ανδρούτσος, ο ιδρυτής της ''Ζωής'' Αρχιμ. Ευσέβιος Ματθόπουλος (στό βιβλίο τού ''ο προορισμός τού ανθρώπου ''), ο π. Εφραίμ δικαίος της Σκήτεως Αγίου Ανδρέα ( σέ διαφωνία μάς, έλεγε φωναχτά μπροστά στούς Μοναχούς τού στό Άγιον Όρος πώς υπάρχει τόπος καί γιά τούς αβαπτίστους στόν Παράδεισο !)κ.α. , διδάσκουν κοντολογίς, πώς οί μέν εκτός τής Εκκλησίας αιρετικοί, θα κριθούν μέ τό Ευαγγέλιο καί όσοι απ΄ αυτούς έχουν, δήθεν, καλά έργα θά πάνε στόν Παράδεισο ..."

      Διαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου