Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

ΕΚΛΟΓΕΣ και ΓΛΩΣΣΑ



του ΑΚΟΜΙΝΑΤΟΥ



Αγαπητέ μου Γεράσιμε,

Τις καλύτερες ευχές μου για τις εορτές του Πάσχα για σένα και όλους τους αγαπητούς σου.
Σε ευχαριστώ που μού προώθησες τις ηλίθιες προτάσεις του Κύπριου Ευρωβουλευτή Μάριου Ματσάκη, περί απλοποιήσεως της Ελληνικής Γραφής, τις οποίες αν και είναι παληές, τις προωθώ κι εγώ με την σειρά μου για να δή ο κόσμος τα ... αστέρια που μας αντιπροσωπεύουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.


Όσον αφορά τις διακηρύξεις του Χένρι Κίσσινγκερ κατά της Ελλάδος που ακολουθούν τις προτάσεις Ματσάκη, πολλοί απ' όσους γνωρίζω τις αμφισβητούν. Προσωπικά δεν μπορώ να αποφανθώ αλλά δεν έχει και τόση σημασία. Η παροιμία λέει : "Θεέ μου προστάτευσέ με από τους φίλους μου, γιατί τους εχθρούς μου τους αντιμετωπίζω και μόνος μου". Όταν έχουμε Ματσάκηδες, τι να φοβηθούμε από τους Κίσσινγκερ;


Ως προς το δεύτερο άρθρο σου "Τι ψηφίζω αν δεν ψηφίσω;" το παραθέτω και αυτό στην παρούσα μου θέτοντάς το υπό την κρίσιν των φίλων μου, οι οποίοι αντιλαμβάνονται τα πολιτικά καλύτερα από μένα. Όσον αφορά αυτά που λες περί "μηνυμάτων αισιοδοξίας" "αλλαγών", "αρχών", "αποστασιοποιήσεων", "υποσχέσεων", "θά" και λοιπές προεκλογικές ρητορείες, θα ήθελα να σε παρακαλέσω να διαβάσης με προσοχή αυτά που σού γράφω.


Ασφαλώς και "δεν μαθαίνουμε στον γέρο πίθηκο, πώς να κάνη γκριμάτσες"! Ασφαλώς και δεν είναι τώρα στα 78 μου που θα πάω να ψηφίσω ακολουθώντας συνθηματολογίες και υποσχέσεις. Ο λαός λέει : "Αν με γελάσης μια φορά ντροπή σου! Αν όμως με γελάσης και δεύτερη, ντροπή μου"!


Είναι αλήθεια ότι έχω γεννηθή με μιά αρκετή δόσι ευπιστίας, η οποία όμως ελπίζω να μην εγγίζει τα όρια της ηλιθιότητος. Μου αρέσει να δίνω πάντα μια δεύτερη ευκαιρία στους ανθρώπους, κάποτε δε κάποτε και σε πολύ εξαιρετικές περιστάσεις ίσως και μια τρίτη. Τετάρτη όμως δεν μου έτυχε να δώσω ακόμη. Έπειδή όμως και η παροιμία λέγει "τους γέροντας παλίμπαιδας γίγνεσθαι", αν και εγω ξεμωραθώ και το κάνω στις προσεχείς εγκλογές τι να σου πώ;


Όσο όμως έχω τα λογικά μου, για μένα όσον αφορά τους Πράσινους και τους Γαλάζιους ισχύουν αυτά που έγραψε το αόρατο χέρι στο παλάτι του Ναβουχοδονόσορος για τον έγγονό του Βαλτάσαρ : "Μενέ, μενέ, τεκέλ, ουφαρσίν" δηλαδή "Μέτρησε ο Θεός την βασιλεία σου και την έφερε στο τέλος της. Ζυγίστηκες στην πλάστιγγα και βρέθηκες λειψός"! Όχι βέβαια ότι οι Πορτοκαλί και οι Κόκκινοι και οι Μώβ είναι καλύτεροι, αλλά απλά δεν είχαν ακόμη την ευκαιρία να καταστρέψουν την πατρίδα μας, όπως οι δύο "αιώνιοι αντίπαλοι" που παίζουν ποδόσφαιρο στην πλάτη μας για δεκαετίες τώρα.


Έχω ακούσει και αν έχω ακούσει για "αλλαγές" διαπιστώνοντας ότι αυτές απεδεικνύοντο πάντα προς το χειρότερο για να καταντήσουμε τελικά εκεί που φθάσαμε. Το να λες μετά εορτής "Παίρνω αποστάσεις από τον Γιωργάκη" και "Παίρνω αποστάσεις από τον Κωστάκη" είναι απλά έκφρασι δειλίας, θράσους και καιροσκοπισμού. Τις αποστάσεις να τις έπαιρνες στην ώρα τους, όταν έπρεπε και επιβάλετο και όχι "Δρυός πεσούσης"! Αυτά αποτελούν υποτίμησι της νοημοσύνης μας.


Θα πιστέψω ότι ίσως έγινε κάποια "αλλαγή" εάν δώ τα κλοπιμαία, τις μίζες και τις αθέμιτες περιουσίες, να επιστρέφουν στο Δημόσιο ταμείο μέχρι και "τον έσχατον κοδράντην" για να ανακουφιστούν οι ασθενείς μας και τα γεροντάκια των 300 ευρώ, για να πληρωθούν τα βιβλία των παιδιών μας και βοηθηθούν οι άνεργοί μας. Όταν δώ τους "σοσιαληστές" και τους άλλους "βολευτές" στο μπουντρούμι χωρίς αναστολή, τόσο αυτούς που τά "φάγανε μαζί" όσο κι εκείνους που τα 'φάγαν χώρια. Όταν δω τους υπαλλήλους της Βουλής να εξισώνωνται με τους λοιπούς Δημοσίους Υπαλλήλους, τα έδρανα της Βουλής να περιορίζονται στα τελείως απαραίτητα, οι αποδοχές των βουλευτών να είναι αξιοπρεπείς μεν αλλά εν σχέσει και αναλογία με αυτές των υπολοίπων Ελλήνων. Όταν διαπιστώσω το σταμάτημα της ρουσφετολογίας, την διαφάνεια στην Κρατική Διαχείρησι, την πάταξι της διαφθοράς, της εκμετάλευσης και της αισχροκέρδειας σέ όλα τα επίπεδα. Όταν γίνη λεπτομερής καταγραφή της εκκλησιαστικής περιουσίας ώστε να αποδωθούν "τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ", όταν καταργηθούν τα φακελλάκια στα νοσοκομεία που τώρα η Τρόϊκα θέλει να τα νομιμοποίση, όταν μας πληρωθούν οι πολεμικές αποζημιώσεις καίτοι το αίμα των θυμάτων μας δεν έχει τιμή, αλλά για να ταπεινωθή η επηρμένη οφρύς της βαρβαρότητας και κτηνωδίας των δημίων τους, και ο θάνατος και τα μαρτύριά τους να μην πάνε τελείως χαμένα και τσάμπα αλλά να αποφέρουν έστω και ένα μικρό συμβολικό όφελος στην πατρίδα μας, κλπ, κλπ, τότε μόνον θα αρχίσω να διερωτώμαι μήπως και επήλθε κάποια όντως ... αλλαγή!


Τώρα ακούω τις συνθηματολογίες και τις ρητορίες τους που εκ πρώτης όψεως ακούγονται σωστα αλλά που δεν έχουν άλλον σκοπό από το να καθησυχάσουν το εξαγριωμένο πλήθος και να συσπειρώσουν τα κομματόσκυλα, χαϊδεύοντας τ'αυτιά τους με ωραιολογίες, γνωρίζοντας ότι πολλά από αυτά αποβλέπουν σε μελλοντικά βολέματα και ρουσφέτια, για να γλείψουν κάποιο κόκκαλο που θα τους ρίξη γεναιόδωρα ο κομματικός αφέντης. Ἐμ όλος ο κόσμος ξέρει ότι και οι πιο διεφθαρμένοι, έχουν ανάγκη από ένα ιδανικό, για να ωραιοποιήσουν και να δικαιολογήσουν την διαφθορά τους.


Τώρα βλέπω το σενάριο "Τσοχατζόπουλος" που ανέβασε εσχάτως ο ελληνικός μας θίασος, και αναρωτιέμαι το τέλος της παράστασης. Θα είναι άραγε ένας αποδιοπομπαίος τράγος που θα μας ρίξη στάχτη στα μάτια, για να καλυφθούν όλοι οι υπόλοιποι "Τσοχατζόπουλοι" πού για διαφόρους λόγους δεν έχουν βγή στη φόρα, ή θα τελειώση και αυτή η φαρσοκωμοδία όπως τα Κοσκωτάδικα, τα Ζίμενς, τα Βατοπαίδια, οι Εφραίμηδες και οι λοιπές βουλευτο-επιτροπικές καραγκιοζοπαιξίες με τις οποίες μας κρατούσαν την ανάσα και αποτέλεσμα μηδέν; Λέει η Φ. Γεννηματά ότι το Πασόκ "δεν δίστασε" να διαγράψη τον Τσοχατζόπουλο! Μωρέ μπράβο τόλμη! Πρέπει να τους κάνουμε και προτομή γι'αυτό!!! Πρέπει να συγχαρούμε αυτόν που πνίγεται επειδή προσπαθή να απαλλαγή από τα βαρίδια που είναι δεμένα στα πόδια του!!! Τόσα χρόνια το Πασόκ δεν έβλεπε την αθέμιτη συσσώρευσι πλούτου και την χλιδή του πρωτοκλασσάτου στελέχους του. Όπως κάλυπτε τόσα χρόνια τον Τσοχατζόπουλο, πόσους άλλους άρα γε εξακολουθεί να καλύπτη;


Όλα αυτά μου θυμίζουν τα ντέρμπυ Ανδρέα, Μητσοτάκη, που ο καθένας τους δίκαζε τον άλλον, και ο λαός παρακολουθούσε το σήριαλ με κομμένη την ανάσα μέχρις ότου στο τέλος ο ένας αθώωνε τον άλλον, και ο μεν Μητσοτάκης κράτησε τα αρχαία του ως ανήκοντα στην "προσωπική του συλλογή", την οποίαν μάλλον θα είχε κληρονομήσει από τον ... Περικλή, και ο Ανδρέας πλήρωνε στην πρώην του Μαργαρίτα οκτακόσια εκατομμύρια για να πάρη διαζύγιο για να παντρευτή την νέα Δουλτσινέα του, να της χαρίζη δακτυλίδια εκατομμυρίων, και να την αποκαταστήση .... βασιλικά, αν και "σοσιαλιστής" ο άνθρωπος και πατέρας της "αλλαγής" που είχε κληθή να υπηρετήση το Έθνος και να δώση το ... καλό παράδειγμα!!!


Οι Γάλλοι έχουν μια παροιμία που λέει : "Αν αυτή είναι η ζωή που ζούν οι μοναχοί, θα πάω να γίνω μοναχός μαζί με την Κική"!!! Αν αυτό είναι σοσιαλισμός βράζε ρύζι!


Ο Σαμαράς κάλυπτε τον Κωστάκη, βγαίνοντας στις τηλεοράσεις και δίνοντας ψευδή στοιχεία για το έλλειμα στον ελληνικό λαό, και τώρα "άλλαξε" ακόμη και το Logo της Νέας Δημοκρατίας για να δείξη δήθεν την "αλλαγή" και νομίζει τους Έλληνες ανόητους και ηλίθιους ώστε να μην καταλαβαίνουν ότι όντως "Άλλαξε ο Μανωληός κι' έβαλε τα ρούχα του αλλοιώς"!!!


Είμαστε δέκα εκατομμύρια Έλληνες. Αν μεταξύ μας δεν υπάρχουν εκατό έντιμοι ανιδιοτελείς και ικανοί άνθρωποι να καταλάβουν το Κοινοβούλιο πετώντας έξω τους κηφήνες, τότε είμαστε άξιοι της τύχης μας. Ασφαλώς και αντιλαμβάνομαι ότι οι προσεχείς εκλογές είναι "οι κάλπες της οργής" και ότι πολλά διλήμματα αναφύονται στην συνείδησι του κάθε ευσυνείδητου πολίτη που πονά για το μέλλον του τόπου και το μέλλον των παιδιών του. Η οργή όμως και η μέχρι αυτοκτονίας απελπισία, απεδείχθησαν ότι δεν είναι καλοί σύμβουλοι.


Πολλοί φοβούνται και με το δίκιο τους μήπως και η καθίζησι του δικομματισμού δημιουργήση πιθανότητες ακυβερνησίας. Καλέ μου Γεράσιμε, και πιστεύεις εσύ ότι μια γαλαζοπράσινη τουρλού τουρλού μαλουφατούρα είναι ποτέ δυνατόν να αποτελέση κυβέρνησι για τον τόπο; Δεν βλέπεις από τώρα ότι δεν θα είναι "γίγας" αλλά "νάνος με πήλινα πόδια"; Πόσον καιρό μπορεί να διατηρηθή το λάδι ανακατεμένο με το νερό; Άλλο τόσο μπορούν να διατηρηθούν και τα ανομοιογενή τους συμφέροντα! Είναι ανάγκη να είναι κανείς προφήτης για να δή ότι είτε θα διαλυθούν είτε θα καταντήσουν υπαλληλική κυβέρνησι της Τρόϊκας; Το πρόσφατο παρελθόν αλλά και οι παρούσες συνεχείς τους φαγωμάρες δεν μας διδάσκουν;


Ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος λέει κάτι το πολύ σοφό και κατάλληλο για την περίστασι : "Κρείττον υπό μηδενός άγεσθαι ή υπό κακού άγεσθαι. Ο μεν γαρ πολλάκις μεν εσώθη, πολλάκις δε εκινδύνευσεν, ούτος δε πάντως κινδυνεύσει, εις βάραθρα αγόμενος"! Όσο πιο γρήγορα ξεφορτωθούμε αυτές τις δύο φάρες τόσο το καλύτερο. Κέρδος θά 'χουμε, χασούρα δεν πρόκειται νἀ ΄χουμε.


Ξέρω ότι το να ψηφίζη κανείς υπό το καθεστώς μιας δημοσιονομικής ασφυξίας, να καλείται κάποιος να αποφασίση κάτω από συνθήκες κοινωνικής αποσύνθεσης και οικονομικής εξαθλίωσις δεν είναι εύκολο πράγμα. Δυσκολεύομαι εγώ ο ίδιος να πάρω μιαν απόφασι για τον εαυτόν μου, έτσι μακρυά από μένα η αλαζονεία το να θέλω να υποδείξω κάτι σε κάποιον άλλον.


Ξέρω ότι σε άσχημα προβλήματα ιδανικές λύσεις δεν υπάρχουν. Στην Ελβετία
όπου έζησα τριάντα χρόνια μπορείς να πάρης ένα άσπρο χαρτί και να γράψης τα ονόματα όσων νομίζεις ικανούς να κυβερνήσουν, αδιαφορώντας για τις κομματικές τους τοποθετήσεις και χωρίς να δώσης την ψήφο σου σε κανένα κόμμα. Εμείς που δώσαμε στον κόσμο την Δημοκρατία, σήμερα βρισκόμαστε δυστυχώς πολύ πίσω από τέτοια συστήματα και δεν είμαστε ικανοί να κάνουμε ένα τόσο απλό πράγμα.


Ο Θεός να μας δώση σύνεσι, να πράξουμε αμερόληπτα το καθήκον μας, χωρίς να πέσουμε θύματα των διαφόρων πολιτικών σειρήνων, αγωνιζόμενοι για το καλό του τόπου, και όχι για την καρέκλα του κάθε φαφλατά, που θεωρεί πορισμόν την πολιτική και όχι υπούργημα και διακόνημα. Άνθρωπος που τοποθετεί μπροστά από το συμφέρον και το καλό του τόπου και του λαού μας, είναι ανάξιος να δρασκελίση το κατώφλι του Κοινοβουλίου.


Συγγνώμη για την χειμαρώδη πολυλογία μου


Ακομινάτος


ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ.. ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΟ ΛΑΒΟΥΝ ΤΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΙΣΩΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ

Την απλοποίηση της ελληνικής γραφής ζητά ο κύπριος ευρωβουλευτής Μάριος Ματσάκης, με σχετική εισήγηση που υπέβαλε προς τον υπουργό Παιδείας της Κύπρου Ανδρέα Δημητρίου. Την πρόταση του κοινοποίησε και στους Έλληνες ευρωβουλευτές.


Ο κ. Ματσάκης προτείνει στον Κύπριο υπουργό τη σύσταση μιας ολιγομελούς επιτροπής γλωσσολόγων, οι οποίοι θα μπορούσαν, εμπεριστατωμένα να ενδιατρίψουν επί του θέματος και να δώσουν μια επιστημονικά έγκυρη πρόταση για τον εκμοντερνισμό/ απλοποίηση της Ελληνικής γραφής.
Στην επιστολή του ο Κύπριος ευρωβουλευτής παραθέτει ως τροφή για σκέψη' τα εξής:
1... Να καταργηθούν τα γράμματα 'η' και 'υ' και να αντικατασταθούν από το γράμμα 'ι'.
2... Να καταργηθεί το γράμμα 'ω' και να αντικατασταθεί από το γράμμα 'ο'.

3... Να καταργηθούν οι εξής συνδυασμοί γραμμάτων και να αντικατασταθούν ως εξής:
αι'---> 'ε', 'ει'--->'ι', 'οι--->ι', 'υι'--->ι', 'αυ'--->'αβ', 'ευ'--->'εβ'
4... Να καταργηθεί η χρήση του 'γγ' και να αντικατασταθεί από το 'γκ'.
5... α καταργηθεί το τελικό γράμμα 'ς' και να αντικατασταθεί από το γράμμα 'σ'.
Ως αποτέλεσμα των ανωτέρω αλλαγών, αναφέρει ευρωβουλευτής, το Ελληνικό αλφάβητο θα έχει μόνο 21γράμματα(α, β, γ, δ, ε, ζ, θ, ι, κ, λ, μ, ν ,ξ , ο ,π, ρ, σ, τ, φ, χ, ψ) και ένα μόνο δίψηφο (το 'ου')...
Ο κ. Ματσάκης υποστηρίζει ότι η απλοποίηση της Ελληνικής γραφής καθίσταται αναγκαία μέσα στα πλαίσια μιας τάσης ενωτικής πορείας των γλωσσών στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Επιπλέον, μια τέτοια αλλαγή θα καταστήσει την Ελληνική γραφή πιο απλή και πολύ πιο εύχρηστη. Ιδιαίτερα όσον αφορά την χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή και σε σχέση με μεγάλο αριθμό ατόμων που έχουν διάφορες μορφές δυσλεξίας'.



Προωθήστε το mail αυτό για την ενημέρωση του κόσμου για τη νέα αυτή και δόλια ανθελληνική επίθεση, με το πρόσχημα δήθεν του εκσυγχρονισμού της (ήδη επικίνδυνα ρημαγμένης τα τελευταία χρόνια) γλώσσας μας!



Υ.Γ. ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΧΕΝΡΙ ΚΙΣΣΙΓΚΕΡ:

Ο Ελληνικός λαός είναι δυσκολοκυβέρνητος και γι' αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτισμικές του ρίζες. Τότε ίσως συνετισθεί. Εννοώ δηλαδή, να πλήξουμε:
1. τη γλώσσα,
2. τη θρησκεία,
3. τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητα του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει για να μη μας παρενοχλεί στα Βαλκάνια, να μη μας παρενοχλεί στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή, σε όλη αυτή σε όλη αυτή τη νευραλγική περιοχή μεγάλης στρατηγικής σημασίας για μας, για την πολιτική των ΗΠΑ...............................

Θα ήθελα να προσθέσω και τα εξής:

Ας τολμήσει κάποιος ξένος να προτείνει σε Γάλλο να εξαλείψει τους τρεις τόνους, ή να γράψει το beaucoup - bocou, ή το couteau - couto.

Aς τολμήσει να προτείνει σε ένα Άγγλο να γράψει αντί thought -thot, αντί wrought - rot, ή
σε ένα Γερμανό να γράψει αντί Gemutsbeschaffenheit -Gemutsbesafenheit , ή αντί Erbschleicher - Erbsleiher
και θα δούμε τι θα γίνει!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου