Κυριακή 19 Απριλίου 2015

ΠΡΟΣΟΧΗ, ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΣΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

28872246


Φαίνεται πως κάποιοι επιδιώκουν να παίξουν με την «φωτιά» σε μια πολύ κρίσιμη συγκυρία για την κατάσταση στην χώρα μας και ενώ οι διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση κινούνται πια στην κόψη του ξυραφιού.
Έτσι η γνωστή τουρκική εφημερίδα Hürriyet, σε πρωτοσέλιδο κυριακάτικο της δημοσίευμα, (19/4), μας θύμισε την μεγάλη προβοκάτσια του 1955 όταν ξεκίνησε το οργανωμένο πογκρόμ κατά της ελληνικής ομογένειας στην Πόλη, με την είδηση για φωτιά μπροστά στο τουρκικό προξενείο της Θεσσαλονίκης, δηλαδή στο πατρικό, όπως υποστηρίζουν οι Τούρκοι, του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ.


Σύμφωνα με το τουρκικό δημοσίευμα, που προφανώς μυρίζει έντονη προβοκάτσια, 30 περίπου άγνωστοι πέταξαν 10 βόμβες μολότοφ μπρος στο τουρκικό προξενείο με συνέπεια να αρπάξει φωτιά το κουβούκλιο των φρουρών του προξενείου ο γύρω χώρος ενώ και ένα αστυνομικό όχημα που φύλαγε το προξενείο παραδόθηκε στις φλόγες. Αμέσως σήμανε συναγερμός και έφτασαν στο σημείο πυροσβεστικά οχήματα ενώ κινητοποιήθηκε όλο το προσωπικό του προξενείου και μόνο με δική τους πρωτοβουλία, (!!!), όπως υποστηρίζει το δημοσίευμα της η Hürriyet, έσβησε η φωτιά που μπορούσε να πάρει επικίνδυνες διαστάσεις. Η τουρκική εφημερίδα δεν παραλείπει να επισημάνει και την αλλαγή της στάσης της ελληνικής αστυνομίας μετά την κυβερνητική αλλαγή του περασμένου Φεβρουαρίου, μια αλλαγή που αποθράσυνε κάποιους στις αναρχικές του εκδηλώσεις.
Το έχουμε γράψει και το έχουμε τονίσει και σε προηγούμενα άρθρα μας, ότι κάποιοι παράγοντες καραδοκούν να προκαλέσουν αναταραχή και επιθυμούν διακαώς να ξαναγυρίσουμε στον Δεκέμβριο του 1998, με την διαφορά ότι τώρα τις προβοκάτσιες μπορεί να τις κατευθύνουν ακόμα και με σκοπό να προκαλέσουν εθνική κρίση με ανυπολόγιστες συνέπειες.
Χρειάζεται μεγάλη προσοχή και κυρίως οι υπεύθυνοι της κυβέρνησης του Σύριζα να καταλάβουν ότι βρίσκονται στην κυβέρνηση, ότι δεν ζούμε στην εποχή του… Τσε Γκουεβάρα και κυρίως τι έχουν να αντιμετωπίσουν πριν είναι πολύ αργά.


ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

1 σχόλιο:

  1. Μπορούμε να υποψιαστούμε και να υποθέσουμε σενάρια ότι ξένοι παράγοντες, επιδιώκουν και θα επιδιώξουν με όλα τα μέσα να πέσει η λαοπρόβλητη αλλά και τόσο μισητή στους εχθρούς του Έθνους και της Ορθοδοξίας Κυβέρνηση
    - με οικονομικούς εκβιασμούς που θα προκαλέσουν έλλειψη ρευστότητας και αδυναμίας καταβολής των δόσεων προς τους τοκογλύφους,
    - με επεισόδια τύπου "Δεκεμβριανά (παρόμοια των οποίων έκαναν στον Κώστα Καραμανλή τον Β΄), δοκιμή των οποίων ίσως να είναι αυτά στο Τούρκικο Προξενείο Θεσ/κης και στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, στην κατάληψη του οποίου συμμετείχαν και συνελήφθησαν 2 Άραβες τζιχαντιστές, ένας καταζητούμενος Πολωνός έμπορος ναρκωτικών.
    - με στημένα επεισόδια στο Αιγαίο
    - με στημένα επεισόδια στη μειονότητα
    - θυμόμαστε τις πυρκαγιές στην Πελοπόννησο
    κ.λπ.
    Ο Λαός δεν πρόκειται να παρασυρθεί, είναι ήδη οικονομικά νεκρός και ελπίζει την Ανάστασή του από τη Συμμαχία Σύριζα-Ανέλ κι όχι από τους δολοφόνους του, που του στέρησαν την ελπίδα και το χαμόγελο.
    Τα άλλα κόματα της Αντιπολίτευσης δεν δείχνουν να υποστηρίζουν την Ελληνική Κυβέρνηση. Με ποιους είναι, με του Έλληνες ή μήπως με τους "δανειστές" (δανειστές εντός εισαγωγικών γιατί μάλλον όσα χρωστάμε είναι λιγότερα από όσα μας χρωστάνε περισσότερα: Κατοχικό Δάνειο, Μίζες εταιρειών τους, Πολεμικές αποζημιώσεις).

    Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή
    παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου