Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024

Οι σχισματικοί επιδρομείς της Ουκρανίας βιαιοπραγούν εναντίον του Μητροπολίτη Τσερκάσι και των πιστών (βίντεο)

ΚΑΤΗΡΑΜΕΝΕ ΟΦΙ, ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΕ ΑΡΧΟΝΤΩΝΗ, ΚΑΘΟΛΟΥ ΔΕΝ ΑΙΣΧΥΝΕΣΑΙ;

ΔΕΝ ΦΟΒΕΙΣΑΙ ΤΟΝ ΘΕΟΝ, ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΣ ΣΧΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΙΡΕΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ;

ΕΤΟΙΜΑΣΟΥ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙΣ, ΑΝΑΙΣΧΥΝΤΕ ΨΕΥΤΟΠΑΤΡΙΑΡΧΑ.

ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΟΠΟΣ ΔΙΑΦΥΓΗΣ.

Ο ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΤΑΦΟΣ ΣΟΥ, ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΠΑΝΑΘΛΙΕ ΕΣΧΑΤΟΓΗΡΕ.


Προπηλακισμοί και τρομακτικές σκηνές βίας κατά την επιχείρηση κατάληψης του Ι. Ναού του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Τσερκάσι – Σχισματικός επιδρομέας στοχεύει τους πιστούς με ένα είδος πιστολιού – Σοκαριστικά βίντεο.

Οι σχισματικοί της «Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας» του Επιφανίου Ντουμένκο που ιδρύθηκε από τον Πατριάρχη Κων/πόλεως Βαρθολομαίο, έπειτα από δύο επιδρομές και τρομακτικές σκηνές βιαιοπραγιών, κατέλαβαν τον Καθεδρικό Ναό του Αρχαγγέλου Μιχαήλ της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, στην Εκκλησιαστική Επαρχία Τσερκάσι (Cherkasy) [1].

Δύο προσπάθειες κατάληψης του Ι. Ναού του Αρχαγγέλου Μιχαήλ – Ωμή βία και τραυματισμοί

Την 17η Οκτωβρίου, μετά από μία ανεπιτυχή νυχτερινή προσπάθεια κατάληψης (βίντεο), οι σχισματικοί επιδρομείς με στρατιωτικές στολές και κουκούλες (full face), αφού αυξήθηκαν σε πλήθος, κατέλαβαν τον Ιερό Ναό κατά τη διάρκεια της ημέρας [2].

Οι σχισματικοί επιτέθηκαν στους υπερασπιστές του Καθεδρικού Ναού χρησιμοποιώντας ωμή βία και δακρυγόνα εναντίον του οικείου Μητροπολίτη Τσερκάσι Θεοδοσίου, των κληρικών και των πιστών της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας που επιχείρησαν να προστατέψουν το Ναό τους.

Τρομακτικές σκηνές εκτυλίχθηκαν τόσο στον προαύλιο χώρο του Ναού, όσο και στο εσωτερικό του.

Πολλοί κληρικοί και πιστοί της Ουκρανικής Εκκλησίας υπέστησαν τραύματα διαφόρων βαθμών σοβαρότητας (κατάκοιτος αιμόφυρτος ηλικιωμένος, ηλικιωμένη με χτύπημα στο κεφάλι) καθώς και χημικά εγκαύματα, λόγω χρήσης δακρυγόνων εκ μέρους των επιδρομέων [3].

Σοκαριστικά βίντεο από την επίθεση στον Μητροπολίτη Τσερκάσι – Βιαιοπραγίες και προπηλακισμοί εκτός και εντός του Ναού

Ο οικείος ιεράρχης, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τσερκάσι Θεοδόσιος, του οποίου η κακή υγεία έχει επιδεινωθεί δραματικά από τις διώξεις του κράτους εναντίον του, νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο, καθώς δέχθηκε επίθεση (βίντεο) και χτυπήθηκε στο κεφάλι από ένα παραστρατιωτικό σχισματικό (βίντεο). Επίσης του έριξαν δακρυγόνα στα μάτια [4].

Σοκαριστικά στιγμιότυπα από τις διάφορες φάσεις της εισβολής των σχισματικών δημοσιεύθηκαν από την «Ένωση Ορθοδόξων Δημοσιογράφων» (βίντεο διάρκειας 03:22).

Επιπλέον, έτερα βίντεο παρουσιάζουν σκηνές από την επιδρομή των παραστρατιωτικών σχισματικών υποστηρικτών της «εκκλησίας» του Επιφανίου Ντουμένκο όπως:

α) Εισβολή και παραβίαση της εξωτερικής πύλης του Καθεδρικού Ναού (βίντεο)

β) Επίθεση εναντίον του Μητροπολίτη Τσερκάσι κ. Θεοδοσίου και προπηλάκιση του Σεβασμιωτάτου. Ένας από τους επιδρομείς σκίζει το καλυμμαύχι του ιεράρχη και το πετάει έξω από τον φράχτη του Ναού (βίντεο 1βίντεο 2βίντεο 3). Παραστρατιωτικός σχισματικός χτυπάει τον Μητροπολίτη με ραβδί στο κεφάλι (βίντεο)

γ) Επιχείρηση εισβολής στο εσωτερικό του Ναού (βίντεο)

δ) Εισβολή και χρήση βίας εντός του Καθεδρικού Ναού, λεηλασίες και προπηλακισμοί. Σχισματικός επιδρομέας στοχεύει τους πιστούς με ένα είδος πιστολιού αγνώστου προελεύσεως και χαρακτηριστικών (βίντεο 1βίντεο 2, βίντεο 3).

Νωρίτερα, ο δήμαρχος της πόλης Τσερκάσι, Ανατόλιϊ Μπονταρένκο και οι τοπικοί εκπρόσωποι της σχισματικής «εκκλησίας» και εθνικιστικών οργανώσεων, συντονισμένοι, δημοσίευσαν μηνύματα στους λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με την έκκληση να ολοκληρώσουν την κατάληψη του τοπικού καθεδρικού ναού του Αρχαγγέλου Μιχαήλ της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, μια κατάληψη την οποία είχαν αρχίσει την ίδια νύχτα.

Λεηλασία του Ναού – «Τελετή» των σχισματικών «κληρικών» στον καταληφθέντα Ναό

Οι εισβολείς λεηλάτησαν το λογιστήριο, έκλεψαν έγγραφα και εξοπλισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών [5].

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του καθεδρικού Ναού, εκλάπησαν από το Ναό: χρηματικό ποσό (το οποίο οι ενορίτες είχαν συγκεντρώσει για μια νέα καμπάνα και για ανακαίνιση), Άγια λείψανα, σταυροί, εκκλησιαστικά σκεύη, εκκλησιαστικά βιβλία και εικόνες.

Έπειτα από τις βιαιοπραγίες και τους τραυματισμούς των πιστών από τους παραστρατιωτικούς επιδρομείς, οι σχισματικοί «ιερείς» του εκκλησιαστικού μορφώματος του Επιφανίου Ντουμένκο αποφάσισαν να «προσευχηθούν» μέσα στον καταληφθέντα και βεβηλωμένο Ναό (βίντεο) [6].

Σχισματικός «ιερέας» ηγείται της επιχείρησης κατάληψης του Ναού

Η Επισκοπή Τσερκάσι σημείωσε στο κανάλι Telegram ότι ένας από τους εισβολείς που ηγήθηκαν/επέβλεπαν την διαδικασία κατάληψης του καθεδρικού Ναού της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Τσερκάσι, ήταν ο σχισματικός στρατιωτικός «ιερέας» της «εκκλησίας» του Επιφανίου Ντουμένκο, Nazariy Zasansky [7].

Σχισματικοί «Ιερείς» της ψευδοεκκλησίας της Ουκρανίας, με επικεφαλής τον Nazariy Zasansky (δεξιά), εμφανίστηκαν μέσω βίντεο να δίνουν αναφορά για την κατάληψη του καθεδρικού Ναού της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, την νύχτα της 17ης Οκτωβρίου.

Ο ίδιος «ιερέας», Nazariy Zasansky, κατά το παρελθόν ηγήθηκε επίσης της βάναυσης κατάληψης της Ιεράς Μονής Γεννήσεως της Θεοτόκου στο Τσερκάσι [8].

Τα γεγονότα που βοούν και η αλήθεια που αποκρύβεται από τα χείλη του Πατριάρχη Βαρθολομαίου

Υπενθυμίζεται ότι ο Πατριάρχης Κων/πόλεως Βαρθολομαίος, εμπνευστής και δημιουργός του σχισματικού παραεκκλησιαστικού μορφώματος της Ουκρανίας, τρεις ημέρες νωρίτερα υπογράμμιζε την καθοριστική σημασία της χορήγησης του (ψευδo)αυτοκεφάλου στην παράταξη των σχισματικών από το Οικουμενικό Πατριαρχείο …για την «ενότητα της Ορθοδοξίας».

Εμπαίζοντας τη λογική και τα γεγονότα που βοούν στην πολύπαθη μαρτυρική Ουκρανική Εκκλησία, ο κ. Βαρθολομαίος δήλωνε κατά το επίσημο δείπνο που παρατέθηκε προς τιμήν του από την Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας στο Centre Peace στη Μελβούρνη, τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024:

«Η ιστορία είναι βέβαιον ότι θα αναδείξη και την πρόσφατον ιεροκανονικήν και ποιμαντικήν απόφασιν του Πανσέπτου Οικουμενικού Θρόνου διά την Ουκρανίαν ως καθοριστικήν συμβολήν εις την ενίσχυσιν της ενότητος της Ορθοδοξίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου