Τρίτη, 7 Ιουλίου 2015

Ο Σατανας καταφερε να υπνωτιση τους σημερινους ολιγιστους χριστιανους και με οργανα του τους πνευματικους και τους γερονταδες τους, τους χορευει ολους στο ταψι, αφου τους επεισε οτι δεν υπαρχει η Αιρεσι του Οικουμενισμου Πανθρησκειασμου και δεν χρειαζεται καμμια αντιδρασι κατα του Αρχιαιρεσιαρχου Βαρθολομαιου και των συνενοχων επισκοπων και αρχιεπισκοπων που κοινωνουν μαζι του και με τους αλλους πολλαπλους Αιρετικους επισκοπους και πατριαρχες. Τους εκαναν να πιστευουν οτι δεν υπαρχει κανενα προβλημα και ας μας βεβαιωνουν ΟΛΟΙ σχεδον οι ΑΓΙΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ οτι μαγαριζομαστε και μολυνομαστε και πανουκλιαζουμε απο τους Αιρετικους και απο την Αιρεσι γι αυτο απαιτειται η ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΙ , ΩΣ ΑΠΟ ΟΦΕΩΣ, οπως ολοι εν ενι στοματι και μια καρδια αποφαινονται και μας επιτασσουν. Ελαχιστοι ξυπνουν και βρισκονται εν εγρηγορσει, οι λοιποι κοιμωνται τον υπνο του δικαιου κατω απο την σκεπη της Σατανικης Παναιρεσεως. Ο σωζων εαυτον σωθειτω.

Ο ιερομοναχος πατηρ Ευθυμιος Τρικαμηνας μεθαυριο Σαββατο 11 Ιουλιου της Αγιας μεγαλομαρτυρος Ευφημιας θα τελεση την Θεια Λειτουργια στον ιερο ναο του Αγιου Μαρκου του Ευγενικου στην Σουρωτη Θεσσαλονικης.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣΟΧΗ. 


Ο π. Ευθύμιος δεν κοινωνεί όσους κοινωνούν εκεί που μνημονεύονται οι αιρετικοί Οικουμενιστές Επίσκοποι, και κυριως εκει που μνημονευεται ο Αρχιοικουμενιστης πατριαρχης Βαρθολομαιος, ο χειροτερος και Λυσσωδεστερος ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣΤΗΣ της Ιστοριας του Πλανητη. 

--------------------------------- 

 

 


Η αγια Ευφημια εζησε επι της εποχης του δεινου διωκτου της Εκκλησιας του Διοκλητιανου. Κατηγγελθη ως χριστιανη και συνεληφθη αφου δεν το αρνηθηκε. Απεναντιας θεωρησε την ευκαιρια καταλληλη οχι μονο να ΟΜΟΛΟΓΗΣΗ, αλλα διεκηρυξε οτι θα θεωρουσε ευτυχεστατο τον εαυτο της αν επασχε και απεθνησκε υπερ Χριστου. 

Της συνετριψαν καποια οστα και διεσχισαν τις σαρκες της επι του τροχου καυσαντες επειτα τας πληγας της με καιουσας λαμπαδας. Ακολουθως την ερριψαν εις τα θηρια στο αμφιθεατρο επι παρουσια πληθους ειδωλολατρων που ειχαν μια απο τις διασκεδασεις τους τοιαυτα θεαματα, τα αποδεικνυοντα οποια αγριοτης εδεσποζεν επι του αρχαιου κοσμου του διατελουντος εξω της εξημερωτικης πνοης του Χριστιανισμου. 

Η αγια Ευφημια γονατισε προσευχομενη υπερ της ψυχης της και υπερ της νικης της Εκκλησιας. Εις τοιαυτην δε στασιν απεθανεν υπο τα δηγματα τρομερας αρκτου.

Απο τις αρχες του Δ' αιωνος υπηρχε ναος της στην Χαλκηδονα στην πολι που γεννηθηκε, οπου εντος αργυρας σορου ησαν αποτεθειμενα τα λειψανα της τα οποια σημερα βρισκονται στον πατριαρχικο ναο του αγ. Γεωργιου. Η παραδοσις αναφερει οτι κατα την εν Χαλκηδονι Δ΄Οικουμενικην Συνοδον, μετα το περας αυτης, τινες των Αγιων Πατερων επεθηκαν επι του λειψανου αυτης τον Ορθοδοξον Τομον και τον Τομον των Αιρετικων Μονοφυσιτων.

Και τον μεν πρωτον τομον τον Ορθοδοξον, παρελαβεν εις τας αγκαλας της το αγιον λειψανον, τον δε δευτερον των Αιρετικων Μονοφυσιτων απερριψε.

 Ἀπολυτίκιον
Ἦχος γ΄ Θείας Πίστεως.
 

Λίαν εὔφρανας τούς Ὀρθοδόξους καί κατήσχυνας τούς κακοδόξους, Εὐφημία, Χριστοῦ καλλιπάρθενε. Τῆς γάρ Τετάρτης Συνόδου ἔκυρωσας, ἅ οἱ Πατέρες καλῶς ἐδογμάτισαν. Μάρτυς ἔνδοξε, Χριστόν τόν Θεόν ἱκέτευε, δωρήσασθαι ἠμίν τό μέγα ἔλεος.

Κοντάκιον


Ἀγώνας ἐν ἀθλήσει, ἀγώνας ἐν τή πίστει, κατέβαλες θερμῶς ὑπέρ Χριστοῦ τοῦ Νυμφίου σου. Ἀλλά καί νῦν, εἰς τάς αἱρέσεις καί τῶν ἐχθρῶν τό φρύαγμα,
ἐν τοῖς ποσί τῶν βασιλείων ἠμῶν, ὑποταγῆναι πρέσβευε, διά της Θεοτόκου, ἡ υπό ἑξακοσίων τριάκοντα θεοφόρων Πατέρων, ὄρον λαβοῦσα καί φυλάττουσα, Πανεύφημε.

Μεγαλυνάριον
 

Πίστιν βεβαιοῦσα τήν ἀληθῆ, δι ην Εὐφημία σφαγιάζη ἀθλητικῶς, ἐν ἀγκάλαις φέρειν τόν Τόμον τῶν Πατέρων, ποσί δέ ἀπορρίπτεις τόν τῆς αἱρέσεως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου