Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Στο επίπεδο του υποκτήνους; 


του Ακομινάτου





Αγαπητοί φίλοι,
      
Σας κοινοποιώ το παρακάτω αφόρητο βίντεο μόνον σαν μια απόδειξι που όμως καλά θα κάνετε να μην το ανοίξετε. Είναι πολύ σκληρό και πρέπει οπωσδήποτε ν’αποφύγετε να το δείξετε σε παιδιά ή πολύ ευαίσθητα άτομα.  
      

 Πρόκειται για κάποιον από την Τυνησία που τον βλέπετε να κόβη τον λαιμό ενός συμπατριώτη του επειδή εγκατέλειψε το Ισλάμ και προσεχώρησε στον Χριστιανισμό. Επί δύο λεπτά πριόνιζε κυριολεκτικά το λαιμό του θύματός του επικαλούμενος το όνομα του Αλάχ και προφέροντας εδάφια από το Κοράνιο, την ώρα που οι άλλοι ατάραχοι βιντεοσκοπούσαν αυτήν την κτηνωδία.
      

 Δεν είναι στην πρόθεσί μου να ασχοληθώ εδώ με τα πολυπληθή εγκλήματα τόσο του Ισλάμ όσο και του Χριστιανισμού, για να μην αναφερθώ παρά μόνον σε αυτές τις δύο θρησκείες.
      

Απλά θέτω στον εαυτό μου το εξής ερώτημα : ανάμεσα στον σφαγέα και το θύμα του, ποιος είναι άραγε άξιος περισσότερης λύπησης και οίκτου;
      

Εάν ο Θεός δεν είναι η ίδια η Αγάπη, πώς θα μπορούσαμε να τον αγαπήσουμε. Εάν η υποταγή στον Θεόν δεν ήταν η ελευθέρα απόφασις του αυτεξουσίου του ανθρώπου, τότε ποια θα ήταν η αξία της; Τι είδους πραγματικός μουσουλμάνος (δηλ. υποταγμένος) θα μπορούσε κάποιος να ισχυρισθή ότι είναι; 


     Εάν υποτάσσομαι στον θεόν διότι είμαι υποχρεωμένος να το κάνω, διότι η κοινωνία μέσα στην οποία ζώ με υποχρεώνει να το κάνω, διότι οι νόμοι του Κράτους στο οποίο ζω με υποχρεώνουν να το κάνω, διότι δεν έχω ούτε επιλογή ούτε δυνατότητα, να φύγω από κοντά του, διότι δεν έχω μια εναλλακτική λύσι που μου επιτρέπει να του στρέψω τα νώτα, διότι διαφορετικά κινδυνεύει η ζωή μου όπως στην περίπτωσι που μας απασχολεί, τότε τι νόημα θα είχε η υποταγή μου αυτή ενώπιον του Θεού;


     Εάν η υποταγή δεν είναι μια θυσία ελεύθερη και θεληματική, ένα είδος προσφοράς εκ μέρους του ανθρώπου, μια εκδήλωσις Αγάπης ως απάντησης στην δική Του Αγάπη «διότι πρώτος Αυτός ηγάπησεν ημάς»,  πώς θα μπορούσε να καλείται κάποιος μουσουλμάνος με την πραγματική έννοια της λέξεως, και όχι ένας πτωχός και δυστυχισμένος καταδικασμένος στο να είναι ένας καταπιεσμένος σκλάβος;


     Ο Ιησούς Χριστός λέει μέσα στα Ευαγγέλια : «Δεν σας λέγω πλέον δούλους αλλά φίλους» κι εμείς απαντούμε σ’αυτό ότι για μας είναι χαρά, είναι τιμή, είναι προνόμιο το να είμαστε οι «αχρείοι δούλοι» Του. Όπως λέει και ο Μέγας Βασίλειος, η μόνη μας ανταπόδοσις, η μόνη μας ανταμοιβή δεν είναι άλλη παρα «η τιμή τοιούτω δουλεύειν Θεώ»!
   

  Ο Θεός δεν έχει ανάγκη ούτε από την λατρεία μας, ούτε από τις δοξολογίες μας, ούτε από τις θυσίες μας. Ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος αναφερόμενος στον σοφό Σειράχ της Παλαιάς Διαθήκης λέει : «Αυτός ουκ εις οικείον κέρδος αγαπά, ανενδεής γαρ εστίν. Τον μεν γαρ Θεόν ουδείς ούτε ατιμάζων παραβλάψαι δυνήσεται ούτε ευφημών λαμπρότερον αποφήναι, αλλ’επί της οικείας αεί μένει δόξης, ούτε ευφημίας αυξανόμενος, ούτε βλασφημίας ελαττούμενος».


     Αλλά και πολύ πριν από τον Ιωάννη τον Χρυσόστομο, ο Άγιος Ειρηναίος Λυώνος έλεγε : «Ο Θεός δεν είχεν ανάγκην των θυσιών των Εβραίων. Τας εζήτησεν απλώς χάριν του ιδίου του προσφέροντος αυτάς ανθρώπου … Επίσης οι Προφήται δηλούν κατά τον σαφέστερον τρόπον, ότι ο Θεός ουδόλως είχεν ανάγκην της δουλικής των υπακοής, αλλά δια το ιδικόν των συμφέρον έδωκεν εις αυτούς διατάξεις εν τω Νόμω. Ούτως, ωσαύτως, η εις τον Θεόν υπηρεσία ουδέν όφελος προσάγει τω Θεώ, ούτε έχει ο Θεός ανάγκην της ανθρωπίνης υπακοής».


     Στην σφαγή λοιπόν της Τύνιδος ποιος είναι το πραγματικό θύμα; Ο φονέας δεν έκανε τίποτε άλλο από το να δώση ακόμη έναν μάρτυρα στην Εκκλησία. Τα αίματα των μαρτύρων αποτελούν την βασιλικήν αλουργίδα της Εκκλησίας όπως ψέλνουμε : «Των εν όλω τω κόσμω Μαρτύρων σου, ως πορφύραν και βύσσον τα αίματα, η Εκκλησία στου στολισαμένη».


      Σε αυτόν τον στυγερόν φονέα λοιπόν ευχόμαστε, όπως το αίμα του πλησίον του το οποίον έχυσε κατά την διάρκεια της παραφροσύνης του και της κρίσης του θρησκευτικού του φανατισμού, να τον καθαρίση τον ίδιον από το ειδεχθές του έγκλημα, έγκλημά που τον υποβίβασε από την ανθρώπινή του αξιοπρέπεια στο επίπεδο του υπόκτηνους.


     Αλίμονον στον άνθρωπο που είναι "οπαδός του ενός βιβλίου", έστω και εάν αυτό το βιβλίο είναι η ίδια η Αγία Γραφή!


    Αλίμονον στον ανθρωπο που πιστεύει ότι η αποστολή του συνίσταται στο να εκδικείται την υποτιθέμενη προσβεβλημένη αξιοπρέπεια του Θεού!


      Αλίμονον στον άνθρωπο που πιστεύει ότι ήδη κατέχει την Αλήθεια και παύει να ενσκύπτη εις αυτήν με ταπεινοφροσύνη, ή να την αναζητά διακαώς και να εμβανθύνη εις αυτήν!


     Αλίμονο στον άνθρωπο που πιστεύει ότι κάποιος του ενεπιστεύθη μια μεσιανική αποστολή στο να σώση και να διορθώση τους άλλους!


     Αλίμονον στον άνθρωπο που δεν έχει συνείδησι της ασημότητας και μικρότητάς του και δεν έμαθε τον σεβασμό απέναντι στον πλησίον του.


     Αλίμονον στους βιντεολήπτες που είναι ικανοί να βιντεοσκοπούν απαθείς τέτοιου είδους σκηνές και ευχαριστούνται ύστερα στο να τις βλέπουν οι ίδιοι και να τις διαδίδουν στους άλλους. Είναι εξ ίσου ψυχασθενείς και βλαμένοι, διεστραμένοι και εκφυλισμένοι, εξ ίσου υπεύθυνοι του τερατώδους εγκλήματος με εκείνον που το διέπραξε.


     Ο Θεός μέσα στην αγάπη του να μας προστατεύση όλους από την πλάνη και τον εκφυλισμό.


     Με φιλικούς χαιρετισμούς
     


Ακομινάτος

3 σχόλια:

  1. Ακομινάτε όλα αυτά που γράφεις είτε μου είναι
    αδιάφορα είτε δεν με αγγίζουν!Εκείνο που με αγγί
    ζει είναι ότι εν μέσω 2012 μπορεί ένας άνθρωπος ελεύθερα και ανεμπόδιστα να ΣΦΑΖΕΙ έναν άλλο άν-
    θρωπο (αδιάφορος ο λόγος)κατά κτηνώδη τρόπο και
    αφήνεται,αν δεν επιβραβεύεται!Μήπως θα έπρεπε πά
    ραυτα να συλληφθεί και να ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΙ κατά παρό-
    μοιο τρόπο;!!Το κράτος της Τυνησίας ΠΩΣ αντέδρα-
    σε;Κι αν δεν αντέδρασε όπως ΠΡΕΠΕΙ σε ένα κρά-
    τος,να συλλάβει και καταδικάσει το εν λόγω ΚΤΗ-
    ΝΟΣ,τότε ο ΟΗΕ θα πρέπει ΑΜΕΣΩΣ να ΑΠΟΒΑΛΛΕΙ
    από τον οργάνισμό το εν λόγω κράτος ΟΛΑ δε τα χριστιανικά-τουλάχιστον-κράτη ΝΑ ΤΟ ΚΗΡΎΞΟΥΝ εν
    διωγμώ στερώντας του τα παντα!Επίσης να αποσύ-
    ρουν ΑΜΕΣΑ τους υπηκόους τους και να διακόψουν κάθε διπλωματική σχέση μαζί του!!!
    Αλήθεια τα συνεταιράκια Αρχαντώνης και Ράσιγκερ.
    ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Tόσο "ΓΕΝΝΑΙΟ"είναι τα απάνθρωπο κτήνος,ώστε
    να κρύβει το πρόσωπό του!!Αλλά δε νομίζω ότι το κράτος δε μπορεί να τον βρεί!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να...χαιρόμαστε τους διαθρησκειακοίς διαλόγους!Να η...επιτυχία τους!
    Λ.Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου