Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024

Ο Πάπας Φραγκίσκος, Λατίνοι, αιρετικοί και o Μητροπολίτης Πισιδίας σε οικουμενιστική προσευχή στο Βατικανό

Κατά τη διάρκεια της συγκρητιστικής τελετής ο Μητροπολίτης Πισιδίας εκφώνησε προσευχή…

Ο Πάπας Φραγκίσκος και οι συμμετέχοντες στη «Σύνοδο για τη Συνοδικότητα» (Synod on Synodality), συμπεριλαμβανομένων του Μητροπολίτη Πισιδίας Ιώβ (Οικουμενικό Πατριαρχείο) και πλήθους αιρετικών εκπροσώπων και Λατίνων, συμμετείχαν σε οικουμενιστική προσευχή στο Βατικανό [1].

Σύμφωνα με το Μέσο Ενημέρωσης του Βατικανού «Catholic News Agency» (CNA), η συγκρητιστική τελετή πραγματοποιήθηκε το βράδυ της 11ης Οκτωβρίου, στην πλατεία Ρωμαίων Πρωτομαρτύρων.

Στο βίντεο (15:01) της οικουμενιστικής προσευχής εμφανίζεται ο Μητροπολίτης Πισιδίας να εκφωνεί προσευχή προς το πλήθος των αιρετικών αντιπροσώπων και του αιρεσιάρχη Πάπα Φραγκίσκου [2].

Κατά τη διάρκεια της 45λεπτης τελετής, η οποία περιελάμβανε ύμνους, προσευχές και λιτανείες, οι παρευρισκόμενοι κρατούσαν κεριά.

Τη μουσική στην προσευχητική αγρυπνία διηύθυνε μια μικρή χορωδία που συνοδευόταν από διάφορα μουσικά όργανα, όπως κιθάρα, φλάουτο και κλαρινέτο.

Πάπας Φραγκίσκος: Nα ξεπεράσουμε τα τείχη που εξακολουθούν να υπάρχουν μεταξύ μας

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκάλεσε τη διαίρεση μεταξύ των χριστιανών «σκάνδαλο», προσθέτοντας ότι η Σύνοδος είναι μια ευκαιρία «να ξεπεράσουμε τα τείχη που εξακολουθούν να υπάρχουν μεταξύ μας».

Υπενθυμίζεται ότι κατά το παρελθόν, ο Πατριάρχης Κων/πόλεως Βαρθολομαίος (Αρχοντώνης) είχε εκφράσει σε γραπτή δήλωση την ανίερη και βλάσφημη θέση ότι οι (Ιεροί) Κανόνες είναι τείχη του αίσχους τα οποία πρέπει να γκρεμίσουμε.

Σημειώνεται ότι ο Μητροπολίτης Πισιδίας Ιώβ, ως μέλος αντιπροσωπείας του Πατριαρχείου Κων/πόλεως, μετέβη εσπευσμένα την 21η Αυγούστου 2024 στο Κίεβο, όπου ανάμεσα σε άλλους επισκέφθηκε και τον Ουνίτη «Αρχιεπίσκοπο» της Ουκρανίας, Σβιατοσλάβ Σεβτσούκ (βίντεο) [3] [4].

Οι Ιεροί Κανόνες της Ορθόδοξης πίστης και η Αγιοπατερική Παράδοση ενώ θα έπρεπε να φυλάσσονται ως κόρη οφθαλμού από τους σύγχρονους εκκλησιαστικούς ταγούς, τίθενται στο περιθώριο και καταφρονούνται.

Στο δρόμο προς μία «ένωση» άνευ μετανοίας μετά των αιρετικών, τα πάντα επιτρέπονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου