Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΟΥΝΙΤΙΚΗ ΤΗΝ 

ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ






 O ενας, ο διαβοητος κρυπτοΟΥΝΙΤΗΣ και πασιγνωστος Οικουμενιστης, που μας ειπε στην ημεριδα της Θεσσαλονικης, οτι πρεπει να υπερβουμε τους Πατερες και αποδοκιμασθηκε αγριως, ...εφυγε και ξεβρωμισε λιγο η Θεολογικη σχολη.


Tωρα, ελευθερος και ...κοτσονατος, θα φανη χρησιμοτερος στο αρμα του Πανθρησκειασμου.


Ο Αρχιαιρεσιαρχης Βαρθολομαιος, καπου θα τον ....στριμωξη για να προσφερη, στο προδοτικο εργο του.


Ολοι οι εξωμοτες, αξιοποιουνται αναλογα. 



Ο ετερος, ο παμπτωχος μαλιστας και ...γελαδερος μεγαλοαστερας Μαρτζελλος τουνομα, που υπεγραψε με τους Ουνιτες του Φαναριου, οτι εχουμε το ιδιο βαπτισμα με τους Προτεσταντες, στελνει και προμηθευει το Φαναρι και με νεοεκολαπτομενους αποφοιτους Οικουμενιστες, οπως τελευταια καποιον απο την Καστορια.


Ο αλλος, ονομα και πραμα, Μαγγας και Μαγγιορος, μαλουρας σκετος και πραγματικος, απο τα νεωτερα ....μπουμπουκια που φιλοδοξησαν δοξες και τιμες που θα λαβη απο τον Αρχιαιρεσιαρχη της Ανατολης.


Περιμενουμε να φυγουν και αλλοι, για να απαλλαγουμε απο τους μαγαρισμενους, αν και εχουν αυξηθη επικινδυνα. 



Πριν απο λιγες μερες, συμπροσευχηθηκαν με τους Αιρετικους Φραγκολατινους, στον ναο τους στην οδο Φραγκων, σε πεισμα των Αγιων και Ιερων Κανονων, που απαγορευουν με αφορισμο τους συμπροσευχομενους με τους Αιρετικους.


Αυτοι, απομιμουμενοι τον Αρχιτρομοκρατη και Αρχιαιρεσιαρχη Αρχηγο τους, τον Μαχαραγια του Βοσπορου, τους παραβλεπουν, τους παραβαινουν και τους ευτελιζουν, οπως και εκεινος, προκλητικα και ...νταηλιδικα!!!









2 σχόλια:

  1. Είναι φανερό ότι η καταλυτική έναντι των ιερών κανόνων διάθεση των καθηγητών της Θεολογίας έχει προσλάβει χαρακτήρα επιδημικής νόσου. Ανερυθρίαστα και με περισσό θράσος καταφρονούνται και αθετούνται οι ιεροί κανόνες που οριοθετούν το ορθόδοξο ήθος από ορθόδοξους δυστυχώς ακαδημαικούς θεολόγους όταν η ΣΤ Οικουμενική Σύνοδος διά του Β' Κανόνα διακελεύει τα εξής: "Μηδενί εξείναι τους προδηλωθέντας παραχαράττειν κανόνας ή αθετείν...", η Γ' Οικουμενική Σύνοδος διά του Η' Κανόνα εντέλλεται " ίνα μη των Πατέρων οι κανόνες παραβαίνονται" ενώ η Ζ' Οικουμενική χαρακτηρίζει διά του Α' κανόνα "ασάλευτον ολόκληρον την διαταγήν" των ιερών κανόνων. Αυτά δεν τα γνωρίζουν οι κ.κ. Βασιλειάδης και Κωνσταντίνου;Ή μήπως οι πιο πάνω διακελεύσεις απευθύνονται και ισχύουν μόνο για το χριστιανικό "προλεταριάτο"; Και πολλοί πιστοί ευλόγως διερωτώνται: έως πότε θα ασχημονούν μερικοί κληρικοί και λαικοί περιφρονώντας εκ συστήματος με ενέργειες και δηλώσεις τους τους εν Αγίω Πνεύματι θεσπισθέντες Ιερούς Κανόνες; Ποιος επιτέλους θα ανακαλέσει στην τάξη τους ασεβείς τολμητίες; Ο οικείος επίσκοπος θα λάβει τα υπό των ιερών κανόνων προβλεπόμενα μέτρα ή θα "καταπιεί" κατά το κοινώς λεγόμενο κι αυτό το αίσχος; Όσο για τους κυρίους καθηγητές ισχύει το υπό του Μπίσμαρκ λεχθέν: "καθηγηταί τρεις κι εχάθη η πατρίς"!
    Λ.Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στη συμπροσευχή εκτός απ τους Βασιλειάδη και Κωνσταντίνου ήταν και ο Μαγγιώρος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου