Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

ΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΡΑΣΟΦΟΡΟΙ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΟΙ ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΨΕΥΤΟΑΓΙΟΥΣ ΤΟΥΣ


Πριν απο λιγες μερες, παρακολουθησαμε καποια ημεριδα που την μετεδωσε το ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟ Καναλι της 4ε αναφερομενη στον διαβοητο αββα Μωυση τον Αγιορειτη για τον οποιο  περιεπλεξαν το ....φωτοστεφανο της ....αγιοτητας του!!! 
Ως γνωστον, ο αββας Μωυσης, οχι μονον  εφερε επανω του το κανιβαλικο φονικο οργανο του ηπατος, αλλα και υπερηνυνετο των κανιβαλικων μεταμοσχευσεων.
Εμφανισθηκε μαλιστα και το ανεκδιηγητο τεκνο του ο ιερομοναχος Χρυσοστομος, που αναφερθηκε εγκαυχωμενος και στην ....εξυπνακιστικη(!!!) απαντησι που εδωσε στον ιστολογο μας ο αββας του  "με συγχωρειτε που ζω και σας ενοχλω".......

Αυτες τις μερες ειδαμε και παλι στο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟ καναλι 4ε, μια αλλη ημεριδα με ομιλητες επισκοπους, μοναχους και ομιλητριες μοναχες για τον νεο ψευτοαγιο πρωην μητροπολτη Σιατιστης Αντωνιο Κομπο.
Ετοιμαζουν τους νεους ψευτοαγιους τους, οι σημερινοι Οικουμενιστες ρασοφοροι, για να καλυψουν τις Οικουμενιστικες τακτικες τους και τα Οικουμενιστικα πεπραγμενα τους, που οι εν λογω νεοι ψευτοαγιοι, εμεναν απαθεις και αδιαφοροι απεναντι τους, αλλα και εναντι της Σατανικης Παναιρεσης του Οικουμενισμου των ημερων μας, αλλα και ειχαν αγαστη συνεργασια μεταξυ τους  για διαφορους λογους ο καθενας.
Ετσι, λοιπον, ολο και πληθαινουν οι ημεριδες και τα αρθρα και οι αναφορες τους στα προσωπα αυτα και σε αλλα που θα δουμε στο μελλον να παρουσιαζουν οργανωμενα και αναπαραγωμενα ακομα και σε βιντεο.
Ετσι και στο παρακατω βιντεο ο Κυπριος γεροντοπληκτος μητροπολιτης Μορφου Νεοφυτος, (Θεε και Κυριε, φυλαξε μας απο το κακο συναπαντημα!!!!), περιγραφει τον Αντωνιο Κομπο τον υβριστη του Ατλαντα της Ορθοδοξιας Αγιου Μαρκου του Ευγενικου* και συνενοχο στον σφαγιασμο των 12 μητροπολιτων, ως νεοαγιο και νεοπροφητη.
Ντροπη σας Οικουμενιστες ρασοφοροι, ντροπη σας, παψτε να μολυνετε το Ορθοδοξο Αγιολογιο και να προφητολογειτε και να δημιουργειτε στις ψυχες των χριστιανων ψυχικη ανασφαλεια και συγχυσι φρενων.
Ανακοινωνουμε στους αναγνωστες της ΟΜΟΛΟΓΙΑΣ οτι ο μητροπολιτης Μορφου Νεοφυτος σε τηλεφωνικη επικοινωνια με τον π. Σπυριδωνα Δαμανακη, προσπαθησε να τον μεταπειση να αρχιση και παλι το μνημοσυνο του Οικουμενιστου μητροπολιτου του που συμμετειχε και συνυπεγραψε την Εκκλησιοποιησι των Αιρεσεων στην Κολυμπαρια συναξι, να κανη υπακοη, να μην κρινη τους επισκοπους και να σταματηση την Ιερα Αποτειχισι. 
Ομως ο Κυπριος μητροπολιτης ελαβε την καταλληλη απαντησι απο τον ταπεινο λευϊτη του Θεου πατερα Σπυριδωνα οτι καταχραται την λεγομενη υπακοη και εκμεταλλευονται και παραπληροφορουν τους ιερεις τους αλλα και τον λαο του Θεου για να μην αντιδρουν.
Η τυφλη υπακοη στα ζητηματα της Πιστεως ειναι βλακεια του ειπε ο πατηρ Σπυριδων και ενω σε ολα σιωπουμε, στα ζητηματα της Πιστεως παντοτε ομιλουμε.
Αγωνιζομαστε για να διαφυλαξουμε αυτην την Πιστι, ακεραια και να την παραδωσουμε ακεραια στον Κυριο μας.
Και...μετα ταυτα.... ο κυριος Νεοφυτος, επαυσε να ομιλει και ....ουδεν απεκρινατο!!!

*εις συγγραμα του ο μητροπολιτης Σιατιστας Αντωνιος Κομπος χαρακτηριζει τον Αγιο Μαρκο ως "πλανεμενο και σφαλερο" και ως "ακραιο". 
Περι του εν λογω αγιου εχουμε και αλλα τινα...

   To υπ' αριθμ. 11 φυλλο 2006 του περιοδικου ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ περι του Αντωνιου Κομπου. 

69 σχόλια:

  1. Αχ αυτή η "υπακοή"... αχ αυτή η "υπακοή" ιδίως όταν ακολουθεἰ την ιερά στιγμή της εξομολογήσεως ... πόσες ψυχές δεν πήραν στο λαιμό τους κάποιοι γεροντάδες, στερώντας τες από την αιώνια σωτηρία λόγω υπακοής στις κακοδοξίες του γέροντα, πόσες ζωές δεν κατέστρεψαν, ωθώντας τες λόγω υπακοής (ή και εξαπάτησης με δήθεν οράματα) σε ισόβιο εγκλεισμό σε μάντρες γεροντάδων. ΜΑΚΡΥΑ από γεροντάδες, οι νέοι ας εξομολογούνται σε κάποιον ηλικιωμένο πολύτεκνο έγγαμο πνευματικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εύγε πατήρ Σπυρίδωνα Δαμανάκη ΧΙΛΙΑ ΕΥΓΕ.Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΣΑΣ ΕΥΛΟΓΕΙ ΑΙΩΝΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΤΑΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΓΙΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, ΚΑΙ ΘΑ ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΑΣ ΟΙ ΚΟΛΥΜΒΑΡΙΣΤΕΣ ΘΑ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ "ΑΓΙΟΜΑΧΟΥΣ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΑΪΣΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ17 Μαρτίου 2018 στις 1:07 μ.μ.

    Λυπούμε για το ότι τόσο γρήγορα και ανεύθυνα ομιλείτε εναντίον του αειμνήστου Αντωνίου Σιατίστης. Πολλοί θα θέλαμε να μιλούσε πιο ανοιχτά εναντίον του Οικουμενισμού ωστόσο είναι μεγάλο λάθος να καταφέρεσθε ενάντιόν του κεκοιμημένου μάλιστα επειδή δεν εξεφράσθη ανοιχτα κατά της αιρέσεως. Ασφαλώς και συμφωνούμε με κανέναν από όσους σιωππούν αλλά δεν θα κρίνουμε εμείς, αν ήταν άγιος. Στην προσωπική μου συνείδηση, Ναι είναι άγιος! Αυτό απέχει πολύ απο το να δέχομαι ως σωστή μία λάθος σταση και δεν δικαιολογώ κανέναν από όσους εκφράζουν την ίδια στάση σιωπής. Παρακαλώ οι αποτειχισμένοι συμμορφοθείτε και μην τα παίρνετε όλα σβάρνα. ΑΡΧΜ. ΠΑΪΣΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πατερα Παισιε, την ευχη σας.
      Ο Αντωνιος Κομπος αποτελει για μας κακη αναμνησι αφου θεωρειται και συνενοχος του σφαγιασμου των αθωοτατων 12 μητροπολιτων και ηνεχετο αδιαμαρτυρητα εκεινη την φοβερη καταστασι του ακρατου και αφηνιασμενου σεραφειμισμου του οποιου αποτελουσε πιστο και αφοσιωμενο οργανο του.
      Ισως εκεινη η καταδικη να ειναι η αιτια που επιτρεπει ο Θεος τις φοβερες δοκιμασιες που διερχεται ο ελληνικος λαος αλλα και θα διελθη στο μελλον.
      Ηταν πραγματικη μιαιφονια πατερα Παισιε και ουδεις ειναι αθωος εκεινης της μιαιφονιας.
      Μεχρι και προ τινος οταν ζουσαν οι τρεις απο τους 12 και τους ταλαιπωρουσαν αφανταστα οι εν ...Διαβολω αδελφοι τους!!!
      Τελευταιος ολων ο Αττικης και Μεγαριδος Νικοδημος ζουσε μεχρι και προ τινος με αρχιεπισκοπο τον Αρβανιτη αλλα τον ενεπαιζε μεχρι τελους μαζι με τον αχαρακτηριστο Δωδωνης.
      Γραφω στο περιοδικο Ιερα Παρακαταθηκη αρ 11, Νοεμβριος 2006 : ...τον συναντησα προ ετων στη μονη Ξηροποταμου του αγιου ορους με καποιους κληρικους του και του εξεφρασα την πικρια μου για τη συμμετοχη του στον σφαγιασμο των 12 μητροπολιτων και του ειπα οτι ο Θεος θα κρινη πολυ αυστηρα οσους συμμετειχαν ή εμειναν απαθεις σε αυτο το εγκλημα και ....ποιος τον ειδε και δεν τον φοβηθηκε. Καταφερα -δοξα τω Θεω- και σωθηκα απο την θηριωδικη αντιδρασι του στην διπλανη ...βεραντα. Μαρτυρες, οι αγνωστοι μου παππουληδες που τον συνοδευαν. Βλεπετε τι κρυβεται πολλες φορες κατω απο καποιους ...ταπεινοσχημους ρασοφορους της σεραφειμικης κλωσσομηχανης;
      Ομως και τα οσα γραφει στο συγγραμα του για τον αγιο Μαρκο ακολουθει αλλο σχολιο.

      Διαγραφή
    2. π.Παισιε με όλο τον σεβασμό μου δεν είστε ικανός αλήθεια να αναφέρεστε στο πρόσωπο ενός Αγίου όντως επισκόπου.Προτροπη μου προσπαθήστε να του μοιάσετε έστω και λίγο αν και δύσκολο.

      Διαγραφή
    3. Αχ είχατε σεβασμό θα σεβοσασταν και δεν θα διορθώνατε με τόσο θράσος κοιτάξτε λίγο να μοιασεται εσείς στον Αντώνιο αν και το κόβω λίγο δύσκολο γιατί μόλις προσπαθήσατε να κάνετε τον πνευματικό του πατερ και δίνετε και συμβουλές.... αλήθεια ρωτήσατε τον πνευματικό σας γιαυτο;;;; και έχετε και απάντηση "λιγο δυσκολο". Το οτι ο πατερ είναι παιδί του π.Αυγουστίνου σας λέει κατι;;; αφηστε τον πάτερ Παΐσιο και ασχοληθητε με την ψυχή σας γιατι ο πατερ κάτι πήρε από τον π.Αυγουστίνο εσείς να δούμε τι θα κάνετε......

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμε 12:26π.μ εγώ κληρικός δεν είμαι για να κάνω τον πνευματικό του Παισιου.Αληθεια εσείς που συναναστρεφεσται μαζί τού ποιον έχει πνευματικό την σήμερον ημέρα ο Παΐσιος?Γραφετε "το ότι ο πάτερ είναι παιδί του π. Αυγουστινου εάν μου λέει κάτι"Μα επιτέλους σταματήστε με αυτήν την καραμέλα.Εσεις δεν γνωρίζετε αλλά τέκνα του Αυγουστινου?Εγω αδερφέ δεν πήρα τίποτα σωστά γράφεις από τον Αυγουστινο γιατί δεν είχα την ευλογία να τον γνωρίζω καθότι μη Φλωρινιώτης αλλά είχα την τιμή να γνωρίσω πολλούς του κληρικούς.Οι αρχιμανδριτες Επιφανιος Χατζηγιαγκου,Ειρηναιος Χατζηεφραιμιδης,Αθανασιος Σιαμακης,Σεβαστιανος Τοπαλης, Κοσμάς Λαμπρινος,Χαριτων Αρσένης,Αιμιλιανος Δημητρίου ως και ο αιδιμος Αυγουστίνος Κοκονος όλοι τούς υπηρετούν επάξια την ακριτική Μητρόπολη Φλωρίνης συν τον Αρχιμ.Νικηφορο Μαναδη και την συνοδεία τού εν Πτολεμαΐδα.Ο δικός σου ανώνυμε π. Παΐσιος θεωρεί τον εαυτό του Καντιωτικο περισσότερο από αυτούς?Ρωτα τον και εάν σου πει ναι πες του πως είναι για δέσιμο.

      Διαγραφή
  5. Εύγε π. Παισιε. Ο μακαριστος Αντώνιος υπήρξε Αγία ψυχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σαν πολλους αγιους γεννατε καθημερινα καποιοι απο σας.
      Λιγη φρονιμαδα δεν βλαπτει.

      Διαγραφή
    2. Δεν είμαι άξιος αδελφέ Οδυσσέα ούτε να γνωρίζω ποιοι είναι Άγιοι ούτε πολύ περισσπερισ να "γεννησω" Αγίους. Η έκφραση αγια ψυχη, είναι μια έκφραση που δεν δηλώνει ούτε ότι ο μακαριστος ήταν άγιος ούτε κάτι σχετικό η παρόμοιο. Το ποιος σώζεται και το ποιος αγιαζει είναι δουλειά του Κυρίου. Η βιωτη του όμως, η όλη του ζωή και η πραοτητα, η ακτημοσυνη, η απλότητα, η ταπεινωση και άλλα πολλα αναμφισβητητα προτερήματα του, με κάνουν να κραυγαζω πάλιν και πολλάκις ότι υπήρξε αγια ψυχη. Ίσως δεν ειχε τη δυνατή φωνή του μακαριστου Αυγουστινου αλλά αυτο δεν είναι ντε φακτο μειονέκτημα.

      Διαγραφή
  6. Οπως βλεπετε π. Παισιε, καταχωρησα αποσπασματα απο δικο του συγγραμα που τεκμηριωνω τις σκληρες εκφρασεις μου.
    Αν εσεις δικαιολογειτε ολα αυτα ειναι δικη σας υποθεσι.
    Εγω δεν δικαιολογω με τιποτα τις εναντιον του Ατλαντα της Ορθοδοξιας μας απαξιωτικους χαρακτηρισμους απο τα ανθρωπακια της εποχης μας.
    Προηγηθηκε η αγιοποιησι του Οικουμενιστου και Μασωνου Σμυρνης Χρυσοστομου, μην επαναληφθη το ιδιο λαθος και για αλλους παρομοιους του.
    ΕΞ ΟΝΥΧΟΣ ΤΟΝ ΛΕΟΝΤΑ, πατερα Παισιε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πάτερ την ευχή σας. Το "λυπούμε" (με αι γράφεται πάτερ και σας υπενθυμίζω ένα από τα ορθογραφικά σας λάθη για να μη φρονείτε ότι εις πάντα είστε αλάθητος ώστε να μας καλείτε να συμμορφοθούμε (συμμορφωθούμε)) με τας απόψεις σας. Λυπούμαι κι εγώ και ασφαλώς λυπούμεθα για πολλά συμβαίνοντα στην σύγχρονη εκκλησιαστική κατάστασι, όπως και για τις αθρόες αγιοποιήσεις από εκείνους που αφώρισαν Νικόλαον Σωτηρόπουλον και διώκουν αντιοικουμενιστές κληρικούς. Ακόμα και εάν ο Κύριος κρίνη άγιον κάποιον, ειλικρινά δεν θα επιθυμούσαμε την αγιοκατάταξί του από την παρούσα Κολυμπάρειο οικουμενιστική κατάστασι, και διερωτώμεθα, αυτό εσάς δεν σας ενοχλεί; Από τη μιά πολύ σωστά γράφετε "δεν θα κρίνουμε εμείς αν ήταν ἀγιος" αλλά αμέσως τοποθετείστε "ναι ήταν άγιος" αποδεικνύοντας ότι μόνο για τους άλλους και για τους έχοντες αντιρρήσεις ισχύει το: "δεν θα κρίνουμε εμείς". Δεν είναι πρέπον να επιτελούνται αθρόες αγιοκατατἀξεις ιδίως πριν να ληφθούν υπόψη όλες οι απόψεις, θετικές και αρνητικές και χωρίς να περάσουν τουλάχιστον 50 χρόνια από την κοίμησι εκάστου διότι υπάρχει ο κίνδυνος των συνεπειών της γεροντολατρείας: Ποιος δεν θα ήθελε -και δεν θα επεδίωκε και δεν επιδιώκει- τον γέροντά του άγιο! Πρέπει όμως πρώτα ο καθένας, όπως πράττει ο κύριος Οδυσσέας τον οποίο καλείτε να συμμορφωθεί (sic), να μπορεί ελεύθερα να εκφράσει τις επιφυλάξεις του χωρίς να θεωρηθεί "αγιομάχος". Προσωπικά αν και δεν είμαι υπέρ της υφαρπαγής της απολύτου αρμοδιότητος του Κριτού για την Κρίση εκάστου αγίου (και άγιοι είναι όλοι οι σωζόμενοι και σεσωσμένοι Χριστιανοί υπό διάφορον βαθμό αγιότητος ασφαλώς), αν και πιστεύω ότι είναι άγιος δεν θα επιθυμούσα την αγιοκατάταξι του αληθινά αγίου επισκόπου Αυγουστίνου (Καντιώτη) από τους ίδιους που αφώρισαν τον Νικόλαο Σωτηρόπουλο και υποστηρίζουν την Κολυμπάρειο ψευδοσύνοδο.

    Χθες, άγιε πάτερ, για το "θαύμα" της ευωδίας του χώματος σε προαύλιο Ναού, σήμερα για την αγιότητα κάποιου είστε απόλυτα βέβαιος. Ποιος όμως διαβεβαιώνει ότι είναι γνήσιο το θαύμα της ευωδἰας του χώματος -και δεν έρριξε κάποιος μύρο στο έφαφος-; Γνωρίζετε ότι πλήθος "πιστών" (ευπίστων ασφαλώς) παίρνουν χώμα για φυλακτό και πιθανώς για κοινωνία ώστε στο έδαφος έγινε λάκκος και ο οικείος μητροπολίτης απαγόρεψε τη λήψι χώματος; Δεν θα έπρεπε πρώτα να περιμένουμε να αποφανθεί ακόμα και η Επιστήμη με ανάλυση του χώματος μήπως κάποιος έρριξε άρωμα και έπειτα να βεβαιώνουμε για θαύμα; Αν τυχόν βρεθούν στο έδαφος οστά, και πάλι θα πρέπει πρώτα να εξετασθούν ως προς τη χρονολόγησί τους, το φύλο τους, την ηλικία τους, μήπως δηλαδή κάποιος τα είχε τοποθετήσει προ ετών και ρίχνοντας αρώματα σήμερα μιλάει για "θαύμα" και "λείψανα αγίων". Δεν πρέπει να είμαστε εύπιστοι οι Χριστιανοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με κάτι θα πρέπει να ασχολείται και αυτός τώρα που πλησιάζει ο καιρός για την οδό Ιωάννου Γενναδιου εν Αθήναι.

      Διαγραφή
  8. Επειδή διαπιστώνεται ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει σας προτείνουμε να κοιταχτείτε στον καθρέπτη να δείτε λίγο τη φάτσα σας και να δείτε το ύφος του προσώπου σας για να το συγκρίνετε με τον Άγιο, πρωην, Σιατίστης εκει θα καταλάβατε όλοι εσείς οι αποτειχισμενοι ότι την ορθοδοξία ναι μεν την κρατούμε με το ορθόδοξο δόγμα, Όχι όμως μόνο με το δόγμα. Ορθοδοξία χωρίς ορθοπραξια και ορθόδοξο ήθος δεν υπάρχει. Όταν η ψυχή μας θα βγαίνει από το σώμα οι δαίμονες και οι άγγελοι δεν θα δουν ούτε πτυχία ούτε περγαμηνές ούτε ομιλίες και επιχειρήματα αλλά θα δουν αν η ψυχή μας ομοιάζει τον Κύριο μας Ιησού Χριστό. Αποτειχισμενοι και μη αποτειχισμενοι φροντίστε να αποκτήσετε την χρη(ι)στοήθεια και να ομολογείτε, επίσης την ορθόδοξη δογματική αλήθεια διότι χωρίς αυτά ακόμη και αν κάνετε αγώνα και εκκλησιάζεστε ματαιοπονείτε. Ωστόσο, αν δεν έχετε και τον σύνδεσμο του Πνεύματος, την ειρήνη που χαρίζει στις ψυχές ο Παράκλητος και σαν ύαινες τραβάτε να ξεσκισετε την ενότητα που χαρίζει το Πνεύμα, το οποίο είναι ειρηνοποιο και συνάμα μαχητικό για την αληθινή πίστη δεν θα σας οφελισει τους μεν σε τίποτα η αποτειχιση τους δε η κοινωνία με τη νεοεποχητικη《Εκκλησία》.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ τι προτείνεις; Δυστυχώς και στους οικουμενιστές και στους αντιοικουμενιστές και στους του παλαιού στην εποχή μας δεν θα βρεις εύκολα την αληθινή διαχρονική Εκκλησία. Κάτι άρχισε να επιχειρεί ο π. Αυγουστίνος αλλά τον πολέμησε εκ των ένδον ο Διάβολος, όπως δεν άφησε και τον άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστονο να συνεχίση το έργο του, όπως συνέβη πολλές φορές. Πάντες ημάρτομεν άμα δε και ηχρειώθημεν. Κάπου ασφαλώς θα ανακαλύψεις το μικρόν ποίμνιον, το ελάχιστον λείμμα, όπως άλλωστε προφητεύθηκε: "Ἀρα ελθών ο Κύριος θα βρει την Πίστι επί της Γης;" Αυτά που σχολιάζεις σαν να "πέφτεις από τα σύννεφα", είναι φαινόμενα που υπήρχαν από την πρώτη Εκκλησία, διότι εσωτερικά μεν ως Χριστιανοί έχουμε την Ειρήνη του Χριστού, σε όλο το βίο μας είναι γραμμένο ότι θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε όχι ειρήνη αλλά μάχαιρα του πνεύματος και πυρ. "Πῦρ ἦλθον βαλεῖν ἐπὶ τὴν γῆν, καὶ τί θέλω εἰ ἤδη ἀνήφθη;" "Δοκείτε ότι ειρήνην παρεγενόμην δούναι εν τη γη; Ουχί, λέγω υμίν, αλλ' ή διαμερισμόν" Άρχισε σε παρακαλώ να ξαναμελετάς όλες τις Επιστολές της Καινής Διαθήκης και την Αποκάλυψι και εκεί θα δείς ότι οι απόστολοι αντί να κατηχούν ειρηνικά τους πιστούς, αναγκάζονται να είναι μαχόμενοι και κέρβεροι κατά των ψευδοδιδασκάλων, κατά των ψευδοπροφητών, κατά των εθελοθρήσκων, κατά των νικολαϊτών, κατά των ιουδαϊζόντων, κατά των γνωστικών που ήθελαν να επιβάλουν την ασέλγεια, τη σιμωνία, τις παραδόσεις ανθρώπων, την τυπολατρεία στην εκκλησία. Αυτή είναι η Χριστινική αγάπη. Να πολεμάς την κακοδοξία, όχι τον αδελφό παρασυρμένο κακόδοξο, εκτός αν αυτός επιμένει οπότε οι απόστολοι αντιδρούν διαφορετικά. Ενότητα χωρίς Ορθή Πίστι είναι αίρεση.

      Διαγραφή
    2. Εσυ ποιος εισαι και που ανηκεις;
      Στον Χριστο, δηλαδη στην πραγματικη Εκκλησια Του, ΄ή στον Διαβολο οπου ανηκει και η Κολυμπαριος;

      Διαγραφή
  9. ΠΑΪΣΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ17 Μαρτίου 2018 στις 9:40 μ.μ.

    Οικουμενιστες και αποτειχισμένοι ευτυχώς όταν έκανα διακοπή κοινωνίας δεν σας ρώτησα. Την οδό... εν Αθήναις σας πληροφορώ ότι δεν την γνωρίζω διότι δεν ενδιαφέρθηκα ποτέ να γίνω μητροπολίτης, όμως γνωρίζω την οδό του σγιασμού και του μαρτυρίου. Μάθετε άνθρωποι ότι δεν φοβούμαι, και τις έμμεσες απειλές σας τις ακούω και γελώ. Αυτά φοβίζουν ανθρώπους σαν και εσάς που τα ξεπουλήσανε όλα. Όσο για τον πρώην Σιατίστης ενώ δεν είμαι άξιος να ομιλώ όπως αναφέρει ο εμπαθής σχολιαστής είμαι όμως υπεύθυνος για τον εαυτό μου να ξεχωρίσω την θέση μου για όσα λέγονται προς το πρόσωπό του. Στο εξής με αποειχισμένους του τύπου αυτού δεν θα ξανασχοληθώ, όπως ήδη έπραξα σε παρόμοιες περιπτώσεις. Δεν θα γίνω αιτία να
    κολασθούν ψυχές ούτε μη σωστά αποτειχισμένων ούτε κοινωνούντων με τους Οικουμενιστές τρέφοντάς τους με ψευδαισθήσεις ότι πορεύονται σωστά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διάβασα όλα τα σχόλια μέχρι την ώρα 10:19 μ.μ. Όλα είναι ευπρεπή και απηχούν την αγωνία εκάστου για την Ορθόδοξη Πίστι. Πού είδατε έμμεσες ή άμεσες απειλές; Ποιός άραγε μπορεί να κρίνη, στην χαοτική κατάστασι που βιώνουμε, ποιος τα "ξεπούλησε όλα" ἠ κάνει Ιώβεια υπομονή χάριν της ενότητος, και ποιοι τρέφουν ψευδαισθήσεις;

      Διαγραφή
    2. Πάτερ με αφορμή τις δύο τελευτείες προτάσεις σας, μάλλον αποκτήσατε υπερβολικά μεγάλη ιδέα για τον εαυτό σας. Όπως και άλλο αποτειχισμένοι, μάλλον θεωρείτε ότι έχετε το αλάθητο, ότι ως μοναχός ασκητής έχετε το δικαίωμα να κρίνετε και τους εν τω κόσμω οικογενειάρχες ... Ταπεινωθείτε σας παρακαλούμε, με όλη την αγάπη μας.

      Διαγραφή
    3. Εσείς τώρα έχετε ταπεινό φρόνημα και κάνετε μαθήματα ταπεινωσης;;;; ανώνυμοι;;; μάλλον ποιο μεγάλη είναι η περηφάνεια σας και η εμπάθεια σας παρά η ταπείνωση σας!!! Σας χορεύει καλά ο τρισκαταρατος.....

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμε 8:53π.μ να δεις ο τρισκαταρατος πως χορεύει τον Παΐσιο.

      Διαγραφή
    5. 18 Μαρτίου 8:53 π.μ. κι εσύ ανώνυμος είσαι.

      Τι κακό πράξαμε και σε ποιο δογματικό λάθος πέσαμε ὠστε να αποφαίνεσαι με θράσος χιλίων καρδιναλίων ότι: "Σας χορεύει καλά ο τρισκαταρατος";

      Δεν εκθέσαμε εδώ δογματικές ή άλλες απόψεις μας πλην του ότι υποστηρίζουμε, ἐνας, δύο, τρεις, όχι περισσότεροι, ότι δεν πρέπει να συνεχιστούν οι μαζικές και εν θερμώ "αγιοποιήσεις" και επιπλέον συνετάχθημεν με τον ιστολόγο για την συγκεκριμένη περίπτωση. Μήπως θεωρείς λάθος και αμάρτημα "κολάσιμο" το ότι κάποιος τόλμησε να αμφισβητήσει το αλάθητον και την γεροντική αυθεντία του "γέροντός" σου τον οποίον και εμείς υπερεκτιμούμε και υπεραγαπούμε; Ασφαλώς όμως αμφισβητούμε κάθε γεροντική αυθεντία, κάθε γεροντικόν "αλάθητον", διότι αυτό κι αν είναι ΠΑΠΙΣΜΟΣ έμπρακτος, τόσο από τους υποτακτικούς όσο και από τους θεοποιημένους γέροντες άν βεβαίως απαιτούν υποταγή. Συνεπώς ξανασκέψου μήπως είσαι εσύ ο εμπαθής, ο περήφανος, ο συκοφάντης και κυρίως ο έχων κάποιες εσφαλμένες απόψεις.

      Με το να αποφαίνεσαι ως κριτής αντί του Κριτού ότι "Σας χορεύει καλά ο τρισκαταρατος" κάτι που όμως δεν κάναμε εμείς, αποδεικνύεις ότι μάλλον εσύ δεν έχεις καθόλου ταπείνωση, δεν έχεις στοιχειώ

      Διαγραφή
    6. π. Παισιε ώρα 9:40μ.μ ο σωστός ιερομοναχος δεν κάθεται να γράφει και να σχολιάζει.Ο επίσκοπος Αντώνιος που αναφέρατε τέτοια ώρα έκανε προσευχή και κομποσχοινι.

      Διαγραφή
  10. Που βριζει δηλαδη ο αντωνιος τον αγιο μαρκο τον ευγενικο;Λεει οτι ο αγιος εσφαλε ως προς το οτι εριξε το βαρος του αγωνα στο φιλιοκβε κλπ και οχι στο πρωτιο,ενταξει σιγα την προσβολη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωστε επλανατο ο αγιος Μαρκος και δεν πλαναται ο Αντωνιος Κοσμπος Το υποταγμενο τσιρακι του ραδιουργου Σεραφειμ;
      Ωστε εσφαλε ο αγιος Μαρκος και δεν εσφαλε ο Κομπακος;
      Μονο αγιος δεν ειναι ενας τετοιος ψευτοαγιος.

      Διαγραφή
    2. Ὁ Ἅγιος Μᾶρκος ὁ Εὐγενικὸς εἶναι ΣΥΜΒΟΛΟ τῆς Ὀρθοδοξίας. Ὑπόδειγμα, τῦπος, παράδειγμα, ἐλπίδα μας. Βάσει τοῦ παραδείγματός του, ὅπως καὶ τοῦ ἱεροῦ Χρυσοστόμου καὶ τοῦ Μεγάλου Φωτίου καὶ τοῦ ἁγίου ἐπισκόπου Φλωρίνης Αὐγουστὶνου (Καντιώτη) κ.ἄ. μποροῦμε νὰ πορευόμαστε ἀπρόσβλητοι ἀπὸ τὶς ἐπιθέσεις τῶν αἱρέσεων καὶ κακοδοξιῶν ποὺ δυστυχῶς παρασύρουν τὴν συντριπτικὴ πλειοψηφία νηπιοβαπτισθέντων καὶ ἀδιαφόρων.

      Ἕναν ἄνθρωπο ποὺ ὅταν τοῦ ὁμιλεῖς γιὰ τὸν Ἅγιο Μᾶρκο τὸν Εὐγενικὸ ἢ γιὰ τὸν "σφαγισμὸ" τῶν 12 ἀναπολογήτων κανονικῶν μητροπολιτῶν ἀντιδρᾶ ἔτσι: "του εξεφρασα την πικρια μου για τη συμμετοχη του στον σφαγιασμο των 12 μητροπολιτων και του ειπα οτι ο Θεος θα κρινη πολυ αυστηρα οσους συμμετειχαν ή εμειναν απαθεις σε αυτο το εγκλημα και ....ποιος τον ειδε και δεν τον φοβηθηκε. Καταφερα -δοξα τω Θεω- και σωθηκα απο την θηριωδικη αντιδρασι του στην διπλανη ...βεραντα" ἔχεις κάθε δικαίωμα νὰ μὴν θεωρεῖς ὅτι ... ἐπιβάλλεται ἡ ἁγιοποίησί του. Ἄς περιμένουμε νὰ παρέλθουν τὰ 50 ἔτη ποὺ ἐπιβάλλει ἡ Ἐκκλησιαστικὴ Τάξις. Ὁ Ἄγιος Κοσμᾶς ὁ Αἰτωλὸς μαρτύρησε τὸ 1779 καὶ ἡ ἁγιοκατάταξί του ἔγινε μόλις τὸ 1961. Ἔλεος πιά, μὲ τὶς βιαστικὲς Ἁγιοποιήσεις τῶν γεροντάδων σας, ὑπὸ τῶν οἰκουμενιστῶν ποὺ διώκουν τοὺς εὐσεβεῖς, ποιοῦν Κολυμπαρείους ψευδοσυνόδους, καταδικάζουν Τρικαμηνᾶδες καὶ ἀφωρίζουν Σωτηρόπουλους! Ἀφῆστε τὸν ἀποκλειστικὸ Κριτὴ νὰ κρίνῃ ποῖος εἶναι ἅγιος καὶ τὸν ἀπαραίτητο χρόνο.

      Τὸν π. Π. Παπαδόπουλο τὸν ἀγαπᾶμε, σεβόμεθα τὶς ἀπόψεις του, ἐκτιμοῦμε τὸν ζῆλο του γιὰ τὴν Ὀρθοδοξία, ἀλλὰ τὸν παρακαλοῦμε, νὰ μὴν θεωρεῖ ὅτι κατέχει τὸ ἀλάθητον. Οἱ ἐκφράσεις του "ὁμιλεῖτε γρήγορα καὶ ἀνεύθυνα", "συμμορφωθεῖτε", ἐσεῖς δὲν δικαιοῦσθε νὰ κρίνετε στὴ συνείδησί σας, ἐγὼ ὅμως (ὡς ἄλλος καθοδηγητής σας) μπορῶ: "ναί, ἦταν ἅγιος", προκάλεσαν εὔλογες ἀντιδράσεις ἐν θερμῷ καὶ, νομίζω ἐπίσης ἄστοχες ἐν θερμῷ ἀνταπαντήσεις τοῦ στύλ: "εμπαθής σχολιαστής" (γιατί πάτερ ὅποιος δὲν συμφωνεῖ μαζί σας εἶναι "ἐμπαθής"; ἐμεῖς σᾶς άγαπᾶμε καὶ ἀπὸ ἐνδιαφέρον λαμβἀνουμε τὸ θάρρος νὰ σᾶς "προσγειώσουμε"), "να κολασθούν ψυχές μη σωστά αποτειχισμένων, κοινωνούντων με τους Οικουμενιστές τρέφοντάς τους με ψευδαισθήσεις ότι πορεύονται σωστά"--> ἀπὸ ποῦ προκύπτουν ὅλα αὐτά; Ὄποιος τολμᾶ νὰ ψελλίσῃ ἀντίρρησι στὴ "γεροντική αὐθεντία" κολάζεται; Στῶμεν καλῶς.

      Διαγραφή
  11. Προς τους έξυπνους μορφωμένους και διαβασμένους.....: ασχοληθείτε με τα δικα σας λάθη και αφήστε τον πάτερ Παΐσιο. Ο π.Παΐσιος έχασε μισθό μοναστήρι και ο Θεός τον καθοδηγεί δεν τον έχει αφήσει. Κοιτάξτε να σώσετε τις ψυχές σας γιατι η λογοκρισία δεν θα σας σωσει.Ο π.Παΐσιος σαν ιερέας θα πει και κάτι παραπάνω τώρα αν εσάς δεν σας αρέσει μην τον ακολουθητε. Γιατί πιστεύετε πως όλοι εσείς οι μορφωμένοι θα σώσετε τον κόσμο με τόση εμπάθεια και κακία που βγάζετε για έναν ιερεα;;; Αγαπητοί μου λίγο φόβο Θεού καλά θα ηταν να έχετε. Όσο για τον παραπάνω ανώνυμο που διόρθωσε τον π.Παΐσιο από την χαζομάρα και την βιασύνη του να διορθώσει τον πατερ έγραψε εφαφος και όχι έδαφος ...
    .
    Αλλά δεν θα πέσω στο επίπεδο του. Μια απορία έχω που δεν θελω να μου απαντήσετε αλλά να προβληματίστειτε όταν πάτε για εξομολόγηση αυτά τα λέτε στον πνευματικό σας;;; το ότι είστε αλαθητοι και κρίνετε τους λανθασμένους ανώνυμα γιατί δεν έχετε κότσια να σας κρίνουνε με το όνομα σας;;; αντίθετα με τον πατερ που βάζει το όνομα του και ακούει παντως είδους σχόλια. Κρίμα γιατί κάποιοι μορφωμένοι έχουν χαλάσει αυτόν τον αγώνα και κάποιοι που είναι εκτός αγώνα ισχύει το ίδιο γιατί δυστυχώς δεν έχουν διαβάσει τα ουσιώδη Καινή διαθήκη και παλαιά....
    Αλλά τι σας λέω τώρα και εγω η αγράμματη που γράφω με λεξικό μην με κατηγορείσετε και πέσω στο στόμα σας!!! Πάντως να με συγχωρεσετε για τα ορθογραφικά μου αλλά προτιμώ να είμαι ανορθόγραφη παρά ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἀνορθόγραφη ἂς εἶσαι, ὅπως ἐνίοτε κάνουμε ὀρθογραφικὰ λάθη ὅλοι μας. Ἡ ὑπόδειξις ὀρθογραφικῶν λαθῶν ἀσφαλῶς ἔγινε ὡς ἀπόδειξις ὄτι κανένας, κἂν νεαρὸς (γιὰ τὴ δικὴ μας ἡλικία) ἱερομόναχος, δὲν κατέχει τὸ ἀλάθητον.
      Ἀκατήχητη ὅμως ἂς μὴν εἶσαι. Ἄν εἶσαι ὕπανδρος, ὀφείλεις γιὰ τὶς ἀπορίες σου νὰ ἐρωτᾶς τὸν σύζυγό σου, κι' ἐκεῖνος θὰ ἀπευθύνεται στοὺς ἁρμοδίους καὶ θὰ σοῦ ἀπαντᾶ. Ἄν εἶσαι ἀνύπανδρος, μᾶλλον θὰ ἔπρεπε νὰ ἐξομολογῆσαι σὲ ἡλικιωμένο παντρεμένο πολὐτεκνο ἱερέα παρὰ σὲ νεαρὸ ἄγαμο καλόγερο. Στὴν στοιχειώδη κατήχησι τώρα:

      «γυνὴ ἐν ἡσυχίᾳ μανθανέτω ἐν πάσῃ ὑποταγῇ• διδάσκειν δὲ γυναικὶ οὐκ ἐπιτρέπω, οὐδὲ αὐθεντεῖν ἀνδρός, ἀλλ᾽ εἶναι ἐν ἡσυχίᾳ» (Α´ Τιμ. 2, 11)
      «Ὡς ἐν πάσαις ταῖς ἐκκλησίαις τῶν ἁγίων, αἱ γυναῖκες ὑμῶν ἐν ταῖς ἐκκλησίαις σιγάτωσαν• οὐ γὰρ ἐπιτρέπεται αὐταῖς λαλεῖν. ἀλλ’ὑποτάσσεσθαι, καθὼς ὁ νόμος λέγει. εί δὲ τι μαθεῖν θέλουσιν, ἐν οἴκῳ τοὺς ἰδίους ἄνδρας ἐπερωτάτωσαν∙ αἰσχρὸν γάρ ἐστι γυναιξὶν ἐν ἐκκλησίαις λαλεῖν» (Α´ Κορ. 14, 34-36).
      «Ἡ Ἐκκλησία οὐδέποτε ἀνεγνώρισε τὸ δικαίωμα ταῖς γυναιξίν, ἵνα αὗται φροντίζωσιν περὶ τῶν ἐσωτερικῶν ὑποθέσεων τῆς Ἐκκλησίας, ἀλλὰ μᾶλλον ὀφείλουσιν αὗται κατὰ τὰ παραγγέλματα τῆς Ἁγίας Γραφῆς νὰ σιγῶσιν … » (Νικόδημος Μίλας Ἐκκλησιαστικὸν Δίκαιον, 1906, σ. 363).
      «ὦ γύναι, πρέπει σιγᾶν, ὥς γε καὶ τῶν τεττίγων ὁ μὲν ἄρρην ᾄδει» (Ζωναρᾶς, Ὁμ. 26, Foerster, Leipzig: Teubner 1997, 26,1,41,3). Στὴν προκειμένη περίπτωση τῶν χριστιανῶν γυναικῶν ἡ παντὸς εἴδους παρέμβαση γυναικός, «οὐ μόνον κατὰ τὸν καιρὸν τῆς λειτουργίας, ἀλλ᾽ ἐπὶ πάσης συνελεύσεως τῶν πιστῶν», ἀπαγορεύεται ὡς ἀνοίκειος.

      Υ.Γ. Γιατὶ θὰ πρέπῃ κάποιος μοναχὸς ποὺ ἐπέλεξε τὴν καλογηρικὴν ἐν τῇ ἐρἠμῳ, ἀντὶ τοῦ ἐργάζεσθαι ἐν τῷ κόσμῳ κατὰ τὸ "εἴ τις οὐ θέλει ἐργάζεσθαι, μηδὲ ἐσθιέτω" (Β΄Θεσσ. 3, 10) νὰ μισθοδοτεῖται; Μισθοδοτοῦνται ἀπὸ τὴν φορολογὶα τῶν Ἑλλήνων Πολιτῶν οἱ καλόγεροι καὶ οἱ ἡγούμενοι ὅλων τῶν μοναστηριῶν; Δὲν τὸ γνωρίζαμε.

      Διαγραφή
    2. Αχ Χρύσα τις ίδιες εξυπνάδες με τον Παΐσιο γράφεις.

      Διαγραφή
    3. Δεν μας πειράζει η ορθογραφία του π.Π.Παπαδόπουλου,αλλά μας πειράζει το ότι έχει σχισματικό Εσφιγμενίτη πνευματικό!

      Διαγραφή
    4. Τι ειναι αυτα που καποιοι γραφετε;
      Λιγος συγκρατημος δεν βλαπτει.
      Ποιος σας ειπε οτι ο πατηρ Παισιος εχει πνευματικο Εσφιγμενιτη;
      Εχει τον πνευματικο του και αυτον τον ξερει μονο αυτος ο ιδιος.
      Λυπουμαι που καταφερεσθε κατα ανεντιμον τροπον εναντιον ενος καλου κληρικου με αυτοθυσια και αγαπη στην Εκκλησια οσον ολιγοι.

      Διαγραφή
    5. Από τον ίδιο.Δικαίωμά του βαβαίως βεβαίως,αλλά αυτό εμένα με προβληματίζει.Ο πνευματικός,κ.Τσολογιάννη,των κληρικών δεν μπορεί να είναι κρυφός!Οι λαΐκοί που έχουν πολλές αμαρτίες και ντρέπονται(πορνίες κ.λπ.),δεν μας ενδιαφέρουν.Δεν μπορώ να έχω πνευματικό τον π.Σεβ.Τοπάλη γιατί έχει Οικουμενιστή αιρετικό π
      νευματικό.Δεν μπορώ να έχω πνευματικό τον π.Π.Π. γιατι ο''παππούς'' μου θα είναι σχισματικός και το ίδιο και εγώ.Είναι σαν τα συγκοινωνούντα δοχεία όλα αυτά.

      Διαγραφή
    6. Αδελφέ η κατηγορία αυτή είναι σοβαρή. Και μια τόσο σοβαρή κατηγορία θα επρεπε τουλάχιστον να είναι επώνυμη, επιτρέψτε μου.

      Διαγραφή
    7. Λίγη ντροπή ανώνυμε 18 Μαρτίου 12:45μ.μ.
      Το ψέμα και η συκοφαντία έχουν και όρια!
      Αναφέρομαι στην πληροφορία που μας δίνεις για τον πνευματικό του π. Παίσιου και που φυσικά δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα.

      Διαγραφή
    8. Σοβαρευτείτε ο ίδιος δεν κανει διαφήμιση τον πνευματικό του ούτε ειχει πει ποτέ πουθενά ποιος είναι μην γράφετε ασυναρτησίες γιατί μπορεί να σας διαβάζει ο πνευματικός του και να γελάει με τα λόγια σας. Τώρα εσάς αν δεν σας πειράζει συνεχιστε το......

      Διαγραφή
    9. Ανώνυμε 1:22 είσαι καλάς;Βγαίνει ο ανώνυμος και μας λέει ότι ο παρήρ Παπαδόπουλος έχει εσφιγμενίτη(γιατί δεν μας λέει το όνομά του;)πνευματικό οδηγό!Γιατί δεν τον διαψεύδει ΑΜΕΣΑ ο πατήτ Παΐσιος;Βρε μπας και λέει αλήθεια ο κ.Ανωνυμίδης;Πατέρα Παΐσιε,αυτο δεν σας τιμά!Σας ζητώ να μας απαντήσεις (δεν μας ενδιαφέρει ποίος είναι ο πνευματικός σας,αλλά μας ενδιαφέρει να μην είναι αιρετικός ή σχισματικός)για να φανεί η αλήθεια.

      Διαγραφή
  12. Προσέξτε η 4Ε προβάλλει και πρόβαλε συνεχώς και τον μασόνο Χρυσόστομο Σμύρνης. Είναι στρατωνισμενοι στο άρμα του Οικουμενισμού. Χρειάζεται διάκριση για να μιλούμε περί αγιότητας. Ο μακαριστοςΑντώνιος Σιατίστης ήταν όντως άγιος στη νιότη του αλλά δεν αρκεί αυτό. Χρειαζεται και το ορθό δόγμα! Ας μη βιαζόμαστε όπως στο Βατικανό για αγιοκατάταξη. Έχουμε παραδείγματα αγιων προς μίμηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πάτερ Σπυρίδων την ευχή σου. Σε αγαπάμε και προσευχόμαστε ο Θεός να σε στηρίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Θα προσθεσω και κατι ακομα αληθινο περα μεχρι περα.
    Αγορευε καποια ηγουμενη μονης της Σιατιστας και περιεγραφε τον ...ταπεινο και απλανη Αντωνιο Κομπο.
    Της εξεφρασε δε, οπως ειπε, καποιες επιφυλαξεις για καποιες εκλογες αρχιερεων.
    Και οταν τον ρωτησε ποιον θα προτιμουσε για αρχιερεα;
    Απαντησε τοτε ο Αντωνιος:
    Μωρε καποιος Παυλος Ιωαννου....
    Και η ....προφητεια επαληθευτηκε.
    Ο Παυλος Ιωαννου εγινε μητροπολιτης Σιατιστας και κατα τυχη και απο συμπτωσι ηταν παρων στην εκδηλωσι και ακουσε ...ταπεινοτατα το ονομα του οτι ....προφητευθηκε απο τον μακαριτη Αντωνιο Κομπο.
    Επομενως ο Αντωνιος Κομπος ΗΤΑΝ ΑΓΙΟΣ.
    Ιδου πως πλαθονται οι αγιοι, πριν γινουν αγιοι.
    Και ενω εχουν αναγκη μνημοσυνων, καποιοι τους προωθουν να δεχονται αυτοι τα .....μνημοσυνα!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτές οι μετά Χριστόν προφητείες έχουν γίνει μάστιγα. Ακόμα και αν δεν είχε τέτοια πρόθεση κάποιος, οι οπαδοί του τις δημιουργούν... Αλλά όταν δεν επαληθεύονται, ποιούν την νήσσαν *και πετάνε στα σκουπίδια τις ληγμένες κονσέρβες. Αν όμως συμβεί κάτι τυχαίο, τότε: το προφήτευσε ο γέροντας. Η εναγώνια εκζήτηση προφητειών και θαυμάτων εἰναι απόδειξη ολιγοπιστίας και απιστίας. Υ.Γ. Πού πήγαν εκείνες οι προφητείες για το ξανθό γένος που θα μας ἐσωζε; Μαθαίνουμε ότι συνεργάζεται με τους Τούρκους.

      Διαγραφή
  15. Ερωταται αν πλαναται ο Άγιος Μαρκος ή ο Αντωνιος Κομπος. Μήπως θα μπορούσατε να μας πείτε αν πλαναται η διαχρονική διδασκαλία της εκκλησίας ή άγιος Γρηγόριος Νυσσης; ως γνωστόν κάποιες από τις διδασκαλιες του ηταν ξενεςξπρος την εκκλησία ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μην συγκρινετε τα ασυγκριτα κ. Καταγη.
    Τι σχεσι εχει ο καιροσκοπος Αντωνιος Κομπος με τον Ατλαντα της Ορθοδοξιας;
    Σε παρακαλω.
    Μπορω ναι εγω να σου φερω αιρετικα απο ευαριθμους αγιους.
    Εαν μου καταθεσεις οτι ελεγχθηκαν γι αυτες τις αιρεσεις τους και εμειναν αμετανοητοι τοτε θα σε παραδεχθω.
    Αν ομως δεν ελεγχθηκαν πως μπορεις να τους κατηγορησης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μπορούμε αδελφέ να γνωρίζουμε αν ο Άγιος Γρηγόριος εν ζωή πριν 2 χιλιάδες χρόνια ελεγθηκε η όχι από συγχρονους του ορθοδοξους.

      Διαγραφή
  17. Ειρηνη ημην αδερφοι.Τοσο πολυ σας ενοχλουν αυτα που γραφει ο πατερας παισιος.Θα θελα να θεσω στην αγαπη σας καποια ερωτηματα ποιος σοβαρος ανθρωπος με αυτα τα ξεκατινιασματα που κανουμε θα αποτειχησθει,αν δεν σοβαρευτουμε κουραστικα πλεον εχω αηδιασει.δευτερον οι αγιοι του θεου σε ολο το βιο τους δεν καναν λαθη.ποιοι ειμαστε εμεις να κρινουμε αν καποιος ειναι αγιος η οχι.τελος παντων κουραστικα να βλεπω να τρωμε τις σαρκες μας σαν τα ζωα.αφηστε τον πατερα παισιο και ασχοληθουμε με το τι κανουμε εμεις καλη ανασταση απο ενα απογοητευμενο αποτειχισμενο.Ο αγωνας παει κυριοι στο βροντο ο πονηρος καλα μας χορευει ολους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αγαπητέ μου κ. Οδυσσέα γιατί χρησιμοποιειτε δύο μέτρα και δύο σταθμα; Καιροσκοπος λοιπόν ο ευρισκομενος εις χείρας Θεού κεκοιμημενος Αντώνιος ; σφαγευς των 12 μητροπολιτων ο Αντωνιος; Μάλιστα. Αν, ερωτω, δεν ήταν Καιροσκοπος και αν δεν ηταν εις εκ των σφαγεων των 12,αλλα δημόσια έλεγε ότι οι παπικοι ΔΕΝ είναι αιρετικοι και ότι εχουν μυστήρια, πως θα τον ονομαζατε; η απάντηση φρονω είναι ηλίου φαεινοτερη.... Για τον Αιγιαλειας Αμβροσιο γιατί δεν λέτε το ίδιο; https://youtu.be/QAr4MqV7deo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητε εγω εγραψα αυτα που γνωριζα γι αυτο το προσωπο και ειχα μαλιστα και την προσωπικη μου πειρα στην μονη Ξηροποταμου.
      Αν ειχε ταπεινο πνευμα ο εν λογω οταν τον μιλησα για το ζητημα των 12 ωφειλε να αναγνωριση οσα του καταμαρτυρησα ΚΑΤΑ ΜΕΤΩΠΟΝ και ενωπιον ιερεων του.
      Ομως που τετοιο φρουτο σε αρχιερατικη καρδια.
      Υστερα τα γραφομενα απο τον ιδιο υβρεολογημτα κατα του Αγιου Μαρκου δεν εξαλειφονται και τοσο ευκολα και δειχνουν το πνευμα του ανδρα.
      Τα αλλα τα δικα σου ειναι φλυαρα λογια.
      Ο Αντωνιος Κομπος κουβαλαει μαζι του και ολες τις πρακεις του και με αυτες θα κριθη απο τον θεο.
      Τωρα αν καποιοι προσπαυθουν να τον αγιοποιησουν διαπραττουν ΒΕΒΗΛΩΣΙ του Αγιολογιου μας.
      Και δεν μιλαμε σημερα για τον Αμβροσιο.
      Εκεινος δινει καθημερινα τις αξιοθαυμαστες πραξεις του και ειναι αξιος επαινου και οχι κατηγοριων.

      Διαγραφή
    2. Αδελφἐ ilias katagis τον μεν Αιγιαλείας Αμβρόσιο τουλάχιστον μέχρι σήμερα δεν τον προορίζουν για αγιοποίηση ενώ τον μακαρίτη Σιατίστης Αντώνιο όπως μας πληροφοφεί ο ιστολόγος, τον "προκατασκευάζουν" για αγιοποίησι ενώ κυκλοφορούνται και "προφητείες" του στο διαδίκτυο.

      Διαγραφή
  19. Είστε γελοίοι!
    Φαίνεται ότι μόνο το άγιο Πνεύμα δεν αναπαύεται σε σας από τα σχίσματα και τις αποτειχίσεις, των αποτειχίσεων, ω αποτειχίσεις!!! Σαν τους προτεστάντες και τους παλαιοημερολογίτες. Πόσα κόμματα «ορθοδοξίας» έχετε γίνει;;;
    Επιστρέψτε στην Εκκλησία!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θαυμάσια η ερώτηση του κ.Καταγή!Ο Αμβρόσιος δεν μας τα λέει καλά.Αν αύριο πεθάνει ο Αμβρόσιος και μετά από λίγα χρόνια θέλουν να τον αγιοκατατάξους,ο πρώτος που θα γράφει υπέρ του θα είναι ο ιστολόγος της Ομολογίας.Αυτό δεν σας τιμά κ.Τσολογιάννη!Και ο Άγιος Κύρριλος ονόμασε τον Μεγαλομάρτυρα και μεγαλύτερο Πατέραρα της Εκκλησίας ''Ιούδα''.Δηλαδή δεν είναι άγιος ο Κύρριλος;

      Διαγραφή
    2. Ο σεβασμιώτατος Αμβρόσιος ούτε ολιγογράμματος είναι, ούτε οράματα βλέπει, ούτε προφητείες λέει ούτε το παίζει γέροντας, ούτε οικουμενιστής είναι, ούτε τον είδε σε όνειρο καμμία γυναίκα.

      Δεν πληροί συνεπώς, υποθέτω, στατιστικώς, τις προϋποθέσεις των συγχρόνων "αγιοποιήσεων" ως και "ονειρικών αγίων". Ενοχλεί μάλιστα την παρούσα επικρατούσα κατάσταση γιατί κατατάσσεται μεταξύ των αντιοικουμενιστών αρχιερέων και εκείνων που υπερβαίνουν την νιρβάνα της καλολογίας προς όλους. Δεν ἐχει, συνεπώς, υποθέτω, πολλές πιθανότητες να τον αγιοκατατάξουν, όπως δεν αγιοκατέταξαν τον άγιο επίσκοπο Φλωρίνης Αυγουστίνο Καντιώτη, τον π. Ευσέβιο Ματθόπουλο, τον π.Επιφάνιο Θεοδωρόπουλο, τον π. Χαράλαμπο Βασιλόπουλο, τον π.Φιλόθεο Ζερβάκο, τον π. Γαβριήλ Διονυσιάτη, τον Παναγιώτη Τρεπέλα, τον Νικόλαο Σωτηρόπουλο για να αναφέρω μερικές μορφές της Ορθοδοξίας που θεωρώ αγίους. Αν και καλύτερα να μη βιαζόμαστε οι άνθρωποι, είτε ατομικώς είτε θεσμικώς ως Εκκλησία και να αφήνουμε την κρίση στον αρμόδιο, στον αποκλειστικό Κριτή να κρίνη ποιος είναι άγιος ενώ οφείλουμε κάποτε να επανέλθουμε στην έννοια της αγιότητης των πρώτων αιώνων της Εκκλησίας. Διότι ως γνωστόν η σύγχρονη "αγιολατρεία" εισήλθε στην Εκκλησία μόνον επί Βυζαντίου, όταν εισήλθαν στην Εκκλησία πολλοί ειδωλολάτρες, στους οποίους έλειπε η παραδοσιακή τους πολυθεία, η ειδωλολατρεία, η ηρωολατρεία, η λειψανολατρεία, οι πολλές γιορτές, οι λιτανείες, οι πανηγύρεις. Και οι αυτοκράτορες, και οι αυτοκρατόρισσες, που άλλωστε συγκαλούσαν και προήδρευαν συνόδων, διώριζαν πατριάρχες και αρχιεπισκόπους, ως και αρειανούς και αιρετικούς και εξώριζαν Αθανασίους και Χρυσοστόμους, το φρόντισαν.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος19 Μαρτίου 2018 - 12:57 π.μ. και στην επίσημη Εκκλησία όλα τα σκιάζει η επισκοπική εξουσία, ουσιαστικώς όμως σε πολλές περιπτώσεις την επισκοπική εξουσία την έχουν υφαρπάσει οι γεροντάδες. Επιφανειακώς υπάρχει η ενότητα, σαφώς η αρχιερωσύνη και η ιερωσύνη της Επίσημης Ορθόδοξης Εκκλησίας έχει την αποστολική διαδοχή (ευτυχώς οι αντιοικουμενιστές είναι πολλοί και οι συνειδητοί οικουμενιστές και Κολυμπαριστές είναι λίγοι), αλλά... κατά το πλείστον πλην εξαιρέσεων περιορίζεται στην τυπολατρεία, στις πολυτέλειες, στις επικερδείς μεταφορές προσκυνημάτων, και αν δεν υπήρχε ο μισθός και η Κρατικἠ Οργάνωση ως Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου, μην αυταπατάσθε ότι δεν θα υπήρχαν σχίσματα, διαιρέσεις, καπετανάτα όπως ακριβώς στους του Παλαιού Ημερολογίου, όπως ακριβώς στους αποτειχισμένους. Ο Θεός να μας ελεήσει, να φωτίζει αγίους ανθρώπους που σιγούν να ομιλήσουν επιτέλους και να ξεκαθαριστεί η εγκυρότητα των μυστηρίων, ιδίως της εξομολογήσεως όσων ο επίσκοπός τους τους έχει στερήσει το δικαίωμα του πνευματικού.

      Διαγραφή
  20. Ανωνυμε εσυ εισαι γελοιος και καλα θα κανης να κανης την αυτοκριτικη σου.
    Θιξαμε τα ειδωλα σας και σας πειραξε αυτο ε;
    Ηρεμηστε, τα εργα μας μας ακολουθουν και οσοι τα γνωριζουν θα τα αποκαλυψουν για να φανη η ψευτοευλαβεια μας.
    ΟΠως και οι τυχον θεοσεβεις πραξεια μας.
    Εσυ εν τω μεταξυ πιστευεις οτι εισαι μεσα στην Εκκλησια.
    Σε ποια εκκλησια;
    Στην ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ και Αιρετικη εκκλησια;
    Η Αποτειχισι ειναι ο μονοδρομος που βαδισαν ΟΛΟΙ οι Αγιοι Πατερες.
    Δεν διαβαζεις εκκλησιαστικη ιστορια;
    Εσυ εκει που συμφυρεσαι και κοινωνας, Μολυνεσαι.
    Οταν καποια στιγμη θα το καταλαβης ελα να τα πουμε.
    Τωρα εισαι μεσα στο σκοταδι της επιμολυνσεως δεν μπορεις να βγης απο τον βοθρο μεσα στον οποιο εισαι χωμενος.
    Αντε στο καλο σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Από πότε το να είναι κάποιος Άγιος σημαίνει ότι είναι και αλάθητος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΠΑΪΣΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ19 Μαρτίου 2018 στις 9:28 π.μ.

    Ορισμένοι ανάγωγοι που δεν δεν έχουν ήθος όχι χριστιανού ούτε καν ειλωλάτρη και κοσμικού ανθρώπου με στοιχειώδη αξιοπρέπεια και σεβασμό προς τον συνομιλητή τους πίσω από την ανωνυμία τους ξεβράζουν όλη την μοχθηρία της ψυχής τους. Επειδή γνωρίσαμε το καφριλίκη τους (συμπεριφορά κάφρου) και στην Μονή μας ενώ νομίζουν ότι κρύβονται πίσω από την ανωνυμία ας έχουν υπόψιν τους ότι γνωρίζουμε την ταυτότητα τους και απαντούμε ότι λυπούμαστε που ορισμένες φορές τους δεχτήκαμε και τους κοινωνήσαμε στην σύναξή μας ενώ ορισμένοι εργαστηκαν και στην Μονή. Πραγματικά ντρέπομαι για λογαριασμό τους! Αν οι αποτειχισμένοι ορισμένων κύκλων έχουν τέτοια συμπεριφορά πρώτον δεν θα δεχτούμε στο εξής σε κοινωνία πρόσωπα φορείς τέτοιας άρρωστης νοοτροπίας και προσωπικά θα εισηγηθώ στους Αγιορείτες πατέρες ο όρος αποτείχησις μολονότι δεν είναι λάθος να σταματήσουμε να τον χρησιμοποιούμε όσοι θέλουμε να συνεχίσουμε με συνέπεια την διακοπή κοινωνίας από τους οικουμενιστές, από εκείνους που ενώ διέκοψαν το μνημόσυνο δεν έκοψαν όμως και την κοινωνία από τους οικουμενιστές,από τους αποτειχισμένους με χαρακτηριστικά ζηλωτισμού και ήθος γηπεδικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιδέρης Μπουκτάρης19 Μαρτίου 2018 στις 4:11 μ.μ.

      Θα ήθελα να ρωτήσω τον Ιερομόναχο Παΐσιο Παπαδόπουλο ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΑΝ Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ Γ.Ο.Χ.!;
      Είναι τόσο δύσκολο να απαντήσει με ένα ΝΑΙ ή ένα ΟΧΙ;;
      Αν έχει πνευματικό Γ.Ο.Χ. ή Εσφιγμενίτη(το ίδιο είναι),τρομάζει τον κόσμο που θέλει να διακόψει την κοινωνία με τους Οικουμενιστές(σκανδαλίζει ψυχές)!Οσο δεν απαντάει,μας προβληματίζει και δικαιώνει τον κάθε ανωνυμίδη!
      Παρακαλώ τον αποτειχισμένο Ιερομόναχο να απαντήσει ΑΜΕΣΑ.

      Διαγραφή
    2. Πάτερ Παίσιε την ευχή σας. Ένα απλό θέμα, μια γνώμη του ιστολόγου, για την οποία είχατε κάθε δικαίωμα ήρεμου και ευπρεπούς αντιλόγου, εσείς την αντικρούσατε μάλλον "άκομψα" (άλλοι σχολιαστές παρεξηγήθηκαν περισσότερο) με σχεδόν γηπεδικούς χαρακτηρισμούς και εκφράσεις ωσάν εσείς να είσθε η αυθεντία και να απευθύνεστε σε ιθαγενείς. Και στο τελευταίο σχόλιό σας, με εκφράσεις όπως "φορείς άρρωστης νοοτροπίας" "καφριλίκι" "μοχθηρία της ψυχής" επιμένετε με λεξιλόγιο απείρως χειρότερο από αυτό των συνδιαλεγομένων σας. Τι συμβαίνει; Έτσι θα πάρουμε την πόλη;

      Διαγραφή
    3. Πλέον η προσευχή και η μετάνοια στα μοναστήρια μετατράπηκαν σε σχολιασμό,κατακριση,κουτσομπολιο,και κυρίως λεξιλόγιο πλούσιο για ιερωμενο όπως "καφριλικι".Αηδία!!!!!

      Διαγραφή
  23. ΠΑΪΣΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ19 Μαρτίου 2018 στις 4:21 μ.μ.

    Προς αποφυγή παρεξηγήσεων μολονότι δεν επιθυμώ άλλο να ασχολείστε μαζί μου διαψεύδω ότι έχω πνευματικό που να είναι ζηλωτής, επομένως για να σας φύγει η μανία αν και είστε ενεργά πα νεπιστημιακός χωρίς μυαλό διευκρινίζω ότι δεν δύναται να είναι εσφιγμενίτης. Βλέπω ότι ξεφύγατε τελείως και θα δω πως θα το διαχειριστώ. Επειδή όμως κάνατε μεγάλη ζημιά στον αγώνα όλοι εσείς με το να κατηγορείτε τους Αγιορείτες, κάποιοι και στο εξωτερικό, και εμένα ενώ βγήκαμε με αγνές προθέσεις και το μόνο λάθος μας ήταν ότι σας εμπιστευθήκαμε, στο εξής δεν επιτρέπω κανένα από τα ιστολόγια, πλην όσων θα αποστέλλω να αναδημοσιεύουν κάτι. Δεν θέλω να ανακοινώνετε οποιαδήποτε δραστηριότητα μας και όσοι θα ασχοληθείτε, έστω και ανωνύμως είστε υπό επιτίμιο ακοινωνησίας μέχρι να ζητήσετε συγχώρεση. Ζητώ και εγώ συγγνώμη αν κάποιον αδίκησα.Φρονώ ότι έκαναν μεγάλη ζημία ορισμένα πρόσωπα. Προσέξτε όμως κάτι αν ο αγώνας που κάνουμε μαζί με τους Αγιορείτες είναι σωστός Επειδή δεν θέλουμε να αχρηστευθεί η αποτείχισις θα το πληροφορηθούν από τον Θεό και θα πάρουν τον μισθό τους σύμφωνα με τα έργα τους.Σας χαιρετω οριστικά από τα μέχρι τώρα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να μην γράφετε ανοησίες για να μην ασχολούνται μαζί σας.

      Διαγραφή
    2. ΣΕβαστε μας π. Παισιε.
      Το ιστολογιο ΟΜΟΛΟΓΙΑ ειναι το πλεον φιλελευθερο εκκλησιαστικο ιστολογιο που δημοσιευει ολα σχεδον τα σχολια των επισκεπτων του.
      Εκτος βεβαια καποιων εξαιρεσεων υβριστικων ή εριστικων.
      Η λεξι ελευθερια σημαινει για μας πλερια ελευθερια εν τω ονοματι του Κυριου μας.
      Δεν ειμαστε δουλοι ανθρωπων.
      Οι Αγιοι Πατερες μας επιτασσουν να σας ελεγχουμε εσας τους διδασκλαους μας και σε οσα μας λετε αν ειναι ορθοδοξα και θεοσεβη.
      Αλλως, αν δεν συμφωνουν με το Ευαγγελιο και τα κειμενα των Αγιων μας να σας αποδοκιμαζουμε σαν ψευδοχριστους και σαν ψευδοπροφητες.
      Αυτο ισχυει για ολους σας και για τους αλλους Αποτειχισμενους Πατερες και για τον π. θεοδωρο Ζηση.
      Δεν ειναι βεβαια δυνατον να ικανοποιησουμε ολους τους επισκεπτες μας, ουτε ασφαλως και εσας τους Αποτειχισμενους πατερες.
      Εμεις ειμαστε ΕΝΩΤΙΚΟΙ πατερα Παισιε και το αυτο επιθυμουμε και για ολους εσας να εχετε υο ιδιο πνευμα και την ιδια νοοτροπια.
      Κανουμε συνεχεις εκκλησεις για ενοτητα δεν μας χωριζει τιποτα.
      Οφειλετε ΟΛΟΙ ΣΑΣ εσεις οι Πατερες να ταπεινωθητε και να πητε στον αλλο ευλογησον.
      Οχι πλεον διασπασεις και οποιος δεχεται ή προκαλει διασπασεις πρεπει να απομονωθη.
      Εμεις καλουμε τον π. Θεοδωρο να καλεση ολους τους Πατερες στην ημεριδα που οργανωνει και να γινη εκει ενας διαλογος αγαπης εν αληθεια.
      Το ζητημα της Οικονομιας που ο πατηρ Θεοδωρος ανακινησε τελευταια περισσοτερο, θελει μεγαλη συζητησι.
      Ειμαστε ή δεν ειμαστε ολοι μας ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΟΥΝΤΑ ΔΟΧΕΙΑ;
      Υπαρχει Μονιας μεσα στην Εκκλησια;
      Ολα αυτα πρεπει να απαντηθουν και μαλιστα το ταχυτερο δυνατον.
      Ειναι σοβαροτατο ζητημα και κατα καποιους λεγεται οτι καταργειται η Αποτειχισι με μιας τετοιας μορφης Οικονομια.
      Καλουνται ολοι οι ειδημονες και ολοι οι εγκρατεις θεολογοι να εκφρασουν τελειως ελευθερα τον λογον τους και να γινη συζητησι με καταθεσι της Πρακτικης των Αγιων μας και της Διαχρονικης Εκκλησιας.
      Ελπιζουμε και εσεις π. Παισιε να πητε το ευλογησον και να ταπεινωθειτε, οπως και ολοι οι αλλοι Αποτειχισμενοι Πατερες, για να δωσετε χαραν μεγαλην στις ψυχες μας και στις ψυχες ολων των Αγωνισζομενων αδελφων μας.
      Οπως βλεπετε εμεις προσφερουμε το ιστολογιο μας στην δημοσιευσι των κειμενων σας χωρις καμμια περικοπη αλλα τελειως αλογοκριτα.
      Αυτο θα πρεπει να το εκτιμησετε ελπιζουμε.
      Σας παρακαλουμε ομως με ολο μας τον σεβασμο και την αγαπη προσεχετε γιατι δημιουργειτε καποιους εχθρους με την νοοτροπιαν σας.
      Ελπιζουμε να μην μας παρεξηγησετε.
      Αν μας ακουσετε θα ωφεληθειτε.
      Με τον σεβασμον μας.

      Διαγραφή
    3. Και εγώ ζητώ συγγνώμη από τον π.Παίσιο Π. για το λάθος μου.Νόμιζα ότι ο πνευματικός του ήταν εσφιμενίτης γιατί έτσι άκουσα.Μακριά από Γ.Ο.Χ.,π.Παΐσιε,και από εσφιγμενίτες αγιομάχους και χρονολάτρας!
      Δεν είναι ο πνευματικός του π.Παΐσίου εσφιγμενίτης και ζηλωτής παλαιοημερολογίτης αγιορείτης.Δόξα τω Θεω!

      Διαγραφή
  24. ''Αν οι αποτειχισμένοι ορισμένων κύκλων έχουν τέτοια συμπεριφορά πρώτον δεν θα δεχτούμε στο εξής σε κοινωνία πρόσωπα φορείς τέτοιας άρρωστης νοοτροπίας'' γράψατε π. ΠαΪσιε.
    Σαν απειλή ακούγεται κι όχι η στοργική φωνή ενός πατέρα.
    Δηλαδή πως θα μας φαινόταν να ακούγαμε την ίδια δήλωση από έναν ιερέα της επίσημης εκκλησίας;
    Τα άρρωστα μέλη της εκκλησίας θέλουν θεραπεία από σας πάτερα Παϊσιε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνήθως την θεραπεία την δίνει κάποιος που είναι υγιής και όχι ένας που είναι σε χειρότερη θέση από αυτόν που νοσεί.

      Διαγραφή
  25. Αιτούμενος συγγνώμης από τον σεβαστό και αγαπητό π. Π.Παπαδόπουλο του οποίου τις καλές προθέσεις όλοι μας αποδεχόμαστε, (αλλά δεν είναι δυνατόν να ταυτιζόμεθα εις άπαντα διότι "παίζεται" η σωτηρία των ψυχών μας και η εγκυρότητα των μυστηρίων) απευθύνομαι ως λαϊκός προς αρκετούς ιερωμένους: Ἐχετε παρεξηγήσει τόσο την θέσι των λαϊκών εν τη Εκκλησία, όσο και τον ρόλο σας ως ιερωμένων και μοναχών εάν έχετε την εντύπωσι ότι ο κάθε καλόγερος ή ο κάθε χειροτονηθείς ιερεύς πλην της χάριτος να τελεί κάποια μυστήρια (όχι όλα, διότι για κάποια πρέπει να έχει επι πλέον ανάθεση από τον επίσκοπο) έχει τα προσόντα να είναι και ο διδάσκαλος και ο καθοδηγητής ψυχών και δυστυχώς να νομίζει ότι όλοι οι υποτακτικοί του λαϊκοί οφείλουν να έχουν πλήρη υποταγή σε εκείνον.

    Όπως σοφά έγραψε φίλος, ο τυχόν άρρωστος ή θεωρούμενος από άλλους άρρωστος, χρειάζεται ιατρούς και φάρμακα και όχι πέταγμα εκτός του νοσοκομείου, το οποίο είναι η Εκκλησία. Και μάλλον αυτό κάνουν ιδίως κάποιοι αποτειχισμένοι, ιερωμένοι και λαϊκοί προς όποιον δεν συμφωνεί με την ομάδα τους, όχι μόνον σε ουσιώδη θέματα αλλά και σε επουσιώδη! "Σιγά το θέμα", τώρα, να μαλώσουμε για το αν θα ήταν σκόπιμο να "αγιοποιηθεί" κάποιος κεκοιμημένος πατέρας ή αδελφός. Αλλά η οξύτητα προφανώς δεν αφορά στον υποψήφιο "αγιοποιηθησόμενο". Η οξύτητα απηχεί την απαίτηση της υπακοής, της υποταγής, που αποκτούν σιγά σιγά ιδίως οι εκτός ενοριών πατέρες (γέροντες). Εμείς πατέρες μας και αδελφοί μας είμαστε ΕΛΕὝΘΕΡΟΙ Χριστιανοί, έχουμε εμπειρία δεκαετιών ως ακροατές και συναγωνιστές μεγάλων Ορθοδόξων μορφών, και είτε σας αρέσει, είτε όχι, περνάμε από την κρισάρα της Αγ. Γραφής, των Πατέρων, της Ιεράς Παραδόσεως, κάθε τι, ως οφείλουμε, εμείς οι Φύλακες της Ορθοδοξίας. Ακούστε και τις απόψεις των άλλων. Η Εκκλησία είναι όλων μας, και όπως έχει το δικαίωμα να εκφράζεται ο ποιμένας, έτσι έχει το δικαίωμα να εκφράζεται και ο λαϊκός, ιδίως εάν έχει την ανάθεση από τον επίσκοπο, ως αναγνώστης, κατηχητής, στέλεχος κ.α. Εκτός αν μας θεωρείτε μόνον ως τα ἀμισθα υποζύγια για τις οικονομικές προσφορές και για τις αγγαρείες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αλέξανδρος Γαλανόπουλος Βερολίνο20 Μαρτίου 2018 στις 12:12 π.μ.

    Αξιος ο Πατήρ Σπυρίδων!

    Την Ευχή σου Πάτερ!

    Αλέξανδρος Γαλανόπουλος
    Βερολίνο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Τα κείμενα δημοσίων προσώπων που αφορούν όλη την Εκκλησία, την Ορθοδοξία, το πρακτέον από τους αδελφούς, τη σωτηρία της ψυχής μας, δεν είναι προσωπικά έγγραφα ούτε απόρρητα έγγραφα μυστικών οργανώσεων. Επιβάλλεται να είναι ελεύθερη, εάν κρίνεται, η δημοσιοποίησή τους, η ελεύθερη αναδημοσίευσή τους και ο ευπρεπής σχολιασμός τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Κύριε Οδυσσέα σας παρακαλώ να δημοσιεύσετε το κάτωθι σχόλιο, διότι τίθεται θέμα σοβαρότητος αλλά και κανονικότητος του μυστηρίου της εξομολογήσεως και της αφέσεως των αμαρτιών.

    Ως γνωστόν ο κάθε χειροτονημένος ιερέας εφ' ὀσον δεν έχει καθαιρεθεί κανονικώς μπορεί να τελεί τη θεία λειτουργία και τα περισσότερα μυστήρια. Αλλά όχι όλα. Για παράδειγμα το μυστήριο της εξομολογήσεως και αφέσεως των αμαρτιών είναι δικαίωμα μόνο του επισκόπου. Επειδή όμως ο επίσκοπος συνήθως δεν προλαβαίνει να εξομολογεί όλο το ποίμνιό του, εάν θέλει, παραχωρεί την δική του αρμοδιότητα της εξομολογήσεως και αφέσεως αμαρτιών μόνον σε όποιους ιερείς κρίνει ότι είναι κατάλληλοι, όχι σε όλους. Είναι οι ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ και η αρμοδιότητά τους είναι μόνο εντός της οικείας επισκοπής. Το δε δικαίωμα του πνευματικού, μπορεί ο επίσκοπος να το αφαιρέσει ανά πάσα στιγμή από εκείνον στον οποίον το εκχώρησε.

    Διαβάζω: "όσοι θα ασχοληθείτε, έστω και ανωνύμως είστε υπό επιτίμιο ακοινωνησίας μέχρι να ζητήσετε συγχώρεση"...

    Αυτό πάλι τι σημαίνει; Ασχολούμαι ανωνύμως. Και πάραυτα ζητάω συγχώρεση ώστε να αρθεί το επιτίμιο. Ερωτὠ όμως. Εσείς πάτερ θα μου επιβάλλετε το "επιτίμιο" ακοινωνησίας; Με ποια ιδιότητα; Είστε πνευματικός μου; Αν είμαι εκτός επισκοπής Φλωρίνης; Και το χρήσιμο και κρίσιμο ερώτημα, που αφορά και εσάς και όλο το ποίμνιο: Πρώτα πρώτα ο επίσκοπός σας τον οποίον τώρα δεν μνημονεύετε εξακολουθεί να σας εκχωρεί την δική του αρμοδιότητα του πνευματικού; Είστε μήπως πνευματικός κατ΄ ανάθεση άλλου επισκόπου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε ανώνυμε γιατί δεν ακολουθείς το Πάτριο εορτολόγιο;Το λέει και ο π.Παΐσιος ότι είναι το σωστό και πρέπει όλοι να το ακολουθήσουν για την ενότητα.Δεν ξέρεις ότι αυτοί που το αλλαξαν ήταν Σατανιστές;

      Διαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου