Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2018

ΕΤΟΙΜΑΣΘΗΤΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ. Το 2018 μπαινει με αγωνες κατα των Αντιχριστων δυναμεων. Και ιδου: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και προσευχής κατά του Phylax! [ΒΙΝΤΕΟ]

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και προσευχής κατά του Phylax πραγματοποίησε η ενορία Παναγίας Μυρτιδιώτισσας Παλαιού Φαλήρου.  Ο εφημέριος της ενορίας μίλησε για λάθος του δημάρχου Διονύση Χατζηδάκη και των συνεργατών του, κάνοντας λόγο για γλυπτό του Σατανά και βδέλυγμα.
Επίσης κάλεσε τον Φαληρικό λαό να διαμαρτυρηθεί μαζικά και να απαιτήσει την απομάκρυνση του γλυπτού Phylax.

3 σχόλια:

  1. Τι είναι αυτό το "άγαλμα", άγνωστο. Μήπως ως "φύλαξ" (phylax) είναι μια μορφή γρυπός εμπνευσμένη εκ της αρχαίας ειδωλολατρικής μυθολογίας; Διάολος σε άγαλμα και να είναι (ουρά έχει;), δεν μπορεί να μας βλάψει, τους Χριστιανούς, ούτε και ως οντότητα άλλωστε όταν είμαστε Πιστοί.

    Στην Αγία Γραφή, Π.Δ. (Ιεζεκιήλ) και Αποκάλυψη δηλ. σε προφητικά οράματα αναφέρονται 4 όντα, όχι όμοια μεταξύ τους και στις 2 περιγραφές, ένα έχει και κεφάλι πουλιού Ιεζεκιήλ 1,5-14 και Αποκ. 4,6-10. Ασφαλώς είναι συμβολικά.

    Στην ειδωλολατρική μυθολογία Ελλάδος στις εκ μεσοποταμίας ορμώμενες μυθολογίες γρύψ, γρύπας, griffone είναι φανταστικό όν που είναι φύλακας (όπως η σφίγξ, σφίγγα) ιδίως φύλακας θησαυρών και χρυσού. Μπορεί να έχει σώμα λιονταριού και φτερά, μπορεί να έχει σώμα λιονταριού και κεφάλι πουλιού και φτερά... Η εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ έχει ένα "γρύπα" ή παρόμοιο όν δίπλα στον όνομα της Εφημερίδος και η τράπεζα της Ελλάδος στο σύμβολό της φύλακα, που όμως έχει κεφάλι λιονταριού. Στρατιωτικός σχηματισμός στην Ελλάδα έχει σύμβολο τον Γρύπα. Ακροκέραμα οικιών επίσης. Οικόσημα. Εταιρείες, όπως κάποιες εταιρείες πετρελαιοειδών. Γρύπες και σφίγγες ανακαλύφθηκαν σε διάφορες μορφές, ψηφιδωτά, σφραγίδες, αγάλματα σε ανασκαφές της Ελλάδος και άλλων χωρών.

    Ο Δήμος Ηρακλείου Κρήτης το 1961 αποφάσισε να έχει ως σήμα τον "Μινωϊκό γρύπα", που κατασκευάστηκε, στήθηκε σε "σιδεριά" αλλά επειδή τα σίδερα σκούριασαν ποκαθηλώθηκε για συντήρηση. Φωτογραφία του εδώ.
    http://www.kritipoliskaihoria.gr/2013/10/blog-post_6859.html

    Εντάξει, είναι απαράδεκτο και αντιαισθητικό αλλά ας μην τρελλαθούμε. Περισσότερο αντιαισθητικές για Χριστιανούς είναι και μάλιστα εν ώρα θ. Λειτουργίας οι στολές για μεταμφιέσεις των λειτουργών του Υψίστου σε Αυτοκράτορες, με μανδύες, λιλιά και με κορώνες (μίτρες).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΤΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΤΟ ΕΚΑΝΕ Ο Π ΠΑΤΑΠΙΟΣ
    ΤΩΝ ΓΟΧ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άξιος κάθε ορθόδοξος αγώνας κατά του σατανά και των ειδώλων του αρκεί να μην πράττουμε αντιφατικά και σχιζοφρενικά παραμένοντας εντειχισμένοι στην αντίχριστη παναίρεση και πανθρησκεία του οικουμενισμού παριστάνοντας τους Ορθόδοξους Ομολογητές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου