Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

ΠΟΛΛΟΙ ΟΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ του αρχιμ. Δανιηλ Αερακη ======≪Οἱ πραγματικοὶ ἐσχατολογοῦντες εἶναι οἱ ἡσυχάζοντες (ὄχι οἱ ἐφησυχάζοντες). Διότι ἡ πραγματικὴ ᾿Ορθόδοξη ᾿Εσχατολογία εἶναι ὁ ῾Ησυχασμός≫. (Πρωτοπρ. ᾿Ιωάννου Σ. Ρωμανίδου, Πατερικὴ Θεολογία, ἐκδόσεις «Παρακαταθήκη», Θεσσαλονίκη 2004, σελ. 111)



≪Οἱ πραγματικοὶ ἐσχατολογοῦντες 
εἶναι οἱ ἡσυχάζοντες (ὄχι οἱ ἐφησυχάζοντες). 
Διότι ἡ πραγματικὴ ᾿Ορθόδοξη ᾿Εσχατολογία εἶναι
ὁ ῾Ησυχασμός≫.


(Πρωτοπρ. ᾿Ιωάννου Σ. Ρωμανίδου, Πατερικὴ Θεολογία, ἐκδόσεις «Παρακαταθήκη», Θεσσαλονίκη 2004, σελ. 111)


ΠΟΛΛΟΙ 

ΟΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ

 του αρχιμ. Δανιηλ Αερακη




Ο πολιος αξιοθαυμαστος συγγραφεας αρχιμανδριτης Δανιηλ Αερακης εγγιζει ηδη την εκατονταδα στη συγγραφη περισπουδαστων και σημαντικοτατων ερμηνευτικων βιβλιων της Αγιας Γραφης.

«Τετυφωμενο ετεροδιδασκαλο», χαρακτηριζει καποιος νεοκοπος παρ-
«ερμηνευτης» της Αγιας Γραφης …διμελους Συλλογου της Αθηνας, τον εκλεκτο διδασκαλο του Ευαγγελιου, αεικινητο και ακαματο ιεροκηρυκα, νεαζοντα 80ουτη αρχιμανδριτη πατερα  Δανιηλ Αερακη.

Νομισαν ότι βρηκαν καποιο …πατημα στον μεστωμενο ευαγγελικης σοφιας γεροντα και εσπευσαν αυτοι και ...αλλοι τινες,....περιχαρεις και αγαλλομενοι, να τον κακολογησουν και να τον εκθεσουν ως ...ετεροδιδασκαλο του Ευαγγελιου!!!

Ο πατηρ Δανιηλ μεσα σε μια προφορικη ομιλια και εν τη ρυμη του λογου (του προφορικου) που μπορουν πολλα να παρεξηγηθουν και να παρερμηνευθουν,ερριψε το κεντρο βαρους της ομιλιας του στους Αντιχριστους, στους παμπολλους Αντιχριστους, που υπηρξαν, υπαρχουν και θα υπαρχουν παντοτε στη ζωη των ανθρωπων και μεχρι της συντελειας του αιωνος. 
Αυτό ηταν το κεντρο βαρους της ομιλιας του και όχι ο αντιχριστος ή αλλεως πως ονομαζομενος. 
Και αυτο ειναι εκεινο που ενδιαφερει κυριως τους πιστους της καθε εποχης και οχι ο μελλοντικος αντιχριστος ο οποιος θα εμφανισθη οταν το επιτρεψει ο Θεος.

Είναι αληθεια ότι όταν ρωτας σημερα τον οιονδηποτε σχετικο ή ασχετο χριστιανο, ΠΟΥ αναφερεται στη Γραφη ο Αντιχριστος, θα σου απαντηση στην ….Αποκαλυψη!!!

 Όμως είναι επισης Αληθεια ότι η λεξι Αντιχριστος δεν αναφερεται πουθενα στην Αποκαλυψι η οποια μιλαει για δυο Θηρια.

Η Αποκαλυψη είναι βιβλιο συμβολικο και δεν μπορουμε να γνωριζουμε την ερμηνεια των συμβολισμων. 
Τι σημαινουν οι Ακριδες, τι σημαινουν οι Ιπποι, τι σημαινουν τα Θηρια; 
Διδονται διαφορες ερμηνειες ακομα και από τον α΄αιωνα μ.Χ. 
Αποδεκτες ή μη, και ου προς θανατον, η οποια επιφυλαξι των πιστων. Ερμηνευτικο είναι το ζητημα.

Αλλα οι μανιωδως αντιχριστολογουντες σημερινοι νεοκοποι συνωμοσιολογοι «ερμηνευτες» δεν θελουν αυτή την ερμηνεια της Αποκαλυψεως, αλλα θελουν την δικη τους ερμηνεια που να ταιριαζει απολυτα με τις Χιλιαστικες παρερμηνειες των ημερων μας.

Όπως παθαινει και ο εξ Αθηνων παρερμηνευτης, ο οποιος ενώ δεν εβλεπε τους προηγουμενους πολιτικους Αντιχριστους που ηπιαν το αιμα του λαου, ψηφισαν την αποποινικοποιησι της μοιχειας, τις κανιβαλλικες μεταμοσχευσεις ( για τις οποιες ουδεις πλεον ομιλει και διαμαρτυρεται μπροστα στα απεχθη και αποτροπαια αυτα καθημερινα εγκληματα, τον αντιρατσιστικο νομο, την καταργησι της Κυριακης αργιας και σχεδον κατελυσαν όλα τα οσια και τα ιερα της Πατριδος μας, εσπευσε να γραψη ως μαινομενος μονο για τον τελευταιο αντιχριστο ή αντιχριστους που επραξε τα ολιγωτερα από τους προηγουμενους πασχων απο ...δεξιαν πολιτικην ....αμβλυωπιαν!!!

Όμως  οι επιρρεπεις στην διαστρεβλωσι κυριοι, διαψευδονται από τον πατερα Δανιηλ με άλλο αρθρο του το οποιο αυτοι αντιπαρερχονται και κανουν ότι αγνοουν, αλλα εμεις το δημοσιοποιουμε, για την διαλευκανσι του ζητηματο και για να εντραπουν οι διαστρεβλωτες της .Χιλιαστικης ...Αντιχριστολογιας!!!!






  ΠΟΛΛΟΙ ΟΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ by Odtsol

5 σχόλια:

  1. Το κυρίως θέμα είναι η Κάρτα του Πολίτη και αν αυτή έχει σχέση με κάποιον αντίχριστο, με κάποιο 666 ως σφράγισμα θηρίου, αν μπορεί να έχει σχέση με την Αποκάλυψη, με την Εκκλησία και με την Πίστι! ΔΕΝ μπορεί να έχει κύριοι!

    Άλλα λέει ο π. Δανιήλ και άλλα κατάλαβαν κάποιοι. Κακώς επίσης θεωρείται και μάλιστα από θεολόγους που αντιλέγουν στον π. Δανιήλ, περίπου "θεόπνευστος" κάθε λόγος ανθρώπου όποιος κι αν είναι ο άνθρωπος αυτός, αγιοκαταταχθείς, γέροντας, κληρικός, κάποια γυναίκα, πατέρας της Εκκλησίας Έλληνας ή Λατίνος.

    Δεν θα τρομοκρατηθούμε, δεν θα τρελλαθούμε ούτε θα αλλάξουμε την πίστι μας, διαστρεβλώνοντας τα νοήματα της Αγίας Γραφής και ακολουθώντας αυθαίρετες ερμηνείες ειδικά για την Αποκάλυψη, όπου όπως αποκαλύπτει ο σπουδαίος ερμηνευτής Δρ. Κων/νος Σιαμάκης είναι συμβολικός και όχι πραγματικός ακόμα ... και ο αριθμός των επτά (7) Εκκλησιών, των πόλεών τους και των επισκόπων τους (αγγέλων).

    Ιωάννης Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξαναδιάφασα την Αποκάλυψη, 2 ώρες αρκούν να διαβαστεί όλη.
    Δεν είναι τρομοκρατία όπως την παρουσιάζουν, είναι ελπίδα για τους χριστιανούς. Συνεχώς υπάρχουν αναφορές ότι ο Θεός προστατεύει τους πιστούς Του, τους οποίους έχει σφραγίσει, γράψει το όνομά Του στα μέτωπά τους, καταγράψει στο βιβλίο της ζωής, βεβαιώσεις και υπενθυμίσεις ότι ο Θεός, το αρνίον είναι ο απόλυτος Κυρίαρχος του Σύμπαντος ορατού και αοράτου, ο Δημιουργός, ο πανίσχυρος, ο Δυνατός, ο Νικητής.
    Στην Αποκάλυψη υπάρχουν συνεχώς εμφανώς συμβολικές αναφορές ιδίως στους αριθμούς, π.χ.
    7 αστέρες στο δεξί χέρι,
    7 λυχνοστάτες,
    7 σφραγίδες του βιβλίου,
    7 κέρατα και
    7 μάτια που είναι τα
    7 πνεύματα του θεού,
    7 φιάλες,
    7 σφραγίδες που τις ανοίγουν οι
    7 άγγελοι,
    7 σάλπιγγες,
    7 πληγές και
    7 άγγελοι,
    7 φιάλες της οργής του θεού,
    7 λόφοι,
    7 κεφάλια,
    κ.λπ. κ.λπ.
    Και ο αριθμός εξακόσια εξήκοντα έξ μπορεί να είναι πραγματικός αλλά μπορεί να είναι και συμβολικός, ή να γράφεται 666 ή ή χξστ ή λατινιστί ή αλιώς. Κάθε 666 όμως δεν είναι ο αριθμός που αναφέρεται στην Αποκάλυψη. Δεν προκύπτει ότι υπάρχει 666 στην "κάρτα του Πολίτη" αλλά και αν υπάρχει γιατί είναι ο δυσώνυμος; Πάντως στην Αποκάλυψη δεν βρήκα τη λέξη "αντίχριστος". Απορώ πώς οι αντιχριστολόγοι με τις αυθαίρετες παρερμηνείες τους, δεν έδωσαν κάποια ιερότητα στη λέξη "αντιχριστολογώ" αφού περικλείεται μέσα στο Α και στο Ω (Αποκ. 1΄,8).

    Στην ομιλία του ο π. Δανιήλ καλά κάνει και δεν είναι απόλυτος για το πώς θα ερμηνευρεί η Αποκάλυψη. Οι αντίπαλοί του πού και πώς ξέρουν πώς θα εκπληρωθεί η Προφητεία, πριν την εκπλήρωσή της; Πού βρίσκουν και ομιλούν για πρόδρομα σφραγίσματα; Πού βρίσκουν για το ότι θα πρέπει να ανεγερθεί και πάλι ο ναός του Σολομώντα ότι θα πρέπει να γίνει παγκόσμια διακυβέρνηση και τέτοιες αυθαιρεσίες;
    Έκανα όμως μια έρευνα στο google και διαπίστωσα ότι "κρατάει χρόνια αυτή η κολώνια", μια ομάδα ανθρώπων μετρημένων στα δάχτυλα, κληρικών και λαϊκών που έχουν κοινό τόπο το ότι δραστηριοποιούνται στον "αγώνα κατά του 666, των γραμμικών, του ΕΚΑΜ (ενιαίου κωδικού αριθμού που δεν εφαρμόστηκε), του ΑΜΚΑ, των καρτών" κ.λπ βρίσκουν συνεχώς αφορμές για να επιτεθούν και στον π. Δανιήλ και σε όποιον δεν συμφωνεί με τις απόψεις τους, λες και είναι ιδιοκτήτες της Ορθοδοξίας, μάλιστα μια φορά παρενέβη ο αείμνηστος Νικ. Σωτηρόπουλος για να τους επαναφέρει εις την τάξιν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "... Γνωρίζω τὸν π. Δανιὴλ ᾿Αεράκη. Καὶ συνδέομαι μαζί του ἀπὸ τὰ φοιτητικὰ χρόνια. Κηρύττει καὶ γράφει, καὶ λευκάνθηκε στὸ ἔργο τοῦ Εὐαγγελίου. ῾Ιερὸ πάθος του εἶνε τὸ κήρυγμα. Καὶ εἶνε ἐπιμελής, ἐπιμελέστατος ἱεροκήρυξ. Δὲν προχειρολογεῖ, ὅπως μερικοὶ ἄλλοι. ῍Αν διακρίνωμε δέκα ἱεροκήρυκες τῆς Πατρίδος μας ὡς τοὺς καλλιτέρους, ἕνας ἀπ᾿ αὐτοὺς εἶνε καὶ αὐτός. Γι᾿ αὐτὸ καὶ τὸν καλοῦν καὶ ὁμιλεῖ σὲ πολλὰ μέρη τῆς Πατρίδος. Καὶ πολλοὶ ὠφελοῦνται ἀπὸ τὰ κηρύγματά του. Χίλιες δὲ περίπου ὁμιλίες του κυκλοφοροῦνται σὲ CD. ᾿Εκδίδει καὶ τὸ μαχητικὸ περιοδικὸ “᾿Ιωάννης ὁ Βαπτιστής”. Καὶ ἔχει γράψει 80 περίπου ἀξιόλογα βιβλία, ἰδιαιτέρως χρήσιμα σὲ ἱεροκήρυκες, σὲ κατηχητὰς καὶ σὲ διδάσκοντες σὲ κύκλους ῾Αγίας Γραφῆς. ῎Εχω ἀκούσει ὁμιλίες τοῦ π. Δανιὴλ καὶ ἔχω διαβάσει βιβλία του καὶ δὲν διαπίστωσα καμμία παρέκκλισι ἀπὸ τὴν ᾿Ορθόδοξη Πίστι. Καὶ ἀπὸ τοὺς ἀκροατὰς καὶ ἀναγνῶστες του δὲν τὸν κατηγόρησε κανεὶς γιὰ αἵρεσι. ῞Ο,τι κηρύττει καὶ ὅ,τι γράφει στηρίζεται στὴν ῾Αγία Γραφὴ καὶ στοὺς Πατέρες. ᾿Ιδιαιτέρως ὁδηγός του στὸν προφορικὸ καὶ στὸ γραπτὸ λόγο του εἶνε ὁ ἀπόστολος Παῦλος καὶ ὁ ἱερὸς Χρυσόστομος.
    ...
    Εἴμεθα τόσον ὀλίγοι οἱ χριστιανικῶς ἀγωνιζόμενοι στὴ σατανικὴ ἐποχή μας, καὶ ἂς μὴ δημιουργοῦμε διαιρέσεις καὶ πικρίες μεταξύ μας, ἀλλ᾿ ἂς ὁμονοοῦμε πρὸς ἐπιτυχίαν τοῦ ἀγῶνος καὶ δόξαν τοῦ Χριστοῦ".

    Μὲ πολλὴ ἐκτίμησι
    Νικόλαος ᾿Ιω. Σωτηρόπουλος

    (Απόσπασμα από επιστολή του αειμνήστου Νικολάου Σωτηρόπουλου στον Ορθόδοξο Τύπο 12/3/2010 ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ακουσε κυριε Ζιωγα Ιωαννη τεκνον του π. Ευθυμιου, οπως - αληθεια ή ψεμματα; - μας γραφεις, εμεις δωσαμε καποια εξηγησι για το νοημα και την θεσι του π. Δανιηλ που νομιζουμε οτι ειχε ως κεντρο της ομιλιας του και τα ....υπολοιπα που συνεχιζετε να μας λετε εσεις ειναι ...εκ του πονηρου.
    Ο σκοπος του δεν ηταν ο αντιχριστος (ποιος απο ολους αραγε;), αλλα οι αντιχριστοι.
    Και αν υπαρχει η λεξι στην Αποκαλυψι.
    Δεν το καταλαβατε;
    Οσοι θελουν να ...ξυνουν τα νυχια τους μας στελνουν στους ....προεδρους και στις προεδρινες.
    Αλλος εγραψε ολοκληρα αρθρα και αυτος ηρθε να μας πη τα ιδια.
    Ποιος ειναι ο προεδρος;
    Υπαρχει αυτος ο συλλογος ή ειναι δυο και μονον οι....δυο;

    Δεν νομιζουμε οτι ο π. Ευθυμιος μας συνεστησε, μαλλον ...δεν μας συνεστησε.
    Φαινεται δεν τα παρακολουθεις καλα και σε ξεφευγουν.
    Εμεις δεν ειμαστε η Αποτειχισι και πατερικη παραδοσι που αποκλειστικα εκφραζει τον π. Ευθυμιο, αλλα η ΟΜΟΛΟΓΙΑ.
    Η Ομολογια ειναι ελευθερη φωνη των απελευθερομενων.
    Μενουμε στην εντολη του Χριστου μας Τη ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΗΚΕΤΕ και μη παλιν ζυγω δουλειας ενεχεσθε.
    Καταλαβες φιλε Ζιωγα;
    Τι σχεσι εχεις με καποιον αλλο Ζιωγα;
    Εγραψα γι αυτο που καποιοι κατηγορουν τον π. Δανιηλ οτι δεν δεχεται αντιχριστο και αλλες συκοφαντιες οτι το πραγμα θα το ερευνησω.
    Τι θελετε λοιπον αλλο;
    Τερμα λοιπον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Aκουστε Κυριε δεν σας γνωριζω προσωπικα ουτε το ονομα σας ουτε το επιθετο σας!Τα στοιχεια μου σας τα εδωσα επειδη νομιζα οτι ειχατε επαφες με τον γεροντα μου για να διαπιστωσεται οτι δεν μπλοφαρω..Ο συλογος υπαρχει και αποτελειτε απο αρκετα μελη που συγκεντρονονται μια φορα την εβδομαδα!Προεδρος ειναι ο Κυριος Ζιωγας Θεωδορος που μας συνδεει φιλια παρα το συνονιμο του επιθετου!Το σαιτ το παρακουλουθω τουλαχιστων δυο χρονια και θα συνεχισω επειδη σεβομαι τις αποψεις του!Αλλωστε εαν εξηπηρετουσατε συμφεροντα θα ειχατε αλλη θεματολογια (οικουμενιστικη).Τον Πατερα Δανιηλ δεν τον γνωριζω αλλα οπως με ενημερωσε και ο Προεδρος του συλογου Προφητη Ηλια προκητε οντος για επιφανη Θεολογο με πλουσιο εργο και περγαμινες !Ευχομαι τις εποχες που διανυουμαι να συνεχισει να Αγωνιζεται για να λαμπρυνεται το Ονομα και η Φημη της πολυαγαπημενης μας Ορθοδοξιας.Μονον στο συγκεκριμενο θεμα εξεπλαγην ο Προεδρος και ηθελε να παρεμβει!!Εν κατακλειδι με ικανοποιει η απαντηση σας οτι θα το ερευνισετε το θεμα και εαν νομιζετε οτι σας προσβαλα δεν ηταν αυτος ο σκοπος μου και σας ζηταω συγνωμη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου