Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

 

ΤΑ ΣΑΠΡΟΦΥΤΑ 

 

ΤΗΣ  ΒΙΛΑΣ ΤΩΝ ΟΡΓΙΩΝ,
 

ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ 

 

ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΟΥ,

 

ΝΑ ΕΥΛΟΓΗΣΗ ΤΗΝ ΠΟΡΝΕΙΑ.

 

=========================================

 

Ναι, καλα το ακουσατε. 

 

Ο συμφωνων οικοδεσποτης της ΒΙΛΑΣ των ΟΡΓΙΩΝ, και οι ...παρδαλοι, εκτροχιασμενοι και κατακερματισμενοι  θαμωνες της, κατακρινουν τον Χριστο που απαγορευει την ΠΟΡΝΕΙΑ.

 

Κατακρινουν οσους θεωρουν τις προ του γαμου σχεσεις, ως πορνεια, αφου οι πολλοι νεοι σημερα πορνευουν.

 

Αρα, επειδη αυτοι πορνευουν, οφειλει η Εκκλησια να μην κατακρινη την πορνεια, αλλα να την επιτρεψη, να την ανεχθη και να την ευλογηση.

 

Η ΑΙΣΧΡΑ και ΒΡΩΜΕΡΑ Βιλα των Οργιων, εχει το δικο της Ευαγγελιο και καταδικαζει τον Χριστο που λεει οτι "και μονον να δης και να επιθυμησης μια γυναικα, ηδη την πορνευσες".

 

Ο ιδιος ο Χριστος, την μοιχευομενη γυναικα προστατεψε απο τους Φαρισαιους υποκριτας για να μην την λιθοβολισουν, αλλα την συνεστησε να παυση ΑΜΕΣΩΣ να αμαρτανη.

 

Ο Παυλος φωναζει : Φευγετε τας πορνειας.

 

Η Αποκαλυψι προειδοποιει: Πορνοι και μοιχοι, Βασιλειαν Θεου δεν θα κληρονομησουν.

 

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ομως και αλλα πολλα θεϊκα και υποχρεωτικα για τον πιστο λογια, για τον οικοδεσποτη της Βιλας των Οργιων ....θεολογο παρακαλω, ειναι ασημαντα, αμελητεα και αξιοκαταφρονητα.

 

Γι αυτον τον αξιοθρηνητο και στραπατσαρισμενο αρνητη ....θεολογο, μεγαλα και σοβαρα ειναι οσα λεει, ο ξεφωνημενος Χατζηδακης, ο πεζοδρομιακος Καβαφης, ο πιθηκογεννημενος Καζαντζακης, ο πορνοβοσκος Τσαρουχης, ο στρεβλος Ζουμπουλακης, και καθενας αλλος οπισθογενης ή φρενοβλαμμενος "αστερας", της Σκολιας, Στρηνιωσας, Πορνικης και Διεστραμμενης γενεας μας.

 

Τι να απαντησουμε αλλο σε αυτους, τους παναθλιους, ταλανας και αμαρτωλους;

 

H Αγια Γραφη λεγει φοβερωτατον λόγον: “Πας ο παραβαινων και μη μενων εν τη διδαχη του Χριστου, Θεον ουκ εχει”(Β΄Ιω.9).

 

Ο αγιος Πολυκαρπος επαναλαμνανει: "Ος αν μεθοδευη τα λογια του Κυριου προς τας ιδιας επιθυμιας....ουτος πρωτοτοκος εστι του Σατανα" (Προς Φιλ.Ζ1).

 

Αφηνουμε τελος να απαντηση εκτενεστερα, με την τελειοτητα της γλωσσας του και την ευφυεστατη πειθω του, ο μοναδικος μας πατηρ Επιφανιος:

 

 

Να συγχρονισθη η Εκκλησια; Αλλα διατι; 

 

Τα ατελη εξελισσονται, τα καιρικα συγχρονιζονται, τα φθαρτα μεταβαλλονται. 

 

Η Εκκλησια ως Δογμα και ως Χαρις, ως Πιστις και ως βιος αγιοτητος, ειναι τι υπερανω του χρονου.

 

Πως θα εξελιχθη το τελειον; Πως θα συγχρονισθη το αχρονον; Πως θα μεταβληθη το αφθαρτον; 

 

Αλλα και τις ο λογος του εκσυγχρονισμου; 

 

Ο Χριστος χθες και σημερον ο αυτος και εις τους αιωνας (Εβρ.ιγ8).

 

Ο Διαβολος, ο αυτος σημερον και προ χιλιαδων ετων. 

 

Η αμαρτια η αυτη. 

 

Αποτειχισι: Η ΠΟΡΝΕΙΑ και η ΜΟΙΧΕΙΑ, η αυτη.

 

Η αρετη η αυτη. 

 

Ο ανθρωπος ο αυτος, τραγικη συνθεσις μεγαλειου και αθλιοτητος.

 

Τι μετεβληθη; 

 

Εν μονον. Τα μεσα. Ουδεν ετερον.

 

Παλαιοτερον εφονευον οι κακοι δια ροπαλου ή μαχαιρας, σημερον δυνανται να φονευσωσι λαους ολοκληρους, δια μηχανων τελειοτατων. 

 

Η ουσια ομως της πραξεως ειναι η αυτη. 

 

Φονους ειχομεν και τοτε, φονους εχομεν και σημερον. 

 

Υπαρχει αρετη τις ή κακια, αγνωστος ουσα εις τους παλαιοτερους και αποτελουσα εφευρεσιν του 20ου αιωνος;

 

Ουδεις διαφωνει εις το να χρησιμοποιηση η Εκκλησια συγχρονα τεχνικα μεσα (π.χ. το ραδιοφωνον ή την τηλοψια) προς διαδοσιν του Ευαγγελιου.

 

Αλλα του αυτου Ευαγγελιου, του κατα Χριστον Εσταυρωμενον Ευαγγελιου, ουχι αλλου.

 

(ΑΡΘΡΑ, κλπ,...σελ.159).

============================================

 

Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2009


ΠΟΡΝΕΙΑ 

Η ΣΧΕΣΗ ΕΚΤΟΣ ΓΑΜΟΥ


Oι άγιοι πατέρες της Εκκλησίας, ώρες ώρες, δείχνουν με κάποιες αποφάσεις τους ότι δεν ζουν στον 21ο αιώνα και δεν βλέπουν τι γίνεται γύρω τους... Πριν από μερικά χρόνια, πέρασαν από δικαστήριο τον Μητροπολίτη Ζακύνθου Χρυσόστομο, ο οποίος, σε μια συνέντευξή του, είχε ταχθεί εμμέσως υπέρ των προγαμιαίων σχέσεων. Τι να έκανε ο άνθρωπος; Να έκλεινε τα μάτια του μπρος στην πραγματικότητα; Την παρακολούθησα από κοντά όλην αυτή την ιστορία. Και πήγα και κατέθεσα υπέρ του Χρυσόστομου. Αλλά οι «δικαστές» του τον καταδίκασαν.


Τότε, αρχιεπίσκοπος ήταν ο Χριστόδουλος, των λαβάρων και της «υποχρεωτικής αναγραφής του θρησκεύματος στις ταυτότητες». Τώρα, αρχιεπίσκοπος είναι ο Ιερώνυμος. Ένας ιεράρχης, που μόνο καλά λόγια ακούγονται για το πρόσωπό του. Και το πόσο «εντάξει» είναι το αποδεικνύει ο ίδιος, κάθε μέρα, με τις πράξεις του. Ένας άλλος άνεμος πνέει, πλέον, στην Εκκλησία.


Παρ’ όλ’ αυτά, ο Ιερώνυμος ηττήθηκε στην Ιερά Σύνοδο από εννέα μητροπολίτες, που έκριναν ότι το νομοσχέδιο για το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης, που διαμορφώνει ο υπουργός Δικαιοσύνης, υποθάλπει και νομιμοποιεί βαρύτατα ηθικά παραπτώματα! Για την ιστορία: με το μέρος του Αρχιεπισκόπου ήταν μόνον οι Μητροπολίτες Ζακύνθου, Ιωαννίνων και Τρίκκης.


Κι εδώ οφείλω να πω ότι και τα πέντε κόμματα της Βουλής συμφωνούν με το σχέδιο νόμου για την ελεύθερη συμβίωση. Και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έφερε την παραμικρή αντίρρηση στις νομοθετικές αυτές πρωτοβουλίες. Αντιθέτως. Στην Ελλάδα, όμως, πολλές φορές, το κουμάντο σε θέματα για τα οποία λόγο πρέπει να έχει μονάχα η Πολιτεία το διεκδικούν οι παπάδες! Και πρώτος απ’ όλους, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, που δήλωσε: «Η Εκκλησία δέχεται και ευλογεί την παραδεδομένη τέλεση του γάμου κατά το ορθόδοξο τυπικό, ενώ θεωρεί πορνεία κάθε άλλη συζυγική σχέση εκτός αυτού»!


Χιλιάδες νέοι και νέες, τα τελευταία χρόνια, μένουν μακριά από το πατρικό τους. Χιλιάδες ζευγάρια συζούν, κάνουν έρωτα, αποκτούν παιδιά, χωρίς να έχουν παντρευτεί. Και ακόμη πιο πολλά ζευγάρια έχουν τελέσει γάμο με μια υπογραφή και ένα «ναι» ενώπιον δημάρχων. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι, κατά τους ιεράρχες που αντιτάσσονται στην ελεύθερη συμβίωση, είναι... πόρνοι; Το Οικογενειακό Δίκαιο, που όριζε ότι οικία της συζύγου είναι υποχρεωτικώς η οικία του συζύγου και άλλα τέτοια φαλλοκρατικά και απεχθή, έχει αλλάξει από την πρώτη κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου. Η καθιέρωση του πολιτικού γάμου ήταν μια κατάκτηση. Σήμερα, τριάντα χρόνια μετά, θα γυρίσουμε πίσω;


Το κείμενο αυτό είναι ένα από τα εκατόν είκοσι ένα μικρά πεζογραφήματα του μεγάλου μας στιχουργού Λευτέρη Παπαδόπουλου, που κυκλοφόρησαν χτες από τις εκδόσεις Καστανιώτη με τον τίτλο Δώδεκα πόντους και μισό. Ο κατά Μίκη Θεοδωράκη «πατριάρχης των Ελλήνων ποιητών που γράφουν τραγούδια» πρωτοδημοσίευσε τα περισσότερα από αυτά τα χρονογραφήματα στον ελληνικό Τύπο και τώρα τα συγκέντρωσε σ’ ένα βιβλίο που διακρίνεται τόσο για την αιχμηρή κριτική του ματιά αλλά και το απολαυστικό χιούμορ του όσο και για την ποίηση και την τρυφερότητά του.

Στα κείμενα αυτά αναγνωρίζουμε τον Λευτέρη Παπαδόπουλο με τις δυο του ιδιότητες, εκείνη του (παλαιάς κοπής) δημοσιογράφου κι εκείνη του ποιητή που επιμένει μες στην πολλήν ασχήμια να ξεχωρίζει την κρυμμένη ομορφιά. Η άλλη Ελλάδα, οι παιδικές αναμνήσεις, οι ζηλευτές αναμνήσεις του από τους μεγάλους με τους οποίους συνδέθηκε, μικρές καθημερινές στιγμές που συνήθως τις προσπερνάμε βιαστικά, νόστιμα περιστατικά, πολιτικά και εκκλησιαστικά παραλειπόμενα...


Την έκδοση επιμελήθηκε ο Δημήτρης Καραδήμας, που τιμά με τη φιλία του την Ιδιωτική μας Οδό.

10 σχόλια:

  1. Οδυσσέα συνέχισε να ξεσκεπάζεις τα αίσχη του ξετσίπωτου blog. Προσφέρεις ανεκτίμητη υπηρεσία στην Εκκλησία. Αποκάλυψέ τους γιατί πολλοί χριστιανοί επηρεάζονται και εντυπωσιάζονται απ τις αμπελοφιλοσοφίες και αερολογίες των διάφορων Νούσηδων και άλλων που γράφουν τις κοτσάνες τους εκεί μέσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ντροπή και αίσχος! βρώμα και δυσωδία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μόνο ένας Καντιώτης μιλούσε για Παρθενία, έχετε ακούσει εσείς κανένα ιεροκύρηκα, να το λέει στίς ομιλίες του;
    Άγιοι Επίσκοποι, είναι- ΜΟΝΟ- όσοι εκλέγονται με τη Χάρι τού Αγίου Πνεύματος;;;;;;;;;;;;;;;;;,γι'αυτό μας πήρε ο Ποταμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χίλιες φορές με τον Σωτηρόπουλο τον "αφορισμένο" παρά με τους μολυσμένους Ανδριοπουλαίους και Νούσηδες. Ντροπή σας, ντροπή και στα παπαδάκια της Αυστραλίας που βγήκαν να συκοφαντήσουν ένα ανιδιοτελή ομολογητή θεολόγο, που έπαιξε τη ζωή του κορώνα γράμματα στην Αυστραλία πολεμώντας τη φαυλοκρατία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ώστε πήγε και κατέθεσε ο Παναγιωτάκης υπέρ του Δωδώνης!
    Και δεν ντρέπεται να το λέει και καυχιέται γι αυτό!
    Κατέθεσε υπέρ του Δωδώνης που θα έπρεπε να έχει καθαιρεθεί εδώ και πολλά χρόνια.
    Υπέρ του ανθρώπου που με φόντο γυναικεία οπίσθια σε συνέντευξή του στο πορνοπεριοδικό Πεντχάουζ υποστήριξε τις προγαμιαίες σχέσεις.
    Υπέρ του ανθρώπου που είναι γνωστός και με γυναικείο όνομα.
    Σαν δεν ντρέπεσαι "θεολόγε" της κακιάς ώρας.
    Τουλάχιστον υπόγραψε μόνο σαν "μουσικολόγος".
    Υπογράφοντας σαν "θεολόγος" αδικείς τη θεολογία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτά δεν τα ξέρουν οι αγιορείτες φίλοι του Νούση; Ο Νούσης ο ίδιος δεν τα ξέρει; Ο pelekanos, o Διογένης, ο Γκουνέλας, ο Χ.Κ. κι άλλοι νεοορθόδοξοι "φωστήρες"; Τι έχουν να πουν γι αυτά τα αίσχη; Εεεεε;;;;

      Διαγραφή
    2. Αυτοί πέρα από νεοορθόδοξες αρλούμπες δεν έχουν κάτι άλλο να πουν!

      Διαγραφή
  6. "Δέκα πόντους και μισό" λέγεται το βιβλίο και ό καθένας αντιλαμβάνεται τα σεξουαλικά υπονοούμενα. Όπως παλαιότερα το αποκρουστικό ανθρωπάκι Μίμης Ανδρουλάκης εξέδωσε το διαβόητο βιβλίο του Μν (Μ εις την νιοστή) και αυτό με σεξουαλικά υπονοούμενα. Αυτά τα υποπροϊόντα διαφημίζει το βοθροϊστολόγιο, πού έρχεται να κάνει μαθήματα Ορθοδοξίας στον γίγαντα Θεολόγο Σωτηρόπουλο. Ντροπή και πάλι ντροπή τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα συγγραφικά περιττώματα των Χατζηδάκι, Χαλκηδόνος Αθανασίου, Τσαρούχη, Κουμανταρέα,Παπαδόπουλου,Καζαντζάκη, Ανδρουλάκη κ.ά. περνιούνται στις μέρες μας για αρώματα.

      Διαγραφή
  7. http://www.tanea.gr/vivliodromio/?aid=4595938
    Αυτόν τον "ξεφωνημένο" Κουμανταρέα εκθειάζει το χυδαιομπλογκ της Πάτρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου