Κυριακή 2 Ιουνίου 2024

Το Πατριαρχείο Μόσχας διέκοψε την κοινωνία με Βούλγαρους ιεράρχες που συλλειτούργησαν με την OCU

   

Η Σύνοδος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας αποφάσισε να διακόψει την ευχαριστιακή κοινωνία με τους Βούλγαρους ιεράρχες που συλλειτούργησαν με τον Ζοριά και τον Λότις.

Στις 30 Μαΐου 2024, κατά τη συνεδρίασή της, η Ιερά Σύνοδος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας δήλωσε την αδυναμία συλλείτουργου με τους ιεράρχες της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, οι οποίοι ήρθαν σε εκκλησιαστική κοινωνία με εκπροσώπους της OCU στο Καθολικό της Ι. Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Βαλουκλή της Κωνσταντινούπολης, αναφέρθηκε στην ιστοσελίδα patriarchia.ru.

«Η Ιερά Σύνοδος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας εξέφρασε βαθιά θλίψη λόγω του γεγονότος ότι οι ιεράρχες της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Μητροπολίτης Φιλιππουπόλεως Νικόλαος, Μητροπολίτης Στάρας Ζαγοράς Κυπριανός και Μητροπολίτης Δοροστόλου Ιάκωβος, Επίσκοπος Βελίκης Σιώνιος και Επίσκοπος Σμολιάν Βησσαρίωνας συμμετείχαν σε συλλείτουργο με εκπροσώπους μιας από τις ουκρανικές σχισματικές ομάδες, που προκάλεσε σοβαρή ζημιά στις σχέσεις μεταξύ της Ρωσικής και της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας», αναφέρει η απόφαση της Συνόδου (περιοδικό αρ. 60).

Σημειώνεται ότι οι συμμετέχοντες στη συνεδρία δήλωσαν την αδυναμία συλλείτουργου με τους αναφερόμενους ιεράρχες, οι οποίοι ήρθαν σε εκκλησιαστική κοινωνία με εκπροσώπους της OCU του Ντουμένκο.

spzh.live

1 σχόλιο:

  1. Μακάρι σύντομα η εκκλησία Βουλγαρίας να αναγνωρίσει την Ορθόδοξη εκκλησία της Ουκρανίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου