Κυριακή 30 Αυγούστου 2009



























Ευαγγέλιο σημερινό Ματθ.ιθ΄23.

"Αμήν λέγω υμίν, ότι δυσκόλως πλούσιος

εισελεύσεται εις την βασιλείαν των Ουρανών"


ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΟΥΜΕ


ΦΤΩΧΟΙ


Του ΓΙΑΝΝΗ ΞΑΝΘΟΥΛΗ

...Να ξαναγίνουμε φτωχοί. Οπως ήμασταν πάντα. Οπως οι ήρωες των παλιών αναγνωστικών που οι γιαγιάδες έμοιαζαν με γιαγιάδες κι όχι με συνταξιούχες πόρνες.

Οπου οι μπαμπάδες επέστρεφαν το μεσημέρι για να καθήσει ΟΛΗ η ελληνική οικογένεια στο τραπέζι και να φάει το σεμνό φαγητό -όσπρια πεντανόστιμα και ζαρζαβατικά με μαύρο ψωμί μοσχοβολιστό- ενώ η γάτα και ο σκύλος περίμεναν στωικά να 'ρθει η σειρά τους...

Να ξαναγίνουμε φτωχοί όπως ήμασταν πριν σαράντα και πενήντα χρόνια. Τότε που ονειρευόμασταν εν μέσω γκρι, μπλε και μπεζ χρωμάτων, τότε που καμιά Ελληνίδα δεν φιλοδοξούσε να γίνει ψευδοξανθιά, τότε που η λάσπη κολλούσε συμπαθητικά στα παπούτσια μας και οι αυθεντικοί ζήτουλες βρίσκονταν έξω απ' τις εκκλησιές περιμένοντας το τέλος της λειτουργίας και του μνημόσυνου.

Να ξαναγίνουμε φτωχοί πλην τίμιοι, χωρίς κινδύνους να ξεστρατίσουν οι αρχιμανδρίτες προς την ψηφιακή παιδοφιλία. Να βρούμε ξανά τις σωστές μας κλίμακες χωρίς αγωνία παρκαρίσματος και παχυσαρκίας. Να ξαναβρούμε τη γεύση του «μπατιρόσπορου», των ελαχιστοποιημένων αναγκών, να ανακαλύψουμε εκ νέου τον ποδαρόδρομο και το συγκινητικό μοντέλο της «γυναίκας της Πίνδου».

Μόνο με τέτοιες ηρωικές διαδρομές ενδεχομένως να ακυρώσουμε το κόμπλεξ μας έναντι του Μπραντ Πιτ και της Ναόμι Κάμπελ. Να ξαναβρούμε -γιατί όχι- και τους παλιούς καλούς εχθρούς (κυρίως από τα βόρεια) που σήμερα τους έχουμε σκλάβους στα παβιγιόν μας.

Να ξετρελαθούμε από την επικοινωνιακή μας υστερία με τα σιχαμένα κινητά τηλέφωνα που κατάργησαν κάθε έννοια ιδιωτικής ζωής.

Να σκάψουμε στις αυλές -όσοι έχουν αυλές- και να κάνουμε παραδοσιακούς ασβεστόλακκους για να ασπρίζουμε τα δέντρα έτσι για καλαισθησία και υγεία.

Να βρούμε πάλι τη σημασία του χώματος καταργώντας το καυσαέριο του επάρατου τρέχοντος πολιτισμού.

Να εφεύρουμε τις παλιές νοσοκόμες που σέρνονταν από σπίτι σε σπίτι ρίχνοντας ενέσεις πενικιλίνης στα οπίσθια ολόκληρου του Εθνους.

Να προσδιορίσουμε ξανά την ντροπή και τον «σεβασμό» προσέχοντας το βλακώδες λεξιλόγιο των τέκνων μας. Επιτέλους, όποιο τέρας βρίζει ή χρησιμοποιεί την πάνδημη και πολυμορφική λέξη «ΜΑΛΑΚΑΣ» πάνω από εκατό φορές την ημέρα να το μπουκώνουμε με «κόκκινο πιπέρι εξόχως καυτερό», όπως τον καιρό της εξαίρετης φτώχειας μας.

Να μάθουμε να χρησιμοποιούμε τα κουλά μας χέρια σε δουλειές που σήμερα δίνουμε του κόσμου τα λεφτά, όπως μεταποίηση ρούχων, αλλαγές γιακάδων στα πουκάμισα, καρικώματα στις κάλτσες, υδραυλικές και σχετικές εργασίες.

Να απαγορευτεί διά ροπάλου το γκαζόν που για μας τους πρώην φτωχούς δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Στη θέση του να φυτευτούν λαχανικά ή και οπωροφόρα για να μην καλοσυνηθίζουμε την κάστα των μανάβηδων. Κάποτε ο μαϊντανός, τα κρεμμύδια και τα σκόρδα ήταν τα βασικά καλλωπιστικά των κήπων μας. Να επανακτήσουμε το κύρος μας, χρησιμοποιώντας βοϊδόπετσες, βέργες κι ό,τι τέλος πάντων απαιτούσε ο βασικός σωφρονιστικός κώδικας τα χρόνια της περήφανης ανέχειας.

Σταματήστε τις ψυχολογίες και τις παραφιλολογίες για τα «τραύματα» των παιδιών.

Μόνο λύσεις γήινες και πρακτικές -χωρίς ενστάσεις από τον Ρομπέν της ευαισθησίας, τον ΣΥΡΙΖΑ- θα αποκαταστήσουν την τρέλα και το χάος που υπαινίσσονται οι στατιστικές.

Να θυμηθούν οι Νεοέλληνες πως προέρχονται απ' τον Μεγαλέξανδρο, από τον Μιλτιάδη, τον Αριστείδη και προφανώς απ' τον... Αλκιβιάδη, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να βάλουν σε ενέργεια τον «δίκαιο θυμό» αν συμπέσουν με ληστές τραπεζών, περιπτέρων, σούπερ μάρκετ και κοσμηματοπωλείων. Κανένας δισταγμός.

Τα παλιά χρόνια για ψύλλου πήδημα σε μπαγλάρωναν. Θυμήσου και κόψ' τους τα χέρια ή και τα αχαμνά.

Επιτέλους ας σταματήσουμε την ευρωπαϊκή μας ψυχοπάθεια. ΠΟΤΕ κανένας Ελληνας δεν έγινε σωστός Ευρωπαίος. Ούτε καν ο Αβραμόπουλος ούτε καν ο Σημίτης και άλλοι τέτοιοι που μου διαφεύγουν. Απ' τον καιρό που σταματήσαμε να θυμώνουμε σωστά, την πατήσαμε.

Σταματήστε το «ντόπινγκ» με το τσουλαριό των λαϊκών ασματομουλάρων. ΠΟΣΟΥΣ ΠΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΧΩΡΑ Η ΕΛΛΑΣ, κύριοι καναλάρχες της πλάκας; Δεν είναι καιρός να ξεβρωμίσει ο τόπος απ' τους εκφραστές του τραγουδιστικού Κάμα Σούτρα;

ΠΟΙΟΣ θα μαζέψει τις ελιές στα περιβόλια όταν ο κάθε πικραμένος ονειρεύεται να γίνει αφίσα στη Συγγρού; ΠΟΙΟΣ θα καθαρίσει τη Συγγρού απ' το αίσχος της καψουρικής ταπετσαρίας, κύριοι δήμαρχοι; Οι τραβεστί; Οι καημένες οι τραβεστί έχουν άλλες υποχρεώσεις...

Μη φοβάστε τη φτώχεια.

Η πατρίδα μας είναι ευλογημένη έστω κι αν δεν παράγει λαμαρίνες αυτοκινήτων ή καλής ποιότητας νάρκες και όπλα για τους τριτοκοσμικούς.

Θυμηθείτε την ευλογία του ελαιόλαδου, της κορινθιακής σταφίδας, του χαλβά Φαρσάλων, των εσπεριδοειδών, της σαρδέλας και των λατρεμένων ραδικιών. Λάδι, χόρτα, ελίτσες, λίγο τυρί και ψωμί ζεστό, να φρεσκάρουμε στο μνημονικό μας το παλιό αναγνωστικό του Δημοτικού.

Το ξέρω πως είναι ζόρι να κόψουμε το σούσι απότομα, όμως ήρθε ο καιρός να αναβιώσουμε την όπερα της πεντάρας, της δεκάρας και των άλλων χρηστικών μας αξεσουάρ.

Μια δοκιμή νομίζω πως θα μας πείσει.

Από την "Ελευθεροτυπία".

17 σχόλια:

  1. ΚΑΚΗ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΑΡΘΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΟΜΑΧΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ".

    ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΑΓΟΡΑΣΕΙ Ή ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΩΣ ΠΗΓΗ ΤΗΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗ ΑΥΤΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ, ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΒΛΑΣΦΗΜΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΛΑΣΦΗΜΟΥΣ

    ΑΠΟΡΩ ΠΩΣ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΑΙΣΧΡΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΤΟ ΑΝΑΡΤΗΣΑΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλά σας λέει ο 30 Αυγ. 1:01 μμ...
    Αν δεν έχετε κάτι νέο να πείτε καλύτερα να μη ανεβάζετε τίποτα!

    Α

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΚΑΠΤΟΥΝ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κ. Οδυσσέα διαπράξατε τραγικό ολίσθημα.
    Από πότε οι εκκλησιομάχοι έγινα θέμα για σας;
    Αποτείχιση απο εκκλησιομάχους

    ΑΙΣΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμε 1:45μμ που είσαι ο ίδιος με τον 1:08μμ, δεν γνωρίζω αν ειρωνεύεσαι. Που μάλλον ειρωνεύεσαι.

    Μάθε να φέρεσαι! Όχι αίσχος! Αίσχος να πεις στον Misha και στους οικουμενιστές. Ο Οδυσσέας μπορεί να κάνει κάποια ατοπήματα αλλά έχει σωστό πνεύμα, ορθόδοξο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν έγραψα 2ο σχόλιο δηλαδή δεν είμαι ο ίδιος μ'αυτόν που έγραψε στις 1:45 μμ. Εξάλλου 'υπέγραψα' ως Α
    Μη φαντάζεσαι άλλα ανώνυμε των 2:09 μμ

    Α

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συγγνώμη αν σε αδίκησα Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το «ΑΙΣΧΟΣ» ήταν η κραυγή που ακουγόταν συχνά πυκνά από τους συγκεντρωμένους , όταν ο π.Αυγουστίνος Καντιώτης κατήγγειλε σε ομιλίες του τα κακώς (κατά την γνώμη του) κείμενα.

    Δυστυχώς, μερικοί νομίζουν ότι έγιναν «καντιωτικότεροι του Καντιώτη» αλλά το μόνο που κράτησαν από την ζωή του αγίου αυτού επισκόπου είναι οι υψηλοί τόνοι της φωνής.

    Είναι καλό να κατανοήσουν ότι, ευτυχώς, δε μπορούν να μεταβάλλουν όλη την κοινωνία σε οργάνωση τύπου «Σταυρού», όσο και αν το επιθυμούν.

    Kαι όταν κανείς φωνάζει συνεχώς «αίσχος» προς τους άλλους, μάλλον ομολογεί όσα ασυνειδήτως επιθυμεί και δεν μπορεί να παραδεχτεί ότι επιθυμεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. MISHA AΝΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΙΣ ΨΕΥΤΟΨΥΧΟΛΟΓΙΚΕΣ ΣΟΥ ΚΡΙΣΕΙΣ.
    ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΤΟ ΛΕΕΙ ΟΛΗ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΕΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ!
    ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟ ΚΟΜΠΛΕΞ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ, ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ Ή ΤΟΝ ΚΑΝΤΙΩΤΗ, ΝΑ ΤΑ ΛΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΆΡΑ MISHA, ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΤΩΝ 1:08, 1:45, 2:17.
    ΑΣΕ ΤΙΣ ΠΟΛΥΠΡΟΣΩΠΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΟΛΙΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΛΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΤΟΡΠΙΛΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ BLOG ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗΣ. ΚΑΙ ΚΑΤΣΕ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΑΙΣΧΡΑ BLOG, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΑ ΑΣΕΒΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΙΣΧΡΟΤΗΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν περίμενα οτι μεσα σε λιγο χρονικο διαστημα θα μας γινονταν τετοια επιθεσι σχολιων.
    10 σχολια αιφνιδιαστικα.
    Λεγω επίθεσι γιατι επικρινουν την τοποθετησι αυτου του υπεροχου κειμενου του ΞΑΝΘΟΥΛΗ απο την εκκλησιομαχο Ελευθεροτυπια.
    Λες και οι αλλες κοσμικες εφημεριδες ειναι εκκλησιοφιλες.
    Ολες το ιδιο ειναι κυριοι.
    Μην τις ξεχωριζετε.
    Αχυρα και χαλικια ειναι τα περισσοτερα δημοσιευματα τους.
    Υπαρχει καμμια που αν ξεχωριζει;
    Να μας την υποδειξετε.
    Εμας λιγο μας ενδιαφερουν.
    Μαλιστα ουτε καν τις αγοραζουμε.
    Σπανια να αγορασουμε κοσμικη εφημεριδα.
    Μονο αν βρουμε κατι χρησιμο το εκμαιευουμε και το κρατουμε ή το αναδημοσιευουμε.
    Αυτο του Ξανθουλη το θεωρησα σαν το καλυτερο για το σημερινο Ευαγγελιο.
    Το βρηκα στο αρχειο μου και μουρθε η σκεψι να το βαλω.
    Ειναι υπεροχο.
    Οποιος δεν το καταλαβε, ειναι μπουφος.
    Οποιος το καταλαβε, ωφεληθηκε.
    Ναστε καλα εχθροι και φιλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το συγκεκριμένο άρθρο είναι σωστό και ας δημοσιεύθηκε στην Ελευθεροτυπία.Κάποτε οι άνθρωποι ήταν ευτυχισμενοι στα λίγα,τώρα θέλουν πολλά ,φθάσανε να χρωστάνε παντού,οι αυτοκτονίες πλήθυναν,και ένα σωρό άλλα δεινά επεισωρεύθηκαν.Και αυτό γιατί έφυγε ο Χριστός από τις καρδιές μας,από τα σχολεία μας,από τη ζωή μας.Ολοι κάνουμε τα σχέδιά μας χωρίς να βάζουμε και το Χριστό μέσα τους.Αποτέλεσμα οι τραγωδίες οι σημερινές.Το να είναι φυσικά κανείς πλουσιος δεν είναι καθαυτό κακό,κακή είναι η από ορισμένους διαχείριση του πλουτου,που αποσκοπει αποκλειστικα στην ικανοποιηση δικων τους επιθυμιών.Ο Χριστός ομως όρισε τους πλουσίους όχι ως ιδιοκτήτες αλλά ως διαχειριστές του πλουτου.Αυτό όμως δεν το καταλαβαίνουν και έτσι φθάσαμε στις αθλιότητες τις σημερινές,όπου ο φτωχός θα πάρει το δίκιο του είτε με το καλό,είτε με το ζόρι...Αυτά τα μηνύματα του Ευαγγελίου όμως ο σημερινός καλοζωισμένος άνθρωπος πού να τα καταλάβει ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Οδυσσέα άσε τα μπούφος και τους χαρακτηρισμούς παρακαλώ.

    Οι εφημερίδες δεν είναι όλες το ίδιο. Ναι όλες όταν υπάρχει διένεξη μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας παίρνουν το μέρος της Πολιτείας.
    Αλλά κάποιες είναι ιδιαίτερα πολεμικές προς την εκκλησιαστική ηθική και την Χριστιανική Πίστη.

    Να θυμηθούμε ότι η Ελευθεροτυπία δίνει συστηματικά τόπο εκφράσεως στους μεγάλους βλάσφημους;
    Να θυμηθούμε ότι η Ελευθεροτυπία, όταν έγιναν έντονες διαμαρτυρίες για το χυδαίο και βλάσφημο πίνακα, και μόνο απο το πρωτοσέλιδο να την έβλεπες, ξεχώριζε παρασάγγας απο τις άλλες για το μένος της εναντίον των διαμαρτυριών και για την ισοπέδωση των πάντων;
    Να θυμηθούμε ότι η Ελευθεροτυπία με ποιες βρισιές στόλιζε τον Χριστόδουλο επειδή κήρυττε Χριστό και Ελλάδα;
    Να θυμηθούμε ποιους ακραίους "εκσυγχρονιστές" και "αριστερούς" πρόβαλλε και έδινε τόπο εκφράσεως;
    Να θυμηθούμε ότι το Έθνος πριν απο λίγες μέρες πρόβαλλε εκτενώς του Χιλιαστές και τον Χιλιασμό;
    Να θυμηθούμε τα Νέα πόσες φορές έχουν "χτυπήσει" το μάθημα των Θρησκευτικών με αλλεπάλληλα δημοσιεύματα;

    Όχι λοιπόν στην ισοπέδωση των πάντων. Ναί όλες είναι κοσμικές αφού σκέπτονται και δρουν κοσμικά. Κάποιες όμως διακρίνονται για το ιδιαίτερο μίσος τους προς ό,τι Ορθόδοξο και Ελληνικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μπορεί το συγκεκριμένο άρθρο να λέει αλήθειες αλλά δεν αντιλέγω ούτε εγώ ότι η Ελευθεροτυπία κάθε άλλο πάρά φιλελληνική και φιλοεκκλησιαστικη εφημερίδα είναι.Ολοι οι άσπονδοι φίλοι του Χριστόδουλου εκεί έσκασαν μύτη μόλις έφυγε από τον κόσμο για να μας τρελάνουν στην κατήχηση ότι ο επόμενος αρχιεπίσκοπος δεν πρέπει να μιλάει.Και όσο ζούσε ο Χριστόδουλος βρισιές...ε αυτά δεν πρέπει να τα ξεχνάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΕΠΕΙΔΗ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΕΔΩ Ο MISHA. ΘΑ ΠΩ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ" ΤΥΠΟ ΑΥΤΟΝ.

    1ΟΝ. ΤΥΧΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΟΛΙΣ ΓΙΝΟΤΑΝ ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΠΕΡΔΕΨΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΑΥΤΟΣ ;
    2ΟΝ. Ο ΤΥΠΟΣ ΑΥΤΟΣ ΛΕΕΙ ΠΟΛΛΑ ΨΕΜΜΑΤΑ. ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ ΕΝΩ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ BLOG ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΨΕΥΔΟΜΕΝΟΣ ΕΧΕΙ ΠΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΛΕΕΙ. ΧΘΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΩΣ "ΑΛΛΟΣ" ΕΣΒΗΣΕ ΟΤΙ ΤΟΝ ΠΟΝΟΥΣΕ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΕ ΟΣΑ ΗΘΕΛΕ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΚΡΟΥΣΕΙ. ΤΟΥ ΕΓΡΑΦΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΖΗΤΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΥΒΡΙΖΟΥΝ ΟΤΑΝ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ http://misha.pblogs.gr/2009/08/pros-ysteriazomenoys-pietistas.html#comment-506479c2763058, ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟ ΑΠΟ ΟΧΕΤΟ ΥΒΡΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ.
    3ΟΝ. ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΗΘΕΛΕ ΜΕ ΑΝΙΣΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ, ΠΡΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΜΕ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΧΑΖΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΑΝΙΣΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΕ ΧΑΖΑ ΚΑΙ ΑΣΤΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΕ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ BLOG ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΦΑΙΡΕΙ Ο,ΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙ ΠΑΝΤΩΣ ΟΤΙ SPAMMING ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΠΟΨΕΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΚΡΟΥΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΦΑΝΕΡΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΑΙΣΙΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΣΟΥ ΑΛΛΑ Η ΜΑΖΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΩΝ ΕΜΑΙΛ ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ. Ο ΙΔΙΟΣ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΡΟΤΡΕΠΕΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ: "ΚΑΤΑΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ". ΕΠΡΕΠΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ: ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΤΕ ΜΟΝΟ ΟΣΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΛΑΚΕΥΤΙΚΑ Ή ΑΔΥΝΑΜΑ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΩ ΜΕ ΣΤΡΕΨΟΔΙΚΙΕΣ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΩ.
    4ΟΝ. Ο ΤΥΠΟΣ ΑΥΤΟΣ ΑΡΕΣΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΑΙΣΧΡΑ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΚΟΡΝΙΖΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ, ΚΑΙ ΥΒΡΙΖΕΙ ΜΕ ΤΡΟΠΟ ΘΡΑΣΥΤΑΤΟ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΟ ΟΠΟΙΟΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΕΙ ΟΤΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗ ΗΘΙΚΗ. ΓΙ' ΑΥΤΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΣΕ ΑΡΚΕΤΑ BLOG'S.
    5ΟΝ: ΕΙΧΕ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΕΛΘΕΙ ΚΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕΙ, ΤΙΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ, ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ "ΣΤΑΥΡΟΣ", ΚΑΙ ΕΜΜΕΣΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟ π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟ ΚΑΝΤΙΩΤΗ! ΤΟΥ ΔΟΘΗΚΕ ΑΠΟΣΤΟΜΩΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΕΦΥΓΕ ΜΕ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΣΤΑ ΣΚΕΛΗ ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ.
    6ΟΝ: ΔΕΝ ΔΙΣΤΑΖΕΙ ΟΠΩΣ ΤΩΡΑ ΕΜΑΘΑ ΝΑ ΑΝΑΡΤΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΑΣΕΒΩΝ ΚΑΙ ΒΛΑΣΦΗΜΩΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΩΝ ΣΑΝ ΤΟΝ ΠΑΝΟΥΣΗ, ΠΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΑΚΟΥΣΜΑ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΑΛΛΕΡΓΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΟ ΑΓΑΠΗΣ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟ
    7ΟΝ: ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΑΖΙ ΤΟΥ, ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙ, ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΕΝΩΠΙΟΝ ΑΔΙΚΙΩΝ, ΑΠΑΛΕΙΦΗΣ ΤΩΝ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΣΤΡΙΜΩΧΝΟΥΝ ΤΟΝ MISHA ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΙΚΡΙΑ. ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΣΥΜΒΟΥΝ ΜΟΝΟ ΜΕ ΟΣΟΥΣ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΛΟΪΚΟΥΣ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΨΕΥΤΟΔΙΑΛΟΓΟ ΤΟΥ.

    ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΟΝ MISHA ΚΑΙ ΤΟΥΣ MISHIKOYΣ, ΛΕΡΩΝΟΥΝ ΨΥΧΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ.


    Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΔΩ ΤΩΝ 2:43, 2:47
    KAI O "ALLOS" ΣΤΟΥ MISHA ΤΟ BLOG (ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ, ΕΝΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΒΕΒΑΙΩΜΕΝΑ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΞΕΣΚΕΠΑΖΟΥΝ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αγαπητε ανωνυμε φιλε
    σε παρακαλω να γραφης με μικρα γραμματα και οχι με κεφαλαια.
    Ετσι δεν διαβαζεσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου