Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023

Φοβού τους Δαναούς… Και άλλο ναό δωρίζει ο Πάπας στους Ορθοδόξουςεικόνα άρθρου: Φοβού τους Δαναούς… Και άλλο ναό δωρίζει ο Πάπας στους Ορθοδόξους

Ο μητροπολίτης Βελγίου ευχαριστεί τον παπικό επίσκοπο για την δωρεά του ναού

Είναι γνωστή η κακή συνήθεια…που έχουν στις Ορθόδοξες ενορίες της διασποράς, να μοιράζονται ναούς με άλλα δόγματα! Έτσι στο ίδιο κτίσμα μπαίνουν και λειτουργούνται οι Ορθόδοξοι, αφού προηγουμένως έκαναν την ακολουθία τους οι παπικοί.

Δυστυχώς εξελίσσονται οι αντορθόδοξες καταστάσεις στην μετά Κολυμπαρίου εποχή με ταχύτατους ρυθμούς!

Απόδειξη αποτελεί ότι τείνει να γίνει άλλος ένας βλάσφημος και επικατάρατος θεσμός, η τακτική του να δωρίζουν ναούς, οι αιρετικοί παπικοί σε Ορθοδόξους. Αποτελεί και αυτό μέρος του σχεδίου παράδοσης στον Πάπα…

Ας θυμηθούμε πριν μερικούς μήνες όταν επισημοποιήθηκε η παραχώρηση του Μοναστικού καθιδρύματος της Santa Maria Σμύρνης από το Τάγμα των Φραγκισκανών στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, έγραφαν στον Ιστότοπο του Φραγκισκανού Τάγματος «Μια αδελφική χειρονομία, που ζήτησε ο Πάπας Φραγκίσκος ως ένδειξη ενός κοινού ταξιδιού. Η Μεγάλη μας Πέμπτη [σσ. 6η Απριλίου για την Παπική «Εκκλησία»] είναι μια ειδική ημερομηνία για αυτή τη χειρονομία κοινωνίας».

Η είδηση που τώρα σχολιάζουμε αφορά στην πιο πρόσφατη «δωρεά» που έλαβε χώρα στην βελγική πόλη Verviers, όπου ο παπικός επίσκοπος της Λιέγης παραχώρησε τον παπικό ναό τους στην Ορθόδοξη ενορία. [1]

Διαβάζουμε στην επίσημη Ιστοσελίδα της Μητρόπολης Βελγίου. «Την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023 ο Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας τέλεσε τον Αγιασμό των Θυρανοιξίων και την πρώτη Θεία Λειτουργία στο νεοαποκτειθέντα ναό της ενορίας της Υπαπαντής του Χριστού».

Για τον αγωνιζόμενο Ορθόδοξο ιερέα αυτές οι κινήσεις δεν περνούν απαρατήρητες

Για παρόμοιο περιστατικό έγραφε σε άρθρο του ο μακαριστός πατέρας Νικόλαος Μανώλης.

«Η «μετακόμιση» των ορθοδόξων πιστών σε έναν παπικό ναό με σκοπό να εκπληρώσουν τη μυστηριακή κοινωνία με τον Θεό, αποτελεί μία κατάφωρη ασέβεια και βλασφημία. Αποκαλύπτεται ότι δεν αρκούνται στον ορθόδοξο Οίκο του Θεού, αλλά επιθυμούν τις χορηγίες ναών από τους παπικούς για να τελέσουν τα μυστήριά τους. Ο Απόστολος των Εθνών λέει ότι ο Θεός δεν κατοικεί σε χειροποίητους ναούς, δεν έχει σχέση με χρυσά, ασημένια ή χρήσιμα αγάλματα. Κατά συνέπεια, πώς καταδέχονται οι ορθόδοξοι να βρίσκονται εντός ενός ειδωλολατρικού ναού από τον οποίο απουσιάζει ο Θεός ο αιώνιος»; (Πραξ. 17,24)

Και συνεχίζει ο κατά πάντα σεβαστός αγωνιστής πατέρας Νικόλαος: «Επειδή το ίδιο το σώμα του Κυρίου αποτελεί ναό του Θεού, μετά την ενανθρώπηση του Λόγου πραγματοποιείται η ίδρυση ναών ως άλλη σάρκα του Θεανθρώπου Χριστού. Η έννοια του ναού που φέρει ο Κύριος, υιοθετείται από την πρώτη χριστιανική κοινότητα ώστε να δηλωθεί η πνευματική συγγένεια μαζί Του. Η πνευματική κοινωνία και η εκκλησιολογική διαδοχή με την πρώτη χριστιανική κοινότητα δεν υφίστανται στους παπικούς μετά το σχίσμα του 1054, οπότε η ίδρυση ναών από αυτούς δεν είναι τίποτα άλλο από κτίσματα κενά από Χάρη Χριστού. Αυτή την κενότητα και την απουσία της Όντως Ζωής, βιώνουν όσοι δοσίλογοι της Αληθινής Πίστης συχνάζουν σε τέτοιου είδους κενά κτίρια».

Τι σχέση έχει ο ορθόδοξος με τον παπικό ναό; Γιατί καταπατούνται όλες οι αρχές και οι Κανόνες; Η ναοδομία στην Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία ακολουθεί συγκεκριμένη αρχιτεκτονική που έχει συμβολικό χαρακτήρα. Γνωρίζουμε ότι οι παπικοί ναοί δεν είναι στραμμένοι προς την Ανατολή, όπως οι Ορθόδοξοι, αλλά προς τη Δύση. Γράφει ο Μ. Βασίλειος «Πάντες ορώμεν κατά ανατολάς επί των προσευχών, ότι την αρχαίαν επιζητούμεν πατρίδα, τον Παράδεισον, ον εφύτευσεν Αδάμ εν Εδέμ, κατά ανατολάς»

Φυσικά παρών ήταν ο «δωρητής» παπικός επίσκοπος

Παρών στην Ορθόδοξη Λειτουργία ήταν και ο δωρητής, ο παπικός επίσκοπος της Λιέγης, όπως και πιστοί του παπικού δόγματος οι οποίοι ήταν συνδεδεμένοι με τη συγκεκριμένη παπική εκκλησία και ήθελαν να δουν από περιέργεια πως μετατρέπεται ένας παπικός ναός σε Ορθόδοξο. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Βελγίου ευχαρίστησε τον παπικό επίσκοπο… Αυτά γράφουν στην επίσημη μητροπολιτική Ιστοσελίδα…

Αυτή είναι η κατάντια των σημερινών επισκόπων του Οικουμενικού Θρόνου. Σε ένα γεγονός καταπατήθηκαν πόσοι Ιεροί Κανόνες που απαγορεύουν τις συμπροσευχή με αιρετικούς, που απαγορεύουν να παραβρίσκονται αιρετικοί εν ώρα Θείας Λειτουργίας.

Όμως η αλαζονεία έχει κυριαρχήσει την ύπαρξή τους και δρουν σαν Πάπες, σαν να μην υπάρχει Ιερή Παράδοση, σα να μην υπάρχουν οι Άγιοι Πατέρες και όσα θέσπισαν. Έχουν φτιάξει μια εντελώς δική τους πίστη που την ονομάζουν καταχρηστικά «Ορθοδοξία». Ανταλλάσσουν ναούς σαν να πρόκειται για τα προσωπικά τους διαμερίσματα!

Αδελφοί χριστιανοί, μην πέφτουμε στην παγίδα των αποστατών της Ορθοδόξου Πίστεως! Μην συντασσόμαστε με τους προδότες αποδεχόμενοι με αυτόν τον τρόπο την αίρεση τους. Μην αρνούμαστε την πατρογονική μας ταυτότητα, αυτή του Ορθοδόξου χριστιανού. Ας ψάξουμε μέσα μας να ακούσουμε αυτήν την Ορθόδοξη φωνή του Βαπτίσματός μας, ας θυμηθούμε τι έκαναν οι πρόγονοί μας και πώς έφτιαχναν τις εκκλησίες. Με τι στερήσεις, με τι προσευχές και νηστείες, με κόπο αλλά και θαύματα γιατί ο Θεός ευλογούσε! Αυτή είναι η πίστη των Ορθοδόξων και όχι αυτή η ψεύτικη, μεταλλαγμένη πίστη των Οικουμενιστών επισκόπων και πατριαρχών που συναλλάσσονται με τους αιώνιους εχθρούς ως να είναι φίλοι…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου