Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016

ΡΩΤΟΥΜΕ: Υπαρχει στο Ισλαμ η εντολη της αγαπης, της αληλεγγυης και τα σπλαγχνα των οικτιρμων ή εστω η απλη εννοια τους, σαν διδασκαλια; Γιατι σαν ζωη, δεν υπαρχει. Υπαρχει μονο η μισανθρωπια, το μισος και οι ...αποκεφαλισμοι!!! Περιμενουμε απαντησεις, απο εκεινους που το μελετησαν.

ΕΡΩΤΟΥΜΕ:
Υπαρχει στο Ισλαμ η εντολη της αγαπης, της αληλεγγυης και τα σπλαγχνα των οικτιρμων ή εστω η απλη εννοια τους, σαν διδασκαλια; 
Γιατι σαν ζωη, δεν υπαρχει.
Υπαρχει μονο η μισανθρωπια, το μισος και οι ...αποκεφαλισμοι!!!
Περιμενουμε απαντησεις, απο εκεινους που το μελετησαν.


Αφορμη πηραμε απο τον βαρυτατα πληρωμενο κ. Αβραμοπουλο ο οποιος ειναι βουλευτης της ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΗΣ Νεας δημοκρατιας που ψηφισε τα μνημονια, αλλα και ολα τα διαταγματα και τους νομους που ψηφισε το κομμα του, μεχρι και την καταργησι της Κυριακης αργιας, κατα παραβασι του Συνταγματος των Ελληνων που ολοι τους το κατακουρελιασαν σαν σκουπιδοπανο. Μαλιστα το βεβαιωνουμε οτι ΟΥΔΕΠΟΤΕ ειπε, ενα ΟΧΙ. Ειπε ο ...υποδικος, οπως και ολοι οι αλλοι προσκυνημενοι, κ. Αβραμοπουλος.

Η αλληλεγγύη πρέπει να επικρατήσει παντού. Είναι μια έννοια που υπάρχει σε όλες τις θρησκείες.

Οι θρησκείες μπορούν πραγματικά να ενώσουν τους ανθρώπους, γιατί σε όλον τον κόσμο οι θρησκείες διαδίδουν το μήνυμα της ειρήνης και της αλληλεγγύης.

7 σχόλια:

  1. Θα προσπαθήσω να δώσω μία απάντηση για το πώς κατανοώ εγώ προσωπικά την δήλωσή του με βάση τα σημερινά δεδομένα.
    Κατ αρχήν με βάση τα όσα γνωρίζουμε από την Ορθοδοξία μας και την Αγία Γραφή ο Χριστός μας είπε «Έλεον θέλω και ου θυσίαν» (Ματθ. θ 13 και ιβ 7) και «ουκ ήλθον καλέσαι δικαίους, αλλά αμαρτωλούς εις μετάνοιαν» (Ματθ. θ 13). Ο Κύριός μας δεν περιμένει θυσία, αλλά έλεος. Περιμένει από εμάς σπλάχνα οικτιρμών σε όλους τους αμαρτωλούς και τους περιφρονημένους. Η συμπεριφορά μας προς αυτούς τους ανθρώπους θέλει να είναι ίδια με αυτή που Εκείνος τους έδειξε και τους δείχνει στους αιώνες. Οι ευεργεσίες μας θέλει να στρέφονται στους περιφρονημένους, τους βρώμικους, τους αχρείους. Αυτό σημαίνει έλεος! Περιμένει ο κόσμος από εμάς λόγους αγάπης και παρηγοριάς. Στην επί του Όρους ομιλία του ο παντελεήμων Θεάνθρωπος διακηρύσσει: «Μακάριοι οι ελεήμονες, ότι αυτοί ελεηθήσονται» ( Ματθ. ε 7).
    Όσον αφορά το Ισλάμ τώρα ισχύουν τα εξής:
    Στο Κοράνι, στην αρχή κάθε κεφαλαίου(εκτός ενός αν δεν κάνω λάθος) είναι γραμμένη και απαγγέλλεται από τους Μουσουλμάνους η εξής επίκληση: Στο όνομα του Αλλάχ(Θεού), του εξ ολοκλήρου-απόλυτα ελεήμονα-Παντελεήμονα (al-Rahman), του (συγκεκριμένα) ελεήμονα , πολυεύσπλαχνου (al-Rahim) - Bismillah al-Rahman al-Rahim. Αυτή απαγγέλλεται επίσης και πριν από κάθε γεύμα, προσευχή ή εργασία.
    Επιπλέον στο Κοράνι αναφέρονται τα εξής:
    Quran 59,22: He is Allah , other than whom there is no deity, Knower of the unseen and the witnessed. He is the Entirely Merciful, the Especially Merciful.
    Quran 21:107 «Και δεν σε έχουμε στείλει εσένα(Μωάμεθ) παρά μόνο ως έλεος για το σύμπαν».
    Aayah 156, Surah Aaraf «Φέρνω την τιμωρία μου σε όποιον θα το κάνω, αλλά το έλεος Μου περικλείει όλα τα πράγματα."
    Aayah 107 of Surah Aaley Imran «... Αλλά εκείνοι με χαρούμενα πρόσωπα θα είναι στο έλεος / παράδεισο του Αλλάχ, εκεί να υπάρχουν.» - Εδώ ταυτίζεται ο παράδεισος με το Θείο Έλεος!
    Συγκεκριμένα αν κάποιος ρωτήσει έναν Μουσουλμάνο σήμερα ποιος είναι ο Αλλάχ, η απάντηση του Μουσουλμάνου με βάση το Κοράνι θα είναι επί της ουσίας: Ο πιο Ελεήμων, ο Μεγαλόψυχος, ο Διανομέας – Χορηγός του Ελέους.
    Τέλος όσον αφορά την παπική αίρεση μπορώ να αναφέρω ολόκληρα κατεβατά για το Ψευδο Θείο Έλεος αλλά θα αρκεστώ στο παρακάτω:
    Το Ποντιφικό Συμβούλιο για τον Διαθρησκειακό Διάλογο στο Βατικανό το 2016 αναφέρει μεταξύ άλλων στο μήνυμά του για να τιμήσει τον ισλαμικό ιερό μήνα του Ραμαζανιού και την έλευση των Ισλαμικών διακοπών του Eid Al-Fitr:
    Ένα θέμα που είναι κοντά στις καρδιές τόσο των μουσουλμάνων όσο και των χριστιανών είναι το έλεος. Γνωρίζουμε ότι και ο Χριστιανισμός και ο Μουσουλμανισμός πιστεύουν στον Ελεήμων Θεό, που δείχνει το έλεος του και την ευσπλαχνία του προς όλα τα πλάσματά του και συγκεκριμένα προς την ανθρώπινη οικογένεια. Είναι ελεήμων, φροντίζοντας για τον κάθε έναν από εμάς, παραχωρώντας σε εμάς τα δώρα που χρειαζόμαστε για την καθημερινή μας ζωή όπως είναι η τροφή, η στέγη και η ασφάλεια. Ωστόσο, το έλεος του Θεού εκδηλώνεται με έναν συγκεκριμένο τρόπο που είναι η συγχώρεση των αμαρτιών μας. Ως εκ τούτου είναι αυτός που συγχωρεί (al-Ghâfir), αλλά που συγχωρεί πολύ και πάντα (al-Ghafour). Για να υπογραμμίσει την σημασία του ελέους, ο πάπας Φραγκίσκος κήρυξε το Ιωβηλαίο έτος του Θείου Ελέους να εορταστεί από 8 Δεκεμβρίου του 2015 έως 20 Νοεμβρίου του 2016.

    Αλέξανδρος -συνεχίζει-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στο πλαίσιο αυτό ανέφερε:
    "Εδώ ... είναι ο λόγος για το Ιωβηλαίο: Επειδή τώρα είναι η ώρα για έλεος. Είναι ευνοϊκός ο καιρός για να θεραπευτούν πληγές, ένας καιρός που δεν θα πρέπει να κουραζόμαστε να συναντάμε όλους εκείνους που περιμένουν να δουν και να αγγίξουν με τα χέρια τους τα σημάδια της εγγύτητας του Θεού, ένας καιρός να προσφέρουμε στον καθένα έναν δρόμο για συγχώρεση και συμφιλίωση” (Ομιλία 11 Απριλίου 2015). (Σχόλιο: Λίγες μέρες μετά από αυτή την ομιλία η Χριστοδουλοπούλου ανέφερε ότι οι πρόσφυγες απλά λιάζονται και κατόπιν οι προσφυγικές ροές ξεκίνησαν με πρωτοφανή πλέον ΜΑΖΙΚΟΤΗΤΑ και οι Μουσουλμάνοι στα πλαίσια του Ιωβηλαίου Έτους του Ελέους μετακινήθηκαν ελεύθερα προς όλα τα Χριστιανικά κράτη. Εδώ μας δίνει και ένα πιθανό λόγο που ο Βαρθολομαίος επέλεξε το 2016 να κάνει την Πανορθόδοξη).
    Το προσκύνημά σας (Χατζ) στους "Αγίους Τόπους", κυρίως στη Μέκκα και στην Μεδίνα, είναι σίγουρα μια ιδιαίτερη στιγμή για σας ώστε να ζήσετε το έλεος του Θεού. Στην πραγματικότητα, μεταξύ των γνωστών ευχών που απευθύνουν οι μουσουλμάνοι προσκυνητές αναμεταξύ τους είναι: «Σας εύχομαι ένα ευλογημένο προσκύνημα, αξιέπαινες προσπάθειες και τη συγχώρηση των αμαρτιών σας». Κάνοντας ένα προσκύνημα για να συγχωρεθούν οι αμαρτίες σας από τον Θεό, τόσο για τους ζωντανούς όσο και για τους νεκρούς, είναι πραγματικά μία εξέχουσα πρακτική μεταξύ των πιστών. Εμείς, Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι καλούμαστε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να μιμηθούμε τον Θεό. Αυτός ο Ελεήμων μας ζητάει να είμαστε ελεήμονες και φιλεύσπλαχνοι προς άλλους, συγκεκριμένα αυτούς που βρίσκονται σε οποιαδήποτε ανάγκη. Έτσι επιπλέον μας καλεί να συγχωρούμε ο ένας τον άλλο.......Είθε ο Ελεήμων και Παντοδύναμος Θεός να μας βοηθάει να περπατάμε πάντα κατά μήκος του μονοπατιού της καλοσύνης και της συμπόνιας!

    Αλέξανδρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκτός από την πολυευσπλαχνία του Αλλάχ, το Κοράνιο αναφέρει και τους αποκεφαλισμούς των απίστων, δηλ. των Χριστιανών, που πιστεύουν σε 3 θεούς:

      1/ Ο φόνος των μη μουσουλμάνων, δηλ. των απίστων, διαφημίζεται στο Κοράνι, όπου και υπάρχει η σχετική προτροπή:
      ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β¨: Η ΒΟΥΣ, εδάφιο 187:
      «Φονεύετε αυτούς όπου τους εύρητε, και αποδιώξατε αυτούς όθεν απεδίωξαν υμάς. Ο πειρασμός της ειδωλολατρείας είναι χείρων της εν πολέμω σφαγής».
      2/ Ο φονευθείς υπέρ της πίστεως έχει άφεση αμαρτιών:
      ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ Γ΄: Ο ΟΙΚΟΣ ΕΜΡΑΝ, εδάφιο 151:
      «Εάν φονευθήτε ή αποθάνητε μαχόμενοι υπέρ πίστεως, η άφεσις των αμαρτημάτων αναμένει υμάς. Τούτο εστί καλλίτερον του πλούτου ον συναθροίζετε».
      3/ Δίκες των απίστων σύμφωνα με το Κοράνι, το οποίον επέμφθη άνωθεν:
      ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ε΄: Η ΤΡΑΠΕΖΑ, εδάφιο 51:
      «Οι μη δικάζοντες κατά τας διατάξεις ενός των Βιβλίων άτινα ο Θεός έπεμψεν άνωθεν, είναι ασεβείς».
      4/ Κόψιμο κεφαλιών και δακτύλων των απίστων:
      ΚΕΦΑΛΑΙΟ Η΄: ΤΑ ΛΑΦΥΡΑ, εδάφιο 12:
      «Θα ενσπείρω φρίκην εις τας καρδίας των απίστων, ους τύπτετε επί του τραχήλου και επί των άκρων των δακτύλων αυτών».
      «ους τύπτετε……….», δηλ. κόβετε το λαιμό και τα δάκτυλα των απίστων.
      5/ Εξαφάνιση των απίστων:
      ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ Η΄: ΤΑ ΛΑΦΥΡΑ, εδάφιο 40:
      «Πολεμείτε αυτούς (τους απίστους) μέχρις ου δεν θα υπάρχη πλέον πειρασμός, μέχρις ου δεν θα υπάρχη άλλη θρησκεία ή του μόνου Θεού»
      Έτσι, από όλες τις υπάρχουσες θρησκείες είναι η μοναδική, που εξαναγκαστικά θέλει τους ανθρώπους να την ακολουθήσουν. Και αυτό φαίνεται καθαρά, στο εδάφιο αυτό.
      6/ Σφαγή των απίστων αιχμαλώτων:
      ΚΕΦΑΛΙΟ ΜΖ΄: Ο ΜΩΑΜΕΘ, εδάφιο 4:
      «Οπόταν συναντάτε τους απίστους φονεύετε και κατασφάζετε, συγκρατούντες στερρώς τα δεσμά του αιχμαλώτου». Έτσι, ως προς το κόψιμο των κεφαλιών των αιχμαλώτων, το Κοράνι είναι σαφές. Σύμφωνα λοιπόν με τον ισλαμικό νόμο του «Ιερού Κορανίου» (και όχι αποκλειστικά και μόνο σύμφωνα με την θεώρηση των ακραίων τζιχαντιστών), πρέπει να σφάζονται όσοι άπιστοι πιάνονται αιχμάλωτοι.
      7/ Βασανιστήρια στους απίστους:
      ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ν΄: ΚΑΦ, εδάφιο 25:
      «Εξομοιών (άπιστος) τον Θεόν προς ετέρας θεότητας. Ρίψατε αυτόν εις τα σκληρά βασανιστήρια».
      8/ Ο Θεός έδωσε στον Μωάμεθ την αληθινή θρησκεία:
      ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΞΑ΄: ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΙΣ, εδάφιο 9:
      «Ούτος έδωκεν εις τον απόστολον αυτού την αληθή θρησκείαν, ίνα εξάρη αυτόν υπεράνω πάντων, προς πείσμα των πολυθεϊστών» (στους πολυθεϊστές περιλαμβάνονται και οι Χριστιανοί, καθότι πιστεύουν σε 3 θεούς: τον Πατέρα, τον Υιόν και το άγιον Πνεύμα).

      Η θέση του Ι. Δαμασκηνού για το Ισλάμ, όπου θεωρεί ως λαοπλάνο θρησκεία και αίρεση, πρόδρομος του Αντιχρίστου, άξια μόνον για γέλια (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΤΡΟΛΟΓΙΑ: Ι. ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ: Κατά αιρέσεων: 100. Κατά του Μουσουλμανισμού)

      «Έστι δε και η μέχρι του νυν κρατούσα λαοπλανής θρησκεία των Ισμαηλιτών πρόδρομος ούσα του αντιχρίστου………. και δεύρο ψευδοπροφήτης αυτοίς ανεφύη Μαμέδ επονομαζόμενος………. Ιδίαν συνεστήσατο αίρεσιν………. Λέγει τον Χριστόν λόγον είναι του θεού και πνεύμα αυτού, κτιστόν δε και δούλον, και ότι εκ Μαρίας, της αδελφής Μωϋσέως και Ααρών, άνευ σποράς ετέχθη………. και κρατήσαντες εσταύρωσαν την σκιάν αυτού, αυτός δε ο Χριστός ουκ εσταυρώθη, φησίν, ούτε απέθανεν, ο γαρ θεός έλαβεν αυτόν προς εαυτόν εις τον ουρανόν δια το φιλείν αυτόν………. Και άλλα πολλά τερατολογών εν τη τοιαύτη συγγραφή γέλωτος άξια, ταύτην προς θεού επ’ αυτόν κατενεχθήναι φρυάττεται………. Ούτος ο Μαμέδ πολλάς, ως είρηται, ληρωδίας συντάξας εκάστη τούτων προσηγορίαν επέθηκεν………. Πάλιν γραφήν «βοϊδίου» λέγει και άλλα τινά ρήματα γέλωτος άξια, ά δια το πλήθος παραδραμείν οίομαι δειν».

      Διαγραφή
    2. Όλα αυτά είναι γνωστά και αποδεκτά αδελφέ και σίγουρα δεν θεωρώ το ισλάμ τίποτα περισσότερο από μία σατανοκίνητη θρησκεία. Δεν είμαι παπικός ή μουσουλμάνος και δεν κατέγραψα τα περί Ελέους για να δείξω την καλή πλευρά του Ισλάμ αλλά για να καταδείξω ότι η έννοια του Ελέους είναι ο μεγαλύτερος και ισχυρότερος συνδετικός κρίκος για την επερχόμενη ένωση όχι απλά των Ορθοδόξων και των παπικών αλλά όλων των θρησκειών. Το έλεος σαν έννοια περικλείει όλες τις έννοιες όπως της αγάπης, της ειρήνης, της φιλανθρωπίας κλπ.....το Έλεος βρίσκεται παντού και μακάρι όλα τα αγωνιστικά site να το συνειδητοποιήσουν αυτό ώστε να καταγράψουν τις πονηρές και δόλιες αναφορές που γίνονται περί Ελέους γιατί άλλο το Αληθινό Έλεος του Θεού και το πώς αυτό χορηγείται και άλλο το Ψευδο-έλεος των άλλων θρησκειών. Η απειλή είναι τεράστια γιατί ακριβώς είναι δυσδιάκριτη και εκ του πονηρού και το απίστευτο παραμύθι των παπικών έχει στηθεί καλά γύρω από αυτή την έννοια. Η 2η Βατικανή Σύνοδος ήταν ξεκάθαρη. Ζήτησε να εξετάσει η κάθε πλευρά τις δικές της παραδόσεις ώστε να βρεθούν τα κοινά στοιχεία και όχι να υιοθετούνται όλα copy paste όπως τα λέει η λεγόμενη "Καθολική Εκκλησία". Έτσι το Κύριε Ελέησον ή ο Τρισάγιος Ύμνος(περιλαμβάνει το ελέησον ημάς) ή η νοερά προσευχή σίγουρα θα χρησιμοποιηθούν με πονηρό τρόπο από τους Οικουμενιστές.

      http://www.ncregister.com/daily-news/mercy-unites-catholic-and-orthodox-churches-pope-francis-says

      Αλέξανδρος

      Διαγραφή
  3. Αίσχος Αβραμόπουλε ξεφτιλισμένε !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να θυμηθούμε και τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό; Δεν έτρεφε ουδεμία αμφιβολία για το τι λέει το Κοράνιο, άλλωστε διέτρεξε την υπόδουλη Ελλάδα για να σώση τους Έλληνες από τον εξισλαμισμό, αποκαλώντας αντιχρίστους και τον Πάπα και τον Τούρκο κατακτητή. Πλην όμως, κάνοντας σύγκριση μεταξύ Τούρκων Μουσουλμάνων και Λατίνων "Χριστιανών" είπε κἀτι. Ως προς τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία.

    Που επαληθεύεται αν δούμε την τύχη που είχαν οι Έλληνες Ορθόδοξοι π.χ. της "Μεγάλης Ελλάδας" Ν.Ιταλίας, Σικελίας, Καλαβρίας, Τάραντα κ.λπ. που έπεσαν υπό την τιάρα των "χριστιανών". Μπορεί να ευημέρησαν και να μην υπέστησαν διωγμούς αλλά ἐχασαν και την Ελληνικότητα και τη γλώσσα και την Εθνική συνείδηση και την Ορθόδοξη Πίστι. Ενώ μεταξύ των Ελλήνων που έπεσαν υπό το τούρκικο φέσι, έστω και με διωγμούς, εξολοθρεύσεις και εξισλαμισμούς, κάποιοι επέζησαν και διατήρησαν την Ορθοδοξία και την Ελληνική γλώσσα ἠτοι ακέραιη την Εθνική συνείδηση.
    Βέβαια ακόμα και για το μαρτυρικό του τέλος, ως προς εκείνους που έβαλαν διαβολές να δολοφονηθεί, που δεν ήταν Τούρκοι, τα λόγια του "χίλιοι Τούρκοι μ΄ αγαπούν ένας όχι" ήταν προφητικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κάτι σημαντικό κι επίσημο, που έχει σχέση με το Κοράνιο και την εφαρμογή του. Η Βιργινία Τσουδερού υπουργός ή υφυπουργός εξωτερικών είχε πει ότι, κατά το Κοράνιο, το ένα τρίτο των αιχμαλώτων πρέπει να δολοφονηθεί, το ένα τρίτο να εξισλαμισθεί και το ένα τρίτο να παραμείνει στη θρησκεία του για να πληρώνει φόρους. Αν είναι επίσημη θέση του Κορανίου ή όχι δεν γνωρίζω, αυτή την αναφορά πάντως τη διάβασα στο βιβλίο "Δεκατρία Περιστέρια -ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΕΠΙΖΩΝΤΕΣ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ. ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΤΟΥΣ" του Πέτρου Κασιμάτη, εκδόσεις Λιβάνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου