Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016



Ο Οικουμενιστής Πατριάρχης Κύριλλος, "τιμά" κακοτρόπως, όσους αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν υπέρ των Αγίων Εικόνων!

Ο Πατριάρχης Μόσχας θα προσευχηθεί στο (Παπικό) άγαλμα του Χριστού στο Ρίο ντε Τζανέιρο

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Βραζιλία ο Πατριάρχης Κύριλλος, θα προσευχηθεί ενώπιον του 38 μέτρων αγάλματος του Χριστού στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας, απόφάσισε να τιμήσει με τον τρόπο αυτό την Βραζιλία της οποίας το 91% των κατοίκων είναι Χριστιανοί.
   Να αναφερθεί ότι το άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή αποτελεί σύμβολο για την Βραζιλία, ενώ κάθε χρόνο 1 εκατομμύριο άνθρωποι ανεβαίνουν στη κορυφή του λόφου Κορκοβάντο.

2 σχόλια:

  1. Δεν θέλω να είμαι ασεβής αλλά διερωτώμαι, αν υπό την θέαν του αγάλματος γίνονται κάθε χρόνο τα περιβόητα καρναβάλια της Βραζιλίας με τις γυμνόστηθες ή και γυμνές καλλονές και τα υποτιθέμενα σεξουαλικά, με κάποια θύματα μεταξύ των ανθρπώπων, και αν οι συνευρισκόμενοι εν χορώ καρναβαλικώς απολαμβάνουν την ελευθερία τους υπό το άγαλμα.

    Συμπέρασμα: Ούτε τα αγάλματα ούτε οι εικόνες θα μας σώσουν, αν δεν έχουμε τον Χριστό μέσα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο πάπας Ρώμης έχει το σκοπό του: να υποτάξει πνευματικά και οικονομικά όσο το δυνατό περισσότερους από τους Ορθοδόξους. Αρκετοί εξ ημών των Ορθοδόξων γίναμε τόσο "χάνοι" ώστε την υποταγή (υποταγή είναι όταν ο άλλος δεν αποκηρύσσει το αλάθητο και το πρωτείο) την θεωρούμε "Ευλογημένη ενότητα". Φτού μας να μη μας ματιάσουμε!. Αξιοποιεί ως δέλεαρ, ο ΠαποΚαίσαρ, εναλλακτικά την κοσμική του δύναμη, τον φόβο, τη δόξα και τις επίγειες ηδονές, αλλά δεν έχει υπόψη ότι τα πνευματικά έχουν απόλυτη προτεραιότητα από τα υλικά και πάντα θα υπάρχουν χριστιανοί που θα προτάσσουν αυτή την αξιολόγηση και θα γράφουν στα παλιά τους παπούτσια κάθε απόφαση Συνόδου που θα υποτάσσει την Ορθοδοξία στον παπισμό.

    Για τα καρναβάλια είμαστε λοιπόν ... Μην πάμε όμως τόσο μακρυά στο Ρίο της Βραζιλίας. Έχει και η Ελλάδα καρναβάλια και παρελάσεις καρναβαλικές. Σε καιρό οικονομικής κρίσης! Στην Ελλάδα του 2016 πόσες δαπάνες, που αντί να αξιοποιούνται σε συσσίτια για πτωχούς και αστέγους σπαταλώνται για κρυπτοειδωλολατρικές αντιχριστιανικές μεταμφιέσεις, που τις απολαμβάνει ο Σατανάς. Καρναβάλια, Διονυσιακές φαλλοφορίες σε κάποιες πόλεις, αθυροστομίες και αισχρά πειράγματα, μέθες και κραιπάλες, βορβόλια αλλού, όπου φορούν μάσκες και δεν ξέρουν με ποιον και ποιαν εναγκαλίζονται σφιγτά και κολλητά εν τω χορώ. Ο Γέρος του Μωριά που με τα παλληκάρια του γνώριζε μόνο τους λεβέντικους κυκλικούς παραδοσιακούς Χορούς, όταν είχε κληθεί στην απελευθερωμένη Ελλάδα σε μια επίσημη χοροεσπερίδα σε συμμαχικό πλοίο, όπου συμμετείχαν οι επίσημοι, όταν πρωτοείδε τους "ευρωπαϊκούς χορούς" της εποχής του, και είδε τους άντρες να αγκαλιάζουν στενά τις συζύγους άλλων, είπε" Ω ρε αυτό δεν είναι χορός αυτό είναι μισό γ...μ..σι". Κάθε χρόνο υπό την αιγίδα και ίσως επιχορήγηση Δήμων παρελαύνουν υπό τους σταυρούς των Εκκλησιών καρναβαλικοί χοροί και άρματα, αδιαφορούσας και της επίσημης Εκκλησίας και μάλιστα συμμετεχόντων των μελών της στις μεταμφιέσεις ή στην παρακολούθηση, (ενώ τα ίδια μέλη της Εκκλησίας, σε λίγο, το Πάσχα, θα κοινωνήσουν και θα συμμετέχουν στην Ανάσταση). Δεν προτείνω να κάνουν οι Χριστιανοί κάποια διαδήλωση διαμαρτυρίας κατά του καρναβάλου όπως στην εποχή του Καντιώτη. Όλοι, και οι καρναβαλιστές, είναι ελεύθεροι να πιστεύουν και να εκφράζονται ελεύθερα. Θα επιθυμούσαμε όμως, κάθε χρόνο, μια μεστή δυναμική ανακοίνωση - υπενθύμιση της Εκκλησίας που να ενημερώνει τα μέλη της, να τα αποτρέπει από τις φαλλοφορίες, μέθες, μεταμφιέσεις, αθυροστομίες, βορβολικούς χορούς κ.α., και σε υποτροπή, επί τέλους να θέτει εκτός της εκκλησίας όσα μέλη της μεταμφιέζονται και συμμετέχουν στις διονυσιακές τελετές και καρναβαλικά δρώμενα. Μόνο τον Ν.Σωτηρόπουλο, τον π.Ε. Τρικαμηνά και τον π. Ν.Μανώλη ξέρουν να ελέγχουν (άδικα); Ασφαλώς υπάρχει δικαιολογία, τώρα οι "χριστιανοί" έχουν άλλη ενασχόληση και προβαίνουν σε διαμαρτυρίες εναντίον άλλων "πιο σοβαρών πνευματικά", ως φαίνεται θεμάτων (666, κάρτες πολίτη κ.λπ.). Ναι, έκαστος εφ ω εκλήθη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου