Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2016

OMOΛΟΓΙΑ: Επιτελους θα μας απαντηση καποιος απο τους Σιγονταροοικουμενιστες τους χειρωνες και των Οικουμενιστων, γιατι συνεχιζουν προκλητικα να κακοδοξουν, οταν ομιλουν για συντεταγμενη Αποτειχισι; ΟΥΔΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ. Εμεις εδω και χρονια τους προκαλουμε και αποδεικνυουμε με ολα τα ιστορικα Πατερικα στοιχεια οτι οι Αποτειχισεις στην Διαχρονικη Πρακτικη της Εκκλησιας, ηταν παντοτε ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΕΣ και ουδεποτε ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ. Και εδω προκλητικα και αμετανοητα συνεχιζουν να κακοδοξουν κατα τροπον Σατανικον. Αθλιοι Κυπριοι Τελεβαντε και Νουνη, μεχρι ποτε θα βλακιζετε στο προκειμενο ζητημα και θα κακοδοξειτε και ετσι θα βλασφημειτε υποτροπιαζοντες ακατασχετα, στο Αγιο Πνευμα;

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΕΒΑΛΕ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΑΡΦΙ ΣΤΟ ΦΕΡΕΤΡΟ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

  Ο φαντασιόπληκτος και κακόδοξος Τελεβάντος συνεχίζει την αγιομαχική τακτική του περί συντεταγμένης αποτειχίσεως! Κατακρίνει και καταδικάζει τους Αγίους που προχώρησαν σε μεμονωμένες αποτειχίσεις, και ουσιαστικά βλασφημεί κατά του Αγίου Πνεύματος που τους ενέπνευσε και τους εδικαίωσε γι'  αυτές. Αδυνατεί, λογω του εγωϊσμού του, να αντιληφθεί  α) ότι άλλο Διακοπή Μνημοσύνου κι άλλο η τυχόν στο μέλλον καταδίκη κακόδοξων αποφάσεων Συνόδου από άλλη Σύνοδο. Ακόμα κι αν υπάρχει τέτοια προοπτική, αδυνατεί να αντιληφθεί ο Τελεβάντος, ότι έως τότε, σύμφωνα με την πείσμονα κακόδοξη εισήγηση του, οι πιστοί που στο μεταξύ διάστημα θα κοινωνούν, θα συναναστρέφονται, θα εξομολογούνται και θα κατευθύνονται από κακόδοξους Επισκόπους και ποιμένες εξάπαντος θα βλάπτονται, όπως -αντίθετα με την εισήγηση Τελεβάντου- μας διδάσκουν οι Άγιοι Πατέρες;  β) Άρα είναι ΦΑΝΕΡΟ ότι η Διακοπή Μνημοσύνου πραγματοποιείται i) για να αποφύγει ο πιστός την κοινωνία με τον μολυσμό της αιρέσεως κι έχει σκοπό σωτηριολογικό. ii) με αυτή ασκειται πίεση στους μη καταδικασμένους αιρετικούς Επισκόπους να ανανήψουν. (Ως εκ τούτου η διακοπή μνημοσύνου δεν νοείται κατά καταδικασμένων αιρετικών, αφού στην δεύτερη περίπτωση υπάρχει απόφαση Συνόδου και όποιος δεν την εφαρμόζει συντάσσεται με τους αιρετικούς). Δυστυχώς αυτήν την κακοδοξία την πιπιλίζει πάνω από επτά χρόνια ο Τελεβάντος, χωρίς κανένα πατερικό στήριγμα και με μόνο επιχείρημα το λογικό του και την διαστρέβλωση θέσεων του π. Επιφάνιου! 
Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Το κείμενο που δημοσιεύεται στο τέλος του άρθρου στα Αγγλικά το πήραμε από τον πολύ αξιόλογο λογαριασμό Facebook του διακεκριμένου αντιοικουμενιστή θεολόγου Πρωτοπρεσβύτερου Πέτρου Χιρς.

Αποτελεί περίληψη της απόφασης που εξέδωσε η Εκκλησία της Γεωργίας αναφορικά με τη Σύνοδο της Κρήτης.

Η απόφαση της Εκκλησίας της Γεωργίας είναι πραγματικός καταπέλτης κατά της οικουμενιστικής Συνόδου της Κρήτης.


Καταρχήν επειδή δεν την αναγνωρίζει ως Πανόρθοδοξη Σύνοδο αφού δεν συμμετείχαν σ’ αυτήν τέσσερις Ορθόδοξες Εκκλησίες. Επίσης επειδή δεν την θεωρεί έγκυρη αφού δεν λειτούργησε πάνω στην αρχή της ομοφωνίας όπως είχε συμφωνηθεί να λειτουργήσει. 

Ακολούθως -το πιο σημαντικό- την απορρίπτει επειδή τα κείμενά της δεν είναι συμβατά με την ορθόδοξη πίστη. Επομένως η Εκκλησία της Γεωργίας έρχεται να επικυρώσει την απόφαση της Εκκλησίας της Βουλγαρίας που απέρριψε την Σύνοδο της Κρήτης για λόγους ουσίας, επειδή είναι οικουμενιστική Σύνοδος, και όχι απλά για λόγους ομοφωνίας και διαδικασίας.

Τέλος η απόφαση της Εκκλησίας της Γεωργίας τονίζει την ανάγκη σύγκλησης Πανορθόδοξης Συνόδου η οποία να λειτουργήσει πάνω στην αρχή της ομοφωνίας και να επιφέρει όλες τις αναγκαίες διορθώσεις στα κείμενα της Συνόδου της Κρήτης ώστε να εκφράζουν την ορθόδοξη πίστη.

Μετά την απόφαση της Εκκλησίας της Βουλγαρίας και της Γεωργίας που απορρίπτουν τη Σύνοδο της Κρήτης ως οικουμενιστική, χωρίς να διακόπτουν κοινωνία με τις Εκκλησίες που έλαβαν μέρος σ' αυτήν, οι απανταχού της γης Ορθόδοξοι πιστοί έχουν κάθε λόγο να είναι ευτυχείς επειδή τα πράγματα κινούνται προς την ορθή κατεύθυνση. 

Ως γνωστόν οι οικουμενιστές θέλουν να συγκαλέσουν σε επτά ή δέκα χρόνια νέα Σύνοδο. Για να το πετύχουν αυτό θα πρέπει να πείσουν τις Εκκλησίες που δεν έλαβαν μέρος να συμμετάσχουν σ’ αυτήν και θα τους ζητήσουν φυσικά να αναγνωρίσουν τη Σύνοδο της Κρήτης.

Αυτή ακριβώς είναι η κατάλληλη στιγμή που οι Εκκλησίες που έχουν αντιρρήσεις για το ορθόδοξο περιεχόμενο των αποφάσεων της Συνόδου της Κρήτης θα επιβάλουν τους όρους τους και θα απαιτήσουν να γίνουν οι αναγκαίες διορθώσεις στα οικουμενιστικά κείμενα της Συνόδου της Κρήτης. Οι οικουμενιστές θα εξαναγκαστούν εκ των πραγμάτων να συμβιβαστούν επειδή θέλουν να δώσουν πανορθόδοξο κύρος στις συνόδους που συγκαλούν.

Επομένως η μάχη πια διεξάγεται νικηφόρα για το αντιοικουμενιστικό στρατόπεδο μεταξύ των Ορθοδόξων Αυτοκεφάλων Εκκλησιών. 

Περιττόν να αναφέρουμε ότι, υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων και όχι μόνον, κάθε σκέψη για μεμονωμένες και ασύντακτες αποτειχίσεις είναι απόβλητη και ατελέσφορη. Οι Εκκλησίες της Γεωργίας και της Βουλγαρίας μας δείχνουν το δρόμο. Αν παρ' ελπίδα ορισμένοι προχωρήσουν σε αποτειχίσεις θα δώσουν στους οικουμενιστές την ουρανόπεμπτη ευκαιρία που αναζητούν για να εξουδετερώσουν τους αντιοικουμενιστικούς πυρήνες στην Εκκλησία της Ελλάδας. Επομένως κανείς ας μη θελήσει να παίξει το παιγνίδι τους.

Και κάτι τελευταίο. Πληροφορούμαι εγκύρως ότι και το Άγιον Όρος έχει έτοιμη απόφαση για τη Σύνοδο της Κρήτης. Ας ελπίσουμε ότι θα είναι αντάξια της Αγιορειτικής ομολογιακής παράδοσης. Διαδίδεται επίσης ότι και η Υπερόριος Ρωσική Εκκλησία θα τοποθετηθεί αναφορικά με τη Σύνοδο της Κρήτης. Ας ελπίσουμε ότι και αυτή θα τοποθετηθεί ορθά έναντι της Συνόδου της Κρήτης.

5 σχόλια:

 1. Έξι μήνες μετά την Σύνοδο της Κρήτης τα αποτελέσματα είναι πλεόν εμφανή, δέκα Τοπικές Εκκλησίες αποδέχθηκαν την Σύνοδο αυτή, τέσσερεις Τοπικές Εκκλησίες δεν αποδέχθηκαν την δεμευτικότητα γι αυτές ή και αυτές τις ίδιες τις Αποφάσεις της Συνόδου ή κάποιες από αυτές. Αν τελικά ήταν παρούσες αυτές οι τέσσερεις Τοπικές Εκκλησίες στην Σύνοδο της Κρήτης είναι φανερό ότι δεν θα πέρναγαν αυτές οι Αποφάσεις, όπως έγινε με την ομοφωνία των δέκα παρόντων Εκκλησιών, και τίθεται το ερώτημα, εάν η απουσία των τεσσάρων Εκκλησιών τελικά ήταν ορθή επιλογή ή όχι; Καμμία από τις τέσσερεις Εκκλησίες δεν κατεδίκασε ή αποκήρυξε την Σύνοδο της Κρήτης, άλλο δεν αποδέχομαι και άλλο καταδικάζω. Επίσης καμμία από τις τέσσερεις Εκκλησίες δεν ονόμασε την Σύνοδο αυτή είτε Αιρετική είτε ληστρική, καθώς άπαντες συνεχίζουν να συγκοινωνούν ακόλλητα με το προβαλλόμενο αίτημα, από όσους διαφωνούν, διορθώσεων ή αλλαγών των αποφασισθέντων σε μία μελλοντική, ουσιαστικά νέα Πανορθόδοξη Σύνοδο. Και ερωτώ, οι Φιλοοικουμενιστές θα είναι μελλοντικά διατεθιμένοι να απωλέσουν όσα με κόπο 60 χρόνων έστω και κουτσουρεμένα κέρδισαν από την Σύνοδο της Κρήτης; Εάν πιστεύουμε το ναι, τότε μπορούμε να χαρούμε έστω συγκρατημένα. Εάν πιστεύουμε με την εμπειριά των δεκαετιών το όχι, διότι οι Φιλοοικουμενιστές κατοχυρώνουν ένα βήμα τους και μετά πάνε για το επόμενο, τότε δεν πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι, διότι η όποια ανοχή διευκολύνει προϊόντως του χρόνου τα σχέδιά τους. Είναι καιρός όλοι μας να δώσουμε μία πολύ πολύ σοβαρή απαντηση σε αυτό το διλημματικό ερώτημα, ώστε να επιλέξουμε την από εδώ και πέρα στάση μας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αχ! Είναι η τρίτη φορά που συμβαίνει . Επί Βεκου η πρώτη , επί Μάμα η δεύτερη επί Βαρθολομαίου η τρίτη Και σε αυτές τις 3 , ΚΑΙ ΣΤΙΣ 3 , η θεία Χάρις αποχωρεί απο τότε που ο οικουμενικός πατριάρχης υλοποίησε προηγούμενες αποφάσεις και δημόσια και πανηγυρικά μνημόνευσε ΠΑΠΑ και έδωσε τα άγια στα παπικά σκυλιά = άρνηση Θεού. . Αν γυρίσεις στην εκκλησιαστική ιστορία θα δεις πχ να γράφετε οτι οταν αυτό , δυλαδή η μνημόνευση του Παπα έγινε στον Ναό της Αγίας του Θεού Σοφίας . Τότε σηκώθηκε ορατά η Θεία χάρις και έχασαν την χριστιανική τους ιδιότητα οι μνημονεύοντες ώστε να μην μείνουν ουτε 5 χριστιανοί στην πόλη και αναφέρεται σχετικό συμβάν με τον πορθητή και τον μετέπειτα πρώτο μετα την άλωση Αγιο Πατριάρχη .Οπως και τότε , επί Βεκου και Μάμα έτσι και σήμερα η εκκλησία είναι στους αποτειχισμένους . Αποτειχιστήτε από το ψεύδος , ομολογήστε την Αλήθεια και ο Θεός δεν θα μας αφήσει να χαθούμε στα έσχατα χρόνια που ζούμε .Ναι δεν είναι τώρα "τζαμπα" η θρησκεία είναι ώρα που καλούμαστε να δώσουμε αίμα για να πάρουμε ΠΝΕΥΜΑ . Με τις θλίψεις οι πιστοί και αφωσιωμένοι εις τον Θεόν θα φανούν και θα αναδειχθούν· θα λευκανθούν , θα καθαρισθούν στην φωτιά των διωγμών όπως καθαρίζεται το πολύτιμον μέταλλον εις την φωτιά Ετσι έγινε τις 2 αλλές φόρες έτσι θα γίνει και τώρα . Ομως έχω την άποψη ότι αντίχριστος ίσως έχει λυθεί και σε τούτη την μάχη θαρρώ έχει παραχωρήσει ο Θεός να "ηττηθούν " οι άγιοι . Έχω την άποψη ότι η νίκη για πολλούς από μας θα είναι το αίμα μας στην γή ως αίμα αμνών ... και η ψυχή μας στον ουρανό . Ο Κύριος μας όμως είναι κοντά . Πόσο κοντα ?Δέν ξέρω ίσως σήμερα ίσως και 1235 -14 χρόνια ... ".και από καιρού παραλλάξεως του ενδελεχισμού και του δοθήναι βδέλυγμα ερημώσεως ημέραι χίλιαι διακόσιαι ενενήκοντα. μακάριος ο υπομένων και φθάσας εις ημέρας χιλίας τριακοσίας τριάκοντα πέντε.." Δεν ξέρω .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Και στις 2 προηγούμενες φορές επί Βεκου και Μάμα έτσι και σήμερα επί Βαρθολομαίου κάποιοι λίγοι αποτειχίζονται . Περιμένουν στρατηγούς ? κτλ κτλ . Πχ Ο τότε Διάκος της Αγίας του Θεού Σοφίας την τελευταία προ του προδοτικού συλλειτουργού στιγμή .Περίμενε στρατηγό ? Έκανε "συντεταγμένη" κτλ κτλ αποτείχιση ? Πόσοι είναι οι αποτειχισμένοι στην πολυάνθρωπη Κωνσταντινούπολη μετά το προδοτικό συλλείτουργο . ΟΥΤΕ ΠΕΝΤΕ ! Ουτε πέντε χριστιανοί δεν μένουν .... Ακούω για στρατηγούς .... Τι στρατηγούς ? Οι στρατηγοί είναι για στρατιές ... για 5 ούτε υποδεκανέας ....
  Λοιπόν όσοι αποτειχίστικαν τότε θα αποτειχιζόταν αν περίμεναν έστω υποδεκανέα ? Οχι πέστε μου ... Περίμεναν στρατηγό ? Έκαναν "συντεταγμένη" κτλ κτλ αποτείχιση ?
  Λοιπόν κατί τέτιοι αποτιχειστέοι και ουδέποτε αποτειχιζόμενοι μου θυμίζουν το Ζηκο και το " Μαλωνεις ρε " και για όποιον δεν κατάλαβε να δεί το https://www.youtube.com/watch?v=XDgGdbv57eM να καταλάβει .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αδερφε sotiriο το ιδιο με τον ζικο γυριζει και στο δικο μου μυαλο.Αυτοι εχουν το προβλημα που θεωρουνται ανθρωποι Του και δε θα μαρτυρισουν για το ονομα Του.Αυτοι πως θα ειναι μετα φιλοι Του;Θα παραμεινουν ομως "καθως πρεπει",και αυτο εχει την αξια αλλωστε γιαυτους και αυτο θα παρουνε στο τελος,για λιγο καιρο απο τον κοσμο και μετα αιωνια ντροπη απεναντι Του.Ευχομαι να με φωτισει και ενισχυσει να μου δωσει την καρδια να μην λανω τα ιδια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ενημερωτικά και προς αποφυγή

  Δείτε στο Ευθύμιος Μπαρδάκας google+
  το βιντεο περι αγίου Σπυρίδωνος Α' μερος στο 8.30

  Ομολογεί ότι η επισημη εκκλησία δεν ειναι αίρεση

  ΓΟΧ - Μια θυγατρική της επίσημης εκκλησίας είναι και τίποτα περισσότερο

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου