Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016

YΠΑΡΧΕΙ ΧΑΡΑΓΜΑ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ; Μια απαντησι του μακαριστου μητροπολιτου Πρεβεζης Μελετιου που ερευνουσε το επιμαχο ζητημα εντατικα.

 YΠΑΡΧΕΙ ΧΑΡΑΓΜΑ 
                       ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ;

Μια απαντησι του μακαριστου μητροπολιτου Πρεβεζης Μελετιου που ερευνουσε το επιμαχο ζητημα εντατικα.

5 σχόλια:

 1. Στο βιβλίο του αυτό ο μακαριστός Μελέτιος -και προς τιμήν του- γράφει:
  "..........Με οδηγό τις σκέψεις αυτές, έκαμα μιά έρευνα. Για να έχω υπεύθυνη γνώμη σαν οδηγός ψυχών. Έρευνα στους Πατέρες. Και γενικά στην Ορθόδοξη Παράδοση. Και διαπίστωσα, ότι και εγώ είχα κάμει λάθος. Το γαρ σφάλλειν ανθρώπινον. Δοξάζω τον Κύριο που το συνειδητοποίησα. Και συνιστώ. Σε όλους. Και συμβουλεύω.........." (σελ. 6).
  Εσείς γνωρίζετε πολλούς Μητροπολίτες, που να αναγνωρίζουν κάποιο λάθος τους; Όλοι τους είναι αλάνθαστοι. Πως να αναγνωρίσουν κάποιο λάθος τους, όταν φροντίζουν μόνο για την υστεροφημία τους;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Έκτοτε πέρασαν 15 χρόνια κι ο Αντίχριστος ... δεν θα ήταν 30 ετών το 2001; τώρα θα ήταν 45άρης αν βέβαια υπήρχε το "σφράγισμά" του που υποδείκνυαν οι τριεξάρηδες αντιχριστολόγοι. Ίσως να ήταν και 2000 περίπου ετών, αφού και από την εποχή των Αποστόλων κάποιοι χριστιανοί σταμάτησαν να δουλεύουν και περίμεναν την Συντέλεια του αιώνα. Όποιος δεν θέλει να εργάζεται να μην τρώει, σε βάρος της Εκκλησίας, είπαν οι Απόστολοι για να εξαφανιστεί το φαινόμενο.

  Όταν ένα σύννεφο κόκκινης σκόνης της Αφρικής κάλυψε την Κωνσταντινούπολη, όπως έπεφταν μέσα του οι ακτίνες του ήλιου που φαινόταν κόκκκινες, οι Βυζαντινοί πίστεψαν ότι ήρθε η συντέλεια του Κόσμου, διότι ήταν ...πυρ εξ ουρανού! Το ίδιο δεν το πίστεψαν μερικούς αιώνες αργότερα στην Κοζάνη, διότι από τον θολωμένο ουρανό έπεσαν ...ψάρια και οι κάτοικοι κατάλαβαν ότι ο ανεμοστρόβιλος πέρασε και από τη θάλασσα. Κατά την Άλωση της Κωνσταντινουπόλεως, λοιπόν, το 1453, όλος ο χριστιανικός κόσμος πίστεψε ότι ήρθε η Συντέλεια του κόσμου. Οι επιδημίες, οι μεσαιωνικές δυσειδαιμονίες, οι καταστροφές είχαν επιτείνει την βεβαιότητα πως η συντέλεια του κόσμου επέκειτο και το 1529 όταν οι Τούρκοι με τον Σουλεϊμάν πολιορκούσαν την Βιέννη. Στα κείμενα του Β. Σακκά μάθαμε ότι " Γιὰ νὰ ἀποφύγουν τὸ χάραγμα τοῦ Ἀντιχρίστου οἱ ἄνθρωποι προέβαιναν σὲ ἐγκλήματα καὶ ὁμαδικὲς αὐτοκτονίες. Οἱ χρονογράφοι ἀναφέρουν π.χ. ὅτι τὴν 6η Ἰανουαρίου 1679 στὸ Τομπόλσκ αὐτοκτόνησαν ὁμαδικῶς διὰ πυρᾶς 1.700 ἄτομα! Στὶς 24 Ὀκτωβρίου 1687 στὸ Τιοῦμεν αὐτοπυρπολήθησαν περὶ τοὺς τριακοσίους. Στὸ Ἰαροσλάβ, τὸ 1680 ἐκάησαν περὶ τὰ πέντε χιλιάδες ἄτομα. Στὶς 4 Μαρτίου τοῦ 1687, μὲ ἐπικεφαλῆς τὸν πνευματικὸ τους ὁδηγὸ μοναχὸν Ἰγνάτιον ἐκάησαν 2.700 ἄτομα καὶ ἄλλα χίλια μὲ ἐπικεφαλῆς τους τὸν μοναχόν Πίνιμ!῾

  Η Συντέλεια του κόσμου θα γινόταν και την 19η Μαἱου 1910! Τουλάχιστον τότε υπήρχε κάποιος λόγος για να υποστηρίξουν τις απόψεις τους οι τσαρλατάνοι καταστροφολόγοι. Όμως, αν και ο κομήτης του Χάλεϋ πέρασε ξυστά από τη Γη, Συντέλεια του κόσμου δεν συνέβη. Οι "νοστράδαμοι" προφήτευαν την έλευση του αντιχρίστου και τη Συντέλεια του αιώνος και για το 2000 μ.Χ. όπως και για την 21-12-2012, διότι "το προφήτευε το ημερολόγιο των Μάγιας". Φυσικά και το 2000 και το 2012 , Συντέλεια δεν έγινε, αλλά το ξεχάσαμε προς όφελος των ψευδοπροφητών που ετοίμασαν άλλες ψευτοπροφητείες και ψευτοερμηνείες της Αποκαλύψεως. Τώρα πάλι, τόλμησε κάποιος να αναρτήσει ένα βιντεάκι με τίτλο "Επίσημη παρουσίαση του χαράγματος της Αποκάλυψης"! Προχθές άλλος γνωστός και μη εξαιρετέος παρουσίασε (εκείνος με ερωτηματικό στο έντυπο, με βεβαιότητα στην ομιλία) ότι το οικονομικό σύστημα που ισχύει στην Ελλάδα με τα μνημόνια είναι.. το πρώτο θηρίο της Αποκαλύψεως!!! Ο "εφαρμοσμένος χιλιασμός" στον οποίο πιστεύουν κάποιοι "ορθόδοξοι" είναι λερναία ύδρα με πολλά κεφάλια, το ένα κόβεται διά της αυτοδιαψεύσεως, το άλλο φυτρώνει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. 1/2 Επειδή κρατάει χρόνια αυτή η κολώνια της αντιχριστολογίας, τόσο που κατάντησε, αν ήταν βέβαια κάποτε αρωματική, βρώμα και δυσωδία διαστρεβλώσεως των Γραφών, ας ευλογηθούμε και ας τιμήσουμε τη μνήμη του μακαριστού αγίου επισκόπου Νικοπόλεως Μελετίου αναμιμνησκόμενοι "ημερών ἁρχαίων" (του 2010 αλλά και του 1995 και του 1981) με ένα κείμενό του μακαριστού ορθοφρονούντος επισκόπου από το βιβλίο του, που παραθέτει ο κος Ι. Καρδάσης

  https://apotixisi.blogspot.gr/2009_05_10_archive.html

  "... παραθέτουμε μια απάντηση, ενός άλλου Μητροπολίτη, αυτή του Νικοπόλεως Μελετίου, που κατέγραψε τα κατωτέρω αναφερόμενα, στο βιβλίο του: «Το χάραγμα του Αντιχρίστου» στην Ορθόδοξη Παράδοση, 1997, σελ. 8-16:

  «Όμως από το 1981 άρχισαν να κυκλοφορούν απόψεις διαμετρικά αντίθετες από τις ορθόδοξες. Σύμφωνα με αυτές, το 666 είναι το χάραγμα του αντίχριστου, όσοι το δέχονται, έστω και με την μορφή του γραμμωτού κώδικα (bar code), μεταμορφώνονται σε δαιμονικές προσωπικότητες, το 666 σαν κωδικός στις ταυτότητες είναι ισόβια και ανεξάλειπτη σφραγίδα του αντίχριστου κατ’ ενέργεια του σατανά.

  Από που μας ήλθαν αυτές οι απόψεις, αφού δεν είναι πατερικές; Όχι εξ εώας. Αλλά εκ δυσμών. Από την Αμερική! Από την χώρα, όχι της σοφίας του Θεού, αλλά της πανσπερμίας των αιρέσεων, του παραλόγου και του δαιμονικού. Προέρχονται από μία κυρία Mary Stewart Relfe. Η κυρία αυτή έγραψε τελευταία δύο βιβλία: α/ When your money fails και β/ The new money system, που είχαν καταπληκτική εκδοτική επιτυχία (best-sellers)!

  Στα βιβλία της αυτά η κ. Relfe: θεωρητικά, αναπτύσσει την άποψη, ότι το χάραγμα του αντίχριστου, το όνομα του αντίχριστου και ο αριθμός του ονόματός του, το 666, αλληλοεπιχωρούνται και ταυτίζονται, πρακτικά, καταγγέλλει το νέο οικονομικό σύστημα συναλλαγών (με κομπιούτερ και με το bar code), ότι εισάγει στην ζωή των συγχρόνων μας το σφράγισμα του αντίχριστου. Και, όπως είναι φυσικό, προκάλεσε φοβερή αναστάτωση σε πολύ κόσμο.

  Τα μοτίβα αυτά της κ. Relfe επαναλαμβάνονται στερεότυπα! Ακόμη και από ανθρώπους, που έχουν επισύρει βαθειά εκτίμηση και αναγνώριση σαν καλοί θεολόγοι και εξαίρετοι πνευματικοί καθοδηγητές. Δεν τους κακίζω. Γιατί πρόκειται για θέμα πολύ ευαίσθητο. Πρόκειται για την αιώνια σωτηρία. Πρόκειται για κάτι, που άμα απειληθή, το μυαλό του ανθρώπου εύκολα μπλοκάρει.

  Για να τεκμηριώσει τις θέσεις της, η κ. Relfe παραπέμπει τους αναγνώστες της στις προσωπικές της «πνευματικές» εμπειρίες. Έτσι η κ. M. S. Relfe μας λέγει, ότι: ο John H. Sheperd της «αποκάλυψε» κατά θέλημα και φωτισμό Χριστού, ότι το 666 είναι το χάραγμα του αντίχριστου, το «Άγιο Πνεύμα» της «αποκάλυψε», ότι ο γραμμωτός κώδιξ (bar code) έχει το 666 και κατά συνέπεια, όποιος το δέχεται και το χρησιμοποιεί, παίρνει χωρίς άλλο το χάραγμα του αντίχριστου».

  Με βάση τις εμπειρίες της αυτές (και άλλες!) η κ. Relfe κάνει για τον εαυτό της την διαπίστωση, ότι είναι «προφήτης» (!), με αποστολή να προφυλάξει τον κόσμο από την απειλή της νέας τεχνολογίας των κομπιούτερς που εξαπλώνεται στον κόσμο αλματωδώς!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ρωτάτε: Υπάρχει χάραγμα χωρίς Αντίχριστο;

  Απαντάμε: ΟΧΙ.

  Αλλά λαμβάνουμε την ευκαιρία να ρωτήσουμε: Θα υπήρχαν γεροντάδες λαοπλάνοι καθοδηγητές μαζών αν δεν ανακάλυπταν παντού χαράγματα χωρίς αντίχριστο;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Εδώ στην Αθήνα υπάρχει ιερομόναχος που υποστηρίζει ότι η Β' Παρουσία του Χριστού θα λάβει χώρα στις 8-4-2018(έχει βάλει και αντίστροφη μέτρηση στο ιστολόγιο του) και ότι ο Αντίχριστος είναι ο...William o πρίγκηπας της Αγγλίας ο γιός της Νταϊάνας !!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου