Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

Για να μην ξεχνάμε τα της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ουκρανίας.

 


Μία γνωριμία με τους... «κλόουν» που ανεγνώρισεν ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίος και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, ως «Αυτοκέφαλον Εκκλησίαν της Ουκρανίας».

Το άρθρον είνε ερανισμένο  εκ του 126ου τεύχους του Περιοδικού ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ:

Όπως διαβάζουμε στο διαδίκτυο (dimpenews.com, 29.6.2019) ο «επίτιμος πατριάρχης Κιέβου» Φιλάρετος Ντενισένκο δήλωσε στο comments.ua ότι ο προκαθήμενος της νέας Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας Επιφάνιος (Ντουμένκο) είναι νόθος υιός του αποθανόντος μητροπολίτου της υπό τον Φιλάρετο (σχισματικής) «εκκλησίας» («Πατριαρχείο Κιέβου») Δανιήλ Chokaliuk!

Ο Φιλάρετος «κάρφωσε» τον Επιφάνιο, γιατί –όπως προβλεπόταν από τον τόμο της Αυτοκεφαλίας– ο Επιφάνιος άρχισε σιγά-σιγά να παραγκωνίζει τον Φιλάρετο αφαιρώντας του τη διοίκηση της επαρχίας Κιέβου. Οπότε αυτός αντιδρώντας επανίδρυσε τώρα (Ιούνιος του 2019) τη δική του «εκκλησία» «Πατριαρχείο Κιέβου», και αποχώρησε από την «Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας».

Είπε επίσης ο Φιλάρετος ότι, αν ο ίδιος (ο Φιλάρετος) είναι καθηρημένος [όπως και είναι], τότε από που πήρε την ιερωσύνη ο Επιφάνιος;!

Σημειωτέον ότι ο ίδιος ο Φιλάρετος Ντενισένκο έχει εξώγαμα παιδιά και εγγόνια... Αυτός ήταν ο δεύτερος λόγος που καθηρέθη από το Πατριαρχείο της Μόσχας, όπου ανήκε. Ο πρώτος λόγος ήταν το σχίσμα που εδημιούργησε τότε, στις αρχές της δεκαετίας του ᾽90, καθώς είχε αυτοαναγορευθεί σε Πατριάρχη Κιέβου, μιάς «εκκλησίας» που ο ίδιος εδημιούργησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου