Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016

ΙΔΟΥ, ο ΑΡΧΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ της Εκκλησιας και ολου του Πλανητη.

ΙΔΟΥ....
ο ΑΡΧΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ της Εκκλησιας 
και ολου του Πλανητη.


 


Θαυμαστε με, 
δοξαστε με, 
προσκυνειστε με.....
ως μουζικοι 
και ως μεμετηδες....της ανατολιας...


Ποτε, Θεε και Κυριε, θα απαλλαξης την Εκκλησια Σου απο τον δυναστη, τον δικτατορα και τον τυραννο Της, τον Αρχιαιρεσιαρχη του Βοσπορου, την ...Κακια αυτη Ωρα, που επικαθηται στο σβερκο μας και ασχημονει επανω στο Αχραντο και Αμολυντο Σωμα της Εκκλησιας Σου και προ του θεατρου ολης της Οικουμενης, γυμνη τη κεφαλη και στεντορεια τη φωνη και ως Λεων Ωρυωμενος υποστηριζει, υπερασπιζεται και κηρυττει την Παναιρεσι του Οικουμενισμου Πανθρησκειασμου;Ιδου... και παλιν και πολλακις, που επαληθευομαστε. 
Ειμαστε το μοναδικο ιστολογιο, που εδω και χρονια διναμε αυτον τον αποκρουστικο χαρακτηρισμο, στον ...Αβδουλ Χαμιτ του Βοσπορου.
Ουδεις μας μιμηθηκε και ουδεις μας επανελαβε. 
Να, ομως που εμεις παντοτε ειμαστε εδω και θα το φωναζουμε και συνεχως θα το διακηρυττουμε οτι βρισκεται επανω απο τα ανοητα κεφαλια μας, ενας τυραννος και ενας δυναστης της Ορθοδοξιας. 
Που εμφανιζεται να υπερεχει και να επιβαλλεται, γιατι εχει κατατρομοκτατησει τους παντες και τα παντα και τον τρεμουν ολοι, απο τις αυθαιρεσιες του και τις τρομοκρατικες πραξεις του. 
Βρηκε και τα κανει, ο Παγκακιστος. 
Αν υπηρχαν ομως χριστιανοι και Ελληνες μιμητες των Αγιων της Εκκλησιας μας και των Ηρωων της Πατριδος μας, θα τον εστελναν αυτον τον μισανθρωπο δικτατορισκο , απο εκει που ηρθε και σ εκεινους εκει, που εμαθε να μιμειται και εχουν την φρικαλεα ιστορια τους. 
Οταν σημερα εχουν απομεινει εις αυτον τον τοπον μονον ανθρωπακια και φτηνανθρωπακια και υπανθρωποι και καρικατουρες ανθρωπων, ερχεται τον βρυχομενον "θηριο" εκ της ....Τουρκιάς και εμφανιζεται ως φοβερος μπαμπουλας, που προκαλει φοβον, τρομον και κλονισμον και ...σκιαξιμο των ....αρουραιων και ταχυτατης ατροπης φυγης τους, εις τα ...λαγουμια και εις τους ....υπονομους....
Ποιος εγκολπωνεται  σημερα το γενναιο και ηρωικο  στοιχειο και φρονημα, των Προφητων, των Μαρτυρων, των Αγιων και των Πατερων;
Ιδιαιτερα μεσα στα μοναχικα, ιερατικα και αρχιερατικα σμηνη, που κατακλυζουν τον πλανητη; 
Εαν βρητε εστω και μετρημενους στα δακτυλα, παρακαλουμε να μας τους υποδειξετε....
Ουδεποτε η ιστορια εχει ζησει ενα τετοιο φαινομενο μικρανθρωπιας, φτηνανθρωπιας και λυκανθρωπιας, οπως εμφανιζεται σημερα.
Γι αυτο ακριβως και ο ΑΡΧΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ του Πλανητη, ζει, κυριαρχει και επιβιωνει και καθε λιγο και λιγακι ερχεται και μας ....δειχνει τα κοφτερα του δοντια και εμεις τρεχουμε σαν φοβισμενα ..κουταβακια να τον κουναμε τις ουρες μας, να τον γλυφουμε τις ....λερες του και μεσα απο εκκωφαντικες κωδωνοκρουσιες, να τον ραινουμε ακομα και με πολυχρωμα και ευοσμα ανθη!!!
Ειναι βεβαιο, μαλλον βεβαιοτατο, οτι ανασυντασσουμε και αναδημιουργουμε την Νεα καταστροφικη και διαλυτικη ....Ρωμαϊκη αυτοκρατορια και μαλιστα της επαισχυντης εμβελειας και της εποχης, του Νερωνα και του Καλλιγουλα.
Αξιζει, αραγε, ετσι που καταντησαμε, με το μηδεν και το τιποτα μεσα μας, να βλεπουμε το φως του Ηλιου που ερχεται και καταλουζει τα ανοητα κεφαλια μας και τις δειλες και ηττοπαθεις καρδιες μας;
΄Η οδευουμε προς αφανισμον και αξιζουμε και χειροτερους τυραννους και δικτατορες εκκλησιαστικους και πολιτικους, σαν και τον Αρχιτρομοκρατη Αιρεσιαρχη του πλανητη, για να επιτελεσουν το Γραφικον ...."μαχαιρα ημας κατεδεται";
 

Αριθμ. Πρωτ. 1153
 Μακαριώτατε Αρχιεπίσκοπε Αθηνών και πάσης Ελλάδος, εν Χριστώ τω Θεώ λίαν αγαπητέ και περιπόθητε αδελφέ και συλλειτουργέ της ημών Μετριότητος κύριε Ιερώνυμε, Πρόεδρε της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της
Ελλάδος, την Υμετέραν σεβασμίαν Μακαριότητα αδελφικώς εν Κυρίω κατασπαζόμενοι, υπερήδιστα προσαγορεύομεν.
Τυγχάνει πανθομολογούμενον, ότι η Αγία ημών Ορθόδοξος Εκκλησία, η Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική, αποφαίνεται και αποφασίζει τα κατά το δόγμα και το πολίτευμα αυτής εν Ιεραίς Συνόδοις, τοπικαίς, ευρυτέραις, Μείζοσιν ή Αγίαις και Μεγάλαις, και εν Οικουμενικαίς, αι δε δια της επικλήσεως και εν Πνεύματι Αγίω λαμβανόμεναι Συνοδικαί αποφάσεις αποτελούσι μίαν φωνήν, ως αποφαίνεται και ο Ιερός Χρυσόστομος, γράφων ότι "μίαν εν Εκκλησία, δει φωνήν είναι αεί" (Εις Α΄ Κορινθίους ΛΣΤ , P.G. 61, 3315).
Της εκκλησιολογικής ταύτης και κανονικής αρχής του συνοδικώς διασκέπτεσθαι και αποφαίνεσθαι ούσης του ακρογωνιαίου λίθου της ζωής και της εν τω κόσμω σωτηριώδους αποστολής και μαρτυρίας της ΟρΘοδόξου ημών Εκκλησίας, επικοινωνούμεν προς την Υμετέραν λίαν ημίν αγαπητήν και περισπούδαστον Μακαριότητα και την Αγιωτάτην Εκκλησίαν της Ελλάδος και, εν τη ευθύνη ημών ως του Οικουμενικού Πατριάρχου και του Προέδρου της εν Κρήτη συνελθούσης Αγίας και Μεγάλης Συνόδου, και ως φύλακος του Δόγματος και της κανονικής εν τη κατά Ανατολάς Εκκλησία τάξεως, τιθέμεθα υπό την προσοχήν Υμών τον ακόλουθον προσωπικόν ημών και της περί ημάς Αγίας και Ιεράς Συνόδου της Μητρός Εκκλησίας σοβαρόν προβληματισμόν.
Περιέρχονται καθ’ ημέραν εις το καθ’ ημάς Οικουμενικόν Πατριαρχεῑον και εις την ημετέραν Μετριότητα προσωπικώς εκ διαφόρων πηγών πληροφορίας ότι ο Πρωτοπρεσβύτερος κ. Θεόδωρος Ζήσης και οι συν αυτώ ομόφρονες κληρικοί και λαϊκοί, δια του διαδικτύου και των διαφόρων μέσων γενικής ενημερώσεως, περιερχόμενοι δε και διαφόρους αδελφάς Όρθοδόξους Εκκλησίας, προσκαλούσι τους αδελφούς Προκαθημένους και τους ποιμένας, αλλ’ ιδιαιτέρως τον ευσεβή Ορθόδοξον Λαόν, εις ανταρσίαν και αμφισβήτησιν των αποφάσεων της εν Κρήτη εν ευλογίαις και εν επιτυχίαις συνελθούσης Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Όρθοδόξου ημών Εκκλησίας, η εις τας εργασίας της οποίας συμβολή της Υμετέρας προσφιλούς Μακαριότητος και της Αντιπροσωπείας της Αγιωτάτης Εκκλησίας της Ελλάδος υπήρξεν οικοδομητική και συντελεστική της σημειωθείσης επιτυχίας.
Και ως να μη ήρκει το διαβρωτικόν συνειδήσεων και προκαλούν σκανδαλισμόν ανίερον έργον των ευαρίθμων τούτων κληρικών και λαϊκών εν τω κλίματι της Αγιωτάτης εκκλησίας της Ελλάδος, αι πληροφορίαι αύται, μη διαψευσθείσαι μέχρι σήμερον υπό τινος, αναφέρουσιν οτι ήδη αντιπροσωπεία υπό τον μνημονευθέντα ανωτέρω κληρικόν επεσκέφθη τας Αγιωτάτας Ορθοδόξους Εκκλησίας της Βουλγαρίας και της Γεωργίας, καθώς και την εκκλησιαστικήν Επαρχίαν της Μολδαβίας, και προέβη εις αναστάτωσιν του εκείσε πληρώματος, γενομένη ατυχώς δεκτή και υπο άδελφών Προκαθημένων και Ιεραρχών των ειρημένων Εκκλησιών. Επί πλέον, η ομάς αυτή, κατά τας αυτάς πληροφορίας πάντοτε ενεφάνισεν εαυτήν κατά την παρουσίαν αυτής εν Γεωργία ως μεταφέρουσαν την συνείδησιν του πληρώματος της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Συμμερίζεται ασφαλώς και η Υμετέρα Μακαριότης και η Ιερά Συνοδος της Άγιωτάτης Εκκλησίας της Ελλάδος, ότι τα σκοπίμως και ανιέρως διαθρυλούμενα και διαδιδόμενα υπό των εν λόγω κληρικών και λαϊκών αποτελούσι, κατά τον Μεγαν Βασίλειον, «ψυχών δηλητήρια [...] άπερ αι [...] μήνιγγες» των ειρημένων «εκβοώσι πολυφάνταστοι ούσαι δια το πάθος» (Επιστολή 210, Τοις κατά Νεοκαισάρειαν λογιωτάτοις] R.G. 32] 777Α). Άλλωστε, «το σχίσαι Εκκλησίαν, και φιλονείκως διατεθήναι, και διχοστασίας εμποιείν και της συνόδου διηνεκώς εαυτόν αποστερείν, ασύγγνωστον και κατηγορίας άξιον, και πολλήν έχει την τιμωρίαν» (Ιερού Χρυσοστόμου, Κατά Ιουδαίων Γ', R.G., 48, 872).
Ατυχώς, την συμπήξασαν μέτωπον κατά της κανονικής Εκκλησίας και των αποφάσεων της εν Κρήτη συνελθούσης Αγίας και Μεγάλης Συνόδου γνωστήν ομάδα ενισχύουσι, δια της στάσεως αυτών, και αδελφοί Ιεράρχαι της Άγιωτάτης Εκκλησίας της Ελλάδος, δια της γραψίδος και του ευκαίρως - ακαίρως εκφερομένου, προ και μετά την σύγκληνιν της Μεγάλης Συνόδου, επί παντός του επιστητού ακρίτου λόγου αυτών, ως επί παραδείγματι οι Ιερότατοι Μητροπολῑται Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος και Πειραιώς κ. Σεραφείμ. Οι ούτως ενεργούντες λησμονούσιν ασφαλώς οτι "τα συνοδικώς σκεπτόμενα και διαγινωσκώμενα, των κατά μόνας γνωματευομένων κρείττονα εισι και έπικρατέστερα" (Ιωάννου του Κίτρους, Άποκρίσεις προς Κωνσταντίνον άρχιεπίσκοπον Δυρραχίου τον Καβάσιλαν, Ραλλη - Ποτλή, Σύνταγμα των Θείων και Ιερών κανόνων» Ε’ τόμος, σελ. 403).
Όθεν, παρακαλούμεν την Υμετέραν Μακαριώτητα και την περί Αυτήν Ιεράν Σύνοδον της Εκκλησίας της Ελλάδος, της μετασχούσης της εν Κρήτη Αγίας και Μεγάλης Συνόδου και συναποφασισάσης και συνυπογραψάσης πάντα τα Συνοδικά κείμενα όπως, εις εφαρμογήν της αποφάσεως της Συνόδου ταύτης, καθ’ ην τα κείμενα ταύτα τυγχάνουσι δεσμευτικά διά πάντας τους Ορθοδόξους πιστούς, κληρικούς και λαϊκούς (βλ. Κανονισμόν Οργανώσεως και Λειτουργίας της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας, άρθρον 13, παρ. 2), λάβητε τα προσήκοντα μέτρα και προβήτε εις τας δεούσας συστάσεις προς τους ειρημένους κληρικούς και προς τα συγκεκριμένα στελέχη ίνα παύσωσι να ένεργώσιν αντιεκκλησιαστικώς και αντικανονικώς, να σκανδαλίζωσι ψυχάς, "ύπέρ ων Χριστός απέθανε», και να προκαλώσι προβλήματα εις την ενιαίαν Ορθόδοξον Εκκλησίαν.
Καλώς γιγνώσκοντες οι πάντες, ότι "ουδέν ούτω παροξύνει τον Θεόν, ως το Εκκλησίαν διαιρεθήναι» (Ιερός Χρυσόστομος, Προς Εφεσίους ΙΑ , P.G. 62, 85), ως ατυχώς συμβαίνη δια της συμπεριφοράς των ειρημένων, ουδεμίαν αμφιβολίαν έχομεν οτι η Υμετέρα Μακαριότης και η Ιερά Σύνοδος της Αγιωτάτης Εκκλησίας της Ελλάδος θέλετε ενεργήσει το δέον, κατά την κανονικήν ακρίβειαν, και προβή εις τας δεούσας προς τους ειρημένους κληρικούς και λαϊκούς εκκλησιαστικάς συστάσεις και προτροπάς, ίνα μη δίδωσιν αφορμάς εις "σκάνδαλα", επί απειλή επιβολής, εν περιπτώσει μη ανανήψεως, των προβλεπόμενων υπό των Θείων και ιερών κανόνων κυρώσεων, προς θεραπείαν των δια της συμπεριφοράς αυτών προκαλουμένων εις το σώμα της Εκκλησίας μωλώπων.
Προς τούτοις, ωσαύτως παρακαλούμεν θερμώς την Ύμετέραν Μακαριότητα όπως επιστήση ιδιαιτέρως την προσοχήν των  προκαλούντων δια δηλώσεων και εγκυκλίων αυτών αναστάτωσιν εις τον λαόν του Θεού αδελφών Ιεραρχών της Αγιωτάτης Εκκλησίας της Ελλάδος, ως των ανωτέρω ρηθέντων Μητροπολιτών Καλαβρύτων και Αιγιαλείας και Πειραιώς, συν τη δηλώσει ότι εάν δεν ανανήψωσι και δεν έλθωσιν εις εαυτούς το Οικουμενικόν Πατριαρχείον θέλει αντιμετωπίσει το δημιουργούμενον πρόβλημα δια της διακοπής της εκκλησιαστικής και μυστηριακής κοινωνίας μετ’ αυτών, ως προκαλούντων την κοινήν ευθύνην και το χρέος πάντων των Ορθοδόξων Ποιμένων προς διασφάλισιν της ενότητος, της ειρήνης και της ενιαίαις μαρτυρίας της Ορθοδόξου Εκκλησίας.
 Τα ανωτέρω, εν πόνω ψυχής και άλγει καρδίας καταγγέλλοντες υπευθύνως, πριν η το υπερβαίνον το δικαίωμα ελευθέρας εκφράσεως οικοδομητικής γνώμης ανίερον τούτο έργον λάβη μείζονας και δυσθεραπεύτους διαστάσεις, επαφιώμεθα τα περαιτέρω τη συνέσει της Υμετέρας Αγάπης και της σεβασμίας Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, και διατελούμεν μετά βαθείας της εν Κυρίω αγάπης και τιμής εξιδιασμένης.
18 Νοεμβρίου 2016
Της Υμετέρας σεβασμίας Μακαριότητος
αγαπητός εν Χριστώ αδελφός
ο Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίος

9 σχόλια:

 1. 1/2 Τα Δόγματα της Εκκλησίας μας, οι Διδασκαλίες του Κυρίου, η άπαξ παραδοθείσα τοις Αγίοις Πίστις, είναι ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΑ, αναλλοίωτα, αιώνια και υποχρεωτικά για όλους, λαϊκούς και κληρικούς όλης της οικουμένης, ακόμα και για τους Επισκόπους, ακόμα και για τους Επισκόπους τους πρώτους μεταξύ ίσων (ήτοι τους Πατριάρχες), και ασφαλώς και για τον εκάστοτε Πατριάρχη Κων/λεως (ο οποίος εάν τυχόν λόγω του περίεργου εκκλησιαστικώς τίτλου "οικουμενικός" αυταπατάται ότι είναι ο "πάπας της Ανατολής" και ο αντίστοιχος του "πάπα" Ῥώμης, κατά την Εν Χριστώ Αλήθεια είναι απλώς ένας επίσκοπος, πρώτος τιμητικά μεταξύ ίσων επισκόπων της οικουμένης και ίσων πατριαρχών) και υπερέχουν των όποιων ΕΣΦΑΛΜΕΝΩΝ αποφάσεων νεοτέρων ψευτοσυνόδων ή και Συνόδων, αποφάσεων (και ολοκλήρων συνόδων) οι οποίες, όπως γνωρίζει πάς τις αναγινώσκων Εκκλησιαστική Ιστορία επικυρώνονται (και αναγνωρίζονται) ή όχι από επόμενες αντίστοιχες Συνόδους, είναι δε σύνηθες να ανατρέπονται και να αντικαθίστανται με άλλες αποφάσεις Κανονικών Συνόδων στον ρουν της διαχρονικότητας της Εκκλησιαστικής πραγματικότητος. Αλλοίμονο αν οι Πιστοί, Λαός και Κλήρος, στο διάστημα που ίσχυαν οι αιρετικές ως προς τα Δόγματα αποφάσεις ληστρικών Συνόδων, τις εφάρμοζαν υποχρεωτικά. Οφείλουν λοιπόν να εφαρμόζουν και οι Επίσκοποι και οι Πατριάρχες τα Δόγματα και άπαντα τα της Πίστεως και τα της πρακτικής της Εκκλησίας όπως παρεδόθησαν στην Καινή Διαθήκη από τον Κύριο και από τους Αποστόλους και εφαρμόσθηκαν από τους Πατέρες. Δεν μπορεί ο καθένας να πιστεύει και να ενεργεί κατά το δοκούν, ιδίως όταν οι αποφάσεις και ενέργειές του εκτός από το άτομό του αφορούν και άλλους, πολλούς ή λίγους. Αν ενεργήσας κατά το δοκούν, συνήργησε τις στην σύγκληση και διεξαγωγή ψευτοσυνόδου η οποία έτεκεν εσφαλμένες αποφάσεις, αντίθετες με την διαχρονική διδασκαλία της Εκκλησίας, ούτε εκείνος ούτε οι συμμετέχοντες και ασφαλώς ούτε οι λοιποί Ορθόδοξοι κληρικοί και λαϊκοί οφείλουν να εφαρμόσουν τις λανθασμένες αποφάσεις. Ο Χριστιανός Ορθόδοξος Πιστός ενδιαφέρεται για τη σωτηρία της ψυχής του και των αδελφών του, εκείνο τον ενδιαφέρει, η ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ και όχι τα νάζια ή τα καπρίτσια ή και οι άσφαιρες ενώπιον του Αιωνίου Κριτού απειλές κάποιου προβεβλημένου μεταξύ ίσων επισκόπων και πατριαρχών ούτε και τα γεωστρατηγικά συμφέροντα Υπερδυνάμεων και ο νοών νοείτω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Καλό Σαββατοκύριακο.

  Όταν σε ένα έγγραφο ή ιστοσελίδα κάνουμε copy paste πρώτα "μαυρίζουμε" (ήτοι επισημανουμε με ανοικτού μπλε διαφανή επισήμανση) το κείμενο. Τις τελευταίες μέρες, που έγραψα και κάποια ανώνυμα σχόλια στην Ομολογία, αυτό συμβαίνει αυτόματα "άμα τη εισόδω μου" στο ιστολόγιο! Όχι σε άλλες ιστοσελίδες. "Μπλεδιάζει" το περιεχόμενο της οθόνης για δυο δευτερόλεπτα κι έπειτα επανέρχεται, ενώ μερικές φορές για δημοσίευση σχολίου το πρώτο κλικ αστοχεί και χρειάζεται και δεύτερο. Ποιος κάνει "αυτόματα" copy paste; Είναι γνωστό ότι είναι δυνατόν να παρακολουθείται η δρατηριότητα των υπολογιστών μας, άλλοτε από μυστικές υπηρεσίες Ασφαλείας, άλλοτε από κατασκοπευτικές υπηρεσίες εχθρικών Κρατών ή υπερδυνάμεων που ενδιαφέρονται για την ασφάλεια και κατά της τρομοκρατίας, άλλοτε από Χἀκερς, άλλοτε από εταιρείες διαφημίσεων ή διαδικτὐου που άλλωστε μελετούν και τα γνωστά "κούκις" τα οποία τοποθετούν στον υπολογιστή ή στους browsers.

  Ο Έλληνας είναι πεισματάρης κύριοι, όταν τον αφήσεις στο ραχάτι του είναι χαλβάς, όταν τον διεγείρεις και του θίξεις την αξιοπρέπεια και την Πίστη του, γίνεται λιοντάρι. Κύριοι παρακολουθητές, αλλού είναι οι τρομοκράτες, αλλού είναι οι εχθροί της Πατρίδας, αλλού είναι εκείνοι που απειλούν να αποσπάσουν εκκλησιαστικώς (κι έπειτα;;;) επαρχίες του Ελεύθερου Ελληνικού Κράτους σε δικαιοδοσίες εκτός αυτού, αλλού είναι εκείνοι που, καίτοι Τούρκοι υπήκοοι και υπηρετήσαντες Αξιωματικοί στον Τούρκικο Στρατό (αν είναι αλήθεια οι δηλώσεις τους για κάτι ξυπόλητους που ξεσηκώθηκαν το 1821 και διατάραξαν τις καλές σχέσεις των Ελλήνων με τους Τούρκους δεν γνωρίζω) αξιώνουν να έχουν λόγο για την εκκλησιαστική ζωή Ελλήνων Πολιτών και να απειλούν Έλληνες Πολίτες με τρομοκρατικά έγγραφα όπως το παραπάνω.

  Υπάρχουν Έλληνες Επίσκοποι;

  Ξύπνα Αυγουστίνε Καντιώτη να τους εξηγήσεις όπως πρέπει το όνειρο!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ἡ ἐπιστολή αὐτή φανερώνει ὅτι ὁ βασιληάς εἶναι γυμνός. Ὁ Πατριάρχης εἶναι ἀποστερημένος τῆς δυνατότητος νά ἐπικαλεῖται τήν δύναμιν τῆς ἀληθείας καί διά τοῦτο ἐπικαλεῖται τήν ἰσχύ τῆς δῆθεν ἐξουσίας του. Πλήρης καταφρόνηση τῶν Ἱερῶν Κανόνων, πλήρης ἀδιαφορία γιά τήν Πίστη, πλήρης ἀποξένωσις ἀπό τήν πραγματικότητα. Καλά ποιόν κοροϊδεύει ὁμιλώντας περί εὐαρίθμων πού διαφωνοῦν;Δέν γνωρίζει δῆθεν ὅτι οἱ ἐλάχιστοι φανεροί ὑποστηρικτές τῆς ψευτοσυνόδου τοῦ Κολυμπαρίου δέν τολμοῦν νά ψελλίσουν αὐτά πού πιστεύουν διότι θά τούς πάρει ὁ λαός μέ τίς τομάτες; Πόσο θράσος νά ὑποδεικνύει σέ μία Αὐτοκέφαλη ἀδελφή Ἐκκλησία τί θά πεῖ καί τί θά ἀποφασίσει αὐτή καί οἱ Ἱεράρχες της ἀπειλώντας μέ ποινές καί κυρώσεις; Ἐδῶ Παναγιώτατε εἶναι Ὀρθόδοξη Ἀνατολή, δέν εἶναι Παπική Δύση, χώνεψέ το αὐτό καλά! Ἀκόμη καί τά πατερικά λόγια πού ἀκρωτηριασμένα καί ἀπομονωμένα παραθέτεις σέ βραχεῖα μορφή καί ἀποσπασματικά χωρίς τή συνάφειά των δέν μποροῦν νά σέ δικαιολογήσουν. Τούς Ἁγίους Πατέρες ἡ σύνοδος τῆς Κρήτης τούς ποδοπάτησε καί ἐβλασφήμησε τήν Πίστη καί τούς ἀγῶνες των καί τολμᾶς ἐσύ ὁ πρωτοστάτης τῆς συνόδου τῆς ἀποστασίας νά τούς ἐπικαλεῖσαι γιά νά συγκρατήσεις τήν βροντώδη φωνή τοῦ λαοῦ πού εἶναι καί ὀργή τοῦ Θεοῦ γιά σένα καί τούς ὁμόφρονές σου; ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ καί οἱ ἀπειλούμενοι ἱεράρχες καί ὅλοι οἱ ὑπόλοιποι πού τούς ἐννοεῖ ἀλλά ἐπί τοῦ παρόντος δέν ἀναφέρει, μή σκιάζεστε. ΤΙΜΗ σας νά ἀπιελῆσθε ἀπό τόν ὑβριστή τῶν Ἁγίων καί Οἰκουμενιστή Πατριάρχη Βαρθολομαῖο. Ὁ κύβος ἐρρίφθη καί γιά τήν ἀποστασία ΑΛΛΑ καί γιά τήν ἄρνηση τῶν πιστῶν, Κληρικῶν, μοναχῶν καί λαϊκῶν, νά ὑποταχθοῦν στόν καρδινάλια καρδίας τοῦ Παπισμοῦ καί τά κοπέλια του. Ἕως ἐδῶ καί μή παρέκει! Μόνος του ὁ τολμητίας Πατριάρχης, χειρότερος τοῦ Ἀθηναγόρου διότι πράττει πολλά χείρονα ἐκείνου, προκάλεσε καί ἄνοιξε τούς ἀσκούς τοῦ Αἰόλου. Ἀπό ἐδῶ καί πέρα θά θερίζει θύελλες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η Εκκλησία της Ελλάδος είναι η μοναδική, από τις 14 εκκλ. δικαιοδοσίες, που δεν έχει Προκαθήμενο, αλλά Προκαθημένη, την ΔΙΣ. Γι' αυτό δεν μπορεί να πάει σε άλλη Μητρόπολη ο Αρχιεπίσκοπος, άνευ αδείας του οικείου Μητροπολίτη και εάν πάει πρέπει να συνοδεύεται από Συνοδικούς Ιεράρχες.
   Θυμίζω, ότι ο αρχικός τίτλος ήταν: Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, Έξαρχος Πάσης Ελλάδος, που σημαίνει εξάρτηση από το Πατριαρχείο. Ο Αρχιεπίσκος Χρυσόστομος Παπαδόπουλος, μονομερώς, απάλειψε το: Έξαρχος Πάσης Ελλάδος και πρόσθεσε ένα "και".
   Αυτή η ιδιότυπη κατάσταση δεν συμβαίνει με καμία άλλη Ορθόδοξη Εκκλησία.

   Ν.Κ.

   Διαγραφή
  2. Αυτή η ιδιότυπη κατάσταση δεν συμβαίνει με καμία άλλη Ορθόδοξη Εκκλησία.

   Σωστά.

   Και μακάρι να ἠταν μόνο αυτή η κατάσταση, που "πάει κι έρχεται", και να ίσχυε σε άπασα την Επικράτεια του Ελεύθερου κι Ανεξάρτητου Ελληνικου Κράτους. Αλλά δεν ισχύει όπως γνωρίζουμε, ενώ και το "πάσης Ελλάδος" είναι ψέμμα, παράλληλα με το ψέμμα "Εκκλησία της Ελλάδος". Δεν ανήκει παραδείγματος χάριν στην Ελλάδα η Κρήτη; Γιατί έχει άλλη ... Εκκλησία η Κρήτη;

   Διαγραφή
  3. Στην Εκκλησία δεν συμβαίνει το ίδιο, όπως στην Πολιτεία. Μπορεί σε ένα Κράτος να υπάρχουν δύο Εκκλησίες (όπως στην Τουρκία, όπου υπάρχουν, η ΚΠολη και η Αντιόχεια) ή ένας Προκαθήμενος να ποιμαίνει 2 Κράτη,(όπως στην Τσεχία και τη Σλοβακία). Το αντίθετο είναι καθαρώς προτεστάντικη άποψη ("ούτινος το Κράτος, αυτού και η Εκκλησία"), που πρώτος έκανε ο Όθωνας και έκανε την περίφημη Εκκλησία του Βασιλείου της Ελλάδος και αποκόπηκε από το Πατριαρχείο ΚΠόλεως. Εμείς κοιτάμε ποιός είναι Πατριάρχης ΚΠόλεως, δηλ. κοιτάμε το πρόσωπο και δεν κοιτάμε τον θεσμό του Πατριαρχείου. Υπήρξαν πέντε (5) Πατριάρχες, που έκαναν, τον 17ο αι. πολύ χειρότερα από ότι ο Βαρθολομαίος: υπέγραψαν επισήμως, ότι ακολουθούν το δόγμα της Καθολικής "εκκλησίας" και ένας έβγαλε μανιφέστο υπέρ του Προτεσταντισμού! Αλλά με αυτούς δεν ασχολούμεθα καθόλου.

   Ν.Κ.

   Διαγραφή
 4. http://www.pentapostagma.gr/2016/12/%CF%86%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%AC-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BA%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%BF%CF%82-%CE%B2%CE%AC.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ναι, άντε Βαρθολομαίε κόψε την Εκκλησία για να μείνουν οι Ορθόδοξοι ελεύθεροι και εσείς οι ενωτικοί=ουνίτες να ενωθήτε άμεσα με όλους τους αιρετικούς. Πριν γίνεις ``Πατριάρχης`` αν θυμάσαι είχες χειροτονηθεί μυστικά Καρδινάλιος στην Ραβέννα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πριν γίνεις ``Πατριάρχης`` αν θυμάσαι είχες χειροτονηθεί μυστικά Καρδινάλιος στην Ραβέννα.

   ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ υπάρχει; Αποδείξεις; Για τη φοβερή αυτή καταγγελία;

   Διαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου