Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2015

Καὶ τὸ ἐρώτημα εἶναι: Ὁ Σεβασμιώτατος εἶναι ἄνθρωπος τοῦ Θεοῦ καὶ τῆς Ἐκκλησίας ἢ τοῦ Οἰκουμενισμοῦ, τοῦ Νικολαϊτισμοῦ καὶ τῆς Πανθρησκείας; Καταδικάζει με τὸν ἀπόστολο τὴν ἀνωμαλία, ἢ ἀνήκει σὲ ἐκείνους ποὺ "συνευδοκοῦσι τοῖς πράσσουσι";

Στο δρόμο που χάραξε ο Περγάμου κ. Ζηζιούλας (στην Διορθόδοξο Επιτροπή) βαδίζει ο μητροπολίτης Μεσσηνίας – "Στηρίζει δημόσια τους ομοφυλόφιλους"!!! 

Μητροπολίτης Μεσσηνίας:


Οι ομοφυλόφιλοι όπως όλοι οι άνθρωποι, είναι δημιουργήματα του Θεού

 
Μητροπολίτης Μεσσηνίας: Οι ομοφυλόφιλοι όπως όλοι οι άνθρωποι, είναι δημιουργήματα του Θεού
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

Σύμφωνο συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών, εκκλησιαστική περιουσία, σχέση Εκκλησίας- Κράτους, προσευχή στα σχολεία… ήταν μερικά μόνο από τα ζητήματα που θέσαμε στο μητροπολίτη Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομο στη συνέντευξη που ακολουθεί, μιας και απασχολούν εσχάτως την επικαιρότητα.
Το Μάρτιο, άλλωστε, συμπληρώνει 9 χρόνια στο τιμόνι της μεσσηνιακής Μητρόπολης και ένα από τα πολλά που έχει καταφέρει, είναι το άνοιγμα της Εκκλησίας στην τοπική αρχικά κοινωνία, αλλά και σε όλη την Ελλάδα, αφού είναι καθηγητής και, μάλιστα, πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ πολλάκις εκπροσωπεί την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Ερώτ.: Καθημερινά τους τελευταίους μήνες βλέπουμε μια επίθεση - αμφισβήτηση στην Εκκλησία. Μπορείτε να δώσετε μια εξήγηση γιατί συμβαίνει αυτό;
Απάντ.: Διότι η Εκκλησία αποτελεί επικοινωνιακά το εύκολο μέσο, προκειμένου να αποδείξουμε ότι γίνονται μεταρρυθμίσεις.
Ερώτ.: Σύμφωνο συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών. Κατ’ αρχάς, ποια η γνώμη σας για τους ομοφυλόφιλους, αλλά και ποια η άποψή σας για το συγκεκριμένο σύμφωνο.
Απάντ.: Οι ομοφυλόφιλοι, όπως όλοι οι άνθρωποι, είναι δημιουργήματα του Θεού και ισχύει και γι’ αυτούς ο αντίστοιχος σεβασμός και η τιμή, και όχι η βία και η απόρριψη. Δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι ο τρόπος με τον οποίο ο Χριστός αντιμετώπισε την αμαρτωλή γυναίκα της Ευαγγελικής περικοπής, χαρακτηρίστηκε από το λόγο Του, «ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω». Αυτός ο κανόνας αποτελεί τη διοικούσα γραμμή για τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να συμπεριφερόμεθα προς κάθε άνθρωπο και συνάνθρωπο, ανεξάρτητα από την ετερότητα ή τη διαφορετικότητά του. Η Εκκλησία δεν απορρίπτει τα πρόσωπα, αλλά τα σέβεται στο πλαίσιο των ελεύθερων επιλογών και των δικαιωμάτων τους. Εκείνο που δεν μπορεί να αποδεχθεί η Εκκλησία είναι την κάθε μορφή συμφώνου η οποία αμαυρώνει το μυστηριακό χαρακτήρα του Γάμου και αλλοιώνει λειτουργικά το θεσμό της οικογένειας...


Σχόλιο: Ἄνθρωπος τοῦ Θεοῦ ἦταν καὶ ὁ ἁμαρτάνων ἠθικὰ Κορίνθιος ποὺ ἀφορίσθηκε ἀπὸ τὴν Ἐκκλησία μὲ τὴν προτροπὴ τοῦ ἀποστόλου Παύλου!

Ἄνθρωποι τοῦ Θεοῦ ἦσαν οἱ κάτοικοι τῶν Σοδόμων, ἀλλὰ κατεκάησαν πυρί!

Ἄνθρωποι τοῦ Θεοῦ ἦσαν καὶ ἐκῖνοι, γιὰ τοὺς ὁποίους γράφει ὁ ἀπόστολος Παῦλος (Ρωμ. 1, 26-32):
"Διὰ τοῦτο παρέδωκεν αὐτοὺς ὁ Θεὸς εἰς πάθη ἀτιμίας. αἵ τε γὰρ θήλειαι αὐτῶν μετήλλαξαν τὴν φυσικὴν χρῆσιν εἰς τὴν παρὰ φύσιν, ὁμοίως δὲ καὶ οἱ ἄρσενες ἀφέντες τὴν φυσικὴν χρῆσιν τῆς θηλείας ἐξεκαύθησαν ἐν τῇ ὀρέξει αὐτῶν εἰς ἀλλήλους, ἄρσενες ἐν ἄρσεσι τὴν ἀσχημοσύνην κατεργαζόμενοι καὶ τὴν ἀντιμισθίαν ἣν ἔδει τῆς πλάνης αὐτῶν ἐν ἑαυτοῖς ἀπολαμβάνοντες... οἵτινες τὸ δικαίωμα τοῦ Θεοῦ ἐπιγνόντες, ὅτι οἱ τὰ τοιαῦτα πράσσοντες ἄξιοι θανάτου εἰσίν, οὐ μόνον αὐτὰ ποιοῦσιν, ἀλλὰ καὶ συνευδοκοῦσι τοῖς πράσσουσι"!
    Καὶ τὸ ἐρώτημα εἶναι: Ὁ Σεβασμιώτατος εἶναι ἄνθρωπος τοῦ Θεοῦ καὶ τῆς Ἐκκλησίας ἢ τοῦ Οἰκουμενισμοῦ, τοῦ   Νικολαϊτισμοῦ καὶ τῆς Πανθρησκείας; Καταδικάζει με τὸν ἀπόστολο τὴν ἀνωμαλία, ἢ ἀνήκει σὲ ἐκείνους ποὺ "συνευδοκοῦσι τοῖς πράσσουσι";

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου