Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Ο Αφορισμός του Πιθηκανθρωπου Καζαντζάκη από τoυς Παλαιοημερολογιτες το 1988

Ο Αφορισμός του Πιθηκανθρωπου Καζαντζάκη από τoυς Παλαιοημερολογιτες το 1988

 

ΣΧΟΛΙΟ "ΚΡΥΦΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ": ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ "ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΕΙΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ" ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΈΣ (ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΔΩ) ΑΝΑΡΤΟΥΜΕ ΕΝΑ ΣΠΑΝΙΟ ΗΧΗΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ, ΤΟΥ ΧΙΛΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΑΣΩΝΙΑΣ ΠΟΥ ΤΟΛΜΗΣΕ Η ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΑΙ ΖΩΣΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΩΝ ΓΝΗΣΙΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 1988 ΕΠΙ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΚΙΟΥΣΗ. ΑΝΑΡΤΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΔΥΟ ΑΠΟΚΟΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ.
 
 

 


4 σχόλια:

  1. Οδυσσέα ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος σας τίμησε σήμερα και αναδημοσίευσε ανάρτηση σας.

    ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟΤΕ.......
    .........ΤΟΤΕ ΟΙ ΡΩΜΑΙΟΚΑΘΟΛΙΚΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΒΡΩΜΕΡΟΙ!
    ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΟΣ!
    http://mkka.blogspot.gr/2016/05/blog-post_18.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Καλαβρύτων τολμά. Δεν διεκδικεί το παπικό αλάθητο, αποδεικνύει όμως ότι είναι Επίσκοπος της Εκκλησίας και όχι φλούφλης ή διακοσμητικό στοιχείο ούτε φερέφωνο ή χρήσιμος βλάξ αιρετικών, αθέων ή εκφύλων (άλλο το θέμα "Φίλη", ο οποίος εξάλλου δεν είχε ορκιστεί με θρησκευτικό όρκο και εν τούτοις πολύ καλά και χριστιανικότατα τα είχε πει για το αμφίβολης γνησιότητος παπικό λείψανο που περιεφέρετο με τιμές και δημόσιες δαπάνες). Απότομα κρίνουν όταν πρέπει, ο Κύριός μας και οι Απόστολοι κι έτσι πρέπει να πράττουν οι διάδοχοί τους, ώστε να σωθούν οι [εκτρεπόμενοι και επιμένοντες ότ η αμαρτία είναι ευλογία]. Οι στρογγυλεύσεις εκ μέρους των επισκόπων μόνο ζημιά κάνουν στους αματανοήτους εκφύλους ιδίως εκείνους που θέλουν να είναι μέλη της Εκκλησίας.
      ... ... ...

      Ως «Υπηρέτη της πλάνης» χαρακτηρίζει τον Πάπα Φραγκίσκο ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος, σε κείμενό του για την επίσκεψη του Ποντίφικα στη Λέσβο. Αφορμή για την εν λόγω επίθεση, δεν έπαιξε ο ίδιος ο λόγος της επίσκεψης αλλά παλιότερες δηλώσεις του Πάπα σχετικά με τους ομοφυλόφιλους

      “Ο Πάπας Ρώμης κ. Φραγκίσκος επισκέπτεται την νήσο Λέσβο. Τα πράγματα θα δείξουν πόσο χρήσιμη θα είναι η επίσκεψις αυτή. Οπωσδήποτε η επίσκεψις του Πάπα είναι μια ευκαιρία, ώστε να λάμψη το μεγαλείο Του, το κοσμικό μεγαλείο Του. Διότι ο Πάπας δεν είναι μόνον θρησκευτικός Ηγέτης, δηλαδή Πατριάρχης των Ρωμαιοκαθολικών, αλλά και αρχηγός Κράτους, Αρχηγός του Κράτους του Βατικανού.
      Εν τούτοις αν ατενίσουμε τον Μεγάλο Επισκέπτη μας ως θρησκευτικό Ηγέτη, δυστυχώς δεν μπορούμε να νοιώθουμε υπερήφανοι γι’ Αυτόν. Για πολλούς και σοβαρούς λόγους!
      Αλλά και για ένα ακόμη πρόσθετο λόγο:
      Ο Πάπας της Ρώμης δεν ευρίσκεται εις πλάνην μόνον ως προς το Δόγμα, δηλαδή την Ευαγγελική αλήθεια, αλλά και εξ απόψεως χριστιανικής Ηθικής!
      Ιδού η απόδειξις:
      Προ ολίγων μόλις ημερών, εξέδωσε ΜΗΝΥΜΑ υπέρ των ομοφυλοφίλων. «Ιστορική στροφή έκανε χθες ο Πάπας Φραγκίσκος, ανοίγοντας και επισήμως τις πόρτες της Εκκλησίας στους ομοφυλοφίλους. Κάλεσε την Καθολική Εκκλησία να γίνει πιο ανεκτική στην πράξη, χωρίς να αλλάξει κάποιο από τα επίσημα δόγματα. Ο Πάπας προέτρεψε τους ιερείς σε όλο τον κόσμο να αποδέχονται τους ομοφυλοφίλους, τους διαζευγμένους πιστούς και όσους ζουν σε «παράτυπες» καταστάσεις» (βλ. ΕΣΤΙΑ, 9.04.2016).
      Ωραία, κατ’ αρχήν είναι τα λόγια αυτά και αποδεκτά από κάθε σωστό χριστιανό! Υπάρχει όμως ένα κενό, ένα μεγάλο κενό! Ώφειλε ο Πάπας πρώτα να καταδικάσει το πάθος της ανωμάλου σαρκικής επαφής, της ομοφυλοφιλίας, και έπειτα να συστήσει την συμπάθεια προς τους κυριευμένους από το πάθος αυτό!
      Και τούτο, διότι η Εκκλησία καταδικάζει την αμαρτία, δέχεται όμως τον αμαρτωλόν, όταν αυτός προσέρχεται εν μετανοίᾳ στους κόλπους Της και ζητεί το έλεος του Θεού.
      Υπερασπιστή μας επικαλούμεθα τον Άγιον Ιωάννη τον Χρυσόστομο, ο οποίος κάποτε είπε τα λόγια ταύτα: «… Οὐ τόν ἄνθρωπον ἀποστρέφομαι, ἀλλά τήν πλάνην μισῶ καί ἐπισπάσασθαι ν’ ἀποσπάσω τόν ἄνθρωπον (ἀπ’ αὐτήν) βούλομαι».
      Αγιώτατε Πάπα Ρώμης κ. Φραγκίσκο,
      Λυπούμεθα πολύ, αλλά δεν μπορούμε να Σας δώσουμε την καρδιά μας!
      Δεν μπορούμε να Σας δώσουμε ένα κομμάτι της καρδιάς μας, διότι είσθε Υπηρέτης της πλάνης!
      + Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ & ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ”
      πηγή: http://www.makeleio.gr/?p=593719

      Διαγραφή
  2. Γιατί να υφίσταται αυτή η διαίρεση των Ορθοδόξων; Δεν μπορούμε να βρούμε αυτά που μας ενώνουν, Πίστη - Αγία Γραφή - Δόγμα - Χριστιανική Ηθική - Μία Εκκλησία η Ορθόδοξη - δηλ. τα υποχρεωτικά και σωτηριώδη και να παραμερίσουμε τα προαιρετικά (Ημερολόγιο, Αγιολόγιο, Διοίκηση), τα οποία να μη μας χωρίζουν στα οποία ο καθένας να έχει το δικαίωμα να ενστερνίζεται την άποψή του;
    Τόσο δύσκολο είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. https://www.youtube.com/watch?v=LTRBU0JHYxc

    Μπορεί να ακούσει το παραπάνω βίντεο από το λεπτό 27 και έπειτα, όποιος θέλει να διαπιστώσει ότι όντως τα δήθεν "λογοτεχνικά" κείμενα του Καζαντζάκη που αποκαλύπτει δειγματοληπτικά ο ομιλητής κος Οδυσσέας, είναι όντως υβριστικά και βλάσφημα κατά του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, αισχρά πρόστυχα και αντιχριστιανικά πορνογραφήματα και ρυπαρογραφήματα. Από το 27 λεπτό αναγινώσκονται μερικά αποσπάσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου