Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010






Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ

“ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟΣ” ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=======================


Δεν έφτασα να αναρτήσω στο ιστολόγιο άρθρο του π. Βασίλειου Βολουδάκη αναφορικά με την ανάγκη η Εκκλησία να αναμιγνύεται στην πολιτική και διαπίστωσα ότι στο ιστολόγιο “Ακτίνες” αναρτήθηκε άρθρο με ρεπορτάζ από την εφημέριδα “Τα Νέα” στο οποίο περιγράφονται τα νέα καραγκιοζιλίκια του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου και τα θεατρικά και προκλητικά που συνέβησαν στις Βρυξέλλες με την εκεί παρουσία του Μακαριότατου.


Δυστυχώς ο Μακαριότατος προκαλεί ιδιαίτερα τους πιστούς με πολλές πράξεις του οι οποίες δημιουργούν μεγάλη αναστάτωση και αντεργάζονται ανοιχτά το συμφέρον της Εκκλησίας.


“ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟΣ” ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΟΜΑΧΩΝ

_______________


Στο προκλητικά χλιδάτο γεύμα στο ξενοδοχείο που παρέθεσε ο Μακαριότατος στις Βρυξέλλες η κυρία Δαμανάκη είπε ότι ο Μακαριότατος είναι μία από τις πιο σημαντικές προωπικότητες σήμερα στην Ελλάδα!!!

Και εννοούσε φυσικά ότι είναι πειθήνιο όργανο και “αχυράνθρωπος” των άθεων κυβερνώντων.


Αντί να ελέγχει αυστηρά, όπως έχει χρέος, την κυβέρνηση του Τσολάκογλου του ΔΝΤ παρέχει αφειδώς υποστήριξη στους άθεους κρατούντες.


Οχι μόνον τους κάνει πλάτες όταν προωθούν αντιχριστιανικούς νόμους, αλλά και σιωπά για όλα τα θέματα για τα οποία η Εκκλησία είναι υποχρεωμένη να ελέγχει τον Καίσαρα.


Η αντιλαική και άδικη πολιτική του ΠΑΣΟΚ οδήγησε την Ελλάδα στο έσχατο σημείο της διεθνούς ανυποληψίας ενώ παράλληλα υποθήκευσε την εθνική κυριαρχία του Ελληνισμού και ετοιμάζεται να ξεπουλήσει όλα τα εθνικά μας θέματα.


Και ο Μακαριότατος;

Αντί να σταθεί το ανάχωμα γίνεται το εφαλτήριο των σχεδίων του κυβερνώντος κόμματος.


ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

____________


Κυριακή απόγευμα, αναφέρει το ρεπορτάζ των Νέων, έφθασε στις Βρυξέλλες ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Ο Μακαριώτατος συνοδευόταν στο ταξίδι του στα «κεντρικά» της Ευρωπαϊκής Ενωσης από τον πρωτοσύγκελλο της Αρχιεπισκοπής πατέρα Γαβριήλ Παπανικολάου και από τον διευθυντή της νέας Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης της Εκκλησίας «Αποστολή», Κωστή Δήμτσα. Πρώτα επισκέφθηκαν τα γραφεία της αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος στις Βρυξέλλες, όπου τους περίμενε ο Επίσκοπος Αχαΐας Αθανάσιος. Για λόγους συμβολικούς, ο Αρχιεπίσκοπος φύτεψε μάλιστα μια ελιά στον κήπο των γραφείων της αντιπροσωπείας.


ΜΠΑΒΑΡΟΥΑΖ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΣΤΟ ΧΙΛΤΟΝ

ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΘΕΙ Η ΦΤΩΧΕΙΑ!!!

____________


Το βράδυ της Κυριακής ο Μακαριώτατος παρέθεσε δείπνο στο εστιατόριο του ξενοδοχείου «Χίλτον». Στο τραπέζι ο Μητροπολίτης Βελγίου Παντελεήμων, ο Μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ - που είναι και εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Ε.Ε. - ο Επίσκοπος Νεαπόλεως Πορφύριος (εκπρόσωπος της Εκκλησίας της κύπρου στην Ευρωπαική Ενωση), η επίτροπος της Ελλάδας στην Κομισιόν Μαρία Δαμανάκη και οι πρεσβευτές Σωτηρόπουλος, Χατζημιχάλης και Σταματόπουλος.


Το μενού είχε καπνιστό σολομό, μοσχάρι νουά με γεμιστά ραβιόλια, σαρλότ μπαβαρουάζ με φράουλες και λευκό κρασί.


Και αυτό το ...λιτό γεύμα σε ...πανδοχείο των Βρυξελλών με σκοπό να καταπολεμηθεί η φτώχεια!!!


Η Μαρία Δαμανάκη είπε ότι με την επίσκεψη αυτή ανοίγει νέο κεφάλαιο στη συνεργασία της Εκκλησίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση. Και ανέπτυξε τη σημασία της στρατηγικής της Ευρώπης για τη μείωση των φτωχών και αποκλεισμένων κατά είκοσι εκατομμύρια μέχρι το 2020. Η Δαμανάκη χαρακτήρισε επίσης τον Ιερώνυμο ως μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες που έχει σήμερα η Ελλάδα.


Ο Μακαριώτατος, από την πλευρά του, είπε πως «είναι αμαρτία στη σημερινή εποχή να αφήνουμε ανενεργή τη δύναμη της Εκκλησίας που πρέπει να βγαίνει έξω από τα τείχη και να αγκαλιάζει αυτούς που έχουν ιδιαίτερη ανάγκη».


ΓΙΑ ΝΑ ...ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΘΕΙ Η ΦΤΩΧΕΙΑ!!!

______________


Χοντρό δούλεμα λοιπόν.

Ταξιδάκια στις Βρυξέλλες με πολυμελή συνοδεία και διαμονή σε υπερπολυτελή ξενοδοχεία.

Συμπόσια στο Χίλτον, συμβολικό φύτεμα ελιάς και λουκούλλεια γεύματα με καπνιστούς σολωμούς και φράουλες με μπαβαρουάζ!

Και όλα αυτά για να καταπολεμηθεί η φτώχεια!


Μα την Αλήθεια.

Αυτός είναι ο τρόπος που ΔΕΝ πρέπει η Εκκλησία να αναμιγνύεται με την πολιτική.

Δημόσεις σχέσεις, διαμονή και γεύματα σε υπερπολυτελή ξενοδοχεία, πλακάκια με τους εκκλησιομάχους που προωθούν την εξαθλίωση του πενομένου λαού μας και συνεργοί με τη σιωπή της στην καταβαράθρωση των εθνικών μας θεμάτων και πλάτη στους άθεους κρατούντες για να απογαλακτίσουν το ευλογημένο μας Γένος και την παιδεία από την Ορθόδοξη Εκκλησία.

4 σχόλια:

  1. Ο θλιβερός Ιερώνυμος Λιάπης δορυφορούμενος από τους επιγόνους του ελεεινού σεραφειμισμού Ζακύνθου,Ιωαννίνων,Μηθύμνης,Νικαίας,Ναυπάκτου,Μεσσηνίας και άλλους πολύφωτους αστέρες του ελλαδικού επισκοπικού στερεώματος ευτελίζει με τη συμπεριφορά του το εκκλησιαστικό ήθος.Ενέπαιξε κατά τρόπο αήθη τον κανονικό μητροπολίτη Αττικής και Μεγαρίδος Νικόδημο και κατά προέκταση την κανονική τάξη και ο μόνος που αντέδρασε στεντορεία τη φωνή ήταν ο άξιος μητροπολίτης Κυθήρων.Θα αντιτάξουν μερικοί ότι εντός Ιεραρχίας και άλλοι μητροπολίτες αντέδρασαν!Το θέμα δεν είναι τι κάνουν εντός της κλειστής και απρόσιτης στο λαό του Θεού αίθουσας συνεδριάσεων της Ιεραρχίας αλλά εάν ενημέρωσαν διά του τύπου(εφημερίδων,περιοδικών,διαδικτύου)το λαό του Θεού κι αν διατύπωσαν δημοσίως τη διαμαρτυρία τους όπως ο Κυθήρων.Δυστυχώς και η αντιπολίτευση εντός της Ιεραρχίας αποδείχθηκε βωβή αφού η μπάλα παίρνει αναπόφευκτα και το μητροπολίτη Νικόλαο Χατζηνικολάου.Το πλέον θλιβερό όμως κε Τσολογιάννη είναι να βλέπει κανείς αντιοικουμενιστές και ορθοδόξου φρονήματος ιεράρχες όπως ο Ναυπάκτου Ιερόθεος να σιωπούν σκανδαλωδώς στα όσα αντικανονικά πράττει ο φίλος του κος Ιερώνυμος και στα γέμοντα αιρετικής νοοτροπίας έργα και λόγια του αρχιοικουμενιστή κου Βαρθολομαίου.Δυστυχώς ο κος Ιερόθεος είναι και με το χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ όπως και πολλοί άλλοι.Το σχόλιό μου για τον κο Ιερόθεο αποκαθιστά και την από παρανόηση θέλω να πιστεύω διαστροφή της αλήθειας που συντελέστηκε στο ιστολόγιο του κου Τελεβάντου όπου εμφανίζομαι να θεωρώ τον Ναυπάκτου Ιερόθεο φωτισμένο ιεράρχη ενώ η μοναδική αλήθεια είναι ότι εκτιμώ και εξαίρω το ορθόδοξο φρόνημά του πλην όμως θεωρώ ότι η καιροσκοπική τακτική του βλάπτει ανυπερθέτως το προφίλ του.Δυστυχώς ο κος Ιερόθεος είναι ένας από τους Ηρακλείς του θρόνου του κου Ιερωνύμου!Δυστυχώς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριε Λυκούργε τώρα καταλάβατε ότι ο Τελεβάντος διαστρέφει αρκετές φορές την αλήθεια για να βγάλει τα συμπεράσματα που τον συμφέρουν; (Δεν εννοώ την δογματική αλήθεια αλλά καθημερινότητες).

    ΦΙΛΗΣΥΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ ΦΙΛΗΣΥΧΕ δεν προτίθεμαι να δώσω συνέχεια στο ζήτημα που προέκυψε παρόλο ότι εθλίβην βαθύτατα!Κρατώ αυτό που είπατε,ότι ο εν λόγω ιστολόγος δεν διαστρέφει τη δογματική αλήθεια.Ίσα-ίσα την προβάλλει και είναι αξιέπαινος γι αυτό.Άλλωστε και ο ίδιος πρεσβεύει ότι δεν πρέπει να διασπάται το αντιοικουμενιστικό μέτωπο.Πιστεύω ότι στο ιστολόγιό του δίνει με παρρησία τη μάχη για την υπεράσπιση της Ορθοδοξίας.Ας μείνουμε σ αυτό αδελφέ μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ας μείνουμε σ΄αυτό.

    ΦΙΛΗΣΥΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου