Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Αυτός είναι ο διαβόητος Αχαϊας Αθανάσιος (ο μεσαίος), που πήρε την εντολή, να "διαμορφώση την συνείδησι του πιστού λαού, να τον διαπαιδαγωγήση ώστε να δεχθή σιγα σιγα την ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ και να πάψη να διακατέχεται απο ...φονταμενταλιστικα συνδρομα".


AIΣΧΟΣ - ΑΙΣΧΟΣ


ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ, αισθάνεσθε πλέον,

ότι είστε ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ;

Η ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ


ΓΙΝΑΜΕ ΕΝΑ

ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΜΠΑΛΑΙΟΥΣ


ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΦΡΑΓΚΟΛΑΤΙΝΟΥΣ



Iδού ποιό είναι το σχέδιο των Πανθρησκειαστών.
Χωρίς ντροπή και χωρίς πλέον τα προσχήματα το λένε και το διακηρύττουν και το εφαρμόζουν ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ και σε όλα τα πλάτη και μήκη της γής.
Οπως και ο αντιπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή ένωσι, ο Αχαϊας Αθανάσιος (τον λένε και Αθανάσιο τον λεχρίτη, πέραν της ιερωσύνης του).
Απολογούμενος στους Αφέντες του τους Παπικούς γιατί δεν υποτασσόμαστε ακόμα στις Αιρέσεις τους και με ολόκληρο πλέον το θράσος της ειλικρινείας του, ομολογεί δημόσια:

«Στὴν Ἑλλάδα βρισκόμαστε μπροστὰ σὲ πολὺ λεπτὴ κατάσταση, γιατί, ἐνῶ ὁ ἀρχιεπίσκοπος καὶ οἱ μητροπολῖτες ἐπιθυμοῦν νὰ ἔχουν μιὰ σημαντικὴ συνεργασία μὲ τὴν Καθολικὴ Ἐκκλησία, αὐτοὶ ἔχουν καὶ εὐθύνες πρὸς τὸν κόσμο, τοὺς πιστούς, πολλοὶ ἀπὸ τοὺς ὁποίους δὲν εἶναι προετοιμασμένοι στὴν προοπτικὴ τοῦ διαλόγου, ἐνῶ ἄλλοι ἔχουν μιὰ ἄποψη πιὸ φονταμενταλιστικὴ γιὰ τὴν Ἐκκλησία.
Αὐτὸ γιὰ μᾶς εἶναι ἡ μεγάλη πρόκληση νὰ προετοιμάσουμε τὸν κόσμο, νὰ τὸν διαπαιδαγωγήσουμε, γιὰ νὰ μὴ ἀντιδράσει ἐπηρεασμένος ἀπὸ τὶς προκαταλήψεις καὶ πληροφορίες, ποὺ δὲν ἀνταποκρίνονται στὰ γεγονότα...
Εἶναι σημαντικὸ νὰ κατανοηθεῖ ὅτι ἔχουμε ἀνάγκη χρόνου, ἐλπίζω ὄχι ὑπερβολικοῦ, γιὰ νὰ σχηματίσουμε τὴ συνείδηση τοῦ κόσμου»!!!

Oρθοδ. Τυπος, αρ.1444κ, 1κ/2κ/2002κ, σελ.5κ

Ξύπνα λαέ του Θεού.
Ξυπνάτε Ορθόδοξοι.
Αντιδράστε, έντονα και δυνατά.
Καιρός του σιγάν και καιρός του λαλείν.
Σήμερα, η ΠΙΣΤΙΣ εστί το κινδυνευόμενον.
Φωνάζετε, αντιδράτε, μην σιωπάτε.
Διότι ο Θεός θα επιτρέψη να έλθουν στον κόσμον μας, ΜΕΓΑΛΟΙ ΠΕΙΡΑΣΜΟΙ.

Μην τους αφήνετε ασύδοτους και αδέσποτους και αλανιάρηδες.
Δεν έχουν το δικαίωμα να ενεργούν γιά την Εκκλησία, χωρίς να υπολογίζουν την εκπεφρασμένη γνώμη των Αγίων και την εκπεφρασμένη γνώμη των Πατέρων.
Ούτε εχουν το δικαίωμα να ενεργούν για μας, χωρίς εμάς.
Αυτοί οφείλουν να μην αγνοούν την γνώμη του πιστού λαού του φύλακα της Ορθοδοξίας, την συνείδησι της Εκκλησίας.
Σήμερα, η ΠΙΣΤΙΣ εστί το κινδυνευόμενον.

Αυτοί, οι μειοδότες και οι ΠΡΟΔΟΤΕΣ, μας ΦΡΑΓΚΕΥΟΥΝ, σιγά-σιγά.
ΝΑΙ, μας συνηθίζουν καθημερινά να το πιστέψουμε ότι είμαστε πλέον και εμείς ΦΡΑΓΚΟΙ.
ΝΑΙ, μας ΦΡΑΓΚΕΥΟΥΝ σιγά σιγά.
Θα ξυπνήσουμε ένα πρωϊ και θα είμαστε όχι πλέον Ορθόδοξοι, αλλά ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣΤΕΣ.




Κυριακή της Ορθοδοξίας στην ΓΕΡΜΑΝΙΑ

6 σχόλια:

  1. ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΟΥΣ
    Άξιοι πολλών επαίνων για το ορθόδοξο ομολογιακό θάρρος των πεπαιδευμένων αγωνιστών Ορθοδόξων Χριστιανών αδελφών μας που με βάση την Ορθόδοξη Θεολογία, τους Ιερούς Κανόνες και την Πατερική διδασκαλία προέβηκαν στην Ιεροκανονική Αποτείχιση. Είναι ένδειξη πνευματικής υγείας.
    Το ιστορικό κείμενο δηλώσεως της Αποτειχίσεώς τους αποτελεί ομολογιακό αδάμαντα και αιτιολογικό για την επικρατούσα κατάσταση εντός της Εκκλησίας μας , ιχνηλατεί δε την ακλινή πορεία εν Αυτή.
    Οφείλουμε όσοι γνωρίζουμε την πίστη μας να τους τιμούμε και να τους σεβασθούμε στον έντιμο αγώνα τους εφόσον αδύνατοι όντες δεν τους ακολουθούμε. Να απαιτήσουμε από την Διοικούσα Εκκλησία να διόρθωση την αποκλίνουσα πλεύση πορείας της.
    Δια της Αποτειχίσεως άσκησαν το αναφαίρετο παραδεδομένο δικαίωμα το Ιεροκανονικώς θεμελιωμένο το αποτελούν αμυντικό όπλο κάθε πιστού εντός μιας Οικουμενίζουσας και εκτροχιασμένης Ιεραρχίας και δι’ αυτής εν πολλοίς αλλοτριωμένου πληρώματος τρεφομένου με ευσεβιστικοφανή κατευναστική προσκυνημένη διδασκαλία αμβλυμμένων συνειδήσεων.
    Επισημαίνουμε ότι τα γενεσιουργά αιτία των αντιδράσεων αυτών βαρύνουν κατ’ εξοχήν με ακεραία ευθύνη την Διοικούσα Εκκλησία εις την οποίαν υιίκώς και παρακλητικώς πολλάκις εντίμως προσέφυγον, γραπτώς δια μνημειακών κειμένων και προφορικώς και έτυχαν αλαζονικής, απαξιωτικής και εχθρικής αντιμετωπίσεως. Επίσης οι δογματικές εκτροπές οι εναγκαλισμοί με τους παπικούς και την πανσπερμία των αιρετικών, τα πρωτοφανή σκάνδαλα, η εκκλησιαστική ορμετά, η ανύπαρκτη έως επικίνδυνη εκκλησιαστική δικαιοσύνη, ή μάλλον η προστατεύουσα τους προς καθαίρεση π.χ. υπόθεση Παντελεήμονος, Χρυσοστόμου Μεσσηνίας , Θεοκλήτου Κουμαριανου. κ. α. και καθαιρούσα τους αγίους όπως τους δώδεκα, τον Αρτέμιο Ράσκας και Κοσιφοπεδίου, τον π. Ευθύμιο Τρικαμηνά, τον π. Σταύρο Βάϊο κ.α. και τον διωγμό κατά των Αγωνιζομένων Χριστιανών που επιζητούν την Πατερική Παράδοση σε μία «Ελευθέρα και ζώσα Εκλησία».
    Η ιεραρχία μας ως πνευματικός στυλοβάτης της πατρίδος μας δεν είναι άμοιρη ευθυνών για την Εθνική πτώχευση εις την οποία περιήλθαμε. Πρωτίστως αμπεμπόλησε τον καθοδηγητικό της ρόλο του Ορθοδόξως πορεύεσθαι και οδηγείν, ανταλλασσοντάς τον με τον ρόλο της θεραπαινίδος του οικουμενισμού, του Αιρετικου Βατικανού, του Παναιρετικου Π.Σ.Ε. και της ξεναγού εις τον θρησκευτικό τουρισμό και σερβιτόρας των αλλοδαπών που οι κυβερνήσεις μας της επεβαλλαν στις κοινωνικές πληγές που δημιούργησαν με την ανοχή τους .
    Είναι βέβαιον ότι ο δρόμος είναι δύσκολος και προπαντός μοναχικος με θυσίες βαίνων επιδεινούμενος εις Κουκουσόν από την μεμψίμοιρη και υποκριτική στάση των, από τας κερκίδας του Κολοσσαίου θεώμενοι τους αθλητάς.
    Εμείς ευχόμεθα την χάριν των ομολογητών Πατέρων οι την οδόν της Αποτειχίσεως βαδίσαντες.
    ΓΚΕΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπορείτε να μας δώσετε την παραπομπή των απαράδεκτων δηλώσεων του Μητροπολίτη Αχαίας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://panagiotisandriopoulos.blogspot.com/2011/03/blog-post_2865.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επομένως, ο Αχαϊας θεωρεί, ότι όλοι οι Πατριάρχες και Αρχιερείς, που ονομάτησαν ως αιρετικούς, τους Λατίνους, Παπιστές και Παπικούς στις Πανορθόδοξες Συνόδους:

    1691
    1716
    1722
    1727
    1838
    1848
    1895

    είναι φουνταμενταλιστές!

    ΙΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Tελεβάντε, άντε στον ψυχίατρό σου.
    Δεν χρειαζόμαστε τις συμβουλές σου.
    Χρειάζεσαι θεραπεία.

    Ο π. Επιφάνιος ήταν έξυπνος και καλός.
    Εσύ τί είσαι;
    Ενα φθονερό Κυπριακό αντικείμενο.
    Τίποτα περισσότερο.
    Αντε πέσε από το άγαλμα της ελευθερίας και ...πνίξου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι δηλωσεις του Αχαϊας Αθανασιου δημοσιευτηκαν στον Ορθοδοξο τυπο αρ.1444, 1.2.2002, σελ. 5

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου