Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΠ' ΑΡΧΗΣ

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 
ΑΠ' ΑΡΧΗΣ




 
Των Ουρανιων, των Επιγειων και των Καταχθονιων ....


Ο εκλεκτος ...μπασταρδεμενος αρχιεπισκοπος του Ολετηρα της Κυπρου Παποκαισαρα Μακαριου Μουσκου, αρχιεπισκοπος πρωην Παφου αρχ. Χρυσοστομος. 


Ο σημερινος υπερφυαλος Οικουμενιστης Χρυσοστομος Κυπρου, δευτερο ...μπασταρδεμενο μορφωμα του Ολετηρα της Κυπρου Μακαριου Μουσκου.


Kατα την δημιουργία του παπικού κράτους συνέβη με τον Επίσκοπο Ρώμης, ο οποίος απέκτησε de facto, την διπλή αυτή ιδιότητα κοσμικού και εκκλησιαστικού άρχοντα ήδη από το 600, με τον Ρώμης άγιο Γρηγόριο Α΄ Διάλογο, που θεωρείται ο ηθικός ιδρυτής της κοσμικής εξουσίας των παπών, κάτι που κατέστη επίσημα δεκτό από τον Ρώμης Στέφανο Γ΄, το 754, με την αναγνώριση παπικού κράτους από τη συμφωνία με τον βασιλέα των Φράγκων Πεπίνο Γ΄
Σημειώνεται, ότι δεν υπήρξε αντίδραση από την Εκκλησία, η οποία δέχτηκε τον Ρώμης Αδριανό Α΄, στη Ζ΄ Οικουμενική του 787 και τον Ιωάννη Η΄ στην Η΄ Οικουμενική του 880, με την διπλή αυτή ιδιότητα. Βέβαια, η ανωτέρω αναγνώριση αντιβαίνει στους Ι. Κανόνες της Εκκλησίας (ζ΄ της Δ΄), αλλά δεν είναι η μοναδική, αφού και στον Ορθόδοξο χώρο υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις.

            Παράδειγμα, η θέση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου και ως θεσμικού παράγοντος της Πολιτείας. 
Έτσι, και παρά την απαγόρευση από την Δ΄ Οικουμενική (ζ΄ κανόνας) της ταυτόχρονης ύπαρξης κοσμικής και εκκλησιαστικής εξουσίας στο αυτό πρόσωπο, όμως με το διάταγμα του αυτοκράτορα Ζήνωνα, του 488, ο Κύπρου αποκτούσε de jure και κοσμική εξουσία και ο εκάστοτε Αρχιεπίσκοπος ήταν και ο τοποτηρητής του Αυτοκράτορα στην Κύπρο και τούτο διήρκεσε επί 8 αιώνες! 
Σε επίρρωση αυτού, ο Κύπρου απέκτησε το προνόμιο να φέρει πορφυρό αυτοκρατορικό μανδύα, να κρατεί αυτοκρατορικό σκήπτρο αντί ποιμαντορικής ράβδου και να υπογράφει με κόκκινο μελάνη, προνόμια τα οποία διατηρούνται μέχρι και σήμερα. 
Η Πενθέκτη Οικουμενική δεν επικύρωσε το διάταγμα, καθότι αυτοκρατορικό, αλλά και δεν απαγόρευσε την διπλή αυτή ιδιότητα του Κύπρου, παρά τη σαφή παράβαση του ζ΄ κανόνα της Δ΄ Οικουμενικής (Ιστορία του Ελληνικού Έθνους, τ. Η΄, σελ. 358). 
Το 1204 οι Φράγκοι κατέλυσαν την αυτοκεφαλία της Κύπρου, η οποία εδόθη πάλι το 1572, επί Σελίμ Β΄, στον Αρχιεπίσκοπο Τιμόθεο, το δε 1660 εδόθη στον Κύπρου και πάλιν η κοσμική εξουσία, επί Μεχμέτ Δ΄, στον Αρχιεπίσκοπο Νικηφόρο. 
Επίσης, ο πατριάρχης Νικόλαος Μυστικός (925) έγινε αντιβασιλέας, ο Ιωάννης ΙΔ΄ Καλέκας (1347) έγινε επίτροπος στην αντιβασιλεία. 
Κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας οι Πατριάρχες Κωνσταντινουπόλεως υπήρξαν ταυτόχρονα εθνάρχες των Ορθοδόξων και κατ’ αναλογία και όλοι οι τοπικοί Επίσκοποι. 
Πρόσφατα η Ιστορία αναφέρει την ύπαρξη της ιδιότητας του Αντιβασιλέα στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Δαμασκηνό, καθώς και την διπλή ιδιότητα του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Μακαρίου Γ΄ του Μουσκου, που ήταν ταυτόχρονα και Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και ενω καθαιρεθηκε απο την Ιερα Συνοδο της Εκκλησιας της Κυπρου, ο ιδιος ο καθαιρεθεις, εκμεταλλευομενος το πολιτικο του αξιωμα, οργανωσε Μειζονα συνοδο στην Κυπρο, με εξ Αφρικης πολλους συνενοχους αρχιερεις και αφου τους ταϊσε καλα και τους γεμισε με "χρυσον και αργυρον" κυριολεκτικα και πλουσιοτατα αλλα δωρα, με το ετσι θελω, "καταργησαν" την Ιερα Συνοδο και κατασκευασαν ενα νεο μπασταρδεμενο αρχιερατικο σωμα με πρωτο "αρχιεπισκοπο" τον ανωτερω εικονιζομενο πρ.Παφου Χρυσοστομο και απο τοτε αυτο το ΜΠΑΣΤΑΡΔΕΜΕΝΟ ΑΧΑΡΙΤΩΤΟ ΣΩΜΑ συνεχιζει το ανοσιο και καταλυτικο εργο του μεσα στην Ορθοδοξια, οπως και προσφατα με την ΛΗΣΤΡΙΚΗ συνοδο του Κολομπαριου ως πρωτος και φανατικος θιασωτης και υποστηρικτης της, αλλα και σε ολους τους τομεις της Εκκλησιας, κατασκευασμα του οποιου ειναι και ο περιβοητος Βατοπαιδινος Λεμεσου Αθανασιος.
Ομως με ολα αυτα, εμεις θα ασχοληθουμε αναλυτικοτατα στο εγγυς μελλον για να μαθουν οι επομενες γενεες την προσφατη εκκλησιαστικη ιστορια και τις συνεπειες που σημερα ζουμε και ....πληρωνουμε και ακομα θα συνεχισουμε να πληρωνουμε λογω της αδιαφοριας και της απραξιας μας, αλλα και της συνειδητης συμμετοχης μας στην καταστροφη της Πατριδας μας και της διαρκους κακοδαιμονιας της Εκκλησιας μας. 

10 σχόλια:

  1. ΞΥΠΝΗΣΤΕ...................ΤΟΝππαισιο ο φλωρινης τον εβγαλε απο ηγουμενο και του στερησε την εξομολογηση
    romfea gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Χρυσόστομος ο Α ήταν καλός. Δεν το ξέρετε; Γιατί τον κακοχαρακτηρίζετε; δεν ντρέπεστε;
    Τι θα πει αχαρίτωτο σώμα; δεν πιστεύετε ότι η Εκκλησία της Κύπρου έχει θ.χάρη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το αμφισβητουμε αγαπητε.
      Δεν γνωριζουμε την ηλικια σας, εμεις τοτε ειμασταν φοιτητες στην Αθηνα και παρακολουθουσαμε τα γεγονοτα απο κοντα ΟΛΑ.
      Το κατεχουμε το ζητημα και εχουμμε κρατημενα πολλα απο τα στοιχεια που υπαρχουν.
      Ο Μακακριος Μουσκος ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΑ με την δυναμι της Εξουσιας του σαν Προεδρος της Κυπρου ΚΑΤΑΓΚΡΕΜΙΣΕ την Κανονικη Εκκλησια της Κυπρου με την συμπραξι πολλων ενοχων πατριαρχων και αρχιερεων που ενεσκηψε στην Κυπρο ως Αιγυπτιακη ΑΚΡΙΔΑ και εφτιαξε ενα μορφωμα εκκλησιαστικο οπως το ηθελε εκεινος αφου εξαγορασε τους αρχιερεις με πολυ χρημα και πολλα δωρα.
      Υπαρχουν μεχρι και οι φωτογραφιες των δωρων στον Ορθοδοξο Τυπο.
      Με τον Τελεβαντο τοτε συγαγωνιζομασταν στο ιδιο μετεριζι με μπροσταρη τον πατερα Επιφανιο Θεοδωροπουλο ο οποιος αφησε κειμενα ανεπαναληπτα.
      ΟΛΑ ΘΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΟΥΜΕ για να μαθουν οι Κυπριοι την εξελιξη του ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΥ μορφωματος που το εχουν εκει σαν "εκκλησια" μεσα στο οποιο συμπεριλαμβανεται και ο Αθανασιος.
      Γι αυτο και κανει οσα κανει ο Χρυσοστομος πηρε την εξουσια με υποσχεσεις προς καποιους ΚΥΡΙΟΥΣ ΤΟΥ.
      Συμμαχει ακι απαλασσσει τους ΕΒραιους απο την Χριστοκτονια, ειναι φανατικος και λυσσαλεος Οικουμενιστης, ειναι υπερφυαλος Χαμιτ και εχει και αλλα πολλα στο απαισιο ενεργητικο του.

      Διαγραφή
  3. Πρώην Παφου είναι ο νυν αρχιεπ. Κύπρου Χρυσόστομος ο Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο αλλος ο Χρυσοστομος της πρωτης φωτογραφιας δεν ηταν πρωην Παφου, βοηθηστε μας, εστι εμεις θυμομαστε και εκεινος ενω ειχε λογον, ηταν κακοηθεστατος, ετσι μας ελεγε ο Λεων μητροπολιτης Ελευθερουπολεως ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ.

      Διαγραφή
  4. Ο Λεμεσού Αθανάσιος είναι καλός και αντιοικουμενιστης. Στη σύνοδο του Κολυμπαρίου δεν υπέγραψε το κείμενο για τις σχέσεις της Ορθόδοξης Εκκλησίας με τον υπόλοιπο χριστ. κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν σας μίλησα για τον Μακάριο, ούτε για τον νυν αρχιεπ. Κύπρου Χρυσόστομο τον β. Κανένα από αυτούς δεν υπερασπίστηκα. Σας μίλησα για τον αρχιεπ. Κύπρου Χρυσόστομο τον Α.
    Πρώην Πάφου ήταν ο νυν αρχιεπ. Κύπρου Χρυσόστομο τον β. Δεν γνωρίζω αν και ο αρχιεπ. Κύπρου Χρυσόστομος τον Α ήταν και αυτός πρώην Πάφου.

    Ο 4:16μμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομιζουμε οτι και ο Α΄Χρυσοστομος ο εκλεκτος του Μουσκου ήταν πρωην Παφου.

      Διαγραφή
  6. Μπορεί ο αρχ. Χρυσόστομος Α στην αρχή να έκανε σφάλματα αλλά προς τα τελευταία χρόνια τουλάχιστον ήταν καλός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κοιταξε φιλε,
    καλος αποδεικνυεται ο αλλος με τις επανορθωτικες πραξεις του.
    Τι εκανε ο Χρυσοστομος για την αποκαταστασι της Κανονικης Ταξεως στην Κυπρο μετα απο τα κακουργηματα του ΜΟΥΣΚΟΥ, του ΟΛΕΤΗΡΑ της Κυπρου;
    ΤΙΠΟΤΑ.
    Η Εκκλησια διδασκει και ΑΠΑΙΤΕΙ, την ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΙ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ.
    Τι εκανε αυτος ο κυριος;
    Ολοι καλοι ειναι αλλα δεν το αποδεικνυουν, νεμονται τα αξιωματα που τους παραχωρουν αλλα και ολα τα ωφελη τους και πεθαινουν ετσι χωρις μετανοια.
    Που ειναι λοιπον η ....Καλοτης των;
    Εμεις καλολογιο δεν διαθετουμε, αλλα βλεπουμε την ΤΡΥΤΑΝΗ της Εκκλησιας, εκεινη θα δωση το αναλογο ζυγι της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου