Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

Η ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΑΤΕΡΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Του αποτειχισθέντος θεολόγου (με μικρό «θ» πάντοτε), Νικολάου Πανταζή
 Ο οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος σε άρθρο του με θέμα: «The problem of Oikonomia today» (το πρόβλημα της οικονομίας σήμερα) στο περιοδικό Kanon 6 (1983), της Εταιρείας για το Δίκαιο των Ανατολικών Εκκλησιών (Βιέννη Αυστρίας) μεταξύ άλλων αναφέρει:
 «α) όσον αφορά στην πρώτη αντίληψη (ότι απαγορεύεται η συμπροσευχή με αιρετικούς), οι υποστηρικτές της ερμηνεύουν κατά γράμμα συγκεκριμένους Ιερούς Κανόνες, που αναφέρονται σε συνθήκες και αιρέσεις οι οποίες εξαφανίστηκαν από καιρό. Σήμερα υπάρχει μία εκκλησιαστική πραγματικότητα γύρω μας η οποία δεν μπορεί να αγνοηθεί. Το Άγιο Πνεύμα, το οποίο «όπου θέλει πνεί» (Ιω. 3,8) και δεν περιορίζεται μόνο στην ιστορία του παρελθόντος είναι επίσης παρόν και ανάμεσα στους ετεροδόξους» (Oikonomia, σ. 46).
 Πρώτον, τους Ιερούς Κανόνες περί της απαγορευμένης συμπροσευχής με αιρετικούς, ΔΕΝ τους ερμηνεύουμε εμείς οι ίδιοι, ούτε κατά γράμμα -ούτε κατά πνεύμα… Τους ερμηνεύουν οι Πανιερότατοι Κανονολόγοι, οι μεγάλοι Ερμηνευτές των Κανόνων εν Αγίω Πνεύματι, οι οποίοι όλοι ομοφώνως ομολογούν ότι η συμπροσευχή με αιρετικούς ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ και δεν υπάρχει καμία εξαίρεση και καμία “οικονομία…” σε περίπτωση καμία!
 Δεύτερον, ο βλάσφημος και παναιρετικός πατριάρχης Βαρθολομαίος ξεστομίζει το δαιβολικό ψεύδος ότι “οι Ιεροί Κανόνες αναφέρονται σε συνθήκες και αιρέσεις οι οποίες εξαφανίστηκαν από καιρό…” 
 Τεράστιο, σατανικό ψεύδος! Οι αιρέσεις δεν εξαφανίστηκαν. Υπάρχουν και καταδυναστεύουν. Θα συνεχίζουν να υπάρχουν μέχρι Δευτέρας Παρουσίας. Ζουν και κυριαρχούν στο Εωσφορικό “Παγκόσμιο Συμβούλιο “εκκλησιών” (βλασφημιών).
 Οι Μονοφυσίτες υπάρχουν μέχρι σήμερα και δεν απαρνούνται τις αιρέσεις τους, οι οποίες είναι ήδη καταδικασμένες από την Αγία Δ΄ Οικουμενική Σύνοδο. Αναγνωρίζουν και αποδέχονται τον Διόσκορο ως “άγιο” της “εκκλησίας” τους, ενώ ο Διόσκορος είναι αναθεματισμένος, καταδικασμένος και κολασμένος. Αυτό δεν το λέγει ο αρθρογράφος, το λέγει η ανωτάτη εξουσία στην Ορθοδοξία, η Οικουμενική Σύνοδος.
 Υπάρχουν και οι Νεστοριανοί μέχρι σήμερα. Είναι η Ασσυριανή Εκκλησία της Ανατολής. Αυτοί αναγνωρίζουν, αποδέχονται και λατρεύουν τον Νεστόριο ως “άγιο”, ενώ ο πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως αυτός είναι – και αυτός – από την Αγία Τρίτη Οικουμενική Σύνοδο αναθεματισμένος εκτός Εκκλησίας και καταδικασμένος για την κόλαση. Ο αιρεσιάρχης πράσινος πατριάρχης «πρασινίζει» και με αυτούς τους Νεστοριανούς, αναγνωρίζοντάς τους ως «εκκλησία Κυρίου…»
 Είναι και οι Εικονομάχοι. Αναθεματίστηκαν και καταδικάστηκαν από την Αγία Ζ΄ Οικουμενική Σύνοδο. Είναι η σημερινοί Πρωτεστάντες, Αγγλικανοί, Ευαγγελικοί και Πεντηκοστιανοί. Είναι “η σάρα, η μάρα και το παναιρετικό συναπάντημα” της συγχωνευτικής σούπας του Διαθρησκειακού Συγκριτισμού του Π.Σ.”ε”. Αυτόν τον «χτικιάρικο αχταρμά» επικύρωσε και θέσπισε Συνοδικά στο Κολυμπάρι η αποθανούσα ληστρική Σύνοδος του “έξω από ΄δω…”
 Εκεί, λοιπόν, σε αυτό το Εωσφορικό και Αδηφάγο Π.Σ.”ε”, υπάρχουν όλες οι αιρέσεις απωλείας, όλα τα είδωλα των εθνών. Η Νέα “εκκλησία” του πατριάρχου Βαρθολομαίου ενώνεται σύσσωμη και σύμψυχη και ομόπιστη με την μοιχειακή καθέδρα λοιμών και άθεη βουλή ασεβών. Όλοι ανεξαιρέτως, όσοι διατηρούν εκκλησιαστική κοινωνία μαζί του, ενώνονται και αυτοί με όλες τις αιρέσεις. Γίνονται οι πάντες “εν σώμα” συμβιβαζόμενοι και συμπορευόμενοι σε μία Θεομίσητη “εκκλησία πονηρευομένων”.


 Και συνεχίζει ο πονηρότατος πατριάρχης εμπνεόμενος από τον παμπόνηρο και αρχέκακο όφη: “Σήμερα υπάρχει μία εκκλησιαστική πραγματικότητα γύρω μας…”
 Βεβαίως. Είναι αυτή ακριβώς η ΑΝΤΙ-εκκλησιαστική και ΑΝΤΙχριστη πραγματικότητα την οποία περιέγραψα παραπάνω. Είναι η τραγική και ΠΑΝαιρετική πραγματικότητα της ανείπωτης πτώσεως της “Ορθοδόξου” διοικητικής, περιφερειακής, «κράτος εν κράτει», κρατούσης “εκκλησίας”. Ο “ακράτητος” ακρίτας πατριάρχης, ζει στην δική του κριματισμένη, επίπλαστη πραγματικότητα.
 Είναι η πολύ-πολιτισμική, πλουραστική πραγματικότητα των πουλημένων αθέων πολιτικών και απίστων εκκλησιαστικών ταγών, η οποία στου διαβόλου το “δι΄ ευχών” αντικαθρεπτίζει πιστά τον πύρινο ποταμό όπου αναβλύζουν τρομακτικά τέρατα της κολάσεως και αναβιώνουν οι δεινότεροι αιρεσιάρχες. Όχι δαίμονες ανθρωπομορφικοί, αλλά βλάσφημοι αιρεσιάρχες οντολογικοί, δηλονότι ο δικέρατος, μασόνος πατριάρχης Αθηναγόρας κατήργησε τον Αναθεματισμό τους, αποκατέστησε τη μνήμη τους και επανέφερε την αίρεσή τους, στον κόρφο της “κερατωμένης μητέρας εκκλησίας”.
 Αυτήν την Ιεροκανονολογική, συζυγική απιστία επικροτούν και επιβραβεύουν οι επί γης προσκυνούντες και προσκυνημένοι καταφρονητές του Θεού, οι καταπατητές των Αγίων Πατέρων, οι μεταπατέρες κρασοπατέρες οικουμενιστές, οι μεθυσμένοι από τον οίνο της Παποφιλίας και περιβόητοι εκσυγχρονιστές, αυτοί οι του Θεού εχθροί που σαλιαρίζουν ανεπίτρεπτα για “αγάπη με τους αιρετικούς, τους οποίους δεν πρέπει (τάχα) να καταριώμαστε…”
 Και ενωνόμαστε και συνουσιαζόμαστε μαζί τους στο πανβέβηλο Π.Σ.”ε”, στην καταμολυσμένη και εγκυοφορούσα τον Αντίχριστο Βαβυλώνα του Βατικανού. “Μπάσαμε” τον τρισκατάρατο Πάπα στον πανοικουμενικό κεντρικό ναό της Βασιλευούσης και τον υποδεχτήκαμε μεγαλοπρεπώς και Θεοπρεπώς “εν ονόματι Κυρίου”.
 Ποιανού “κυρίου” όμως… Στο όνομα του “θεού του κόσμου τούτου” και άρχοντος του σκότους. Οι εσκοτισμένοι οικουμενιστές και συσκοτισμένοι σιγονταρο-οικουμενιστές οι οποίοι ταγμένοι όλοι στην ειδωλολατρική υπηρεσία, κύπτουν γόνυ τω βάαλ και λατρεύουν “θεόν” αλλότριον. Το δε της οικονομίας σκότος, πόσον; 
 Ο Αληθινός Θεός δεν κατοικεί στην αίρεση, δεν ευδοκεί στην βλασφημία. Ο Αληθινός πεφανέρωται εν τη Ορθοδόξω Αληθεία και «εσμέν εν τω Αληθινώ!» (Α΄Ιωάν. 5, 20). Παραμένουμε σταθερά στην Αλήθεια. Διαμένουμε και διατελούμε στην Ορθοδοξία διά της Ιεροκανονικής Αποτειχίσεώς μας, της εξόδου μας από την δουλεία της Διαθρησκειακής Αιγύπτου και της Αγιοπατερικής Διακοπής Κοινωνίας με τον Φαραώ του Φαναρίου.
 Το εκτροχιασμένο άστρο της οικουμενιστικής Αυγής, το «Βαποράκι» του Βατικανού και υβριστικός βραστήρας του Βοσπόρου αβίαστα ξεβράζει την πνευματική λέπρα: “Το Άγιο Πνεύμα «όπου θέλει πνεί» (Ιω. 3,8) και δεν περιορίζεται μόνο στην ιστορία του παρελθόντος είναι επίσης παρόν και ανάμεσα στους ετεροδόξους»…
 Ω βέβηλη γλώσσα, διακατεχόμενη από πονηρό πνεύμα! Πιάνεις και στο στόμα σου το Άγιο Πνεύμα Το Οποίο καταπάτησες με την ερωμένη σου παπική παντόφλα και Τον Οποίο έπτυσες κατά Πρόσωπον με την Μνημόνευση του “Παναγιωτάτου” σου Πάπα Ρώμης…
 Το Άγιο Πνεύμα, ούτε ήταν, ούτε είναι και ούτε πρόκειται ποτέ να είναι Παρόν, στους ετεροδόξους! Ούτε κατ΄οικονομίαν, ούτε κατά φαντασίαν. Ναι, βεβαίως, «όπου θέλει πνει» αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι εκεί που πνει, αναγνωρίζει και τα μυστήριά τους ως έγκυρα.
 «Σήμερον Καϊάφας, άκων προφητεύει συμφέρει λέγων υπέρ του λαού ένα απολέσθαι.  …» Δεν μπορώ όμως εγώ να λέγω ό,τι μου συμφέρει και να πάω επίτηδες ως επιτήδειος στην απάτριδα Εβραϊκή Συναγωγή «Μπεθ Σαλώμ», την οποία εκάλεσε ο Χριστός «Συναγωγή του Σατανά», την οποία καλεί η Αγία μας Υμνογραφία «Συναγωγή των Θεοκτόνων» και να συμμετάσχω στα Βεελζεβούλικα «Ταλμούδικα» μυστήριά τους, απλά επειδή το Άγιο Πνεύμα χρησιμοποίησε αυτούς ως «σκεύη ατιμίας» (Β΄ Τιμ. 2, 20) για την καταστροφή.
 Έρχονται τώρα της οικονομίας οι εραστές και της συγκαταβάσεως οι καταχραστές και τους κάνουν την «μεγάλη» τιμή… Ποιούς; Αυτούς τους (με στερητικό άλφα) ά-τιμους αιρετικούς, να τους αναγνωρίζουν «έγκυρα μυστήρια», προδίδοντας και ξεπουλώντας την Τιμήν του Τεμιμημένου στα άτιμα μονοπάτια του χαμού των αιρέσεων της απωλείας… Ω της ατιμίας της ατίμου, Αντιπατερικής «οικονομίας…»
 Μη νομίζετε, ότι επειδή δίνετε εσείς οι θρασύτατοι οικουμενιστές το προδοτικό παρών στο Π.Σ.«ε», επειδή δίνετε το ανεπίτρεπτο παρών στην Μνημόνευση των ΨΕΥΔεπισκόπων, “αναγκάζετε” και το Πνεύμα της Αληθείας να βρίσκεται στην διαστροφή της Αληθείας, να είναι Παρών στην ΑΙΡΕΣΗ και στο ψεύδος! 
 Μη νομίζετε όμως και εσείς, οι οποίοι επιτελείτε υπερπαρατεταμένη παραχώρηση και παρατραβγημένη παρανομία στα της Πίστεως, εσείς οι οποίοι δίνετε το ωφελιμιστικό, οικονομιστικό ΠΑΡΩΝ στην κοινωνία με ακοινωνήτους πως είστε ανεύθυνοι.. Όχι δα! Είστε πλήρως υπεύθυνοι! Γίνεσθε και εσείς ακοινώνητοι και αναθεματισμένοι.
 Προκειμένου να μην ενοχοποιηθείτε για υποτιθέμενη “διάλυση οικογενειών”, καλύπτετε του λοιπού με ευκολία συμβιβαστική την ακοινωνησία σας αυτή, διδάσκοντας δημοσίως το τραγικό και ολέθριο λάθος της «οικιακής», Αντιπατερικής σας οικονομίας, η οποία εγγίζει (και ξεπερνά) τα όρια της βλασφημίας.
Μας καθυβρίζετε και μας συκοφαντείτε ότι “βλασφημούμε το Άγιον Πνεύμα μιλώντας για άκυρα μυστήρια των αιρετικών…” Μήπως όμως ΕΣΕΙΣ βλασφημείτε το Άγιο Πνεύμα διδάσκοντας, ΜΑΖΙ με τον αιρεσιάρχη Βαρθολομαίο, ότι είναι ΠΑΡΟΝ στους αιρετικούς;;; 
 Ας δούμε, λοιπόν, ποιός “βλάπτει την φήμη” του Παναγίου Πνεύματος.
 «Τό Πνεῦμα τό ἅγιον, ἦν μέν ἀεί, καί ἔστι καί ἔσται»…
ΑΠΩΝ διαπαντός τω της Παναιρέσεως ψεύδει,
ΑΠΩΝ αιρετικών ανθρώπων επέκεινα,
ΑΠΩΝ εν μεμολυσμένη «εκκλησία πονηρευομένων»,
ΑΠΩΝ εν καθέδρα λοιμών,
ΑΠΩΝ «εν βουλή ασεβών»,
ΑΠΩΝ εν αγέλη «γκρίζων» Λυκοποιμένων,
ΑΠΩΝ εν αισχρώ χορώ Λατινοφρόνων,
ΑΠΩΝ εκ συνεδρίω βλασφημούντων και παρανομούντων,
ΑΠΩΝ εκ των Ληστρικήν σύνοδον συγκροτούντων,
ΑΠΩΝ εν οδώ σχισματικών και πλανεμένων,
ΑΠΩΝ εν των πανδαιμονίω και παγανιστικώ Π.Σ.”ε”
ΑΠΩΝ από την βεβορβορωμένη Βαρθολομέϊκη «εκκλησία» του Βοσπόρου.
ΗΤΕ, ΠΑΙΔΕΣ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΘΕΝΤΩΝ, ΚΑΙ ΗΜΕΙΣ ΑΠΑΝΤΕΣ ΑΠΟΝΤΕΣ!
ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΔΕ, ΕΩΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΑΝΑΠΝΟΗΣ,
ΕΝ ΤΗ ΑΓΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩ ΑΛΗΘΕΙΑ,
ΕΝ ΤΗ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥ!
 «Δι’ εὐχῶν τῶν ἁγίων Πατέρων ἡμῶν!»

6 σχόλια:

  1. ΑΔΕΛΕ ΟΔΥΣΣΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΝΚΟΥΒΕΡ ΣΑΣ ΧΑΙΡΕΤΩ ΕΝ ΚΥΡΙΩ
    ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΔΙΑ ΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ
    ΤΑΣΣΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΙΚ ΠΑΤΡ Η ΜΕΤΙΣ ΜΟΣΧΑΣ
    ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΟΩ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΣΕΒ ΙΩΣΗΦ ΤΟΝ ΕΠΑΙΝΕΙ ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΓΝΩΜΗ
    Π ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΑ ΕΧΟΜΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ Κ ΟΔΥΣΣΕΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Πειραιώς τάσσεται μέ το δίκαιο της Κανονικής ορθοδόξου εκκλησίας του Ονουφρίου , που εξαρτάται απο τον πατριάρχη Κύριλλο της Μόσχας .

    Ο Ναυπάκτου τά έχει θολώσει . Δεν διάβασα ακόμα το καινούργιο του άρθρο που θά έχει και συνέχεια και μάλλον θά καταλήξει υπέρ του Βαρθολομαίου , άν κρίνω απο την ασάφεια και γενικολογία του προηγουμένου του άρθρου .

    Ο Εφραίμ ο Βατοπεδινός τί έχασε και το γύρευε στο στέιτ ντεπάρτμεντ των ΗΠΑ ; Δεν πήγε ασφαλώς για καφέ και εθιμοτυπική επίσκεψη , για " χρόνια πολλά " ! Εκεί πάς μέ επίσημη αντζέντα ! Κουβάλησε μαζί του και την εικόνα της Παναγίας ! Μήπως σκέπτονται αυτονόμηση του Αγίου Όρους ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα αγαπητέ αδελφέ, καί συνεπώνυμε, εξαιρετικό τό κείμενο, εύγε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ειλικρινα θα ηθελα να ρωτησω τον αδελφο Νικολαο Πανταζη.Δεν βαζει και ενα μικρο ερωτηματικο στις αποψεις του ? Τι σοι θεολογικος λογος ειναι αυτος ? Να υβριζεις ολους οσους διαφωνεις μαζι τους.Κυριε πανταζη σας παρακαλω να σταματησετε να σχολιαζετε τα εργα και τους λογους του Πατριαρχη μας.Αφου αποτειχιστηκατε γιατι ασχολειστε συνεχως με το τι καμνει ο Πατριαρης μας.Κοιταξτε να βαπτισετε τα παιδια σας και αφηστε τους Ποιμενες της Εκκλησιας να διακονησουν την Αγια μας Εκκλησια.Εσεις -ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΑΣ - βγηκατε εξω απο τους κολπους της.Τι γραφετε και ξαναγραφετε και υβριζετε τους παντες και τα παντα.Αρκετα πια με τις ψευτομολογιες σας που εχετε μαλιστα το θρασος να τονιζετε το Θ με μικρο στον τιτλο σας θεολογος.ΤΙ ψευτοταπεινολογιες ειναι αυτες ? Αντι να κοιταξετε να βαλετε τα παιδια σας στην Εκκλησια καθεστε και καμωνεστε οτι γραφετε πυρινα θεολογικα αρθρα.Κλαψτε και εσεις και εγω τα χαλια μας κ.Πανταζη και μετα αν μας καλεσει ο Κυριος να τον ομολογησουμε ΕΚΕΙΝΟΣ ξερει το πως και ποτε.Ειλικρινα λυπαμαι πως ειστε τοσο σιγουρος για τις θεσεις σας.Εσεις με οσα γραφετε μας λετε και πως ενεργει το Παναγιον Πνευμα.Τι ειστε τελικα Θεος και τα ξερετε ολα.Καποτε θα καταλαβετε την πλανη σας.Ευχομαι ο π.Ευθυμιος αν διαβασει το σχολιο μας να σας προσγειωσει λιγο.Τουλαχιστον να μην υβριζετε τους ιερωμενους.Φοβαμαι και τρεμω οταν θυμαμαι πως βρεθηκε το χερι αλιωτο ενος εδω στο χωριο μας που μουντζωσε καθηρημενο ιερεα.Ακουτε καθηρημενο .Εσεις δεν φοβαστε να λοιδωρειτε επισκοπους της Αγιας μας Εκκλησιας.Να χλευαζετε τα Αγια Μυστηρια της Αγιας μας ΕΚΚΛΗΣΙΑς.Καλη μετανοια σε ολους μας. Κυριε Οδυσσεα μεγαλη η ευθηνη σας να αναπαραγετε βλασφημα κειμενα.Προσεξτε παρακαλω.Χαιρετε και καθε ευλογια παρα Θεου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μόνο η Σύνοδος μπορεί να καταδικάσει τουςωαιρετικούς κ.Πανταζή!Τα μυστήρια των Οικουμενιστών είναι έγκυρα κατ' οικονομίαν,το λέει και ο Θεολόγος κ Σημάτης!Ποία Σύνοδος ξύρισε τον Ζηλιούλα και τον Ιγνάτιο Βόλου;Που θα βαπτισθούν οι Αποτειχισμένοι;
    Ρ.Γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου