Πέμπτη 5 Απριλίου 2012



EΛΛΗΝΕΣ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ

ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ

ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΙ ΛΑE

ΕΞΩ ΟΙ ΤΥΡΑΝΝΟΙ

ΚΑΤΩ Η ΤΥΡΑΝΝΙΑ



Αρπάξατε, κλέψατε, ρημάξατε και νομίζετε ότι είστε εξασφαλισμένοι… ξεφτιλισμένοι

Μια ερώτηση μόνο θα σας κάνω ρε αληταράδες πολιτικοί, βρομερά σκουλήκια, σιχαμερά ανδρείκελα του ΔΝΤ, της Τρόικας και της νέας τάξης:
Παιδιά δεν έχετε ρε εγκληματίες;
Οικογένεια δεν έχετε ρε τσογλάνια;
Μάνα και πατέρα δεν έχετε ρε ξεφτίλες;...


Είστε σίγουροι, βέβαια, λεχρίτες του κερατά, που παριστάνετε τους κυρίους, ότι η απόγνωση δε θα οδηγήσει τον δικό σας πατέρα στην αυτοκτονία…


Είστε σίγουροι ότι δε θα πεινάσουν τα δικά σας παιδιά…


Δεν έχετε κανένα φόβο για την οικογένειά σας…


Αρπάξατε, κλέψατε, ρημάξατε και νομίζετε ότι είστε εξασφαλισμένοι…


Πλανάσθε πλάνην οικτράν πολιτικά και κοινωνικά ρετάλια...


Στον ίδιο τόπο, στην πλατεία Συντάγματος, εκεί που άφησε την τελευταία του πνοή ο πρώτος λαϊκός μάρτυρας του αγώνα εναντίον ντόπιων και ξένων κατακτητών, εκεί θα στηθούν οι κρεμάλες, τίμημα των προδοτικών πράξεών όλων εκείνων που θεώρησαν την Ελλάδα κομματικό τους φέουδο και τους Έλληνες πολίτες υποτακτικούς τους…


Ένας 77χρονος Έλληνας, συνταξιούχος φαρμακοποιός σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, αυτοκτόνησε σήμερα το πρωί στην πλατεία Συντάγματος.

Στο σημείο βρέθηκε ένα όπλο με γεμιστήρα και ένα σημείωμα στο οποίο αναφέρεται στους λόγους που τον οδήγησαν στο απονενοημένο διάβημα:

«Η κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου εκμηδένισε κάθε ίχνος επιβίωσής μου. Δεν μπορώ να βρω άλλο τρόπο αντίδρασης εκτός από ένα αξιοπρεπές τέλος, πριν αρχίσω να ψάχνω στα σκουπίδια για να επιβιώσω και γίνω βάρος στο παιδί μου».

Πασοκονεοδημοκρατοπαπαδημοτσολιάδες, μια ψυχή ακόμα που πήρατε στο λαιμό σας…

Ένα ακόμα έγκλημα μέσα στα χιλιάδες που ρήμαξαν μια ολόκληρη χώρα και βύθισαν ένα ολόκληρο λαό στην εξαθλίωση και στην απελπισία…

Έλληνες, εξαφανίστε από τον πολιτικό χάρτη της Ελλάδας τα κόμματα μαριονέτες που οδήγησαν την Ελλάδα στην συμφορά και στην απαξίωση…

Ούτε ψήφος στα μνημονιακούς βρικόλακες, στους πωρωμένους εκτελεστές των ονείρων των παιδιών μας…

antnetapra

4 σχόλια:

  1. Κάποιες σύντομες παρατηρήσεις πάνω στην τραγική περίπτωση του άτυχου συνταξιούχου:

    1/ Η κυβέρνηση Τσολάκογλου διορίστηκε από τον Γερμανό κατακτητή, ενώ η κυβέρνηση Παπαδήμου ψηφίστηκε από το Ελληνικό κοινοβούλιο, του οποίου τα μέλη είναι αντιπρόσωποι του λαού.

    2/ Δεν εκμηδενίστηκε κανένα ίχνος επιβίωσης, τουλάχιστον ακόμη. Και θα πρέπει να θυμόταν ο άτυχος Φαρμακοποιός, αν περπάταγε στους δρόμους της πρωτεύουσας το 1942-1944, τα πτώματα που έκειντο στα πεζοδρόμια λόγω πείνας. Δεν γνωρίζουμε αν έγιναν αυτοκτονίες στην επί Τσολάκογλου εποχή, λόγω εκμηδενισμού κάθε ίχνους επιβίωσης.

    3/ Η αυτοκτονία δεν αποτελεί αξιοπρεπές τέλος, αλλά το αντίθετο, αναξιοπρεπές τέλος, γιατί δείχνει άνθρωπο χωρίς ελπίδα, χωρίς υπομονή και το κυριότερο χωρίς εμπιστοσύνη σε τίποτε, ούτε ακόμη και στο Θεό και όπως φαίνεται δεν θα είχε και καμία σχέση με Αυτόν.

    4/ Υπάρχουν από χρόνια άνθρωποι, που ψάχνουν τα σκουπίδια και που δεν έχουν τη σιγουριά μιας κάποιας σύνταξης και όμως δεν υπήρξε αυτοκτονία εκ του λόγου αυτού, δηλ. της έσχατης πενίας. Πολλοί συνταξιούχοι είδαν τη συντάξή τους να μειώνεται δραματικά, αλλά δεν πάνε να φυτέψουν μια σφαίρα στο κεφάλι τους. Τότε τι να πουν οι άνεργοι, που δεν έχουν κανένα πόρο ζωής;

    5/ Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε, πως θα γίνει ένας συνταξιούχος με αξιοπρεπή σύνταξη, καθότι επιστήμονας, καίτοι μειωμένη, βάρος στο παιδί του. Και αν παρ' ελπίδα χρειαστεί να γίνει βάρος στο παιδί του, πράγμα που δεν το γνωρίζει με σιγουριά, τι να κάνουμε; Όλοι λίγο πολύ οι μεγάλης ηλικίας άνθρωποι, από μια ηλικία και μετά, γίνονται, ούτως ή άλλως, βάρος στα παιδιά τους. Τι θα γίνει λοιπόν θα πρέπει να αυτοκτονούν;

    6/ Τέλος, είδαμε κληρικό να τελεί τρισάγιο στο χώρο της αυτοκτονίας, γνωρίζουμε δε ότι η Εκκλησία δεν τελεί μεταθανάτιες ακολουθίες σε αυτόχειρες (κηδείες, μνημόσυνα, τρισάγια κ.λπ.) εκτός από την περίπτωση, που ο αυτόχειρας δεν είχε σώας τας φρένας. Αλλά, πιστεύουμε, ότι είχε σώας τας φρένας. Απλώς ήταν -αν ήταν- Χριστιανός, μόνο κατ΄ όνομα. Οπότε, ειλικρινά λυπούμεθα, για το γεγονός και δυστυχώς δεν μπορούμε σ' αυτή την περίπτωση να ευχηθούμε "αιωνία του η μνήμη".

    ΙΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στο προηγούμενο σχόλιό μας διατυπώσαμε κάποιες παρατηρήσεις, πάνω στην αυτοκτονία του Φαρμακοποιού και εκφράσαμε κάποιες αμφιβολίες, οι οποίες ως φαίνεται επιβεβαιώνονται:

    Ο αυτόχειρας όντως δεν είχε καμία σχέση με Θεό, αφού συνειδητά είχε εκφράσει επιθυμία πολιτικής κηδείας και εν συνεχεία αποτέφρωσης. Έτσι, αποδεικνύεται περίτρανα, ότι χωρίς Θεό όλα επιτρέπονται, ακόμη και η αυτοκτονία.

    Αλλά, το πιό τραγικό είναι η εμφάνιση εκείνου του κληρικού, που αυτόκλητος έτρεξε να τελέσει τρισάγιο στη μνήμη ενός άθεου! Ποιός τον έστειλε, αφού η οικογένεια αρνείται την εκκλησιαστική κηδεία; Μόνος του πήγε, χωρίς να γνωρίζει ή έχει τις ίδιες αριστερές άθεες ιδέες με τον αυτόχειρα και το επιτραχήλιο το έχει για φιγούρα;

    Θα του συνιστούσαμε, αν θέλει να προσευχηθεί, για την ψυχή του πεθαμένου (και όχι κεκοιμημένου) Φαρμακοποιού, να περιμένει την ημέρα, που η Εκκλησία, μια φορά το χρόνο, προσεύχεται και υπερ των εν τω Άδει ευρισκομένων, δηλ. στην 3η ευχή της γονυκλισίας της Πεντηκοστής.

    Το λυπηρό όμως είναι, ότι ο άθεος αυτόχειρας έγινε λάβαρο και σε Ορθόδοξα ιστολόγια.

    ΙΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η κυβέρνηση Τσολάκογλου έχει διαβληθεί αφάνταστα λόγω άκρατου λαικισμού.Υπήρξε πατριωτικότατη κυβέρνηση που προάσπισε επί τη βάσει στοιχείων την ελληνικότητα της Μακεδονίας και της Θράκης.Δυστυχώς ο λαικισμός εν Ελλάδι καλά κρατεί!Ο αείμνηστος Γεώργιος Τσολάκογλου υπήρξε πατριώτης όπως έχει αποδείξει η εν γένει στρατιωτική του ιστορία.Και στο μικρασιατικό μέτωπο και στο βορειοηπειρωτικό.Ας αναγνώσουν οι αμφιβάλλοντες τα απομνημονεύματά του.Δυστυχέστατα η Ιστορία εν Ελλάδι γράφεται με συνθήματα.Έλεος πια!Αποστάτες,δοσίλογοι,προδότες βαφτίζονται οι άνθρωποι που έβαλαν το κεφάλι τους στον τορβά!Φθάνει πια!
    Λυκούργος Νάνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο κληρικός που προφανώς ιδία βουλήσει έσπευσε να τελέσει τρισάγιο για την ανάπαυση της ψυχής ενός αυτόχειρος που συνειδητά όπως τόνισε σε σχετική συνέντευξη η κόρη του προέβη στο λεγόμενο απονενοημένο διάβημα για λόγους προφανώς συνέπειας με την κοσμοθεωρία του πρέπει να κληθεί πάραυτα στη συνοδική επιτροπή δογματικών και κανονικών ζητημάτων προκειμένου να παράσχει εξηγήσεις για την κατ αρχήν απόβλητη από πλευράς ορθοδόξου ήθους πρωτοβουλία του.Κατευθυντήρια γραμμή της εν γένει ποιμαντικής διακονίας των κληρικών αποτελεί η διαφύλαξη του ορθοδόξου ήθους κι όχι ο συντονισμός με τις επιθυμίες του μακράν του Θεού κόσμου.Που έχει την ευτελή απαίτηση κάποιος που έργω και λόγω επέλεξε να πορευθεί χωρίς την παρουσία του Θεού στη ζωή του να απολαμβάνει των ευχών της Εκκλησίας άμα τη εξόδω του εκ της παρούσης ζωής!Αν υποβαλλόταν σχετική ερώτηση στον αποθανόντα αυτόχειρα είμαι σίγουρος ότι θα απεποιείτο τοιαύτης τιμής και ευλογίας στοιχών προς την υλιστική,ενδοκοσμική και αντιανθρώπινη αριστερή ιδεολογία του! Η ΔΙΣ ενώ ορθώς δεν επικρότησε την πάντη απόβλητη από πλευράς ορθοδόξου ήθους επιλογή του αυτόχειρος εν τούτοις έπρεπε να καταδικάσει εντονότερα την εν θέματι ενέργεια για λόγους διαφύλαξης του εν λόγω ήθους και να μην αναφερθεί λανθασμένα στην απόγνωση στην οποία περιήλθαν κάποιοι συμπατριώτες μας ως άσχετης προφανώς με το συζητούμενο θέμα καθώς εξ όσων προκύπτει απ το δημοσιογραφικό ρεπορτάζ ο αυτόχειρ αποσκοπούσε μάλλον στο να αφυπνίσει συνειδήσεις κατά τρόπο λανθασμένο παρά να θέσει τέρμα στην επίγεια ζωή του λόγω αντικειμενικής αδυναμίας να ανταπεξέλθει στις οικονομικές του υποχρεώσεις!Δυστυχώς η ΔΙΣ ενήργησε επιπολαίως εν προκειμένω χωρίς να διερευνήσει πληρέστερα τις διαστάσεις του προβλήματος!Η ΔΙΣ μας απογοήτευσε!Ελπίζουμε να μη μας απογοητεύσει και στο θέμα της απαράδεκτης παρέμβασης,της γέμουσας ηγεμονισμού και διάθεσης φίμωσης των αντιφρονούντων,του πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίου αναφορικά με το θέμα της αντιοικουμενιστικής αντίδρασης ευαρίθμων κληρικών,μοναχών και λαικών στις οικουμενιστικές πρωτοβουλίες ελαχίστων εκκλησιαστικών αξιωματούχων που κατασκανδαλίζουν τον πιστό λαό και παρέχουν ευλόγως αφορμή για ενδοορθόδοξο σχίσμα!
    Λυκούργος Νάνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου