Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

1995: ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΝΕΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ. ΕΠΕΣΕ ΦΟΒΟΣ ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ & ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΑΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ, ΓΙΑΤΙ Ο ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΕΚΟΙΜΗΜΕΝΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΛΑΞΗ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ ΤΟΥ. ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ, ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟ & ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΜΕ ΨΕΜΑΤΑ ΝΑ ΤΟ ΑΚΥΡΩΣΟΥΝ!!! ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ Ο ΠΡΟΙΚΟΝΝΗΣΟΥ, ΤΩΡΑ Ο ΛΕΜΕΣΟΥ! ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΟΝΤΑΙ ΟΣΟΙ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ.

 

ΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΑΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΨΕΥΤΕΣ. ΜΑΤΑΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΜΕ ΨΕΜΑΤΑ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ, ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Προειδ. διακοπη Μνημοσ. Πατρ. 1995





























Παραθέτουμε την αρχή & το τέλος της ἐπιστολῆς που ἔστειλε ὁ γεροντας Μητροπολίτης Φλωρίνης Αυγουστῖνος, στις 7-7-1995 στον πατριάρχη Βαρθολομαῖο. Τον προειδοποιοῦσε, ὅτι θα κόψη εκ νέου το μνημόσυνό του. Στην ἐπιστολή αυτή φαινεται μάχιμος ὁ π. Αυγουστῖνος και ἐπικίνδυνος, για την κατρακύλα του Βαρθολομαίου. Ηθελε να φέρη τον Πάπα στην Αθηνα & ὅσο ἦταν ἐπίσκοπος ὁ Αυγουστῖνος δεν το τολμοῦσαν. Βρῆκε και τον διάδοχό του, που θα ἔκανε ὅλα τα θελήματά του. Πέντε χρόνια χρησιμοποίησε ὅλα τα ἄθλια μέσα (1995-2000), για να τον ἐξαναγκάσουν σε «οικειοθελη» Παραίτηση (Ἐνημερωθεῖτε γι᾽αυτό το θεμα, απο το ιστολόγιο: www.augoustinos-kantiotis.gr, δεξιά στις κατηγορίες, στο:

  • ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ, ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ (49)Το 2000 παραιτηθηκε ὁ Γέροντας ἀγωνιστής ἱεράρχης, το 2001 ἔφεραν τον Πάπα στην Ἀθηνα.

 

Βλέποντας τον πιστό Ἑλληνικό λαό να χάνη την ἐμπιστοσύνη του στον Πατριάχη Βαρθολομαῖο και στους γυρω του οικουμενιστας επισκόπους, που ἐνδιαφέρονται μονο για την καλοπέρασή τους & ὄχι για την Ὁρθοδοξη Πίστη μας,  στρέφεται στους κεκοιμημένους ἀγωνιστάς ἱεράρχας, για να κρατήση την ΟΡΘΟΔΟΞΗ πίστη του, ἀνησυχοῦν & προσπαθοῦν να ἀκυρώσουν τα λόγια τους με ψέματα!
Πριν ἀπό το ψέμα του Λεμεσου Αθανασίου, για την διακοπή του Μνημοσυνου, που ἔκανε το 1970, ὁ Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπῶν & Εορδαιας Αυγουστῖνος Καντιώτης, κάποιος ἄλλος, δεσπότης του πατριαρχείου ὁ Προικοννήσου Ιωσήφ, προσπαθησε να περαση στους Φλωρινιῶτες, ὅτι ὁ π. Αὐγουστῖνος ζητησε συγνωμη από τον πατριάρχη, ἐλπιζοντας ὅτι ὁ ἀγωνιστής ἱεράρχης, δεν θα μποροῦσε ἀπό τον τάφο να τον διαψεύση. Πῆρε την ἀπάντηση που του ἔπρεπε και δεν μπορεσε να αναπαράγει αυτό το Ψέμα.

Ο πονηρός εισηγητής της εσπερίδος Προικοννήσου, πηγε καλεσμένος ἀπό τον Μητροπολίτη Θεόκλητο & τον Ιουστινο Μπαρδάκα στην Φλωρινα, γι᾽αυτό το σκοπό και είπε·
«Ο π. Αυγουστίνος πήγε στην Κωνσταντινούπολη και ζήτησε από τον Δημήτριο συγνώμη που έκοψε το μνημόσυνο του οικουμενικού πατριάρχου, γιατί είδε τον σταυρό που κουβαλούσε και κατάλαβε το λάθος του».
Διαβαστε την συνέχεια εδῶ: https://www.augoustinos-kantiotis.gr/?p=36010

Ὁ Λεμεσου Αθανασιος ἐπανέλαβε με ἄλλα λόγια το παραπάνω ψέμα!! Εἶναι ἀνόητοι ὅσοι προσπαθοῦν να ἀκυρώσουν τους ἀγῶνες τοῦ Μητροπολίτου Φλωρίνης Αὐγουστίνου ὑπέρ τῆς Ὀρθοδοξίας, γιατί το εἶπε καθαρά: α) «Ἄν δῶ ὅτι ἡ ὈΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ … & ἀπό το ὑπερπέραν θα φωνάζω». & β) Ἔχει ἀφήσει τόσο ηχητικό και γραπτό υλικό, που μπορεῖ να κονιορτοποιήσει κάθε ψευτη, που θα θελήση να ακυρώση τους ἀγῶνες του.

Οι οικουμενισταί είναι ψεύτες  και αθεόφοβοι. Ο π. Αυγουστίνος έπαυσε το μνημόσυνο του πατριάρχου Αθηναγόρα το 1970-72, μαζί με δύο άλλους μητροπολίτας, τον Παραμυθίας Παύλο, και τον Ελευθερουπόλεως Αμβρόσιο, και μαζί με όλο σχεδόν το Άγιον Όρος και δεν ανακάλεσε ποτέ την απόφασή του, ούτε ποτέ ζήτησε συγνώμη για την Πατερική γραμμή που ακολουθούσε. Ο πατριάρχης Αθηναγόρας πέθανε αμετανόητος, αφού  προχωρούσε ολοταχώς για την ένωση με τον αμετανόητο πάπα. Και ο νυν πατριάρχης Βαρθολομαίος ειναι σάπιος καρπός εκείνου. Εστάλη, τότε ως διάκονος, για να σπουδάσει στην Ρώμη και έγινε χειρότερος στην αποστασία απ’ αυτόν. Ειναι εκπρόσωπος όχι της Ορθοδοξίας αλλά της πανθρησκείας, γι’αυτό ο π. Αυγουστίνος, αν και γέροντας, σκεφτόταν να παύσει και το δικό του μνημόσυνο. Θα δημοσιευσουμε επιστολή που ἔστειλε το 1995 Στον πατριάρχη Βαρθολομαῖο & το προειδοποιοῦσε ὅτι θα κόψη εκ νεου το μνημόσυνό του. Μαζί με αὐτόν ἦταν και ἄλλοι επισκοποι από την Μακεδονία, που δεν ανέχονται τα ανοιγματα του Βαρθολομαίου με τους αιρετικούς.

ΠΗΓΗ :https://www.augoustinos-kantiotis.gr/?p=113003

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου