Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Αποτειχισι: Οσιοτατη Χρυσοϋφαντη, προσεξε τι λεει ο Πατηρ Παϊσιος και αυτο εφαρμοσε στη ζωη σου. Οι κυκλουντες σε, σου τα λενε αυτα; Εαν δεν σου τα λενε ειναι ΨΕΥΔΟΠΡΟΦΗΤΑΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ.

ΠΡΟΣ ΧΡΥΣΟΫΦΑΝΤΟΝ,  ΚΩΣΤΑΝΤΑΡΟΝ και τους αλλους ΣΙΓΟΝΤΑΡΟΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ, που  λενε οτι βαδιζουν στην γραμμη του πατρος Παϊσιου.




Απαντησε ο σοφολογιωτατος πατηρ Κωστανταρος: 
"Οδηγοί μας είναι και θα παραμείνουν οι σύγχρονοι Άγιοι της Εκκλησίας μας. Ο Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης, ο Παϊσιος ο Αγιορείτης και τόσοι άλλοι που τελικώς παρέμειναν, αγωνίσθηκαν και αγίασαν εντός των τειχών και ουδέποτε διέκοψαν την Εκκλησιαστική κοινωνία, παρά τις κατά καιρούς έντονες διαμαρτυρίες τους. Αγώνας εντός και μόνο εντός Εκκλησίας. Ουδέποτε διακοπή της Εκκλησιαστικής κοινωνίας".
Τι ωραια και αντιορθοδοξα που μας τα λεει ο πατηρ της Κονιτσας.
Τι σημαινει το "Εντος των τειχων";
Ποια ειναι τα "τειχη";
Ποια ειναι τα τειχη της Εκκλησιας;
Δεν ειναι η ΠΙΣΤΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ, η ΠΙΣΤΙ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ;
Και τι λενε, τονιζουν και βροντοφωναζουν ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ;
Η συγκοινωνια με τους Αιρετικους, τους Μολυσμενους και Πανουκλιασμενους, κατα τον Αγιο Νικοδημο τον Αγιορειτη, επιτρεπεται απο τους Πατερες ή αποτρεπεται;
Με ποιο δικαιωμα τολματε και διαστρεφετε την Γραμμη των Πατερων, κυριε Κωστανταρε;
Αυτο δε ειναι βεβηλωσι και ασεβεια απεναντι στους Πατερες;


Ομως...ομως ...ο ιδιος ο πατηρ Παϊσιος, οπως λεμε, ειπε και τονισε πολυ περισσοτερο και καποια αλλα πραγματα που αφορουν και τον ιδιο τον πατερα Παϊσιο και συμφωνουμε και υποστηριζουμε και εμεις οι Αποτειχισμενοι απο τους Αιρετικους και τους κοινωνουντας με τους Αιρετικους και συνεχως το λεμε και συνεχως το τονιζουμε και συνεχως το φωναζουμε;
Εβραγχιασεν ο λαρυγγας μας να το λεμε και να το γραφουμε και περισσοτερο απο ολους ο Αγιος Γεροντας αρχιμανδριτης πατηρ Ευθυμιος Τρικαμηνας, που οταν ακουτε το ονομα του σας ερχεται ...ιλαρα!!!


Ο πατηρ Κωστανταρος μας διευκρινιζει: " Οδηγος μας, ο συγχρονος αγιος μας Παϊσιος".
Πολυ καλα, σοφολογιωτατε πατερ.
Τι μας λεει ομως ο οδηγος σας συγχρονος μας αγιος πατηρ Παϊσιος;
Και οχι μονο χθες, αλλα και σημερα που εφυγε απο τη γη και μας το φωναζει απο το Υπερπεραν;
Τι μας τονιζει ο πατηρ Παϊσιος, ώ ευφυεστατοι Σιγονταροοικουμενιστες, Υπολογιστες,  Αχρικαιριτες και Τακτικιστες;
Τι μας λεει και μας φωναζει δυνατα ο πατηρ Παίσιος, που αφορα ακομα και τον ιδιο τον πατερα Παίσιο και την τακτικη του;
Ο ιδιος ο πατηρ Παϊσιος, θα ελεγα και θα το τονιζα, οτι αποδοκιμαζει ακομα και την δικη του τακτικη, την τακτικη του ιδιου του εαυτου του, αφου μας δινει το δικαιωμα να το κρινουν οι ΑΝΩΤΕΡΟΙ ΤΟΥ, δηλαδη οι ΑΓΙΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ.
Τι μας φωναζει δυνατα, υπερηχητικα, ω αφελεις μεχρι ανοησιας, Σιγονταροοικουμενιστες;
Μας φωναζει, λοιπον, ο πατηρ Παϊσιος και μας το φωναζει ΔΥΝΑΤΑ να το ακουσουμε ολοι μας και να το πουμε και στους αλλους στους οποιους ΕΣΕΙΣ οι πλαστογραφοι του, δεν το ειπατε και δεν το λετε ποτε, γιατι φοβαστε και τρεμετε οτι θα καταλαβουν ολοι οι καλοπροαιρετοι ανθρωποι που σας κυκλωνουν, οτι αρνεισθε να εφαρμοσετε και να βαδισετε στην γραμμη των ΠΑΤΕΡΩΝ που ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ, μα ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ, ΕΦΕΥΓΑΝ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΙΡΕΣΕΙΣ, ΩΣ ΑΠΟ ΟΦΕΩΣ.
Και αυτο το συνθημα των ΠΑΤΕΡΩΝ ειναι κοινο και σε ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΟΛΩΝ.
Εχουμε εδω δηλαδη την κονσενσους πατρουμ.
Μας φωναζει, λοιπον, ο πατηρ Παϊσιος και μας τονιζει οτι δεν πρεπει να τον μιμουμαστε αλλα να μιμουμαστε και να ακουμε καποιους ΑΛΛΟΥΣ που ειναι πανω απο αυτον.
Και ποιοι ειναι αυτοι;
Ειναι οι ΠΑΤΕΡΕΣ.
Οι παληοι Αγιοι μας, αυτοι ναναι, μας λεει ο πατηρ Παϊσιος, οι οδοδεικτες μας, τα παντα να τα ζυγιζουμε στην δικη τους σοφια και στην δικη τους ενεργεια και στην δικη τους ζωη. 
Οτι ελεγαν και επρατταν εκεινοι, οι ΠΑΤΕΡΕΣ, να κανετε και εσεις.
Ας τον ακουσουμε, λοιπον. 
Ο πατηρ Κωστανταρος θα τον ακουση;
Θα τον ακουσουμε, ή οσοι λεμε οτι θα εφαρμοσουμε αυτα που εκεινος  μας ειπε να εφαρμοσουμε, δεν θα τα εφαρμοσουμε και θα τα παραβλεψουμε και τα παρακουσουμε, και θα τα γραφουμε και αυτα, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ, δηλαδη τον Αγιο Πατερα Παϊσιο,  στα καττυματα των υποδηματων μας;
Ιδωμεν!!!


Τις διάφορες θεωρίες των θεολόγων να τις περνάτε από το ΠΑΤΕΡΙΚΟ κόσκινο.

Πρέπει να τις κοσκινίζετε με βάση τους ΠΑΤΕΡΕΣ και ό,τι είναι σκουπίδια ή πίτουρα να τα πετάτε. 

Να ψάχνετε με βάση τους ΠΑΤΕΡΕΣ. 

Προσέξτε ένα παράδειγμα. Υπάρχει το μπακίρι, ο μπρούντζος και ο χρυσός. Ακόμη και μπακίρι καλό και άσχημο, μπρούντζος καλός και άσχημος, χρυσός 12 καρατίων και χρυσός 24 καρατίων. 

Εσείς να διαλέγετε το χρυσό των 24 καρατίων. Και τα άλλα χρειάζονται, αλλά όλοι να προτιμάτε το χρυσό.


π. ΠΑΪΣΙΟΣ.
(Πρεσβ. Διονυσίου Τάτση, Ο Γέροντας Παΐσιος Βιογραφικά στοιχεία - Διδαχές – Επιστολές – Περιστατικά – Κείμενα, σελ. 146-147).

==========================
 

Ἐὰν ζούσαμε ΠΑΤΕΡΙΚΑ, θὰ εἴχαμε ὅλοι πνευματικὴ ὑγεία, τὴν ὁποία θὰ ζήλευαν καὶ ὅλοι οἱ ἑτερόδοξοι, καὶ θὰ ἄφηναν τὶς ἀρρωστημένες τους πλάνες καὶ θὰ σώζονταν δίχως κήρυγμα.
Τώρα δὲν συγκινοῦνται ἀπὸ τὴν ἁγία μας ΠΑΤΕΡΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙ, γιατί θέλουν νὰ δοῦν καὶ τὴν ΠΑΤΕΡΙΚΗ μας συνέχεια, τὴν πραγματική μας συγγένεια μὲ τοὺς Ἁγίους μας.


Αὐτὸ ποὺ ἐπιβάλλεται σὲ κάθε Ὀρθόδοξο εἶναι νὰ βάζη τὴν καλὴ ἀνησυχία καὶ στοὺς ἑτεροδόξους, νὰ καταλάβουν δηλαδὴ ὅτι βρίσκονται σὲ πλάνη, γιὰ νὰ μὴν ἀναπαύουν ψεύτικα τὸν λογισμό τους, καὶ στερηθοῦν καὶ σ΄αὐτὴν τὴν ζωὴ τὶς πλούσιες εὐλογίες τῆς Ὀρθοδοξίας καὶ στὴν ἄλλη ζωὴ τὶς περισσότερες καὶ αἰώνιες εὐλογίες τοῦ Θεοῦ.
πατηρ Παϊσιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου