Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Ο μοναχος Σαββας Λαυριωτης, η ΚΑΡΤΑ του Πολιτη ΚΑΙ Ο..... ΨΥΧΙΣΜΟΣ ΜΑΣ !!!!!

Ο μοναχος Σαββας Λαυριωτης, 
η ΚΑΡΤΑ του Πολιτη
ΚΑΙ Ο..... ΨΥΧΙΣΜΟΣ ΜΑΣ !!!!!


Οσοι χρησιμοποιουν κινητα τηλεφωνα με μικροτσιπ (νομιζουμε και ο π. Σαββας το χρησιμοποιει), ας προσεχουν τι μπορει να παθουν στον ...."ψυχισμο"του εγκεφαλου τους!!!

Το ζητημα ειναι πολυ παληο, απο το 2001 ισως και απο πιο πριν, που πρωτοκυκλοφορησε το βιβλιο της Δαιμονισμενης Προτεσταντισας ΡΕΛΦ, που ισχυριζονταν εξ .....Αγιου Πνευματος, οτι το Mπαρκοουντ περιεχει το 666. Αναστατωθηκε τοτε ολος ο τοπος.
Και ιδιαιτερα οι επιδερμικοι χριστιανοι.
Οι παλαιοημερολογιτες πρωτοστατουσαν σε αυτες τις γελοιοτητες και τις κολησαν και στα κεφαλια πολλων νεοημερολογιτων.
Εστι λοιπον, μολις σημερα ακουσαμε μια ομιλια, του αξιεπαινου κατα τα αλλα, διωχθεντος απο τους Οικουμενιστας Αγιορειτας πατρος Σαββα Λαυριωτη στο ΤV Κοσμος, οτι η καρτα του Πολιτη θα επηρεαζει ακομα και τον ....ψυχισμο μας!!!
Και οτι αυτον τον ισχυρισμο τον υποστηριζουν καποιοι επιστημονες και οι ...αγιορειτες πατερες θα δημοσιευσουν τις μελετες τους γρηγορα.
Γιατι ομως δεν βγαινουν σημερα, τωρα αφου το ζητημα ειναι επειγον να δημοσιευσουν αυτους τους ισχυρισμους τους οι ιδιοι οι επιστημονες, για απαντηθουν επιστημονικα;
Εγω χρησιμοποιω καρτες εδω και πολλα χρονια, απο τραπεζες, απο σουπερ μαρκετ, απο φαρμακεια, με τσιπ, γιατι δεν επηρεασαν καθολου μα καθολου, μεχρι σημερα τον ΨΥΧΙΣΜΟ ΜΟΥ;
Δυστυχως, αυτες οι νεες τρελλες, αρχισαν και παλι να διαδιδονται με πρωτους ...διαδοσιες τους Αγιορειτες.
Πατερ Σαββα, καλο ειναι να περιορισθουμε στα χωραφια μας που ειναι τα ζητηματα της Πιστεως και του Αδηφαγου τερατος της Παναιρεσεως του Οικουμενισμου.
Αφηστε τα αλλα στους ειδικους, δεν μπορουν να τα λενε αυτα οι αγραμματοι καλογηροι του Αγιου ορους.
Διαφωνουμε και εμεις με την παραλαβη της καρτας του Πολιτη, αλλα χωρις να πιστευουμε οτι αυτη η διαφωνια μας, εχει καποια σχεσι με την Ιερα Αποκαλυψι ή τον ΨΥΧΙΣΜΟ της ανθρωπινης υπαρξης.
Βλαβες στα σωματικα μας οργανα, ναι μπορουν να κανουν, οπως το κινητο τηλεφωνο στον εγκεφαλο μας, αλλα οχι η εξωτερικη καρτουλα στον ψυχισμο μας, γιατι τοτε καταλυεται το αυτεξουσιο και η ελευθερια του ανθρωπου.
Ο δημοσιογραφιος του ΚΟΣΜΟΣ ΤV διαφωνησε με τον πατερα Σαββα, αλλα εκεινος επεμεινε. 
Προσεξτε πατερες, γιατι με τις βλακειες μας θα χαθη και ο αλλος αγωνας ο ιερος Αγωνας της Πιστεως, θα επιτρεψη ο Θεος να παθουμε πολλα κακα.
Και κατι ακομα: Η αληθεια δεν εχει αναγκη απο τα ψεμματα για να σταθη. Στεκεται στα ποδια της παντοτε απο μονη της σε στερεο εδαφος και οχι σε ...κινουμενη αμμο.
Το 2001 ειχαμε οργανωσει ορθοδοξο θεολογικο εργαστηριο με ομαδα αδελφων και πατερων και ερευνουσαμε στους ειδικους για τα ζητηματα τα επιστημονικα, αν στεκονταν ολα τα φληναφηματα των 3εξαρηδων Αντιχριστολογων.
Βλεπουμε οτι καθε λιγο και λιγακι ανακινουνται παρομοια ζητηματα γιατι ο Διαβολος εργαζεται ταυτοχρονα σε πολλυς τομεις και προσπαθει ει δυνατον να πλανηση ακομα και τους εκλεκτους.
Ο καθηγητης της Πληροφορικης του πανεπιστημιου Θεσσαλονικης κ. Γιαννης Τσουκαλας στον οποιο ειχαμε απευθυνθει μας εδωσε εξηγησεις και φερνουμε σημερα στη δημοσιοτητα την επιστολη που του στειλαμε και επεται συνεχεια.   

7 σχόλια:

  1. Προτιμώ να σκέφτομαι το σφράγισμα του Θεού

    Στην Αποκάλυψη 7:1-3 διαβαζουμε Μετὰ τοῦτο εἶδον τέσσαρας ἀγγέλους ἑστῶτας ἐπὶ τὰς τέσσαρας γωνίας τῆς γῆς, κρατοῦντας τοὺς τέσσαρας ἀνέμους τῆς γῆς, ἵνα μὴ πνέῃ ἄνεμος(άραγε το σταμάτημα της ορθοδοξης διδασκαλίας ευνοεί ?) ἐπὶ τῆς γῆς(=πιστους?) μήτε ἐπὶ τῆς θαλάσσης (=απίστους?) μήτε ἐπὶ πᾶν δένδρον(= "φυτά" στυλ γιαλανζί "αντιοικουμενιστών " έχοντες μόρφωση ευσέβειας, αλλά αρνούμενοι τη δύναμή της ?). 2 καὶ εἶδον ἄλλον ἄγγελον ἀναβαίνοντα ἀπὸ ἀνατολῆς ἡλίου, ἔχοντα σφραγῖδα Θεοῦ ζῶντος, καὶ ἔκραξε φωνῇ μεγάλῃ τοῖς τέσσαρσιν ἀγγέλοις, οἷς ἐδόθη αὐτοῖς ἀδικῆσαι τὴν γῆν καὶ τὴν θάλασσαν, 3 λέγων· Μὴ ἀδικήσητε τὴν γῆν μήτε τὴν θάλασσαν μήτε τὰ δένδρα ἄχρις οὗ σφραγίσωμεν τοὺς δούλους τοῦ Θεοῦ ἡμῶν ἐπὶ τῶν μετώπων αὐτῶν

    Σκέφτομαι οτι το Μυστήριο της εκκλησίας τού Χρίσματος είναι Σφραγίδα Πνεύματος Αγίου ( Εφεσίους 1:13, 4:30, Β΄ Κορινθίους 1:22 )Το μυστήριο των αιρετικών Ιερέων της εκκλησίας των πονηρευομένων , τού Αιρετικού Χρίσματος δηλ είναι σφραγίδα του Αντίχριστου .Σε καμία περίπτωση δεν είναι Σφραγίδα Πνεύματος Αγίου .Με την αποστασία = το πλήρες σταμάτημα της ορθόδοξης διδασκαλίας τι εννοεί με το "ἄγγελος ἀναβαίνοντα ἀπὸ ἀνατολῆς ἡλίου"? Αραγε αυτός είναι άνθρωπος ,κήρυκας του Λογου του Θεού , αποτειχισμένος απο την εκκλησία των πονηρευομένων με το διακόνημα του Ηλία? (ιερομόναχος θα έλεγα) που ανατάσει την αποστασία γιατί δεν θα αποκαταστήσει καρδίαν υἱοῦ πρὸς πατέρα, ἀλλὰ, πατρὸς πρὸς υἱόν ... αυτός (μόνος ή μάλλον με άλλους γιατί λέει σφραγίσωμεν πληθυντικός αριθμός και σφραγίζονται και Εκατόν σαράντα τέσσεριςχιλιάδες σε όλη την γή ) θέτει Σφραγίδα Πνεύματος Αγίου στα μέτωπα των χριστιανών των εσχάτων που επιστρέφουν στον Θεό ...?







    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Oλοι μας το ιδιο κανουμε αγαπητε Σωτηριε και αρκουμαστε σε αυτο.
    Αυτη ειναι παντοτε η ΠΡΑΚΤΙΚΗ της Εκκλησιας. Αναμενειν την ΕΚΒΑΣΙΝ ΤΗΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑΣ και να μην ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ με τα ψευδη μας και τους ευσεβεις ποθους μας, οτι εκπληρωθηκε η προφητεια.
    Αυτοι οι 3εξαρηδες μας εφεραν ηδη τον Αντιχριστο και την εποχη του.
    Και δεν ντρεπονται οι πλανεμενοι, ομιλουν μετα πληρους βεβαιοτητος και δεν ντρεπονται, μπηκαν ακομα και μεσα στην σκεψι του Θεου.
    Μιλουν για προχαραγματα και αλλες φαιδροτητες αυθαιρετες και βλακωδεις εις υπερμετρον βαθμον.
    Τους ειπα να σταματησουν αυτα γιατι τελικα βλασφημουν τον Θεο και τις Γραφες, αλλα ξερεις η αρρωστεια του 666 ειναι βαθεια και καταλαμβανει ολοκληρον τον ανθρωπο.
    Ας προσεξουν οι ψευτοαφωτιστοι καλογηροι του Αγιου Ορους γιατι στους νουν εχοντες, με τα φαιδρα τους δεν γινονται πιστευτοι, ουτε και στα αλλα στα μειζονα και εχομενα σωτηριας
    Πειτε μου που ειναι οι ...απειλες των 60;
    οι Ψευτοπαληκαραδες που δεν εχουν καμμια υποχρεωσι παρα μονο τον εαυτουλη τους;
    Κι ομως ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΙΧΙΖΟΝΤΑΙ και ΟΥΔΕΠΟΤ ΘΑ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΘΟΥΝ. Ευχομαστε να διαψευθο6υμε, μαλλον να μας διαψευσουν, αλλα μαλλον και ΠΑΛΙ γιναμε μετα Χριστον προφητες.
    Αυτα ειναι τα σημερινα ...."παλληκαρια" του Χριστου.
    ΨΕΥΤΟΑΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οδυσσέα "μιλούν για προχαράγματα " λες ... Ναι δεν μου αρέσει ούτε να προσθέτει ούτε να αφαιρεί τις στα όσα παραλάβαμε . Παραλάβαμε για προ χάραγμα ? Αν ναι ας το τεκμηριώσουν . Αν όχι τι το λένε ?
    Και άλλο είναι να προσπαθεί κάποιος να καταλάβει και να να εξετάζει και να διερωτάται και να εκθέτει την άποψη του και να λέει : μήπως έτσι είναι ? Και άλλο να επεξηγεί μετά βεβαιότητας και επιμονής ....
    και μάλιστα αν αρμοδίως ... Γιατί άλλος έχει το χάρισμα της προφητείας και άλλος το χάρισμα να επεξηγεί την προφητεία ....και πρέπει λέει να κάνουμε ησυχία στην εκκλησία και να ακούμε ...

    Αλλά λες , και σωστά λες , "Αυτη ειναι πάντοτε η ΠΡΑΚΤΙΚΗ της Εκκλησιας. Αναμενειν την ΕΚΒΑΣΙΝ ΤΗΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑΣ "
    Δηλαδή Οδυσσέα αν κατάλαβα καλά ...και σε παρακαλώ αν δεν κατάλαβα εξήγησε μου αν έρθει ένας άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός ΠΟΥ ΗΡΘΕ, ισαπόστολος και προφήτης και διδάσκει αρμοδίως (και δεν αναφέρομαι στην πατριαρχική απανταχουσα που είχε αλλά στο ότι μας λέει οτι αυτά τα λόγια δεν είναι δικά μου αλλά του Παναγίου Πνευματος και τιμωρούμαι αν δεν τα πώ ) και υπάρχει αγιο πατερική συνφωνία ... και μας πεί είρθε ο Αντίχριστος και νάτος αυτός είναι .... ΚΑΙ ΤΟ ΕΊΠΕ , γιατί Οδυσσέα μου να μην το πιστέψω ? Ξέρεις κανένα άγιο που να μην συμφωνεί αλλά να διαφωνεί με τον Πατροκοσμά ?


    Αυτός είχε το διακόνημα του Ηλία μας το λεει ο ίδιος αλλά και το μαρτυρούν τα έργα του . Οι Διδαχές του ή μάλλον ιερείς με το πνεύμα των διδαχών του (= πνεύμα Ηλιου) σφραγίζουν τους χριστιανούς των εσχάτων .

    Στην διδασκαλία των 3εξαρηδων αντιπαρατάσσω τις διδαχές του Αγ Κοσμά του Αιτωλού .

    Και τους προτρέπω μην αμελήσετε αδελφοί το σφράγισμα του Θεού
    και μη σφραγίσουν οι αλογίες των παπικών τον νούν σας (σφράγισμα αντιχριστου στο μέτωπο) η τις πρακτικές σας ( σφράγισμα στο δεξί χέρι) .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. O πατήρ Αντώνιος Πινακούλας, θεολόγος, αναφέρει σε κείμενό του για τον μακαριστό Νικοπόλεως και Πρεβέζης άγιο επίσκοπο Μελέτιο:

    "Ένα άλλο θέμα που απασχόλησε τον π. Μελέτιο και τον έφερε αντιμέτωπο με τους ίδιους σχεδόν κύκλους ήταν το θέμα του «σφραγίσματος του 666 - αντίχριστου». Το πρόβλημα προέκυψε από την ηλεκτρονική – ψηφιακή οργάνωση της αγοράς και την επέκτασή της σε όλους σχεδόν τους τομείς τήρησης αρχείων και επεξεργασίας στοιχείων.
    Πηγή των ανησυχιών των «ορθοδόξων» είναι, όπως πάντα, ο συλλογικός ψυχολογικός αμυντισμός, και αφορμή έγιναν οι ιδέες κάποιας Mary Stewart Relfe, που άρχισαν να γίνωνται γνωστές στην Ελλάδα από το 1981. Οι ιδέες αυτές συνοψίζονται στο ότι το χάραγμα του αντίχριστου και ο αριθμός του ονόματός του, το 666, αλληλοπεριχωρούνται και ταυτίζονται και στο ότι το νέο οικονομικό σύστημα συναλλαγών (με κομπιούτερ και με bar code), εισάγει στη ζωή των ανθρώπων το σφράγισμά του. Οι ιδέες αυτές, με τη διαμεσολάβηση κληρικών και αγιορειτών μοναχών, μέσω εντύπων, προκάλεσαν φοβερή αναστάτωση. Στα μέσα της δεκαετίας του 1990 τα πράγματα πήραν μεγάλες διαστάσεις. Διαδηλώσεις, διαμαρτυρίες, συλλογές υπογραφών ήταν στην ημερήσια διάταξη. Η ίδια η Ιερά Σύνοδος αναγκάστηκε να εκδώσει δύο εγκυκλίους.
    Η ουσία του θέματος είναι γνωστή και δεν έχει καμιά σημασία. Σημασία έχει όμως η αντιμετώπισή του. Η υπόθεση δοκίμασε για τα καλά την αυτοσυνειδησία του πληρώματος της Εκκλησίας, τη σχέση ευσέβειας – ασκητικής ζωής με τη θεολογία και την παράδοση της Εκκλησίας και, το κυριότερο, την αυθεντία της εκκλησιαστικής διδασκαλίας μαζί με την ανάληψη ευθύνης των αρμοδίων. Δυστυχώς, αποτέλεσε τη φανέρωση των χειρότερων. Το πλήρωμα αποδεχόταν τις θέσεις ενός ακραίου φονταμενταλιστικού προτεσταντισμού ως ορθόδοξες, ευλαβείς κληρικοί και χαρισματούχοι μοναχοί έγιναν διαπρύσιοι κήρυκες αυτών των θέσεων και οι επίσκοποί της δεν τολμούσαν προσωπικά να αντιτεθούν για να μη χαρακτηριστούν οπαδοί του σφραγίσματος του αντίχριστου και μάλιστα εν μέσω προεκλογικής περιόδου για την εκλογή αρχιεπισκόπου.
    Ο π.Μελέτιος παρενέβη στο πρόβλημα εκδίδοντας το βιβλίο του «Το χάραγμα του Αντίχριστου» στο οποίο διακήρυξε με σαφήνεια την ορθόδοξη θέση με βάση την διδασκαλία των Πατέρων και τις βασικές αρχές της εκκλησιαστικής παραδόσεως. Χωρίς διασταγμό αποκάλυψε την πηγή των κακόδοξων απόψεων και καυτηρίασε τον τρόπο και τις μεθόδους παραπλάνησης του πληρώματος. Κάνοντας αυτοκριτική σε παλαιότερη θέση του, αναλύοντας απλά και διδακτικά το θέμα, χωρίς προσωπικές επιθέσεις, αλλά και με χιούμορ, παρουσίασε τη θεολογία της Εκκλησίας και έδειξε ότι τα προβλήματα αντιμετωπίζονται με τη συνεπή και ξεκάθαρη θέση των υπευθύνων. ‘Εγραφε συμπερασματικά: «Εξευτελίσαμε την μόνη ελπίδα! Την ελπίδα του κόσμου, ότι μπορεί να βρει κοντά στο Χριστό το φως. Γιατί ποιος άνθρωπος του σύγχρονου κόσμου, που σέβεται στοιχειωδώς τον εαυτό του, θα δεχθεί ποτέ να πάρει στα σοβαρά, ότι παίρνοντας μια σοκολάτα ή μια οδοντόκρεμα με bar code χάνει τη σωτηρία του; Να η παγίδα, να καταφρονηθεί η Εκκλησία! Να η παγίδα, που θα κάμει την εν Χριστώ σωτηρία από γλυκιά ελπίδα γελοία και μισητή στον κόσμο!»".
    πηγή: fdathanasiou.wordpress.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το κείμενο του Οδυσσέα προς τον καθηγητή είναι του 2001. Κι έχουμε 2017. Πόσο ακόμα θα αντέξει αυτός ο λαός να του σερβίρουν ψυχολογική τρομοκρατία εκεί που δεν υπάρχει; Όσοι για τους καθ΄ύλη αρμόδιους, την επίσημη εκκλησία ... ουδέν σχόλιον! Μετά τη στάση της και στην ψευτοσύνοδο του Κολυμπαρίου, είναι να τρέμει κανείς και να παρακαλάει να μη βγάζει αποφάσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μα, από το αγιώνυμον όρος περιμένετε φώς;

    (33) Ὅποιος ἤθελε νὰ συνθέσῃ ἕνα κώδικα εἰς τὰ ἐγκλήματα, καὶ ἤθελε νὰ μὴν παραιτήσῃ (παραλείψη) κανένα ἁμάρτημα ἀνθρώπινον, ἂς ἤθελεν ὑπάγει εἰς τὸ Ἅγιον Ὄρος, καὶ ἀνίσως ἤθελε ἐξετάσει τοὺς ἐκεῖ κατοικοῦντας, ἤθελε κάμει τὸν ἐντελέστερον κώδικα ἀπ᾿ ὅσους μέχρι τῆς σήμερον ἐφάνησαν.

    ΑΝΩΝΥΜΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΣ
    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ
    ΗΤΟΙ
    ΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διαβάζω οτι έγραψε ο Ανώνυμος11 Σεπτεμβρίου 2016 - 11:00 μ.μ. και σκέφτομαι ότι το Άγιο όρος είναι θεραπευτήριο ψυχών . Και φυσικά θα βρείς και άρρωστες ψυχές σε ένα θεραπευτήριο ψυχών. Είναι τόπος μετανοίας και φυσικά θα βρείς ανθρώπους να μετανοούν για τις αμαρτίες τους .
      Λογικό δεν είναι ?

      Αλλάζοντας λίγο τα λόγια θα έλεγα :

      Ὅποιος ἤθελε νὰ συνθέσῃ ἕνα κώδικα εἰς τὰς ασθενείας, καὶ ἤθελε νὰ μὴν παραιτήσῃ (παραλείψη) καμία ασθένεια ἀνθρώπινη, ἂς ἤθελεν ὑπάγει εἰς ένα νοσοκομείο , καὶ ἀνίσως ἤθελε ἐξετάσει τοὺς ἐκεῖ κατοικοῦντας, ἤθελε κάμει τὸν ἐντελέστερον κώδικα ἀπ᾿ ὅσους μέχρι τῆς σήμερον ἐφάνησαν.


      Ομως όπως στα νοσοκομεία δεν θα βρείς μόνο αρρώστους αλλά και θεραπευτές και θεραπείες έτσι και στο αγιώνυμον όρος θα βρείς
      και καλούς πνευματικούς ..



      Διαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου