Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017

ΕΠΙΚΕΡΔΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΝΟΣΤΑΛΓΟΥΜΕ, ΝΑΙ ΝΟΣΤΑΛΓΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ ΠΡΩΤΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ, ΤΟΝ ΝΕΑΝΙΣΚΟ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟ. ΝΑΙ, ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΡΩΤΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΗΤΑΝ Ο ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ. Ο ΝΕΑΝΙΣΚΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ. ΔΕΙΞΤΕ ΜΟΥ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΤΗΝ ΣΚΟΛΙΑ ΚΑΙ ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΗ ΓΕΝΕΑ ΜΑΣ, ΔΕΙΞΤΕ ΜΟΥ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑ, ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟ. ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΙΛΟΥΣΕ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΑΝΤΙΟΧΕΥΣ, ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ. ΠΟΥ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑΝ ΝΑ ΣΒΗΣΗ Ο ΗΛΙΟΣ, ΠΑΡΑ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ. ΚΑΙ Ο ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΝΕΟΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ. ΟΠΟΙΟΣ ΜΟΥ ΔΕΙΞΕΙ ΕΝΑ, ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟ, ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΧΡΥΣΗ ΛΙΡΑ. ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΜΙΑ ΧΡΥΣΗ ΛΙΡΑ.

ΕΠΙΚΕΡΔΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ
ΝΟΣΤΑΛΓΟΥΜΕ, ΝΑΙ ΝΟΣΤΑΛΓΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ ΠΡΩΤΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ, ΤΟΝ ΝΕΑΝΙΣΚΟ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟ.
ΝΑΙ, ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΡΩΤΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΗΤΑΝ Ο ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ.
Ο ΝΕΑΝΙΣΚΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ.
ΔΕΙΞΤΕ ΜΟΥ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΤΗΝ ΣΚΟΛΙΑ ΚΑΙ ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΗ ΓΕΝΕΑ ΜΑΣ, ΔΕΙΞΤΕ ΜΟΥ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑ, ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟ.
ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΙΛΟΥΣΕ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΑΝΤΙΟΧΕΥΣ, ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ.
ΠΟΥ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑΝ ΝΑ ΣΒΗΣΗ Ο ΗΛΙΟΣ, ΠΑΡΑ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ.

ΚΑΙ Ο ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΝΕΟΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ.
ΟΠΟΙΟΣ ΜΟΥ ΔΕΙΞΕΙ ΕΝΑ, ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟ, ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΧΡΥΣΗ ΛΙΡΑ.
ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΜΙΑ ΧΡΥΣΗ ΛΙΡΑ.



7 σχόλια:

  1. Ο π.Αυγουστινος ηταν νεοΧρυσοστομος οχι μονο για τα κηρυγματα του αλλα και γιατι μιμηθηκε σε ολη του την ζωη τον μεγα Χρυσοστομο και στις λεπτομερειες.Εκλεκτος κληρικος που μιλαει σαν τον π.Αυγουστινο ειναι ο π.Χρυσοστομος Πηχος ΚαΘηγουμενος της ιερας μονης Λογγοβαρδας.Επισης ετσι μιλουσαν και οι μακαριστοι παπα Σαββα Αχιλλεως και π.Χριστοφορος Καλυβας. Ομως αγαπητε κ.Οδυσσεα για το οτι δεν υπαρχουν σημερα τετοιοι κληρικοι οι πρωτοι που φταιμε ειμαστε εμεις οι γονεις.Ποιος απο εμας πηρε στα γονατα του το παιδι του και του μιλησε για τον αγιο της ημερας η για μια ιερατικη μορφη των καιρων μας ? Στα σπιτια μας τα παιδια μας μονο τι εκανε ο τσιπρας και τι θα κανει ο μητσοτακης ακουνε.Δεν συμφωνεις ? Πασχιζω πραγματικα να προωθησω ενα παιδικο βιβλιο με ορθοδοξο περιεχομενο σε νεους γονεις (ακομα και σε εκκλησιαζομενους γονεις).Τους παρακαλαω να χαρισουν ωφελιμα βιβλια αλλα και παλι φοβουνται μην το παιδι τους αγαπησει πολυ τον Χριστο και το θεωρουν τα συνομιληκα καθυστερημενο.Εχω αδικο ? Βεβαια υπαρχουν εξαιρεσεις αλλα οι πολλοι δεν κατηχουμε τα παιδια μας.Αφησαμε την τηλεοραση και το ιντερνετ να το κανουνε...Ευχομαι να αλλαξουμε μυαλα και να γεμισουμε τα παιδικα δωματια με θεολογικα βιβλια,με συναξαρια ,με την " Αμαρτωλων Σωτηρια "που "γεννησε" καπου διακοσιους επωνυμους νεομαρτυρες και παιδια ακομα ,χωρια τους ανωνυμους !Αν το κανουμε ολοι οι γονεις (εστω οσοι ποναμε για την ψυχη μας) στα επομενα χρονια -χαριτι Θεου - θα εχουμε νεους Αυγουστινους στην Αγια μας Εκκλησια.Εσεις κ.Οδυσσεα σας παρακαλω να πατε στον Γεροντα Παρθενιο στο ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ τωρα ειδικα που δεν ακολουθειτε τον μοναχο Ευθυμιο Τρικαμηνα.Πιστεψτε με θα καμετε το καλυτερο δωρο στην ψυχη σας.Αποφασιστε το,σημερα κιολας.Μην το αναβαλλετε, πολυ θα σας αναπαυσει ο Γεροντας.Συγνωμη αλλα βλεπω τον πονο σας για την Αγια μας Εκκλησια και σας θελω δυνατο και κραταιο.Δεν εχω το θαρρος σας αλλα προσευχομαι ο Κυριος μας να σας φωτιζει ΠΑΝΤΟΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιος Πηχος αγαπητε;Μας στελνεις ενα βιντεο του για να τον ακουσουμε;Δεν κυκλοφορει τιποτα απολυτως δικο του. Που κηρυττει μεσα στη Λογγοβαρδα;
      Τι δουλεια εχω εγω να παω σε εναν οικουμενιστη αγιορειτη;Μνημονευει ή οχι Βαρθολομαιο;
      Αφου τον μνημονευει ειναι Μολυσμενος αποο τον Αιρετικο. Το μνημοσυνο του Αιρετικου ΜΟΛΥΝΕΙ,λενε οι Αγιοι Πατερες.
      Στα υποδηματα σας γραφετε οσα λενε οι Αγιοι Πατερες;
      Και τοτε πως πιστευετε οτι ειστε ορθοδοξοι;
      Οικουμενιστες ειστε, μην αυταπατασθε.

      Διαγραφή
  2. Ο Πατήρ Ευθύμιος Τρικαμηνάς είναι ανώτερος σε Θεολογία,Εκκλησιολογία,Ομολογία και Αγιότητα!Την λίρα την χαρίζω στον κ. Ιωάννη Ρίζο γιατί μας έσωσε από τους Παλαιοημερολογίτες Σάββες,Παΐσιους,Επιφάνιους,Χαρίτωνες κλ.π!
    Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί φωνάζει τόσο και γιατί τον ονόμασαν σχιζοφρενή δυο άνθρωποι,ένας Ιερομόναχος και ένας γιατρός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν σας καταλαβαινω.
      Πολυ μπερδευετε τα πραγματα.
      Για αλλα γραφουμε και αλλα καταλαβαινετε.
      Ειδατε τον Μολυσμο που εχετε υποστει;
      Ευχων χρεια.

      Διαγραφή
  3. Eγω νομιζω οτι σιγουρα υπαρχει ενας τετοιος πολεμιστης υπερ της ορθοδοξιας που να τα βαζει με ολους ανοιχτα αλλα ισως δεν τον καταλαβαινουμε λογο του εγωισμου μας και αμαρτιων μας, ας προσευχηθουμε να μας τον φανερωσει ο Χριστος αν υπαρχει τετοιος υπερμαχος της ορθοδοξιας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όχι και ο π. Χρυσόστομος Πήχος μιμητής του π. Αυγουστίνου Καντίωτη. Να μη λέμε ανέκδοτα τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου