Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

π. Παΐσιος Παπαδόπουλος προς Επίσκοπο Φλωρίνης Θεόκλητο:

    Δεν πρόκειται να με αναγκάσετε να μνημονεύω τον παρεκκλίνοντα από την Ορθόδοξο Πίστη Πατριάρχη, έστω κι αν με τιμωρήσετε!
  Σεβασμιώτατε, διαπιστώνω ότι έχετε υποστεί πνευματική μετάλλαξη και ακολουθείτε τον κατήφορο στην αίρεση...


Σεβασμιώτατε!


     Γνωρίζοντας την μεγάλη ανησυχία σας, αν και ασθενής από χθες, σπεύδω να απαντήσω στην επιστολή σας ανοιχτά και δημόσια. Κατ’ αρχήν όπως επεσήμανα επανειλημμένως η διακοπή της μνημονεύσεώς σας κατά τις ακολουθίες και κατ’ εξοχήν στην αγία Αναφορά δεν έχει χαρακτήρα προσωπικής αντιπαραθέσεως. Υπάρχει σοβαρό θέμα παρέκκλισης από την ορθόδοξο πίστη με όλα αυτά που κάνει και λέει ο οικουμενικός πατριάρχης και ως εκ τούτου δεν είναι δυνατό να έχουμε μαζί του εκκλησιαστική κοινωνία. 
  Έχουν αναρτηθεί και δημοσιευθεί πολλά άρθρα που αποδεικνύουν την δογματική εκτροπή του προκαθημένου, ο οποίος λόγω θέσεως μέσα στην Εκκλησία συμπαρασύρει και τις άλλες τοπικές Εκκλησίες,  μεταξύ αυτών και την Εκκλησία της Ελλάδος όπως αποδείχθηκε με την προσφάτως  συγκληθείσα  Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος.
    Αν εσείς διακρίνετε στις ενέργειές μου πλάνη επειδή θέλω να κρατήσω την πίστη των αγίων Πατέρων πραγματικά λυπούμαι. Διαπιστώνω ότι έχετε υποστεί πνευματική μετάλλαξη και ακολουθείτε στον κατήφορο και τους υπολοίπους που δεν είχαν το σθένος να αντιπαραταχθούν στην αίρεση.  Στην πορεία σας αυτή εφ’ όσον δεν θελήσατε να ακολουθήσετε τον Γέροντα προκάτοχό σας αείμνηστο π. Αυγουστίνο δεν θα σας ακολουθήσουμε.  Έχετε το ελεύθερο να κινήσετε εναντίον μας όποιες διαδικασίες νομίζετε κατάλληλες, «Κύριος μερίς της κληρονομίας μου»!


Με τον προσήκοντα σεβασμό


Αρχιμ. Παΐσιος Παπαδόπουλος

23 σχόλια:

  1. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ¨ΔΕΣΠΟΤΑ¨ ποτε σκοπευετε να ασχοληθειτε με τα καυτα θεματα της πιστεως μας, οπως αυτο της παναιρεσης του οικουμενισμου και να σταματησετε τα παιδιαρισματα, τα πεισματα και τις απειλες σας? Ντροπη σας και Αισχος να μην ενημερωνετε το ποιμνιο σας και να παιρνετε τοσες ψυχες στο λαιμο σας!Ειναι εσχατη προδοσια εκ μερους σας η σταση αυτη απεναντι στο ΧΡΙΣΤΟ μας και στους Πατερες μας. Σκανδαλιζετε ολοκληρη επαρχια και οχι ΜΟΝΟ! ΜΑΤΙΑ, ΝΟΥ ΚΑΙ ΩΤΑ εδωσε μονο σε μας ο ΚΥΡΙΟΣ? ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΑ ΑΙΣΧΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΙΡΕΣΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ?ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ! Ο πατερας Παΐσιος τρελλος,οι αγιοριτες πατερες τρελλοι, ολοι οσοι εμπρακτως διαμαρτυρονται τρελλοι, ΓΙΑΤΙ ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ και ειπαν να αναστατωσουν την εκκλησια!!!
    Ολοι του γιατρου... και ΕΣΕΙΣ,Ο ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΛΛΗΤΟΣ ΤΟΥ ΦΙΛΟΣ Ο ΠΑΠΑΣ normal....E OXI...ΩΣ ΕΔΩ!!! ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  2. ΔΕΙΛΟΣ,ΑΝΗΜΠΟΡΟΣ,ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΣ,ΓΗΡΑΣΜΕΝΟΣ,ΑΔΥΝΑΜΟΣ,ΜΙΚΡΟΨΥΧΟΣ,ΟΚΝΗΡΟΣ,ΒΟΛΕΨΑΚΙΑΣ.......ΑΡΝΗΤΗΣ.....ΑΝΑΞΙΟΣ.....ΚΡΙΜΑ,ΚΡΙΜΑ,ΚΡΙΜΑ...Π.ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΕ ΣΕ ΤΙΝΟΣ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. θελω να ελπιζουμε οτι οσα κατηγορειτε τον μητροπολιτη, γιατι ειναι γενικοι οι χαρακτηρισμοι σας, αφορουν ασφαλως την στασι του επι του ζητηματος του π. Παισιου.
      Δεν ειναι δυνατον ο ανθρωπος να εχει μονο κακα, αλλα εχει και καλα.
      Οι γενικοτητες στις εκφρασεις αναφερονται σε ολο τον ανθρωπο, ετσι οπως τις εκθετετε και ειναι αξιοκατακριτες και εμεις σε αυτο συμφωνουμε.

      Διαγραφή
    2. Αναφερομαι στην τακτικη που ακολουθει εναντι του πατρος Παϊσιου...αλλα πιστευω πως την ιδια τακτικη θα ειχε σε οποιονδηποτε ομολογητη μιας και βρισκομαστε σε καιρο αιρεσης και μαλιστα παναιρεσης. Αν επαιρνε θεση στην τελευταια συνοδο ισως και να ειχα διαφορετικη αποψη...αλλα δυστυχως αναγνωρισαν ολοι μαζι τα του Κολυμβαριου...

      Διαγραφή
    3. δε θα τον κρινω σαν ανθρωπο,δεν ειναι δικη μου δουλεια..στεκεται ομως πολυ κατωτερος των περιστασεων...μπροστα στον γιγαντα προκατοχο του, ο οποιος δεν θα επετρεπε ποτε να παρθουν τετοιες αποφασεις σε ''οικουμενικη συνοδο''.....

      Διαγραφή
    4. Εδω συμφωνουμε απολυτα μαζι σου.
      Ο πατηρ Θεοκλητος και ολοι οσοι τον κυκλωνουν οφειλαν να βαδισουν την γραμμη των Αγιων Πατερων ( αυτο πιστευουμε ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ), που ηταν και η γραμμη του Γιγαντα Αυγουστινου που επαψε το μνημοσυνο του Αθηναγορα.
      Σημερα ειναι χειροτερος ο Βαρθολομαιος, αλλα τα ...παληκαρια εμαθαν στο μαλακο μαξιλαρακι και στην καλοπερασια και στην ικανοποιησι των φιλοδοξιων τους.
      Καποιος μαλιστα μας συνεστησε να παμε σε αγιορειτη, δηλαδη στους Μολυσμενους του Αρχιαιρεσιαρχη να ζητησουμε συγχωρησι.
      Ο ανθρωπος ειναι για δεσιμο, ζει σε αλλον κοσμο, ειναι αιρετικος σαν τον αφεντη του Βαρθολομαιο που τον εδωσε και το οφικιο του πατριαρχικου και δεν αισχυνεται για μια τετοια τιμη.
      Ας οψεται ο τεως διδασκαλος του, που ετσι τους κατασκευασε.
      Πως ομως εμεις δεν πηραμε εκεινου τα χουγια και πηραμε απο τον γεροντα Αυγουστινο, ενω εκεινοι ηταν κοντυτερα του, αυτο δεν το καταλαβαινουμε.
      Εμεις παρα το οτι ειμαστε εγγαμοι, ποθησαμε τις φωληες των αετων και οχι των καλιακουδων ενω εκεινοι εγιναν οι ιδιοι καλιακουδες....

      Διαγραφή
  3. Έλεος, έλεος, έλεος. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Εκτός από τις κοσμικές βίβλους και τους ανθρωπίνους κανονισμούς, ου δίνουν κάποιο παραδοσιακό πρωτείο τιμής στον Κωνσταντινουπόλεως, υπάρχει και υπερισχύει η κατά Χριστόν Αλήθεια και η πραγματικότητα, η οποία είναι ότι: Τώρα πρωτεύουσα του Κράτους δεν είναι η Κωνσταντινούπολη αλλά η Αθήνα. Ο άγιος Φλωρίνης είναι ό,τι είναι και ο άγιος Κωνσταντινουπόλεως. Επίσκοπος της Εκκλησίας. Δεν υπάρχει πρωτείο στην Ορθοδοξία. Πνευματικώς. Και μάλιστα, στην επισκοπή του, ο άγιος Φλωρἰνης είναι ανώτερος από τον άγιο Κωνσταντινουπόλεως ο οποίος δεν έχει δικαίωμα ούτε να εξομολογήσει ούτε να εισέλθη και να διανυκτερεύση ούτε να λειτουργήσει ἀνευ της αδείας του Φλωρίνης. Η μνημόνευση του μεν προς τον δε είναι μνημόμευση αδελφού. Ασχέτως αν κατάντησε ... δουλοπρεπής. Τα άλλα τα αρχιεπισκόπου και του πατριάρχου και του αρχηγού και του ,,, πάπα της Ανατολής του ομολόγου του .... πάπα Ρώμης, είναι πνευματικώς άκυρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αχ παπουλη μου σε πηραν στο λαιμο τους εκεινοι που σε εγκωμιαζουν μελογια αλλα το πως θα συντηρηθεις στην ζωη σου
    δεν ενδιαφερονται π νικολαος πετριδης φλωρινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσυ πατερ, αν εισαι πατερ. ποιο Ευαγγελιο και ποια ορθοδοξια εμαθες και γραφεις τετοια;
      Και δεν αισυνεσαι;
      Μηπως εισαι και εσυ ενας παπας των καπη-λιων ολη μερα και δεν σε νοιαζει παρα η καλοπεραση;
      Ετοιμασου για την Κολασι, την αιωνια.
      Δεν θαπρεπε να κοιμασαι για τις ευθυνες σου εναντι των ψυχων για τις οποιες καρφι δεν σου καιγεται, μαλιστα εμφανιζεσαι και ΚΑΚΟΔΟΞΟΣ.
      Παπας της ...λαμπαδουρας, οπως σας εικονισε και ο αθυροστομος Σεραφειμ Τικας, η συμφορα της Εκκλησιας.

      Διαγραφή
    2. ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!!! ΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ ΣΑΣ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΠΡΟΣΚΥΝΑΤΕ!!!ΠΑΠΑΣ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΤΥΧΕΙ!!!ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΠΝΕΥΜΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ...???ΑΥΤΑ ΔΙΔΑΧΘΗΚΑΤΕ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΓΙΝΑΤΕ ΙΕΡΕΙΣ...???Η ΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΕΤΡΑΕΙ...ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ....

      Διαγραφή
    3. Πατέρα Νικόλαε Πετρίδη δεν σας γνωρίζω ούτε βεβαια και σεις εμένα διότι δεν είμαι της περιοχής σας. Με την σκέψη σας αυτή αποκαλύπτετε μάλλον τον λόγο που οι επίσκοποι της ορθοδόξου εκκλησίας της Ελλάδος σιωπούν και καταπίνουν τη γλώσσα τους στο φαινόμενο του Οικουμενισμού προδίδοντας τον ΧΡΙΣΤΟ μας που κατέβηκε στη γη έχυσε το αίμα Του για τις δικές μας Αμαρτίες. Αν όλοι και οι αιρετικοί και Βουδιστές και μουσουλμάνοι κ.λ.π. σώζονται γιατί τότε σταυρώθηκε και έχυσε το αίμα Του; Πείτε και σε μας τους αγγραμμάτους να μάθουμε. Και σείς να είστε γερός να παίρνετε τον μισθό σας, όσο για τον αγωνιστή και αληθινό χριστιανό π. Παίσο Παπαδόπουλο θα τον φροντίσει ο καλός θεός όπως έκανε με όλους τους Αγίους Μάρτυρες Του

      Διαγραφή
  5. αγαπητε συ που εισαι πιστο παιδι του θεου πως σκεπτεσαι να
    βοηθησεις υλικα τον π παισιο ωστε και εγω ο ιερευς να πεισθω στην εμπρακτη αγαπη σαςΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΗΣ ΚΡΙΣΕΩΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΝΑ ΜΗ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ!!! ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥ...ΤΡΙΤΟΣ ΔΕ ΧΩΡΑΑΕΙ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. υλικα,υλικα,υλικα......εισαι παπας ή υλιστης?ο νους σου στο φαϊ!!!για τον π.παισιο δεν ξερω αλλα εσενα σιγουρα σε περιμενουν πιλαφια εκει που θα πας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. εαν τον πατερ τον περιμενει το πιλαφι εσας σας περιμενει κολασις διοτι διασπαται την ενοτητα της πιστεως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. την ενοτητα της πιστεως δεν τη διασπαμε εμεις.εμεις ειμαστε εντος εκκλησιας της μιας Αγιας και καθολικης.εσεις επιλεγετε αλλους δρομους.....θα φανει στο χειροκροτημα λοιπον....καιρος γαρ εγγυς....

      Διαγραφή
    2. ....τοτε θα ανταμωσουμε και εμεις και εσεις ξανα.....

      Διαγραφή
    3. ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΤΗΝ ΔΙΑΣΠΟΥΝ ΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ!

      Διαγραφή
  9. Και όμως! Γιατί να παραβλέπουμε τα υλικά; Οι πλείστοι ιερείς του Νἐου Ημερολογίου πλην εξαιρέσεων έγιναν ιερείς από επάγγελμα και του Παλαιού έχοντας εξασφαλίσει την χρηματοδότηση από το ποίμνιό τους.
    Δεν τους συκοφαντώ αλλά περιγράφω την πραγματικότητα. Δεν έβγαλα εγώ την παροιμία "Ὁ του βίου ναυαγός του Υψίστου λειτουργός". Το μαγαζί είναι γωνία και προσοδοφόρο.

    ΤΙ ΕΛΠΙΖΕΤΕ;;; Εκτός αν κάποιος τους εξασφαλίσει τη μισθοδοσία, τα τυχερά τα αφορολόγητα κ.λπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. για ολο αυτο που συμβαινει ο μονος υπευθυνος ειναι ο μητοπολιτης της φλωρινας.
    σε παρακαλω ανθρωπε μου, σκανδαλιζεις τοσο κοσμο, παρε μια υπευθυνη θεση και δημοσια τοποθετησου,μηπως και ξεμπλεξει το κουβαρι....
    ο οικουμενισμος ειναι παναιρεση.ποια η αποφη σου?
    ποιες ειναι οι κοκκινες γραμμες σου? τοποθετησου να ξερουμε και τη δικη αποψη.....
    η σταση και η θεση του ιερεα που καταδιωκεις ειναι γνωστη και μη κατακριταια απο τους περισσοτερους...
    τι οφελος εχεις απο αυτον τον αχταρμα?γιατι αφηνεις το ποιμνιο να μοιραζεται και να σκανδαλιζεται?
    η δικη σου σταση ειναι αμφιταλαντευομενη....τη μια μιλας για κοκκινες γραμμες,οπως ο παπισμος...και το ορθοδοξο δογμα....την αλλη διωκεις ομολογητες....χωρις να παιρνεις θεση εναντι του οικουμενισμου....ξεκαθαρισε τη θεση σου χωρις φοβο και παθος.....καλα Χριστουγεννα να εχεις.....ο Θεος να σου δινει φωτιση....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. http://www.eordaia.org/index.php/14-2016-dekemvrios/1113-o-mitropolitis-florinis-prespon-kai-eordaias-theoklitos-me-egkyklio-tou-mila-gia-ti-diakopi-mnimosyno-apo-ton-p-paisio-papadopoulo
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΟΙΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ΚΟΥΒΕΝΤΑ!!!ΓΑΡΓΑΡΑ ΤΟ ΚΑΝΕ ΠΑΛΙ...!!!ΜΟΝΟ Ο Π.ΠΑΙΣΙΟΣ ΤΟΥ ΦΤΑΕΙ!!!ΤΟΥ ΧΑΛΑΕΙ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΜΑΛΛΟΝ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. http://www.eordaia.org/index.php/14-2016-dekemvrios/1113-o-mitropolitis-florinis-prespon-kai-eordaias-theoklitos-me-egkyklio-tou-mila-gia-ti-diakopi-mnimosyno-apo-ton-p-paisio-papadopoulo
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΟΙΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ΚΟΥΒΕΝΤΑ!!!ΓΑΡΓΑΡΑ ΤΟ ΚΑΝΕ ΠΑΛΙ...!!!ΜΟΝΟ Ο Π.ΠΑΙΣΙΟΣ ΤΟΥ ΦΤΑΕΙ!!!ΤΟΥ ΧΑΛΑΕΙ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΜΑΛΛΟΝ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου