Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013



ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ... 

  

================

 

Ο Αιρετικος ΟΥΝΙΤΗΣ Σαλαχας, ευχαριστει τους Αιρετικους ΟΥΝΙΤΕΣ, τεως ορθοδοξον "πατριαρχην" Βαρθολομαιον και τους καθηγητες της ΟΥΝΙΤΙΚΗΣ θεολογικης σχολης Θεσσαλονικης.

 

 

Βασικά σημεία από την ενθρονιστήρια ομιλία του Αποστολικού Εξάρχου των Ελληνορρύθμων Καθολικών Ελλάδος, Αιρετικων ΟΥΝΙΤΩΝ, Αιρετικου Δημητριου Σαλάχα.


(24 Μαΐου 2008)




Ο Αιρετικος ΟΥΝΙΤΗΣ ΣΑΛΑΧΑΣ, με τον πατερουλη του, Αρχιαιρεσιαρχη παπα Βενεδικτο της Ρωμης.





Ο Αιρετικος ΟΥΝΙΤΗΣ ΣΑΛΑΧΑΣ, με τον αρχηγο των Παμπαλαιων Αιρετικων, Φραγκολατινων της Αθηνας.





- Υπήρξα πανεπιστημιακός διδάσκαλος πολλών Ορθοδόξων σπουδαστών, κληρικών και λαϊκών, στη Ρώμη και στο Παρίσι, και όλοι γνωρίζουν καλά τις σκέψεις και τα φρονήματα μου έναντι της Ορθοδοξίας. 



Με αυτές τις ειλικρινείς προθέσεις θα συνεχίσω τη νέα μου διακονία ως επίσκοπος στην Ελλάδα.


 
- Προς επισφράγιση αυτού, κατά τη συνάντηση μου την περασμένη Δευτέρα εδώ στην Αθήνα με τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, μου πρόσφερε αυτό το άγιο ποτήριο, σύμβολο της πλήρους ενότητας την οποία επιζητούμε με την διακαή προσευχή μας και τον διάλογο αγάπης και αλήθειας. 




Αυτό το άγιον ποτήριον θα χρησιμοποιήσω σήμερα και αύριο κατά την πρώτη μου αρχιερατική θεία λειτουργία, εγκαινιάζοντας τη νέα μου διακονία στην Εκκλησία υπέρ της των πάντων ενώσεως.



 
- Μη με θεωρείτε «ουνίτη», αλλά ενωτικό ιεράρχη.
 




- Τιμή και συγκίνηση για μένα η παρουσία του εκπροσώπου του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης καθηγητού Νικολάου Μαγγιώρου. 



Σας παρακαλώ, κύριε καθηγητά, να διαβιβάσετε προς τον πρόεδρο του Τμήματος καθηγητή κ. Πέτρον Βασιλειάδη και ελλογιμοτάτους κυρίους καθηγητάς τις ευχαριστίες μου.

8 σχόλια:

  1. http://aktines.blogspot.gr/2013/02/blog-post_2160.html
    H κατάντια των καθηγητών Θεολογίας Πέτρου Βασιλειάδη και Μιλτιάδη Κωνσταντίνου που είναι και αντιπρόεδρος του ΚΑΙΡΟΥ. Συμμετέχουν σε οικουμενιστική συμπροσευχή σε φράγκικο ναό στη Θεσσαλονίκη. Θεέ μου πώς μας ανέχεσαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε φράγκικο ναό αφιερωμένο μάλιστα στο κακόδοξο ρωμαιοκαθολικό δόγμα της "ασπίλου συλλήψεως" της Θεοτόκου! Εκεί πήγαν οι ξεφτίλες καθηγητές Θεολογίας! "Ωραίους" θεολόγους έχουμε!

      Διαγραφή
    2. Θολολόγοι είναι!

      Διαγραφή
    3. Μην ξεχνάμε και τον προεδρο του ΚΑΙΡΟΥ Ανδρεα Αργυροπουλο, σχολικό σύμβουλο θεολογων που εχει το βλογκ η Θεολογια Μεσοπέλαγα και βρωμοκοπαει το μπλογκ του !!!

      Διαγραφή
    4. Να τον "χαίρονται" εκεί στον ΚΑΙΡΟ τον αντιπρόεδρό τους! Ε ρε βίτσα που χρειάζονται!

      Διαγραφή
  2. Στη συμπροσευχή εκτός απ τους Βασιλειάδη και Κωνσταντίνου ήταν και ο Μαγγιώρος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Κύριος ας τον κρίνει τον ΣΑΛΑΧΑ και τον κάθε προδότη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου