Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου 2015

Με ποιά λογική μπορεί να εξασκεί διοίκηση και να τιμωρεί τους παραβαίνοντας τους θείους Νόμους, αυτός που πεισματικά, κατάφωρα και αδιαλείπτως καταπατεί τους Νόμους του Θεού περί Συμπροσευχών;

Με ποιά λογική μπορεί να εξασκεί διοίκηση και να τιμωρεί τους παραβαίνοντας τους θείους Νόμους, αυτός που πεισματικά, κατάφωρα και αδιαλείπτως καταπατεί τους Νόμους του Θεού περί Συμπροσευχών;

Συνάμα ο Βρετανός Αρχιεπίσκοπος και ο Οικ. Πατριάρχης συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος που αφορούν τόσο στους Αγγλικανούς όσο και στις ορθόδοξες εκκλησίες και τον ευρύτερο κόσμο.
Η συζήτηση, σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΚΚΛΗΣΙΑonline, περιεστράφη γύρω από τις πιθανές κοινές χριστιανικές προσπάθειες για την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς και τις επείγουσες κοινωνικές και ποιμαντικές ανάγκες που δημιουργούνται από τη μαζική μετανάστευση από τη Μέση Ανατολή.
Οικουμενική αγρυπνία
Αργότερα, οι δύο ηγέτες της εκκλησίας τέλεσαν μια οικουμενική αγρυπνία προσευχόμενοι στο παρεκκλήσι του Lambeth Palace για τα θύματα της βίας, των διώξεων και της φτώχειας.

Οι δύο θρησκευτικοί ηγέτες προσευχήθηκαν για όλους τους ανθρώπους που διακινδυνεύουν τη ζωή τους προσπαθώντας να ξεφύγουν από κάθε είδους σύγκρουση, από τη βία και τις διώξεις, αλλά προσευχήθηκαν επίσης και υπέρ και εκείνων των οποίων η ύπαρξη απειλείται από την κλιματική αλλαγή.
Επίσης προσευχήθηκαν για όσους βρίσκονται αντιμέτωποι με τεράστια πίεση σε σχέση με την κρίση των προσφύγων, καθώς και για εκείνους που θα διαπραγματευτούν για πρωτοβουλίες για την αλλαγή του κλίματος σε συνομιλίες στο Παρίσι αργότερα αυτό το μήνα.
Διάλεξη Βαρθολομαίου για το κλίμα 
Πριν από την αγρυπνία ο Πατριάρχης έδωσε μια διάλεξη για περιβαλλοντικά ζητήματα σε ένα ακροατήριο το οποίο συμπεριελάμβανε θρησκευτικούς ηγέτες, επιστήμονες και λοιπούς. Μίλησε για "κρίση της αλληλεγγύης" που παρατηρείται προκειμένου να ανταποκριθούμε από κοινού στην κλιματική αλλαγή - καθώς και στην κρίση των προσφύγων και των μεταναστών - και κάλεσε τους Χριστιανούς να δράσουν.

Όλα όσα συζήτησαν Βαρθολομαίος-Γουέλμπι, η οικουμενική προσευχή και η αναφορά του Οικ. Πατριάρχη για "κρίση αλληλεγγύης"

Όλα όσα συζήτησαν Βαρθολομαίος-Γουέλμπι,
η οικουμενική προσευχή 
και η αναφορά του Οικ. Πατριάρχη για "κρίση αλληλεγγύης"

Πηγή: "ekklisiaonline"Η προσφυγική κρίση και το περιβάλλον ήταν σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΚΚΛΗΣΙΑonline τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν στη χθεσινή κατ΄ιδίαν συνάντηση μεταξύ του Αρχιεπισκόπου του Καντέρμπουρι, Justin Welby, και του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, στο περιθώριο της επίσκεψης του ηγέτη της Ορθοδοξίας στο Λονδίνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου