Κυριακή, 23 Ιουνίου 2019


Απογοήτευση Ελπιδοφόρου


Τον είχαν ''διαβεβαιώσει'' γιά ''θερμή λαϊκή υποδοχή'' στο αεροδρόμιο, όταν έφτασε στην Νέα Υόρκη από Κων/πολη. Αλά τον υποδέχτηκαν αρκετοί ρασοφόροι και ολίγοι Ομογενείς, βασικά εργαζόμενοι στην Αρχιεπισκοπή. Θα έπρεπε να γνωρίζει ότι ο ''εθνικός'' μας ''Κόρακας'' έχει σχεδόν μηδενική απήχηση στην Ομογένεια και δεν μπορεί να ''κινητοποιήσει'' έστω το προσωπικό του, δηλ. τους εργαζόμενους στο ''μητσοτακικό παραμάγαζο''. Αν λαβουμε υπόψην και το γεγονός ότι ''πιέζουν'' ενορίες (βασικά ο φελλός μητροπολίτης Νέας Υερσέης) να στείλουν λεωφορεία με ''πιστούς'' γιά να ''έχει κόσμο η ενθρόνιση'', τότε βγάζουμε δυσάρεστα συμπεράσματα.
Να και ο πρέσβης Πάϊαττ
Αφού ο ''dirty'' πρέσβης -άτυπος κυβερνήτης της Ελλάδας- χαραχτήρισε ''ιστορική την ενθρόνιση Ελπιδοφόρου'' και ''συγχάρηκε'' τον γραφικό υπουργό Εξωτερικών (Κατρούγκαλο) που θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στις τελετές στην Νέα Υόρκη (γιά πρώτη φορά υπουργός θα βρεθεί σε ενθρόνιση αρχιεπίσκοπου), τι άλλο θέλουμε;;; Φυσικό και αναμενόμενο, μετά τις βρωμιές του πρέσβη στην Ουκρανία, την ανάμιξή του στον χρηματισμό Βαρθολομαίου γιά την παραχώρηση αυτοκεφαλίας στην Εκκλησία Ουκρανίας και την πίεσή του σε Ιερώνυμο γιά να στηρίξει τις επιλογές τις δικές του και του πατριάρχη.
ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ: Τα χρήματα που θα δαπανηθούν σε ''τελετές υποδοχής'', μαζί με τα χρήματα γιά το χλιδάτο γεύμα μετά την ενθρόνιση Ελπιδοφόρου, δηλ. σε χρονικό διάστημα 5 ημερών από την άφιξη στις ΗΠΑ του αρχιεπίσκοπου ''αρχόντων και λεφτάδων Ν. Υόρκης'', θα ήταν αρκετά γιά να λειτουργήσουν δύο ελληνικά σχολεία γιά 2 χρόνια. Πληρώστε κορόϊδα, γιά τα ''κοσμικά βίτσια'' ρασοφόρων καλοπερασάκηδων.
Εκδότη ''Εθνικού Κήρυκα'', τι ρεζιλίκια είναι αυτά;;;

Μα επιτρέπεται ''οι νιού γιόρκ τάϊμς'' της Ομογένειας, που αδικείται χωρίς το ''βραβείο Πούλιτζερ'', η ημερήσια ''γεροντοκόρη'' σου -γνωστό μητσοτακικό παραμάγαζο- να εκτίθεται τόσο πολύ στα μάτια του Ελπιδοφόρου, του Καρλούτσου και του Κούλη;;; Πανηγυρική έκδοση, μεγαλοπρεπής, πολυδιαφημισμένη, γιά ερχομό-ενθρόνιση Ελπιδοφόρου, ΜΟΝΟ σύνολο 32 (τριάντα δύο σελίδες), με καταχωρήσεις ΜΟΝΟ 20 σελίδες, βασικά καταχωρήσεις μητροπόλεων-ενοριών, ''αρχόντων σφογγοκωλάριων Πατριαρχείου'' (που ξεπλένουν χρήμα, δηλ. φοροαπατεωνιές μέσω Αρχιεπισκοπής), ολίγων ''ημέτερων Οργανώσεων'', όπως η απατεωνίστικη Ομοσπονδία Βοστώνης;;; Ενοχλήσατε εκατοντάδες ενορίες, Ομογενείς, επιχειρήσεις γιά ''καταχωρήσεις''. Μόνο 20 σελίδες σε καταχωρήσεις με τα ''άξιος'' γιά Ελπιδοφόρο;;; Τι ρεζιλίκια είναι αυτά;;; Τι ''υποδοχή Ελπιδοφόρου'' είναι αυτή;;; Τέτοια ζημιά, τέτοια ρεζιλίκια, πως τα αντέχεις;;; Τι θα νομίσουν, Ελπιδοφόρος και ''φάδερ 'Αλεξ'';;; 'Οτι είσαι ''φελλός'' και η εφημερίδα σου είναι ζήτημα αν έχει συνολικά (έντυπη και ηλεκτρονική) 3.000 αναγνώστες;;;
Είδες η ''κακιά'' Ομογένεια -που την ζάλισες με την άγρια παραπληροφόρηση- τι ζημιά σου έκανε;;; Τελικά, ο κόσμος δεν τρώει το ''κουτόχορτο'' που του σερβίρεις, η Ομογένεια ''σου γύρισε την πλάτη'', ΟΡΙΣΤΙΚΑ... Φαίνεται ότι, το ''ΚΑΛΑΜΙ'', σας έκανε πολύ μεγαλύτερη ζημιά από ότι αρχικά νόμιζε. Και η Ομογένεια ανα την επικράτεια ΗΠΑ, εκτίμησε τον αγώνα του: Σας ''έγραψε'', εσάς του ''κυκλώματος'' της αρπαχτής και παραπληροφόρησης... Περαστικά σας.

Κάντε κάτι με τον Πατούλη
Σε ένα ακόμα από τα πολλά ταξίδια του στις ΗΠΑ (αλήθεια, ΠΟΙΟΣ πληρώνει τα έξοδα;;;), αυτήν την φορά, με την σύζυγο, γιά την ''ενθρόνιση του αρχιεπίσκοπου αρχόντων και λεφτάδων Ν. Υόρκης'' Ελπιδοφόρου, ο (τώρα) περιφερειάρχης Αττικής, ενοχλεί ομογενειακά ΜΜΕ γιά ''συνεντεύξεις''. Γιά πόσο καιρό ακόμα η Ομογένεια θα υποφέρει, από έναν γραφικό 'Ελληνα πολιτικάντη, επίπεδου ''αφηνιασμένου ψώνιου'';;;
'Αρχισαν τα όργανα: Υπεξαίρεση και νέες καταγγελίες για εκβιασμό του Πατριαρχείου
Ο πρώην οικονομικός διευθυντής της Αρχιεπισκοπής Γιώργος Παπαδάκος παρουσιάστηκε την Τετάρτη 19 Ιουνίου '19 ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστήριου και παραδέχτηκε την ενοχή του για υπεξαίρεση πάνω από $65,000 από την Αρχιεπισκοπή για προσωπικά έξοδα, μέσω της χρήσης πιστωτικών καρτών. Προκαλεί εντύπωση η χρονική σύμπτωση της ανακοίνωσης της ενοχής την ίδια ημέρα με την άφιξη του κ. Ελπιδοφόρου, καθώς και η σημείωση των αρχών ότι θα υπάρξει και συνέχεια.
Για ποιόν χτυπά η καμπάνα; Καθότι είναι γνωστό ότι πολλοί έχουν ευθύνες και πολλοί υπεξαίρεσαν μεγάλα χρηματικά ποσά από το ταμείο της Αρχιεπισκοπής (και όχι μόνο με χρήση καρτών) αλλά και ωφελήθηκαν παράνομα από δραστηριότητες στο όνομα της Αρχιεπισκοπής και των φιλανθρωπικών ιδρυμάτων της. Τα ονόματα των εμπλεκομένων, εκείνων που έβαλαν «το δάκτυλό τους στο μέλι» είναι περιορισμένα, ειδικά όσων είχαν θέσεις ευθύνης. 'Ενα θα πούμε μόνο: θα φανεί από τις εξελίξεις πόσο ανεξάρτητη είναι η αμερικανική δικαιοσύνη και πόσο «τυφλή». Το θέμα δεν είναι καθόλου ασήμαντο, καθώς ήρθαν στη δημοσιότητα νέες καταγγελίες ότι το Πατριαρχείο εκβιάζεται στο θέμα της Ουκρανίας λόγω της κλοπής πολλών εκατομμυρίων από την Αρχιεπισκοπή Αμερικής, που κατάληξαν στον πατριάρχη, ως εξαγορά του γιά την παραχώρηση αυτοκεφαλίας στην Εκκλησία Ουκρανίας. Αν λοιπόν οι Ομοσπονδιακές αρχές δεν προχωρήσουν σε βάθος, τότε αυτό θα σημαίνει ότι ελέγχονται από το "βαθύ κράτος" που κατοικοεδρεύει στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ. (Ν. Σταμ.)
Το κατάντημα του Τύπου στην Ελλάδα και στην Ομογένεια
Θέλετε να ξέρετε πόσα ΜΜΕ στην Ελλάδα δημοσίευσαν το ρεπορτάζ της τουρκικής μεγάλης εφημερίδας ''Χουρριέτ'' για τον κ. Ελπιδοφόρο, όπου τον περιγράφει ώς «τον πρώτο Τούρκο πολίτη που θα ηγείται της ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στις ΗΠΑ»; ΜΟΝΟ ΕΝΑ (pronews). Το ίδιο ισχύει και για την φωτογραφία του με τον Tούρκο πρέσβη στην Αθήνα στις 29 Μαϊου, ημέρα της 'Αλωσης της Πόλης. Αναλογιστείτε για λίγο τι σημαίνει αυτό. Εάν σε ένα σχετικά μέτριας έντασης θέμα επιλέγουν την συσκότιση της κοινής γνώμης, τι νομίζετε ότι έκαναν για τα σπουδαία και τα μεγάλα, όπως το μνημόνιο, τις ενεργειακές εξελίξεις κλπ. Οσο για τους δήθεν «δημοσιογράφους» των ελληνικών ΜΜΕ, τι να πώ; Θα προτιμούσα να δουλεύω χαμάλης πρωί βράδι παρά να βγάζω το ψωμί μου με τέτοιο ανέντιμο τρόπο. Στην Ομογένεια, εκτός από το «Καλάμι» -που πρώτο ανάδειξε το θέμα- και την εβδομαδιαία «Εφημερίδα Ν. Υόρκης», προσέξαμε ότι το ρεπορτάζ της ''Χουρριέτ'' αναδημοσίευσε και η Greek News, χωρίς όμως σχόλια, αλλά και η HellasJournal.com, με σχόλια «στρουθοκαμήλου». Οι δύο αυτές πηγές, που πρόσκεινται στο κυπριακό λόμπι, ούτε καν ανάφεραν την φωτογραφία με τον Τούρκο πρέσβη στις 29 Μαϊου. Ο μακαρίτης ο Μούγιαρης θα στριφογυρίζει στον τάφο του, επειδή εκείνος έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη για να φτιάξει τη HALC, κυρίως από αγανάκτηση για τη στάση του Πατριαρχείου στα εθνικά θέματα και ειδικά στο Κυπριακό. Ενώ οι υποτιθέμενοι συνεχιστές του, «παίζουν τις κουμπάρες» με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για χάρη του Φαναριώτη Ελπιδοφόρου, που έρχεται να κάνει την Ομογένεια «ουδέτερη». Ντροπή, υπάρχει; Μεγαλύτερη ακόμα ντροπή αρμόζει στην ''ημερησία της Αστόριας'' που κατέπεσε σε νέα βάθη δημοσιογραφικής αναξιοπρέπειας. 'Εβαλε μεν την είδηση του δημοσιεύματος, αλλά παρέλειψε την πρώτη ουσιώδη παράγραφο ''ο πρώτος Τούρκος πολίτη που θα ηγείται της ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στις ΗΠΑ'' και βάζοντας μόνο το Daily News, χωρίς το ''Χουρριέτ'', ώστε ο αναγνώστης να νομίζει ότι πρόκειται για εφημερίδα της Αγγλίας, της Αμερικής ή της Αυστραλίας. Και αλλοίωσε πλήρως το περιεχόμενο αφαιρώντας όλα τα επώδυνα κομμάτια. Θερμά συγχαρητήρια για τα νέα βάθη αναξιοπιστίας. Που πήγε εκείνο το βραβείο «Πούλιτζερ» που πρόπερσι έδινε στον εαυτό της; Πάντως η Ομογένεια της απονέμει τακτικά το δικό της βραβείο με ιδιαίτερα γραφικό -και ελληνικό- τρόπο. Και δεν την αγγίζει στα περίπτερα, λες και έχει χολέρα. (Ν. Σταμ., 21 Ιουνίου '19)
.................
(18:55 EST USA, 19 Ιουνίου)
Με την Turskish Airlines έφτασε το απόγευμα της 19ης Ιουνίου '19 στην Νέα Υόρκη, ο αρχιεπίσκοπος ''αρχόντων και λεφτάδων'' Ελπιδοφόρος (Λαμπρινιάδης). Αν ξεπεράσει τα νομικά προβλήματα τα σχετικά με την επιλογή του, θα είναι ο αρχιεπίσκοπος του 16% της Ομογένειας ΗΠΑ, όσα και τα μέλη των ενοριών, αναλογικά, της Αρχιεπισκοπής ΗΠΑ. Τον Ελπιδοφόρο, υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο ''Κέννεντυ'' αρκετοί κληρικοί και -εντυπωσιακά- ολίγοι Ομογενείς, βασικά 2-3 ''άρχοντες'' και εργαζόμενοι στην Αρχιεπισκοπή. Δεν ήταν η υποδοχή που θα περίμενε, η ''θερμή'', αλλά δεν έχει σημασία. Εκεί και οι γεν. πρόξενοι Ελλάδας και Κύπρου. Μάλιστα, ο της Ελλάδας, αυθεντικός ''δημοσιοσχεσίτης'', έβγαλε και...λόγο ''καλωσορίζοντας τον Ελπιδοφόρο'', o οποίος δημοσιεύτηκε ολόκληρος και ξεχωριστά, στην μικρής κυκλοφορίας ημερήσια Νέας Υόρκης, με την οποίαν ο κ. Κούτρας διατηρεί άριστες ''διαπλεκόμενες σχέσεις'', απολαμβάνοντας υπερπροβολή!!!
Σημ.: Κάποιος από το θλιβερό υπουργείο Εξωτερικών, μπορεί να εξηγήσει στον γεν. πρόξενο ότι στο έδαφος των ΗΠΑ, δεν καλωσορίζεις ως ''εκπρόσωπος της Ελληνικής Πολιτείας στη Νέα Υόρκη'';;; Και ότι τέτοιο ''καλωσόρισμα'', ΜΟΝΟ μέσα στο προξενείο μπορείς να το κάνεις;;;
Η πρώτη δήλωση Ελπιδοφόρου σε συνεργάτη του ''ΚΑΛΑΜΙ'', που είχε μεταμφιεστεί σε διάκο (όχι Αθανάσιο):«Χαίρομαι που είμαι στις ΗΠΑ, ως ο πρώτος Τούρκος πολίτης, που γίνεται αρχιεπίσκοπος της ελληνικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής. Στο ευσεβές πλήρωμα της Αρχιεπισκοπής, δηλαδή στο ποίμνιο και στον κλήρο, έχω να πω ''μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι''. Ευχαριστώ γιά την υποδοχή, με συγκινείτε... Moυ αξίζετε και σας αξίζω. Μαζί θα μεγαλουργήσουμε».
Aς κρατήσουμε και μία -δεσμευτική- δήλωση του Ελπιδοφόρου, αμέσως μετά την άφιξή του στο αεροδρόμιο: «Έρχομαι να επωμισθώ τις ευθύνες αυτού του ιδιαιτέρως σημαντικού ρόλου και να τις μοιρασθώ μαζί σας, διότι γνωρίζω ότι είσθε άξιοι συνεργάτες εν Χριστώ. Θα συνεργασθούμε ανοικτά μεταξύ μας με καθαρότητα, ειλικρίνεια, σαφήνεια, λέγοντας την αλήθεια με αγάπη, έτσι ώστε να μπορέσουμε να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη του προσφιλούς λαού της Αρχιεπισκοπής στους θεσμούς της».
Eκτός των άλλων, ΟΜΟΛΟΓΕΙ δημόσια ότι έχει χαθεί η εμπιστοσύνη του κόσμου (Ομογενών) στην Αρχιεπισκοπή. Επιβεβαιώνει έτσι, απόλυτα, όσα κατά καιρούς, γράφει το ''Κ''.
Τα ''χρειάστηκαν'' οι αστυνομικοί στον διεθνή αερολιμένα ''Κέννεντυ'', όταν 35-40 ρασοφόροι μπήκαν μέσα γιά να υποδεχτούν τον Ελπιδοφόρο. Πιθανά να νόμισαν ότι είναι ''ρασοφόροι ταλιμπάν'', με τα μαύρα ράσα.
Η είδηση: Το ζεύγος Πατούλη, θα αφιχθεί στην Νέα Υόρκη γιά τις τελετές ενθρόνισης, την Παρασκευή 21 Ιουνίου, επειδή από τέτοια σημαντικά γεγονότα δεν μπορεί να λείψει. Δυστυχώς, δεν θα έρθει ο υφυπ. Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, αλλά θα έρθει ο υπουργός Γιώργος Κατρούγκαλος, μαζί και η Ρένα Δούρου. Στην ίδια πτήση και 6 εύζωνες της προεδρικής φρουράς, που στέλνει ο Πάκης. Φυσικά θα είναι και στο επίσημο χλιδάτο γεύμα μετά την ενθρόνιση (22 Ιουνίου), στο Hilton, που γίνεται με την παρουσία μόνο αρχόντων και λεφτάδων, νεογενίτσαρων και μη. Στο παρελθόν, ουδέποτε υπουργός Ελλάδας ήταν σε ενθρόνιση αρχιεπίσκοπου, αλλά αυτήν την φορά υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον, μετά το δημοσίευμα στην ''Χουρριέτ'' ότι ''ο Ελπιδοφόρος θα είναι ο πρώτος Τούρκος πολίτης που θα ηγηθεί της ελληνικής Αρχιεπισκοπής ΗΠΑ''. Το δημοσίευμα είχε θετική απήχηση σε 'Ελληνες πολιτικούς, λαμβανόμενου υπόψην και του γεγονότος της ''τουρκικής φιλίας'' που εκδηλώνεται τελευταία σε ανατ. Αιγαίο, Καστελόριζο, ΑΟΖ Κύπρου κλπ.
Στο μεταξύ, έγινε γνωστό ότι μητροπολίτες (ειδικά ο Νέας Υερσέης) επιβάλουν σε ενορίες να στείλουν λεωφορεία με ''πιστούς'' στην ενθρόνιση Ελπιδοφόρου, 22 Ιουνίου.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Οι ομοσπονδιακές Αρχές έστειλαν ένα ξεκάθαρο-ηχηρό μήνυμα γιά το τι θα ακολουθήσει, αναγγέλοντας -''συμπτωματικά'' την ημέρα άφιξης Ελπιδοφόρου- την παραδοχή ενοχής πρ. αξιωματούχου της Αρχιεπισκοπής, γιά απάτη.
Σημ.: Τα ''χαζά'' γιά εξαπάτηση, περί δήθεν ''θερμής υποδοχής Ομογένειας στον Ελπιδοφόρο'' από την παραπληροφορούσα ημερήσια ''Εθνικός Κήρυξ'' Νέας Υόρκης, ανατρέπονται από τις φωτογραφίες που η ίδια ανάρτησε.
(Μείνετε συντονισμένοι και συντονισμένες σε αυτήν την σελίδα, θα υπάρχει διαρκής ενημέρωση. Ζούμε ιστορικές στιγμές ως Ομογένεια, ως Ελληνισμός, με τόσα ''καραγκιοζιλίκια χριστιανέμπορων'', με τα οποία η μεγάλη πλειοψηφία της Ομογένειας, γελά)

Oμιλία Ελπιδοφόρου στην τελετή υποδοχής του (άφιξη Νέα Υόρκη, 19 Ιουνίου 2019, ''John F. Kennedy'' Airport)
«Σεβασμιώτατε Μητροπολίτα Βοστώνης κ. Μεθόδιε, Σεβασμιώτατοι και Θεοφιλέστατοι, Σεβάσμια Μέλη της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου και Επίσκοποι της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, Εντιμότατε Γενικέ Πρόξενε της Ελλάδος, κ. Κωνσταντίνε Κούτρα, Προσφιλή μου Πνευματικά Τέκνα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής,

Δοξάζω τον Θεό –Πατέρα, Υιό και Άγιο Πνεύμα, και εξυμνώ την Παναγία Μητέρα του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και όλους τους Αγίους, για την ασφαλή άφιξή μας σ’ αυτή την Ιερά Επαρχία του Οικουμενικού Θρόνου, την οποία μου ενεπιστεύθη η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου μας και ο ίδιος ο Πατέρας όλων μας ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίος.
Είμαι βαθειά ευγνώμων σε όλους όσοι ήρθατε να με υποδεχθείτε, καθώς πατώ στο ευγενές Αμερικανικό έδαφος πρώτη φορά ως Αρχιεπίσκοπος Αμερικής. Τα χαμόγελά σας, ο ενθουσιασμός σας, η αγάπη σας είναι εκφράσεις των ευλογιών του Θεού και τις αποδέχομαι, καθώς αγκαλιάζω ολόκληρο τον πιστό Λαό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής ως προσφιλή πνευματικά τέκνα μου. Έρχομαι σ’ αυτή την Αρχιεπισκοπή να γίνω υπηρέτης δικός σας και αληθινός υπηρέτης του Κυρίου.
Έρχομαι να επωμισθώ τις ευθύνες αυτού του ιδιαιτέρως σημαντικού ρόλου και να τις μοιρασθώ μαζί σας, διότι γνωρίζω ότι είσθε άξιοι συνεργάτες εν Χριστώ. Θα συνεργασθούμε ανοικτά μεταξύ μας με καθαρότητα, ειλικρίνεια, σαφήνεια, λέγοντας την αλήθεια με αγάπη, έτσι ώστε να μπορέσουμε να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη του προσφιλούς λαού της Αρχιεπισκοπής στους θεσμούς της.
Έρχομαι σ’ αυτή την Αρχιεπισκοπή για να υπηρετήσω και όχι να υπηρετηθώ, όπως και ο Κύριός μας ήλθε για να διακονήσει και όχι να διακονηθεί, και για να δώσει τη ζωή Του ως λύτρον για πολλούς (Ματθ. 20:28). Και όποιος από μας ηγείται πρέπει να είναι ο πρώτος που θα υπηρετεί πολλούς (Ματθ. 20:27). Σας υπόσχομαι, επίσης, ότι θα δώσω τη ζωή μου, την ισχύ μου και όλες μου τις δυνάμεις για τους υψηλούς στόχους αυτής της ευγενούς Επαρχίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Να κηρύττουμε το Ευαγγέλιο του Κυρίου μας Ιησού Χριστού –στις εύκολες και δύσκολες εποχές. Να μοιραζόμεθα την αγάπη του Θεού χωρίς επιφύλαξη και χωρίς όρια με όλους τους ανθρώπους. Να αγκαλιάσουμε κάθε γωνιά της Αρχιεπισκοπής μας – κάθε νέο, κάθε ηλικιωμένο, κάθε γάμο, κάθε πόνο, κάθε έλλειψη, κάθε αμφιβολία. Και ειδικότερα θέλω να προσεγγίσω τους Ορθοδόξους Χριστιανούς στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Έχουμε τόσες πολλές Ορθόδοξες κοινότητες που ζουν σε απομόνωση, μακριά η μία από την άλλη, αλλά είμεθα όλοι αδελφοί και αδελφές της ίδιας οικογενείας και μοιραζόμεθα το ίδιο Άγιο Σώμα, το Σώμα του Κυρίου, και το Άγιο Αίμα το οποίο λαμβάνουμε από το Άγιο Δισκοπότηρο εις ενότητα πίστεως και αγάπης. Δεν θα πρέπει να είμεθα κοντύτερα απ’ όλες τις απόψεις;
Αδημονώ όχι μόνο να συνεργασθώ με τους αδελφούς Επισκόπους στην Επισκοπική Συνέλευση, αλλά επίσης να γνωρίσω και να έρθω σε επαφή με όλους τους Ορθοδόξους Χριστιανούς στην Αμερική – να γνωρίσω τις ελπίδες και τα όνειρά τους. Να μη νοιώσει κανείς αποκομμένος από το Ποτήριο της Πίστεως! Πρέπει να εργασθούμε μαζί για να κτίσουμε μια Αρχιεπισκοπή η οποία θα προτιμά την αριστεία από τη συνήθεια, τη δεκτικότητα από την απομόνωση και την αξιοπρέπεια από τη σκοπιμότητα.
Φθάνω στις ευλογημένες αυτές ακτές γεμάτος ελπίδα –όλοι εσείς είσθε οι «Ελπιδοφόροι» μου –οι φορείς της ελπίδος και της υψηλής προσμονής ότι αυτή η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής θα προοδεύσει από «δόξης εις δόξαν», όπως λέει ο Απόστολος, και όπως λέω κι εγώ – θα το επιτύχουμε μαζί. Εξάλλου, σ᾽ αυτό το ταξίδι θα μας συνοδεύουν οι ψυχές όλων των πρωτοπόρων πατέρων μας, που ήλθαν εδώ στο άγνωστο, μεγαλούργησαν και έχουμε τώρα τους τάφους τους να παίρνουμε δύναμη και ελπίδα ότι «Τοῦ Κυρίου ἡ γῆ καὶ τὸ πλήρωμα αὐτῆς, ἡ οἰκουμένη καὶ πάντες οἱ κατοικοῦντες ἐναὐτῇ» (Ψαλμ. 23,1).
Σας ευχαριστώ για την αγάπη σας και γι’ αυτή την υποδοχή».
..............
ΣΧΟΛΙΑ
Κατέφθασε η «Αδελφότης» εκ Χάλκης
Μια μεγάλη είδηση βγήκε από την άφιξη του Ελπιδοφόρου (19 Ιουνίου '19), ότι δεν ήρθε μόνος του αλλά κατέφθασε μαζί του 4μελής συνοδεία, «αδελφότης εκ Χάλκης», της οποίας ηγείται για αρκετό χρόνο. Σημειώστε τα ονόματα γιατί θα τα χρειαστείτε, ειδικά εσείς που ξερογλύφεστε να αρχίσετε τις «μπίζνες» με την Αρχιεπισκοπή. 'Ηρθε λοιπόν με συνοδεία τον Αρχιμανδρίτη Βασίλειο Δρόσο, τον π. Γεδεών, ο οποίος είναι διάκονος, τον π. Ιωαννίκιο, ο οποίος είναι ιερομόναχος και τον π. Σπυρίδωνα, ο οποίος είναι διάκονος. Δυστυχώς δεν είχαμε ακόμα την τύχη να δούμε φωτογραφία της συνοδείας για να έχουμε μια εικόνα του τι «φρούτα» είναι οι τέσσερις «αδελφοί». Η φαντασία ορισμένων βέβαια άρχισε ήδη να καλπάζει. Θα πληρώνονται όλοι από την Αρχιεπισκοπή και με τι μισθό; Που θα μένει το τσούρμο αυτό; Τι αρμοδιότητες θα έχει; 'Ενα είναι το βέβαιο, ότι με 4 επιπρόσθετες δυάδες μάτια, η Αρχιεπισκοπή θα είναι υπό τον απόλυτο έλεγχο της «Αδελφότητος Χάλκης». Ζήτω που καήκαμε. Είχαμε Αρχιεπισκοπή, τώρα θα έχουμε και Καγκελαρία Νέας Υόρκης υπό τον Καρδινάλιο Ελπιδοφόρο.
Πήγε να ψελίσσει και κάτι δήθεν ανοίγματα προς τους άλλους Ορθοδόξους της Αμερικής ο Ελπιδοφόρος, που... «ζουν σε απομόνωση, μακριά η μία από την άλλη, αλλά είμεθα όλοι αδελφοί και αδελφές της ίδιας οικογενείας και μοιραζόμεθα το ίδιο Αγιο Σώμα, το Σώμα του Κυρίου, και το Αγιο Αίμα το οποίο λαμβάνουμε από το Αγιο Δισκοπότηρο εις ενότητα πίστεως και αγάπης. Δεν θα πρέπει να είμεθα κοντύτερα απ’ όλες τις απόψεις; Αδημονώ όχι μόνο να συνεργασθώ με τους αδελφούς Επισκόπους στην Επισκοπική Συνέλευση, αλλά επίσης να γνωρίσω και να έρθω σε επαφή με όλους τους Ορθοδόξους Χριστιανούς στην Αμερική, να γνωρίσω τις ελπίδες και τα όνειρά τους». Τι να του πεί κανείς τώρα; 'Οτι το Αγιο Σώμα και το Αίμα το μοιραζόμαστε μέχρι που έκανες εσύ και ο Βαρθολομαίος τις ανοησίες σας στην Ουκρανία και επήλθε το Σχίσμα; Οι άλλοι Ορθόδοξοι σε έχουν ήδη βάλει σε απομόνωση και δεν θέλουν να ακούν το όνομά σου κ. Ελπιδοφόρε. Εκτός και αν βρεθεί λύση στο Ουκρανικό. Αλλά και σε αυτή την περίπτωση ούτε να ακούσουν δεν θέλουν για Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως. Τα σχέδια επί χάρτου που σου έδειξαν οι άνθρωποι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα μείνουν έτσι – σχέδια επί χάρτου. Κρίμα το βιβλίο που έγραψες. (N. Σταμ.)
Τα ράσα δεν κάνουν τον παπά και ούτε οι τσολιάδες τον ''ηγέτη''
Πανικόβλητοι στο Πατριαρχείο και το περιβάλλον του Ελπιδοφόρου. Δεν τους έφτανε το περσινό έγκυρο αμερικανικό δημοσίευμα που έφερε τον κ. Ελπιδοφόρο να είναι πράκτορας των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, δεν τους έφτανε το δημοσίευμα της ''Χουρριέτ'' που μας δουλεύει κανονικά ξεκινώντας με το ότι «είναι ο πρώτος Τούρκος πολίτης που θα ηγηθεί των Ελλήνων Ορθόδοξων των ΗΠΑ», είχαμε και την «ατυχή» χαμογελαστή φωτογραφία με τον τούρκο πρέσβη στην Αθήνα στις 29 Μαϊου. Τι να κάνουν λοιπόν; Επιστράτευσαν τα πάντα. 'Εφεραν όλους τους πουλημένους 'Ελληνες πολιτικούς τους ίδιους που είχε αποκλείσει η Ομογένεια στη φετινή παρέλαση. Τους ίδιους «μαυρογιάλουρους» που είχαν προκαλέσει ασχημίες στο Λευκό Οίκο (Πατούλης). 'Εφεραν και τους τσολιάδες της προεδρικής φρουράς... Εντυσαν μάλιστα και ένα μικρό της ομογένειας «τσολιαδάκι» να τον υποδεχτεί στο αεροδρόμιο Κένεντι. 'Οτι και να κάνουν όμως δεν είναι δυνατόν να μετρέψουν τον Φαναριώτη, τον εκ θέσεως «ουδέτερο», σε «τσολιά». Τον Φαναριώτη που με το στιλ του, την ματαιοδοξία του, την μεγαλομανία του και την αλαζονεία του άνετα θα έβρισκε δουλειά στο τουρκικό υπουργείο εξωτερικών, εκεί που μεγαλούργησαν οι πρόγονοί του. Ούτε τα ράσα κάνουν τον παπά ούτε και οι τσολιάδες τον ''ηγέτη''. (Ν. Σταμ.)

1 σχόλιο:

 1. Οι νεοεποχίτες υψηλά ιστάμενοι ταγοί, προβάλουν την αξιοσύνη του προφίλ τους, στην μαζική αποδοχή του κόσμου.
  Έτσι θεωρούνται επιτυχημένοι, τέτοιες ενθρονήσεις γι αυτούς, επιδυκνείουν τους μεγάλους ηγέτες, και ας είναι όπως οι τάφοι, από έξω στολίδια, κομφετί και χρυσά ρουμπίνια, και από μέσα βρώμα.
  Μοιάζουν με τις τράπεζες, που την δύναμη τους την έχουν όχι στην δική τους παραγωγικοτητα, διότι οι κλέφτες δεν έχουν δική τους παρρησία, αλλά στη δύναμη τού χρήματος που τους έχει εμπιστευτεί ο λαός.
  Αν μεμιάς ο λαός αφαιρέσει τα χρήματα, οι τράπεζες έσκασαν όπως το μπαλόνι, και απέμειναν στο τίποτα, με μπόλικο τον κρότο.
  Έτσι και οι κοσμικοί ηγέτες, προσπαθούν με το πολύ χρήμα και τον πολύ κόσμο να δείξουν ικανότητα.
  Είναι η πρακτική του τενεκέ, όσο χτυπάει ο γύφτος το ταμπούρλο τόσο χορεύει η αρκούδα.
  Εαν ο γύφτος χάσει το ταμπούρλο, άχρηστη και η αρκούδα, δεν θα διασκεδάζει τον κόσμο. Απέτυχε ο γύφτος, απέτυχε και ο ηγέτης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου