Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Η ΣΧΕΣΙ ΜΑΣ με τον ΠΑΤΕΡΑ ΕΥΘΥΜΙΟ ΤΡΙΚΑΜΗΝΑ



Η ΣΧΕΣΙ ΜΑΣ 
με τον ΠΑΤΕΡΑ ΕΥΘΥΜΙΟ ΤΡΙΚΑΜΗΝΑ


Σχετικα με καποια αιφνιδια περιεργη δηλωσι του π. Ευθυμιου Τρικαμηνα, που περιχαρως και εν αγαλλιασει αναρτηθηκε από τους υπευθυνους του ιστολογιου «Πατερικη παραδοσι» (ιστολογιο που για μας σε πολλα κακοδοξει) - μαλλον κατοπιν πιεσεως, όπως συνεβη και στο παρελθον - με το αν συμφωνει μαζι μας εκτος από την Αποτειχισι και σε αλλα ζητηματα, εχουμε και εμεις να πουμε ισια και σταρατα και να δηλωσουμε δημοσια και εν τη Εκκλησια και ανευ φοβου ή παθους και με πλερια ελευθεροστομια τα εξης:
Ασφαλως και το δηλωσαμε από την αρχη και στον ιδιο τον π. Ευθυμιο , αλλα το δηλωσαμε και δημοσια, ότι δεν συμφωνουμε σε πολλα ζητηματα μαζι του και αυτό μας ικανοποιει, γιατι δεν ειμεθα εμεις δουλοι ανθρωπων, αλλα μονο δουλοι του Ιησου Χριστου και εφαρμοζουμε το Παυλειο: Τη ελευθερια ή Χριστος υμας ηλευθερωσε, στηκετε και μη παλιν ζυγω δουλειας ενεχεσθε ( Γαλ. Α΄1). 
Πιστευουμε ότι οι Αγιοι Πατερες είναι οι αριστοι διδασκαλοι και οι επιδεξιοτεροι τροχιοδρομοι μας και ο σημερινος χριστιανος μελετωντας αυτους, λυνει σχεδον όλα του τα ερωτηματα, αλλα και τα προβληματα του και το μονο που χρειαζεται είναι η εξομολογησι των αμαρτηματων του σε διακριτικο και εμπειρο πνευματικο. Και αυτά του φτανουν και για τις εσχατες μερες.

Ο πατηρ Ευθυμιος δεν είναι ο πνευματικος και ο εξομολογος μας, αλλα ελεγχομενος φιλος και αδελφος και εν μερει και διδασκαλος. 
Ως προς το ζητημα των εσχατων, εχουμε το δικαιωμα να εχουμε άλλες αποψεις οσον αφορα τα σημεια των καιρων και την ελευσι του Αντιχριστου, αφου εμεις δεχομεθα ότι το ζητημα του Αντιχριστου επιδεχεται μονο διαχρονικη ερμηνεια, όπως ακριβως το βλεπουν και ολοι οι Αγιοι Πατερες και όχι όπως το ερμηνευουν παρακινδυνευμενα καποιοι συγχρονοι ερμηνευτες, που εν πολλοις υπερβαλλουν και ισως και να πλανωνται. 
Οι δε χριστιανοι παντοτε, εδω και 2017 χρονια, ΓΡΗΓΟΡΟΥΝ και ΝΗΦΟΥΝ. Εχουν παντοτε τα ματια τους ανοιχτα. Ο Κυριος τους ειπε:
«Βλέπετε. Αγρυπνείτε. Προσεύχεσθε. Ουκ οίδατε γαρ πότε ο καιρός εστιν"(Μαρκ.13,33). Και αναμενουν τον Κυριο Ιησου."Ναι ερχομαι ταχυ, αμην, ναι ερχου, Κυριε Ιησου"(Αποκ. ΚΒ΄20).

Αυτη ειναι η γραμμη της Αγιας Γραφης και των Αγιων μας.
Και αποφευγουν να παρερμηνευουν και να προφητολογουν και να δημιουργουν πανικο ή τρομοκρατικες καταστασεις στους πιστους και ειρωνειες στους απιστους.
Προ μηνων δημοσιευσαμε μια εκτενη ορθοδοξη μελετη γεροντος ανωνυμου ασκητου (γνωστου σε μας), αλλα και προ ολιγων ημερων δημοσιευσαμε μια θαυμασια μελετη - απαντησι Μονης της Βοστωνης, που εν πολλοις μας εκφραζει απολυτα.
Δηλωσαμε δε ότι θα δημοσιευσουμε και το βιβλιο ΘΑΥΜΑΤΑ και ΣΗΜΕΙΑ του αγιου Ιγνατιου Μπριαντσιανινωφ, που εις αυτο εκφραζεται η ουσια και το βαθος της Πατερικης μας διδασκαλιας και για το ζητημα των ΕΣΧΑΤΩΝ. Ενώ δε θελαμε να το κανουμε αυτο μετα τις γιορτες, νομιζουμε ότι ισως θα πρεπει να το επιταχυνουμε.

Βεβαια για το ζητημα των ...εσχατολογικων καρτων (υπαρχει ολοκληρη σκουπιδο-βιομηχανια παραγωγης εσχατολογικων βιντεο απο οργανωμενους Συνωμοσιολογους, καποιοι ειναι και φιλοι μας),  διαφωνουμε ριζικα ότι είναι ζητημα εσχατολογικο ή ζητημα Πιστεως, γι αυτο και διαφωνησαμε δημοσια με τον μοναχο Σαββα Λαυριωτη που αναμιγνυε ανορθοδοξα τα ζητηματα της Πιστεως με τις Καρτες τραπεζων ή ταυτοτητων. Πιστευουμε ότι είναι απλα μια κρατικη ληψι φορολογικων ή αλλου ειδους καλυτερων μετρων και δεν εχει καμια απολυτως σχεσι με τα εσχατα ή ότι ειναι ζητηματα Πιστεως. Καποιοι στο παρελθον γελοιοποιηθηκαν (και μυαλο δεν εβαλαν), που ελεγαν και διεδιδαν ακριβως τα ιδια, ειτε για την συμφωνια Σεγκεν, ειτε για τον ΑΜΚΑ, ειτε για τους διαφορους αλλους αριθμους που το Κρατος καταχωρει στο συστημα παρακολουθησεως των φοροφυγαδων του μαυρου χρηματος, ειτε για την χρησιμοποιησι αλλων  τροπων παρακολουθησης του κάθε παρανομου και του κάθε εγκληματια που κυκλοφορει αναμεσα μας. 
Δηλωσαμε δε δημοσια και γραπτα οτι αν πιστευουμε οτι η προς εκδοσι Καρτα του πολιτη, θα παραβιασει τα δικαιωματα μας ή δεν εμπιστευομαστε τους πολιτικους που εμεις ψηφιζουμε, να αντιδρασουμε και να μην τις παρουμε. Καποιοι ομως αυτο εκ προοιμιου και χωρις συζητησι, το απορριπτουν και θελουν, ντε και καλα, να εχει σχεσι με τον ...Αντιχριστο!!! επειδη ετσι το θελουν αυτοι!!!! και χωρις καμμια ερευνα ή και επιστημονικη εξακριβωσι.

Προκαλεσαμε και παλαια, αλλα προκαλουμε και σημερα, τον οιονδηποτε ρασοφορο ή μη, που πιστευει και μπορει να ισχυριζεται ότι ειμαστε στις μερες του τελευταιου αντιχριστου και ότι ηδη γεννηθηκε και ότι ηδη τον περιμενουμε να εμφανισθη, να βγη για να το πει δημοσια, φανερα και ελευθερα.

Αλλα μαζι, με ένα τετοιον ΑΠΟΛΥΤΟ  ισχυρισμο  και ΚΑΘΟΡΙΣΜΟ αμεσου ελευσεως του Αντιχριστου, οφειλει αυτος να ταυτισθη δημοσια και με τον ΚΑΚΟΔΟΞΟΤΑΤΟ μοναχο Μαξιμο Βαρβαρη, που καθορισε ηδη την ημερομηνια της Δευτερας Παρουσιας του Κυριου μας και αναρτησε στο ιστολογιο του ωρολογιο μετρητη, που καταγραφει και προσμετραει και την ακριβεστερη ημερομηνια και λεπτο και δευτερολεπτο μεχρι την ιδια την ημερα της Δευτερας Παρουσιας. 
Και αυτό διοτι οι Αγιοι Πατερες εν μια φωνη καταγραφουν ότι η Καταργησις του Αντιχριστου θα συμβη ταυτοχρονα με την Β΄Παρουσια του Κυριου μας. 
Αυτο ακριβως αποτελει ΣΤΑΘΕΡΗ ΠΑΤΕΡΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙ. 
Οποτε, αν υπαρχουν καποιοι που διαφωνουν, οφειλουν να το πουν και να το αποδειξουν.

Ευτυχως εμεις, δεν εχουμε μια τετοια κακοδοξη, μαλλον εξωφρενικη αποψι, που είναι αντιθετη με την Αγια Γραφη και με την Πατερικη μας Παραδοσι. Ας βγη λοιπον, αυτος που τα ισχυριζεται αυτα, να τα πη και να τα ομολογηση δημοσια. Όταν λεει καποιος με απολυτη βεβαιοτητα του 100% ότι ειμαστε στις μερες αυτές, τις εσχατες των εσχατων, πιστευουμε ότι βρισκεται σε πλανη και αποτελει αυτό ψευτοδιδασκαλια. Θελουμε να ελπιζουμε ότι και ο πατηρ Ευθυμιος δεν εχει μια τετοια αποψι, αν την εχει τον παρακαλουμε να την πη δημοσια.

Δυστυχως η πιεσι που ασκειται και τα ψεμματα που αραδιαζονται εναντιον μας, στον π. Ευθυμιο, ειναι παλαια και τοτε καποιοι ηδη νοσηροι ή φιλασθενοι ή φθονεροι και εμπαθεις, που τον κυκλωνουν και στο παρελθον επεμειναν να κοψη κάθε σχεσι μαζι μας για διαφορα αλλα ζητηματα και παρολιγο να το καταφερναν. Όμως σημερα του εγιναν και παλι ….τσιμπουρια και όπως βλεπουμε ισως τωρα να το καταφερουν, για να γλυτωσουν από μας τους ελευθεροστομους και ακηδεμονευτους, που πιστευουμε ότι οι ανθρωποι που είναι πιστοι στον Ιησου Χριστο, είναι δουλοι Εκεινου και ποτε δουλοι ή υποδουλοι ανθρωπων, των οποιωνδηποτε ανθρωπων.
Ο δε λογος των Αγιων, σαν του αγιου Συμεων Νεου του Θεολογου, νομιζουμε οτι αναφερεται πρωτα σε μας και στον σεβαστο μας πατερα Ευθυμιο και μετα στους αλλους:  
«Ευχαίς και δάκρυσι τον Θεόν καθικέτευσον πέμψαι σοι οδηγόν απαθή τε και άγιον. 
Ερεύνα δε και αυτός τας Θείας Γραφάς, και μάλιστα τας των Αγίων Πατέρων πρακτικάς συγγραφάς, ίνα ταύταις αντιπαρατιθείς τα παρά του διδασκάλου και προεστώτος σοι διδασκόμενα και πραττόμενα, ως εν κατόπτρω δύνασαι βλέπειν ταύτα και καταμανθάνειν και τα μεν συνάδοντα ταις Γραφαίς, εγκολπούσθαι κατέχειν τη διανοία.  
Τα δε νόθα και αλλότρια, διακρίνειν και αποπέμπεσθαι, ίνα μη πλανηθής. 
Πολλοί γαρ, ίσθι, πλάνοι και ψευτοδιδάσκαλοι, εν ταις ημέραις ταύταις γεγόνασιν» (Ρ.G. 120, 617). 
Ο λογος του Θεου εφιστα την προσοχη ολων μας.
 Και ιδιαιτερα τους κληρικους και τους διδασκαλους.
Τους οποιους οφειλουμε να παρακολουθουμε, αλλα αφου ακουμε και να ελεγχουμε στα οσα μας διδασκουν και να εντοπιζουμε τα τυχον κακοδοξα στα οσα μας λενε. 
Αλλα και επιπλεον ο λογος του Θεου μας τονιζει: 
Μη πεποιθατε επ αρχοντας, επι υιους ανθρωπων, οις ουκ εστι σωτηρια( 145,3).
Αυτα προς το παρον και σαν μια πρωτη εξηγησι οσων γραφτηκαν εναντιον μας
Ελπιζουμε να μην ξαναχρειαστη και δευτερη....

43 σχόλια:

  1. Αν είμαστε Ορθόδοξοι οπωσδήποτε και υποχρεωτικά δεν πρέπει να θεωρούμε αλάθητο κανέναν άνθρωπο μεμονωμένα, καν άγιο, καν γέροντα ή και ομάδες ανθρώπων και τις ανθρώπινες παραδόσεις και διδασκαλίες τους.

    Πάντες επ' ελευθερία εκλήθημεν, ο λόγος ο του Θεού ου δέεται και εν ημέρα Κρίσεως θα κριθούμε όχι για την τυφλή υποταγή σε γέροντες (σε θέματα δογματικά και ανήθικα ούτε οι μοναχοί δεν οφείλουν υπακοή στον γέροντά τους) αλλά από την Ορθοδοξία μας και την κατά δύναμιν Ορθοπραξία και μετάνοιά μας. Και δόξα τω Θεώ μετά την εποχή του Γουτεμβεργίου, και πρόσφατα και του διαδικτύου και της πρωτοφανούς για την περιοχή μας μακροχρόνιας Ειρήνης ο λόγος του Θεού είναι προσβάσιμος από όλους μας όπως και η Ερμηνεία του, τα κείμενα των Πατέρων, οι Κανόνες, οι επιστημονικές πληροφορίες.

    Οι ποιμένες ας είναι νυμφαγωγοί εις Χριστόν και όχι εκείνοι οι νυμφίοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνούμε εις το κομμάτι ότι οι ερμηνείες των αγίων όσες εναρμονίζονται με την Αγία Γραφή είναι υπεράνω όποιου γέροντος. Έχουμε ακούσει από πνευματικούς πράματα και θάματα δυστυχώς.

    Υπάρχουν ελάχιστοι που να είναι απλανείς εις τις ημέρες μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο περιγυρος καθε γεροντα κανειζημια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο σεβαστός π. Ευθύμιος διατύπωσε επίσημα σε κηρύγματά του εντός Ναού, τα οποία είδαμε σε βίντεο του διαδικτύου, ότι ζούμε στις έσχατες των εσχάτων μέρες, τόσο κοντά στην Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου, που, "δεν θα προλάβει να γίνη επόμενη Οικουμενική Σύνοδος". Και στην τελευταία ανακοίνωσί του, γράφει ότι ζούμε στις έσχατες μέρες.

    Προς αποφυγή διαφωνιών και παρεξηγήσεων πιθανώς άνευ λόγου, διότι ευσκανδάλιστοι είμεθα όλοι, μήπως θα μπορούσε ο π. Ευθύμιος σε χρόνο και με τρόπο που ο ίδιος θα επιλέξη, να διευκρινίση (εφ' όσον βέβαια το επιθυμεί), εάν τις θέσεις αυτές τις κηρύττει ως προσωπικές του απόψεις και μιας μερίδος Χριστιανών (οπότε δικαιούνται να μην ταυτίζονται όλοι οι Χριστιανοί με τη γνώμη του) ή εάν φρονεί ότι οι θέσεις αυτές είναι οι επίσημες θέσεις της Εκκλησίας (συνεπώς υποχρεωτικές για όλους). Διότι, παρά την ακροθιγή αναφορά του για δευτερεύοντα θέματα, ούτε στο τελευταίο του κείμενο ξεκαθαρίζεται αυτή η διαφοροποίηση, η τόσο σημαντική.

    Με σεβασμό στον π. Ευθύμιο και στον κο Οδυσσέα.
    Ιωάννης Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  5. Συγχωρέστε με, αλλά αυτές οι αντεγκλήσεις μεταξύ ορθόδοξων και αγωνιστικών ιστολογίων που μάχονται μέρα με την ημέρα για να ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙ ο λαός από την πλάνη του οικουμενισμού, δεν είναι σωστές.

    Δεν κατανοείτε ότι δίνεται μεγάλη χαρά στους απανταχού της γης Οικουμενιστές ???

    Λίγη ενότητα βρε παιδιά. Αφού δογματικά συμφωνείτε γιατί μάχεστε ο ένας τον άλλο ???

    Κυριάκος Βαρβέρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πορφύριος και Παϊσιος οι και προσφάτως αγιοποιθέντες διαφωνούσαν κι εμάχοντο ο ένας τον άλλον για τα ίδια θέματα. Ακριβώς τα ίδια! Με τη διαφορά ότι Πορφύριος και ο Οδυσσεύς δεν είναι εκείνοι που "ήρξαντο χειρών δικαίων ή αδίκων". Αν θυμάστε, άλλοι μας τρομοκρατούσαν επί 30 χρὀνια με δήθεν "σφραγίσματα" του αντιχρίστου σε bar-codes και microchips επικαλούμενοι ότι ερμηνεύουν ορθοδόξως την Αγία Γραφή με ερμηνευτική κλείδα ένα προτεσταντικό βιβλίο της Relfe. Ο Οδυσσεύς, και κάποιοι άλλοι εκλεκτοί ερμηνευταί και πατέρες, αμυνόμενοι υπερασπίστηκαν την Αγία Γραφή από την παρερμηνεία ή και διαστρέβλωσή της και στα μεν θέματα των "σφραγισμάτων" σε microchips, bar codes, συντελείας του αιώνος το 2000 δικαιώθηκαν αφού σήμερα όλοι μας χρησιμοποιούμε άφοβα τα barcodes και microchips, σε τρόφιμα, φάρμακα, ιατρικές συνταγές, ΑΜΚΑ, χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες, ηλεκτρονικά διαβατήρια κ.α. στα δε "έσχατα των εσχάτων" πάλι αμύνονται, μέχρις δικαιώσεώς τους εντός των επομένων δεκαετιών. Δεν αρχίζουν ποτέ εκείνοι τις εσχατολογίες και τις "διαμάχες", είναι αμύντορες και υπερασπιστές της Αγίας Γραφής.

      Διαγραφή
    2. Αγαπητε κ. Βαρβερη
      εισαι χριστιανος και οχι γραϊδοχριστιανος, επομενως διαβαζεις προσεκτικα οτι βλεπεις μπροστα σου και χωρις να επηρεαζεσαι απο ρασα, καλογηρους ή παπαδες, κρινεις και αποφαινεσαι.
      Μην αδικεις την αληθεια...

      Διαγραφή
  6. Τρικαμηνάς και Σημάτης είναι πλανεμένοι! Η αλήθεια είναι στους ΓΟΧ. Έλα μαζί μας Οδυσσέα, αγνέ σαν τον Ανδρούτσο, και άσε τους βαρεμένους Μαυρομιχαλέους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα αναστηθεί ένας δεύτερος αγνός "Βασίλειος Σακκάς" που θα τα λέει έξω από τα δόντια και στους ΓΟΧ. Το καλύτερο είναι η ενότητα ΝΗ και ΠΗ και με αυτό θα έπρεπε να αχοληθεί η σύνοδος, αν ήταν Σύνοδος κι όχι ψευτοσύνοδος, διότι ενδιαφέρθηκε μεν να κατοχυρώσει ως "εκκλησίες" της αιρέσεις, αγνοώντας δε να ασχοληθεί με τους Ορθοδόξους ΓΟΧ ωσάν το θέμα αυτό, ανεξαρτήτως "τις πταίει" να ήταν ένα ανύπαρκτο πρόβλημα στην Ορθοδοξία.

      Διαγραφή
    2. Τι κρίμα που βάζετε με τόση ευκολία ταμπέλες στους άλλους.Επειδή εσείς πλανηθήκατε νομίζετε ότι και οι άλλοι γύρω σας είναι πλανεμένοι;

      Διαγραφή
    3. Που αναφερεσαι κυριε ανωνυμε 10,18 οτι εμεις πλανηθηκαμε, σε τι, εμεις απλωσαμε τις αποψεις μας, εσυ μηπως εισαι απο εκεινους που ειστε ετοιμοι να βγητε στα χωραφια και να περιμενετε τον Αντιχριστο;
      Για πες μας;
      Εχεις λογο ή μονο ....παραλογον;
      Μηπως εισαι καποιος που απλα ακολουθεις σαν ...προβατο;
      Απο που καταγεσαι;
      Ο Θεος ευνοει οχι τους δειλους και κεκρυμμενους, αλλα τους φανερους και εμφανιζομενους.
      Εσυ σε ποιους ανηκεις, ή μηπως ανηκεις σε καμμια σεχτα;

      Διαγραφή
    4. Πρώτον δεν είμαι ανώνυμη έχω όνομα αν προσέξατε. Δεύτερον εγώ απευθύνθηκα στον ανώνυμο 4.40 μ.μ. που αποκαλει πλανεμενο τον π.Τρικαμηνα.

      Διαγραφή
    5. Εαν ειναι πραγματικο το ονομα σου, σου ζητουμε συγγνωμη, μας διεφυγε και οχι σκοπιμα.
      Δευτερον, ο καθενας μπορει να γραφη οτι θελει αλλα επιβαλλεται να δικαιολογει αυτο που γραφει.
      Οι γενικοτητες χαρακτηριζουν τον κατηγορο ως ΑΝΑΓΩΓΟ.
      Τριτον ελπιζω να αναφερεσαι στον συγκεκριμμενο και να μην αποκαλεις και εμας πλανεμενους γιατι αν πιστευεις κατι τετοιο οφειλεις να αντικρουσης οσα γραψαμε δημοσια και ασφαλως και τα εννοουμε.
      Ζητουμε την διευκρινισι σου.

      Διαγραφή
    6. κ.Τσολογιάννη το όνομά μου είναι πραγματικό. Συμφωνώ ότι ο καθένας οφείλει να δικαιολογήσει ό,τι γράφει. Γι'αυτό ας μου απαντησει ο Ανώνυμος23 Μαρτίου 2017 - 4:40 μ.μ. γιατί αποκαλεί πλανεμένο τον π.Τρικαμηνά και μετα θα τους διευκρινήσω εγώ γιατι οι Γ.Ο.Χ είναι πλανεμένοι.

      Διαγραφή

    7. Aγαπητη κυρια Νανα.
      Δεν απευθυνθηκατε σε ενα που αναφερθηκε σε πλανεμενους αλλα σε πολλους.
      Γι αυτο και σου ζητησα τον λογο.
      Εγω δεν ξερω ποιος ειναι αυτος ο ενας.
      Εκνευριζομαι πολυ απο τους ανωνυμους.
      Ο γιατρος μου μου συνεστησε να τους πεταω εξω ασυζητητει.

      Διαγραφή
    8. Ἡ γενίκευσι, Nana Jikia, ἀπαγορεύεται, ὅπως καὶ ἡ ἐπὶ προσωπικῶν πράξεων ἢ ἁμαρτημάτων συγκεκριμένου προσώπου δημοσία ἀναφορά. Ἐκτὀς ἂν ὁ κρινόμενος καυχᾶται δημοσἰως γι'αυτά.

      Ἐπιβάλλεται ὅμως ἡ τεκμηριωμένη κριτικὴ ἐπί μεμονωμένων θεμάτων πίστεως ποὺ ἀφοροῦν ὅλη τὴν Ἐκκλησία. Καὶ ὅταν αὐτὰ διακηρύσσονται δημοσίως γιατὶ θὰ πρέπει νὰ μὴ ἀποκαλέσουμε "πλανεμένη" (κατὰ τὴν τεκμηριωμένη γνώμη μας πάντοτε) μἰα δημοσίως ἐκφρασθεῖσα ἄποψι; Εἶναι ἀπλανὴς ἢ ἀλάθητος δίκην πάπα ὁ ὁποιοσδήποτε γέροντας ἢ ὁ πνευματικός; Τότε, νὰ γίνουμε ὅλοι παπικοί.

      Διαφωνῶ καὶ μὲ τὸν κύριο Ὀδυσσέα ὅτι δὲν ἔχουμε δικαίωμα καὶ ἐπωνύμως ἀλλὰ ΚΑΙ ἀνωνύμως νὰ ὁμολογοῦμε τὴν σωστὴ διδασκαλία τῆς Ἐκκλησίας. "Καὶ οἱ λίθοι κεκράξονται". Διὰ τῆς ἀνωνυμίας ὅπως ὁ Νικόδημος ὁ κρυφὸς πλὴν ἀποδεκτὸς μαθητὴς τοῦ Χριστοῦ, δικαιούμαστε νὰ προφυλαττόμεθα ἀπὸ τοὺς διαμαχομένους οἱ ὁποῖοι ἐνίοτε εἶναι ἀδίστακτοι. Καὶ οἱ μάρτυρες δὲν προσχωροῦσαν ἐθελοντικὰ στὰ μαρτύρια. Προφυλάσσοντο ἀπὸ τοὺς διῶκτες καὶ ὁμολογοῦσαν μόνον ὅταν ἀπεκαλύπτετο ἡ Χριστιανικὴ των ἰδιότης. Σήμερα διῶκτες δὲν εἶναι τὸ Κράτος.

      Ὁ σχολιαστὴς 4:40 λέγοντας "Ὀδυσσέα ἔλα στοὺς ΓΟΧ" ἀποκαλεῖ πλανεμένο ὄχι μόνον τὸν π.Τρικαμηνᾶ ἀλλὰ καὶ ὅλους τοὺς Νεοημερολογῖτες, καὶ τοὺς ἀποτειχισμένους, προφανῶς γιὰ τὸ ἡμερολογιακό θέμα.

      Εἶναι ὅμως ἄρα γε ὁ π. Εὐθύμιος ἀπλανής, ἀλάθητος, "πάπας" ὁ άντιπαπικός; Ἄπαγε τῆς βλασφημίας ἢ τῆς ἀνοησίας. Οὔτε ὁ ἴδιος δὲν θὰ ἐπιθυμοῦσε νὰ τὸ νομίζῃ κάποιος Χριστιανός. Γιατί λοιπόν ταράσσεται ἡ καρδία σας, ὅταν βρεθῇ ἕνας Χριστιανός, ἐπώνυμος ἢ ἀνώνυμος ποὺ ὡς ὁμολογία Πίστεως ψελλίζει, σὲ ἕνα ταπεινό σχὀλιο ποὺ δὲν ἔχει τὴν προβολὴ, διάδοσι καὶ ἀποδοχὴ τῶν δημοσίων τοποθετήσεων τοῦ πατἐρα Εὐθυμίου, ὅταν δημοσίως δημοσιεύεται ἡ ἄποψις τοῦ π. Τρικαμηνᾶ πὼς ἐπίκειται ἡ Συντέλεια τοῦ Αἰῶνος καὶ δὲν θὰ προλάβῃ νὰ συνέλθῃ Οἰκουμεικὴ Σύνοδος;

      Διαγραφή
    9. κ.Τσολογιάννη ο πληθυντικός που χρησιμοποίησα είναι για λόγους ευγένειας. Το σχόλιο που άφησα κάτω από το συγκεκριμένο ανώνυμο απευθύνεται αποκλειστικά σ' αυτόν.

      Διαγραφή
  7. Ταπεινῶς παρατίθημι, εἰς τὴν ἀγάπην τοῦ ἀδελφοῦ καὶ πατρὸς Εὐθυμίου τὴν γώμην μου, διὰ τὴν ἐξάπλωσιν τοῦ Λόγου τοῦ Κυρίου ................
    Πάντως, μὲ τὴν ἔκδοσιν τοῦ Εὐαγγελἰου,( βιβλίον-ἀνάγνωσις ) δὲν ἐννοεῖται τὸ κήρυγμα, τὸ ὁποῖον εἶναι λογος - ἔλεγχος, διὰ ζῶσης φωνῆς !
    Ἡ άνἀγνωσις ἄλλωστε, εἶναι ἀποτέλεσμα θελήσεως πρὸς ἔρευναν, ἐνῶ τὸ κήρυγμα ἀγγίζει ἐκεῖνο τὸ Δεσποτικὸν ρῆμα, τοῦ Κυρίου Ἰησοῦ, << ἀνάγκασον αὐτοῦς είσελθεῖν .....είς τοὺς γάμους = είς τὴν ΒΑΣΙΛΕΙΑΝ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ .
    Διὰ τοῦ κηρύγματος, δηλαδὴ, ὺπἀρχει ἀναγκαστικὴ ἀκρόασις - <> ,ἔτσι ὥστε ἔσονται οἱ ἄνθρωποι ἀναπολόγητοι !
    Ἐπομένως,ὅπως οἱ Ἅγιοι Ἀπόστολοι, διὰ τοῦ προφορικοῦ κηρύγματος,ἐδίδαξαν τὰ /τὀτε γνωστὰ ἔθνη,καὶ ὄχι ὅλα...
    καὶ κατόπιν ἔγραψαν τὰ ἱερᾶ κείμενα τῶν εὐαγγελίων, τῶν ἀπιστολῶν καὶ τῆς Ἀποκαλύψεως, ἔτσι τὰ ἔθνη ὅλα τῆς Γῆς, αὐτὴ τὴ φορᾶ , θὰ ἔχουν τὴν ἔγγραφον πρωτίστως Εὐαγγελικὴν πληροφὸρησιν, καὶ κατόπιν θὰ ἀκολουθήση τὸ διὰ στόματος Κήρυγμα, πρόσωπον πρὸς πρόσωπον, ἀπεσταλμένων τοῦ Θεου, πρὸς ἀβαπτίστους, ἀπληροφορήτους,ἀκατηχήτους καὶ ἀφωτίστους.Ἠ ΑΠΟΔΟΧΗ ἤ Η ΑΡΝΗΣΙΣ πρὸς τὸ ΦΩΣ τῆς ἀληθείας θὰ ἐξαρτηθῆ ἀπὸ τὴν προαίρεσιν ἑνὸς ἑκάστου τῶν ἀβαπτίστων.
    ΟΜΩΣ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΑΤΜΥΡΙΑ ΒΑΠΤΙΣΘΕΝΤΑΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΤΥΓΧΑΝΟΥΝ ΑΚΑΤΗΧΗΤΟΙ ! ! ! ; ;;;
    Ο ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΗΧΗΜΕΝΟΣ ;
    ΕΙΝΑΙ Ο ΖΗΖΙΟΥΛΑΣ, ΚΑΙ Ο ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΚΑΤΗΧΗΜΕΝΟΙ;
    ΘΑ ΕΙΔΟΥΜΕ ΕΝ ΤΩ ΜΕΛΛΟΝΤΙ ΠΩΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΘΑ ΕΠΙΦΕΡΗ ΡΑΠΙΣΜΑ ΣΤΑ ΑΟΥΛΩΤΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΙΖΟΝΤΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ.
    Ο ΠΕΡΑΙΩΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΗΧΗ ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ , ΑΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΗΧΗΝΕΝΟΣ,
    ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΚΡΙΘΗ ΩΣ ΠΛΑΝώΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΠΛΑΝΩΝ ΤΟ ΠΟΙΜΙΩΝ ΤΩΝ ΑΚΑΤΗΧΗΤΩΝ ΛΑΙΚΩΝ;
    ΤΑ ΕΣΧΑΤΑ , Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ,Η ΚΑΥΣΙΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΤΙΛΥΓΜΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ ΩΣ ΧΑΡΤΗΣ ΚΑΙ ΩΣ ΠΑΛΑΙΟΝ ΕΝΔΥΜΑ, ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟΝ ΙΗΣΟΥΝ ΧΡΙΣΤΟΝ,ΚΑΙ Η ΦΡΙΚΤΗ ΕΛΕΥΣΙΣ ΤΟΥ ΚΡΙΤΟΥ ΤΗ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ,ΕΙΝΑΙ ΜΥΣΤΗΡΙΟΝ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ,ΤΟΙΣ ΠΑΣΙΝ, ΤΟΙΣ ΠΑΣΙΝ...
    Διστυχῶς ἡ ΠΑΤΕΡΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΣ ΔῈΝ ΔΈΧΕΤΑΙ τὰ σχολιὰ μου, ἐὰν δὲν ἐγγραφῶ ὥς μέλος τοῦ ἰστολογίου της....καὶ ἔτσι ἀπαντῶ εἰς τὸν εὐλαβέστον πρεσβύτερον π.Εὐθύμιον διὰ τοῦ ἰστολογίου ΟΜΟΛΟΓΙΑ,τοῦ ὁποίου τᾶς εὐχᾶς ἐξαιτούμενος,ἀσπάζομαι εὐλαβῶς τὴν Χαριτόβρυτον Αὐτοῦ δεξιᾶν ΟΤΙ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΣ ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΕΚ ΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΙΖΟΝΤΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ .
    Ὀδυσσεῦ ἀδελφὲ,ἀσπάζομαί Σε φιλήματι Ἁγίω,μετὰ τῶν τέκνων σου οἵτινες φέρουν τα ὀνόματα των μεγάλων μας Ἁγίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ἑπτὰ δισεκατομμύρια τριακόσια πενήντα ἑκατομμύρια κάτοικοι τῆς ὑφηλίου: Ἕνα δισεκατομμύριο τριακόσια ἑβδομήντα ἑπτά ἑκατομμύρια τριακόσιες ἑβδομήντα χιλιάδες κάτοικοι (1.377.370.000) τῆς Κίνας, ἕνα δισεκατομμύριο διακόσια ἑνενήντα ἕνα ἑκατομμύρια τετρακόσιες χιλιάδες (1.291.400.000) κάτοικοι τῆς Ἰνδίας, ἢ καλύτερα σχηματικά

    7.350.000.000 κάτοικοι Υφήλιος
    1.377.370.000 κάτοικοι Κίνα
    1.291.400.000 κάτοικοι Ἰνδία
    323.890.000 κάτοικοι ΗΠΑ
    258.705.000 κάτοικοι Ἰνδονησία
    206.100.000 κάτοικοι Βραζιλία
    194.160.000 κάτοικοι Πακιστάν
    186.988.000 κάτοικοι Νιγηρία
    160.970.000 κάτοικοι Μπανγκλαντές
    146.544.710 κάτοικοι Ρωσία
    126.960.000 κάτοικοι Ἰαπωνία
    κ.ο.κ
    και δέκα μόλις ἑκατομμύρια κάτοικοι τῆς Ἑλλάδας...

    Ἡ Ἑλλαδίτσα μας, τὸ μικρὸ αὐτὸ Χριστιανικὸ κρατίδιο τὸ σχεδὸν ἀθέατο σὲ μιὰ μαθητικὴ ὑδρόγειο σφαῖρα καὶ τὸ δυσεύρετο σὲ ἕνα παγκόσμιο σχολικὸ χάρτη, κατοικεῖται ἀπὸ 10.000.000 κατοίκους ἐκ τῶν ὁποίων κατὰ ὑπολογισμοὺς σχέση μὲ τὴν ἐκκλησία ἔχουν τὸ 2% ἥτοι διακόσιες χιλιάδες ψυχές!

    Κοινῶς "χέστηκε ἡ φοράδα στὸ ἁλῶνι" σὲ σημεῖο τοιοῦτο ποὺ ἐνῶ δισεκατομμύρια ἀνθρώπων, εἰδωλολάτρες, μουσουλμάνοι, ἰνδουϊστές, βουδδιστές, χριστιανοὶ τῆς Ρωσίας, κάτοικοι τῆς Ἀφρικῆς, τῆς Κίνας, τῆς Ἰαπωνίας, τῆς Ἀσίας, ἀσφαλῶς δὲν θὰ πάρουν καμμία κάρτα τοῦ Πολίτη οὔτε οἱ χῶρες τους θὰ συμμετέχουν σὲ καμμία "παγκόσμια κυβέρνησι" ὁ ... Ἀντίχριστος (κατὰ τὴν ὁμαδικὴ ψύχωσι μερικῶν Ὀρθοδόξων Ἑλλήνων) θὰ ἐξαρτὴσῃ ἂν θὰ ἐπισπεύσῃ ἢ ἄν θὰ ... ἀναβάλῃ τὴν παγκόσμια ἀνάδειξί του ἢ μᾶλλον θὰ "παρεμποδιστοῦν οἱ ἀποφάσεις τοῦ Θεοῦ" γιὰ τὴ Δευτέρα Παρουσία τοῦ Κυρίου Ἰησοῦ Χριστοῦ ἀπὸ τὸ ἄν θὰ πάρουν οἱ 10.000.000 (ἢ οἱ 200.000) Ἔλληνες τὴν "κάρτα τοῦ πολίτη". Ἐξέστημεν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τον ίδιο πανικό για την β΄ παρουσία του Κυρίου είχαν πάθει και οι Θεσσαλονικείς. Γι' αυτό σπεύδει ο Παυλος να τους καθησυχάσει. Τους γράφει την Β΄ προς Θεσσαλονικείς επιστολή (2. 1-12). Σ' αυτήν τους λέει τα κατωτέρω (σε μετάφραση):
    Αδελφοί, σχετικά με την παρουσία του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και με τη σύναξή μας κοντά του, σας παρακαλούμε: Μην αφήνετε να σας σαλεύουν τόσο γρήγορα το μυαλό, ούτε να σας αναστατώνουν όσοι ισχυρίζονται ότι τάχα φτάνει όπου να' ναι η ημέρα του Κυρίου. Μην τους πιστεύετε όταν επικαλούνται είτε αποκάλυψη του Πνεύματος είτε λόγια ή επιστολή που προέρχονται από μας. Κανείς μη σας εξαπατήσει με κανέναν τρόπο. Γιατί δε θα έρθει η ημέρα αν πρώτα δε γίνει η αποστασία και δε φανερωθεί ο άνθρωπος της αμαρτίας, αυτός που είναι προορισμένος για την απώλεια. Αυτός θα εναντιωθεί και θα σηκώσει κεφάλι μπροστά σε καθετί που λέγεται θεός ή είναι αντικείμενο λατρείας. Θα το κάνει, για να στήσει ο ίδιος το θρόνο στο ναό του Θεού, προσπαθώντας να αποδείξει πως είναι Θεός..........Και τώρα ξέρετε τι είναι εκείνο που τον εμποδίζει, ώστε να φανερωθεί όταν έρθει ο καιρός του. Η μυστική δύναμη της ανομίας είναι ήδη επί το έργον. Αυτό όμως θα γίνεται μόνο ωσότου φύγει από τη μέση αυτός που τώρα είναι το εμπόδιο.Τότε θα φανερωθεί ο άνομος, που ο Κύριος θα τον εξολοθρεύσει με την πνοή του στόματός του και θα τον αφανίσει όταν θα εμφανισθεί κατά την παρουσία του. Αυτός ο άνομος θα έρθει με την ενέργεια του σατανά. Θα κάνει κάθε είδους θαυματουργικές δυνάμεις με απατηλά σημεία και τέρατα. Θα παρασύρει με κάθε είδους άνομα και απατηλά μέσα όσους βαδίζουν προς την καταστροφή, επειδή δεν αγάπησαν την αλήθεια για να σωθούν. Γι' αυτό ο Θεός θα επιτρέψει να ενεργεί σ' αυτούς η πλάνη, για να πιστέψουν σ' αυτό το ψέμα. Έτσι, θα τιμωρηθούν όλοι όσοι δεν πίστεψαν στην αλήθεια, αλλά δέχτηκαν ολόψυχα την αδικία.
    Πιστεύουμε, ότι το ανωτέρω κείμενο λέει τα πράγματα καθαρά και ξάστερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιο καθαρά και ξάστερα δεν γίνεται. Και επειδή τότε κάποιοι Χριστιανοί είχαν σταματήσει και να εργάζονται αφού "ήγγιζεν" η Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου (περίμεναν τουλάχιστον τον Χριστό και όχι τον Αντίχριστο όπως κέποιοι σημερινοί) υπήρξε η προτροπή "όποιος δεν θέλει να εργάζεται, να μην τρώει" (σε βάρος των "κορόιδων" που εργαζόταν).
      Έκτοτε, ανά τακτά χρονικά διαστήματα ομαδική ψύχωσι είτε σε ευφάνταστα μέλη της Εκκλησίας ή στον λαό "προσδιόριζε" αντίχριστους και επικείμενες δεύτερες παρουσίες Χριστού αλλά όπως είναι φυσικό, διαψεύδονταν παταγωδὠς διότι "Ἀσφαλέστερον καὶ ἀκινδυνότερον τὸ περιμένειν τὴν ἔκβασιν τῆς προφητείας ἢ τὸ καταμαντεύεσθαι ὀνόματος" (Εἰρηναῖος) καί μόνον όταν "τῶν καιρῶν ἐπιγιγνομένων καὶ αὐτὸς περὶ οὗ προείρηται φανερωθήσεται καὶ τὸ ὄνομα δήλως πᾶσι σημανθήσεται" (Ἱππόλυτος).
      Νέρων, Βενέδικτος, πάπας, Λούθηρος, Καλβίνος, Μοαμέτις (Μωάμεθ), Οτμάνες, Ναπολέων, Γουλιέλμος Β, Χίτλερ, Λένιν, Στάλιν, Νίτσε, κ.α. προτάθηκαν ως ἀντίχριστοι, άρα κάθε φορά ήγγιζεν δήθεν η Β΄ Παρουσία, ενώ π.χ. η πτώση της Κων/λεως, η πολιορκία της Βιέννης, η διέλευση του κομήτη του Χάλλει", ο Β΄Π.Πόλεμος, το milleniun 2000 κατά τις προφητείες του Νοστράδαμου, οι "προφητείες" των χιλιαστών και γεροντάδων και άλλες πολλές περιπτώσεις, θεωρήθηκαν "το τέλος του κόσμου" με ανάλογες επιπτώσεις. Διαψεύστηκαν και μυαλό δεν έβαλαν.

      Διαγραφή
    2. Άγιος Πορφύριος:
      -Εγώ για Αντίχριστο δεν κουβεντιάζω! Εγώ κουβεντιάζω μόνο για Χριστό!

      Ο κος Μανώλης Καπετανάκης μιλάει για τον ΑΓΙΟ ΠΟΡΦΥΡΙΟ.
      ΗΡΘΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ.
      Κύριος Μανώλης Καπετανάκης: Ένας γνωστός πήγε κάποτε και λέει στον Άγιο Πορφύριο:
      Επισκέπτης: - Γέροντα, ευλόγησον!
      Άγιος Πορφύριος: - Ο Κύριος να σ’ ευλογεί, παιδί μου.
      Επισκέπτης: -Ήρθα να μιλήσουμε για Αντίχριστο.
      Άγιος Πορφύριος: - Άκουσε να δεις, εγώ για Αντίχριστο δεν κουβεντιάζω! Άμα θέλεις κάθησε, εγώ κουβεντιάζω μόνο για Χριστό!
      Κύριος Μανώλης Καπετανάκης: - Οπότε τον έκοψε κατ’ευθείαν! Σου λέει, γιατί να χάνεις το χρόνο σου να κουβεντιάζεις για Αντίχριστο και να μην κουβεντιάζομε για Χριστό!
      ...
      πατήρ Γεώργιος:
      Ξέρω πολλά, και ταλαιπωρήθηκα πολύ επειδή ξέρω πολλά Σεβασμιώτατε, αλλά η χάρις του Θεού σας φώτισε να με καλέσετε σήμερα εδώ κοντά σας και να πω κάποια πράγματα που ο κόσμος δεν γνωρίζει... Όσο για το άλλο θέμα που όλοι ανησυχούν και λένε «ζούμε στις έσχατες μέρες , ο αντίχριστος, το 666», ο γέροντας τα περιφρονούσε όλα αυτά! Όχι ότι περιφρονούσε το Διάβολο. Ο γέροντας και όλοι οι άγιοι σέβονται το Διάβολο, δεν τον περιφρονούν όπως εμείς, έχουν σεβασμό στο Διάβολο. Ούτε τον φοβούνται, ούτε τον περιφρονούν. Όμως είχε γνώση περισσότερη από εμάς ο γέροντας και πολλά έχουν γραφτεί σε διάφορα βιβλία. Εγώ θα σας αναφέρω λίγα που πιστεύω ότι δεν γραφτήκαν ούτε ειπωθήκαν ποτέ!
      Κάποτε του είπε κάποιος «γέροντα ο Αντίχριστος έρχεται, θα ‘ρθεί»… !
      «– Κι’ εγώ μωρέ τι τα ετοιμάζω εδώ πέρα στο Μήλεσι τέτοιο μεγάλο Ναό, τέτοια κτίρια, ποιος ο λόγος, λέει, άμα έρθει τώρα ο Αντίχριστος αυτά δεν εξυπηρετούν τίποτε! Εγώ τότε γιατί τα έκανα;».
      Τόσο απλά έλεγε ο γέροντας για τις μέρες μας! Ήξερε ότι θα περάσουμε δυσκολίες, κι είναι δύσκολες οι μέρες. Αλλά έλεγε με τον πιο ευγενικό τρόπο ότι «κάτι άλλο θα συμβεί». Και μάλιστα έλεγε σ΄ αυτόν τον άνθρωπο ότι, «και ξέρεις μωρέ γιατί έκανα αυτό τον Ναό τόσο πολύ μεγάλο; Γιατί μετά από 50 χρόνια η Αθήνα θα απλωθεί τόσο πολύ, που εδώ το μοναστήρι μου κι αυτός ο Ναός θα είναι ενοριακός Ναός».

      Διαγραφή
    3. π. Αθανάσιος Σιμωνοπετρίτης: «-Θα σας πω δυο τρία πράγματα από τον γερο Πορφύριο την τελευταία μου επίσκεψη που ήταν πολύ σημαντική και είναι πολύ σύγχρονη για το θέμα αυτό, το “μέγα θέμα” του 666 και του Αντιχρίστου. Θυμάστε το 1987 που είχε γίνει το Τσέρνομπιλ, τότε είχε ξεσηκωθεί όλος ο κόσμος, ερχόταν μέσα (στο ‘Ορος) άνθρωποι τρομαγμένοι, τι θα γίνει με το Τσερνομπίλ, τι θα γίνει με τον Αντίχριστο, τι θα γίνει με το 666! Βρισκόμασταν κι εμείς σε δυσκολία, που να ξέρουμε, μήπως είμαστε αντιχριστολόγοι; Είχε έρθει ο μακαρίτης ο Πατεράκης ο Δημήτριος στην Αθήνα και είχε παρακαλέσει να κατεβάσουμε το «Άξιον Εστί», την εικόνα και θα γινόταν αγρυπνία στον Μητροπολιτικό Ναό και με φώναξε η ιερά Κοινότης να πάω να ψάλω στην αγρυπνία. Λέω του γέροντά μου “-Γέροντα, λέω, να δώσετε ευλογία να πάω να δω και τον πατέρα Πορφύριο;” . “ – Ε παιδί μου, πήγαινε επειδή έχει την ασθένειά του να τον τηλεφωνήσεις πρώτα”. Τον τηλεφώνησα, μου λέει «παιδάκι μου έλα, λέει. Μόλις τελειώσεις την αγρυπνία. Ήταν των Αρχαγγέλων, πεντέ μιση η ώρα το πρωϊ πήγα μ’ ένα γιατρό, μας δέχτηκε εκεί, ήταν σκεπασμένος με τις κουβερτούλες, μόνο τα χεράκια είχε έξω και είχε το γάντι που φορούσε όσοι τον είχατε δει, το πετραχηλάκι του φορεμένο, λέει»:
      π. Πορφύριος: «-Παιδί μου συγχώρεσέ με που έχω το γάντι και σου δίνω, αλλά έχω έκζεμα. Ε, να μην παίρνεις και τις πληγές μου να φιλάς, να μη σιχαίνονται άνθρωποι, δεν φταιν τίποτα οι άνθρωποι, λέει, να τους βάζουμε στον πειρασμό».
      π.Αθανάσιος: «-Μού ‘ κανε εντύπωση η διάκριση. Ρώτησε διάφορα, τι κάνει ο γέροντας ο ένας, ο άλλος, πώς βρέθηκα στην Αθήνα, του τά ‘ πα όλα».
      Π. Πορφύριος: «-Δε μου λες, λέει, μήπως σας μίλησε ο γέροντας τίποτα για το 666, για τον Αντίχριστο, για το Τσερνομπίλ;»
      Π. Αθανάσιος: «-Προχθές, λέω, γέροντα, που είχαμε σύναξη της Αδελφότητας και κάποιος αδελφός του ‘ δωσε αφορμή, είπε: “- Εμείς παιδιά μου είμαστε του Χριστού! Δεν θα ασχολείστε με τον Αντίχριστο! Δεν έχει καμμιά δουλειά ο Αντίχριστος με εμάς. Εμείς είμαστε του Χριστού” !
      Και μόλις άκουσε (ο π. Πορφύριος) έτσι, χτύπησε τα χεράκια του …
      π. Πορφύριος: «-Τι λές παιδί μου», λέει «βρήκα κι έναν πνευματικό να συμφωνεί μαζί μου! Να τον πεις χαίρομαι πάρα πολύ, εδώ τους έχουν σακατέψει τους ανθρώπους οι πνευματικοί, λέει, Αντίχριστος, 666, λέει, δημιουργούν προβλήματα, χωρίζουν οικογένειες, ξέρετε τι συμβαίνει, έχει τρελλαθεί ο κόσμος, και δεν ξέρω τι να τους κάνω, λέει, μπράβο να του πεις του γέροντα, αυτή τη γραμμή να κρατήσει. Θα σου πω κάτι μου λέει, πες το, θα πεις τρελλάθηκε ο γέροντας, για ΄μας παιδάκι μου δεν υπάρχει Αντίχριστος, ούτε Διάβολος. Αντικειμενικά υπάρχουν με ουρά και με κέρατα, αλλά υποκειμενικά όταν βιώνουμε τον Χριστό τον ακυρώνουμε τον Αντίχριστο».

      Διαγραφή
    4. Και μου λέει: «-Βλέπεις αυτού έχω ένα μάτι ηλεκτρικό που βράζω το τσάι»; Το βλέπω. «-Ε, βάλε το χέρι σου επάνω». Το έβαλα. Λέει «-‘Επαθες τίποτε;» -Όχι λέω, κρύωσα. «-Γιατί κρύωσες, αφού είναι μάτι». – Μα γέροντα, δεν είναι στην πρίζα, λέω. «-Α, λέει, εδώ είναι το πρόβλημα, εδώ σε θέλω τώρα, λέει. Γι΄αυτό παιδί μου φοβόμαστε τον Αντίχριστο, λέει, δεν έχουμε την πρίζα μας στο Χριστό! Βρε, ξέρεις τι σημαίνει Χριστός, λέει; Ξέρεις τι σημαίνει Χριστός; Αλλά τι να κάνουμε, τόσο μυαλό έχουμε και τέτοιοι χριστιανοί χαλβάδες που είμαστε, λέει, υποφέρουμε κι εμείς, ταλαιπωρούμε και τους άλλους. Δε μου λες, εδώ που κάθομαι , λέει, μπορείς να ξαπλώσεις»;
      π. Αθανάσιος Σιμωνοπετρίτης: «-Πώς δεν μπορώ»
      π. Πορφύριος: «-Τι λες, βλάκας είσαι; Θα με σκάσεις»
      π. Αθανάσιος: «-Γέροντα, θα σηκωθείς εσύ και να ξαπλώσω εγώ».
      π. Πορφύριος: «-Έτσι συμβαίνει παιδί μου και με την ψυχή μας. Δεν έχουμε το Χριστό στην ψυχή μας ξαπλωμένο και φοβόμαστε τον Αντίχριστο. Βρε, λέει, ο Αντίχριστος όταν βλέπει τον Χριστό, απ΄τα 500 μέτρα Τον βλέπει το Χριστό και τον πάει «να ! να!» , λέει, και ξέρεις, λέει, το όπλο του Σταυρού που έχουμε; Μου λεν εμένα “666 και παραμύθια” ! Λέει. Βρε ξέρεις τι σημαίνει Σταυρός, λέει, θυμάσαι παιδί μου, μου λέει, τι γινόταν στα μαρτύρια; Τους ρίχνανε στα θηρία, λέει, μέσα στο Κολοσσαίο, έκαναν το Σταυρό τους οι άγιοι Μάρτυρες, περνούσαν επάνω λεοπαρδάλεις, τίγρεις, τα θηρία, μόλις πλησιάζανε και βλέπαν το Μάρτυρα τους γλείφαν τα πόδια, αρνάκια! Βλέπαν, λέει, χιλιάδες θεατές στις κερκίδες, “ Μέγας ο Θεός των Χριστιανών” ! Πάρτου αυτού το κεφάλι και μετά δεκάδες και εκατοντάδες Μάρτυρες γινόταν. Τους είχαν στη θάλασσα! Έκαναν το Σταυρό τους λέει, με ευλάβεια μόλις έπεφταν στη θάλασσα, η θάλασσα λέει γινότανε ξηρά! Περπατούσανε, βγαίναν έξω! Βλέπανε οι ειδωλολάτρες που ήταν στην ακτή, “ Μέγας ο Θεός των Χριστιανών” ! Πάρτους και αυτούς τα κεφάλια, άλλοι εκατοντάδες Μάρτυρες. Τους ρίχνανε στη φωτιά! Εκαναν το Σταυρό τους, λέει, δροσιά γινόταν το καμίνι! Βλέπαν πάλι οι ειδωλολάτρες: “ Μέγας ο Θεός των Χριστιανών” ! Πάρτους σαν τις μύγες, λέει, γέμισε εκατομμύρια αμέτρητα η Εκκλησία μας, λέει , κι ο Παράδεισος αγίους. Εμείς παιδί μου, λέει (και κάνει κίνηση σαν «παίξιμο κιθάρας») “σταυρός”, λέει, “σταυρός”, τι να πει κανένας, ο Θεός να μας ελεήσει, πρώτα εμένα κι όλο τον κόσμο. Χριστιανοί χαλβάδες είμαστε. Να σου πω και κάτι τώρα για την σφραγίδα; λέει. Θα με πεις. Λέει “παλάβωσε ο γέροντας!”. Ας με το πεις, μωρέ, ας μου το πεις. Αν θα ρθεί ένας κύριος εκεί τώρα που είναι η πόρτα, γραβατωμένος και κρατάει τίποτε βαλίτσες στο χέρι, ποιος είσαι εσύ; Θα πει: Είμαι απεσταλμένος του Αντίχριστου. Και τι θέλεις, να με σφραγίσεις; Μπα; Που θα σε αφήσω εγώ να με σφραγίσεις! – Δε με αφήνεις παλιόγερε; Θα σε δέσω και θα σε σφραγίσω! Εγώ εκούσια ποτέ δε θα σφραγιστώ. Εσύ άμα θέλεις κάνε με ό,τι θέλεις κι εγώ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΘΩ ΤΙΠΟΤΕ γιατί έχω το Σταυρό και θα αντιταχθώ στο σφράγισμα. Τι είναι το σφράγισμα μπροστά στο Σταυρό! Παιδί μου, λέει, εκούσια να μη ζητήσουμε το σφράγισμα. Ακούσια δεν έχει καμμιά ισχύ για μας αν έχουμε το Χριστό μέσα μας κι έχουμε πνευματική ζωή. Θα σου πώ, λέει, ένα παράδειγμα. Θυμάσαι από τα μαρτύρια τα κοριτσάκια τα αγνά, μικρά παιδάκια τα παίρναν οι ειδωλολάτρες και για να τα εξαναγκάσουν να αρνηθούν το Χριστό μας τα διαφθείρανε; Δεν τις έχουμε μάρτυρες; Και πως τις έχουμε; Πόρνες τις έχουμε; Παρθένες τις μνημονεύουμε. Διότι την παρθενία τους δεν τη χάσανε για κανένα σκοπό, για ηδονή, τη χάσανε για να κερδίσουν τον Χριστό. ‘Ετσι παιδί μου κι εμείς, έτσι να λες στους ανθρώπους. Εκούσια δεν θα απαρνηθούμε το Χριστό, δεν θα πάρουμε το σφράγισμα, αν θέλει αυτός ας έρθει να μας κάνει χίλια 666, εμείς θα κάνουμε τον Σταυρό μας και θα τα ακυρώνουμε»
      π.Αθανάσιος Σιμωνοπετρίτης: «-Κι έτσι, Σεβασμιώτατε, έφυγα πολύ αναπαυμένος.

      Διαγραφή
    5. Μου είπε και κάτι άλλο, να σας το πω».
      π. Πορφύριος: «-Δε μου λες, λέει, εσύ είσαι θεολόγος;»
      π.Αθανάσιος Σιμωνοπετρίτης: « - λέω: Είμαι».
      π. Πορφύριος: «-Πώς λέν οι πατέρες της Εκκλησίας, λέει, το Σύμβολο του Μωάμεθ»;
      π.Αθανάσιος: «-Ποιο είναι το σύμβολο του Μωάμεθ»;
      π. Πορφύριος: «-Καλά, λέει, θεολόγος, από μένα τον αγράμματο περιμένεις να σου πω;»
      π.Αθανάσιος: «- Λέω, γέροντα ποιο σύμβολο;»
      π . Πορφύριος: «-Λέει, την ημισέληνο! Σημείο του Αντιχρίστου την λένε, λέει. Σημείο του Αντιχρίστου, λέει. Ο Πατριάρχης μας που ήρθε τώρα, λέει, πώς ήρθε απ’ την Κωνσταντινούπολι;»
      π.Αθανάσιος: «Λέω: Με το αεροπλάνο».
      π. Πορφύριος: «-“Χαίρω πολύ”, λέει. “Κολυμπώντας ή περπατώντας ήρθε, με το αεροπλάνο” ! Με ποια χαρτιά, βρε, τι ντοκουμέντα, μου λέει»
      π. Αθανάσιος: «-Λέω, γέροντα, με διαβατήριο».
      π. Πορφύριος: «-Ποιο είναι το εθνόσημο της Τουρκίας;»
      π.Αθανάσιος: «-Δεν ξέρω»
      π. Πορφύριος: «-Μμμμ! … “Βρήκα σοφό άνθρωπο εκεί πέρα”, λέει… Να σου πω εγώ ο αγράμματος. Η ημισέληνος είναι. Όπως εμείς παιδί μου έχουμε μέσα στις δάφνες τον Σταυρό του Χριστού μας, αυτοί έχουν την ημισέληνο. Και τα διαβατήρια, 32 σελίδες που έχουν την ημισέληνο, που έχει ο Πατριάρχης μας, λέει, πήρε το σημείο του Αντιχρίστου; Ε ΟΧΙ ΠΙΑ!!! Δεν το δέχομαι αυτό να κάνουν τον Χριστό μου μικρότερο από τον Μωάμεθ, απ΄τον Αντίχριστο, για όνομα του Θεού. ‘Αντε να πας στο καλό».

      Διαγραφή
    6. Εμείς οι ηλικιωμένοι θυμόμαστε πάρα πολλά. Εκτός από την τρομοκρατία για το 2000 (συντέλεια του Νοστράδαμου) πάρα πολλές φορές γέροντες και θεολόγοι μας είπαν ότι "έφτασε το τέλος" αλλά έπεσαν έξω. Όταν το έτος 1986 έγινε εκείνη η μεγάλη καταστροφή -ατύχημα του πυρηνικού εργοστασίου του Τσερνόμπιλ, πάρα πολλοί Χριστιανοί Ορθόδοξοι ΝΗ και ΠΗ στην Ελλάδα (και σε άλλες χώρες) το συνέδεσαν με την Συντέλεια του κόσμου και με την Αποκάλυψη. Διέδιδαν ότι το περιγραφόμενο φρέαρ είναι ο κρατήρας της εκρήξεως, το ραδιενεργό νέφος και τα ραδιενεργά κατάλοιπα οι ακρίδες και η άψινθος (πικρό χόρτο) της Αποκαλύψεως διότι το ραδιενεργό νέφος έφτασε μέχρις Ελλάδος και μόλυνε τα χώματα και τις καλλιέργειες σε αρκετές περιοχές. Μέσω δε των χόρτων και το γάλα των ζώων. Ο κόσμος δεν έτρωγε χόρτα και φρούτα, λάχανα και αντίδια (και μαρούλια και άλλα λαχανικά από τις πιο μολυσμένες περιοχές της Μακεδονίας και Θεσσαλίας) ούτε έπινε γάλα διότι είχαν αυξημένες ποσότητες ραδιενεργών καταλοίπων ... αν θυμάμαι στροντίου ή ιωδίου (;) πάντως ο κόσμος έπαιρνε από τα φαρμακεία ιώδιο ώστε να έχει απόθεμα ο θυρεοειδής και να μην πάει εκεί το ραδιενεργό κατάλοιπο. Ἐγιναν τότε μερικές χιλιἀδες εκτρώσεις (2.500 υπολογίζονται) διότι οι γονείς φοβήθηκαν ότι τα έμβρυα θα έχουν υποστεί βλάβες λόγω της ραδιενέργειας. Σε μονές, ναούς, χριστιανικές αίθουσες γέροντες, ιεροκήρυκες, θεολόγοι μιλούσαν για μέρες Αποκαλύψεως!!! Σχεδόν όλοι είχαμε τρομοκρατηθεί, ότι ήρθε η συντέλεια του κόσμου.

      Γνωστός μου που είχε πεισθεί ότι επίκειται η Δευτέρα Παρουσία, είχε πνευματικό έναν καταρτισμένο, πιστό και λεβέντη ιερέα της Θεσσαλονίκης. Τον ρώτησε τη γνώμη του κι εκείνος του είπε "μην πιστεύεις σε παρερμηνείες της Αποκαλύψεως ότι θα έλθη ο αντίχριστος και η Δευτέρα Παρουσία, ένα ατύχημα είναι". Ο γνωστός μου όμως, όχι μόνον επέμενε αλλά και ήθελε, με δήθεν "επιχειρήματα" να πείσει τον πνευματικό του. Τότε, εκείνος του λέει: "Ευλογημένε, αν όντως πιστεύεις ότι έφτασαν τα έσχατα, γράψε σε κανέναν φτωχό την περιουσία σου, έτσι κι αλιώς δεν θα ζήσεις να τη χαρείς". Φυσικά, επειδή μόνο στα λόγια πίστευε ο γνωστός μου ότι έφτασαν τα έσχατα και επειδή ήταν "τζάμπα μάγκας" μόνο έναντι του πνευματικού του, ούτε πούλησε την περιουσία του και τις κονσέρβες και τα τρόφιμα που είχε αποθηκεύσει, ούτε συντέλεια ήρθε και τα πέταξε όταν έληξαν.

      Οι σημερινοί γεροντάδες που διαδίδουν μετά βεβαιότητος περί "εσχάτων" και μάλιστα λίαν συντόμως, γιατί δεν πωλούν τις περιουσίες και να τις μοιράσουν στους πτωχούς; Τι θα τις κάνουν αφού έφτασαν τα έσχατα και ή θα τις "φάει" ο Αντίχριστος ή θα εξαϋλωθούν στη Συντέλεια του κόσμου (και ακτήμονες εάν είναι τυπικώς οι ίδιοι, κάποιοι όμως διαχειρίζονται και διαφεντεύουν αμύθητες περιουσίες αδελφοτήτων, μονών, προσώπων, κληρονομιών, εκδόσεων, προσκυνημάτων. Ιδού η Ρόδος, ας επαληθεύσουν έμπρακτα ότι πιστεύουν πως έφτασαν τα έσχατα και δεν μας εξαπατούν).

      Διαγραφή
  10. Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις!Ωραία τα λέει ο Πατέρας Ευθύμιος.Ένα λάθος όμως κάνει.Δεν έχει εκκλησιαστική κοινωνία με τον άγιο Ράσκας(ενώ είναι αποτειχισμένος από τους Οικουμενιστές και δεν μνημονεύει τον Οικουμενιστή Πατριάρχη Σερβίας)!!
    Ήρθε η ώρα,Πατέρα Ευθύμιε,την αρχή να την κάνει αυτός που διδάσκει την ενότητα!!!

    Υπάρχουν λάθος εξηγήσεις, από τον Άγιο Κύριλλο(και από τον Πατέρα ΕυθύμιοΤ.,σε ομιλία του για τον Αντίχριστο το2009),για το θέμα της ΑΠΟΣΤΑΣΙΑΣ.
    Αποστασία =ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ(Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος)!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πολλοί αντίχριστοι γεγόνασιν. Με αυτή την έννοια. εξ άλλου αν και αναφέρεται αριθμός ονόματος ανθρώπου αναφέρεται και θηρίον (θηρία) που είναι η αντίχριστη κοσμική εξουσία και οι αιρέσεις. αντίχριστος =αντί του Χριστού (εις τόπον και τύπον Χριστού) και εναντίον του Χριστού.

      Διαγραφή
  11. Κύριε Οδυσσσέα από ότι βλέπω βάλατε ενα απόσπασμα του Αγίου Κυρίλλου που θεωρούσε οτι τα εσχατα θα συνέβαιναν στην εποχή του, δηλαδή τον Δ΄αιώνα μ.Χ. Επ' αυτού ο πατήρ Ευθύμιος γιατί το αποσιώπησε οταν μίλησε γιά τον αγιο Κύριλλο;
    Οτι βρίσκει ως διαφορετικό από τις απόψεις του το ΑΠΟΣΙΩΠΑ;
    Βάζω το κομμάτι αυτό.
    ------



    Δευτερον σημειον:μελλησετε δε ακουειν πολεμους και ακοας πολεμων. Γινεται δε αρα νυν Περσων προς Ρωμαιους περι την Μεσοποταμιαν πολεμος ή ου; Εγειρεται εθνος επι εθνος και βασιλεια επι βασιλειαν ή ου; Και θα γινουν πεινες και επιδημιες και σεισμοι σε διαφορους τοπους. Αυτά εχουν γινει ηδη. Και παλι: Θα γινουν φοβερα σημεια από τον ουρανο και βαρεις χειμωνες. Να ειστε, λοιπον, αγρυπνοι, λεγει διοτι δεν γνωριζετε ποια μερα θα ερθει ο Κυριος. Νυν δε εστιν η Αποστασια: απεστησαν γαρ οι ανθρωποι της ορθης Πιστεως. Και προτερον μεν ησαν φανεροι οι αιρετικοι, νυν δε πεπληρωται η Εκκλησια κεκρυμμενων αιρετικων. Απεστησαν γαρ οι ανθρωποι από της αληθειας και κνηθονται την ακοην. Λογος πιθανος (αληθοφανης); Και παντες ακουουσιν. Ηδεως ο λογος επιστροφης; Και παντες αποστρεφονται. Απεστησαν οι πολλοι (οι πλειστοι) των ορθων λογων και εργων και μαλλον το κακον αιρουνται ή το αγαθον προαιρουνται. Αυτή τοινυν εστιν η Αποστασια. Και μελλει προσδοκασθαι ο εχθρος (απομενει) λοιπον να περιμενουμε τον εχθρο. Φοβουσι με οι πολεμοι των εθνων, φοβει με τα σχισματα των εκκλησιων, φοβει με η μισαδελφια των αδελφων. Διαμαρτυρεται σοι η Εκκλησια νυν ενωπιον του Θεου του ζωντος, προδιαλεγεται σοι τα περι του Αντιχριστου πριν παραγενεσθαι. Και ειτε επι σου γινεται ουκ οιδαμεν, ειτε μετα σε γινεται ουκ οιδαμεν. (Αν τωρα θα γινουν οσο ζεις εσυ, ή μετα από σενα, δεν το γνωριζουμε).
    ΕΠΕ Κυριλλος. Ιεροσολυμων. 2, 131-135.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και μόνον η τελευταία φράση αποδεικνύει ότι ο άγιος Κύριλλος πλανήθηκε, προσδιορίζοντας χρόνους και καιρούς σε περιθώριο μιας ή μερικών δεκαετιών. Πέρασαν όμως 17 αιώνες. Αντί ο προσδιορισμός καιρών, να γίνει παράδειγμα προς αποφυγή διότι ασφαλώς έγινε αφορμή επικρίσεων για την Εκκλησία (έως σήμερα) πιθανώς γίνεται παράδειγμα για μίμηση, με το εξής σκεπτικό:

      1)Είναι άγιος.
      2)Οι άγιοι είναι αλάνθαστοι, απλανείς, δεν σφάλλουν.
      3)Μνήμη αγίου = μίμησις αγίου.
      4) Αφού ο άγιος προσδιώρισε χρόνους και καιρούς, έστω κι αν διαψεύστηκε, μπορούμε κι εμείς ως μιμηταί του να επιχειρήσουμε να προσδιορίσουμε χρόνους και καιρούς και άς διαψευστούμε. Διότι αυτή είναι αποδεκτή πρακτική, ως μίμησις αγίου.

      Το 2 είναι εσφαλμένο, δεν υπάρχει αλάθητος άνθρωπος στην Ορθοδοξία. Και τα υπόλοιπα όμως αλλά και η όλη συλλογιστική δεν είναι σωστή.

      Διαγραφή
    2. Επί του "αλαθήτου" ή όχι μεμονωμένου αγίου γράφει ο Βασίλειος Σακκάς: Ἐπὶ μέρους ὅμως καὶ μεμονωμένως τινὲς τῶν Ἁγίων δὲν εἶναι ἀλάθητοι καὶ ἐνίοτε σφάλλουν.
      ====
      ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΣΑΚΚΑΣ γράφει:
      Ὅσον δὲ ἀφορᾶ τὰ χωρία τοῦ Ἁγίου Εἰρηναίου καὶ τοῦ Ἁγίου Ἱππολύτου, αὐτὰ λαμβάνονται ὑπ’ ὄψιν καὶ ἐξετάζονται μόνον μέσα στὰ συμφραζόμενα τῆς Πατερικῆς Ὁμοφωνίας. Ἐπὶ μέρους ὅμως καὶ μεμονωμένως τινὲς τῶν Ἁγίων δὲν εἶναι ἀλάθητοι καὶ ἐνίοτε σφάλλουν. Ὁ Ἅγ. Ἱππόλυτος ἀρκούμενος στὴν φωνητικὴ ἀπόδοσι μιᾶς λέξεως καταργεῖ τὴν ὀρθογραφία καὶ γράφει π.χ. ΑΡΝΟΥΜΕ ἀντὶ ΑΡΝΟΥΜΑΙ καὶ ΛΑΤΕΙΝΟΣ ἀντὶ ΛΑΤΙΝΟΣ γιὰ νὰ μπορέσῃ νὰ ἐπιτύχῃ τὸ 666! Τὸτε νὰ γράψουμε κι’ ἐμεῖς π.χ. ΛΕΕΝΗΝΗΣΜΟΣ γιὰ νὰ βγῇ ὅπως δήποτε 666! Τὴν ἐποχὴ τῶν Παλαιοπίστων στὴν Ρωσία αὐτὴ ἡ τακτικὴ ὡδήγησε πολλοὺς ἀνθρώπους στὴν αἵρεσι, τὴν παράνοια, τὸ ἔγκλημα καὶ τὴν αὐτοκτονία. Ὅπως δὲν ὑπάρχει ψάρι χωρὶς ἀγκίδες, ἔτσι δὲν ὑπάρχει ἄνθρωπος χωρὶς λάθη καὶ ἐσφαλμένες ἀντιλήψεις ὅσον ἅγιος καὶ νὰ εἶναι. Γι’ αὐτὸ ἄλλως τε γιὰ μᾶς τοὺς Ὀρθοδόξους ἡ Καθολικότης εἶναι ἀποκλειστικῶς Ἐκκλησιαστικὴ ἰδιότης, οὐδέποτε ἐφαρμοζομένη μεμονωμένως σὲ ἄτομα. Βέβαια ὅπως δὲν παύουμε νὰ τρῶμε ψάρι ἐπειδὴ ἔχει ἀγκίδες, ἔτσι οἰκοδομούμεθα καὶ σωζώμεθα μὲ τὰ γραπτὰ τῶν Πατέρων, θέτοντας κατὰ μέρος τὰ τῆς ἀνθρωπίνης ἀτελείας των. Σ’ ἐμᾶς ψάρι φιλέτο, χωρὶς ἀγκίδες, εἶναι μόνον ἡ Οἰκουμενικὴ Σύνοδος ἐφ’ὅσον ἔχει γίνει ἀποδεκτὴ ὡς τοιαύτη ἀπὸ τὴν συνείδησιν τῆς Ἐκκλησίας, ποὺ ἀποτελεῖ τὸ ὕψιστον κριτήριον, καὶ τὴν Ὁμοφωνία τῶν Πατέρων. Μὴν ξεχνᾶμε δὲ ὅτι ἡ περίοδος ἐκείνη ἦταν περίοδος τῆς ἐπιρροῆς τῶν χιλιαστικῶν αἱρέσεων ἡ ὁποία δὲν ἄφησε τελείως ἀνέπαφους οὔτε τοὺς Ὀρθοδόξους. Ἀπ’ ὅσα δὲ γράφονται ἀπὸ τοὺς εἰδικοὺς, ὁ ἴδιος ὁ Ἅγιος Ἱππόλυτος, (ὁ ὁποῖος εἰρήσθω ἐν παρόδῳ ἦταν ἀντίπαπας, δηλαδὴ σχισματικὸς πάπας) ὑπῆρξε ὁ ἰσοβίως διαφωνῶν μὲ τὸν κανονικὸν πάπα τῆς Ρώμης, τὸν Ἅγιον Κάλλιστο. Ὁ δὲ Μέγας Φώτιος φαίνεται νὰ μέμφεται τὸν Ἅγιον Εἰρηναῖο καὶ τὸν Ἅγιο Ἱππόλυτο ἐπὶ χιλιασμῷ, καὶ νὰ μὴν συμφωνεῖ μὲ ὡρισμένα ἐκ τῶν γραφομένων τους. Αὐτὸ βέβαια δὲν ἐμποδίζει σὲ τίποτε π.χ. τὸν Ἁγ. Εἰρηναῖο ἀπὸ τοῦ νὰ εἶναι πανθομολογουμένως καὶ ἀναμφισβήτητα “ὁ Πατὴρ τῆς Ἐκκλησιαστικῆς Παραδόσεως”, πλὴν ὅμως κι’ ἐκείνου ὅπως καὶ κάθε ἄλλου ὁ κάθε λόγος, γιὰ νὰ εἶναι δεσμευτικὸς, ὑποβάλλεται στὸ ἑπτάκις κεκαυμένον χωνευτήριον τοῦ Consensus Patrum. Μὲ μεμονωμένα πατερικὰ χωρία βγάζεις ὅ,τι θέλεις. Ἔτσι ὅπως προτεσταντίζουν οἱ Διαμαρτυρόμενοι μὲ τὰ χωρία τῆς Ἁγίας Γραφῆς, θ’ ἀρχίσουμε κι’ἐμεῖς νὰ προτεσταντίζουμε μὲ τὰ χωρία τῶν Πατέρων. Ποῖον τὸ ὄφελος;
      Μὲ μεμονωμένα γραφικὰ ἤ πατερικὰ χωρία ὅποια αἵρεσι θὲς στηρίζεται...

      Διαγραφή
  12. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΣΑΚΚΑΣ: Γρἀφει:

    Ἡ Θεία καὶ Ἱερὰ Γραφὴ, προειδοποιεῖ ὅτι ὅσα προεγράφη πάντα εἰς τὴν ἡμετέραν διδασκαλίαν ἐγράφη. Πρέπει λοιπόν νὰ διδασκόμεθα ἀπὸ τὰ μαθήματα καὶ τὶς ἐμπειρίες τοῦ παρελθόντος καὶ νὰ μὴν ἐπαναλαμβάνουμε τὰ ἴδια λάθη. Τὸν 17ο αἰῶνα ἔχομε στὴν Ρωσία τὸ σχῖσμα τῶν Παλαιοπίστων, τοὺς ὁποίους ὡς γνωστόν κατεδίκασεν ἡ Μεγάλη Σύνοδος τῆς Μόσχας τοῦ 1666. Σὺν τοῖς ἄλλοις, μεταξὺ τῶν σχισματικῶν αὐτῶν παρουσιάσθη τεραστία ἐσχατολογικὴ ἔξαρσις καὶ ἀναστάτωσις. Γι’ αὐτοὺς τὸ 666 ἦταν ὁ Μέγας Πέτρος ἤ ὁ Πατριάρχης Νίκων. Ὁ Μ. Πέτρος δὲν ἦταν κατ’ αὐτοὺς ὁ πραγματικὸς Μ. Πέτρος ἀλλὰ κάποιος ἑβραῖος Ἀντίχριστος ἀπὸ τὴν φυλὴ Δὰν ποὺ σκότωσε τὸν Μ. Πέτρο καὶ πῆρε τὴν θέσι του! Τὸ παραλήρημα δὲ ἦταν τέτοιο (ἀνάλογο καὶ τοῦ σημερινοῦ) ποὺ ὅταν προσπαθοῦσαν ν’ ἀριθμήσουν τὰ ὀνόματα τῶν δύο αὐτῶν προσωπικοτήτων καὶ δὲν ἔβγαινε ἀκριβῶς 666 ἔλεγαν: Προσέξτε γιατὶ ὁ Ἀντίχριστος ἔβγαλε ὡρισμένες μονάδες ἤ δεκάδες ἀπὸ τὸ ὄνομά του γιὰ νὰ μᾶς ἀποπλανήσῃ!

    Γιὰ νὰ ἀποφύγουν τὸ χάραγμα τοῦ Ἀντιχρίστου οἱ ἄνθρωποι προέβαιναν σὲ ἐγκλήματα καὶ ὁμαδικὲς αὐτοκτονίες.

    Οἱ χρονογράφοι ἀναφέρουν π.χ. ὅτι τὴν 6η Ἰανουαρίου 1679 στὸ Τομπόλσκ αὐτοκτόνησαν ὁμαδικῶς διὰ πυρᾶς 1.700 ἄτομα!

    Στὶς 24 Ὀκτωβρίου 1687 στὸ Τιοῦμεν αὐτοπυρπολήθησαν περὶ τοὺς τριακοσίους. Στὸ Ἰαροσλάβ, τὸ 1680 ἐκάησαν περὶ τὰ πέντε χιλιάδες ἄτομα.

    Στὶς 4 Μαρτίου τοῦ 1687, μὲ ἐπικεφαλῆς τὸν πνευματικὸ τους ὁδηγὸ μοναχὸν Ἰγνάτιον ἐκάησαν 2.700 ἄτομα καὶ ἄλλα χίλια μὲ ἐπικεφαλῆς τους τὸν μοναχόν Πίνιμ!

    Ὅπως εἶπα καὶ παραπάνω οἱ ταλαίπωροι αὐτοὶ ἄνθρωποι προτιμοῦσαν νὰ σκοτώσουν τὰ παιδιά τους καὶ νὰ αὐτοκτονήσουν παρὰ νὰ ἀπογραφοῦν, διότι κατὰ τὴν τότε κινδυνολογία, ἀντίστοιχη τῆς σημερινῆς, ἡ ἔννοια τῆς ἀπογραφῆς δημιουργοῦσε στὶς ψυχὲς καὶ στὶς συνειδήσεις τους τὸν ἴδιο ἀποτροπιασμὸ ποὺ αἰσθανόμαστε ἐμεῖς σήμερα ὅταν μᾶς λένε ὅτι σώνει καὶ καλὰ θὰ μᾶς χαράξουν τὸ μέτωπο καὶ τὸ δεξί μας χέρι!

    Ἀλλοι πάλι θεωροῦσαν ὅτι ἀποτελεσματικὸν μέσον ἀντιμετωπίσεως τοῦ Ἀντιχρίστου ἦταν ἡ σαρκικὴ ἁγνότης. Ἔτσι ὅπως ἀναφέρει ὁ Anatole Leroy – Beaulieu στὴν ἱστορικὴ του μελέτη : L’ empire des Tsars et les Russes (Edition Robert Laffont – Paris 1990 – 1932 p), ὄχι μόνον εὐνουχίζοντo οἱ ἴδιοι καὶ προέτρεπαν καὶ τοὺς ἄλλους νὰ τὸ κάνουν, ἀλλὰ εἶχαν στήσει καὶ ὑπόγεια ἐργαστήρια ὅπου παρέσυραν τὰ ἀνυποψίαστα θύματά τους καὶ τὰ εὐνούχιζαν διὰ τῆς βίας, τρομοκρατώντας τα ἀκολούθως ὅτι ἐὰν τὸ μαρτυρήσουν στὴν ἀστυνομία θὰ τοὺς σκοτώσουν!

    Ἐκμεταλλευόμενοι τὸν φόβο τῶν ἀνθρώπων γιὰ κάθε τὶ τὸ ἄγνωστο καὶ πρωτόγνωρο, ἔλεγαν ὅτι οἱ πατάτες εἶναι ἡ τροφὴ τοῦ ἀντιχρίστου μὲ τὴν ὁποία θὰ μολύνη τοὺς ἀνθρώπους καὶ ὅτι ἡ πατάτα ἦταν ὁ ἀπηγορευμένος καρπὸς ποὺ ἔδωσε ὁ ὄφις στοὺς Πρωτοπλάστους! Ἀλλὰ καὶ ἡ ζάχαρι, ὁ καφές καὶ τὸ τσάϊ ἦταν ἀπηγορευμένα καὶ ἀκάθαρτα μεταξὺ τῶν Παλαιοπίστων!

    Χάραγμα τοῦ Ἀντιχρίστου ἦταν τὰ τρία δάκτυλα μὲ τὰ ὁποῖα κάνουμε τὸν σταυρὸ μας, καθὼς ἐπίσης καὶ τὸ τρίτο “ἀλληλούϊα” ποὺ προηγεῖται τοῦ “δόξα σοι ὁ Θεὸς”!
    Χάραγμα τοῦ Ἀντιχρίστου ἦταν τὸ γεγονὸς ὅτι πλέον οἱ χρονολογίες ἀριθμοῦντο ἀπὸ τῆς γεννήσεως τοῦ Σωτῆρος καὶ ὄχι ἀπὸ καταβολῆς κόσμου.

    Χάραγμα τοῦ Ἀντιχρίστου ἦταν ἐπίσης τὸ γεγονὸς ὅτι ἡ ἀρχὴ τοῦ πολιτικοῦ ἔτους μετετέθη ἀπὸ τὸν Σεπτέμβριο στὸν Ἰανουάριο καὶ ἄλλα διάφορα.

    Ἴσως αυτὰ σᾶς κάμουν σήμερα νὰ γελᾶτε, ἐκεῖνοι ὅμως οἱ καϋμένοι δὲν γελοῦσαν, ἀλλὰ ἀγχωνόντουσαν ὅπως ἐσεῖς σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή, αν μας σφραγίσουν στην πλάτη και στο αριστερό χέρι, όλα καλώς καμωμένα;

      Διαγραφή
    2. "Δηλαδή, αν μας σφραγίσουν στην πλάτη και στο αριστερό χέρι, όλα καλώς καμωμένα;"

      Ποιος και γιατί να μας σφραγίση...

      Διαγραφή
    3. Προς Ανώνυμο 24 Μαρτίου 2017 - 9:11 π.μ.

      Αδελφέ αγαπητέ. Τι προσπαθείς να "περάσεις"; Δεν θα μας σφραγίσουν ούτε στην πλάτη ούτε στο αριστερό χέρι ούτε στο μέτωπο ούτε στο δεξί χέρι με κάποιο δήθεν σφράγισμα του Αντιχρίστου οι Κυβερνήτες που εμείς εκλέξαμε με την ψήφο μας. Δεν είναι ο Αντίχριστος το Κράτος μας. Ούτε απέδειξε κάποιος πως υπάρχει ο έσχατος αντίχριστος στη Γη σήμερα. Επίσης δεν κατάλαβες τι είναι το σφράγισμα.

      Το σφράγισμα όπως θα διάβασες σε παλαιότερες αναρτήσεις και σχόλια της Ομολογίας, σημαίνει "το ανήκειν". Και άν οι κύριοι, οι αφέντες, οι δουλέμποροι, κατά την εποχή του Χριστού σφράγιζαν με πυροσφραγίδα ή δερματοστιξία με τα αρχικά του ονόματός τους, τους δούλους ή τους αιχμαλώτους που τους ανήκαν, όπως και τα ζώα τους, στην πνευματική ορολογία της Καινής Διαθήκης το σφράγισμα, του θεού ή του διαβόλου είναι αόρατο, συμβολικό, εθελοντικό, ποτέ καταναγκαστικό και οι μεν Χριστιανοί έχουμε το σφράγισμα του θεού, (σφραγίς δωρεάς αγίου πνεύματος) αόρατο, συμβολικό διότι είμαστε εθελοντικά δούλοι του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, οι δε δούλοι του Διαβόλου εθελοντικά έχουν το σφράγισμα του Διαβόλου, αόρατο και συμβολικό. Κατά τις μέρες της εσχάτης προφητείας, ο θεός θα σφραγίση τους Χριστιανούς με έκτακτο σφράγισμα του θεού για να μην τους βλάψουν τα δεινά.

      Εφ'όσον το σφράγισμα του ονόματος του αντιχρίστου θα το έχουν όσοι εθελοντικά θα τον προσκυνήσουν, αυτό θα υπάρχη μόνο στους οπαδούς του αντιχρίστου δηλαδή μόνον όταν θα εμφανιστή ο αντίχριστος στα έσχατα των εσχάτων, λίγο πριν την Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου. Όχι σήμερα, όχι σε τσιπάκια, κάρτες, μπαρκόουντς. Σήμερα δεν υπάρχει ο Αντίχριστος ο έσχατος. Συνεπώς δεν υπάρχει το σφράγισμά του διότι σήμερα δεν υπάρχει κανένας άνθρωπος που τον προσκύνησε. Εξ άλλου κι όταν θα εμφανιστή ο αντίχριστος, το σφράγισμα του ονόματός του θα αφορά ΜΟΝΟΝ όσουν θα απαρνηθούν τον Χριστό. Είναι μπαρούφες της κακιάς ώρας ότι "η κάρτα του πολίτη" σημαίνει άρνηση του Χριστού και σφράγισμα του Αντιχρίστου"῎ Γιατί; Δεν απαρνούμαι τον Χριστό αν την πάρω, μια ταυτότητα είναι. Το σφράγισμα του Αντιχρίστου δεν θα αφορά τους Χριστιανούς, δεν θα το έχουν οι Χριστιανοί διότι δεν θα τον προσκυνήσουν, και διότι θα έχουν τα συμβολικά και αόρατα και προστατευτικά και αποτρεπτικά του κακού, σφραγίσματα του Δυνατού θεού. Κύριε των Δυνάμεων, εσύ που με ένα φύσημα θα εξαφανίσης τον αντίχριστο, που εκβάλλεις δαιμόνια και εξουσιάζεις τα ορατά και τα αόρατα, γιατί οι σύγχρονοι Χριστιανοί δεν σε εμπιστεύονται και τρέμουν ως κουκουσκιάχτες τον Σατανά και τον αντίχριστο πριν να έρθη;

      Βάσει των ανωτέρω σφραγισμάτων και του νοήματός τους οι Πατέρες ερμηνεύουν πως και το σφράγισμα του Αντιχρίστου 666 πιθανώς θα είναι αόρατο, άγνωστο με ποια αλφαριθμητικά σύμβολα, ή με ποιο αριθμητικό σύστημα, ή και συμβολικό, χωρίς όμως κανένας να γνωρίζη από πρίν πώς θα επαληθευτή η προφητεία, συνεπώς αν είναι ορατό ή αόρατο, 666 ή χξστ΄ ή με λατινικούς αριθμούς, ή με κώδικα δυαδικού συστήματος, ή ή ή συμβολικό ή ... κανένας δεν γνωρίζει.

      Διαγραφή
    4. Κανένας δεν γνωρίζει;

      Αμ δε!!!

      Μια έρευνα στο διαδίκτυο, σε ιστοσελίδες θρησκευτικού περιεχομένου και στα βίντεο με τα λήμματα "αντίχριστος" και "κάρτα του πολίτη" (και σε παλαιότερες χρονικά αναζητήσεις "bar-code" "microchip") θα αποκαλύψει ότι εν ομαδική παρακρούσει όλοι, ακόμα και οι αγράμματοι που αντί να γράψουν: του Βησσαρίωνος, γράφουν "του Βησσαρίων" έγιναν γνώστες, προφήτες, ερμηνευταί της Αποκαλύψεως, θεολόγοι, εσχατολόγοι. Όλοι σχεδόν "γνωρίζουν". Και όσοι δεν γνωρίζουν, διότι όντως ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ χρόνους και καιρούς που έθετο ο Πατήρ εν τη ιδία αυτού εξουσία, αποκαλούνται από εκείνους που "δήθεν γνωρίζουν" πλανεμένοι, αιρετικοί, νεοεποχίτες, δαιμονισμένοι. Πώς αλλάζουν οι έννοιες!

      Διαγραφή
  13. Κύριε Οδυσσέα είδαμε στο ιστολόγιο παιδαγωγός(ο Θεός να το κάμη!!!), μία αναρτηση από το γνωστό εμπαθές ιστολόγιο Πατερική παράδοση του γνωστού θεολόγου που κάνει προσωπικές επιθέσεις για τις οποίες ως φαίνεται, συμφωνεί ο πατήρ Τρικαμηνάς. Αν όχι γιατί δεν διαχωρίζει την θέση του;
    Ο Α-παιδαγωγότητος παιδαγωγός δεν οφειλε να βάλη και την απαντηση σας που ξεκαθαρίζει θαυμάσια και ορθοδοξότατα την υπόθεση των εσχάτων, που ο πατηρ Τρικαμηνάς εχει λέει αντίθετη αποψη; Γιατί δέν μας την εκθέτει για να δούμε τι διαφορετικό πιστεύει για τον αντίχριστο και τα σφραγίσματα; Ο Α-παιδαγώγητος παιδαγωγός αποδεικνύει με την εμπαθεστατη μεροληψία του εναντίον σας, ότι εχει την νοοτροπία των γνωστών κυκλωμάτων με τα οποία συνεργάζεται και αναρτά συνέχεια στο ιστολόγιο του;Καταλαβαίνετε ελπίζουμε κύριε Οδυσσέα τί ανθρωποι ειναι και αυτοι οι νέοι ψευτοομολογητές!!!!που τους εχετε σαν λύκους στον κόρφο σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αξιότιμε 24 Μαρτίου 2017, πολύ εύλογο το σχόλιό σας.

      Ο παιδαγωγός θα ήταν άψογος ως πολύ καλοπροαίρετος αν δεν είχε την εντύπωση ότι ο Χριστιανισμός είναι μια θρησκεία περιορισμένη μόνο στα σύνορα της Ελλάδας, αν δεν είχε την ψευδαίσθηση ότι, όπως και η επίσημη κρατική εκκλησία θέλει να ισχύει, τα 10 εκατομμύρια Έλληνες είναι, λέει, ορθόδοξοι Χριστιανοί, και αν δεν αυταπατάτο πως άθεοι αρχαιοελληνιστές νεοεοδωλολάτρες θα σώσουν την Ελλάδα ως δήθεν πατριώτες.

      Διαγραφή
  14. Κοιταξε αγαπητε,
    ο καθενας δειχνει αυτο που εχει σαν περιεχομενο της καρδιας του.
    Οσοι γραφουν και μαλιστα ανωνυμα, ενεργουν ασυνειδητα μη υπολογιζοντας ουτε καν τα προβλεπομενα στοιχειωδη ακομα και απο τους κοσμικους νομους του Κρατους και αυτων των αθεων, (κατ' αυτους τους ...ενθεους ευσεβιστες).
    Δηλαδη θελω να πω οτι οι αθεοι ειναι ευγενεστεροι ακομα και πολλων πολλων χριστιανων.
    Οταν γραφει καποιος εναντιον καποιου οφειλει, εχει υποχρεωσι, να καταχωρει και την απαντησι του, ετσι λενε οι νομοι των αθεων(κατ' αυτους) και οι αρνουμενοι που εχουν δολον και σκοπιμοτητα διωκονται ποινικα.
    Αρα μερικοι υπερκεραζουν και τους αθεους σε ....τιμιοτητα, (για να μην φερουμε το αρνητικο της λεξεως που δειχνει πολυ καλυτερα την εννοια της πραξης τους).
    Οποτε τι ψαχνετε να βρητε;
    Συναντω τετοια φαινομενα καθημερινα με καποιους νοσηρους που αν χρειαστη να τα καταγραψω, θα ....τριβετε τα ματια σας και το ...μυαλο σας.
    Τα αφηνω για το μελλον.
    Ξερετε και η Γεροντολατρεια ειναι ενας καινουργιος σημαντικος παραγοντας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρακινούμενος από το σχόλιο 24/3 -9:05 μ.μ. και πριν να διαβάσω την απάντησι 25/3 -7:04 π.μ. του κου Οδυσσέα (δεν είχε αναρτηθεί ακόμα) επισκεύθηκα τον "παιδαγωγό", διάβασα τι έγραψε και έβαλα το εξής σχόλιο (το οποίο δεν γνωρίζω αν θα δημοσιευτή).

      Εφ'όσον ως προς τα εσχατολογικά διαφωνείτε με τον κύριο Οδυσσέα Τσολογιάννη και συμφωνείτε κατἀ πάντα με τον σεβαστό π. Ευθύμιο, θα πιστεύετε κι εσείς ότι ζούμε στα έσχατα των εσχάτων και πιθανώς ότι ήδη υπάρχει στη Γη ο Αντίχριστος. Διότι, αν δεν υπάρχει, μέχρι να γεννηθή και να γίνει 40 -50 ετών ώστε να αναλάβη δράσι, πιθανώς εμείς δεν θα ζούμε και θα προλάβει να διεξαχθεί και οικουμενική Σύνοδος, την οποία όμως αποκλείει ο π. Ευθύμιος, διότι, λέει, δεν θα προλάβει να διεξαχθή. Καταλαβαίνετε τι λέει, ο αγαθός και πιστός γέρων; Δεν αποκλείετε να πλανάται κι εκείνος, παρασυρόμενος από φανατικούς οπαδούς του που το καταπιέζουν ψυχολογικά; Αν όμως κι εσείς φρονείτε ότι ζη ήδη επί Γης ο Αντίχριστος, τὀτε, ώ τότε! Πουλείστε τις περιουσίες σας, παρατείστε και τις εργασίες σας και ανεβείτε σε ένα βουνό για να περιμένετε τη Δευτέρα Παρουσία. Και επειδή, όσο κι αν οι περισσότεροι νέοι εσχατολόγοι θέλουν να απενοχοποιηθούν από αμαρτίες του παρελθόντος, οι εσχατολογίες περί δήθεν "εσχάτων ημερών" και σφραγίσματος του Αντιχρίστου σε κάρτες του Πολίτη πάνε πακέτο με τις επί 30 έτη τρομοκρατίες για σφραγίσματα του Αντιχρίστου σε bar-codes, micro-chips κ.α. συνεπώς θα έπρεπε όχι μόνον να μην χρησιμοποιείτε ο,τιδήποτε με bar-code και να μη χρησιμοποιείτε τραπεζικές κάρτες με micro-chips αλλά, αν το πράττετε, οφείλατε να είχατε καταγγείλει ως τρομοκράτες, ψευδοπροφήτες και παρερμηνευτές των Γραφών εκείνους που επί 30 χρόνια μας παραπλανούσαν και δεν μετανόησαν ούτε ζήτησαν συγνώμη. Αν ζητήσουν συγνώμη, απλώς είναι πλανεμένοι, αλλά δεν δικαιούνται πλέον να συνεχίζουν τις ψευδοπροφητείες τους για κάρτες, αντιχρίστους και Δευτέρα Παρουσία. Διότι αρκετό κακό προκάλεσαν στην Εκκλησία, ας μην το συνεχἰζουν. Ο κύριος Οδυσσέας Τσολογιάννης εκτιμά και σέβεται πάρα πολύ τον πατέρα Ευθύμιο, τον οποίο θεωρεί αυθεντία σε θέματα αντιαιρετικά και αποτειχίσεως, στα οποία μέχρι στιγμής τον ακολουθεί επακριβώς. Άλλο το ιστολόγιο "πατερική παράδοσις" που διακρίνεται για κάποια ιδιαιτερότητα και εμπάθεια. Αν τώρα, λόγω ακροτήτων που η "πατερική παράδοσις" και κάποιοι φανατικοί οπαδοί του π. Ευθυμίου επιδιώκουν θέλουν να προκαλέσουν τεχνητή διαφωνία Παύλου και Βαρνάβα, οι αγαθές προθέσεις αμφοτέρων δεν αλλάζουν, ούτε ημών που εκτιμούμε τον κύριο Οδυσσέα αλλά και τον πατέρα Ευθύμιο παρά τις εσχατολογικές του ακροβασίες, ως επίσης και τον καλοπροαίρετο παιδαγωγό, παρά τις επιφυλάξεις μας για τους ίδιους και άλλους λόγους.

      Υ.Γ. 1 Το ίδιο σχόλιο, χωρίς να γνωρίζω εάν θα εγκριθή για ανάρτηση εις αμφότερα τα ιστολόγια, θα το τοποθετήσω και στην apotixisi του κ. Οδυσσέα απ΄ὀπου παρακινήθηκα να επισκευτώ τον opaidagogos. Δυστυχώς η paterikiparadosi δεν επιδιώκει τον ελεύθερο έστω και με ανωνυμία, διάλογο από τον οποίο θα είχε πολλά να ωφεληθή.

      Υ.Γ. 2. Βάσει του ιερού Ευαγγελίου και της όλης διδασκαλίας της Πίστεως ο κάθε πολίτης οφείλει να είναι δηλωμένος στο Κράτος και εάν η Νομοθεσία ορίζει να καταβάλει "τα του Καίσαρος Καίσαρι" ήτοι να δηλώνονται ακόμα και οι χρηματικές δωρεές και οι υλικές προσφορές τρίτων (π.χ. αυτοκίνητο, καύσιμα, διατροφή) προς αυτόν τόσο από τον δωρητή όσο και από τον αποδεχόμενο την δωρεά. Προσωπικά δεν θεωρώ τίτλο τιμής το ότι κάποιος Έλληνας Πολίτης που αποδέχεται χρηματικές ή άλλες δωρεές δεν έχει ΑΦΜ όταν ακόμα και άνεργοι οικογενειάρχες έχουν. Κάποτε όλοι, θα πάρουν την λεγόμενη "εθνική σύνταξη" το δε Κράτος παρέχει Αστυνομία, ασφάλεια, υγειονομική περίθαλψη, Στρατό για να φυλάει τα Σύνορα, είναι αμαρτία να μην εγγραφόμαστε στο Κράτος μας, να μην το υπακούμε ως προς τα κοσμικά και να μην θέλουμε να ελεγχόμαστε από αυτό.

      Χρόνια Πολλά.

      Διαγραφή
  15. Δείτε τι με απάντησε ο παιδαγωγός σε σχόλιο που τούστειλα. Ευγενέστατος ο ανθρωπος που αυτοαποκαλείται παιδαγωγός, εγω αμφιβάλλω πολλή, μάλλον για ....καραγογέας μου φαίνεται.

    Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

    Σου το επαναλαμβάνουμε μία ακόμη φορά:
    Αν δεν είσαι προβοκάτορας που επιδιώκεις να προκαλείς έριδες στον αντιοικουμενιστικό χώρο,
    είσαι ψυχικά άρρωστος.

    Από την πρώτη στιγμή βάλαμε τον σύνδεσμο με την τοποθέτηση του κ.Τσολογιάννη. Όποιος λοιπόν θέλει, κάνει κλικ και το διαβάζει. Δεν υπάρχει κάτι ποιο αμερόληπτο και ξεκάθαρο.
    Το τι θεωρούμε αξιόλογο να δημοσιεύσουμε και τι όχι, το αποφασίζουμε εμείς. Αλλιώς κάνε το δικό σου ιστολόγιο και ανέβαζε εσύ ότι θες.
    Δεν μας πληρώνει κανείς ούτε υπογράψαμε κανένα συμβόλαιο να δημοσιεύουμε 100 αναρτήσεις τη μέρα.

    Το περί "αρχαιολατρών", το παραβλέπουμε, δεν έχει νόημα να συζητάς με έναν εμπαθή ή έναν ηλίθιο. Πάντως στην αρχαία Ελλάδα εκτός από τον Λεωνίδα υπήρχε και ο Εφιάλτης.

    Πήγαινε πρώτα να δεις τον γιατρό σου -ή το αφεντικό σου- και όταν αισθάνεσαι ότι είσαι καλά τα λέμε.
    25 Μαρτίου 2017 - 11:37 π.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εν θερμώ τα σχόλιά μας, εν θερμώ και οι απαντήσεις του παιδαγωγού αγαπητέ 25 Μαρτίου 2017 - 11:52 π.μ.
    Σε επόμενο στάδιο πιθανώς θα ηρεμήσουν τα πράγματα. Είναι καλοπροαίρετος ο παιδαγωγός αλλά θερμόαιμος - και παρασύρεται.

    Βεβαίως έχετε δίκαιο. Ενώ ο παιδαγωγός δημοσίευσε όλο το κείμενο του πατρός Ευθυμίου, και δημοσίευσε και την τοποθέτησι του ιδίου του παιδαγωγού διερμηνεύοντας όσα πρεσβεύει (ή μάλλον δέν πρεσβεύει) ο κύριος Οδυσσέας, δεν δημοσίευσε το κείμενο του αδελφού μας Οδυσσέα, (ως ὠφειλε εφ'όσον ο παιδαγωγός εξέφρασε, εκ λάθους υποθέτω, αντιρρητική θέσι προς στον κ.Οδυσσέα), παρά μόνο ένα δυσόρατο λινκ που όσοι έχουμε πρεσβυωπία δεν το καταλάβαμε. Έχει κι αυτό σημειολογική αξία.

    Στο δικό μου σχόλιο βλ. apotixisi 25 Μαρτίου 2017 - 8:12 π.μ. το οποίο πρώτα είχα στείλει στον opaidagogos και το δημοσίευσε, απάντησε ευγενέστατα ως εξής:

    Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

    https://youtu.be/4fk4B8MCY9M
    Το βίντεο με τις θέσεις του π.Ευθυμίου Τρικαμηνά (δεν το δημοσιεύσαμε, απλά δεν έτυχε),
    το οποίο προφανώς παρερμηνεύετε.
    Οι θέσεις μας για τις κάρτες, την αχρήματη κοινωνία κλπ
    καταγράφονται στην αντίστοιχη ετικέτα "Κάρτα του Πολίτη", στην δεξιά στήλη.
    25 Μαρτίου 2017 - 10:10 π.μ.
    ============

    Μακάρι να παρερμηνεύουμε τις θέσεις του π. Ευθυμίου. Θα χαρούμε να σφάλλουμε εμείς και θα ζητήσουμε συγνώμη. Ως προς τα άλλα, π.χ. την αχρήματη κοινωνία (την οποία προσωπικά θα θεωρούσα Δίκαια και Χριστιανικότατη) ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζεται ελεύθερα αρκεί να μη θέλει να επιβάλη την προσωπική γνώμη του σε όλους.

    Για λόγους αντικειμενικότητος αντιγράφω από τον "παιδαγωγό" το επίσης ευγενές σχόλιο του σχολιαστού 25 Μαρτίου 2017 - 11:52 π.μ. το οποίο απαντήθηκε όπως απαντήθηκε, εν θερμώ.

    Είναι το εξής: "Γιατί κύριε παιδαγωγέ δεν δημοσιευσες και την απαντηση του κ. Οδυσσέα; Η άλλη γνώμη δεν πρέπει να ακουστή σε μία καταγγελία έστω και του π. Τρικαμηνά; Φοβούμαστε ότι εχεις αποκτήσει την νοοτροπία αυτών που υπεραμύνεσαι με τους αρχαιολάτρες. Η παραπομπή και μόνο (και μάλιστα στην αρχή του ιστολογίου και όχι στο κείμενο απαντηση), σε μία τέτοια επίσημη ξαφνική αναφορά δεν φτάνει και αφήνεις κενά στους αναγνώστες σου και βέναια μεροληπτείς αγενέστατα. Σας εκφράζω την λύπη μου. 25 Μαρτίου 2017 - 10:37 π.μ. "

    Δεν ήταν τόσο αγενές το σχόλιο, για να απαντήσει ο παιδαγωγός με ύβρεις περί ... ηλιθίων, ψυχασθενών, εφιαλτών! Να υποθέσουμε ότι τον ενόχλησε η αναφορά περί αρχαιολατρών; Είναι καλό σημάδι ώστε να το ξανασκεφτή γιατί έχει δώσει τέτοια εντύπωσι. Διότι και άλλο σχόλιο, ανεξάρτητο, σε αυτή την ακολουθία, το 25 Μαρτίου 2017 - 7:15 π.μ. που γνωρίζω ότι δεν είναι δικό σας διότι είναι δικό μου, κατά σύμπτωσι αναφέρομαι κι εγώ στα περί νεοειδωλολατρών. Τυχαίο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Το τελευταίο σχόλιό μου προς opaidagogos (ο σχολιαστής ομολογίας 25/3 8:12)

    Αγαπητοί διαχειριστές του παιδαγωγού.

    Είμαι ο σχολιαστής 8:07 π.μ. στον οποίο απαντήσατε ευγενικά. Άλλος είναι ο σχολιαστής 10:37 π.μ. τον οποίον περάσατε "γενεές δεκατἐσσαρες" νομίζοντας ότι επανήλθε ο ίδιος σχολιαστής.

    Ευχαριστώ για την ευγενική απάντησή σας στο σχόλιό μου, και για την ανάρτησή του. Αδικήσατε τον επόμενο σχολιαστή, νομόζοντας πως επανήλθα.

    Επειδή η παρεξήγηση οδήγησε σε εντάσεις, κι επειδή δύο ανεξάρτητοι σχολιαστές, είτε εδώ είτε στην "ομολογία" αναφερθήκαμε σε εσάς, (μάλιστα μπορεί να σας παρεξηγήσαμε ως προς την αρχαιολατρεία) υπερασπιζόμενοι όχι τον αγαπητό μας κύριο Οδυσσέα αλλά την Χριστιανική Πίστι, και την αλήθεια, και την Εκκλησία, η οποία καταλαβαίνετε ότι εξευτελίζεται από τις διαρκώς διαψευδόμενες "προφητείες" μια για σφραγίσματα, μια για αντιχρίστους, μια για Δευτέρα Παρουσία, επιτρέψατέ μου αντί να αντιγράψω τα σχόλια από την apotixisi να σας παραπέμψω στο λίνκ!

    https://apotixisi.blogspot.gr/2017/03/blog-post_85.html#comment-form

    Ειρήνη ημίν και υμίν. Συγνώμη προκαταβολικώς σε ό,τι σας παρεξηγήσαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου