Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024

Ω ΑΝΑΙΣΘΗΤΟΙ ΚΑΙ ΑΠΑΘΕΣΤΑΤΟΙ ΠΑΝΗΓΥΡΤΖΙΔΕΣ ΕΛΛΑΔΙΤΕΣ ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΓΚΙΝΕΙΣΘΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΑΝΑΥΣΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΧΑΖΑΡΩΝ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΟΥ ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΡΩΜΕΡΟΥ ΑΧΕΙΡΟΤΟΝΗΤΟΥ ΕΠΙΦΑΝΙΟΥ, ΑΡΓΑ ή ΓΡΗΓΟΡΑ  ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΣΑΣ.

ΕΜΕΙΣ ΕΥΧΟΜΕΘΑ, ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ. ΑΜΗΝ.

xilodarmos tserkasiΓραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Ρήξη κερατοειδούς και εγκαύματα υπέστη μετά την βίαια επίθεση που δέχθηκε την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024 ο Μητροπολίτης Τσερκάσι κ. Θεοδόσιος.

Τα τραύματα προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια κατάληψης του Καθεδρικού Ναού του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Τσερκάσι.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, υποστηρικτές της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας με μάσκες και στρατιωτική στολή έριξαν στον Μητροπολίτη δακρυγόνα (δείτε το βίντεο) του έσκισαν το καλυμμαύκι, του αφαίρεσαν την ποιμαντορική ράβδο και τον χτυπούσαν με αυτή στο κεφάλι.

Ο Μητροπολίτης Θεοδόσιος παρότι η υγεία του είναι σε κακή κατάσταση, στελέχη των ουκρανικών ειδικών υπηρεσιών έφτασαν στο σπίτι του και ζητούσαν την 24ωρη σύλληψή του.

Σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως, σκοπός των ενεργειών της SBU είναι «να εμποδίσει τον Μητροπολίτη Θεοδόσιο να δει το ποίμνιό του και να τους προστατεύσει από νομική ανομία και επιθέσεις μαχητών»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου