Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ (Π.Α.Σ.Θ.Ε.)

«Ανασηκώσου, σήκω επάνω, ω Ρωσία,
εσύ που από τα χέρια του Κυρίου
έχεις 
πιει το κύπελλο της οργής Του!
Όταν η δυστυχία σου λάβει τέλος,
η νομιμότητα θα επανέλθει σε σένα
και η δόξα του Κυρίου θα σε συνοδεύσει.
Οι λαοί θα έρθουν στο φως σου
και οι βασιλιάδες στη λάμψη που θα ανατείλει πάνω σου.
Τότε σήκωσε τα μάτια σου και δες:
Ιδού τα παιδιά σου έρχονται σε σένα
από τη Δύση και το Βορρά και τη Θάλασσα και την Ανατολή,
ευλογώντας σε εν Χριστώ για πάντα. Αμήν»
(Aγιος Ιωάννης Μαξίμοβιτς)

ΑΡ. ΠΡΩΤ. 3, 3/1/2019

Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΟΥ ΦΑΝΑΡΙΟΥ 

– Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ


Μεθαύριο ολοκληρώνεται το θέατρο της υποκρισίας του σβησμένου Φαναρίου, των σκοτισμένων και υποκριτών θιασωτών κάθε εκκλησιαστικής Παρανομίας, τα τελευταία εκατό χρόνια, τους οποίους προσπαθούν με κάθε μέσο να υπερασπίσουν οι καλοπληρωμένοι υπαλληλίσκοι τους, οι χλιαροί καθηγητές των «θεολογικών» σχολών.
Και λέμε υποκριτών Φαναριωτών αφού τολμούν:
α) Να νομιμοποιούν αυθαίρετα ένα σχισματικό και αιρετικό μόρφωμα, τάχα για την αποκατάσταση της «Ενότητας της Εκκλησίας», όταν έχουν προκαλέσει δεκάδες σχίσματα και μερισμούς στο Σώμα της Εκκλησίας από το 1924 και εξής.
β) Να μιλούν για «Αγάπη», όταν συναντιούνται με τους ετερόδοξους, και αλλόθρησκους, όταν έχουν να επιδείξουν μόνο ειρωνεία, σκληρότητα, περιφρόνηση και μίσος για τους Ορθόδοξους που θα διανοηθούν να διαφωνήσουν με την κακοδοξία τους και το, θεσμοθετημένο στο Κολυμπάρι ως νέο δόγμα, «Αλάθητο» του «Οικουμενικού»…
γ) Να κακίζουν τους αντιπάλους τους ότι γίνονται όργανα πολιτικών παιχνιδιών, όταν οι ίδιοι έχουν αποδειχθεί, πάνω από μισό αιώνα, οι καλύτεροι πράκτορες της αμερικανικής πολιτικής.
δ) Να κατακεραυνώνουν την αίρεση του «Εθνοφυλετισμού» μόνο όταν μιλούν για τους Ρώσους, όταν οι προστατευόμενοί τους, σχισματοαιρετικοί της Ουκρανίας, είναι δεδηλωμένοι Νεοναζί!
***
Χρειάστηκαν σχεδόν 100 χρόνια για να καταλάβουμε όλοι μας τι είχε κοστίσει η ματαιοδοξία του Φαναρίου στην Ορθοδοξία και πως η Νέα Ρώμη ετοιμάζεται επίσημα πλέον να ακολουθήσει στην πτώση και στην αποστασία την Παλαιά.
Την εποχή που ο δικτάτορας Πατριάρχης Κωνσταντινούπολης, Μελέτιος Μεταξάκης, άλλαζε το ημερολόγιο προκαλώντας σχίσματα, η Μόσχα πάλευε εναντίον του αντιχριστιανικού Μπολσεβικισμού.
Όταν αργότερα ο κακόδοξος  Πατριάρχης Κωνσταντινούπολης Αθηναγόρας «ακύρωνε» το Ανάθεμα του 1054, η Μόσχα είχε ήδη υποταχθεί για τα καλά στους Σοβιετικούς.
Σήμερα, που ο απερίγραπτος Πατριάρχης Κωνσταντινούπολης Βαρθολομαίος διαιρεί την Ορθοδοξία, αναγνωρίζοντας ετερόδοξους και σχισματικούς, η Μόσχα δεν έχει πλέον Κομμουνισμό. Έχει όμως μια μεγάλη ευκαιρία: να αποκηρύξει την «επηρμένη οφρύ» του Φαναρίου και να υποστηρίξει τους Αληθινούς Ορθοδόξους που αντιστέκονται για έναν αιώνα εναντίον του Πάπα της Ανατολής και των μεταρρυθμίσεών του.
Στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες χώρες, υπάρχει Ιεραρχία (όχι σχισματική και με χειροτονίες υπό ενός, όπως μερικών «Γ.Ο.Χ.») αλλά με κανονική Αποστολική Διαδοχή από τη Ρωσική Εκκλησία του Εξωτερικού των Αγίων Ιωάννου Μαξίμοβιτς και Φιλαρέτου (και οι δύο με αδιάφθορα σκηνώματα). Υπάρχουν Αποτειχισμένοι Πατέρες και Αδελφοί που αγωνίζονται για την Ορθοδοξία και πολεμούν μέχρις εσχάτων.
Η Μόσχα πρέπει να τους αναγνωρίσει και να πρωτοστατήσει στη σύγκληση Πανορθόδοξης Συνόδου που θα αποκαταστήσει τη δικαιοσύνη.
Είθε, με τις προσευχές του Αγίου Ιωάννη Μαξίμοβιτς, η Ορθοδοξία να λάμψει και πάλι!

7 σχόλια:

  1. ΠΟΛΥΜΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ4 Ιανουαρίου 2019 στις 3:51 π.μ.

    Συγχαρητήρια αδελφοί για την ανακοινωσή σας. Η ελπίδα που διατυπώσατε είναι και ελπίδα και πολλών άλλων Ορθοδόξων. Παρόμοιες με τον Άγιο Ιωάννη τον Μαξίμοβιτς προρρήσεις έχουν ειπωθεί και από άλλα Αγιασμένα Πρόσωπα από τα τέκνα της Αγίας Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Οι προρρήσεις αυτές μας δημιουργούν την ελπίδα μελλοντικά να συντελεστεί αυτό το θαύμα να Αναλάμψει ο Αληθινή Ορθοδοξία στην Μαρτυρική Ρωσική Γή. Εάν αυτό γίνει, τότε θα έχει συντελεστεί η Αναλαμπή όχι μόνο της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, αλλά της ίδιας της Παγκόσμιας Ορθοδοξίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. γράφεται <<όχι σχισματική και με χειροτονίες υπό ενός, όπως μερικών «Γ.Ο.Χ.»
    είστε σίγουροι ότι η τότε σύνοδος του Φιλάρετου 1960 ορθοτομούσε τον λόγο της αληθείας ? μήπως και τοτε οι ρώσοι κοινωνολυσαν με οικουμενιστές ,παπικούςκαι προτεστάντες κάνετέ λάθος και σας διαψεύση η ιστορία ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. https://drive.google.com/file/d/1ZJjLIskVLWnfdfWbXfkJcW9C50ig4Giq/view?usp=sharing

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ἁδελφοί, Διονύσιε καὶ Τηλέμαχε, ἐπειδὴ εἶναι 120 σελίδων τὸ pdf ποὺ "κατεβάσαμε" διαδικτυακῶς, τοῦ σχολίου 4/1 7:23, καὶ ἐπειδὴ δὲν καταλάβαμε ποῦ τὸ πᾶνε οἱ ἁδελφοὶ τῶν θεολογικῶν σπουδῶν, οἱ ὀποῖοι οὒτε λίγο οὒτε πολύ, θεωροῦν ἄκυρες κάποιες χειροτονίες, βασιζόμενοι ἐν μέρει σὲ ὀρθὲς παρατηρήσεις καὶ ἐν μέρει σὲ ἁμφισβητηθεῖσες, ἂν κατάλαβα καλῶς τὸ β' σχόλιο, μήπως μπορεῖτε μὲ δύο λόγια, νὰ περιγράψετε ἑξ' ἀρχῆς τὸ ὅλο θέμα; Ποιές χειροτονίες θεωρεῖτε, ἕκαστος, ἄκυρες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΟΛΥΜΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ5 Ιανουαρίου 2019 στις 6:54 μ.μ.

    Αγαπητέ Ανώνυμε (4 Ιανουαρίου 2019 - 9:54 μ.μ.) οι μεν ΓΟΧ που προέρχονται από τον κύριο κορμό των Παλαιοημερολογιτών είναι η πλειοψηφία στον Εκκλησιαστικό χώρο στην Ελλάδα και μαζί με Εκκλησίες Γνησίων Ορθοδόξων Χριστιανών άλλων Εθνών(έχουν κοινωνια μεταξύ τους ) αποτελούν σε Παγκόσμιο επίπεδο όχι απλως την πλειοψηφία, αλλά την συντριπτική πλειοψηφία, στην Ελλάδα δε είναι η Σύνοδος με Αρχιεπίσκοπο τον κ. Καλλίνικο έχουν Αποστολική διαδοχή από τους Ρώσους της Διασποράς. Την έλαβαν καταρχάς από επισκόπους της ΡΟΕΔ χωρίς την συγκατάθεση της Συνόδου των ΡΟΕΔ, αλλά μεαγενέστερα το 1969 επί Προεδρίας της Συνόδου της ΡΟΕΔ από τον Άγιο Μητροπολίτη Φιλάρετο( το σώμα του παραμένει άφοθορο και ευωδιάζον) έγινε τακτοποίηση αυτού του καταρχάς Κανονικού ελλείματος από την ΡΟΕΔ και πληρης αναγνώριση των Χειροτονιών, που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια με την σύμπραξη Αρχιερέων της Συνόδου τους. Συμπέρασμα οι Αρχιερείς αυτοί έχουν πλήρη κανονική Αποστολική διαδοχή και χειροτονία το δε γεγονός ότι τους δόθηκε υπερόρια από την ΡΟΕΔ αποτελεί μια συνηθισμένη πρακτική σε καιρό αγώνα των Ορθοδόξων εναντίον Αιρετικών, να βοηθάει δηλαδή μία τοπική Ορθόδοξη Εκκλησία τους Ορθοδόξους μίας άλλης τοπικής Εκκλησίας που εκεί επικρατούν διοικητικά οι φιλαιρετικοί. Στην άλλη μερίδα των ΓΟΧ τους Ματθαιίκούς οι Αρχιερείς τους καταρχάς έλαβαν χειροτονία υπό ενός Αρχιερέως του Ματθαίου Καρπαθάκη και κατόπιν οι δύο τον τρίτο κ.λ.π η Αρχιερωσύνη τους Δογματικά θεωρείται Υποστατή, έχει όμως κανονικό έλλειμα, όχι Μυστηριακό ή δογματικό έλλειμα. Και οι Αρχιερείς αυτοί αργότερα προσέφυγαν στη ΡΟΕΔ και ο Άγιος Φιλάρετος προσπαθώντας να επιτύχει την εσωτερική ένωση των ΓΟΧ στην Ελλάδα αποκατέστησε Συνοδικά το κανονικό έλλειμα των Αρχιερέων αυτών και ενώθηκε Εκκλησιαστικά για ένα χρονικό διάστημα και με τις δύο μερίδες των ΓΟΧ στην Ελλάδα, προσπαθώντας να τους ενώσει μεταξύ τους. Η προσπάθεια αυτή απέτυχε και οι ΓΟΧ εκ των Ματθαιϊκών διέκοψαν κάθε Εκκλησιαστική σχέση με την ΡΟΕΔ. Και ερωτώ αυτή η διακοπή των Εκκλησιαστικών σχέσεων ακυρώνει εκ των υστέρων την αποκατασταθείσα κανονικότητα της Αρχιερωσύνης; Νομίζω πως όχι τα Εκκλησιαστικά Μυστήρια δεν αναιρούνται και ούτε οι Αρχιερείς αυτοί καθαιρέθηκαν από την ΡΟΕΔ. Οπότε και αυτοί παρά τις κάποιες λανθασμένες Εκκλησιολογικές απόψεις που έχουν , κατά την γνώμη μου, έχουν Αποστολική Διαδοχή και πλήρη Αρχιερωσύνη. Όσον αφορά τους Αρχιερείς άλλων μικρότερων ομάδων εκεί τα πράγματα είναι δυσκολώτερα για να απαντήσει κανείς. Υπάρχουν Αρχιερείς που έχουν Αποστολική Διαδοχή διότι γνωρίζουμε την πνευματική τους πορεία και καταγωγή, ενώ για άλλους δεν γνωρίζουμε επαρκώς τί συμβαίνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Διονύσιε η Αποστολική Διαδοχή παύει να υφίσταται με την απόσχιση από την Εκκλησία. Οι Ματθαιϊκοί αποκηρύσσοντας την Εκκλησία (και μάλιστα δις - μία εν τω προσώπω του Αγίου Φλωρίνης [Σύνοδος Γ.Ο.Χ. του 1937] και μία εν τω προσώπω του Αγίου Φιλαρέτου [Σύνοδος ΡΟΕΔ του 1976]) απώλεσαν την Αποστολική Διαδοχή και τα μυστήριά τους είναι πλέον άκυρα ως σχισματοαιρετικών (χαρακτηρισμός του χειροθετηθέντος και αποκηρύξαντος τους Ματθαιϊκούς, μακαριστού Κορινθίας Καλλίστου). Μεγαλύτερη δε απόδειξη της απώλειας της Θείας Χάριτος είναι ο κατακερματισμός τους σήμερα σε 8 αλληλομισούμενες και αλληλοαναθεματιζόμενες παρατάξεις, κατακερματισμό των οποίων χρεωνόμαστε εμείς οι Γνήσιοι Ορθόδοξοι, ως -δυστυχώς ακόμη- ετεροζυγούντες σχισματικοίς και κακοδόξοις.

      Διαγραφή
  6. Επειδή η δήλωση απόσχισης τότε είναι για μη δογματικό θέμα (ημερολογιο) και όχι για τον οικουμενισμό, δεν μπορεί να ισχύει η αποστολική διαδοχή..Αν ήταν για τον οικουμενισμό η αιτία χωρισμού τους, τότε ναι θα ήταν η εκκλησία..
    Προσωπικά έτσι όπως είναι παγκόσμια η κατάσταση με τον οικουμενισμό αλλά και στο κοσμικό επίπεδο, δεν βλέπω αναλαμπή.. του οικουμενισμου...αλλά γεγονότα προς δοκιμασία αποκάλυψης , όποτε εκεί στα δύσκολα θα αποσχιστουν και πολλοί άλλοι..Μην ξεχνάτε ότι ο οικουμενισμος είναι ο προδρομος του αντίχριστου και είναι θέλημα θεού να μην σταματήσει μέχρι να εκπληρωθεί..Οι σημερινοί αγωνιστές είναι παράδειγμα για το τι θα ακολουθήσει τα επόμενα έτη..Υπάρχουν προφητείες σύγχρονων Αγίων από Ελλάδα και εξωτερικό που δείχνουν καθαρά ότι η γενιά μας σύντομα θα ζήσει τα έσχατα.. Ο σωζων εαυτόν με προσευχή δηλαδή..Αν κάποιοι βρεθούν παρέα έχει καλώς..Οι πολλοί θα πηγαίνουν στην εκκλησιά του αντίχριστου...
    Μέσα σε ναούς θα είναι λένε οι άγιοι...Το έδαφος έχει ήδη στρωθεί..
    Η μια προδοσία μετά την άλλη, πλήρη διαφθορά των δογμάτων.., ένωση θρησκειών μετά από κρίση παγκόσμια στο όνομα της ασφάλειας και δια νόμου απαγόρευση κάποια στιγμή , διωγμός επίσημος και όλα τα άλλα..Οπότε γερά με προσευχή..Ο εκκλησιασμός κάποια στιγμή τελειώνει και όλα τα άλλα μυστήρια και οι μετάνοιες γίνονται μέσα μας και οι ομολογίες γίνονται οι αφορμές για πάλη μέχρι θανάτου η ανάστασης..

    Καλή Δύναμη σε κάθε αγωνιστή, για να είναι η εξαίρεση που θα δείξει στον Κύριο πίστη επί της γης..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου