Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, 


Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΚΟΜΒΩΝ,


ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.






Ζουμε σε εσχατες μερες.
Και μεσα στην Αποκαλυψη του Ιωαννου, εμφανιζεται πολυ καθαρη η μορφη που θα λαβη η Εκκλησια, τις εσχατες μερες.
Η Εκκλησια θα διωχθη και θα επανεμφανισθουν οι Κατακομβες, οπως κατα τους αιωνες των Διωγμων.
Οι διωγμοι δε των εσχατων χρονων που θα ειναι και οι χρονοι του Μαινομενου Αντιχριστου, θα ειναι τρισχειροτεροι των πρωτων διωγμων.



Σε διαφορες χωρες της Γης, οπου επικρατει και επιβαλλεται με την βοηθεια και προσχωρησι πλειστων πατριαρχων, αρχιεπισκοπων και επισκοπων, ο Θεοκαταρατος και ο Λαομισητος ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ, οι χριστιανοι αποτειχισθηκαν απο τους Αιρετικους επισκοπους με την ευλογημενη ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΙ, που καθοριζουν Αγιοπνευματικα οι Ιεροι Κανονες αλλα και η συμφωνια των Αγιων Πατερων, και ενταχθηκαν στην Εκκλησια των Κατακομβων.


 
Ετσι και εδω στην πατριδα μας, με την Χαρι του Θεου και με την αποφασι ευλαβων Επισκοπων και κληρικων και μοναχων και πιστων λαϊκων, σχηματοποιηθηκε η Εκκλησια των Κατακομβων.
Και αρχιζει απο σημερα Κυριακη της Παντιμης Ορθοδοξιας μας, να δειχνη την παρουσια της, προς μεγαλη χαρα και ενθουσιασμο, των αγωνιζομενων για την καθαροτητα της Πιστεως και την Αποτειχισι απο την Παναιρεσι του Οικουμενισμου, πιστων. 



Η Εκκλησια των Κατακομβων, ειναι η Εκκλησια του Χριστου, που δεν εχει καμμια κοινωνια, επικοινωνια και σχεσι, με την Ψευτοεκκλησια των Οικουμενιστων και των ΣιγονταροΟικουμενιστων.



Ο ιερομοναχος πατηρ Ευθυμιος Τρικαμηνας, λειτουργησε σημερα Κυριακη της Ορθοδοξιας, σε ολονυκτια αγρυπνια, στην παληα ιερα μονη Ευαγγελισμου της Θεοτοκου Σταγιατων Βολου, εν μεσω πυκνοτατου εκκλησιασματος πιστων ευσεβων χριστιανων.



Μια νεα Πεντηκοστη εζησαν, οσοι εκκλησιαστηκαν και λειτουργηθηκαν και κοινωνησαν απο τα αγιασμενα χερια του Αγωνιστου Αντιοικουμενιστου και Ομολογητου ιερομοναχου πατρος Ευθυμιου Τρικαμηνα.



Ελπιζουμε οτι πολλοι χριστιανοι, που περιφερονται μεσα στην μαγαρισμενη "εκκλησια" των Οικουμενιστων, θα αρχισουν να ανησυχουν και να ...ψαχνονται, αν ειναι μεσα στην Εκκλησια του Χριστου, σε αυτη την μολυσμενη και μαγαρισμενη Ψευτοεκκλησια των Οικουμενιστων και των ΣιγονταροΟικουμενιστων, που διαχεεται και απλωνεται ευρυτατα, ο μολυσμος της Αιρεσεως απο τους Αιρετικους Επισκοπους και ιδιαιτερα απο τον Αρχιαιρεσιαρχη τεως πατριαρχη Βαρθολομαιο, τον Καταληψια του Οικουμενικου Πατριαρχειου, που το ονομα του δεν υποφερεται να ακουγεται, σαν αντιλαλος στους ναους αλλα και στα αυτια των πιστων.



Ιδιαιτερο προβλημα συνειδησεως εχουμε εμεις εδω επανω στην Μακεδονια, που το ονομα του Φρικτου και Χειροτερου πατριαρχου στα δυο χιλιαδες χρονια Αρχιαιρεσιαρχου Βαρθολομαιου, το ακουγαμε συνεχως και καθημερινα στους ναους και αντιδρουσαμε σφοδρα και μεσα μας και εξω μας και δεν αντεχαμε αλλο πλεον να το ακουμε να μνημονευεται, στα μυστηρια, στις διαφορες τελετες και στις ακολουθιες.



Επιτελους ομως, βασει των Ιερων Κανονων, του ΛΑ΄Αποστολικου και του ΙΕ΄ Κανονα της Πρωτοδευτερας συνοδου, εχουμε το επιβεβλημενο χρεος αλλα και το  δικαιωμα και το καθηκον, να μην επικοινωνουμε καθολου με τους μολυσμενους και μαγαρισμενους Οικουμενιστες και ΣιγονταροΟικουμενιστες της Ελλαδος, αφου υπαρχει πλεον η ορατη Εκκλησια των Κατακομβων.



Ειμεθα ευτυχεις, που ο Θεος μας αφησε επανω στη Γη την Εκκλησια Του.
Και ειμεθα ευτυχεστεροι, που στις εσχατες μερες, μας αφησε την Μια Αγια Καθολικη και Αποστολικη Εκκλησια Του, που ειναι η Εκκλησια των Κατακομβων, που δεν επιμολυνεται απο τις Αιρεσεις, απο τους Αιρετικους και απο τους Αιρεσιαρχες.



Δοξα τω Θεω παντων ενεκεν. 



==========================================



Λεγει ο ΛΑ΄Αποστολικος Κανονας:

Οσοι χωριζονται απο τον Επισκοπον τους 
προ συνοδικης εξετασεως, 
διατι αυτος κηρυττει δημοσια καμμιαν κακοδοξιαν και αιρεσιν, 
οι τοιουτοι, 
οχι μονον εις τα ανωτερω επιτιμια ουχ υποκεινται, 
αλλα και την πρεπουσαν εις τους Ορθοδοξους τιμην αξιονονται, 
κατα τον ΙΕ΄της α΄και β΄.

(Ι.Πηδ. σελ.33,34).


Λεγει ο ΙΕ΄ Κανων της Πρωτοδευτερας Συνοδου:

"Οι γαρ δι' αίρεσιν τινα παρά των αγίων Συνόδων, 
ή Πατέρων κατεγνωσμένην, 
της προς τον πρόεδρον κοινωνίας εαυτούς διαστέλλοντες, 
εκείνου δηλονότι την αίρεσιν δημοσία κηρύττοντος, 
και γυμνή τη κεφαλή επ' Εκκλησίας διδάσκοντος, 
οι τοιούτοι ου μόνον τη κανονική επιτιμήσει ουχ υπόκεινται, 
προ συνοδικής διαγνώσεως εαυτούς της προς τον καλούμενον Επίσκοπον κοινωνίας αποτειχίζοντες, 
αλλά και της πρεπούσης τιμής τοις ορθοδόξοις αξιωθήσονται. 
Ου γαρ Επισκόπων, 
αλλά ψευδεπισκόπων και ψευδοδιδασκάλων κατέγνωσαν, 
και ου σχίσματι την ένωσιν της Εκκλησίας κατέτεμον, 
αλλά σχισμάτων και μερισμών την Εκκλησίαν εσπούδασαν ρύσασθαι".


(Ι.Πηδ.σελ.358).

48 σχόλια:

  1. ΟΜΙΛΙΑ Π. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΓΓΕΛΑΚΑΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ 11-3-2013

    http://agiooros.org/viewtopic.php?f=85&t=7487

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://panagiotisandriopoulos.blogspot.gr/2013/03/blog-post_1791.html
    Ο Νούσης στον απόπατο της Πάτρας βγήκε να πει τις γνωστές αμπελοφιλοσοφίες του και του ρίχτηκαν κάποιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. http://panagiotisandriopoulos.blogspot.gr/2013/03/blog-post_1791.html
      Ο ΙΚ πάλι διαφοροποιείται και πάει να μας βγάλει ποιόν; τον Άγιο Μάρκο τον Ευγενικό!!! ότι υποστηρίζει ότι η παπική Εκκλησία είναι αδελφή Εκκλησία απομονώνοντας όπως πάντα κάποιο σχετικό χωρίο και ερμηνεύοντας κατά το δοκούν.

      Διαγραφή
    2. Προς ΙΚ: είπε και έγραψε κι άλλα γι αυτό το θέμα ο άγιος Μάρκος ο Ευγενικός όπως π.χ. "Ου μόνον εισίν οι Λατίνοι σχισματικοί, αλλά και αιρετικοί...Ημείς δε ουδέν άλλο τι εσχίσθημεν αυτών, ειμή ότι εισιν αιρετικοί. Διό ΟΥΔΕ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΩΣ ΕΝΩΘΗΝΑΙ ΑΥΤΟΙΣ, ει μη εκβάλωσι την προσθήκην από του Συμβόλου και ομολογήσωσι το Σύμβολον, καθώς και ημείς"
      Mansi, 31A,885DE.
      Αυτά γιατί δεν τα συνυπολογίζουμε όταν πρόκειται να ερμηνεύσουμε τα περί "αδελφών Εκκλησιών";

      Διαγραφή
  3. Δηλαδή, όλα αυτά τα χρόνια που ο πάτερ Ευθύμιος δεν λειτουργούσε, δεν υπήρχε Εκκλησία των Κατακομβών? Και ο Πάτερ Σταύρος? Ο πάτερ Γεώργιος? Αυτοί τι ήταν? Οικουμενισταί? Και έστω, εσείς κύριε Οδυσσέα που ήσασταν στα "θυρανοίξια"" της Εκκλησίας των κατακομβών εν ελλάδι? Πήγατε? Η γιορτάσατε μετά των αιρετικών επισκόπων?

    ΤΣΑΛΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΟΛΥΜΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ25 Μαρτίου 2013 στις 12:05 μ.μ.

    Αγαπητοί αδελφοί χαίρομαι με την χαρά σας, χαίρομαι γιατί μία νέα ομάδα Ορθόδοξης αντίστασης, προερχόμενη απο τα σπλάχνα της Μητέρας Ορθόδοξης Εκκλησίας μας, σχηματοποιείται σταδιακά με τρόπο Εκκλησιαστικό, ακολουθώντας την " κατά δύναμη " αντίσταση στην Αίρεση, που αιχμαλωτίζει όλο και περισσότερο την Εκκλησία μας. Ο Κύριός μας να σας φωτίζει να μη εκλίνετε σε "θεολογικές" ακρότητες ή αδικίες πνευματικές έναντι των αδελφών σας, είτε αυτοί είναι Αποπτειχισμένοι και αγωνιζόμενοι προ ημών, είτε ακόμη για αυτούς που δεν αποτολμούν αυτό που εσείς πράξατε για λόγους που ο Θεός μας και η καρδία τους γνωρίζει. Εύχομαι για το συμφέρον της Εκκλησίας μας να πληθυνθείτε , με την Χάρι του Χριστού μας και να αποκτήσετε περισσότερους από τον ένα ήδη Επίσκοπο που έχετε, τον Μητροπολίτη Αρτέμιο. Εύχομαι από την δική σας προσπάθεια να προέλθει μελλοντικά ακόμη και Σύνοδος Αποτειχισμένων Ορθοδόξων Αρχιερέων, εάν οι εξ Ορθοδόξων Οικουμενιστές συνεχίσουν ή και εντείνουν αμετανόητοι την πορεία τους. Να είσθε σίγουροι ότι όλοι εμείς του Πατρίου Ημερολογίου, που δεν σας κρύβουμε ότι έχουμε κάποια παράπονα από τον τρόπο που μας βλέπετε και μας αντιμετωπίζετε, τουλάχιστον ορισμένοι εξ υμών, θα χαιρόμαστε πάντοτε με την χαρά σας και αν αποκτείσετε Σύνοδο Ορθοδόξων Επισκόπων, ως ηγεσία σας, θα έλθουμε να σας συναντήσουμε με στόχο μία ευλογημένη Ένωση των Ορθοδόξων. Αδελφοί τώρα με την εκλογή του Πάπα Φραγκίσκου είναι φανερό ότι τα βήματα των Ενωτικών θα γίνουν πιό γρήγορα και ίσως στα επόμενα χρόνια να δούμε την ένωση τών Οικουμενιστών να γίνεται και με επίσημο και πλήρη και ξεκάθαρο τρόπο. Όλοι εμείς που αγωνιζόμεθα " το κατά δύναμη" εναντίον αυτής της πορείας, ανεξαρτήτως σε ποιά ομάδα αντίστασης ευρισκόμεθα, ας αποβάλουμε την αυταπάτη της αποκλειστικότητος της δικής μας έκαστος προσπάθειας και με φρόνημα ενωτικό ας προσβλέπουμε και στο δικό μας μέλλον. Με τον τρόπο αυτό η προσωρινά διοικητικά χωρισμένη Εκκλησία διαφυλάσσει την ουσιαστική της ενότητα και αποφεύγει τους αληθινούς και μόνιμους μερισμούς και τις διαιρέσεις που πρώτα ξεκινούν στο φρόνημα και στην ψυχή και μετά γίνονται πράξη. Με αγάπη Χριστού ο αδελφός σας Διονύσιος. Καλή Αγία Τεσσαρακοστή σε όλους, αδελφούς και εχθρούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δείτε τί βρήκε να γράψει μαζί με άλλα για την Κυριακή της Ορθοδοξίας

    Έτσι δόθηκε η αφορμή να παρουσιασθούν φαινόμενα απειθαρχίας και διαφωνιών μέσα στην Εκκλησία, πολλές φορές για ασήμαντες αφορμές και προσωπικά θέματα. Αυτό οδήγησε σε αποσχίσεις, αιρέσεις και σχήματα των οποίων οι συνέπειες ταλαιπωρούν μέχρι σήμερα το σώμα της Εκκλησίας.
    http://agiabarbarapatras.blogspot.gr/2013/03/1-44-52.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Aγαπητε Παναγιωτη
    επειδη γνωριζομαστε εχω να σου πω τα εξης.

    Ο π. Ευθυμιος ηταν Μεγαλος Αντιοικουμενιστης και Αντιλατινος.
    Μονος του εκαμνε τον Αντιοικουμενιστικο Αγωνα εδω και δεκαετιες.
    Ποιος απο αλλους εκανε τετοιον αγωνα;

    Και μονον εγω το 1995 τον πηρα στις εκπομπες μου που εκαμνα στη Θεσσαλονικη και καναμε Αντιοικουμενιστικες εκπομπες.
    Ακουσε τις ομιλιες που βαζω και θα το δης αυτο.
    Το αναφερω πολλες φορες.
    Ποσοι αλλοι εκαμαν απο τοτε Αντιοικουμενιστικο Αγωνα;
    Ο π. Ευθυμιος συγκρουσθηκε εδω και πολλα χρονια ακομα και με τον ΜΟΙΧΕΠΙΒΑΤΗ Χριστοδουλο στο Βολο λογω του Οικουμενισμου και του Λατινισμου του.

    Ο π. Θεοδωρος Ζησης τοτε συνομιλουσε με τους Λατινους σαν αντιπροσωπος του Βαρθολομαιου.
    Δεν εκαμνε κανενα Αντιοικουμενιστικο αγωνα.

    Ο π. Γεωργιος τοτε πού ηταν, μιας και τον αναφερεις;
    Ο π. Σταυρος τοτε που ηταν;
    Οχι λοιπον δεν υπηρχε η Εκκλησια των Κατακομβων Τσαλε Παναγιωτη.
    Ο π. Σταυρος που αποτειχισθηκε και εκεινος και μετα "καθαιρεθηκε" γυρισε αλλου τον ...μυλο.
    Στο ημερολογιο.

    Εκει μαθαινω τελευταια ...το γυρισε και ο π. Γεωργιος.
    Αφησε τον π. Γεωργιο γιατι εγω τον γνωριζω καλυτερα απο σενα.

    Ο π. Ευθυμιος αγαπητε Παναγιωτη ειναι ο Γνησιοτερος Αντιοικουμενιστης και ο Γνησιοτερος Πατερικος Αντιλατινος.
    Γι αυτο και καθαιρεθηκε.
    Διαβασε δεξιοτερα της σελιδας αυτα που γραφουμε για την Ψευτοκαθαιρεσι του.
    Ειναι ΑΚΑΘΑΙΡΕΤΟΣ ΕΞ ΥΠΑΡΧΗΣ ο π. Ευθυμιος.
    Και μεσα στο Δικαστηριο αυτην την μαχη εδωσε με τους Οικουμενιστες δικαστες του αρχιερεις.
    Περιμενε εντος ολιγου και θα δημοσιευσω το Απολογητικο του υπομνημα ΟΛΟΚΛΗΡΟ και θα δης καλα τι θα πη ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ.
    Αυτοι που τολμησαν αυτον τον ΠΑΤΕΡΑ της ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ και τον "καθηρεσαν" ειναι ΚΑΘΗΡΗΜΕΝΟΙ, ετσι λεν οι Ιεροι Κανοες φιλε μου που δημοσιευω λιγο πιο κατω.
    Οι ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΟΙ ουτε καθαιρουνται ουτε αφοριζονται αλλα ΤΙΜΩΝΤΑΙ.
    Και μονον ΤΙΜΩΝΤΑΙ.
    Αλλα οι δεσποταδες του Λιαπη ξερουν μονο απο τελετες και τραλαλα, αυτα ειναι ξενα γι αυτους.
    Μονο να τιμωρουν εμαθαν.
    Ποιοι;
    Αυτοι που ειναι αξιοι τιμωριας και εφ ορου ζωης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  7. Και οσον αφορα αυτα που γραφεις:

    εσείς κύριε Οδυσσέα που ήσασταν στα "θυρανοίξια"" της Εκκλησίας των κατακομβών εν ελλάδι? Πήγατε? Η γιορτάσατε μετά των αιρετικών επισκόπων?

    Εγω αγαπητε Παναγιωτη, δεν πηγα, αλλα πληροφορηθηκα απο αλλους τι ακριβως συνεβη την ημερα της νεας Πεντηκοστης την Κυριακη της Ορθοδοξιας απο τον αγιασμενο πατερα Ευθυμιο, εκει στις Σταγιατες.

    Ουτε γιορτασα μετα των Αιρετικων και Οικουμενιστων επισκοπων αφου γνωριζεις οτι ειμαι ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΟΣ.
    Και οι Αποτειχισμενοι Τσαλε Παναγιωτη, ειναι Αποτειχισμενοι.
    Καταλαβες;
    Και μην με πειραζεις γιατι ειμαι και λιγο - μαλλον δυστυχως πολυ - ευεξαπτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δέν μου λέτε κύριε Οδυσσέα, ποιούς εννοείτε ως ΣιγονταροΟικουμενιστες;
    Πολύ περίεργη ονομασία.
    Αντιπατερική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μα αγαπητε μου, ειναι τοσο απλο.
    Εμφανιστηκαν καποιοι κληρικοι και καποιοι μοναχοι που αποφασισαν εκ του ασφαλους και μετα πασης ...ανεσεως( να μην χρησιμοπιοιησω μια αλλη λεξι, γιατι εγω τολμω) να πολεμησουν τα ....φαντασματα του Οικουμενισμου.
    Ειναι αυτοι που μαζευονται κατα διαστηματα σε μοναστηρια και χωρους που τα θεωρουν σαν ...μετεριζια, σαν εκεινο εκει του Γαζεα, που να μην αβασκαθουν.
    Και τρεμει η καρδουλα τους να μην χασουν τις θεσεις τους.

    Και καλα οι εγγαμοι ισως αυτο να το υπολογιζουν.
    Οι αγαμοι τι φοβουνται;
    Την σκια τους;
    Μαλλον και την σκια τους φοβουνται.
    Οι ψευτογενναιοι.
    Υστερα πως δεν θα κορδωνεται ο Αρχιαιρεσιαρχης Βαρθολομαιος που εχει τετοιο αντιπαλο στρατοπεδο;
    Ξερω μαλιστα και καποιους αγιορειτες δειλους και ανανδρους που μας παριστανουν και τους μεγαλους γεροντες να διαφεντευουν ακομα και καλογρηες που κανουν τους γενναιους αντιοικουμενιστες.
    Αυτοι ειναι οι ΣιγονταροΟικουμενιστες γιατι ειναι ιδιοι με τους Οικουμενιστες.
    Και να μας αφησουν ΗΣΥΧΟΥΣ.
    Εμεις οι ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΟΙ ουτε εχουμε ουτε θελουμε να εχουμε πλεον καμμια σχεσι μαζι τους.
    Ουτε καν και τηλεφωνικη.
    Εμεις πολεμαμε κατα μετωπο τον Βαρθολομαιο και ολους τους Αιρετικους και ουτε τους φοβομαστε, ουτε τους υπολογιζουμε.
    Ου συγχρωνται Ιουδαιοι, Σαμαρειτες.
    Αει στο καλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φοβάμαι, ότι τώρα αποκαλύπτονται όλες οι δυσλειτουργίες του Παλαιοημερολογιτισμού. Όλη η σχισματική τους ψυχολογία. Αντί να χαρούν γιατί, αυτός που κατηγορούσαν τόσο καιρό, επειδή δεν λειτουργούσε, ήρθε ο κατάλληλος καιρός να λειτουργήσει (δείχνοντας με την στάση της υπομονής τόσων χρόνων και της αντοχής στις κατηγορίες και στις λοιδωρίες, ότι δεν βιάζεται, αλλά μελετά μετά προσευχής τη στάση των Αγίων Πατέρων και κατόπιν ενεργεί), αντί λοιπόν να χαρούν, άρχισαν τις έμμεσες κατηγορίες, με αφορμή το άρθρο του κ. Οδυσσέα, που εκφράζει μόνο τις δικές του θέσεις, και είναι απότοκο της χαράς του κι όχι θεολογικός Όρος Πίστεως.
    Νομίζουν πως έχουν την αποκλειστικότητας της πρωτοβουλίας και της σφραγίδος του Αντικουμενιστής. Έτσι, αντί να περιμένουν και να διορθώσουν τις λανθασμένες ενέργειές τους στο αντιοικουμενιστικό αγώνα που άρχισε το 1924, αλλά στράβωσε στο δρόμο (που δεν άρχισαν αυτοί, αλλά, όπως κι εμείς κάποτε τον ξεκίνησαν), δίνουν λαβή να τους υπενθυμίσουμε τα λάθη τους, ν΄ αρχίσει ένας μεταξύ των αντι-οικουμενιστών αγώνας
    Πιστεύω, φίλοι μου, πως ο π. Ευθύμιος και όσοι ακολουθούν τη στάση των Αγίων Πατέρων (πνευματικά του παιδιά και αδελφοί) δεν πρέπει να σας ακολουθήσουν στο δρόμο της διχόνοιας. Και πιστεύω ότι αυτό θα πράξουν, γιατί ο κόπος που έκανε τόσα χρόνια ο π. Ευθύμιος, ανέδειξε την ορθή στάση των Αγίων ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΑΙΡΕΣΕΩΣ, που δεν καταντά σε σχίσμα για 13 ημέρες, ούτε ξεσυνερίζεται, σαν μικρό παιδί, ποιός άρχισε πρώτος, και ποιός είναι "πατερούλης" και άλλα τέτοια φαιδρά. Πιστεύω ακόμα, πως ο π. Ευθύμιος ουδένα πρωτείο αγώνος επικαλείται, και είναι έτοιμος να υπακούσει σε οποιονδήποτε από τους πατέρες που δεν έχει ακόμα αποτειχισθεί, έχει τη θεσμικὴ εκκλησιαστική θέση, που θα του επιτρέπει να ηγηθεί τους αγώνος, αρκεί να αποδέχεται λόγοις και έργοις ακέραια την διδασκαλία των Αγίων στο θέμα.
    Κ.Ε., εκπαιδευτικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητοί μου αδελφοί, ειρηνεύετε.
      Επιτρέψτε μου να σας καταθέσω δυο-τρεις σκέψεις μου με αγάπη και σεβασμό τόσο στα πρόσωπά σας, όσο και στον αγώνα σας.
      Από ιστορικής απόψεως, όσο και να διαφωνεί κανείς, Εκκλησία των Κατακομβών στην Ελλάδα υπάρχει από το 1924. Αυτό μπορεί να το διαπιστώσει κανείς από την ενδελεχή μελέτη της σύγχρονης εκκλησιαστικής ιστορίας.
      Ο τίτλος του παρόντος όμως δεν πρέπει να παρεξηγείται, αντιθετα τον εκλαμβάνουμε ως δείγμα του ενθουσιασμού του αγαπητού κ. Οδυσσέα, έναν ενθουσιασμό, στον οποίο μετέχουμε όλοι οι αντιοικουμενιστές, ακόμη και οι «παλαιοημερολογίτες» (όπως πολύ ωραία τα γράφει και ο κ. Πολυμενόπουλος), διότι και οι περί τον π. Ευθύμιο αδερφοί μας έχουν κάπου να λειτουργούνται, χωρίς να έχουν κοινωνία με τον οικουμενισμό.
      Τα παραπάνω είναι εκ του πονηρού. Ας κάνει ο καθένας τον αγώνα του, όπως νομίζει και ας μην κατακρίνει τους αδελφούς που έχουν επιλέξει άλλο τρόπο μάχης. Το ζητούμενο είναι το «ίνα πάντες εν ώσιν» (το οποίο διέστρεψε ο Οικουμενισμός, με αποτέλεσμα να μην το επιζητούμε κι εμείς εκεί που πρέπει).
      Μπορούμε όλοι οι αντιοικουμενιστές να κάνουμε ένα κοινό αγώνα, όπως κοινό αγώνα κάνουν οι οικουμενιστές αρμονικά; (Βλέπετε Ανδριόπουλους, Νούσηδες, Φραγκουλάκηδες και λοιπούς πλανεμένους να συγκρούονται μεταξύ τους; Εκεί βέβαια δεν τους πολεμά ο διάβολος αφού ήδη τους έχει μολύνει με την αίρεση).
      Ας σταματήσουμε λοιπόν να λέμε ο ένας για τον άλλον επιτέλους και ας συντονίσουμε τον κοινό μας αγώνα!

      Με εκτίμηση
      Νικόλαος

      Υ.Γ. Συνάδελφε Κ. Ε., προσέξτε μήπως μέχρι να αναλύσετε πλήρως την κατά τη γνώμη σας σχισματική ψυχολογία του Παλαιοημερολογιτισμού, έχετε χωριστεί κι εσείς μεταξύ σας σε «παρατάξεις», το οποίο να είστε σίγουρος ότι θα συμβεί όσο υπάρχει τέτοια συμπεριφορά.

      Διαγραφή
  11. Η χρονική οριοθεσία, για το Θεό, και συνεπώς για το σώμα του, την Εκκλησία, δεν έχει καμμία απολύτως σημασία! Τιμάει τον έσχατο, όσο και τον πρώτο, σύμφωνα πάντα με την παραβολή. Μετά ο χρόνος δεν έχει καμία σημασία, διότι, πρέπει να δούμε και το τέλος εκάστου εξ ημών. Σύμφωνα με το τέλος μας θα κριθούμε, όχι την αρχή μας. Επίσης, ο χρόνος δεν έχει καμία σημασία διότι, ο Θεός κοιτάζει μόνο με βάση την προαίρεση και τίποτε άλλο (ένα από τα μεγαλύτερα ωφέλη που έχω αποκομήσει από τη θεολογία του πατρός Ευθυμίου, του όντως τεραστίου αγωνιστού και θεολόγου). Άρα το επιχείρημά σας περί χρόνου δεν μου λέει απολύτως τίποτε, ούτε δίνει στον πατέρα Ευθύμιο κάποιου είδους ηγετικό προβάδισμα, προβάδισμα που ξέρω πολύ καλά, ότι θα το σιχαινόταν μέχρι αηδίας ο ίδιος.

    Μιλάτε για το ότι οι 2 πατέρες το γύρισαν στο ημερολογιακό. Από πότε αυτό είναι λάθος? Σχετίζεται το ημερολόγιο με τον οικουμενισμό ναί, η όχι? Ήταν η αρχή του οικουμενισμού, σύμφωνα με την αιρετική εγκύκλιο ναί, ή όχι? Υπό αυτό το πρίσμα λοιπόν, γιατί οι πατέρες έκαναν λάθος που γύρισαν με το πάτριο (χωρίς να μπούν σε σύνοδο)? Φυσικά και δεν έκαναν λάθος, και σύμφωνα πάντα με τον πατέρα Ευθύμιο, ο οποίος λέγει εις το τελευταίο βιβλίο του, σελ. 230, ότι:
    Βεβαίως ἄν σήμερα θά εἶχαν τήν πρόθεσι οἱ ποιμένες
    νά κάμουν εἰλικρινή ἀντιαιρετικό ἀγῶνα καί νά ἀπομα-
    κρυνθοῦν οὐσιαστικά ἀπό τούς αἱρετικούς θά ἔπρεπε νά
    ἀκολουθήσουν τό παλαιό λεγόμενο Ἰουλιανό ἡμερολόγιο
    ἤ καί κάποιο ἄλλο πιό παλαιό ἀκόμη, τό ὁποῖο θά τούς
    ἀπεμάκρυνε ἑορτολογικά περισσότερο ἀπό τούς αἱρε-
    τικούς, ὄχι βεβαίως διότι θά τούς ἔσωζε τό ἡμερολόγιο,
    ἀλλά ἡ ἀπομάκρυνσις ἀπό τούς αἱρετικούς, ὁ ἀντιαιρετικός
    ἀγῶνας καί ἡ ὁμολογία μέ λόγια καί ἔργα τῆς πίστεως.

    Άρα αγαπητέ κ. Οδυσσέα, χαράσσετε εντελώς διαφορετική γραμμή από τον πατέρα Ευθύμιο, που τόσο λέτε ότι αγαπάτε...
    Κ. Οδυσσέα, αν όντως δεν έχετε κοινωνία με κανέναν από τους επισκόπους της κρατούσης εκκλησίας, τότε εύγε! Σας συγχαίρω εκ βάθους καρδίας. Φοβήθηκα προς στιγμήν, ότι η αποτείχισή σας εἰχε σχέση μόνο με τον μητροπολίτη Κασσανδρίας, και ότι εκκλησιαζόσασταν στο Μητροπολίτη Λαγκαδά, που τόσο δείχνετε ότι αγαπάτε, σύμφωνα πάντα με προγενέστερα posts σας... Δείτε για παράδειγμα εδώ http://apotixisi.blogspot.gr/2012/08/n_20.html , ξεχνόντας το ο κοινωνών τω ακοινωνήτω, ακοινώνητος εστί!

    Αφήνω για το τέλος, το ζήτημα του πατρός Γεωργίου. Πάλι όμως φαίνεται ότι αντιφάσκετε, εν συγκρίσει με τον πατέρα Ευθύμιο, ο οποίος πρότεινε, για όσο χρόνο δεν λειτουργούσε, να πηγαίνουν τα πνευματικοπαίδια του στον παπα Γιώργη. Αυτό βέβαια δεν μπορώ να το αποδείξω, μπορώ όμως να αποδείξω την αγάπη του πάτερ Ευθύμιου προς τον παπα Γιώργη,στην Ομιλία του πρώτου, στις 16-03-2008, με τίτλο ΟΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ(μπορείτε να την βρείτε στο net η στο βιβλιοπωλείο Ορθοδοξία), όπου μεταξύ άλλων αναφέρει: χαίρομαι τον πατέρα Γεώργιο διότι έχει την ευλογία του Θεού και τη χάρι του Αγίου Πνεύματος!


    Συνεπώς κ. Οδυσσέα, βρίσκεστε ουσιαστικά, εν πλήρει διαστάσει με τον πνευματικό πατέρα που τόσο αγαπάτε-με!

    Καλή Μετάνοια και καλή Σαρακοστή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το κείμενο απευθύνεται στον Κ. Οδυσσέα και μόνο. Πουθενά αλλού. Ούτε έμμεσες, ούτε άμμεσες κατηγορίες υπάρχουν. Και φυσικά εκφράζουν εμένα και μόνο εμένα. Όχι τους υπόλοιπους αγωνιζόμενους αδελφούς.

    Η Εκκλησία των Κατακομβών, αρχίζει και τελειώνει με την Ορθόδοξη Ομολογία, που υπήρχε και πριν την καθαίρεση του Π. Ευθύμιου, κατά τη διάρκεια, και φυσικά και μέχρι σήμερα, όπου άρχισε να λειτουργεί.

    ΤΣΑΛΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Aγαπητε Παναγιωτη Τσαλε.
    Κανεις λαθος.
    Με παρεξηγησες.
    Το ημερολογιο δεν ειναι το μειζον αυτην την στιγμη.
    Καταλαβετε το.
    Θαρθει η ωρα και για το ζητημα του Ημερολογιου.
    Δεν ειναι του παροντος.
    Βιαζεστε ολοι σας γι αυτο τα κανετε παντου θαλασσα.
    Ολα θελουν την σειρα τους.

    Δευτερον γιατι επεκτεινεσαι στον π. Γεωργιο, οπως επεκτεινεσαι;
    Εγω δεν κατηγορησα για τιποτα αλλο τον π. Γεωργιο παρα μονο γι αυτο που εμαθα οτι με την πιεσι καποιων απο σας, λειτουργει με το παληο.
    Αυτην την στιγμη η εγερσι ενος τετοιου ζητηματος ειναι λαθος.

    Τα ιδια εκανε και ο π Σταυρος και απομονωθηκε.

    Τα λαθη σας ειναι μεγαλα και καποιοι απο σας χρειαζονται τιθασευσι διοτι το μυαλο τους τρεχει πολυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αγαπητέ μου κ. Οδυσσέα συγχωρέστε με, αλλά η φράση σας "Θαρθει η ωρα και για το ζητημα του Ημερολογιου", δεν μπορεί να σταθεί. Με την ίδια λογική θα μπορούσε να κατηγορηθεί και ο Άγιος ο Θεόδωρος ο Στουδίτης ότι έγειρε ζήτημα Μοιχειανισμού (με τον παράνομο γάμο του αυτοκράτορα από τον ιερέα Ιωσήφ), τη στιγμή που δεν είχε κοπάσει η παναίρεση της Εικονομαχίας! Η ώρα του Ημερολογίου ήρθε από το 1924, όταν μέσα από την αλλαγή του οι πιστοί διέγνωσαν τον Παπισμό (ο Οικουμενισμός δεν ήταν ακόμη ΚΑΤΕΓΝΩΣΜΕΝΗ αίρεση, όπως σήμερα).
    Το ημερολόγιο είναι αλληλένδετο λοιπόν με την αίρεση και δυστυχώς ο π. Ευθύμιος δεν το έχει κατανοήσει πλήρως. Δεν πειράζει όμως, δεν στεκόμαστε εκεί, θα την βρούμε την άκρη αν έχουμε αγάπη Χριστού. Μην κατηγορείτε όμως, σεβαστέ και μπαρουτοκαπνισμένε (λόγω της έρευνάς μου πάνω στη σύγχρονη εκκλησιαστική ιστορία -τους καρπούς της οποίας θα τρυγήσετε στο μέλλον Θεού θέλοντος- γνωρίζω τί εστί Τσολογιάννης και σας σέβομαι πολύ) αγωνιστή, τους πατέρες που επέλεξαν να ακολουθήσουν το παλαιό ημερολόγιο. Καλώς έπραξαν και αυτό αποδεικνύεται από τη χλεύη και το πόλεμο που εισέπραξαν, γιατί το στεφάνι του "παλαιοημερολογίτη" στην εποχή μας είναι αυτό με τα μεγαλύτερα αγκάθια,εξαιτίας των παρεκτροπών και της αναξιότητος πολλών "παλαιοημερολογιτών", των οποίων τα σαθρά έργα αμαυρώνουν το σύνολο όλου του πιστού λαού που ακολουθεί το Παλαιό εκκλησιαστικό ημερολόγιο.
    Και κάτι τελευταίο, που ισχύει για όλους μας. Οι πνευματικοί πατέρες δεν είναι αλάθητοι. Έχουμε υποχρέωση και εμείς τα πνευματικά τους παιδιά να τους προστατεύουμε και αυτό σε καμία περίπτωση δεν το κάνουμε όταν τους αγιοποιούμε εν ζωή ή τους υπακούμε τυφλά και άκριτα. Μια τέτοια συμπεριφορά μπορεί να έχει ολέθρια αποτελέσματα. Ένα σχετικό παράδειγμα από τη σύγχρονη εκκλησιαστική ιστορία, είναι η περίπτωση του Επισκόπου Ματθαίου Καρπαθάκη, τον οποίο οι οπαδοί του θεώρησαν τον μόνο ορθόδοξο Αρχιερέα στη Γη με αποτέλεσμα εκείνος να προβεί σε τόσο εξώφθαλμες αντικανονικές πράξεις.
    Μηδένα λοιπόν προ του τέλους μακάριζε, αλλά και μηδένα προ του τέλους κατάκρινε.
    Με αγάπη Χριστού και εκτίμηση
    Νικόλαος Μάννης, εκπαιδευτικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αγαπητέ αδελφέ Διονύσιε (Πολυμενόπουλε) χαίρομαι που χαίρεσθε με τη χαρά μας κι ευχαριστούμε για τις ευχές σας. Μη ξεχνάτε όμως ότι τόσα χρόνια δεν δέχεσθε την αποτείχισή μας από τους αιρετικούς επισκόπους του νέου (και δεν μιλάω για σας προσωπικά αλλά για όλους τους αδελφούς του παλαιου- παραταξιακούς και μη), θεωρούσατε την αποτείχισή μας ελλιπή, διότι δεν ακολουθήσαμε το παλαιό ημερολόγιο κλπ. κλπ. Ας μην ξύνουμε πληγές τώρα, αρκετά. Εσείς μας ἔχετε πληγώσει με το παραπάνω, βλέποντάς μας σαν ξένα στοιχεία στον αγώνα εναντίον του Οικουμενισμού. Για να έχουμε την ταυτότητα του αγωνιστού έπρεπει οπωσδήποτε να ακολουθήσουμε το παλαιό, το παραδοσιακό κατ' εσάς ημερολόγιο, δεν αρκούσε η αποτείχισή μας από την αίρεση του Οικουμενισμού. Ας είναι τέλος πάντων, δεν καταλάβατε τον αγώνα του π. Ευθυμίου εσείς οι του Παλαιού γι αυτό και τον πυροβολήσατε ίσως περισσότερο κι από τους αντιοικουμενιστές του νέου. Ο π. Ευθύμιος δεν θέλει να ηγείται κανενός αγώνος. Ό,τι κάνει το κάνει για την συνείδησή του και για το καλό της Εκκλησίας. Το ίδιο πράττουμε και όσοι τον εμπιστευόμαστε πνευματικά και τον ακολουθούμε. Αυτός ακολουθεί κατά δύναμη τους Πατέρες, κι εμείς το παράδειγμά του. Το θέμα του Ημερολογίου για την λειτουργική ενότητα είναι θέμα που θα μας απασχολήσει αργότερα. Δυστυχώς αυτό δεν το καταλάβατε ούτε εσείς, ούτε οι εκ του νέου προσφάτως αποτειχισθέντες και προσχωρήσαντες στο παλαιό ημερολόγιο αγωνιστές κληρικοί. Μας απομονώσατε όλοι αλλά δεν μας απομόνωσε ούτε μας εγκατέλειψε η Χάρη του Θεού. Ας δίνει ο Τριαδικός Θεός δύναμη και υγεία στον σεβ. Αρτέμιο και στη συνοδία του για την υποστήριξη και την αγάπη του για όλους εμάς. Ζει Κύριος ο Θεός. Καλή Σαρακοστή και καλή μετάνοια σε όλους μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ εν Χριστώ αδερφή, απαράδεκτη η γενίκευση σας του τύπου "εσείς όλοι του παλαιού". Γνωρίζω ιερείς του νέου που είναι ομοφυλόφιλοι. Δεν θα ήταν τρομερά άδικο να έλεγα "εσείς όλοι του νέου που είστε σοδομίτες"; Πώς λοιπόν τσουβαλιάζετε όλους τους "παλαιοημερολογίτες" με τέτοιο τρόπο; Σίγουρα κάποιοι σας επιτέθηκαν, σαν πλήγωσαν ή τέλος πάντων δεν σας ανέχτηκαν. Είναι δίκαιο να γενικεύετε όμως και να επιτίθεστε κατ' αυτόν τον τρόπο;
      Αν θέλετε να ακολουθείτε τους Πατέρες, κάντε την αρχή εσείς προσωπικά αγαπητή μου, με τον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο (συγκεκριμένα P.G. 54, 594)

      Διαγραφή
  16. Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ 1583
    .....Ὅποιος δέν ἀκολουθεῖ τά ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, καθώς αἱ ἑπτά Ἅγιαι Οἰκουμενικαι Σύνοδοι ἐθεσπισαν καί τό ῞Αγιον Πάσχα καί τό Μηνολόγιον καλῶς ἐνομοθέτησαν νά ἀκολουθῶμεν καί θέλει νά ἀκολουθῆ τό νεοεφεύρετον Πασχάλιον καί Μηνολόγιον τῶν ἀθέων ἀστρονόμων τοῦ Πάπα, καί ἐναντιώνεται εἰς αὐτά ὅλα, καί θέλει νά ἀνατρέψῃ καί νά χαλάσῃ τά πατροπαράδοτα δόγματα καί ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, ἄς ἔχει τό ἀνάθεμα καί ἔξω τῆς τοῦ Χριστοῦ Ἐκκλησίας, καί τῆς τῶν πιστῶν ὁμηγύρεως ἄς εἶναι.....

    ῎Ετους ἀπό Θεανθρώπου αφπγ (1583) Ἰνδικτιῶνος ΙΒ΄ Νοεμβρίου Κ΄. Ὁ Κωνσταντινουπόλεως ΙΕΡΕΜΙΑΣ Ὁ Ἱεροσολύμων ΣΩΦΡΟΝΙΟΣ Ὁ Ἀλεξανδρείας ΣΙΛΒΕΣΤΡΟΣ Καί οἱ λοιποί Ἀρχιερεῖς τῆς Συνόδου παρόντες».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλά τα λέει η Πανορθόδοξη σύνοδος.
    Η Εκκλησία της Ελλαδος ούτε το Αγιο Πάσχα παραβαίνει, ούτε το Μηνολόγιο παραβαίνει με το ισχύον εν αυτή Ημερολόγιον.
    Γιατί λοιπόν πιπιλάτε αυτήν την καραμέλλα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Η Εκκλησία της Ελλαδος το Αγιο Πάσχα παραβαίνει γιατι δεν το εορτάζει 13 μέρες πιο πρίν αλλά το μεταθέτει;Γιατί καταργεί την νηστεία των Αγίων Αποστόλων;Και εν τέλει και χωρίς αυτά δεν πάυει να είναι μεσα στην Παναίρεση.....Ας σταματήσουν να είναι στην παναίρεση και μετά με μια οικουμενική σύνοδο θα γυρίσουν και στα άλλα....Και αν λέτε για καραμέλα τότε οι παπούδες μας και οι γιαγιάδες μας ήταν πλανεμένοι επειδή ήταν και βαπτισμένοι με το πάτριο και εόρταζαν με άυτό;Η λέτε να είναι πλανένοι οι Αγιορείτες ,οι αγιοταφίτες και τα λοιπά Πατριαρχία που ακολουθούν το πάτριο.Ξέρετε πόσα εκατομμύρια ειναι οι έλληνες όρθόδοξοι και πόσα είναι οι Ρωσσοι π.χ για να μην πώ και τους υπολοίπους...Και μια ερώτηση ο Π΄Τρικαμηνάς συνλειτούργησε με τον επίσκοπο αρτέμιο με το πάτριο και αν ναι γιατί;Και αν όχι πάλι γιατί;Γιατί όταν λέμε ότι κάτι δεν είναι σωστό το αποφεύγουμε και δεν κάνουμε οικονομίες....'οσο για τον Π.Σταύρο απομονώθηκε απο τους ανθρώπους και όχι απο τον Θεό......Καλή συνέχεια ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Δάσκαλε που δίδασκες...! Θυμήσου τις δικές σου εμπειρίες (κάπου τις έχεις εκφράσει) από τις παρατάξεις του Παλαιού. Μνημόνευσε, ποια παράταξη μας δέχεται, εάν δεν ενταχθούμε στην παρέα της; Μνημόνευσε, ποιοι Παλαιοημερολογίτες μας δέχονται, εάν δεν ακολουθήσουμε το Παλαιό;
    (Μη μας αναφέρεις μεμονωμένα πρόσωπα που ακολουθούν το Παλαιό και δεν το θεωρούν "δόγμα Πίστεως". Αυτούς τους αποδεχόμαστε κι εμείς. Είμαστε κι εμείς μαζί τους, παρόλο που ούτε κι αυτοί μας δέχονται, αν δεν ενταχθούμε στην ομάδα τους. Έχουμε κάνει τόσες συζητήσεις μαζί τους. Έχουν κολλήσει στο Ημερολόγιο).
    Γνωρίζω ότι η "Ρaterikiparadosi" θα παραθέσει στοιχεία ιστορικά που αποδεικνύουν ότι το Ημερολόγιο-Εορτολόγιο δεν είναι δογματικό θέμα, αφού εχρησιμοποιούντο επί αιώνες, μετά την Α΄ Οικουμενική Σύνοδο, πολλά Ημερολόγια, χωρίς κανείς να κατηγορήσει ως αιρετικούς τους εορτάζοντες με άλλο Ημερολόγιο!!!
    Όσο για την συμβουλή σου: «προσέξτε μήπως μέχρι να αναλύσετε πλήρως την κατά τη γνώμη σας σχισματική ψυχολογία του Παλαιοημερολογιτισμού, έχετε χωριστεί κι εσείς μεταξύ σας σε “παρατάξεις”». Αυτό φοβούμαι «Δάσκαλε», γι’ αυτό (όπως κατάλαβες από το σχόλιό μου) επιθυμώ να μην εμπλακούμε σε τέτοιες συζητήσεις (μιας κι εγώ πρόσφατα ακολουθώ την αγιο-Πατερική πρακτική των αδελφών αυτών, που ανέδειξε ο π. Ευθύμιος, αλλιώς, αν είχα την δική σου θέση, θα είχα ενταχθεί σε κάποια παράταξη). Όμως, κάποιοι, αντί να χαρούν, να αφήσουν να ορθοποδήσει και να στερεωθεί αυτή η προσπάθεια, που για να ξεκινήσει είχε να πολεμήσει με τόσες προκαταλήψεις, αμφιβολίες, απομονώσεις, έμμεσους και άμεσους διωγμούς κ.λπ, και αντί να αφήσουν για αργότερα τέτοιες συζητήσεις, αυτοί αντίθετα «ήρξαντο χειρών αδίκων», μήπως και τους πάρουμε την πρωτιά.
    Κ.Ε., εκπαιδευτικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αγαπητή εν Χριστώ αδελφή Χριστίνα και Κύριε Ε.Κ εκπαιδευτικέ μη παρεξηγείτε, ούτε τους λόγους μου, ούτε τις προθέσεις μου στα όσα έγγραψα στο προηγούμενο σχόλιό μου. Αυτά που έγγραψα αυτά και εννοούσα και αυτά ακριβώς κατά συνείδηση πιστεύω. Αν εμείς οι " Παλαιοημερολογίτες ή έστω κάποιοι ή πολλοί από εμάς έχουμε κάνει λάθη στο παρελθόν, τόσο απέναντί σας όσο και γενικότερα, αυτό ας γίνει μία αιτία για μας να τα διορθώσουμε μελλοντικά και για σας να μη πράττετε και να μη πράξετε τα παρόμοια απέναντι σε μας ή και σε άλλους αδελφούς, ακόμη και του Νέου Ημερολογίου, Αντιοικουμενιστές, έστω λιγότερο θαρραλέους από σας. Αδελφοί δυστυχώς τα γεγονότα παγκοσμίως δεν περπατούν απλώς, αλλά τρέχουν και να είσθε σίγουροι, ότι αυτό το τρέξιμο θα γίνει όχι μόνο στο πολιτικό ή οικονομικό πεδίο, αλλά και στο Εκκλησιαστικό και διαθρησκειακό. Δεν υπάρχουν πολυτέλειες για το ποιός είναι πρώτος ή δεύτερος ή τρίτος, όλοι δούλοι Χριστού είμεθα, ο πρώτος, ο δεύτερος ή ο έσχατος θα φανεί στην πράξη, όταν έλθει ο διωγμός των ευσεβών από τους εχθρούς του Κυρίου μας. Εκεί σταματούν τα λόγια και οι μεγάλες "θεολογικές" αναλύσεις και μιλάει η Χάρις και η καρδιά. Σε μία τέτοια ώρα ,εάν την επιτρέψει ο Κύριός μας, τον παρακαλώ, να μας ελεήσει, ευρίσκωντάς μας ενωμένους όλους τους αληθινά Ορθοδόξους και να μας κατατάξει, τουλάχιστον, στους έσχατους. Αυτά πρέπει να μας απασχολούν, αυτά πρέπει να κατακαίουν την αδύναμη καρδία μας. Όσο για την ενότητα της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας, όποιος δεν την ποθεί, όποιος δεν πονά γι αυτή, όποιος δεν δείχνει υπομονή και αγάπη στους αδελφούς του, εως ότου μορφωθεί μέσα τους ο Χριστός μας, όποιος δεν κάνει τα πάντα και δεν σκέπτεται, σε κάθε του πράξη ή λόγο, το συμφέρον ολόκληρης της Εκκλησίας, δεν υπηρετεί αληθινά τον Κύριό μας, αλλά κατα ένα μέρος υπηρετεί και τα δικά του πάθη. Ο Χριστός μας και η Εκκλησία θέλει εργάτες αυταπάρνησης και αρετής και ιδαίτερα σεις, που είσθε οι περισσότεροι Θεολογικά μορφωμένοι, μπορείτε και πρέπει να προσφέρετε αυτή την Καθολική υπηρεσία. Με αγάπη Χριστού , Διονύσιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Φίλοι μου αγαπημένοι, εσείς του Παλαιού Ημερολογίου, που θεωρείτε ότι κάνει λάθος ο υπεύθυνος της Αποτείχισης όταν γράφει περί Εκκλησίας κατακομβών. Κι εσύ κ. Τσαλλέ. Μα τόσο αφελείς είστε; Λέτε πως ήδη υπάρχει Εκκλησία των Κατακομβών από το 1924. Μα αν αποδεχόμαστε ότι υπήρχε, δεν θα ερχόμαστε σε σας; Για να μην έρθουμε, σημαίνει ότι δεν δεχόμαστε τις επιλογές σας, την δημιουργία Εκκλησιών και Συνόδων που αλληλομισούνται και αλληλοκατηγορούνται, και αλληλομηνύονται. Δεν βλέπετε την κατάντια των παρατάξεών σας; Θέλετε να μας καταντήσετε έτσι κι εμάς;
    Οι αδελφοί που έγραψαν σχόλιο πιο πάνω, σας ανάφεραν ότι δεν μας αποδέχονταν ούτε οι Παλαιοημερολογίτες, ούτε και όσοι αποτειχίστηκαν και ακολουθούν το Παλαιό. Επαναλάμβαναν φορτικά, ότι πρέπει να πάμε με το Παλαιό. Το ό,τι φύγαμε από την αίρεση δεν τους έφτανε. Τους ρωτούσαμε. Σε ποιά παράταξη να πάμε; Δεν απαντούσαν.
    Οι άλλοι, αρνηθήκανε μια κοινή πορεία από ιδιοτροπίες. Μας εγκατέλειψαν. Επικαλούμενοι άσχετους λόγους. Λόγους που δεν στηριζόντουσαν στους Αγίους μας, στην Καινή Διαθήκη, στην διδασκαλία του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, στην Ορθόδοξη Παράδοσή μας. Μας άφησαν τόσα χρόνια χωρίς Θ. Κοινωνία, επειδή δεν δεχόμαστε το Παλαιό Ημερολόγιο, που έχουν δογματοποιήσει.
    Εμείς φύγαμε από την αίρεση του Οικουμενισμού, και όπως μας έλεγε ο γέροντάς μας Ευθύμιος, δεν δημιουργούμε καινούργια Εκκλησία. Παραμένουμε στην Μία Εκκλησία, όπως έκαναν πάντα οι Ορθόδοξοι. Απλώς εφαρμόζουμε την αποτείχιση (Δέκατο Πέμπτο Κανόνα της Πρωτοδευτέρας Συνόδου), να μη μνημονεύουμε Επίσκοπο αιρετικό.
    Ι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Προς κ. Πολυμενόπουλο. Γράφεις κ. Διονύση. Αν εμείς οι Παλαιοημερολογίτες έχουμε κάνει λάθη ας τα διορθώσουμε μελλοντικά. Τι πάει να πει, «ΑΝ» έχουμε κάνει λάθη. Ή έχετε κάνει και τα διορθώνεις, ή το «ΑΝ» αυτό, είναι για να γίνεται κουβέντα. Ότι έχεις καλές προθέσεις, το λές εσύ, αλλ΄ εμείς δεν είμαστε καρδιογνώστες και βλέπουμε τι κάνεις στην πράξη. Αποτειχίσου από την παράταξη που είσαι, που θεωρεί ότι είναι η μόνη Εκκλησία. Δεν το κάνεις, γιατί παραδέχεσαι μόνο θεωρητικά τα λάθη. Αν τα παραδεχόσουν πραγματικά, θα τα είχες διορθώσει. Διόρθωσέ τα, κι έπειτα έλα να συζητήσουμε. Δεν είναι πάθη, αυτά τα λάθη, για να μην μπορείς να τα διορθώσεις. Είναι θεωρητικά ζητήματα.
    Ι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κανονικό κείμενο αποτειχίσεως του Ορθοδόξου Εκκλησιαστικού πληρώματος προ και μέχρι Αγίας και όχι λυστρικής Συνοδικής διαγνώσεως από την κοινωνία:

      1) της αιρέσεως των οικουμενιστών,

      2) του σχίσματος των οικουμενιστών,

      3) της παρασυναγωγής των παραταξιακών

      http://orthodoxihomologia.blogspot.gr/p/21.html

      Διαγραφή
    2. Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ: Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ (VIDEO)

      http://orthodoxihomologia.blogspot.gr/2013/03/video.html#more

      Διαγραφή
  23. κ.Τσολογιαννη μην ενθουσιαζεσται τοσο ευκολα...Ετσι ειχατε ενθουσιαστει και με τον Πειραιως Σεραφειμ και τον αποκαλουσατε λεοντα και τωρα που ειναι αυτος ο λεοντας?...πεσατε εξω στην κριση σας, και εσεις και καποιοι της συνοδειας του π.Ευθυμιου που πηραν και μεταλεια...για αυτο μην κρινεται τους παντες και τα παντα αφου βλεπετε οτι κανετε ακομη λαθος επιλογες...η ταπεινωση θα σας φωτισει να δειτε πως πρεπει πραγματικα να βαδισετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΠΟΛΥΜΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ26 Μαρτίου 2013 στις 2:47 μ.μ.

    Αδελφέ ανώνυμε με το αναγνωριστικό Ι ένα απο τα λάθη πολλών Παλαιοημερολογιτών, ευτυχώς όχι όλων, είναι, ότι θεωρούν την Σύνοδό τους και την ομάδα τους, στην οποία ανήκουν, ως δήθεν την μόνη αληθινή Εκκλησία. Εγώ ανήκω Εκκλησιαστικά σε ανθρώπους που δεν έχουν αυτό το λανθασμένο φρόνημα, αντιθέτως μάλιστα αγωνιζόμεθα να πείσουμε γενικώτερα τον χώρο μας, ότι η αντίληψη αυτή είναι λανθασμένη και γίνεται πρόσκομα στην αληθινη ενότητα των Ορθοδόξων. Αυτό όμως δεν με οδηγεί στο να απορρίπτω παντελώς τον αγώνα των άλλων, αγωνιζόμεθα να τους πείσουμε με αγάπη και υπομονή. Ο αγώνας μας, η αγωνία μας και η σκέψη μας αφορά όλη την Ορθόδοξη Εκκλησία και όχι στενά τους ακολουθούντες το Πάτριο Ημερολόγιο. Αυτό ακριβώς ζητούμε και από σας να σκέπτεσθε όλη την Εκκλησία, όλους τους καλοπροαίρετους ευσεβείς, όπου και αν ανήκουν, είτε στο Νέο είτε στο Πάτριο ημερολόγιο.Η μελλοντική ένωση των Οικουμενιστών πρέπει να αντιμετωπισθεί με μία μελλοντική ένωση των αληθινά Ορθοδόξων, αυτό πρέπει να το καταλάβουμε όλοι μας. Αυτό αδελφέ είναι το συμφέρον της Ορθοδοξίας και το καθήκον όλων μας και μακάριοι όσοι αντιλαμβάνονται μέσα στην καρδιά τους αυτή την αλήθεια. Με αγάπη Χριστού , Διονύσιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αν γυρίσει κάποιος με το πάτριο δεν ειναι αναγκη να έχει εκκλησιαστική κοινωνία με κάποια παράταξη.....Δηλαδή στο τέλος του κόσμου που δεν θα υπάρχει ορθόδοξος επίσκοπος δεν θα υπάρχει εκκλησία;Ο άγιος μάρκος ο ευγενικός και τόσοι αντιπαπικοί Άγιοι μόνοι τους κάποτε δεν ήταν μόνο αυτοί η εκκλησία;Και τελικά ποια είναι η έννοια της Εκκλησίας;Ειναι ο επίσκοπος,ο πατριάρχης,ο ιερέας ,οι ναοί και ας ειναι μεσα στην αίρεση ,την πλάνη και τα σχίσματα ή Είναι ο Ορθός Βίος και η Ορθή πίστη όπως μας την παρέδωσαν οι πατέρες μας μαζί με όλες τις παραδόσεις και τους Ιερούς κανόνες;Και αφού κάποιοι με την βοήθεια του θεού αποτειχίστηκαν και κατα την γνώμη τους το ημερολογιακό δεν είναι πρόβλημα τότε γιατι δεν γυρνάνε στο πάτριο εορτολόγιο;Αφού δεν είναι πρόβλημα δεν θα τους πειράξει κάτι στην ψυχή τους....και ας μην ενταχθούν σε καμμμία παράταξη....Ο σκοπός ειναι να γυρίσουμε τα ρολόγια μας όλοι στο 1924 πρίν τις παρατάξεις και πρίν τα σχίσματα και τις αιρέσεις...Αποτείχιση απο τους πάντες είναι η λύση οι μέν να καταλάβουν ότι ο οικουμενισμός ειναι του Αντιχρίστου και οι δε να καταλάβουν ότι δεν είναι δυνατόν να χωρίζουν έτσι το ορθόδοξο ποίμνιο.Ας ενωθούμε λοιπόν όλοι στο 1924 πρίν τις παρατάξεις και πρίν τα σχίσματα και τις αιρέσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Δεν μας τα λέτε καλά κ. Πολυμενόπουλε και Ανώνυμε 5:51. Ο μεν πρώτος δεν μας απάντησε: σε ποιά ομἀδα του Παλαιού είσαι φίλε; Μνημονεύετε Επίσκοπο; Ποιόν; Ντρέπεσε να τον πεις; Κι ο δεύτερος: Αφού δεν το αισθάνομαι ως πρόβλημα το Ημερολόγιο, γιατί να γυρίσω σ' αυτό; Εσύ το θεωρείς δογματικο θέμα; Γιατί δεν μας το εξηγείς; Ο εκπαιδευτικός που σχολιάζει παραπάνω, γράφει ότι θα παρατεθούν "στοιχεία ιστορικά που αποδεικνύουν ότι το Ημερολόγιο-Εορτολόγιο δεν είναι δογματικό θέμα, αφού εχρησιμοποιούντο επί αιώνες, μετά την Α΄ Οικουμενική Σύνοδο, πολλά Ημερολόγια, χωρίς κανείς να κατηγορήσει ως αιρετικούς τους εορτάζοντες με άλλο Ημερολόγιο". Αυτό γιατί δεν το σχολιάσατε. Μήπως γνωρίζετε ότι υπάρχουν τέτοια κείμενα. Εγώ περιμένω με ενδιαφέρον να δημοσιευθούν. Εν τέλει, ο Οικουμενισμός κατακλύζει τα πάντα, κι εσείς επιμένετε ακόμα στο Ημερολόγιο; Αν πολεμήσουμε εμείς αποτειχισμένοι από το Νέο τὸν Οικουμενισμό, αυτό δεν σας φτάνει; Το Ημερολόγιο το βλέπουμε μετά, αφού δεν είναι δογματικό θέμα. Ή μήπως, για σας είναι;
    Η πρόταση που έχει γίνει και την δέχομαι είναι: Δέχεσθε κατ' οικονομία έστω, να αποτειχισθείτε εσείς από τις παρατάξεις, όπως εμείς από τους Οικουμενιστές Επισκόπους; Είναι ή δεν είναι ο μέγας κίνδυνος ο Οικουμενισμός; Ή νομίζετε, ότι τους Οικουμενιστές τους ενδιαφέρει το Ημερολόγιο; Οι Ρώσοι, οι Σέρβοι, οι Ιεροσολυμίτες, ποιό Ημερολόγιο ακολουθούν; Το Παλαιό. Μήπως αυτό τους σώζει; Μήπως ἐπειδή ακολουθούν το Παλαιό δεν είναι Οικουμενιστές;
    Ι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Οι Αποτειχισμένοι δεν εξηγούν ποτέ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ δεν γυρίζουν άμεσα στο πάτριο ημερολόγιο.

    Νεοημερολογίτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΠΟΛΥΜΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ27 Μαρτίου 2013 στις 9:02 π.μ.

    Αγαπητέ αδελφέ με το αναγνωριστικό Ι το σε ποιά ομάδα του Πατρίου Ημερολογίου ανήκω δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία, ούτε για σένα ούτε για όσους διαβάζουν την ανταλλαγή αυτών των απόψεων μέσω των διαφόρων σχολίων, άλλωστε εδώ δεν είναι βήμα διαφήμισης της Εκκλησιαστικής μας ομάδας , οι αναγνώστες από τα γραφόμενά μου αντιλαμβάνονται ποιούς ακολουθώ από την ομοιότητα των φρονημάτων που διατυπώνω, καθώς όλοι παροικούμε στην "Ιερουσαλήμ". Το ζητούμενο αδελφέ δεν είναι αυτό, αλλά η ενότητα των Αντιοικουμενιστικών δυνάμεων, που δυστυχώς με τα εκατέρωθεν λάθη, παλιά και καινούργια, με τα στερεότυπα του νού μας απέναντι στους άλλους Αποτειχισμένους, που τους διακρίνουμε μέσα μας σε "Άσπρους" και "Μαύρους", με την έλλειψη της οποιασδήποτε ενότητος μεταξύ μας, θα βρεθούμε όλοι μας μιά ημέρα να δούμε τους Οικουμενιστές, ξαφνικά να επιβάλουν τετελεσμένα και να αλώνουν ότι έχει μείνει ακόμη όρθιο στην Εκκλησία και εμείς ανήμποροι και χωρισμένοι σε ομάδες και ομαδούλες, απλώς να παρακολουθούμε το δράμα. Με αγάπη Χριστού , Διονύσιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Φίλε, Ανώνυμε, 10:35, είσαι ανενημέρωτος, γι΄ αυτό ενημερώσου από το βιβλίο του π. Ευθύμιου Τρικαμηνά "Η διαχρονική συμφωνία των Αγίων Πατέρων γιά το ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ του ΙΕ΄ Κανόνα...".
    Στη διπλανή στήλη υπάρχει και μπορείς να το κατεβάσεις δωρεάν.
    Εκεί απαντά στο ερώτημά σου.
    Επίσης πληροφορίες θα πάρεις και από την απάντηση του π. Ευθύμιου στον μοναχό Ιωσήφ.
    Δεν θα ξοδευθείς, μόνο λίγο χρόνο θα θυσιάσεις, αν έχεις καλή διάθεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Πολύ παράξενα είναι αυτά που γράφεις κ. Πολυμενόπουλε. Ασφαλώς και έχει σημασία σε ποιά ομάδα είσαι. Γιατί αν ανήκεις σε ομάδα που θεωρεί δόγμα το Ημερολόγιο, τότε είσαι υποκριτής, όταν κατηγορείς άλλους ότι διακρίνουν "Άσπρους" και "Μαύρους" Αποτειχισμένους, τη στιγμή που εσύ ανήκεις σε μια ομάδα, που κάνει το ίδιο. Επειδή παρακολουθώ το ιστολόγιο του φίλου Οδυσσέα, είδα ότι κι άλλη φορά δεν απάντησες σε αυτήν την ερώτηση. Αν λοιπόν η ομάδα σου (ΑΝ υποθετικό) θεωρεί ότι είναι η ΜΟΝΗ Εκκλησία, ότι εμείς δεν έχουμε χάρη, ή ΑΝ ανήκεις σε άλλη ομάδα που αποδέχεται και αιρετικά πράγματα για τις εικόνες και πολλά άλλα, για ποιά ενότητα μιλάς και ζητάς. Να ενωθούμε με αυτούς που ντρέπονται ή έχουν λόγους προπαγανδιστικούς (υποθετικό κι αυτό) να μην αποκαλύπτουν σε ποιά «Εκκλησία» ανήκουν; Να ενωθούμε με κάποιους που θα ανακαλύψουμε ότι πιθανόν να είναι σχισματικοί ή αιρετικοί; Γουρούνι στο σακί θα πάρουμε;
    Εμείς, πάντως, αν έχω καταλάβει σωστά, είμαστε ενωμένοι με όλους τους Αποτειχισμένους που δεν ανήκουν σε παρατάξεις του Παλαιού (είτε τους γνωρίζουμε, είτε όχι), και με όλους όσους αποκόπτονται από τους Οικουμενιστές, είτε πάνε με το Παλαιό είτε με το Νέο. Ο Οικουμενισμός είναι αίρεση. Το Ημερολόγιο δεν είναι, παρόλο που χρησιμοποιήθηκε ύπουλα, ως ένα βήμα της εισαγωγής του Οικουμενισμού, όταν αυτόν οι Παλαιοημερολογίτες τον αγνοούσαν αφού, όπως έχουν γράψει, αγνοούσαν (ακόμα και ο Φλωρίνης Χρυσόστομος!!!) την Εγκύκλιο του 1920 και την έμαθαν δεκαετίες μετά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Είναι άλλο πράγμα το να πει κανείς "ελάτε στη δική μας Σύνοδο γιατί μόνο εμείς είμαστε η Εκκλησία" - πράγμα απαράδεκτο, ακόμη και από πολλούς που ανήκουν σε μια τέτοια Σύνοδο- και άλλο να πει ακολουθήστε το παλαιό ημερολόγιο. Ο π. Σταύρος και ο π. Γεώργιος το κατανόησαν απόλυτα αυτό. Μακάρι να το καταλάβετε και οι υπόλοιποι.
    Δεν θέλουμε καμία πρωτοκαθεδρία, σας θέλουμε μαζί μας (ημερολογιακά), όχι τάχα στην "ομάδα" μας (παραταξιακά).
    Φυσικά και το ημερολόγιο από μόνο του δεν σώζει (σωστά παρατήρησε κάποιος ότι και οι Ρώσοι και οι Σέρβοι οικουμενιστές με το παλαιό είναι)και φυσικά το ημερολόγιο δεν αποτελεί δόγμα. Αλλά βρε αδέρφια ότι δεν είναι δόγμα, επιτρέπεται να το μεταβάλλουμε και να δεχόμαστε να μεταρρυθμίζεται όταν γνωρίζουμε μάλιστα και την αιτία της αλλαγής; Απαντήστε μου: ΌΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΟΓΜΑ, ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΜΕΤΑΒΆΛΛΟΥΜΕ; ΌΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΟΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΕΤΑΜΑ; ΤΟ ΙΩΤΑ ΚΑΙ Η ΚΕΡΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΟΓΜΑ;
    Η φωνητική εκκλησιαστική μουσική π.χ. δεν είναι δόγμα. Αν μια ωραία πρωία ένας Αρχιπίσκοπος αποφασίσει να ψάλλουμε συνοδεία βιολιών και ταμπούρλων θα το δεχτούμε; Κι αν αντιδράσουμε και μας πούνε οι καινοτόμοι: "Μη μιλάτε εσύ ρε παλαιοψαλτικοί! Η φωνητική ψαλμωδία δεν είναι δόγμα!". Και μετά θα δώσουν και αγιογραφικό έρεισμα στην καινοτομία τους λέγοντας: "Να! Το λέει και η Γραφή! Αινείτε αυτόν, εν χορδαίς και οργάνω!". Μετά θα μας βρίσουν επειδή είμαστε κολλημένοι στην βυζαντινή μουσική και μάλιστα είμαστε και χωρισμένοι σε παρατάξεις, άλλοι με το πατριαρχικό ύφος, άλλοι με το αγιορείτικο κλπ. ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΟΓΜΑ; Μα τί επιχείρημα είναι αυτό;
    Να με συγχωρείτε, αλλά αυτά που γράφω τα γράφω με αγωνία από ενδιαφέρον για τον Αγώνα μας. Ούτε γέροντας είμαι που ψάχνω πνευματικοπαίδια, ούτε δεσπότης να βρω ακολούθους, ούτε πουλάω τίποτα. Να το έχετε υπόψιν σας αυτό σας παρακαλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Μία μικρή ομάδα Χριστιανών Ορθοδόξων διέκοψε την κοινωνία με την αίρεση των οικουμενιστών αλλά ταυτόχρονα συνεχίζει να σχίζει την ενότητα της πίστεως και την κοινωνία του Αγίου Πνεύματος της Μίας Αγίας Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας, ενώ οι ίδιοι λένε ότι το θέμα του ημερολογίου δεν είναι δογματικό. Αυτή η ομάδα υπερασπίζεται με φανατισμό την πρώτη ένωση με τους αιρετικούς για κοινό εορτασμό. Κάνουν υπακοή στους πατέρες της μασονίας του αντίχριστου οικουμενισμού και από την άλλη γράφουν βιβλία για την παράνομη αγιοποίηση του εθνομάρτυρα μασόνου Χρυσοστόμου Σμύρνης. Αθετούν την εκκλησιαστική παράδοση γι’ αυτό έχουν πάνω τους τα αναθέματα των Αγίων Οικουμενικών και Τοπικών Συνόδων. Αφανίζουν τελείως κάποιες φορές την νηστεία των Αγίων Αποστόλων που είναι αρχαία παράδοση και από την άλλη λένε ότι ακολουθούν την διαχρονική Εκκλησία των Πατέρων δηλαδή εννοούν: την διαχρονική Εκκλησία μετά 1924 των Πατέρων των μασονικών στοών. Είναι αντιοικουμενιστικός αγώνας αυτός; Ή είναι αγώνας ζηλωτών υπέρ του νέο-ημερολογίτικου σχίσματος του οικουμενισμού; Το παλαιό ημερολόγιο θεσπίστηκε από Αγία Οικουμενική Σύνοδο, το νέο ημερολόγιο θεσπίστηκε από ανθρώπους με σατανικό πνεύμα και ενώ αυτή η ομάδα κάνει υπακοή στους πατέρες του οικουμενισμού θέλουν να λέγονται αντιοικουμενιστές. Η αποτείχιση των Ορθοδόξων από τους σχισματικούς ψευδοαντιοικουμενιστές είναι υποχρεωτική εάν δεν θέλουν να καταδικαστούν μαζί τους μέχρι το Ακαινοτόμητο Πλήρωμα συγκροτήσει Αγία Σύνοδο. Οι ψευδοαντιοικουμενιστές του νέου ημερολογίου μοιάζουν με τους πόρνους που φωνάζουν ότι δεν είναι ομοφυλόφιλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Φίλε Δάσκαλε, κι ας μη γνωριζόμαστε. Ωραίο το παράδειγμά σου, να παραλληλίσεις τη φωνητική μουσική με το Ημερολόγιο. Μπορείς, λοιπόν, να αποτειχιστείς εξ αιτίας αλλαγής στη φωνητική μουσική; Και να δημιουργήσεις νέα παράλληλη Σύνοδο; Σε ποιά εκκλησιολογία το είδες αυτό; Αυτό λέει ο άγιος Θεόδωρος ο Στουδίτης; Πού υπάρχει αυτό γραμμένο;
    Επαναλαμβάνω. Ασφαλώς και δεν ήταν ορθή η αλλαγή Ημερολογίου. Και εμείς θέλουμε το Παλαιό. Στο άγιον Όρος με το Παλαιό δεν γίνονται οι ακολουθίες; Δεν μας δέχονταν οι αγιορείτες τα προηγούμενα χρόνια, όταν πηγαίναμε; Επίσης δεν παραστήκαμε με αδελφούς σε λειτουργίες που τέλεσε ο π. Σταύρος με το Παλαιό; Και όταν είχαμε πάει στον Ράσκας Αρτέμιο, με το Παλαιό δεν έγινε η Λειτουργία; Για μας όμως, δεν αποτελεί Δόγμα το Παλαιό, γι' αυτό και δεν κρίνουμε, ότι είναι τώρα η κατάλληλη ώρα γι’ αυτό το βήμα. Αυτό είναι δευτερεύον, ιδίως την ώρα που ο Οικουμενισμός διαβρώνει τους πάντες και τα πάντα. Το ημερολόγιο μπορεί να περιμένει.
    Για σένα, δεν προέχει του Ημερολογίου, η παναίρεση του Οικουμενισμού;
    Επαναλαμβάνεται μονότονα: Ναι, αλλά το τέλειο είναι...
    Λίγη διάκριση, φίλε. Δεν είναι τούτη τη στιγμή, αυτό το τέλειο. Γιατί σκέψου και το άλλο. Αν τώρα, που είμαστε αποτειχισμένοι από το Νέο, υπάρχει δυσκολία να ακολουθήσουν οι αδελφοί μας του Νέου, εάν πάμε με το Παλαιό, πόσοι θα ακολουθήσουν; Θα μας ταυτίσουν με παρατάξεις του Παλαιού. Και άντε να τους εξηγήσεις.
    Θα πεί, και τώρα δεν σας ταυτίζουν; Δεν μας ενδιαφέρει, γιατί το μείζον αυτή την στιγμή, είναι η απομάκρυνση από την αίρεση.
    Δεν πρέπει να κάνουμε κάποια οικονομία γιά τους γονείς και τα αδέλφια μας, που δεν θίγει σε τίποτα την Πίστη; Θυμίσου τι έκανε ο άγιος Κύριλλος προς καιρόν. Μνημόνευε ένα αιρετικό κατ΄ οικονομίαν. Και αργότερα, βέβαια, όταν πέρασε ο καιρός της Οικονομίας, ακολούθησε την γνώμη του άγιου Πρόκλου.
    Ι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Και φανταστείτε να γνωρίζαμε κιόλας, ότι η εισαγωγή του νεοψαλτισμού, θα γίνονταν από μασώνους με απώτερο σκοπό να προωθηθεί η Ένωση με τους παπικούς αναίμακτα (ομοιότητες στη λατρεία).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Φίλε 10.31 καταλαβαίνω τον σκοπό των λόγων σου, αλλά επιμένω:

    Υπάρχει Αποτειχισμένος που μπορεί να εξηγήση, σε δύο-τρείς φράσεις, ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ δεν γυρίζει άμεσα στο πάτριο;

    Νεοημερολογίτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. ΠΟΛΥΜΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ28 Μαρτίου 2013 στις 12:06 π.μ.

    Αγαπητέ ανώνυμε 3:00 μ.μ, το ποιόν ακολουθεί και εμπιστεύεται ο καθένας μας είναι θέμα προσωπικής του ελεύθερης συνειδησιακής επιλογής και δεν σημαίνει, ότι όταν γράφω οτιδήποτε σε ένα σχολιό μου είτε τον εκπροσωπώ αυτόν που ακολουθώ, είτε ενεργώ αντι αυτού. Κάθε άλλο μάλιστα στην σημερινή εποχή της καλλιεργούμενης από πολλούς πνευματικής συγχύσεως ο κάθε ένας καλοπροαίρετα, έτσι και εγώ, προσπαθεί να εύρει την καλύτερη κατά την συνείδησή του Εκκλησιατική λύση, ώστε να αναπαυθεί η ψυχή του. Αυτό όμως δεν σημαίνει, ότι πρέπει να προσπαθεί να παρασύρει στην επιλογή του και τους άλλους, ο καθένας ας δεί, ας μετρήσει και ας επιλέξει ελεύθερα για τον ευτό του και την ψυχή του. Αυτή είναι η απάντησή μου στο που ανήκω, άλλωστε πολλοί από τους αναγνώστες με γνωρίζουν ποιός είμαι και που ανήκω γι αυτό έγγραψα στο σχόλιό μου, ότι όλοι παροικούμε στην "Ιερουσαλήμ" . Όσο για το τί πιστεύω, ακολουθώντας το Πάτριο ημερολόγιο, ναι πιστεύω, ότι ή Μητέρα Ορθόδοξη Εκκλησία μας περιλαμβάνει Μυστηριακά στους κόλπους της όλους τους καλοπροαίρετα αγωνιζόμενους Ορθοδόξους Χριστιανούς, είτε ευρίσκονται στο Πάτριο Ημερολόγιο, είτε ευρίσκονται στο Νέο Ημερολόγιο ,εκτος από εκείνους που συνειδητά υπηρετούν ή συνοδοιπορούν συμφεροντολογικά με την Αίρεση του Οικουμενισμού. Αυτή η κατάσταση θα παραμένει, έως ότου Σύνοδος Ορθοδόξων Αρχιερέων εγκαλέσει και σε περίπτωση αμετανοησίας καταδικάσει τους παραβάτες, καθώς και όσους εν γνώσει τους ακολουθούν. Αυτή η Ενωτική Σύνοδος θα τακτοποιήσει και το ημερολογιακό θέμα. Μέχρι να έλθει η ώρα αυτής της αληθινά Ενωτικής Ορθοδόξου Συνόδου, κάθε προσπάθεια, κάθε ομάδα αντίστασης στην Αίρεση, κάθε Σύνοδος, προσωρινού στην πραγματικότητα χαρακτήρα, που υπάρχει μόνο για τις ποιμαντικές ανάγκες των ευσεβών, πρέπει να αγωνίζεται και να πράττει " το κατά δύναμη" για το συμφέρον της Εκκλησίας αποβλέποντας στην Θεοφιλή Ένωση των αληθινών Ορθοδόξων και την εν τέλει αποβολή της Αιρέσεως, ει δυνατόν, από ολόκληρο το Σώμα της Μητέρας Εκκλησίας. Αυτό το φρόνημα δεν μερίζει, αλλά ενώνει την Εκκλησία του Χριστού μας και παρά την προσωρινή διοικητική διαίρεση, λόγω της Αιρέσεως του Οικουμενισμού, ψυχικά ενώνει τους ευσεβείς, έως ότου ο Θεός μας ευλογήσει την κατάπαυση της Αιρέσεως και την επανένωση των διεστώτων. Αυτά αδελφέ ανώνυμε, μάθε λοιπόν ότι εγώ και οι ομόφρονές μου δεν ανήκουμε σε καμμία Παράταξη, έστω και αν έχουμε προσωρινή Σύνοδο Αρχιερέων, ανήκουμε στην Εκκλησία του Χριστού μας, την Μητέρα Ορθόδοξη Εκκλησία μας, δεν λέμε ότι εμείς μόνο είμαστε η Εκκλησία, αλλά ότι εμείς ανήκουμε στην Εκκλησία, γι Αυτήν υπάρχουμε και γι Αυτήν αγωνιζόμεθα με υπομονή και αγάπη ακόμη και για εκείνους που μας κατηγορούν, γιατί η ύπαρξή μας διαταράσσει το αλάθητό τους. Με αγάπη Χριστού, Διονύσιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Κάθε άλλη συζήτηση περιττεύει κ. Διονύσιε. Κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις το ερώτημά μου. Το ο "κοινωνών ακοινωνήτω ακοινώνητος" το προσαρμόζεις όπου σου αρέσει και κυρίως στους Οικουμενιστές. Το να κοινωνείς (ή να ανοίκεις) σε ομάδα που θεωρείς τον εαυτό της την μόνη Εκκλησία, δεν σε πειράζει. Αρκεί που εσύ δεν το πιστεύεις αυτό. Τότε και αυτή που ανήκουν στον Οικουμενισμό, καλά κάνουν κατά την θεολογια-εκκλησιολογία σου, αφού μέσα τους πιστεύουν "ορθά".
    Χαίρε και υγίαινε, Καλή Σαρρακοστή και καλό φωτισμό όλων μας από τον Κύριο, αυτούς τους χρόνους της συγχύσεως
    Ι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. παιδια μην κοροιδευετε τον εαυτο σας. αποτειχη και παραμονη στο νεο ημερολογιο για να ακολουθησουν και αλλοι ειναι αυταπατη. αποξειξη? δεν αυξηθηκε το ποιμνιο ουτε του π.Ευθυμιου, ουτε του π.Γεωργιου, ουτε του π.Σταυρου. και ολοι (ή οι περισσοτεροι)απο αυτους που ακολουθουν τους συγκεκριμενους ιερεις καποια μυστηρια περνουν απο αυτους και καποια απο τους οικουμενιστες. αρα τι κανουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. ΠΟΛΥΜΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ28 Μαρτίου 2013 στις 2:51 μ.μ.

    Αγαπητέ αδελφέ με το αναγνωριστικό Ι ,μάλλον δεν καταλαβαίνεις τι γράφω ,οι Αρχιερείς, ο κλήρος και οι πιστοί που ακολουθώ Εκκλησιαστικά, δεν έχουν καθόλου το φρόνημα, ότι δήθεν είναι η μόνη Εκκλησία, όπως λανθασμένα κατάλαβες και υποστηρίζεις, ακριβώς το αντίθετο. Ξαναδιάβασε προσεκτικά το προηγούμενο σχολιό μου και θα το διαπιστώσεις, εκτός εάν θέλεις απλώς να δημιουργείς εντυπώσεις, μεταβάλλοντας τα όσα γράφω, τα οποία άλλωστε διαβάζουν τόσοι αναγνώστες, εκτός από εμάς τους δύο. Είμαι με την Χάρι του Κυρίου πρόθυμος για οπιοδήποτε διάλογο, ιδιωτικό ή δημόσιο, μαζί σου με την προϋπόθεση, ότι στο μέλλον θα διαλεγόμεθα με τα ονόματά μας φανερά και των δύο. Καλό υπόλοιπο της Αγίας Τεσσαρακοστής. Με αγάπη Χριστού , Διονύσιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ένας ανώνυμος αδελφός αναρωτήθηκε δύο φορές:
    "Υπάρχει Αποτειχισμένος που μπορεί να εξηγήση, σε δύο-τρείς φράσεις, ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ δεν γυρίζει άμεσα στο πάτριο;"

    Ο αδελφός Ι στο 8.54μ.μ. μήνυμά του όμως το αποκάλυψε:
    "Θα μας ταυτίσουν με παρατάξεις του Παλαιού. Και άντε να τους εξηγήσεις".

    Αδερφέ Ι τα είπες όλα! Ομολόγησες επιτέλους τον λόγο που δεν δέχεστε το παλαιό και τον οποίο εξήγησα και στο άρθρο μου.
    Άντε αδερφέ μου να τους εξηγήσεις μετά ότι δεν είσαι σαν εμάς τους αχρείους. Έχεις δίκιο. Αν εμείς ήμασταν άγιοι, δεν θα χρειαζόταν να μιλάμε, θα μίλαγε η βιωτή μας. Άρα από εκεί ξεκινάνε όλα, να κοιτάξει ο καθένας μας να γίνει άγιος. Και ο Κύριος θα αναλάβει τα υπόλοιπα.

    Υ.Γ. 1 Και αδερφέ μου Ι, άλλο το παλαιό, άλλο οι παρατάξεις, μην τα συγχέεις.
    Υ. Γ. 2 Αδερφέ ανώνυμε 10.28μ.μ. αφενός το επιχείρημά σου περί μη αύξησης ...του ποιμνίου είναι έωλο, αφετέρου ο π. Γεώργιος και ο π. Σταύρος,ακολουθούν το παλαιό.
    Καλό υπόλοιπο Σαρακοστής σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. αγαπητε κ.ΔΑΣΚΑΛΕ ηθελα να πω οτι και ο π.Ευθυμιος πρεπει να λειτουργει με το ημερολογιο των Πατερων. Εξαλλου εχει κανει και στο Αγιον Ορος, που ακολουθουν το Ιουλιανο ημερολογιο και δεν εχουν κοινωνια με Συνοδους του Παλαιου ημερολογιου. Και να μην παραμενει στο νεο με την αυταπατη οτι ειναι πιο ευκολο ετσι να αποτειχιστουν και αλλοι απο την εκκλησια του νεου. Κανενας δεν θα αποτειχιστει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου