Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Η αποθέωση της Δεσποτοκρατίας. Ο Ζηζιούλας τώρα δικαιώνεται! Η νέα Εκκλησία είναι εδώ.

Η αποθέωση της Δεσποτοκρατίας. Ο Ζηζιούλας τώρα δικαιώνεται! Η νέα Εκκλησία είναι εδώ.



Ἀπομαγνητοφωνημένα ἀποσπάσματα ἀπὸ τὴν ὁμιλία τοῦ π. Νικολάου Μανώλη [ΒΙΝΤΕΟ 2015].wmv
Αποκαλυπτική Ομιλία
Να γιατί απαγορεύτηκαν αυτές οι Ομιλίες
"Δὲν σώζονται μόνον οἱ Ὀρθόδοξοι"!
π. Στέφανος Ἀναγνωστόπουλος, ποὺ εἶναι μιὰ μορφὴ στὴν Ἐκκλησία μας, ὁ ὁποῖος ἔχει γράψει πολλὰ βιβλία καὶ εἶναι βαθὺς γνώστης τῆς Εὐχῆς, τῆς Νήψεως, ἔστειλε στὸν Γέροντα Ἀγάθωνα ἕνα πνευματικό του παιδὶ τοῦ μὲ ἕνα γράμμα ποὺ τὸ συνόδευε καὶ ἔλεγε: “Τὸ παιδὶ αὐτό (νέο παιδί, εἴκοσι χρονῶν) πρόσεξέ το Γέροντα, ἔχει γνωρίσει τὴν καρδιακὴ εὐχή”. Ἦλθε στὸ Ἅγιο Ὄρος. Αὐτὸ τὸ παιδὶ λοιπόν, ἔγινε ἀργότερα ἱερεύς, ἔγινε πρωτοσύγκελος.
Ἀλλὰ φανταστεῖτε τὴν ἔκπληξή μου, γι’ αὐτὸ τὸ παιδὶ ποὺ κρατοῦσε ἀπὸ ἐκεῖ, ὅταν ἄκουσα προχθές (μοῦ στείλανε Βίντεο), πῆγε στὴν Στουτγάρδη στὴ Γερμανία καὶ μίλησε γιὰ τὴν προσευχή, καὶ σηκώθηκε ἕνας καὶ τὸν ρώτησε: “Νὰ μᾶς πεῖτε τὴν συμπεριφορά μας ἀπέναντι στοὺς αἱρετικοὺς καὶ στοὺς εἰδωλολάτρες”. Καὶ ἀποκαλύπτει ὁ πατὴρ αὐτός: “Εἶστε ὑποκριτὲς οἱ ὀρθόδοξοι νὰ πιστεύετε ὅτι μόνο ἡ Ὀρθοδοξία σώζει. Καὶ Μουσουλμάνος νὰ εἶσαι, καὶ Κομφουκιανὸς, καὶ Ζωροάστρης καὶ Παπικὸς νὰ εἶσαι, εἶναι κι αὐτὸς ἕνας δρόμος νὰ σωθεῖς”!
Ἐγὼ τρελάθηκα. Λέω, Παναγία μου, γλύτωσέ μας ἀπὸ τὴν πλάνη! Γιατὶ τὸ παιδὶ αὐτὸ εἶχε τὴν εὐχή, ὅταν ἦταν νέο, καὶ τώρα ποὺ μεγάλωσε κι ἔγινε
πρωτοσύγκελος, ἔγινε χειρότερος κι ἀπὸ τὸν Διάβολο! Οἰκουμενιστὲς καὶ δὲν τὰ λένε αὐτά. Αὐτὸς προχώρησε πέρα ἀπὸ τὸν Οἰκουμενισμό! Ἐμεῖς ξέρουμε πὼς μόνο ἡ Ὀρθοδοξία εἶναι ἡ Πίστη ποὺ σώζει…

Δὲν βρέθηκε ἕνας νὰ τοῦ πεῖ: Ρέ, πάτερ, τι εἶναι αὐτὰ ποὺ μᾶς λές; Καὶ τι εἶπε: “Ἡ μόνη διαφορά, λέει, ποὺ ἔχουμε μὲ αὐτούς, τί εἶναι· ὅτι ἐμεῖς εἴμαστε στὸν διεθνὴ δρόμο ωτομπάνγκ, κι αὐτοὶ πᾶνε στὸ Θεὸ ἀπὸ μονοπάτια!”. Δηλ. χωρὶς Χριστό!
Καὶ τὸ φοβερό. Τι λέει: Τὰ μαθαίνω, λέει, ποὺ λέτε, ὅτι ἐπειδὴ οἱ Δεσποτάδες σας τὰ ἔχουν καλὰ μὲ τοὺς Παπικούς, νὰ ἀντιδρᾶτε! Εἶναι κάτι γεροντάδες, λέει, ποὺ κάθονται καὶ κάνουν ὁμιλίες, ποὺ σᾶς λένε νὰ μὴν ἀκοῦτε τοὺς Δεσποτάδες ποὺ σᾶς λένε νὰ συμπροσεύχεσθε. Ὄχι ἂν σᾶς πεῖ ὁ Δεσπότης σας νὰ συμπροσευχηθεῖτε μὲ τὸν Παπικό, θὰ κάνετε ὑπακοὴ στὸ Δεσπότη σας! Πετάγεται ἕνας καὶ λέει: Ναι, ἀλλὰ μπορεῖ ὁ ἄλλος ὁ Δεσπότης ποὺ εἶναι δίπλα, νὰ πεῖ νὰ μὴν κάνετε. Δὲν ἔχει σημασία, λέει, ἐσὺ θὰ κάνεις ὓπακοὴ στὸ δικό σου ταὸ Δεσπότη. Ἐκεῖνος θὰ κάνει ὐπακοὴ στὸν δικό του ταὸν Δεσπότη. Θὰ σωθεῖτε, δηλαδή, ἂν κάνετε ὑπακοὴ σὲ ἐκεῖνα ποὺ θὰ πεῖ ὁ Δεσπότης τοῦ καθενός!
Ἄντε, ἄντε! Δηλαδὴ τὸ Εὐαγγέλιο μπορεῖ ὁ Δεσπότης… Πετάγεται ἕνας καὶ τοῦ λέει: Καλά, πάτερ, μᾶς λένε ὅτι πρέπει νὰ κάνουμε ὑπακοὴ στοὺς Κανόνες. Ἐντάξει, λέει, θὰ κάνετε ὑπακοὴ στοὺς Κανόνες, ἀλλὰ τὸ πῶς ἑρμηνεύονται οἱ Κανόνες ἀπὸ Μητρόπολη σὲ Μητρόπολη ὑπάρχει διαφορά!
Παιδιά, αὐτὰ διδάσκουν οἱ Οἰκουμενιστὲς στὸ ἐξωτερικό!
Λέει ὁ π. Πέτρος Χίρς, ὅτι στὴν ἐποχὴ τοῦ Ἀντίχριστου θὰ ὑπάρχουν  Ἅγιοι, ἀλλὰ δὲν θὰ μποροῦμε νὰ τοὺς δοῦμε. Οἱ ἄνθρωποι θὰ αἰσθάνονται μόνοι τους, ὁλομόναχοι, γιατὶ δὲν θἄχουν τὴν ποιότητα γιὰ νὰ βλέπουν τοὺς Ἁγίους.
Σχόλιο:
Γνωρίζουμε ὅλοι πὼς οι Οικουμενιστές ἔχουν … ὁμοιότητα. Μοιάζουν ἐκπληκτικά, ἀκόμα κι ὅταν κάπου διαφοροποιοῦνται!
Τώρα διαπιστώνουμε καὶ συνειδητοποιοῦμε ὅτι παρόμοιες διδασκαλίες, ὡς πρὸς τὴν στάση τους στὴν Δεσποτοκρατία, ἔχουν καὶ οἱ ἀντι-Οἰκουμενιστές! Ὁ π. Νικόλαος βέβαια, διαφοροποιεῖται, ἀλλὰ ἀνήκει σ’ αὐτούς!

 

27 σχόλια:

  1. Τα ίδια υποστηρίζει και ο π. Ι. Ρωμανίδης, τον οποίον κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει για οικουμενισμό. Λέγει λοιπόν:

    Σώζεται βέβαια ο πιστός ο ενταγμένος στην Εκκλησία του Χριστού, αλλά μπορεί να σωθεί και ένας που βρίσκεται στην αίρεση, γιατί αυτός που σώζει τελικά είναι ο ίδιος ο Χριστός και δεν μπορεί να του υποδείξει κανείς ποιόν μπορεί να σώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 1/2

    Δυστυχώς επαληθεύεται η αιρετική εγκύκλιος του 1920 ως προς τα φρονήματα αλλά και ως ΕΜΠΡΑΚΤΗ ιστορική διαδρομή μέχρι σήμερα.

    Η Αιρετική Εγκύκλιος του 1920 έλεγε με λίγα λόγια-->

    οτι Θεωρούν ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ και ΣΥΓΚΛΗΡΟΝΟΜΟΥΣ της ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ τα άλλα δόγματα (δηλαδή τους αιρετικούς) και γιαυτό αλλάζουν το ημερολόγιο για να ΣΥΝΕΟΡΤΑΖΟΥΝ με όλους αυτούς............" (κλπ κλπ)

    Το νόημα με λίγα λόγια ποιο είναι?
    Οτι η "Αλλαγή του Ημερολογίου" ήταν το πρώτο βήμα για τον Οικουμενισμό. Το άνοιγμα της "κερκόπορτας" στους λύκους...!!! Ήταν το "φράγκεμα" που έπρεπε να προηγηθεί για να επέλθουν και τα υπόλοιπα...
    Για αυτό το λόγο δεν είναι σκέτος "Νεοημερολογιτισμός" ή σκέτος "Οικουμενισμός" αλλά "Νεοημερολογιτισμός-Οικουμενισμός"....(διότι ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΓΡΑΠΤΗ και αδιαμφισβήτητη αιρετική εγκύκλιος του 1920)

    Ανοίξανε τις κερκόπορτες προς το (αρχικά) "Φράγκεμα" και στην συνέχεια εκδηλώθηκε το πραγματικό πρόσωπο της αντικανονικής "Καινοτομίας / Σχίσματος" του Νέου Ημερολογίου...

    Ο Χριστός λέει μέσα στο Ευαγγέλιο οτι "Μισθωτός Ποιμήν ΟΥΚ εστί ποιμήν"...!!!
    Ποιός ΤΟΛΜΑ να διαφωνεί με τον Χριστό και να "υποβαθμίζει τον Λόγο Του".... και να θεωρεί τους "ΕΜΜΙΣΘΟΥΣ Ιερωμένους" - "δημοσίους υπαλλήλους / Μισθωτούς Ποιμένες" ως κανονικούς ποιμένες? Αν ο ΧΡΙΣΤΟΣ λέει οτι οι ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΜΕΝΕΣ και εσείς λέτε οτι ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΜΕΝΕΣ, ΠΟΙΟΝ θα ακούσει ο "έχων αυτιά" άνθρωπος? Τον Θεάνθρωπο ή εσάς? Ποιανού ο λόγος είναι βαρύτερος?
    (αλλά αυτά τα προσπερνάνε αδιάφορα μερικοί σαν να μην συμβαίνει τίποτα)

    Ιδού λοιπον ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ που σας οδήγησαν οι "Μισθωτοί" (που ΔΕΝ είναι πραγματικοί ποιμένες όμως) που ακολοθούσατε και εξακολουθείτε να ακολουθείτε...

    Άραγε πόσο "βαπτισμένος" ή "εξομολογημένος" μπορεί να είναι κάποιος που έχει βαπτιστεί από "Καινοτόμο" (οι καινοτόμοι σύμφωνα με την Πανορθόδοξο τοτ 1846 είναι αναθεματισμένοι - δηλαδή ΕΚΤΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ) και...μάλιστα όχι απλώς "Καινοτόμο" αλλά και .... "Μισθωτό" ποιμένα (Ο ίδιος ο Χριστός μας λέει οτι ο "Μισθωτός ποιμένας ουκ εστί ποιμένας") που βαρύνεται και με "αναθέματα" σε ΠΡΟ-ΔΕΔΙΚΑΣΜΕΝΑ θέματα (που δηλαδή ΔΕΝ χρειάζεται να "ξανακριθούν") από Οικουμενικές και Πανορθόδοξες Συνόδους ???

    Συλλογιστείτε την θέση που βρίσκεται ο καθένας...!!!!
    Και άραγε "από που κρατάνε ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΔΙΑΔΟΧΗ" αυτοί που πολεμάνε τους "Οικουμενιστές"??? Από αυτούς που αντιτίθενται? Δεν είναι αντιφατικό αυτό?

    Δηλαδή ΑΝ ένας παπικός φράγκος λατίνος αποκηρύξει ξάφνου την αίρεσή του, ως δια μαγείας θα έχει και την αποστολική διαδοχή ή πρέπει να βαπτιστεί, να κάνει ομολογία πίστεως και να χειροτονηθεί κλπ (όλα τα προβλεπόμενα από την ορθοδοξία)? Άιντε έτσι απλά είναι τα πράγματα νομίζετε μερικοί?

    Η Αποστολική διαδοχή ΠΡΟΥΠΟΘΕΤΕΙ και την ΟΡΘΗ ΠΙΣΤΗ εκτός από την ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ. Πρέπει δηλαδή να υπάρχει και ΟΡΘΗ ΠΙΣΤΗ, δεν αρκεί η διαδοχική χειροτονία...!!!

    (συνέχεια στο επόμενο μήνυμα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 2/2

    (συνέχεια από προηγούμενο μήνυμα)

    Και δεν είναι μόνο αυτό...!!!
    Μήπως η ΕΠΙΣΗΜΗ "άρση αναθεμάτων" του 1965 έγινε "σήμερα" (τόσα χρόνια δηλαδή την δεχόσασταν και ήστασταν σε ΠΛΗΡΗ κοινωνία με όλους και με όλα?) ?
    Μήπως η Ίδρυση των Παγκοσμίων Συμβουλίων Εκκλησιών του 1948 έγινε σήμερα? (και ξανα, τόσα χρονια ήσασταν και ΠΑΛΙ σε ΠΛΗΡΗ κοινωνία με όλους και με όλα αδιακρίτως?)
    Μήπως το ΠΡΟΔΕΔΙΚΑΣΜΕΝΟ για τους ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΥΣ με ΑΝΑΘΕΜΑΤΑ (εκβολή εκτός της ΜΙΑΣ Εκκλησίας του Χριστού) της Πανορθοδόξου του 1848,...είναι δήθεν "τόσο παλαιά" που τα αμφισβητείτε η τα "προσπερνάτε" αδιάφορα?
    Μήπως το ΣΧΙΣΜΑ / ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ των νεοημερολογιτών το 1924 εξαλείφεται έτσι απλά? (ιδιαιτέρως όταν υπάρχει και η αιρετική εγκύκλιος του 1920 που λέει ξεκάθαρα το "γιατί" έγινε η καινοτομία αυτή του νέου ημερολογίου)...!!!

    Το θέατρο του παραλόγου...

    Παιδιά, προσπαθήστε να δείτε το πρόβλημα που έχετε (διότι εσείς έχετε το πρόβλημα, όχι οι ορθόδοξοι που κράτησαν τις παραδόσεις και έχουν ΞΕΚΑΘΑΡΗ αποστολική διαδοχή μέχρι σήμερα και έκοψαν κοινωνία με όσους ΕΜΜΕΣΑ ή ΑΜΕΣΑ είχαν κοινωνία με "ακοινώνητους").
    Οι ορθόδοξοι που κράτησαν τις παραδόσεις και αντιστάθηκαν, ΔΕΝ μολύνθηκαν ούτε στο ελάχιστο από τον Νεοημερολογιτισμό-Οικουμενισμό μέχρι σήμερα...!!!
    Μάλλιστα πολέμησαν και κάθε άλλη αίρεση που προέκυπτε (πχ. νεοεικονομαχία, κλπ) και κράτησαν τις παραδόσεις.

    Με τον ίδιο τρόπο που ένας πχ. άθεος που θέλει να γίνει Χριστιανός δεν βλέπει οτι η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ και οτι από αυτήν ΕΚΠΙΠΤΟΥΝ ανά καιρούς τα ΣΧΙΣΜΑΤΑ και οι ΑΙΡΕΣΕΙΣ αλλα .......

    ...βλέπει απλά.... "Διαιρεμένη Χριστιανοσύνη"...... και λέει "σε ποιό (από τα χιλιάδες) "χριστιανικά" δόγματα να πάω"....αφού το κάθε δόγμα στα μάτια του "αλληλοαφορίζονται" και "αλληλοαναθεματίζονται" μεταξύ τους (δεν ειναι όμως έτσι τα πράγματα, απλώς ο "άθεος" τα αντιλαμβάνεται έτσι)....

    ...με τον ίδιο τρόπο και ένας νεοημερολογίτης που έχει καταλάβει το ΥΠΟΥΛΟ παιχνίδι που παίχτηκε με τον "Οικουμενισμό" και το "Φράγκεμα", βρίσκεται σε απόγνωση και ΔΕΝ ξέρει ποιο είναι το σωστό και στο θέμα του "παλαιού" της Ελλάδος...!!!

    Εύχομαι παιδιά ολόψυχα ο Θεός να σας ελεήσει και να σας οδηγήσει μέσα από έντονη προσευχή στην ΑΛΗΘΕΙΑ, διότι "όπου η Αλήθεια και η Ευσέβεια, εκεί και η ΜΙΑ Εκκλησία του Χριστού".
    Εύχομαι όσοι διαβάζουν το μήνυμά μου να αντιληφθούν οτι στο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΧΑΟΣ της ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ...μόνο ΕΝΑΣ είναι ο ΔΡΟΜΟΣ...!!!

    Ο δρόμος είναι .....Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ προκειμένου να οδηγήσει και να αποκαλύψει ο Θεός στις ψυχές που βρίσκονται σε αγωνία και θέλουν να είναι ορθόδοξοι / να σωθούν...το ΠΟΥ βρίσκεται η Εκκλησία Του...!!!!

    Υπάρχει έντονος "πνευματικός πόλεμος"...


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αμάν κόλλημα με το ημερολόγιο!

      Το ημερολόγιο είναι αρμοδιότητα της Αστρονομίας και όχι της Εκκλησίας. Η Εκκλησία ακολουθεί το ημερολόγιο που υπάρχει σε κοινή χρήση.
      Έτσι, οι Πατέρες της Α΄ ακολούθησαν το Μακεδονικό ημερολόγιο. Η Σύνοδος ξεκίνησε τον μήνα Γορπιαίο και έληξε τον μήνα Λώο, χλς΄ από Αλεξάνδρου. Έτσι υπογράφουν στα πρακτικά. Και το μόνο που έκαναν ήταν να διορθώσουν την ισημερία κατά 2 ημέρες. Δεν απαγόρευσαν δε καμία περαιτέρω διόρθωση της ισημερίας, πράγμα που έγινε το 1923 με διόρθωση 13 ημερών.
      Το Ιουλιανό πολύ αργότερα αντικατέστησε το Μακεδονικό και ισχύει μέχρι σήμερα για τους Ορθόδοξους με τη διόρθωση της ισημερίας, όπως ακριβώς έκαναν και οι Πατέρες. Οι ΡΚαθολικοί ακολουθούν το Γρηγοριανό και όχι το Ιουλιανό, που δεν έχει καμία σχέση με το πρώτο.
      Τα υπόλοιπα είναι λόγια, για να βρισκόμαστε σε δουλειά.

      Διαγραφή
    2. 1/2

      ΔΕΝ την ενδιαφέρει αγαπητέ ανώνυμε 9 Ιουλίου 2015 7:58 η "ακρίβεια του χρόνου" την Εκκλησία. ΔΕΝ είναι εκεί το θέμα με το σχίσμα του Νέου Ημερολογίου.

      Η Εκκλησία κάνει ΥΠΑΚΟΗ και ΔΕΝ απορρίπτει (διοτι αλλιώς ΔΕΝ θα ήταν ορθόδοξος αυτός που απορρίπτει) τις Οικουμενικές και Πανορθόδοξες Συνόδους και την γραπτή και άγραφη ΠΑΡΑΔΟΣΗ.

      Όταν κάποιος για παράδειγμα περιορίζει ή και καταργεί νηστεία (πχ. την νηστεία των Αποστόλων που κάθε 11 χρόνια σε εσάς τους νεοημερολογίτες καταργείται και κάθε χρονιά "περιορίζεται" ως προς τον αριθμό των ημερών νηστείας, διότι ξεκινάει από κινητή ημερομηνία βασιζόμενη στο Πάσχα και τελειώνει σε σταθερή ημερομηνία - αυτή της εορτής των Αποστόλων), αυτό είναι "καινοτομία" (ή και αν θέλετε βλέπετε και Ζ Οικουμενική Σύνοδο που απαγορεύει πρόσθεση και αφαίρεση εκ της γραπτής και άγραφης παραδόσεως με αναθέματα σε όσους προσθαφαιρέσουν) και υπόκειται στα αναθεματα της Πανορθοδόξου του 1848. (και φυσικά όχι μόνο για αυτή την καινοτομία, υπάρχουν ένα σωρό άλλες).

      Δεν είναι παράδοση η νηστεία? Αν όχι τι είναι?

      Επίσης το 1924 το συνέδριο ήταν ΠΑΡΑΝΟΜΟ και ΑΝΤΙΚΑΝΟΝΙΚΟ εκκλησιαστικά (από πότε πρέπει να υπακούμε σε ληστρικές συνόδους και συνέδρια που μάλιστα είχαν ώς σκοπό το "ΦΡΑΓΚΕΜΑ" των ορθοδόξων?) και στην Ελλάδα έγινε ΣΧΙΣΜΑ (μην το ξεχνάτε αυτό - διότι σχισματικοί είναι οι "καινοτόμοι") ανάμεσα σε αυτούς που κράτησαν τις παραδόσεις (παλαιοημερολογίτες) και σε αυτούς που ανέτρεψαν τις παραδόσεις και έκαναν ΑΝΥΠΑΚΟΗ σε ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΕΣ και ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΣΥΝΟΔΟΥΣ (στην ανυπακοή και την ανατροπή των παραδόσεων είναι το κλειδί, όχι στην ακρίβεια του χρόνου που σας έκαναν να νομίζετε οι ψευτο-παλαιοημερολογίτες. Οι σωστοί παλαιοημερολογίτες ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ το "γιατί" ακολουθούν το παλαιό ημερολόγιο και ΔΕΝ είναι το θέμα το "ποιό ημερολόγιο είναι το σωστό" επιστημονικά (δηλαδή ξαναλέω ΔΕΝ είναι η ακρίβεια του χρόνου αλλά είναι η ΥΠΑΚΟΗ σε Πανορθόδοξες και Οικουμενικές Συνόδους και γενικά η τήρηση των γραπτών και άγραφων Παραδόσεων).

      Επίσης ΚΑΝΕΙΣ άλλος ορθόδοξος παγκοσμίως ΔΕΝ ακολούθησε την αλλαγή του σχίσματος και της Καινοτομίας του Νέου Ημερολογίου. Το μεγαλύτερο ποσοστό συνέχισε να ακολουθεί το Ιουλιανό ημερολόγιο (παλαιό).

      Μάλιστα η Ρωσία το άλλαξε στην αρχή σε ΝΕΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ διότι πίστεψε (με την απάτη που προέβαλε ο Χρυσόστομος Παπαδόπουλος στέλνοντας επιστολές σε όλους οτι δήθεν το συνέδριο ήταν "Πανορθόδοξο" (τρομάρα του) και οτι το αλλάξανε ΟΛΟΙ - έλεγε ψέματα για να "πείσει" για την αλλαγή διότι η Μασωνία και οι σκοτεινές δυνάμεις ΠΙΕΖΑΝ για να γίνουν οι αλλαγές, προκειμένου να επακολουθήσουν μετά τα υπόλοιπα γεγονότα που είχαν σχεδιασμένα …που σας έφεραν στην φραγκεμένη και αιρετική / οικουμενιστική κατάσταση που σας έφεραν σήμερα ) οτι το άλλαξαν ΟΛΟΙ, αλλά μόλις διαπίστωσε οτι ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ δεν το άλλαξε, το ΕΠΑΝΕΦΕΡΕ σε παλαιο / Ιουλιανό...

      Επίσης...Από την στιγμή που υπάρχουν λόγω της ΕΝΤΟΝΗΣ ΠΑΠΙΚΗΣ ΟΥΝΙΑΣ του παρελθόντος ΤΡΕΙΣ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΣΥΝΟΔΟΙ (16ος αιώνας) (ΤΡΕΙΣ φορές για το ίδιο θέμα μέσα σε 10 χρόνια - φανταστείτε πόσο έντονη ήταν η παπική ουνία) με ΠΡΟ-ΔΕΔΙΚΑΣΜΕΝΟ το ΑΝΑΘΕΜΑ για όσους ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ να αλλάξουν το Ημερολόγιο (καλενδάριο) και το Πασχάλιο, ΟΧΙ για την ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ αλλά για να ΜΗΝ ΦΡΑΓΚΕΨΟΥΝ οι Ορθόδοξοι λόγω της ΥΠΟΥΛΗΣ ΠΑΠΙΚΗΣ ΟΥΝΙΑΣ (δεν χρειάζεται να ξανακριθεί στο μέλλον, και - όπως πάντα στην ορθοδοξία - αν ξανακριθεί στο μέλλον θα πρέπει αναγκαστικά η απόφαση αυτής της μελλοντικής συνόδου να ΣΥΜΦΩΝΕΙ με τις προηγούμενες ...).

      Όσοι έκαναν ΥΠΑΚΟΗ στις Πανορθόδοξες και Οικουμενικές Συνόδους και δεν ακολούθησαν την ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ / ΣΧΙΣΜΑ του Νέου ημερολογίου και έκοψαν κοινωνία με τους νεοημερολογίτες και με τους κοινωνούντες εν γνώση αυτούς.....ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΗΚΑΝ...και σήμερα ΟΥΤΕ ΦΡΑΓΚΕΜΕΝΟΙ είναι, ΟΥΤΕ μέσα στην ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ του ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ...!!!


      Διαγραφή
    3. 2/2
      (σνέχεια από προηγούμενο)

      Και μη βάλετε ως επιχείρημα για την δήθεν ορθότητά σας (τους νεοημερολογίτες) οτι οι άλλοι ορθόδοξοι παγκοσμίως "Κράτησαν Κοινωνία μαζί σας" όλα αυτά τα χρόνια, διότι δεν νομίζω να "έκοψαν κοινωνία" μαζί σας όταν ιδρύσατε ΕΠΙΣΗΜΩΣ τα Παγκόσμια Συμβούλεια Εκκλησίων το 1948, ούτε όταν κάνατε τις "Άρσεις Αναθεμάτων" του 1965 ούτε τις αναγνωρίσεις μυστηρίων, ούτε τις αιρετικές δηλώσεις που ακούστηκαν ανά καιρούς, ούτε με τα συλλείτουργα ούτε με τις συμπροσευχές....ούτε τίποτα...!!!! (και αυτό αποδεικνύει οτι "άλλοι είναι οι λόγοι που δεν έκοψαν κοινωνία μαζί σας και όχι λόγοι ορθοδοξίας...!!! Εδώ ΔΕΝ έκοψαν κοινωνία ούτε καν με την Εκκλησία της Φιλανδίας που έχει αλλάξει ΚΑΙ το ΠΑΣΧΑΛΙΟ....)

      Προσέξτε την πλάνη που σας μπερδεύει παιδιά από τους ψευτο-παλαιοημερολογίτες - τους λεγόμενους "δεκατριμερίτες" ή αλλιώς "ημερολάτρες" που δεν γνωρίζουν ούτε καν από που κρατάει η σκούφια τους (χειροτονίες - αποστολική διαδοχή).

      Οι σωστοί ορθόδοξοι το θέμα του "ημερολογίου" το έχουν ΣΩΣΤΑ στο μυαλό τους. Μπορεί τα επίγεια να συνεορτάζουν με τα επουράνια αλλά την Εκκλησία ούτε την ενδιέφερε αλλά ούτε και την ενδιαφέρει η ακρίβεια του χρόνου. Οι σωστοί παλαιοημερολογίτες ΔΕΝ είμαστε "ημερολάτρες" (αυτό είναι απόρροια εντύπωσης που σας έχει μείνει από τους ψευτο-παλαιοημερολογίτες) ΔΕΝ είναι λόγοι "ακρίβειας χρόνου" οι λόγοι που ακολουθούμε το παλαιό. Είναι θέμα ΥΠΑΚΟΗΣ σε Οικουμενικές και Πανορθόδοξες Συνόδους. Είναι θέμα τήρησης των παραδόσεων. Είναι θέμα ΜΗ φραγκέματος..!!!

      Είναι κατανοητό οτι "κάποιοι" (μακροχρόνια) σας έχουν μπερδέψει με το θέμα του ημερολογίου...

      Εύχομαι παιδιά να κατανοείτε την σωστή θέση του θέματος "Ημερολόγιο" πλέον...
      Ο Θεός όλοι θέλει να σωθούμε...

      Όπως είπα και στα προηγούμενα σχόλιά μου, προσωπικά πιστεύω οτι ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΡΟΣΕΥΧΗ (δηλαδή με την βοήθεια του Θεού) θα μπορέσουν οι ευσευείς ψυχές να βρούνε τον δρόμο για την Αλήθεια και για την ΜΙΑ Εκκλησία του Θεού.

      Διαγραφή
    4. Σε ενδιαφέρει και σε πολυενδιαφέρει η ακρίβεια του χρόνου, αφού είσαι κολλημένος με το Ιουλιανό.
      Γνωρίζεις, αν καμία Οικουμενική Σύνοδος θέσπισε κανένα ημερολόγιο και μάλιστα το Ιουλιανό; Καμία.
      Γιατί, το ξαναλέω: Το ημερολόγιο είναι αρμοδιότητα της Αστρονομίας και όχι της Εκκλησίας.
      Το αν έχουμε σήμερα 9 Ιουλίου το καθορίζει η Αστρονομία, η οποία βρίσκει τις ισημερίες, που ο ίδιος ο Θεός τοποθετεί και τις Πανσελήνους. Δεν μπορείς λοιπόν να λες, ότι σήμερα είναι 26 Ιουνίου. Αυτό δεν το καθορίζει η Εκκλησία, γιατί δεν είναι της αρμοδιότητάς της.
      Τώρα, αν εσύ θέλεις να πας με το Μακεδονικό ημερολόγιο, με το οποίον πήγαιναν οι Πατέρες της Α΄ και να χρονομετρείς από το θάνατο του Μ. Αλεξάνδρου, όπως χρονομετρούσαν αυτοί, τότε είναι δικαίωμά σου.
      Πιστεύω να τα γνωρίζεις αυτά (δηλ. ότι δεν μετρούσαν από Χριστού γεννήσεως). Αν όχι, άνοιξε μια εκκλησιαστική ιστορία να διαβάσεις. Εκεί θα μάθεις, ότι οι Πατέρες της ΣΤ' άλλαξαν την χρονολόγηση, από Αλεξάνδρου σε Κτίσεως Κόσμου. Αυτό κράτησε μέχρι το 1628, όπου ένας καταδικασμένος για Προτεσταντισμό Πατριάρχης, ο Κύριλλος Α΄ Λούκαρις άλλαξε αυθαίρετα τη χρονολόγηση από Κτίσεως Κόσμου (που είχε θεσπίσει η ΣΤ΄) σε Χριστού γεννήσεως. Αυτήν ακολουθείς και εσύ, χωρίς αναφορά σε Οικουμενική Σύνοδο.
      Τώρα, για τη νηστεία των αγίων Αποστόλων έχεις δίκιο, γιατί δεν μπορείς να χρησιμοποιείς 2 ημερολόγια, ένα για τις κινητές και άλλο για τις ακίνητες, γιατί θα έχεις μπλέξιμο. και που να δεις αργότερα, που το Πάσχα θα πέφτει με την Κοίμηση και άλλα πολλά ευτράπελα!

      Διαγραφή
    5. και ως προς το "αργότερα' που αναφέρεις....Δε θα παρέλθουν "εκατομμύρια" η "χιλιάδες" χρόνια, όπως πιστεύουν οι "άθεοι"...
      Θα επέλθει η Δευτέρα Παρουσία του Χριστού....μέχρι το τέλος του 8ου Αιώνα από καταβολής κόσμου...!!! Αν είμαστε τώρα στον μεσιασμό του 8ου αιώνα, μην πάει πάνω απο 500 χρόνια μακρυά ο νούς σου....θέτοντας επιχειρήματα άχρηστα και άτοπα...
      (εκτός και αν δεν πιστεύεις στην Δευτέρα Παρουσία)...

      Διαγραφή
  4. 1/2

    Kαι κάτι ακόμα να πω:

    Εννοείται οτι "Νέα Εκκλησία" δεν κάνουν αυτοί που αγωνίζονται και κρατούνε τις παραδόσεις αλλά αυτοί που "Καινοτομούν" και τις αλλάζουν τις παραδόσεις...!!!

    (πολύ όμορφα το εκφράζει αυτό για τους καινοτόμους η πανορθόδοξος σύνοδος του 1848 - ψάξτε τι λέει μέσα)

    Αυτός που θεωρεί έναν Αιρετικό Επίσκοπο ως "κανονικό επίσκοπο" μόνο και μόνο επειδή κατόρθωσε και έχει τον "κοσμικό θρόνο"....ή μια αιρετική εκκλησία ως "την ΜΙΑ Εκκλησία" μόνο και μόνο επειδή είναι η "Επίσημη Ενός Κράτους"....σφάλλει...

    (και εδώ ΠΡΟΣΟΧΗ…!!!! ΚΑΜΙΑ Εκκλησία ΔΕΝ "είναι" η ΜΙΑ Εκκλησία, ...αλλά το σωστό είναι να λέμε οτι ΕΦΟΣΟΝ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΗ, τότε ΝΑΙ, "ΑΝΗΚΕΙ" στην ΜΙΑ Εκκλησία….!!! - έτσι είναι το σωστό να το εκφράζουμε)

    Η "ΜΙΑ Εκκλησία" δεν είναι "κτήμα" η προτεκτοράτο ΚΑΝΕΝΟΣ για να ισχυρίζεται οτι όποιος δεν ανήκει στην (κοσμική) τους Εκκλησία, δήθεν είναι ΕΚΤΟΣ Εκκλησίας.

    Όπου Επίσκοπος, εκεί και η Εκκλησία…!!!

    «Όσο κι αν είναι λίγοι αυτοί όπου διατηρούν την ευσέβεια, αυτοί είναι η Εκκλησία» (Αγ.Νικηφόρος)

    «Μὴ φοβοῦ τὸ μικρὸν ποίμνιον· ὅτι εὐδόκησεν ὁ πατὴρ ὑμῶν δοῦναι ὑμῖν τὴν βασιλείαν.» (Λουκ.ιβʼ32)

    πχ. Η Φιλανδική ΕΠΙΣΗΜΗ Εκκλησία του κράτους της Φιλανδίας, είναι αιρετική διότι έχει αλλάξει ΚΑΙ το Ημερολόγιο ΚΑΙ το Πασχάλιο (καταρχάς είναι καινοτόμοι (πανορθόδοξος 1848), εν συνεχεία καταπάτησαν Οικουμενικές Συνόδους και λοιπά - ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑ-ΚΡΙΘΟΥΝ, από κάποια σύνοδο ΞΑΝΑ ….όπως επίσης ΔΕΝ χρειάζεται να κριθούν ΞΑΝΑ και οι Μονοφυσίτες που καταδικάστηκαν από την Τεταρτη Οικουμενική Σύνοδο αν θυμάμαι καλά).

    Είναι λοιπόν η Επίσημη Εκκλησία της Φιλανδίας... η "ΕΠΙΣΗΜΗ" ναι μεν εκκλησία του κράτους αλλά είναι και ΑΙΡΕΤΙΚΗ..!!!
    Όσοι "Φιλανδοί" δεν έχουν κοινωνία με την ΕΠΙΣΗΜΗ Εκκλησία της Φιλανδίας (του κράτους τους) επειδή είναι (πραγματικοί) Ορθόδοξοι και ΔΕΝ έχουν κοινωνία με αιρετικούς ή σχισματικούς,….πάει μήπως να πει οτι είναι "Σχισματικοί" ή "Αιρετικοί" (για την ΜΙΑ Αγία Καθολική και Αποστολική Εκκλησία)???
    Όχι βέβαια…!!! Το να ΜΗΝ έχει κοινωνία κάποιος με σχισματο-αιρετικούς είναι σωστό, δεν είναι λάθος.

    Κανένας άγιος ΠΟΤΕ στην ιστορία δεν είχε εκκλησιαστική κοινωνία εν γνώση με αιρετικούς…
    Όλοι φυλαγόντουσαν και δεν δεχόντουσαν την παραμικρή υποχώρηση για την ορθή πίστη…!!!

    Στο παραπάνω παράδειγμα λοιπόν με την Εκκλησία της Φιλανδίας ως "ξεκάθαρο" αντικείμενο παραδείγματος, είναι να αναρρωτιέται κανείς…!!!!

    Υπάρχει άνθρωπος που Θεωρεί δηλαδή "Εντός Εκκλησίας" την Επίσημη Εκκλησία της Φιλανδίας ενώ σύμφωνα με την Ορθοδοξία είναι Αιρετική?
    Ή μήπως "αγνοείτε" οτι όσοι ορθόδοξοι έχουν (εν γνώση) Εκκλησιαστική Κοινωνία με την Επίσημη Εκκλησία της Φιλανδίας (έμμεσα ή άμεσα) βαρύνονται και οι ίδιοι με τα αναθέματα που βαρύνουν τους "χριστιανούς" της "Φιλανδίας"...?
    Και αν οι "χριστιανοί" της Φιλανδίας ισχυρίζονται οτι είναι δήθεν ορθόδοξοι, παει να πει και οτι είναι? Δεν νομίζω...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 2/2

    (συνέχεια από προηγούμενο)

    Και τι νοιάζει τον Ορθόδοξο αν η ΕΠΙΣΗΜΗ Εκκλησία της Φιλανδίας έχει καταλάβει τους "θρόνους"? Τον εμποδίζει να είναι ορθόδοξος? Η υπάρχει κάποιος "κανόνας" που λέει οτι πρέπει να ακολουθούμε την ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ του ΚΡΑΤΟΥΣ είτε είναι αιρετική είτε όχι, έτσι άκριτα…???

    Κριτήριο Ορθοδοξίας είναι ΜΟΝΟ οι γραπτές και άγραφες παραδόσεις…
    Ούτε καν το θαύμα δεν μπορεί να είναι (το λέει και ο Άγιος Ιγνάτιος ο Θεοφόρος)

    Ορθόδοξος είναι αυτός που τηρεί τις γραπτές και άγραφες παραδόσεις και ΔΕΝ καινοτομεί.

    Υπάρχει η κακή "υπακοή" και η καλή "ανυπακοή".
    Οι Ορθόδοξοι κάνουν Υπακοή - ΕΦΟΣΟΝ είναι ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ οι επίσκοποί τους.... στους Επισκόπους τους. Οχι "άκριτα" και "τυφλά" όπως κάνουν οι παπικοί/λατίνοι.

    Αυτό, ενώ είναι αυταπόδεικτο, αδυνατούν να το καταννοήσουν οι αιρετικοί που καινοτομούν.

    Το θέμα του Νεοημερολογιτισμού-Οικουμενισμού έχει κλείσει 91 χρόνια…!!! Δεν είναι καινούργιο…!!!

    Οι ορθόδοξοι διακρίνονται από την υπακοή τους στις Πανορθόδοξες και στις Οικουμενικές Συνόδους. Στην τήρηση των γραπτών και άγραφων παραδόσεων…!!!

    Όσοι δεν υπακούουν στις Πανορθόδοξες και Οικουμενικές Συνόδους κλπ και "διαστρέφουν" την αλήθεια και τις γραπτές και άγραφες παραδόσεις ΔΕΝ είναι ορθόδοξοι.

    Απλά τα πράγματα...
    Εφόσον ΔΕΝ είναι Ορθόδοξοι λοιπόν και διαστρέφουν την ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ της Ορθοδοξίας παρασύροντας σε αιώνια κόλαση όσους τους ακολουθούν…, οι ορθόδοξοι (οι αληθινοί ορθόδοξοι) ΔΕΝ είναι υποχρεωμένοι να τους ακολουθήσουν στην απώλεια….!!!

    Στους Ορθοδόξους ΔΕΝ υπάρχει "Δεσποτοκρατεία" αλλά υπακοή στις Οικουμενικές και στις Πανορθόδοξες Συνόδους (και στο πηδάλιο κλπ και γενικά στις γραπτές και άγραφες ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ της Ορθοδοξίας).

    Και ξαναλέω---> Εννοείται οτι "Νέα Εκκλησία" δεν κάνουν αυτοί που αγωνίζονται και κρατούνε τις παραδόσεις αλλά αυτοί που "Καινοτομούν" και τις αλλάζουν τις παραδόσεις...!!! (βλέπε αναθέματα κατά πασών καινοτόμων στην Πανορθόδοξη του 1848))….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όσον αφορά τις Πανορθόδοξες του 16ου αι. αυτές απαγόρευσαν την εορτή του Πάσχα σύμφωνα με το Γρηγοριανό, γιατί αυτό κατέλυε τον όρο της μετά το πάσχα των Εβραίων εορτής και τίποτε άλλο.
      Και όπως ανέφερα το Γρηγοριανό δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το διορθ. Ιουλιανό, γιατί διαφέρουν στον υπολογισμό των επαιώνιων δισέκτων ετών.
      Όσον αφορά τη Φιλανδία, αυτή ζήτησε να ακολουθήσει και το διορθωμένο Πασχάλιο (6 φορές μέχρι τότε είχει διορθωθεί το Πασχάλιο!).
      Το ότι δεν ενδιαφέρει η ακρίβεια του χρόνου αποδεικνύεται, ότι άλλες Εκκλησίες δέχτηκαν τη διόρθωση και άλλες όχι, πλην όμως όλες έχουν κοινωνία μεταξύ τους. Και τούτο, γιατί το ημερολόγιο δεν παίζει πρωτεύοντα ρόλο, ούτε είναι δόγμα Πίστεως, για να προκληθεί Σχίσμα.
      Το Σχίσμα, μόνον οι στενοκέφαλοι μπορούν να το επικαλεσθούν, οι οποίοι είναι "τυφλοί τον νουν".

      Διαγραφή
    2. ΑΝ ισχύουν όσα λές (που ΔΕΝ ισχύουν διότι οι πανορθόδοξες του 16ου αιώνα μιλάνε για ΚΑΛΕΝΔΑΡΙΟ = ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ και ΠΑΣΧΑΛΙΟ = Πασχάλιο), τότε γιατί το φυσάτε και δεν κρυώνει το θέμα του Οικουμενισμού και του ΦΡΑΓΚΕΜΑΤΟΣ?

      Και για τα ΑΝΑΘΕΜΑΤΑ της Πανορθοδόξου του 1848 για τους ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΥΣ τι έχεις να πεις? Οτι και πάλι "wasn't me"????

      Για την ΑΦΑΙΡΕΣΗ της νηστείας των Αποστόλων και για το ΚΟΥΤΣΟΥΡΕΜΑ τι έχεις να πεις σε σχέση με την Ζ Οικουμενική που απαγορεύει την "πρόσθεση και την αφαίρεση" με ΑΝΑΘΕΜΑΤΑ?

      Και για την ΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟ του 1920 όπου υπάρχει ΓΡΑΠΤΗ ΔΗΛΩΣΗ για την ΠΡΟΔΟΣΙΑ που σκοπεύανε να κάνουν με ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ την ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ για να "Συνεορτάζουν" με τους αιρετικούς....και την ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΑΣ ΠΟΡΕΙΑ μέχρι σήμερα τι έχεις να πεις?

      Όλο δικαιολογίες είστε μερικοί. Δυστυχώς ο εγωισμός δεν σας αφήνει ούτε να κατανοήσετε την θέση σας ούτε και να μετανοήσετε (βλέπεις η "βλασφημία κατά του Αγίου Πνεύματος ΔΕΝ συγχωρείται ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΝΥΝ αιώνα = ΔΕΝ μετανοούν οι αιρετικοί όσο ζουν ...αλλά ούτε και στον μέλλοντα αιώνα...!!!) ....και δυστυχώς θα πάτε χαμένοι...

      Είστε μέσα στην ΠΛΑΝΗ και από οτι φαίνεται (αρκετοί) θα παραμείνετε μέσα στην πλάνη.

      Διαγραφή
    3. 1/4

      Ο σχισματικός Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Παπαδόπουλος ομολογεί το σχίσμα του...

      Source: http://eggolpio.blogspot.gr/2012/08/blog-post_5185.html?m=1

      Πολλοί αδαείς, ή συνειδητοί προδότες και πολέμιοι Της Εκκλησίας Του Χριστού μας, χρησιμοποιούν ποικίλα τεχνάσματα προκειμένου να παρασύρουν στην αίρεση του νέου ημερολογίου τους Έλληνες πιστούς. Προβάλουν διάφορα παραμύθια, ψεύδη, συκοφαντίες για να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα των άμισθων Γνησίων Ορθοδόξων ιερέων μας, που υπηρετούν τον ελληνικό λαό και το Έθνος μας αιώνες τώρα χωρίς δραχμή... Αντιθέτως τα παιδιά του διαβόλου, για να κάνουν την ψεύτο-ιερωσύνη τους επάγγελμα, δε δίστασαν να δεχτούν την μισθοδοσία, το 1928, από τον μασσώνο Ελευθέριο Βενιζέλο, 4 μόλις έτη μετά την εισαγωγή του γρηγοριανού ημερολογίου του Πάπα, στην πατρίδα μας. Παρ' όλο που Ο ίδιος Ο Δεσπότης Χριστός, στο κατά Ιωάννην Ευαγγέλιο, κεφάλαιο 10, στίχος 12, δεν αναγνωρίζει τους μισθωτούς ποιμένες, ως κανονικούς ποιμένες. Οι νεοημερολογίτες ιερείς βέβαια και οι αιρετικοί ψευτοθεολόγοι τους, επιμένουν πως έχουν κανονική ιερωσύνη, καταργώντας στην πράξη το Ευαγγέλιο και ψευδώμενοι... οι αυτοαποκαλούμενοι ορθόδοξοι παπάδες του δημοσίου...

      Αρχηγός του σχίσματος τότε, το 1924, ήταν ένας πολύ καλά κατηρτησμένος θεολόγος και Αρχιμανδρίτης Της Εκκλησίας, που ως άλλος ιούδας πρόδοσε την Ορθοδοξία δεχόμενος αργότερα ως Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χρυσόστομος Παπαδόπουλος, να καταργήσει το Ιουλιανό ημερολόγιο του Έλληνος αστρονόμου Σωσιγένους, και να εισάγει το δημιούργημα του Πάπα Γρηγορίου του 13ου, το γνωστό σε όλους νέο, ή παπικό, ή γρηγοριανό ημερολόγιο. Οι ακόλουθοι της αίρεσης μέσω διαφόρων ιστοτόπων, ιστολογίων, και σελίδων σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πολεμούν με μανία την Αλήθεια, εμφανιζόμενοι, όπως συνήθως όλοι οι αιρετικοί, ως οι καλοί φύλακες Της ορθής ερμηνείας των κανόνων και των εδαφίων Της Βίβλου. Πράγμα διαβολικό πραγματικά, αφού δεν έχουν αφήσει τίποτα που να μην έχουν νοθεύσει, διαστρεβλώσει και δηλητηριάσει με την εμμονή τους στην συκοφαντία και τα ψεύδη, ώστε να ικανοποιήσουν την ανασφάλεια τους, αφού νιώθουν και γνωρίζουν πως η νεοημερολογίτικη εκκλησία, στην οποία ανήκουν, είναι μία από τις πολλές αιρεσεις που ονομάζει ο Άγιος Ιουστίνος Πόποβιτς ως συναγωγές του σατανά. Το λέει καθαρά ο Άγιος για όσες εκκλησίες είναι μέλη του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών... Και η νεοημερολογίτικη εκκλησία της Ελλάδος είναι ενεργό μέλος από το 1948, που ιδρύθηκε το αιρετικό αυτό μόρφωμα, με σκοπό την ίδρυση παγκόσμιας θρησκείας.

      Διαγραφή
    4. 2/4

      Και τί δε χρησιμοποιούν εναντίον Της Εκκλησίας Του Χριστού μας οι αιρετικοί. Με ειρωνία μας ονομάζουν ''παλαιοημερολογίτες'', ώστε να απαξιώσουν την Ορθοδοξία και να στιγματίσουν τους Ορθοδόξους ως ημερολάτρες, ενώ οι νεοημερολογίτες ασχολήθηκαν με την ακρίβεια των ημερών, των λεπτών και των ετών, ως γνήσιοι άθεοι που παραμερίζουν την Θεοπνευστία των Οικουμενικών Συνόδων και αλλάζουν τα δόγματα και τις αποφάσεις των Αγίων Πατέρων που συμμετείχαν στις Συνόδους αυτές... Όταν δε, αναφερόμαστε σε νεοημερολογίτες προδότες μιλάμε για τους γνώστες του ζητήματος και τους ακόλουθους της αίρεσης και της βλασφήμιας κατά του Αγίου Πνεύματος. Αφού όσοι έχουν μελετήσει Ευαγγέλιο και Σύνταγμα Ιερών Κανόνων, ξέρουν πολύ καλά πως η παράδοση είναι ιερή γιατί ακριβώς είναι Θεόπνευστη. Δεν αποφάσισαν οι Άγιοι Νικόλαος, Σπυρίδων, Σίλβεστρος, Παφνούτιος, Αθανάσιος και τόσοι άλλοι την εφαρμογή του Ιουλιανού ημερολογίου στην Ορθόδοξη λατρεία επιπόλαια, αλλά κάτω από την φώτιση Του Παρακλήτου. Οι νεοημερολογίτες θεολόγοι, δεσποτάδες, ιερείς και τα φερέφωνά τους στον τύπο και το διαδίκτυο, είναι εκούσιοι προδότες της Χριστιανικής πίστεως αφού στην πράξη, καταργούν θεόπνευστες αποφάσεις και τις αντικαθιστούν από δικές τους, όπως οι διαμαρτυρόμενοι κατήργησαν την θεοπνευστία της Βίβλου ερμηνεύοντας τα εδάφια της, έκαστος κατά το δοκούν... Θα σας πουν βέβαια πως είναι έγκυρη η ερμηνεία τους... Λέει ο κλέπτης έκλεψα;;; Έτσι και οι σημερινοί δεσποτάδες του δημοσίου παραπλανούν τον λαό με τις ομιλίες τους, οι ακόλουθοί τους με ψεύτο αντιαιρετικά ιστολόγια που ειρωνεύονται τους Ορθοδόξους αδελφούς τους, με συκοφαντίες για τους άμισθους επισκόπους που κράτησαν την Ορθόδοξη Ομολογία, με μύθους ότι υπέγραψαν κείμενα κατά της νεοημερολογίτικης αίρεσης που δεν πίστευαν, και όλα αυτά χωρίς μαρτυρίες επώνυμες αλλά κάποιος είπε κάτι κάπου κάποτε, και πάντα αυτή η αοριστία είναι εναντίον των Γνησίων Ορθοδόξων Χριστιανών Ελλάδος. Και εγώ κάλλιστα μπορώ να ισχυριστώ ο,τιδήποτε για τον οποιονδήποτε ανώνυμα και να λασπολογώ εναντίον του. Αυτό δείχνει ανηθικότητα, έλλειψη επιχειρημάτων, και σίγουρα όχι Χριστιανή ψυχή...

      Διαγραφή
    5. 3/4

      Ευτυχώς που υπάρχει και η γραπτή ιστορία να πείθει όποιον ενδιαφέρεται για την εύρεση της Αλήθειας και την σωτηρία της αθάνατης ψυχής του. Τα λόγια άνευ γραπτής απόδειξης είναι όπλα στα χέρια των υπηρετών του διαβόλου. Και απευθύνονται σε αδιάφορους ή επιπόλαιους αναγνώστες. Εμείς απευθυνόμαστε σε όποιον νοιάζεται αληθινά να μάθει ποιά είναι Η Εκκλησία και να ενταχθεί στους κόλπους της. Το νέο ημερολόγιο είναι καταδικασμένο από την Πανορθόδοξη Σύνοδο του 1583, αφού παραβιάζει τον Πάσχάλιο Κανόνα της 1ης Οικουμενικής Συνόδου, ο οποίος βασίζεται στο παλαιό ημερολόγιο. Επιπλέον και από τις Συνόδους των ετών 1587 και 1593, δείτε και Εκκλησιαστική Ιστορία Στεφανίδου, σελ. 699. Ο αρχιεπίσκοπος που πρόδοσε την Ορθόδοξη πίστη αμφισβητώντας τηνν Θεοπνευστία των Οικουμενικών Συνόδων, Χρυσόστομος Παπαδόπουλος, ως αρχιμανδρίτης είχε γράψει εκκλησιαστική ιστορία του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας. Εκεί γράφει για την σύνοδο του 1583 ότι καταδίκασε το παπικό, γρηγοριανό ημερολόγιο. Μετά την άνοδό του στον αρχιεπισκοπικό θρόνο όμως άλλαξε προσωπείο, βλασφήμησε εναντίον Του Αγίου Πνεύματος και συκοφάντησε με τρόπο διαβολικό τους Ορθοδόξους που έμειναν πιστοί στους Αγίους και τις αποφάσεις τους. Είπε πως δεν υπάρχει απόφαση των Πατέρων που να καταδικάζει την εισαγωγή του νέου ημερολογίου στην Εκκλησία, ότι η Σύνοδος του 1593 είναι κατασκεύασμα των ''παλαιοημερολογιτών'', ότι η Σύνοδος του 1583 δεν καταδικάζει το νέο ημερολόγιο αλλά την αλλαγή του Πασχάλιου Κανόνος. Το φαιδρό τω επιχειρημάτων αυτών είναι πως όλα είναι ψευδή και συκοφαντικά... Και δυστυχώς για τον ίδιο τον αιρετικό Χρυσόστομο Παπαδόπουλο, η δική του ιστορία τον στιγματίζει ως μέγα αιρετικό και ψεύτη... Αφού γνώρισμα όλων των αμετανόητων αιρετικών είναι η επιμονή τους στην πλάνη λόγω εγωϊσμού, ακόμα κι αν τους παραθέσεις αποδείξεις από Την Βίβλο και το Σύνταγμα των Ιερών Κανόνων. Δείτε την παρακάτω ιστορία γραμμένη από τον άνθρωπο που εισήγαγε την νεοημερολογίτικη αίρεση στην Ορθόδοξη Εκκλησία και έγινε αιτία σκανδάλου 1.000.000 Ελλήνων που έμειναν πιστοί στην Θεοπνευστία των Οικουμενικών Συνόδων. Ο Δεσπότης Χριστός στα ευεγγέλιά του μας λέει πως εκείνος που φέρνει σκάνδαλο τον συμφέρει να αυτοκτονήσει, με το να κρεμάσει μυλόπετρα στο λαιμό του και να πέσει στην θάλασσα...

      Ο ίδιος λοιπόν ο αρχ/πος Χρυσόστομος, ομολογεί ότι το 1583 έγινε σύνοδος που απέκρουσε το γρηγοριανό ημερολόγιο, και στο τέλος της σελ. 628 αναφέρει καθαρά ότι προσκρούει στους κανόνες της 1ης Οικουμενικής Συνόδου, στον 7ο Αποστολικό Κανόνα, και στον 1ο της Συνόδου της Αντιοχείας περί εορτασμού του Πάσχα... Μετά την αλλαγή που ο ίδιος πάντα επέβαλε, με την βοήθεια των στρατιωτικών του πραξικοπήματος Πλαστήρα και Γονατά, έλεγε τα ακριβώς αντίθετα... Η εκκλησιαστική ιστορία που εγραψε όμως, έμεινε να φωνάζει την αλήθεια σε όσους διψουν γι'αυτήν, και δεν στέκονται σε ό,τι λέει ο κάθε ανώνυμος στο διαδίκυο, αόριστα και θολά...



      Διαγραφή
    6. 4/4

      Στη παρακάτω σελίδα ο Χρυσόστομος Παπαδόπουλος ομολογεί ότι το νέο ημερολόγιο κατασκευάστηκε για λόγους προσηλυτισμού!!! Μετά την αλλαγή έλεγε ότι η εισαγωγή του νέου ημερολογίου δεν έχει ουδεμία σημασία!!! Και ειρωνευόταν τους Ορθοδόξους ως αγράμματους δήθεν και άξεστους... Σήμερα όμως που βλέπουμε ότι οι νεοημερολογίτες έχουν ενωθεί με την παπική εκκλησία και αναγνωρίζουν μυστήρια σε διαμαρτυρόμενους ευαγγελικούς, αγγλικανούς και λοιπούς αιρετικούς, τί συμπέρασμα εξάγουμε;;; Ότι τελικά προσηλυτίστηκαν οι νεοημερολογίτες δεσποτάδες και ιερείς στην αίρεση αντί να φέρουν στην Εκκλησία τους αιρετικούς. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα της ''ασήμαντης'' αλλαγής του ημερολογίου... Γι' αυτό αντικρίζουμε το θλιβερό φαινόμενο άλλοι νεοημερολογίτες θεολόγοι και ρασοφόροι, να έχουν αιρετικές θεολογικές απόψεις όπως π.χ. ο πρώην δεσπότης Πειραιώς Καλλίνικος που τον ακούσαμε στην Πειραϊκή Εκκλησία, τον ραδιοσταθμό, να λέει πως οι παπικοί έχουν αποστολική διαδοχή και άλλοι όπως ο σοβαρός θεολόγος και καθηγητής κύριος Δημήτρης Τσελεγγίδης να λέει, πάλι στον ίδιο σταθμό, πως οι παπικοί δεν έχουν αποστολική διαδοχή, στην εκπομπή ''θεολογικές προσεγγίσεις'' κάθε Κυριακή στις 11:00 π.μ. Άλλοι δεσποτάδες να υιοθετούν την αιρετική μεταπατερική θεολογία που καταργεί τους πατέρες κατ' ουσίαν, και άλλοι δεσποτάδες να την αναθεματίζουν ως αιρετική!!! Όλοι αυτοί όμως να ανήκουν στην ίδια εκκλησία και να συλλειτουργούν σαν να μην τρέχει τίποτα... Καιροί παράνοιας...


      http://3.bp.blogspot.com/-q0TcWzCnnng/UCt_5u41c9I/AAAAAAAAAhE/LLST0QeYOYw/s1600/1-d6ddc0593e.jpg


      http://3.bp.blogspot.com/-Pex2QE7jqHs/UCuAMZJUdKI/AAAAAAAAAhM/h9VHFQmj8cs/s1600/2-ed3d4d8cbc.jpg


      Source: http://eggolpio.blogspot.gr/2012/08/blog-post_5185.html?m=1

      Διαγραφή
    7. 1/2

      ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΤΕ ΤΟ ΑΝΤΙΚΑΝΟΝΙΚΟΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΝ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ; ΨΑΞΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ.


      Ιστορικές Πηγές περί Καταδίκης της αλλαγής του Ημερολογίου


      http://2.bp.blogspot.com/-fI4yLpiEVV4/UkuImJp599I/AAAAAAAABBk/XEcOPtPXSpM/s1600/%CF%83%CE%AC%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B70001.jpg

      http://4.bp.blogspot.com/-YA9OLmIK8oE/UkuIpt267MI/AAAAAAAABBw/Z92blYs8JVQ/s1600/%25CF%2583%25CE%25AC%25CF%2581%25CF%2589%25CF%2583%25CE%25B70002.jpg

      http://4.bp.blogspot.com/-a5Wmo_xvVHs/UkuIsJAIbvI/AAAAAAAABB4/Y3djPUoclEs/s1600/%25CF%2583%25CE%25AC%25CF%2581%25CF%2589%25CF%2583%25CE%25B70003.jpg


      Εις τό παρόν τεύχος θά παρουσιασθοϋν αί περισσότεροι ιστορικοί πηγαί, at όποιαι
      αναφέρουν περί της Καταδίκης καί του Αναθεματισμού τοϋ Νέου 'Ημερολογίου πρός
      χρησιν των ενδιαφερομένων αλλά καί διά την Ιστορίαν.
      1. Μελετίου Μητροπολίτου Αθηνών, "Εκκλησιαστική Ιστορία”, έκδ. 1784, τόμ. Γ, σελ. 402.
      2. Ύψηλάντου Αθανασίου Κομνηνοϋ, “Τά μετά τήν άλωσιν” έκδ. Κων/πολις 1870, σελ. 111-116.
      3. Φιλαρέτου Μητροπολίτου Διδυμοτείχου, τοϋ Βαφείδου, “Εκκλησιαστική Ιστορία”, έκδ. 1912, τόμ. Γ', σελ. 124-125.
      4. Χρυσοστόμου Μητροπολίτου ’ Αθηνών, τοϋ Παπαδόπουλου, “Ιστορία τής Εκκλησίας τής Αλεξάνδρειάς” έκδ. 1935, σελ. 628.
      5. Τοϋ αύτοϋ, εις περιοδικόν “’Εκκλησιαστικός Κήρυξ” Αθηνών, άριθ. φύλ. 146, σελ. 172, ήμερ. 14-4-1918.
      6. Του αύτοϋ, “Ιστορία τής Εκκλησίας τών Ιεροσολύμων”, σελ. 482.
      7. Τοϋ αύτοϋ καί ε ίς άλλας έκδόσε ις καί όμ ιλίας του.
      8. Δοσιθέου Πατριάρχου Ιεροσολύμων, “'Ομολογία τής "Ορθοδόξου Πίστεως”, τόμ. 12, σελ. 231.
      9. Δοσιθέου Πατριάρχου Ιεροσολύμων: “Τόμος "Αγάπης”, σελ. 538,541.
      10. Χρυσάνθου "Αρχιεπισκόπου "Αθηνών, “Η ’Εκκλησία Τραπεζοϋντος”. "Αναφέρει ότι: “ή A' Πράξις τής έπί Ίερεμίου Β' Πανορθοδόξου Συνόδου 1583, άποκηρύττει τό Γρηγοριανόν Ήμερολόγιον”, εις σελ. 547.
      11. Παντελεήμονος Μητροπολίτου, Τυρολόης καί Σερεντίου, (του Ροδοπούλου), καθηγητοϋ τής θεολογικής Σχολής τοϋ Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, “Μαθήματα Κανονικού Δικαίου”, έκδ. 1986 σελ.69.
      12. Μουρατίδου Κωνσταντίνου, καθηγητοϋ τοϋ Πανεπιστημίου τής Θεολογικής Σχολής Αθηνών, “Κανονικόν Δίκαιον - Πανεπιστημιακαί Παραδόσεις” Άθήναι 1982, τόμ. Α", σελ. 111. 
      13. Ίεράς Κοινότητος Αγίου Όρους καί 'Υπουργείου ΙΙολιτισμού, “Θησαυροί τού
      Αγίου Ορους Β’, έκδοσις Θεσσαλονίκη 1997”. Εις τήν σελίδαν 453
      άναφέρεται: “Ό Ιερεμίας Β" ό Τρανός συνεκρότησε Σύνοδο πού άπέρριψε
      τήν καινοτομία πού έγινε άπό τόν Πάπα Γρηγόριο τόν ΙΓ στό Ημερολόγιο, “ ώς έπισφαλή καί μελλουσαν νά παραγάγη σκάνδαλα είς τά Χριστιανικά ήθη”.
      14. Ίερεμίου Β' τού Τρανού, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως, “Έπιστολαί Α' καί Β' πρός Μαρτίνον καί πρός τούς έκεΐ Γερμανούς, (1588 καί 1589)”.
      15. Ίερεμίου Β' τού Τρανού, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως. “Επιστολή πρός τόν Πρίγκηπα τής Βενετίας Νικόλαον Δαπόντε σταλείσα τό 1583”.
      16. Μελετίου Πηγά Πατριάρχου Αλεξάνδρείας: “ Επιστολή πρός Σίλβεστρον Πατριάρχην περί Πασχαλίου καί ' Εορτολογίου”. Επανέκδοσις ύπό έξαρτηματικών Μοναχών τής Ίεράς Μονής Δοχειαρίου Αγίου Όρους 1984.
      17. Τά ΣΙΓΙΛΛ1Α, ήτοι αί ’Αποφάσεις των Πανορθοδόξων Συνόδων των ετών 1583 καί 1593 εύρηνται:
      α') ’Εν τώ ύπ’ άριθ. 772 χειρογράφω Κςόδικι τής Ίεράς Μονής ’Αγίου Παντελεήμονος τού ‘Αγίου Όρους.
      β‘) Έν τώ ύπ’ άριθ. 285 χειρογράφου Κώδικι τού Κελλίου. ”ό ’Ακάθιστος Ύμνος", τής Ίεράς Σκήτεως των Καυσοκαλυβίων τού Αγίου Όρους,
      γ') Εις τό ξενόγλωσσον περιοδικόν τής Συνόδου τής Ρουμανικής ’Εκκλησίας μέάριθ. 11/1880.
      δ') Είς τήν Μονήν τού όρους Σινά.

      Διαγραφή
    8. 2/2

      18. Ίερεμίου Β' τού Τρανού Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως, “Επιστολή πρός τόν Μητροπολίτην Φιλαδελφείας Γαβριήλ τόν Σεβήρον, τό 1588 περί Πάσχα καί καλενδαρίου”.
      19. Σάθα Ν. Κωνσταντίνου: “Βιογραφικόν Σχεδιάγραμμα περί τού Πατριάρχου Ίερεμίου Β ”. Αθήναι 1870. σελ. 26-32 & 82-94. Επανέκδοσις Παν. Πουρνάρα, Θεσσαλονίκη 1979.
      20. Κοσμά Μοναχού τού Φλαμιάτου: “Άπαντα Κοσμά Φλαμιάτου”. Α έκδοσις 1849 ύπό τού ιδίου. Β’ έκδοσις 1910. Γ έκδοσις ύπό Χρ. Σπανού (φωτοτυπική), είς τήν δεκαετίαν τού 1970. σελ. 166, παράγραφος 139.
      21. Γεδεών Εμμανουήλ: “Κανονικοί Διατάξεις”. Σελ. 34 - 40.
      22. Παπαρηγοπούλου Κωνσταντίνου: “ Ιστορία τού Ελληνικού Έθνους”. Τόμοι 5ος & 6ος.
      23. Εύστρατιάδου Γρηγορίου: Η Πραγματική Αλήθεια περί τού Εκκλησιαστικού ' Ημερολογίου 1924". ’ Εκδοσις τετάρτη ύπό τού Αρχιμανδρίτου Χρυσοστόμου Μητροπούλου Καθηγουμένου ' Ιεράς Μονής Ευαγγελισμού τής Θεοτόκου. Άθηκίων Κορινθίας. Οκτώβριος 1988, Άθήναι.
      24. Πετρογιάννη Κωνσταντίνου, Διακόνου θεολόγου. “Μελέτιος ΙΙηγάς καί Λατίνοι. Δογματικές θέσεις - αντιπαραθέσεις”. Ηράκλειον Κρήτης 1997. Εκδόσεις Ίεράς Μονής Αγκαράθου Κρήτης.
      25. Χριστοφόρου Λεοντοπόλεως, “ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑΚΑ”, έν ’Αλεξανδρεία έκ τού Πατριαρχικού τυπογραφείου 1925. 
      26. Δρανδάκη: “Μεγάλη 'Ελληνική Εγκυκλοπαίδεια”, βλέπε εις τά σχετικά
      λήματα: “Ήμερολόγιον”, “ΙερεμίαςΒ”, πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως.
      Τά ανωτέρω αποτελούν παρουσίασιν των κυριωτέρων πηγών καί μαρτυριών περί τής καταδίκης τού νέου παπικού Γρηγοριανού ημερολογίου ύπό τής 'Ορθοδόξου ’Εκκλησίας διά τών Πανορθοδόξων Οικουμενικών Συνόδων τών ετών 1583, 1587 καί 1593.
      'Επίσης τό νέον παπικόν ήμερολόγιον άπερρίφθη καί ύπό τής Πανορθοδόξου Λποφάσεως. έπί 'Ιωακείμ Γ Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως όστις άπήντησεν άρνητικώς περί τού νέου ήμερολογίου, αποδεχθείς τάς άρνητικάς θέσεις τών ύπολοίπων Πατριαρχείων καί τών Αύτοκεφάλων Εκκλησιών, μέ ’Εγκύκλιον τήν 12ην Μαΐου 1904.
      Εκτός τών καταδικαστικών Αποφάσεων τού 16ου αιώνας υπάρχουν καί άλλαι άποφάσεις Συνόδων περιέχουσαι θέσεις κατά τού νέου ήμερολογίου όπως τού 1722. 1848, καθώς καί μεμονομέναι άποφάσεις Πατριάρχων, όπως τού Οικουμενικού Πατριάρχου Ανθίμου, τού 1895 καί άλλων.
      ' Η τελευταία Πανορθόδοξος ' Εγκύκλιος ' Απόφασις. κατά τού παπικού ήμερολογίου έξεδόθη τό 1904, έπί τού Πατριάρχου Ιωακείμ Γ, όστις άνταπαντών εις τά Πατριαρχεία καί τάς Αύτοκεφάλους Εκκλησίας τής ' Ορθοδόξου Εκκλησίας ΑΠΕΡΡ1ΨΕΝ κάθε τροποποίησιν ή άλλαγήν ήμερολογίου διά τής. άπό 12 Μαΐου 1904. Εγκυκλίου του.
      Ή έπί 341 έτη, (1583-1924), ΑΡΝΗΣΙΣ τής Ορθοδόξου Εκκλησίας νά δεχθή τό νέον Παπικόν ήμερολόγιον άπέκτησεν Οικουμενικόν κύρος καί κατέστη "ΔΙΚΑΙΟΝ" Αυτής.
      ' Η ' Αρνητική ΕΚΘΕΣΙΣ τής Επιτροπής περί τής μεταρρυθμίσεως τού ήμερολογίου ή άποτελουμένη ύπό τών: Γ. Κοφινά, Δ. Αίγινήτη, Χρυσοστόμου Παπαδοπούλου ’ Αρχιμανδρίτου καί καθηγητού τής θεολογικής Σχολής τού Πανεπιστήμιου ' Αθηνών, Π. Τσιτσεκλή καί ' Αμίλκα Αλεβιζάτου, ( όλοι καθηγηταί Πανεπιστημίου ). στάλείσα πρός τό Υπουργικόν Συμβούλιον, τό 1923, έχαρακτήρησεν τήν άλλαγήν τού ήμερολογίου καί τήν εισαγωγήν τού νέου τοιούτου. ΣΧΙΣΜΑ.
      Κατά τήν ώς άνω Έκθεσιν ή εισαγωγή ή άλλαγή τού ήμερολογίου θά καταστήση ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΗΝ οίανδήποτε Εκκλησίαν τήν δεχθή εις τήν άνατολήν. (Βλέπε Φ.Ε.Κ. τεύχος Α' άριθ. ψύλ. 24, 25 - 1 - 1923).
      Τό πρώτον Άρθρον 3η παράγραφος τής Εφημερίδος τής Κυβερνήσεως, Φ.Ε.Κ. τεύχ. Α' άριθ. 24 /25 - 1 - 1923 ύπογραφέν ύπό τού Βασιλέως Γεωργίου Β' άναφέρει: “Διατηρείται έν ισχύει τό Ίουλιανόν Ήμερολόγιον όσον άφορά έν γένεt τήν Εκκλησίαν καί τάς Θρησκευτικός έορτάς" Γεώργιος Β' Βασιλεύς τών Ελλήνων.
      Ή ιερά Σύνοδος τής Εκκλησίας τής Ελλάδος κατά τήν συνεδρίασιν αύτής στίς 20 Μαΐου 1919 άπεφάνθη. όπως δι οίανδήποτε άλλαγήν τού Ήμερολογίου, έπέλθη συνεννόησις μετά τών λοιπών Ορθοδόξων Εκκλησιών. ΚΓ όμως ό Χρυσόστομος Πακαδόπουλος, άνευ τής γνώμης τής όλης Εκκλησίας, αΰθαιρέτως μετέβαλεν τό Εκκλησιαστικόν Ήμερολόγιον δημιουργήσας ΣΧΙΣΜΑ, καθ’ ύπόδειξιν τών Εβραιομασσόνων.


      http://eggolpio.blogspot.gr/2015/04/blog-post_19.html

      Διαγραφή
    9. Α/ Επειδή μου αρέσει να μιλάω με συγκεκριμένα στοιχεία, γι' αυτό παραθέτω αυτούσιο τον η΄ κανόνα της Συνόδου του 1593:
      "Ασάλευτον διαμένειν βουλόμεθα το τοις Πατράσιν περί του αγίου Σωτηρίου Πάσχα έχειν και ούτως άπαντας τους τολμώντας παραλύειν τους όρους της Αγίας Οικουμενικής Συνόδου της εν Νικαία συγκροτηθείσης επί παρουσία της ευσεβείας του Θεοφιλεστάτου Βασιλέως Κωνσταντίνου περί της αγίας εορτής του σωτηριώδους Πάσχα, ακοινωνήτους και αποβλήτους είναι της Εκκλησίας, κ.λπ. κ.λπ.".

      Τι λέει η Σύνοδος; Θέτει εκτός Εκκλησίας, όσους παραβιάζουν την απόφαση της Α΄ Συνόδου και εορτάζουν το Πάσχα πριν ή μαζί με το Εβραϊκό, όπως έκαναν οι Παπικοί με το Γρηγοριανό.

      Πουθενά δεν αναφέρεται η λέξη Ημερολόγιο, πουθενά δεν αναφέρεται η λέξη Πασχάλιο, αλλά μιλάει για παραβίαση των όρων της απόφασης εορτασμού του Πάσχα.

      Τέτοια παραβίαση δεν ισχύει για κανέναν Ορθόδοξο, που ακολουθεί το Ιουλιανό ή το διορθ. Ιουλιανό. Άπαντες εορτάζουν Το Πάσχα μετά το Εβραϊκό.

      Άρα λοιπόν, τα λεχθέντα περί αυτού είναι μπαρούφες.

      Διαγραφή
    10. Β/ Έχω στα χέρια μου την απόφαση της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος (5 σελίδες), της 1.3.1924, με υπογραφή του αρχιεπισκόπου Χρυσόστομου. Εκεί καταγράφονται:

      1/Δεν αλλάζει το μέχρι τότε Πασχάλιο
      2/ Διορθώνεται το Ιουλιανό ημερολόγιο, ως προς τις πραγματικές ισημερίες.
      3/ Το Γρηγοριανό ανέτρεψε το Πασχάλιο.
      4/Το Γρηγοριανό είναι απαράδεκτο.

      Τα υπόλοιπα είναι αποκυήματα φαντασίας.

      Διαγραφή
  6. Ο π. Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλος δεν είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητέ Ανώνυμε 11 Ιουλίου 2015 - 11:03 π.μ. να παρουσιάσεις ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ - και του 1583 και του 1587 που ήταν και ο Ιερεμίας ο Τρανός (ειδικά η του 1583 σας ΚΑΙΕΙ πολύ γιαυτό την προσπερνάτε) που προσπέρασες αδιάφορα μιλάει για ΚΑΛΕΝΔΑΡΙΟ (δηλαδή ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ) και ΠΑΣΧΑΛΙΟ....
    Και να μας σχολιάσεις και για το σύγγραμα του Χρυσόστομου Παπαδόπουλου που ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ άθελά του τις ΟΡΘΕΣ πληροφορίες για τις Τρεις Πανορθόδοξες (ενώ "άλλα έλεγε μετά" όταν ανέβηκε στον θρόνο - ΑΥΤΟΑΝΑΙΡΕΙΤΑΙ και φαίνεται οτι έλεγε ΨΕΜΑΤΑ)..
    Και να μας παραθέσεις και την Πανορθόδοξη του 1848 που έχει αναθέματα για τους ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΥΣ (σαν εσάς τους νεοημερολογίτες)....

    Αφήστε τώρα τις κλασσικές σας δικαιολογίες ρε παιδιά και κοιτάξτε να σώσετε την ψυχή σας...

    Μην ξεχνάτε και οτι υπάρχει έγγραφο κρατικό περί του 2004 αν θυμάμαι καλά - με ερώτηση στο κράτος "τι ισχύει" ως προς τα ημερολόγια και η απάντηση είναι οτι το Ιουλιανό ΙΣΧΥΕΙ κανονικότατα μέχρι σήμερα...για τις εθνικές εορτές (όπως 25η Μαρτιου κλπ) και τα εκκλησιαστικά (που σημαίνει οτι οι νεοημερολογίτες είναι είναι μια παρασυναγωγή παράνομη, υπάρχει ΦΕΚ που ισχύει κανονικά μέχρι σήμερα)

    Είναι κλασσικό γνώρισμα των αιρετικών οτι ΔΕΝ μετανοούν ούτε στον "νύν αιώνα"..ο,τι και να τους δείξεις από αποδείξεις...

    Δεν έχει νόημα περαιτέρω αντιπαράθεση διότι είναι ανούσια (για μερικούς)..!!! Αυτός που έχει αυτία "άκουσε" και αυτός που έχει μάτια "είδε"....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι πάλι την ίδια κασσέτα. Και τα σεντόνια πάνε σύννεφο.

      Άκου το κουφό:

      Θα σώσω την ψυχή μου, αν επιστρέψω στη μη διορθωμένο Ιουλιανό!!!!!

      Μα καλά, επικοινωνείτε;

      Διαγραφή
    2. Θα έχεις ΕΛΠΙΔΑ να σώσεις την ψυχή σου αν ΠΑΨΕΙΣ να είσαι ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ από τους Πατέρες που σε αναθεματίζουν επειδή έκανες ΑΝΥΠΑΚΟΗ σε ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Πανορθοδόξων Συνόδων τόσο για το Ημερολογιακό ζήτημα, όσο και για τις ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ γενικότερα που επιφέρατε με ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ το ΦΡΑΓΚΕΜΑ και την ΑΛΛΑΓΗ του ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ.

      Τα "σεντόνια" που προφανώς ΔΕΝ κάθεσαι να διαβάσεις ΕΣΥ (αλλά είμαι σίγουρος οτι άλλοι που "έχουν αυτιά" και "έχουν μάτια" ΔΙΑΒΑΣΑΝ) σου εξηγούν οτι έχεις άδικο ως προς το "πως αντιλαμβάνεσαι" το θέμα...(το αντιλαμβάνεσαι ΛΑΘΟΣ το θέμα).

      Από εκεί και πέρα φίλε μου, δικαίωμά σου να κάνεις ο,τι θέλεις και να επιλέξεις ελεύθερα ο,τι θέλεις...

      Και οι Οικουμενιστές είναι ελεύθεροι να ακολουθήσουν τον Βαρθολομαίο και όλο το "Νεοημερολογίτικο Σύστημα" της προδωσίας στην απώλεια που τους οδηγούν...!!!

      Ενημέρωση για ΟΛΑ τα θέματα, ΥΠΑΡΧΕΙ...το ζητούμενο είναι "ποιός έχει αυτιά για να ακούσει"....και "μάτια για να δει"...

      Διαγραφή
    3. εάν δεν αναπάυεσαι στα σεντόνια αδελφέ και αναπάυεσαι στο γρηγοριαν.......
      εεεε..με συγχωρείς στο διορθωμένο ιουλιανό ήθελα να πω,διάβασε τι λέγει ο άγιος νικόλαος πλανάς τον ξέρεις σίγουρα,γι''αυτό το θέμα.σίγουρα δεν έχει την φήμη του γέροντος Παισίου αλλά δεν βαριέσαι...το θέμα είναι που αναπάυεται διαδυκτιακώς το πόπολο.....

      (Μαρτυρία μοναχής: από το κεφάλαιο "Ευλαβείς αναμνήσεις από μερικούς χριστιανούς όπου τον εγνώρισαν"):

      Και εγώ, 1η Αυγούστου 1928 τον είδα και ερχόταν από μακρυά και, όπως γύρισε και με ατένισε, μου είπε: "Τι κάνεις, ευλογημένη;" (ήμουν ρασοφόρα τότε και με λέγανε Χρυσάνθη). Και, χωρίς να ξέρη το όνομά μου, με εκάλεσε με το όνομά μου και μου είπε: "Σήμερα είναι πρώτη με το ορθόδοξον εορτολόγιον". Εγώ του απήντησα: "Ευλογείτε", βάζοντάς του μετάνοια. Και φιλώντας του το χέρι του είπα: "Τι θλίψι είναι αυτή, Γέροντα, ανάμεσά μας;" και μου απήντησε: "Μη θλίβεσαι, διότι ό,τι είναι αντικανονικό δεν μένει αιώνιο!"

      να ξέρεις λοιπόν ότι στο σχέδιο κάθαρσης του Θεού για την πατρίδα μας,περιλαμβάνει και την επαναφορά του παλαιού ή ορθοδόξου.πέστο όπως θές
      καλή ανάσταση.

      Διαγραφή
    4. Ο μανιχαϊστικός (απλός) τρόπος που "βλέπεις" το θέμα το "ημερολογιακό", καταδυκνείει και την πλάνη σου.

      Το "Ημερολογιακό" δεν είναι τόσο απλό όσο το θέτουν οι "δεκατριμερίτες" ή οι "ημερολάτρες".

      Η ανυπακοή σας σε Οικουμενικές και Πανορθόδοξες Συνόδους δεν είναι κάτι που "τακτοποιείται" από εσάς τους σχισματο-αιρετικούς αλλά από τους ορθοδόξους με τον τρόπο που προβλέπει η ορθοδοξία (εφόσον μετανοήσετε).

      Τίθενται και θέματα "Αποστολικής Διαδοχής" αγαπητέ...
      Πολύ "ελαφρόμυαλα" το παίρνεις το θέμα.
      ΔΕΝ είστε η ΜΙΑ Εκκλησία του Χριστού, αλλά θα ΑΝΗΚΑΤΕ σε αυτή ΑΝ ήσασταν ορθόδοξοι...και για να είστε ορθόδοξοι θα έπρεπε να ΜΗΝ είχατε "καινοτομήσει" αλλά και να μην είχατε παραβεί αποφάσεις Οικουμενικών και Πανορθόδοξων Συνόδων...

      Συγνώμη φίλε μου αλλά "Τρείς λαλούν και δυο χορεύουν" είναι η απάντησή σου (ιδίως όταν έχω γράψει τόσες πολλές πληροφορίες για το θέμα στα σχόλιά μου)...

      Διαγραφή
  8. έλεος ρε παιδιά επιτέλους με το διορθωμένο ιουλιανό.γελάνε και οι παπικοί με τις
    διορθώσεις.αυτά τραβάμε και σήμερα.ανταλλάσουν οι δικοί μας τον οριστικό θάνατο της πατρίδος,με διορθώσεις και αναδιαρθρώσεις για το καλό της τσέπης μας.
    απ'όταν η διπλωματία-γένους θηλυκού-κατέκτησε την εκκλησία ως την μόνη οδό,τότε
    εχάθη και η ευθύτητα.......
    Ο περιπατων εν δικαιοσυνη και ο λαλων εν ευθυτητι· ο καταφρονων το κερδος των δυναστευσεων, ο σειων τας χειρας αυτου απο δωροληψιας, ο εμφραττων τα ωτα αυτου δια να μη ακουη περι αιματος, και ο κλειων τους οφθαλμους αυτου δια να μη ιδη το κακον·
    ουτος θελει κατοικησει εν τοις υψηλοις· οι τοποι της υπερασπισεως αυτου θελουσιν εισθαι τα οχυρωματα των βραχων· αρτος θελει δοθη εις αυτον· το υδωρ αυτου θελει εισθαι βεβαιον·
    Οι οφθαλμοι σου θελουσιν ιδει τον βασιλεα εν τη ωραιοτητι αυτου· θελουσιν ιδει την γην την μακραν.
    Ησαίας 33:15,16,17

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου