Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Η ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ









Η ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

 

Δημοσιευουμε την εγκυκλιο της Ιερας συνοδου ΓΟΧ Ελλαδος σχετικα με την Καρτα του Πολιτη. Αποτελει μια θαυμασια Ορθοδοξη Πατερικη στασι στο ζητημα αυτο. Δυστυχως πολλα απο αυτα που ακουστηκαν χθες στην συγκεντρωσι των Αθηνων ειναι τα γνωστα αλαλα και μπαλαλα της γνωστης ΤΡΕΛΛΑΣ ΤΟΥ 666 και μας εθλιψαν βαθυτατα αφου εμεις εχουμε ασχοληθη με το ζητημα και παληοτερα με αλλους αδελφους και Πατερες.

Ευτυχως που και ο πατηρ Ευθυμιος Τρικαμηνας δεν ταυτισθηκε μαζι τους, ουτε και με τον μοναχο Σαββα τον Λαυριωτη που εξερρευσε πολλες παληες ...αρλουμπες περι 666 και παει λεγοντας. Και βεβαια ο πατηρ Ευθυμιος μας ειπε και εμας οτι "τα πραγματα στενευουν", "και μπαινουμε στο γενικο χωρο του σφραγισματος", και ασφαλως εχει δικηο ο σεβαστος γεροντας, αφου δεν βαδιζουμε προς τα πισω, στο 1 μετα Χριστον, αλλα προχωραμε περαν του 2000 μετα Χριστον, αλλα και αυτη τη στιγμη με την καρτα δεν τιθεται θεμα Πιστεως, αφου δεν αποτελει σφραγισμα, αλλα ουτε και προσφραγισμα ασφαλως, αλλα και  προχωραμε στην εποχη που ο Θεος θα επιτρεψη. Αν ειναι προσταδιο ή προσφραγισμα, οπως υποστηριζουν ανοητως μερικοι μπορουμε να το σκεφθουμε, αλλα οχι να το υποστηριξουμε και να το δογματοποιησουμε, δεν εχουμε αυτο το δικαιωμα. 

Μαλλον η θεσι του πατρος Ευθυμιου ειναι ιδια με την παρακατω εγκυκλιο της συνοδου ΓΟΧ Ελλαδος με την οποια και το ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ συμφωνει απολυτα.

 

Περὶ τῆς λεγομένης «Κάρτας τοῦ Πολίτου»


Ἀριθμός Πρωτ. 2264

ΑΘΗΝΑΙ 1/14-11-2015



Πρὸς
Ἅπαν τὸ Χριστεπώνυμον Πλήρωμα τῆς καθ᾿ ἡμᾶς Ἐκκλησίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙΣ

Ἀγαπητὰ τέκνα ἐν Κυρίῳ,

Διὰ μίαν εἰσέτι φοράν, ἔχει ἀναγγελθῆ ὑπὸ τῆς Πολιτείας ἡ ἔκδοσις τῆς λεγομένης «Κάρτας τοῦ Πολίτου» εἰς τὴν Πατρίδα μας καὶ ἐγείρονται δικαιολογημέναι βεβαίως ἀνησυχίαι μεταξὺ τῶν εὐσεβῶν Μελῶν τῆς Ἐκκλησίας μας.


Ὅθεν, ἡ Ἱερὰ ἡμῶν Σύνοδος, κατὰ τὴν Συνεδρίαν τῆς 9ης / 22ας Ὀκτωβρίου 2015, ἀπεφάσισεν ἀφ᾿ ἑνὸς μὲν ὅπως ἔλθῃ εἰς ἐπαφὰς μὲ παράγοντας τῆς Κυβερνήσεως περὶ τοῦ θέματος τούτου, πρὸς ἔκφρασιν τῶν ἀνησυχιῶν μας, ἀφ᾿ ἑτέρου δὲ ὅπως ἐκδώσῃ τὴν παροῦσαν Ἀνακοίνωσιν, πρὸς θεώρησιν τοῦ ζητήματος τούτου εἰς τὴν ὀρθὴν διάστασιν αὐτοῦ.


1. Βεβαιοῦμεν ὑπευθύνως τὸ Ποίμνιόν μας, ὅτι δὲν τίθεται ἐπὶ τοῦ παρόντος θέμα Πίστεως, διότι ἐκ τῶν δεδομένων, τὰ ὁποῖα μέχρι στιγμῆς ἐτέθησαν ὑπ᾿ ὄψιν τῆς Ἱερᾶς ἡμῶν Συνόδου, ἐγένετο σαφὲς ὅτι ἡ λεγομένη «Κάρτα τοῦ Πολίτου» δὲν θὰ περιέχῃ «τὸ ὄνομα τοῦ θηρίου ἢ τὸν ἀριθμὸν τοῦ ὀνόματος αὐτοῦ» (Ἀποκαλ. ιγ’ 17), οὔτε διὰ γραμμωτοῦ κώδικος, οὔτε δι᾿ ἑτέρας μορφῆς.


Οἱ ἡμέτεροι Ἐπιστήμονες, εὐσεβῆ τέκνα τῆς Ἐκκλησίας μας, καὶ εἰδικοὶ ἐπὶ τῶν θεμάτων αὐτῶν, εἶναι εἰς θέσιν νὰ διαγνώσουν καὶ νὰ ἀποφανθοῦν ἐγκύρως καὶ τεκμηριωμένως ἐπὶ τοῦ θέματος αὐτοῦ, ὅταν ἐξετάσουν δεῖγμα τῆς «Κάρτας», ἂν καὶ ὅποτε αὐτὴ ἐκδοθῇ.


2. Ἐν τούτοις, τίθεται πράγματι ζήτημα δυνατότητος νὰ παραβιασθοῦν αἱ ἀτομικαί μας ἐλευθερίαι, ὡς πολιτῶν μιᾶς εὐνομουμένης Πολιτείας καὶ ἔχουν ἀναπτυχθῆ κατὰ καιροὺς βάσιμα ἐπιχειρήματα, τὰ ὁποῖα κατετέθησαν ἤδη ἀπὸ τοῦ ἔτους 2012 εἰς σχετικὸν Ὑπόμνημα τῆς Ἐκκλησίας μας πρὸς τὴν τότε Ἑλληνικὴν Κυβέρνησιν, μὲ τὸ αἴτημα ὅπως ἀποτραπῇ τὸ τοιοῦτον ἐγχείρημα, ἢ τουλάχιστον ὅπως ἐξευρεθῇ τρόπος ἐναλλακτικῆς ἐξυπηρετήσεως τῶν πολιτῶν, οἱ ὁποῖοι δὲν θὰ ἐπεθύμουν τὴν ἐφαρμογὴν εἰς προσωπικὸν ἐπίπεδον τῆς ἠλεκτρονικῆς αὐτῆς ἐξυπηρετήσεως.


Τὸ αὐτὸ αἴτημα ἐπαναλαμβάνομεν μὲ ἔμφασιν πρὸς τὴν Πολιτείαν καὶ τώρα.


3. Πρὸς τούτοις, βεβαιοῦμεν ὅτι ἡ Ἱερὰ ἡμῶν Σύνοδος παρακολουθεῖ μὲ προσοχὴν καὶ εὐαισθησίαν τὴν πορείαν τοῦ θέματος αὐτοῦ καὶ καλεῖ τὰ τέκνα Αὐτῆς, ὅπως προσεύχωνται εἰς τὰς κατ᾿ ἰδίαν, ἀλλὰ καὶ κοινὰς προσευχάς των ὑπὲρ ἀποτροπῆς τῆς ἐφαρμογῆς τοιούτων ἢ παρομοίων ἐπικινδύνων καὶ ἀμφιλεγομένων σχεδίων.



Τῇ ἐντολῇ τῆς Ἱερᾶς Συνόδου
Ὁ Ἀρχιγραμματεὺς


† Ὁ Δημητριάδος ΦΩΤΙΟΣ

5 σχόλια:

  1. Πρέπει να γνωρίζουμε κάποια στοιχειώδη μαθηματικά, αν θέλουμε να καταλάβουμε τη λειτουργία των σύγχρονων ηλεκτρονικών συστημάτων:
    Είναι γνωστό από τα Μαθηματικά, ότι υπάρχουν άπειρα συστήματα αρίθμησης, ένα εκ των οποίων χρησιμοποιούμε στη σύγχρονη κοινωνία μας και είναι το δεκαδικό σύστημα με τους γνωστούς δέκα αριθμούς 0,1,2,3.........9 και με το οποίο επιτελούμε τις σύγχρονες συναλλαγές.
    Ένα άλλο σύστημα είναι αυτό του δυαδικού συστήματος αρίθμησης με μόνο δυο αριθμούς, το 0 και 1 και χρησιμοποιείται αποκλειστικά σε συστήματα, όπως υπολογιστές, bar code, τηλεκάρτες, τραπεζικές κάρτες, κινητά τηλέφωνα, βηματοδότες, κάμερες, αυτοκίνητα, ραδιοσυχνότητες κ.λπ.
    Όλα αυτά τα συστήματα εργάζονται με το δυαδικό σύστημα και δεν μπορούν να εργαστούν με το δεκαδικό σύστημα (που είναι το μοναδικό που έχει τον αριθμό 666).
    Έτσι, και η κάρτα του πολίτη έχει ένα τσιπάκι που εργάζεται με το δυαδικό σύστημα και άρα χωρίς το 666.
    Ουδέν έτερον.

    γνώστης υπολογιστικών συστημάτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστά! Το 666 δεν υπάρχει ούτε στα τσιπάκια των καρτών, ούτε στους ραβδοκώδικες των τροφίμων και των φαρμάκων.

      http://www.bedroomlan.org/writing/barcode-666

      Ουδέν έτερον πλην της απολύτως σημαντικής διευκρίνισης:
      Ακόμα κι αν υπήρχε το 666 στο microchip ή στο barcode θα ήταν ένας αθώος ακίνδυνος αριθμός ο οποίος δεν θα είχε καμιά σχέση με το σατανά ή τον αντίχριστο ή το θηρίο της Αποκαλύψεως, όπως αθώο και ακίνδυνο είναι το 666 που έχει η πινακίδα κάποιου αυτοκινήτου ή το 666 που περιέχει ο αριθμός κάποιου τηλεφώνου, ή το 666 που είναι ο αριθμός μητρώου ενός υπαλλήλου, ή το 666 που είναι η σελίδα Νο 666 της Αγίας Γραφής.

      666 δεν υπάρχει στην Αποκάλυψη, όπως δεν υπάρχει ούτε μια φορά η λέξη "αντίχριστος". Αυτά είναι του Νοστράδαμου, των ψευτοπροφητών, των ακραίων προτεσταντών της Relfe και των γεροντίων που δεν μελετούν τη Βίβλο (κάνει, λένε, κακό, μόνο στη θ. λειτουργία πρέπει να ακούμε τα όποιες περικοπές). Στην Αποκάλυψη υπάρχει το χξστ' που δεν ξέρουμε πώς θα ερμηνευτεί, προφανώς κι αυτό όπως όλα τα άλλα συμβολικά θα είναι συμβολικό πάντως ως προφητεία όπως κι αν εκπληρωθεί, είτε συμβολικά είτε ως xξστ' είτε ως 666 είτε με οποιοδήποτε άλλο αριθμητικό (λατινικό, δυαδικό, συμβολικό) ή μή τρόπο, θα νοείται μόνον όταν εμφανιστεί το θηρίον της Αποκαλύψεως και όχι πριν από αυτό, θα είναι συμβολικό και αόρατο και δεν θα είναι σε αντικείμενα (κάρτες και barcode) αλλά νοητώς στους οπαδούς του θηρίου, ως συμβολικό σημάδι κτήσεώς τους από το θηρίον στο οποίο σκλαβώθηκαν εθελοντικά προσκυνούντας το, ως "δούλους" του θηρίου που φέρουν τον αριθμό του ονόματος του ιδιοκτήτη τους. 'Οπως οι σκλάβοι ανά τους αιώνας έφεραν με τατουάζ ή πυροσφραγίδα τα αρχικά του ονόματος του ιδιοκτήτη τους, όπως και τα άλογα έφεραν με σφραγίδα ως σύμβολο το αρχικό του ονόματος του ιδιοκτήτη τους, όπως νοητά στους οπαδούς και ανήκοντες στον Χριστό υπάρχει το αόρατο και συμβολικό και θείον σφράγισμα του Αγίου Πνεύματος στο μέτωπο, στο χέρι, στο σώμα τους, νοητά συμβολικά και μη ορατά. Όχι σε κάρτες, σε τρόφιμα και σε φάρμακα με barcode.

      Όσο για το "δεν θα πουλάνε ούτε θα αγοράζουν", εννοεί ότι όλα τα εγκόσμια αγαθά και οι απολαύσεις της Γης θα παρέχονται στους υποταγμένους στο θηρίο, οι οποίοι ως σημάδι, θα έχουν το νοητό θηριόσημο του ονόματος του ιδιοκτήτη τους, επάνω στο μέτωπο ή στο δεξί χέρι τους. Όσοι δεν ανήκουν στο θηρίο, οι θέλοντες ευσεβώς ζην, διωχθήσονται και οι κοσμικοί μισήσωσιν αυτούς.

      Διαγραφή
  2. ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΙΘΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ. ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ Η΄ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΩ ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΩ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΚΑΡΤΑ; ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΛΗΨΗ ΤΗΣ; ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΑΝΙΚΑ; ΕΙΜΑΙ ΚΑΧΥΠΟΠΤΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν αναφέρει πουθενά η Αποκάλυψη για "χάραγμα σε κάρτες", ούτε τα άλλα παραμύθια των γεροντάδων, ούτε καν την λέξη "Αντίχριστος" αναγράφει.

      Όποιος διδάσκει ετέρα διδασκαλία από εκείνη που παρέδωσε ο Κύριος και οι Απόστολοι και καταγράφεται στην Καινή Διαθήκη, "ανάθεμα έστω", όποιος διαστρεβλώνει την Καινή Διαθήκη αλλάζοντας έστω "ένα ιώτα ή μίαν κεραίαν" από το θεόπνευστο κείμενο και την Ερμηνεία του ... αλίμονό του, "φοβερόν εμπεσείν εις χείρας Θεού ΖΩΝΤΟΣ", "ἐάν τις ἐπιθῇ ἐπὶ ταῦτα, ἐπιθήσει ὁ Θεὸς ἐπ᾿ αὐτὸν τὰς πληγὰς τὰς γεγραμμένας ἐν τῷ βιβλίῳ τούτῳ· καὶ ἐάν τις ἀφέλῃ ἀπὸ τῶν λόγων τοῦ βιβλίου τῆς προφητείας ταύτης, ἀφελεῖ ὁ Θεὸς τὸ μέρος αὐτοῦ ἀπὸ τοῦ ξύλου τῆς ζωῆς καὶ ἐκ τῆς πόλεως τῆς ἁγίας, τῶν γεγραμμένων ἐν τῷ βιβλίῳ τούτῳ" (Αποκ.22,18-19).

      Και οι πληγές αποδεικνύεται ότι δεν είναι μόνο σωματικές, είναι και πνευματικές και ψυχικές, και βλέπουμε την τρικυμία εν κρανίω, το ψυχολογικό αδιέξοδο και την υποσυνείδητη απογοήτευση των 3-6άρηδων, διότι διαπιστώνουν πως στην πρακτική εφαρμογή κανένας δεν τους παίρνει πλέον στα σοβαρά, αφού όλος ο λαός της Ελλάδας χρησιμοποιεί πλέον γραμμωτούς κώδικες στο εμπόριο, στις ιατρικές συνταγές, στα φάρμακα και τσιπάκια στις τραπεζικές κάρτες, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τους γεροντικούς λήρους για δήθεν 666 ως χαράγματα του αντιχρίστου σε barcode και microchip. Και τώρα επιχειρούν πάλι τρομοκρατία, με την "κάρτα του πολίτη", συνοδοιπορούμενοι από κατατρομοκρατημένους οπαδούς τους.

      Είναι γελασμένοι οι υποτακτικοί των γεροντίων, αν νομίζουν ότι θα τους σώσουν, εν ημέρα κρίσεως οι ψευδοπροφήτες-γεροντάδες, όταν απολογούμενοι στον μοναδικό Κριτή της Οικουμένης στην απλή ερώτησή Του "γιατί διαστρέφετε τον θεόπνευστο λόγο μου, την Καινή Διαθήκη και διδάσκετε μυθεύματα για "κάρτες του πολίτη κ.λπ." θα απολογηθούν ψελλίζοντας: Μα ...το είπε ο γέροντας!!!

      Πιθανολογώ ότι θα πάρουν την απάντηση: Πήγαινε στον γέροντά σου να σε σώσει, ή πήγαινε τότε, εκεί που αξίζει να πάει ο διαστρεβλωτής των λόγων μου, γέροντάς σου.

      Διαγραφή
  3. Πρωτα να γραφης με μικρα γραμματα, τι φοβασαι τα λαθη σου, αγραμματος εισαι;

    Δευτερον το να την παρης ή να μη την παρης ειναι δικο σου ζητημα.
    Ο καθενας φερει την αποκλειστικη ευθυνη στις αποφασεις του.
    Εμεις κακιζουμε την συγχυσι που δημιουργουν οι ασχετοι και οι αγραμματοι καλογηροι του Αγιου ορους και οι γνωστοι και μη εξαιρετεοι ΤΡΙΕΞΑΡΗΔΕΣ, με το χαραγμα.
    Τι σχεσι εχει η καρτα με το χαραγμα;
    Αν την ταυτισης με αυτο, φθανουμε στην Αποκαλυψι που μας μιλαει για χαραγμα στο χερι ή στο μετωπο και οχι σε καρτες.
    Λοιπον;
    Τι κανουμε;
    Να ηρεμησουμε και να παψουμε ναμαστε φανατικοι τριεξαρηδες.
    Και μετα να το μελετησουμε το ζητημα με τους ειδικους, με την πληροφορησι της Πολιτειας, αλλα και με τους βαδιζοντες στην γραμμη των Αγιων Πατερων κληρικους και απο ολες τις πλευρες του.
    Υπαρχουν σοφοι πατερες που κατευθυνουν σωστα τους πιστους που να δοθη η βαρυτητα και που η οποια υποχωρησι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου