Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

ΟΡΓΑΝΩΝΟΝΤΑΙ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΥΝΑΞΕΙΣ ΚΛΗΡΟΥ ΚΑΙ ΛΑΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΕΚΛΥΣΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΜΟΛΥΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΠΝΕΟΥΜΕ.

ΟΡΓΑΝΩΝΟΝΤΑΙ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΥΝΑΞΕΙΣ KΛΗΡΟΥ ΚΑΙ ΛΑΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΕΚΛΥΣΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΜΟΛΥΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΠΝΕΟΥΜΕ.


18 σχόλια:

  1. Καλές οι συνάξεις και χρήσιμες. Αλλά να εκλείπουν οι αποκλεισμοί προσώπων. Όλοι μαζί παρ' όλες τις δευτερεύουσες διαφωνίες. Όχι αποκλεισμοί προσώπων.

    Επίσης να επανέλθει το κείμενο της Ομολογίας του 2009. Γιατί θάφτηκε το κείμενο αυτό της Γατζέας; Ένα κείμενο που έθετε το πρόβλημα του οικουμενισμού σε όλη του τη διάσταση. Η σύνοδος στο Κολυμπάρι είναι ένα σύμπτωμα της αιρέσεως. Ν' αναδειχθεί το πρόβλημα του οικουμενισμού στην ολότητα του. Να επαναφέρετε το κείμενο του 2009. Οικουμενισμός υπάρχει σε όλα τα πατριαρχεία και τις αυτοκέφαλες εκκλησίες.

    Απορώ ένας άνθρωπος της επιφάνειας του π. Ζήση και λέει ότι οι σλαβόφωνες εκκλησίες είναι σε καλύτερη θέση από τα ελληνόφωνα πατριαρχεία στον οικουμενισμό; Αφού και οι σλάβοι συμμετέχουν στο ΠΣΕ και μάλιστα έχουν υπογράψει επίσημα συνοδικά έγγραφα που αναγνωρίζουν την παπική εκκλησία και μεταδίδουν την θ. κοινωνία στους παπικούς, πχ. οι Ρώσοι επισήμως και συνοδικώς από το 1965!!

    Οι σλάβοι δεν πήγαν στο Κολυμπάρι όχι γιατί είναι ορθόδοξοι αλλά γιατί έχουν εθνικιστικό κίνημα εναντίον του Πατριαρχείου Κων/πόλεως. Μην μπερδεύεστε π. Θεόδωρε. Πώς θα καταδικάσει τον οικουμενισμό ο επίσκοπος Λογγίνος αφού μνημονεύει τον πατριάρχη Μόσχας; Ο Μόσχας δεν πήγε στην αμερικανική συναγωγή όπως και ο Κων/πόλεως; Ο Μόσχας δεν συμμετέχει στο ΠΣΕ όπως και ο Κων/πόλεως; Όλοι οι οικουμενιστές είναι το ίδιο οικουμενιστές! Στο πατριαρχείο Γεωργίας π. Ζήση έχει καταργηθεί ακόμη και η νηστεία της Σαρρακοστής. Και λέω πάλι, όχι αποκλεισμοί προσώπων.

    Ο Λογγίνος αναθεμάτισε την σύνοδο της Κρήτης, τον πατριάρχη του Κύριλλο τον αναθεμάτισε που συμμετέχει στο ΠΣΕ, επισκέφτηκε την συναγωγή στις ΗΠΑ και υπέγραψε βλάσφημο κείμενο στη Κούβα μαζί με τον πάπα Ρώμης;

    Σ' ένα άρθρο το κείμενο λέει ότι πλανήθηκαν και οι πατέρες των δύο πλευρών και έχουμε σήμερα το σχίσμα των Εκκλησιών. Δηλ. ο πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος, υπέγραψε ότι οι ορθόδοξοι πατέρες πλανήθηκαν.

    Π. Θεόδωρε πως θα αναθεματίσει τη σύνοδο στο Κολυμπάρι ένας επίσκοπος που είναι μέλος του οικουμενιστικού ως το λαιμό; Γιατί δεν αποτειχίζεται ο Επίσκοπος Λογγίνος ώστε να έχει και κύρος ό,τι πει στη Σύναξη σας στην Ουκρανία; Εσείς οι αποτειχισμένοι κληρικοί δέχεστε να έχετε κοινωνία με επίσκοπο που συμμετέχει στο πατριαρχείο Μόσχας ως ενεργό μή αποτειχισμένο μέλος; Άλλος είναι ο οικουμενισμός των Ελλήνων άλλος των σλάβων;

    Καλή μας φώτιση.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα θέλαμε να ρωτήσουμε εσάς τούς Αποτειχισμένους του πατρός Τρικαμηνά: Αν ο πατήρ Ζήσης(που ακόμα δεν εκδηλώθηκε) που εκανε Αποτείχιση πάει, όπως εκαμε ο πατήρ Μανήλης να λειτουργηθεί στούς οικουμενιστές παπάδες του Ανθιμου, εσείς τί θα κάνετε; Θα πάψετε να εχετε κοινωνία μαζί του;
    Ρωτάμε και περιμένουμε την απάντησή σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι σωστά αποτειχισμενοι έχουν κοινωνία μόνο με πάσης επισκοπής ορθοδόξων που ορθοτομεί τον λόγο της αλήθειας.Πες μας εσύ τώρα κ.ανωνυμε τι ψάχνεις να μάθεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιά είναι αυτή η Επισκοπή Ορθοδόξων, που ορθοτομεί τον λόγον της αληθείας; Πέστε μας ποιά είναι για να ενταχθούμε σ' αυτήν.

      Διαγραφή
    2. Είναι η επισκοπή Του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού!!!

      Διαγραφή
    3. Ολοι είμαστε του Ιησού Χριστού. Δείξτε μας έστω μια Επισκοπή, που είναι του Ιησού Χριστού.

      Διαγραφή
    4. O Θεος γνωριζει ποιοι ειναι οι Ορθοδοξοι επισκοποι εκει ανηκουμε ολοι μας.
      Ποιοι ειναι αυτοι;
      Οσοι ακολουθουν τις Πατερικες επιταγες και ακολουθουν την ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥΣ.

      Διαγραφή
    5. Ο Θεός φυσικά και γνωρίζει. Το ερώτημα είναι αν εμείς γνωρίζουμε, ώστε να καταφύγουμε σ' αυτήν την Επισκοπή.

      Διαγραφή
    6. Πιό απλά: Ποιός Επίσκοπος δεν μνημονεύει Βαρθολομαίο; Υπάρχει κανένας, για να πάμε σ' αυτόν;

      Διαγραφή
  4. Θεωρω οτι ο επ.Λογγινος ειναι αποτειχισμενος. Ας μας ενημερωσει καποιος που γνωριζει σιγουρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σας ενημερώνουμε εμείς ως Συνάθροιση πιστών με την ονομασία Εφφαθά, πώς μέχρι σήμερα δεν έχει αποτειχιστεί ο Επίσκοπος Λογγίνος Jar. Jar είναι το επώνυμο του, αν προφέρεται ζάρ ή τζάρ δεν γνωρίζουμε. Αν αύριο το κάνει άγνωστο, αλλά ως τώρα που γράφουμε δεν έχει εκφραστεί καμία διάθεση για αποτείχιση.

    Οπότε εγείρεται για εμάς το εύλογο ερώτημα, αν οι αποτειχισμένοι κληρικοί, μοναχοί και λαικοί έχουν σχέση πνευματική και εκκλησιαστική με τον επίσκοπο Λογγίνο τί νόημα έχει η αποτείχιση τους από το πατριαρχείο Κων/πόλεως και την αυτοκέφαλη εκκλησία της Ελλάδος, αφού κοινωνούν με το αιρετικό πατριαρχείο Μόσχας μέσω του επισκόπου του, Λογγίνου;

    Εμείς ως συνάθροιση δεν θα έρθουμε με τους εν λόγω αποτειχισμένους σε κάποια επαφή πνευματική μέχρι ξεκαθαριστεί το ζήτημα αυτό με σαφή τρόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπορείτε να δείτε βίντεο στο διαδίκτυο όπου λειτουργεί ο Λογγίνος και να ακούσετε αν μνημονεύει την σύνοδο του ή όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχει βίντεο με τα αναθέματα του επ.Λογγίνου την Κυριακή της Ορθοδοξίας.

      Διαγραφή
    2. Εις το βίντεο αυτό αναθεματίζεται η εν Κολυμπαρίω σύνοδος όχι ο πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος, ο προιστάμενος του Λογγίνου. Ξέρετε στην ανατολική ευρώπη η εκκλησιαστική ηγεσία δεν είναι αποδεσμευμένη από την κρατική. Ένας αντιδρών επίσκοπος διακυβεύει πάάάάάρα πολλά...........

      Διαγραφή
  7. Οι Αποτειχισμενοι απο τους Αιρετικους θα συνεχιζουμε να εφαρμοζουμε και να βαδιζουμε κατα την ΠΡΑΚΤΙΚΗ των Αγιων μας.
    Δεν γνωριζω τι θα κανει ο πατηρ Ευθυμιος.
    Ουτε εκδηλωθηκε ακομα ο πατηρ Ζησης, αν και ειπε ΔΗΜΟΣΙΑ να ΑΔΕΙΑΖΟΥΜΕ τις εκκλησιες των Οικουμενιστων, να μην εκκλησιαζομαστε εις αυτους.
    Πατρολογος ειναι ελπιζουμε να μην ατιμαση τους Πατερες.
    Ο δε π. Ευθυμιος, πιστευω οτι οσα κατεγραψε θα συνεχισει να τα τηρει γιατι αποτελουν αναμφισβητητα την γραμμη των Αγιων μας.
    Τα αλλα ειναι για να λεμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο πάτερ Θεόδωρος θα συναντηθεί με τον επίσκοπο Λογγίνο στην Ουκρανία για να καταδικαστεί ο οικουμενισμός και το Κολυμπάρι, αυτά άκουσαν τα ώτα μου, αυτά είπε ο π. Ζήσης.

    Αν δεν καταδικάσει ο Λογγίνος το πατριαρχείο Μόσχας, τότε το κίνημα των αποτειχισμένων δεν θα πρέπει να έχει κάποια σχέση με τον Λογγίνο. Απλή λογική. Αν έχει τότε θα γελούν και οι ΓΟΧ μαζί τους. Αν καταδικάσει το πατριαρχείο Μόσχας ο Λογγίνος που υπάγεται σε αυτό τότε ναι να έχουμε κοινωνία. Ξεκάθαρα πράγματα. Εμείς θα αναμένουμε τις απαραίτητες κινήσεις και τότε θα αποφασίσουμε αν κοινωνήσουμε ή όχι με τους αποτειχισμένους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ελπίζω αυτό να διαφωτίσει τον κ.ανώνυμο που ψάχνει μια δεσποτοκεντρικη επισκοπή να ενταχθεί«Είσαι καλά Μάξιμε; Μήπως έχεις τρελαθεί και δεν το ξέρεις; Δηλαδή, θέλεις να μας πεις, μετά απ’ όλα αυτά που συζητήσαμε, ότι εσύ ένας φτωχός και ταπεινός καλόγερος, (γιατί εκτός των άλλων, ήταν απλός Μοναχός, δεν ήταν καν ιερομόναχος ο Άγιος Μάξιμος, παρ’ όλο που ήταν και ηγούμενος) εσύ λοιπόν ένας απλός Μοναχός, ΜΟΝΟΣ σου χωρίς κανένα άλλον μαζί, έχεις την αλήθεια και μείς όλοι οι άλλοι, όλα τα Πατριαρχεία και όλες οι κατά τόπους εκκλησίες, όλοι οι Πατριάρχες, οι αρχιερείς, όλοι οι κληρικοί, όλος ο λαός, όλη η οικουμένη είναι στην πλάνη και στην αίρεση και είμαστε εκτός Εκκλησίας; Δηλαδή εσύ μόνο σε όλη την οικουμένη έχεις την αλήθεια; Εσύ μόνος σου είσαι η Εκκλησία; Τρελάθηκες τελείως; Για έλα στα συγκαλά σου, και έλα γρήγορα μαζί μας, πριν είναι πολύ αργά, για να ανήκεις και συ στην Εκκλησία του Χριστού, γιατί τώρα, αφού δεν επικοινωνείς μαζί μας, είσαι έξω από την εκκλησία, και σίγουρα θα χαθείς έτσι που πας».
    Τι όμως τους απάντησε σε όλα αυτά τα φληναφήματα και ψευτοδιλήμματα ο Άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής; «Εκκλησία, όπως είπε ο Χριστός μας, δεν είναι ούτε τα κτίρια, ούτε τα ντουβάρια, ούτε οι κληρικοί, ιερείς και αρχιερείς, ούτε τίποτε άλλο. Αλλά Εκκλησία τι είναι; Είναι ο ίδιος ο Χριστός και η Αλήθειά Του, το Ευαγγέλιο Του, η Ορθή Πίστη, η ορθή δόξα. Αυτή είναι η Εκκλησία! Και όπου υπάρχει αυτή η αλήθεια, η ορθή δόξα, εκεί είναι και η Εκκλησία του Χριστού. Όπου δεν υπάρχει αυτή η ορθή δόξα, η ορθή ομολογία και η αλήθεια, εκεί δεν υπάρχει ούτε Εκκλησία του Χριστού».
    «Θυμάστε, -λέει ο Άγιος Μάξιμος- τι είπε ο Κύριός μας, στους μαθητές Του σαν απάντηση όταν τους ρώτησε, τί πιστεύουν και τι λένε οι άλλοι άνθρωποι γι’ Αυτόν; Και άλλοι μεν λέγανε, ότι είναι ένας προφήτης, άλλοι δε κάποιος διδάσκαλος, άλλοι το ένα και άλλοι το άλλο. Και τότε είπε ο Χριστός στους Μαθητές Του; Εσείς, τι λέτε ότι είμαι εγώ; Και πετάχτηκε ο Πέτρος και είπε: «Σὺ εἶ ὁ Χριστὸς ὁ υἱὸς τοῦ Θεοῦ τοῦ ζῶντος». Δηλαδή, «Εσύ είσαι ο Χριστός, ο Μεσσίας, ο κεχρισμένος, ο Yιός του ζώντος Θεού, του αληθινού-πραγματικού Θεού, αφού δεν υπάρχει άλλος θεός και όλοι οι άλλοι είναι ανύπαρκτοι θεοί». Μέσα σε λίγες λέξεις όλη η Θεολογία της Πίστεώς μας. Και τότε τι είπε ο Χριστός στον Πέτρο; Εδώ προσέξτε τώρα! «Μακάριος εἶ, Σίμων Βαριωνᾶ, ὅτι σὰρξ καὶ αἷμα οὐκ ἀπεκάλυψέ σοι, ἀλλ᾿ ὁ πατήρ μου ὁ ἐν τοῖς οὐρανοῖς. κἀγὼ δέ σοι λέγω ὅτι σὺ εἶ Πέτρος, καὶ ἐπὶ ταύτῃ τῇ πέτρᾳ οἰκοδομήσω μου τὴν ἐκκλησίαν, καὶ πύλαι ᾅδου οὐ κατισχύσουσιν αὐτῆς».
    Ακούσατε τι λέγει ο ίδιος ο Κύριός μας; Ότι την Εκκλησία Του την οικοδόμησε επάνω σε μία πέτρα. Ποια πέτρα; Την πέτρα της πίστεως. Τον ίδιο τον Χριστόν και την Αλήθειά Του. Την πέτρα της ομολογίας του Πέτρου. Σ’ αυτή την πέτρα λέει, της ομολογίας, σ’ αυτή την αλήθεια που είπες τώρα, ότι εγώ είμαι ο Yιός του Θεού του ζώντος, εκεί πάνω εγώ θα στηρίξω την Εκκλησία μου και αυτή θα είναι η αληθινή Εκκλησία του Χριστού, και αυτήν την Εκκλησία κανείς δεν θα μπορέσει να εξαφανίσει και να καταργήσει, ούτε ο ίδιος ο Άδης και ο Διάβολος!» (Ματθ. ΙΣΤ΄ 13-19)

    Ο Χριστός και η διδασκαλία Του,
    είναι η ορθή Πίστη και η ορθή Δόξα

    Να λοιπόν ποια είναι και τι είναι η αληθινή Εκκλησία του Χριστού! Ο ίδιος ο Χριστός και η Αλήθεια Του! Η Ορθή Πίστη και Δόξα! Δεν είναι ούτε τα ντουβάρια, ούτε οι μήτρες, ούτε οι πατερίτσες, ούτε οι αρχιερείς ούτε οι πατριάρχες ούτε κανένας. Κανείς, απ’ όλους αυτούς, εκτός εάν έχουν μαζί τους τον Χριστό και την Αλήθεια Του!
    Ταῖς τοῦ Ὁσίου Μαξίμου τοῦ Ὁμολογητοῦ πρεσβείαις, Χριστὲ ὁ Θεὸς ἡμῶν, ἐλέησον καὶ σῶσον ἡμᾶς. Ἀμήν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η παπική πλάνη περί εκκλησίας υπαρχούσης μόνο εν Επισκόπω είναι το βολικό επιχείρημα των δεσποτάδων δια να κρατούν εντός μάνδρας τα πρόβατα.

    Η θεία λειτουργία τελείται εις το όνομα του Χριστού όχι του επισκόπου. Αν υπάρχει ορθόδοξος επίσκοπος μνημονεύεται, αν δεν υπάρχει δεν μνημονεύεται κάποιος υποχρεωτικώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου