Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010


ΧΙΛΙΑ και πλέον

ΑΤΟΜΑ


παρηκολουθησαν την θεια λειτουργια που τελεσε σημερα ο Κανονικος Μητροπολιτης Ρασκας και Πριζρενης ΑΡΤΕΜΙΟΣ στο χωριο Ljuljaci και στην εκκλησια του αγιου Ιωαννου του Προδρομου.

Αυτα γραφει η καθημερινη Σερβικη εφημεριδα VESTIONLINEκαθολου φιλικα προσκειμενη προς τον Αρτεμιο τον οποιο χαρακτηριζει πρωην Ρασκας.


Μιλησε εναντιον του επαρατου Οικουμενισμου που εχει αλωσει σχεδόν όλες τις ορθοδοξες Εκκλησιες και τα ορθοδοξα πατριαρχεια και κινδυνευει αφανταστα η ακεραιοτητα της Πιστεως των Ορθοδοξων.


Δηλωσε οτι η αποφασι της συνοδου που λήφθηκε εν τη απουσια του, και μαλιστα απο γνωστους, φανερους και δεδηλωμενους εχθρους του, δεν τον αγγιζει και την θεωρει ακυρη και μη παραγουσα ουδεν αποτελεσμα.


Παραμενει ο Κανονικος μητροπολιτης Ρασκας και Πριζρενης και εφ' ορου ζωης.


Και δεν προκειται απο τωρα και στο εξης να πειθαρχηση σε τετοιες αυθαιρετες και δυναστικες αποφασεις.

4 σχόλια:

  1. lykourgos nanis είπε...

    Η στάση του κανονικού μητροπολίτη Ράσκας και Πριζρένης Αρετεμίου αποτελεί την καλύτερη απάντηση στους θιασώτες του καρπαζοεισπρακτορισμού που προσπαθούν να τον θεμελιώσουν θεολογικά και εκκλησιαστικά.Ο Αρτέμιος ΑΡΝΕΙΤΑΙ να συντελέσει στην κατίσχυση της αδικίας.Η τακτική του σφάξε με αγά μου ν αγιάσω δεν τον εκφράζει.Ττην ίδια τακτική τηρεί κι ο μαρτυρικός μητροπολίτης Νικόδημος όπως πριν λίγα χρόνια τήρησαν και οι αείμνηστοι Λαρίσης Θεολόγος και Θεσσαλιώτιδος Κωνσταντίνος,τα παλληκάρια αυτά του Χριστού,οι εύζωνοι της Εκκλησίας!ΟΧΙ!Θα αντισταθεί ο μητροπολίτης Αρτέμιος μέχρις εσχάτων κι ας φυλακισθεί,κι ας τον εξορίσουν κι ας τον κακοποιήσουν ακόμη οι νέοι Θεόφιλοι Αλεξανδρείας που μετέρχονται πρακτικές υποκόσμου προκειμένου να τον εξοντώσουν πτύοντας στον τάφο του αγίου Ιουστίνου Πόποβιτς!Ψηλά το κεφάλι άγιε επίσκοπε Αρτέμιε!Οι προσευχές μας σε συνοδεύουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κι ενώ συμβαίνουν αυτά τα αίσχη στη γειτονική Σερβία στη χώρα μας ελάχιστες αντιδράσεις σημειώθηκαν είτε από μεμονωμένους πιστούς,κληρικούς και λαικούς,είτε από bloggers,είτε από αντιοικουμενιστικούς συλλόγους.Τι άραγε και προπαντός ΠΟΤΕ σκοπεύει να κάνει το αγιώνυμον όρος;Σε ποιες διαμαρτυρίες προσανατολίζονται οι ιεραποστολικές αδελφότητες και ΠΟΤΕ πρόκειται να τις υλοποιήσουν;΄Θα παρέμβουν άραγε οι επίσκοποί μας και ΠΟΤΕ ή κάποιοι απ αυτούς ετοιμάζουν τα άμφιά τους,τις μίτρες και τις πατερίτσες τους ούτως ώστε να μεταβούν στην πρωτεύουσα της Πελοποννήσου για να τιμήσουν ΔΗΘΕΝ τον απόστολο Ανδρέα μεθαύριο Τρίτη;Ίδού τα ερωτήματα που απασχολούν τον πιστό λαό του Θεού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα έντερα του έβγαλε ο απο την Αμερική Τελεβάντος κατα του αξίου κληρικού της Πτολεμαϊδας. Χολή, φαρμάκι και οχετός συκοφαντίας και εμπάθειας σατανικής.

    Δείτε εδώ
    http://panayiotistelevantos.blogspot.com/2010/11/blog-post_4409.html
    http://panayiotistelevantos.blogspot.com/2010/11/blog-post_1278.html

    Δεν του επέμεινε πλεον καμία αξιοπιστία και σοβαρότητα.

    Επισταθής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μια κι έγινε λόγος σε προηγούμενο σχόλιο για τα συλλείτουργα μπείτε στη Ρομφαία και διαβάστε για το συλλείτουργο στο Κιλκίς όπου μετείχαν ο αρχιπανηγυρτζής της Δράμας που πριν λίγες μέρες ήταν στην Ύδρα κι ο αρχιπανηγυρτζής και φιεστάκιας της Έδεσσας.Είναι να μην τους πάρεις με τις πέτρες μετά;Δεν ντρέπονται λίγο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου