Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2016

Ο ΠΑΓΚΑΚΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΛΗΡΟΣ ΑΒΔΟΥΛ ΧΑΜΙΤ ΤΟΥ ΒΟΣΠΟΡΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ANTIΡΡΗΣΕΙΣ.

Ο ΠΑΓΚΑΚΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΛΗΡΟΣ ΑΒΔΟΥΛ ΧΑΜΙΤ ΤΟΥ ΒΟΣΠΟΡΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ANTIΡΡΗΣΕΙΣ. 

 

Ενταση στην εκλογή συμπροέδρου της 14ης συνεδρίας Επιτροπής Ορθοδόξων – Ρ/Καθολικών

P1020862Ζωηρή συζήτηση για την εκλογή Ορθοδόξου συμπροέδρου της Επιτροπής πραγματοποιήθηκε στην συνεδρία της Ορθοδόξου πλευράς της Επιτροπής, η οποία προηγήθηκε της συνεδρίας της ολομέλειας.
Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Επιτροπής, ο οποίος υιοθετήθηκε το 1980, κάθε πλευρά εκλέγει συμπρόεδρο από τα μέλη της.
Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος εκ των προτέρων απέστειλε επιστολές, όπου ανακοίνωσε τον διορισμό του Αρχιεπισκόπου Τελμησσού Ιώβ (Getcha) μέλος της αντιπροσωπείας του Οικουμενικού Πατριαρχείου σε αντικατάσταση του Μητροπολίτη Περγάμου Ιωάννη Ζηζιούλα.
Όμως η πρόταση εκλογής του Αρχιεπισκόπου Ιώβ ως συμπροέδρου της Επιτροπής δεν έτυχε υποστηρίξεως της πλειοψηφίας των Ορθοδόξων μελών της.
Η πιθανή αιτία ήταν μια διφορούμενη φήμη του Αγίου Τελμησσού, ο οποίος επαύθη από τη θέση του Διευθυντή της Αρχιεπισκοπής των ἐν τῃ Δυτική Ευρώπῃ Ορθοδόξων Παροικιών Ρωσικής Παραδόσεως λόγῳ σκληρής συγκρούσεως μεταξύ του και των κληρικών, του Συμβουλίου Αρχιεπισκοπής καθώς και του γνωστού πανορθοδόξως Θεολογικού Ινστιτούτου Αγίου Σεργίου.
Επιπλέον ο Σεβασμιώτατος κ. Ιώβ ποτέ δεν ήταν μέτοχος του διαλόγου Ορθοδόξων και Ρωμαιοκαθολικών.
Γι’αυτό η πλειοψηφία των Ορθοδόξων μελών της Επιτροπής πρότεινε να εκλεγεί συμπρόεδρος ο Μητροπολίτης Σασίμων.
Υπέρ του Αρχιεπισκόπου Ιώβ μίλησαν μόνο οι εκπρόσωποι των Εκκλησιών Ρουμανίας και Πολωνίας.
Λόγῳ αδιεξόδου αποφασίσθηκε να διακοπεί η συνεδρία για μία ώρα προκειμένου να ζητηθεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης να αλλάξει την απόφασή του, αλλά ο τελευταίος επέμεινε στην απόφασή του, επικαλούμενος ότι ο Μητροπολίτης Γεννάδιος δεν είναι μέλος της Επιτροπής από το Πατριαρχείο, αλλά είναι Γραμματέας της, ενώ μέλη της Επιτροπής είναι ο Μητροπολίτης Διοκλείας Κάλλιστος και ο Αρχιεπίσκοπος Ιώβ, από τους οποίους και πρέπει να γίνει επιλογή.
Ο Μητροπολίτης Κάλλιστος προέβη σε οικειοθελή απόσυρση επικαλούμενος την ηλικία και την υγεία του.
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιώβ ανακοίνωσε στα μέλη της Επιτροπής την ομιλία του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη.
Ως αποτέλεσμα μη έχοντας άλλη επιλογή τα μέλη της Επιτροπής τον επικύρωσαν ως συμπρόεδρο.
Ωστόσο ορισμένοι εκ των ομιλητών τόνισαν ότι κατ’αυτόν τον τρόπο ο Οικουμενικός Πατριάρχης εκ των πραγμάτων περιφρόνησε τη βούληση των Ορθοδόξων μέλων της Επιτροπής.


 ΥΓΙΕΙΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ
  Ο αρχιεπίσκοπος Ιώβ, Καναδο-ουκρανός, εκπροσωπεί τον ακραίο ουκρανικό και αντιρωσικό εθνικισμό. Επιπλέον, με τις κατά καιρούς δηλώσεις του μόνο προβλήματα έχει προκαλέσει. Πρόκειται για άτομο με αντιρωσικές εμμονές, όπως είναι οι Ουκρανοί του Καναδά (από δυτική Ουκρανία οι περισσότεροι, όπως και ο Ιώβ) και, προφανώς, συγκρουσιακό ως προς τον χαρακτήρα. Ισως είναι θετική η εκλογή του ως συμπροέδρου, διότι με τέτοιο συμπρόεδρο είναι βέβαιο ότι το έργο της επιτροπής θα είναι (ως ώφειλε...) μηδενικό...


 • Για άλλη μια φορά Πατριαρχικός Καισαροπαπισμός! Έως πότε


 • Κάτι άλλο μπορεί να περιμένει κανείς από αυτόν; • Για ακόμη μία φορά ο Οικουμενικός Πατριάρχης βάζει το δίκιο του πάνω από τη θέληση των ορθοδόξων, ώστε να μπορέσει να προωθήσει με ασφάλεια την οικουμενιστική Κίνηση! Φταίνε όμως και τα μέλη της επιτροπής που ανέχονται τέτοιες παρεμβάσεις!


 • Ο Πάπας βαρθολομαίος είναι αλάθητος. Όποιος τολμήσει να τον αμφιςβητήςει θα χαρακτηριστεί σχισματικός και θα συνθλιβεί απο την "ορθόδοξη" σύνοδο του πτριαρχείου και απο το συνδικάτο των ηγουμένων του Αγίου όρους.....!!!


 • Το πιο σπουδαιο μηνυμα που εκπεμπει αυτη εδω η διχογνωμια ειναι ο βαθμος ανυποληψιας στον οποιο εχει κατολισθησει ο κ.Βαρθολομαιος μετα τα εν Κρητη κατορθωματα της Αθλιας και Μεγαλης Βεγγερας του. Καμμια ορθοδοξη εκκλησια δεν φαινεται πλεον να του εχει εμπιστοσυνη.... ποσο θα αντεξει στην καταφρονηση και στην ανεχεια πνευματικου κυρους??? ενα μηνα ακομη ? δυο ? • Κατά τον Σεβ.Αυστραλίας που ήταν σ'αυτή τη θέση επί εικοσαετία ,οι διάλογοι αυτοί είναι "ένα ανόσιο παίγνιο " Ποιος λοιπόν ο λόγος συμμετοχής μας σε ένα τέτοιο θεατρο θα υπάρξει κάτι καλό; Η μήπως το ζητούμενο είναι το να ανακατευομαστε συνεχώς με την "αιρετικη λάσπη " ώστε να την συνηθίσουμε; Επίσης ο "Αυθεντης"δεν εμπιστεύεται τη θέση αυτή στον οποιονδήποτε μήπως και του χαλάσει τα σχέδια αλλά όμως έχει και ο Θεος τα δικά Του σχέδια.


 • Γελοιοτητες Βοθρολομαιου για το τιποτα.................


 • Αυτός ο Ιώβ μάλλον δεν είναι ορθόδοξος. • Κατὰ πάντα δημοκρατικὲς διαδικασίες!!! Εὔγε στὴν μητέρα Ἐκκλησία καὶ δὴ τὸν σεπτὸ προκαθήμενό της, τὴν αὐτοῦ θειοτάτη παναγιότητα γιὰ τὴν προάσπιση τοῦ ὀρθοδόξου συνοδικοῦ συστήματος! • Έχουμε πάπα!!! • Χάβρα των " ιουδαίων..."!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου