Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023

Μητροπολίτης Καστοριάς: δειλός ή συστημικός;

Έλεος πια με την εθιμοτυπία και το χάιδεμα των πολιτικών. Η Ορθόδοξη πίστη υπό διωγμόν

Η θητεία Ιερωνύμου στο τιμόνι της Εκκλησίας της Ελλάδας, έχει προξενήσει ανυπολόγιστη ζημιά στην Ορθοδοξία.

Άλλαξε το DNA των Αρχιερέων. Κάποιοι λένε πως “τη γενιά αυτή” των Επισκόπων, την στελεχώνουν καλοζωισμένοι καριερίστες. Δεν έζησαν κατοχή, στερήσεις, τον ανθρώπινο πόνο, την καθημερινή απειλή του θανάτου.

Δεν βίωσαν αδιέξοδα, δεν εμπέδωσαν όσα αποδείχτηκαν τελικά αδύνατα παρά τοις ανθρώποις, για να στρέψουν το βλέμμα στον Θεό.

Δεν επιβίωσαν από την πείνα, τρώγοντας ένα ευλογημένο αντίδωρο όλη μέρα και μια ελιά σπασμένη στα τέσσερα, για να φτάσει για όλη την οικογένεια.

Μεγαλωμένοι με περισσότερες ανέσεις, βγήκαν σαν από φωτοτυπικό μηχάνιμα, πιστά αντίγραφα ενός μεταμοντέρνου προτύπου μελλοντικού Αρχιερέως.

Οι πανανθρώπινες αξίες του Ελληνορθόδοξου πολιτισμού αντικαταστάθηκαν από επιχρυσωμένα μπαζώματα μασονικών αξιών.

Οι νέου τύπου Αρχιερείς αντί για νηστευτές κατάντησαν ηδονιστές, αντί για φωτεινά παραδείγματα σωφροσύνης, παρθενίας και σαρκικής απαθείας, τώρα μοιάζουν μαριονέτες και εκβιάσμοι.

Αντί ανάργυροι, φιλόξενοι και φιλάνθρωποι έγιναν ανθρωπιστές και μπίζνεσμεν, το φιλότιμο αντικαταστάθηκε από την ανοχή στη διαφορετικότητα και τη συμπερίληψη.

Τα ουράνια χαρίσματα των Εκκλησιαστικών ανδρών, που ο Συναξαριστής μας χαρίζει απλόχερα για τους Επισκόπους που αγίασαν, καταδικάζονται, απαλλοτριώνονται και αντικαθίστανται από ηγετικές δεξιότητες της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Η σκληρή αγάπη, η παιδαγωγική τιμωρία, η δικαιοσύνη, η υπακοή στο νόμο του Θεού και η αυτοθυσία για τα Ιερά και τα Όσια της πατρίδας μας, οδηγήθηκαν στο χρονοντούλαπο της λήθης.

Οι μοντέρνοι Αρχιερείς είναι αγαπούληδες με εκείνους που φοβούνται και θαυμάζουν, αδυσώπητοι με όσους αμφισβητούν το καθεστώς της δεσποτοκρατίας και “χρήσιμοι ηλίθιοι” ενός συστήματος εξουσίας που έχει μετατρέψει την Ελλάδα, σε νεοταξικό παιδί του σωλήνα.

Μαζεύουν πτυχία θεολογίας μα δε θεολογούν βιωματικά. Εξελίσσονται ακαδημαϊκά μα αγνοούν τα πρακτικά. Παραγεμίζουν το κεφάλι τους με μωρο-φιλοσοφίες και αδειάζουν την ψυχή τους από Χριστό.

Μερικοί μάλιστα από τους σύγχρονους ινσταγκραμικούς Αρχιερείς, με κάθε αφορμή σπεύδουν να επιβεβαιώσουν την απουσία Ορθοδόξου βιώματος. Γίνεται έτσι ο πιστός λαός μάρτυρας ειδήσεων ενός αντιθετοαντίστροφου κόσμου, όπου παραβιάζεται ο νόμος του Θεού και βιάζεται η κοινή λογική.

Αφορμή για τον μικρό μας σχολιασμό στάθηκε η εγκάρδια συνάντηση του Μητροπολίτη Καστοριάς με την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

Μιας Υπουργού που για πρώτη φορά δέχτηκε από κόμμα στην Ελληνική Βουλή σφοδρό έλεγχο και αντέδρασε απαράδεκτα και ανώριμα για τη θέση της.

Μιας Υπουργού που αποδέχεται τον γάμο ομοφυλόφιλων…

Αποκλειστικά και μόνον για αυτή την πολιτική της θέση, θα έπρεπε η στάση του Ποιμενάρχη της Μητροπόλεως Καστοριάς να είναι αυστηρή σε τέτοιο βαθμό που να ξανασκεφτεί σοβαρά αν θα ξαναπατήσει στην πόλη.

Αντί όμως ελέγχου, είδαμε φιλοφρονήσεις, χαμόγελα, φωτογραφήσεις και τη γνωστή άψυχη στάση που η εθιμοτυπία επιβάλει.

Έλεος πια με τους προδότες πολιτικούς.

Έλεος και με τους “νάνους” Αρχιερείς.

Η χώρα είναι ο δοκιμαστικός σωλήνας της Νέας Τάξης, το πολιτικό προσωπικό στελεχώνεται με άθρησκα και απάτριδα φερέφωνα των αφεντικών τους και δυστυχώς οι Επίσκοποι, μοιάζουν με δυστοπικά σκιάχτρα που φέρουν Αρχιερατικούς μανδύες και μίτρες.

Πώς άραγε το βολεύουν μέσα τους; Πώς τιμούν εθνομηδενιστές πολιτικούς, αποδομητές της ελληνορθόδοξης παιδείας του γένους;

Μαράν Αθά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου