Τρίτη, 15 Μαρτίου 2016

Πρόσφυγες αρνούνται πακέτα με τροφή από τον Ερυθρό Σταυρό γιατί δεν είναι "χαλάλ" (ΒΙΝΤΕΟ)


Πρόσφυγες αρνούνται πακέτα με τροφή από τον Ερυθρό Σταυρό γιατί δεν είναι "χαλάλ" (ΒΙΝΤΕΟ)
 
Αίσθηση προκαλεί το βίντεο που δείχνει μουσουλμάνους πρόσφυγες στα ελληνοσκοπιανά σύνορα να αρνούνται δέματα με τροφή από τον Ερυθρό Σταυρό επειδή όπως φωνάζουν οι ίδιοι δεν είναι "χαλάλ".
Στα αραβικά «χαλάλ» σημαίνει το επιτρεπόμενο, το σύννομο, το κατάλληλο. Η διατροφή των μουσουλμάνων πρέπει να περιλαμβάνει μόνον είδη «χαλάλ».
Οτιδήποτε δεν είναι «χαλάλ» για τους πιστούς μουσουλμάνους θεωρείται «ακάθαρτο». Θα απορήσετε; Μα όλοι οι μουσουλμάνοι τρώνε μόνο «χαλάλ»; Όχι φυσικά. Αλλά από ό,τι φαίνεται, οι πρόσφυγες που έρχονται από τη Συρία (όσοι τουλάχιστον είναι Σουνίτες στο θρήσκευμα), έχουν αυστηρές θρησκευτικές παραδόσεις και προτιμούν να πεινάσουν παρά να δεχθούν «ακάθαρτη» βοήθεια από τον Ερυθρό Σταυρό.
Κι εάν απορήσετε ξανά πώς ήξεραν ότι η βοήθεια από τον Ερυθρό Σταυρό δεν ήταν «χαλάλ», η απάντηση είναι απλή. Είδαν τον… σταυρό στα δέματα και αυτό αρκούσε. Η αμηχανία των Σκοπιανών αστυνομικών στο βίντεο είναι κάτι περισσότερο από εμφανής, που έχουν μείνει με τα δέματα στα χέρια και δεν ξέρουν τι να τα κάνουν…
Αυτά οφείλουν όλους να μας προβληματίσουν… Δείτε το βίντεο:

1 σχόλιο:

  1. Πού είναι όμως το περίεργο; Μήπως δεν θα βρεθούν χριστιανοί που θα αρνηθούν να χρησιμοποιήσουν οποιοδήποτε αντικείμενο έχει επάνω του ως σφράγισμα βουδδιστικά, σατανικά, μουσουλμανικά σύμβολα [ή και ... σφραγίσματα του αντιχρίστου ακόμα και εκεί που δεν υπάρχουν; (ο νοών νοτείτω)]. Ο Απ. Παύλος πάντως διδάσκει ότι ακόμα και τα ειδωλόθυτα, δηλ. τα κρέατα που θυσίαζαν στους ψεύτικους θεούς τους οι εθνικοί, δεν έχουν καμιά αρνητική "ενέργεια" του "εξαποδώ" κι όποιος χριστιανός θέλει μπορεί να τα φάει άφοβα αρκεί να μην είναι ασθενής στην πίστι και νομίζει ότι θα τον επηρεάσουν. Αν νομίζει κάτι τέτοιο, να μην τα πλησιάζει, κι ας μην τα τρώει τουλάχιστον φανερά κι ο κάθε δυνατός στην πίστι που ξέρει ότι είναι ακίνδυνα (και φθηνότερα), αν σκανδαλίζεται ο ασθενής στην πίστι αδελφός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου