Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2016

Ω Καιροι, ω ηθη, ω καταντια!!!! Mε ποιο δικαιωμα συνανταται μονος του με τους ευτελεις κυβερνητικους προσκυνημενους, ο ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΣ ΡΑΣΟΦΟΡΟΣ, αφου εκφραζει τον εαυτο του και μονο; Ποιοι, τον ανακηρυξαν ως Πασης Ελλαδος, ενω ειναι μονο ο μητροπολιτης Αθηνων και τιποτα, μα τιποτα περισσοτερο; Δεν θαπρεπε να τους επισκεπτεται παντοτε, με δυο μεχρι τρεις συνοδικους, για ολα τα ζητηματα της Εκκλησιας; Γιατι του το επιτρεπουν οι αλλοι; Ανυπαρκτοι ειναι ...οι αχρηστοι; Που ζουμε, στην δικτατορια του φασιστα Σεραφειμ Τικα, που τον κατηυθυνε η Δημητρα;

Ω Καιροι, ω ηθη, ω καταντια!!!!

Mε ποιο δικαιωμα συνανταται μονος του με τους ευτελεις κυβερνητικους προσκυνημενους, ο ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΣ ΡΑΣΟΦΟΡΟΣ, αφου εκφραζει τον εαυτο του και μονο;

Ποιοι, τον ανακηρυξαν ως Πασης Ελλαδος, ενω ειναι μονο ο μητροπολιτης Αθηνων και τιποτα, μα τιποτα περισσοτερο;

Δεν θαπρεπε να τους επισκεπτεται παντοτε, με δυο μεχρι τρεις συνοδικους, για ολα τα ζητηματα της Εκκλησιας;

Γιατι του το επιτρεπουν οι αλλοι;

Ανυπαρκτοι ειναι ...οι αχρηστοι;

Που ζουμε, στην δικτατορια του φασιστα Σεραφειμ  Τικα, που τον κατηυθυνε η Δημητρα;

Οι μητροπολιται, τι ειναι, απλες ...σουρτουκικες μαριονετες των πανηγυριων;

====================

Συνάντηση Γαβρόγλου - Ιερώνυμου την Παρασκευή

Συνάντηση Γαβρόγλου - Ιερώνυμου την Παρασκευή
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
Αθήνα
Συνάντηση του υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, στις 15:30, στο υπουργείο.

Η επίσκεψη, που θα έχει εθιμοτυπικό χαρακτήρα, γίνεται σε ανταπόδοση της προηγούμενης επίσκεψης του υπουργού στην Αρχιεπισκοπή, στις 21 Νοεμβρίου.

2 σχόλια:

 1. Ο Πατριαρχικός Τόμος του 1850 της ανακήρυξης του Αυτοκεφάλου της Εκκλησίας της Ελλάδος προέβλεπε, ότι ο Μητροπολίτης της πρωτεύουσας των Αθηνών θα ήταν πρόεδρος της Ι. Συνόδου. Αν π.χ. η Πάτρα γινόταν πρωτεύουσα, τότε ο Μητροπολίτης Πατρών θα γινόταν πρόεδρος της Ι. Συνόδου.
  Με τον Πατριαρχικό και Συνοδικό Τόμο του 1928 δινόταν η επιτροπεία των "Νέων Χωρών" στην Εκκλησία της Ελλάδος, άχρι καιρού και ο Μητροπολίτης Αθηνών ονομαζόταν "Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, έξαρχος Πάσης Ελλάδος", που υπονοούσε την εξάρτηση από το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χρυσόστομος Παπαδόπουλος, μονομερώς, απάληψε τη λέξη "Έξαρχος" και έτσι έκτοτε, ο τίλος έγινε "Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος", που στην πραγματικότητα είναι της μισής Ελλάδος, γιατί στις "Νέες Χώρες", μνημονεύεται ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

  Ν.Κ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Εύγε σας Κύριε Οδυσσέα Τσολογιάνη.
  Εὐγε σας Κύριε Ν.Κ.

  Επιτέλους πρέπει να στηρίξουμε την Ορθοδοξία εφαρμόζοντας την Ορθοπραξία.

  Τα ανατρέψαμε όλα στς μέρες μας και ο ... προεδρεύων λόγω πρωτευούσης θεωρείται ως ... Πάπας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου