Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018

Ο ηγουμενος της μονης Γρηγοριου Αγιου Ορους πατηρ Γεωργιος Καψανης δεν διεπραξε μονο μια απαραδεκτη εκκλησιαστικη πραξι συμμαχησας με το σαπιο εκκλησιαστικο κατεστημενο, αλλα διεπραξε και αλλες πολλες. Δεν αγκαλιασε μονο τον ΜΟΙΧΕΠΙΒΑΤΗ Ιγνατιο Λαππα που διοριστηκε απο τον ραδιουργο Σεραφειμ Τικα και εσταλη στη Λαρισα σαν ΜΟΙΧΕΠΙΒΑΤΗΣ, ενω θα επρεπε να τον συμβουλευσει να αναχωρηση στα σπηλαια των αποκρημνων Καρουλιων, αλλα διεπραξε και αλλα πολλα απαραδεκτα στα ζητηματα της Πιστεως . Μετα την επισκεψι του πατριαρχου Βαρθολομαιου στην μονη Γρηγοριου αλλαξε και ο πατηρ Γεωργιος. Οπου μπορουσε παρενεβαινε και δημιουργουσε διαφορες καταστασεις στους Αγωνιζομενους κληρικους. Το εγγραφο το οποιο του στειλαμε τοτε που ζουσε αποκαλυπτει πολλα απο τα πεπραγμενα του. Τον ηλεγξαμε και στα απαραδεκτα εσχατολογικα του και στις παρεμβασεις του στην διακοπη μνημοσυνου του πατριαρχου που υποδεχθηκε τον Παμπαλαιο Αιρεσιαρχη Παπα στο Φαναρι και τον εψαλε μεχρι και το πολυχρονιο του σαν Κανονικο Ορθοδοξο πατριαρχη της Δυσεως.

 Η ...ΑΠΟΜΥΘΟΠΟΙΗΣΙ 
ΤΩΝ ....ΕΙΔΩΛΩΝ!!!!



13 σχόλια:

  1. Αγαπητέ αδελφέ Οδυσσέα,
    δέν πήρες καμία απάντηση στήν επιστολή σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οχι μονο δεν μου απαντησε αδελφε, αλλα ο ιερομοναχος Φωτιος ο Λαρισαιος με αποδοκιμασε μεσα στην πλατεια των Καρυων μπροστα στο Πρωτατο και φωναζε στην διαπασων οτι πρεπει να παω να ζητησω συγγνωμη απο τον γεροντα του.
    Και οταν τον απαντησα οτι ο γεροντας του ειναι πολυ ενοχος και για πολλα, εκεινος ωρυετο κυριολεκτικα με διαφορα αποδοκιμαστικα ρηματα.
    Ναι ο ιερομοναχος Φωτιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε ποιά μονή ανήκει ο ιερομόναχος Φώτιος ο Λαρισαίος;

    Η αλήθεια είναι ότι ο π. Γεώργιος Καψάνης είναι άξιος σεβασμού και είναι ανεπίτρεπτα τα όσα έγραψες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωστε ειναι ανεπιτρεπτα οσα εγραψα;
    Δεν ελεγχεις αν ειναι αληθεια;
    Εισαι και εσυ ενας θαυμαστης του γεροντισμου της νεας αυτης εκκολαπτομενης Αιρεσεως.
    Επομενως δεν ειναι δυνατον να σε πεισουμε σε τιποτα.
    Εχεις και εσυ ειδωλα στη ζωη σου και τα προσκυνας σαν ...μοσχαρι..
    Ο Φωτιος ειναι ιερομοναχος της μονης και σχεδον μονιμως αντιπροσωπος στις Καρυες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μερικά πράγματα αλήθεια σε παραξενεύουν ως πρός τον μακαριστό γέροντα Γρηγόριο Καψάνη . Ποιός ο λόγος νά υποστηρίξει τον μοιχεπιβάτη Ιγνάτιο , ενάντια στην Κανονική τάξη μιάς πολυτάραχης εκκλησιαστικής περιόδου , ενάντια στην βούληση του λαού και ενάντια στην παρουσία στον χώρο ενός αγίου γέροντα του π. Αθανασίου Μυτιληναίου ! Ούτε κάν ήξερα οτι ήταν πνευματικός του μοιχεπιβάτου Ιγνατίου . Τόν είδαμε ,δηλ. τον Ιγνάτιο , οτι τέλεσε την επικήδειο ακολουθία του μακαριστού και πραγματικά παραξενευτήκαμε τί σχέση είχε μαζί του ! Δηλαδή ο π. Γεώργιος Καψάνης στήριζε τον μοιχεπιβάτη Ιγνάτιο ως πνευματικός του και τραυμάτιζε μία μητρόπολη ; Τό ποιόν του Ιγνατίου τελικά φάνηκε και μέ τον τρόπο που πέθανε ! Ένα όνειδος και για τον π. Γεώργιο Καψάνη ! Πότε ο Ιγνάτιος πήρε μία αντιοικουμενιστική θέση ; Ηταν κολλητός μέ τον συνονόματό του αρχιοικουμενιστή Ιγνάτιο Δημητριάδος !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Ιγνάτιος είχε πάρει αντιοικουμενιστική θέση, ενάντια στο πολυθρησκευτικό μάθημα των Θρησκευτικών και ήταν στο πλευρό αυτών που αγωνίζονταν για Ορθόδοξο μάθημα.
    Πιθανό αυτό να οφείλεται στον αντιοικουμενιστή π. Γεώργιο Καψάνη.
    Γι΄ αυτό μην τα ισοπεδώνετε όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΒΑΣΗ ΠΟΙΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΝΑ ''ΕΞΑΓΟΡΕΥΕΙ''ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΚΑΘΗΡΗΜΕΝΟΣ ΚΛΗΡΙΚΟΣ,ΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟΥ Η ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΕΛΝΗ ΤΟΥΣ ΕΞΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΣΥΓΧΩΡΗΤΙΚΗ ΕΥΧΗ;ΜΗΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΚΑΤΙ ;TI PREPEI S'ENA TETOIO KLIRIKO ;ΕΧΕΙ ΙΣΧΥ Η ΕΞΑΓΟΡΕΥΣΗ ΑΥΤΗ Η ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΗ ΚΑΙ ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΞΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ποιοι ιεραρχες πρωταγωνιστησαν για τον ερχομο του π α π α στην Αθηνα μηπως θυμωσασθε;Τοτε απο ολη την επικρατεια κατεφθασαν στην πρωτευουσα, αλλα δυο , Βορειοελλαδιτες ,ενω κατεφθαναν με το οχημα τους,στην Αθηνα , για διαμαρτυρια και ομολογια βλεποντας καποια ,μετρα ,καθως ειπαν ,των αρχων,φοβηθηκαν και επεστρεψαν στον τοπο τους .Ειναι μεγαλο πραγμα η ομολογια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θα πρέπει να εντρέπεσθε με αυτά που γράφετε για τον μακαριστό Μητροπολίτη Λαρίσης κυρό Ιγνάτιο και τον μακαριστό Γέροντα Γρηγόριο Καψάνη και από την άλλη να εκθειάζετε τον μακαριστό Aθ. Μυτιληναίο... Aλήθεια ο Μυτιληναίος δεν ανεγνώρισε τον Ιγνάτιο ως Λαρίσης; Δεν τον μνημόνευε ως οικείο Επίσκοπο; Αν τον θεωρούσε "αντικανονικό" γιατί δεν αποτειχιζόταν;..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οι οσοι υποστηριζουν τον κοιμηθεντα δεσποτη ,ας μας ενημερωσουν αν ισχυουν ,οσα του καταμαρτυρουν στο φυλλο τους ,της εφημεριδας των,του κοιμ. δεσποτη ,οι αγωνιζομενοι χριστιανοι, εκει στην Λαρισα,για στολες,μοιχεπιβασια,δικαστηρια κληρικων και λαικων ,εσοδα,εξοδα,οικοτροφεια ,ιδρυματα,διωξεις,κ.λ.π.,εξ αλλου ειναι αναρτημενα και σε πολλα ιστολογια.Για να εχουμε ανα την οικουμενη μια πληρη αποψη ας αναιρεθουν ενα -ενα και με λεπτομερεια τα οσα αναρτηθηκαν απο τους Λαρισαιους αγωνιζομενους ,ειδαλλως ισχυουν τα των αγωνιζομενων Λαρισαιων και να παψουν τα φλιναφληματα και τα λιβανισματα του κοιμηθεντος γιατι μονο καλο δεν του κανουν .Καμετε του καμια προσευχη κανενα τριαγιο, για να αναπαυεται η ψυχη ,οφελιμωτερον του να τον δικαιολογειτε. Αναμενομεν την πληρη καλυψη του .Οσον δε για τον Λαρισαιο μακαριστο γεροντα π. Αθανασιο Μυτηληναιο ,μην το εγγιζετε ,ομιλουν η βιωτη και το τεραστιο ανεξιτηλο, ορθοδοξοτατο ,αγωνιστικο,παρηγορητικο , κηρυκτικο του εργο ,ανα την οικουμενην ,υποστηριζον και επιστηριζον ψυχας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν ελαβαμε πλεον στηριξη στον κοιμηθεντα δεσποτη επομενως ειναι αληθειες οσα αναρτησαν κατα καιρους οι αγωνιζομενοι Λαρισαιοι .Η αγαπητη ΟΜΟΛΟΓΙΑ τι λεει.Για τα ερωτηματα 19 09 '18, 11.55 π.μ. και 19 09 '18, 12.51 μ.μ. τι πιστευει τι γνωριζει τι συνιστα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Επειδη εχουν υποπεσει στην αντιληψη της ομολογιας οσα ερωτωνται στον11,55 π.μ.19.09 18 ,12.51 μ.μ.19.09.18 δεν πρεπει να διερευνηθη και δοθη απαντηση οταν καποια εγιναν γνωστα και απο την ομολογια ;Ας γενουμε προσμοναριοι εως αληθειας και αδελφικα τα λεμε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μαρτυς ψευδης ουκ ατιμωρητος εστι,Παροιμιαι.Συμεων Θεσ/νικης Νικολαος Πατριαρχης,κλπ, ο παραιτησας ιερωσυνην ,...,δεν δυναται οιασδηποτε ιεροπραξιας ,ουτε να δεχεται λογισμους ,ουτε καν να θυμια ,...,διοτι ως λ α ι κ ο ς πλεον εκλαμβανεται μη εχων ενεργουσαν ιερωσυνην .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου